Ja, meg, hogy a 60-as években szinte csak Moszkvics meg ZSIGULI !!!!! járt az utakon... Azt hittem szétverem a TV-t, mikor ezt meghallottam. Ezt a szemüveges srác mondta, egy levéltáros...Nem tudom miért nem lehetett volna valaki hozzáértőbbet meghívni pl Ocskay Zoltánt a Veterán főszerkesztőjét?
Tegnap este a HírTV Ősök tere című műsorának érdekes témája volt: A hazai autópark az 50-es évek és a 80-as évek között. Beszéltek többek között a Pobedáról, Csajkáról, Ziszről, és pl. olyan érdelességekről is, hogy hazánkban tervezési fázisban volt egy kisautó, de a nagy Testvér és a nyersanyaghiány megakadályozta, hogy a tervekből kész autó legyen, illetve, hogy a 60-as években a Volga volt itthon a legdrágább autó, majdnem 120ezer Ft-os árával.
Üdv Wasy75! Először is grat. a rendőrzsigához még vaterán is licitáltam rá csak az az 1 baj van, hogy egyre jobban szökik fel az áruk. Ezért egy olyan kérdésem lenne, hogy megrendelésre (pl.: elküldöm az autót, megcsinálod, és visszaküldöd (persze a költségeket kifizetném)) átalakítasz-e autót? Ezt még ne vedd komolyan csak kérdés és lehet, hogy ha te is belemennél akkor megállapodhatnánk. ;) A választ várom. Üdv Ádám!
Köszi szépen! Nekünk pedig a tágabb családban volt egy, pont ugyanilyen "rettenetzöld" színben. :-) Nem tudom, mennyi esélye van annak, hogy ezt behozzák majd a magyar sorozatba. Úgyhogy erősen gondolkozom a megvásárlásán.
Más. Tegnap találtam ezt az oldalt: http://www.oldrussiancars.com/ Régi orosz autók eredetijéről vannak fotók, adatok. Szerintem érdemes böngészni!
Sziasztok! Egy kis korrekciót szeretnék közzétenni! Az általam kínált Orosz Autólegendák (Avtolegendi CCCP) sorozat tagjai ugyanannyira IST-k, mint a magyar Retroautók! Elnézést kérek, ha valakit ezáltal félrevezettem és eredeti IST-nek gondolta! Készleten: Csajka GAZ-13, újsággal 3.900Ft, ZIM-12 újsággal 4.200Ft, Moskwich 400 cabrio újsággal 3.900Ft. Ami érkezik: Lada 2107, Latvia és Junoszty. Érdeklődni emailben: folo@freemail.hu További modellek itt: https://spreadsheets.google.com/viewform?formkey=dHh6Zmg4N3IzUXN3Vy1Pck5vSFlLLUE6MA
Nekem nagyon bejön, jól megcsinálták. Persze eltérések ezen is vannak, pl. 2db tolatólámpa. De nagyon nem lehet válogatni. Ezen kívül még egy 2140-es modellről tudok, de annak horror az ára. És szerintem nem is szebb. Nekem megérte az 5eFt-ot. 15 éve, ilyen Moszkviccsal csajoztam. :) eBay
A 312-es Wartburgon a kilincseket találtam pontatlanoknak, a Barkas kicsit magasabb lett, az 1500-as Lada holokfala kissé aránytalan. A színek sem stimmelnek pontosan: a 353-as Wartburg kombi "lehetelenül" sárga + kicsik a kilincsei, a 312-esnek a kétszínű fényezése mentén nincs ezüstcsík, a Barkas kicsit sötét lett, a Dacia több évjárat elemeit viseli vegyesen, a Zapin hátul fehér helyett piros a két kis lámpa. A régebbi kocsikon nagyon feltűnő, hogy nincs kifestve a belsejük. Nagyobb hibákat nem találtam, akinek van egy kis kézügyessége és türelme, át tudja alakítani őket.