Igazából szemmel még nem látható semmi, talán nem hullik annyira a hajam, de a fogyást mások is észrevették, pedig a mérleg szerint csak egyetlen kiló ment le!!!
Sziasztok mindenkinek!
Tegnap kapcsolódtam be a levelezésbe, eddig csak olvastalak benneteket. De most már én is "függővé" váltam. Mindig várom, hogy olvassak tőletek valami bíztatót, mert ez sokat segít szerintem.
RR
Elméletileg a legtöbb patikában van, és 400 Ft. 40 vagy 50 darab van benne, a leírása szerint napi kétszer öt szemet kell szedni, én összesen napi négy szemet szedek több mint egy hónapja.
Valami kínai szöveg is van a dobozán.
Monix,
Gratuálok az 5555-höz. Remélem szerencsét hoz.
Egyébként nagyon aranyosak vagytok, köszi az invitálást, de az az igazság, hogy a talihoz még a bárotságomat is gyűjtenem kell :)))))) (nem mintha olyan félelmetesek lennétek)
A vizsgálat amin voltunk: immunológiai összeférhetetlenséget mutatna ki (vérből, spermából) a Kaáliban azért küldek el erre a vizsg-ra, mert a spermák ( akik elég kevesen vannak )nem tudnak a nyákban haladni, csak egy helyben rezegenk ( a nőgyógyi szerint itt csak a lombik segíthet). A magánrendelést pedig én peddzegettem, hátha bejön a korábbi időpont (bejött!), de ez is a HIETE-n volt, és a doki nem is volt ott, csak az aszisztens. (de a pénzt azért elfogadta)
Bie1 próbálok hizogatni, de nem olyan könnyű. Egész délelőtt olvasgatlak Benneteket és közben elfelejtek enni. Egyébként voltam már én 55 kg is. Az MF-et jó, hogy írtad, mert nem jöttem volna rá és kilukadt volna az oldalam.
Dr. Osziarpa!
Gratulálok az EPOC nevében az 5555-ös hozzászólásához!
Köszi az érdeklődéseket, velem nincs most semmi. Fogyasztom az Utrogesztánt, Cink-et, Supradyne-t, Magnéziumot és E-vitamint. Mivel ezek mind étvágygerjesztők, ezért ezek mellett szedek Ligetszépe kapszulát, ami egy kicsit fogyasztó, de jót tesz a bőrnek, a hajnak, a fogaknak. Mivel én sem vagyok az a kimondott Naomi Campbell, ezért lényeges, hogy ne szedjek fel több plusz kilót. Ezzel a bogyóval meg úgy néz ki, hogy a sok hormonbomba ellenére is fogytam egy kilót!
Jövő hétfőn kell telefonálnom, hogy mennyi a hőm, aztán rá egy hétre vérvétel!
Steffi, Nünü, Bie1, és a többiek:
Szerintem nem csak arra való ez a topic, hogy az orvosok helyett, orvosi tanácsokat adjunk egymásnak. Ez egy feeling, kibeszéled a bánatod, a többiek pátyolgatják a lelked, röhögünk stb. És úgy gondolom semmi sem off, sem a Norbi kazettái, se a súlyfelesleg, sem a súlyhiány, sem semmi. Egy a lényeg, hogy mi akiket ver a sors, legalábbis ebben a témában, jól, jobban érezzük magunkat ettol a topictól. Lelkierot merítsünk mások kitartásából, és mi is kitartóak legyünk a végso cél érdekében. Szóval írjon mindenki minél többet, és kérdezzetek, és aki tud válaszoljon.:-)))))))))
Én az elozo kérdésekre sajna nem tudom a választ, de a talira várunk mindenkit sok szeretettel, és sok ++++++++++++++++ mindenkinek, akit a körülmények letörtek.
És LAci kedvéért hozzátok a férjeket is!
Mindenkinek sok sok pozitiv sugár!:) Van benne jókedvre derítő is!:) Tessék belőle csipegetni:)
Mogyiné, de jó, hogy előkerűltél:) Lakás sikerült, most már a baba is fog!!!!:)
Bie, mi az hog ynem vagy teljes jogú tag??? Dehogynem :) Ha úgy érezed, hogy még nem történt semmi veled, de lenne kedved jönni, ezért na hagyd ki!!!!
Nünü :) a kérdés a fogyásról jó...nekem is sikerült felszednem a szuriktól, probálok is mindenfélét, de nem ment le:( Egyébként akinek alulmüködik a pajzsmirigye, annak nehezebb is lefogyni, lassabb lesz az anyagcsere. Én így tudom.
Monix! igenis tessék megcsípni azt a számot!!!!!!!!! Még a végén 5554-nél megáll a topic és senki sem mer majd írni:)
Ananova hol van ma????
Bie1,
Velem még annyi sem történt, mint veled! Én 31-én megyek eloször a Kaáliba. Úgy hogy gyere te is! OKÉ?
Egyébként most akkot ti a magánrendelésén voltatok a Drávucznak? És egy sima vizsgálat is 10e? És miért küldtek benneteket erre a vizsgálatra? Ha rosszabb lett volna az eredmény, akkor lombik lett volna? Mi is ez a viszgálat pontosan és mire való?
Hát, alig győzőm behozni a lemaradásomat! Csak így tovább!!!
Piglet, Susok és Kedves Többiek!
Köszi az infót dr. Molnár Ákosról. Férjem már túl van a vele való találkozáson és ő is csak jót mondott róla. Főleg, hogy úgy ítélte meg, nem kell megműteni, ez még nem az a stádium. Kapott gyógyit, majd meglátjuk 1-2 hét múlva mit javított rajta.
