Na megtörtént a gázolajszűrő cseráje !!!!
Kezdődött azzal ,hogy a szűrő cseréje vissza a boltba (reggel 9.00) ,mert rosszat adtak ,mivel annak a közepén valami bajonettzárszerű gumi volt nekem meg középen kör gumival és körben sok sok lyukkal kellett!
10-re hazaértem szűrtem le gázolajat , hogy tuti tiszta legyen ,majd feltöltöttem szűrőt és fel a helyére . Inditózás , pöc röff jár a motor ,majd lassan lehörög ! Na gondoltam kezdődik a bibelődés ! Felhivom az egyik autoszerelő havert a jelenségge ,amire az volt a válasz ,hogy huzzuk meg akkor majd kidolgozza a levegőt ! Akku töltés + bikázás - semmi reakció !
13.00 -- Előkerült az asszonykám és mondom neki ,hogy izzitsa a Patrolt mert huzigálni kell !! A melletünk lévő négy utcán egy kör kb. 8-900 m . Na ebből úgy 3x2-t lecsavartunk de semmi !!!! Kezdett érdekessé válni a dolog . Szűrő le , - üres!!!!
Újra feltöltöm visszateszem inditózás -semmi ! Húzás ,újabb 2 kör !Semmi !
Hát ennek fele sem tréfa , lentebb irtátok ,hogy volt akinek még le sem állt !
Ennyire nem lehetek béna !!
17.00 -- KV ...Gondolkodás ? Csak a szűrőt cseréltem , tehát mindenképpen ott kell keresgélni ! Motor, adagoló mosás ,akku töltés ...
Levettem az adagolóba bejövő golaj csövet és azon kezdtem feltülteni a szűrőt , gondoltam igy biztos minimális levegő marad benne mivel a cső is fel lesz töltve .
A hogy töltöm egyszercsak észreveszem ,hogy a szűrő alján csöpög az anyag !!!
Szűrő le ,újra föl majd töltés , aztán még 3-4-szer ! Egyszercsak nincs csöpögés !
Na addigra már f**án megáztam a rohangálás közben ,na de összejött !!!!--Gondoltam !
Inditózás 6-7 mp. és beindult a verda!!! Lőn öröm ! De nem tartott soká ,mert csak 40-50 mp. volt ,amig tartott a szűrőben lévő lé . Na ez már komolyabb lesz . Ezért feltöltöttem mégyszer a rendszert az adagoló felől , hogy a garázsba legalább be tudjak állni .
22.00 --Beindult ,beállok és most már a szűrőre gyanakodtam .Leszerletem kompletten tartókonzolostól ,hogy megvizsgáljam . Az enyémben olyan van , hogy egy ives karimát összehúzva az fesziti föl a tömitőgumiját . Na ez a karima nem nyomja fel eléggé!!! Miért is ??! Előkukáztam a kivettet és megvizsgálva azt látom ,hogy azon a felső váll ,amit a amit a rögzitő felnyom az kb 3-4 szer olyan magas (úgy 3-4mm) , mint az újon ( Ahol az csak 1-1,5 mm) !! Ez itt a bibi!!
Eszembe sem jutott volna erre gyanakodni , hiszen a boltban adták évjáratra !!
Na ez itt az én kis kálváriám !!! Egy 1/2 órás melóból igy lett egy jó napos !!!
Holnap megyek a fiúkhoz és megmondom ,hogy húzzák f***ra az árujukat !!
Bocsika ,ha nagyon hosszúra sikeredett ,de rendesen kiakadtam a dolgon !