Az a gyanúm, egy darabig még nem lesz mosogatógépem, mert akkor a konyhát szét kellene verni, ahoz meg rengeteg suska kellene. 21 éve költöztünk ebbe a lakásba és mindent újból meg kell csináltatni, illetve már nagyon sok mindent sk csinálunk.
Végy birkahúst, csontozd ki, vedd ki belőle a faggyút és annak a mirigyeit.
Vágd kockára, és 4-5 órára tedd almaecetes vízbe.
Szükséged lesz még fejeskáposztára, sóra, borsra,őrölt köményre, majorannára,
pörkölt szaft kockára, borra, jóféle paprikára,erre-arra ízlés szerint.
Fogod a hagymát, megpárolod, ráteszed a húst és hagyod saját levében főni.
Közben a káposztát felnégyeled, a negyedekből kivágod a torzsát.
Amikor már félig főtt a hús, rá a paprikát, összekeverés után vízzel felengeded.Amikor felforr, ráteszed a káposztát, úgy, ahogy van, negyedekben.Hagyni kell, majd belesüllyed!
Tovább főzöd,,majd a végén fűszerezed.A bort a káposzta elsüllyedése után érdemes beletenni, lesz ideje hatni, amíg a káposzta megfő.
Előre megmondom, nem kell félni tőle, hogy a káposzta kilóg a bográcsból.Majd eltűnik, arról nem is beszélve, hogy amikor tálalsz, mindenki a káposztára fog izgulni, ezt garantálom.
Tehát a káposzta fejes, egyszerű, nem savanyú, nem lila,nem párolt.
Főztem leginkább, és magyaráztam, mi fán terem a káposztás csülök. Arrafelé nem nagyon ismerik.
Sokan jöttek kóstolni, a pálmát az vitte el, aki egyenesen tányérral a kezében jött kóstolni:-((
Jött oda egyébként nagyfőző is, lakodalmi pörköltgyáros, ott kerengett, hátha megkóstolja, de a hajósok elzavarták.Mire visszaért,mindent felfaltak előle.Pech, várhat egy keveset,mire ilyet eszik. Vagy eljön két hét múlva erre, akkor jönnek a gyerök #szülei, és tutira ezt akarnak enni...:-))
Á, dehogy! A 1/2-e van kész a lakásnak, de én totál kész vagyok. Miután kitakarítottam, a papa megérkezett egy csomó fűrészporos fával (majdani spájz polcok) és kezdhettem előlről. Aztán elmosogattam, erre megint telerakták a mosogatót. Tök úgy tűnik nekem, mintha legalább 16-an laknánk itt. Ráadásul a hímneműek valahogy nem hajlandók házimunkázni.
Ja, nálunk csak én vagyok nőnemű, még a dögi is fiúból van.