Piglet!
Mél ment, de nem tudom jó adatokat küldtem-e! Próbáltam a korábbi hozzászólásokból kideríteni, mire van szükséged, de nem találtam nyomát. Léci írd meg, ha hiányos, amit küldtem! Köszi!
Cilus!
Nekem a Schöpf-Méreiben ajánlották Horváth tanárurat, aki csinál inszemet és TB-alapon, és sokat nem kell várni (állítólag). Van egy ismerősöm, aki 10 éve próbálkozik baba ügyben. Neki csinált vagy 14 inszemet a Horváth tanár úr. Még mostanában is visszajár hozzá csak úgy beszélgetni, meg, hogy lelket öntsön belé, mert elvileg minden rendben van nálunk, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Valószínűleg a petesejt fala olyan vastag, hogy nem tudnak áthatolni rajta a spermiumok, de ez csak lombiknál derülne ki, attól meg tartanak.
Ananova!
Nagyon sajnálom, de küldök sok ++++++++++++++++++++++++++++ a következőhöz!
Candra, Csicsóka és LZJudit!
Nagyon szorítok Nektek! Várom a jó híreket!
Gyömbér!
Örülök, hogy szimpatikus volt a Béres és őt választottad! Én szombaton és kedden is voltam nála. Szombaton majd 1 órára kisajátítottam, mert ilyenkor, amikor ügyeletes jobban ráér és sokkal nyugisabban beszélhetünk (meg többet is poénkodik, oldva a feszültségemet). Csinált UH-t és a 14. Napon 40 mm-s tüszőket növesztettem, így nem kértem a Choriogonint, hátha magamtól is produkálok valamit. Hát kedden néztük és semmi, nem ovuláltam. Így 0 az esélye annak, hogy a férjem csekélyke 10 millió spermájából egy is célbaérne. Ettől egy kicsit magam alá estem. Úgy láttam, örül neki, hogy a férjem eredménye miatt nem rohantunk el rögtön inszemelni. Szerinte van esély természetesen is. Bárcsak igaza lenne! Mert már úgy ismernek a Margitban a II. emeleten, minta a rossz pénzt, a kisegítő fickó már előre köszön és közben nagyokat bazsalyog!
Gyömbér és a többi pocakos! Vigyázzatok nagyon magatokra!
Lányok! Nem tudtok valami méhnyálkahártya növögetőt? A 40 mm-es tüszőimhez csak 6 mm-e volt, de eddig még ez volt a legnagyobb, általában 4-5 szokott lenni. Igaz most ettem málnát, valaki ajánlotta, hogy a málna és málnafélék jók a méhnyálkahártya növelésére. De állandóan nem ehetek málnát! Vagy mégis? (((((-:
Na, most el is tűnök, nem akarom senkire sem ráragasztani a világvége hangulatomat! Meg hát be is kell pótolni a lemaradásomat!
"úgy érzem egyenlőre még nem vagyok teljes jogú tag, hiszen még igazán semmi sem történik velünk (kezelésre gondolok). Talán majd a következő alkalommal... +
Bie! Én is úgy érzek, ahogy Te.
Nehéz elhinni, hogy érdekel másokat, hogy én pl. várom, hogy a pajzsmirigyem végre működjön már valahogy, de nem úgy tűnik, hogy sikerült a dokinak rátalálni a problémám okára, sem a hatékony kezelésre:(
Pajzsmirigyesek! Nálatok mi újság? Valaki írta, hogy alulműködése van. Nekem hol alul, hol túlműködik, viszont hízom, amit utálok.
Lányok! Aki hormonkezeléstől hízott, hogy tud lefogyni?
Igazatok volt, most hogy írtam, jobban érzem magam. Hát még ha válaszoltok is! VÁROM!!!
Nézve a listát, remélem, lesz még férj, mert ez alapján egyelőre kicsit elnyomottnak tűnünk. Bár, ha így marad, sem baj, azért ez inkább a lányokról szól, persze, azért mi is kellünk.
monix, most már figyelj, remélem, 2 ablak nyitva, ne menj sehová!
Nem vagy kirekesztve, de sokan vagyuk és néha én sem tudom az összes jelenlévo nevét, foleg ha csak olvas minket.
Egyébként és is csak várok 2000. július 5. óta endometriósisom van ,volt remélem.
Szurikat kapok márciusban megyek újból laparoszkopiára. Remélem utána felgyorsulnak az események.(inszemináció)
Talira nem hiszem ,hogy el tudok menni, mert elozo nap mutik az ujjacskámat amiben van egy gambli(Nagyon elegáns megnevezés), de nagyon csábító ez a nagy létszámú résztvevo (pécsi vagyok). Majd felírom azért, hogy pontosan hova is kell menni, mert lehet, hogy nem fogok bírni magammal.
Hadaramo: ha gondolod mélbe megírom Drávucz doki mobilját (én a Kaálibank kaptam a számát, nem akarok neki reklámot csináli). Igen, be kell jelentkezni. Ami minket illet, épp ma reggel beszéltem a dokival, mert még nem jött meg az eredmény, de azt mondta postázták... Persze kihútam belőle nagyjából, hogy mi áll benn, tehát az eredmény "viszonylag" jó, lehet, hogy mégis inszem lesz.
A Kaáli-ra így is csak k. 3 hét múlva mehetünk megbeszélésre. Ilyen nagy tömeg lenne ott?????
Brummucka,
Szerintem is híznod kéne egy kicsit, én is a saját bőrömön tapasztaltam a kilók jótékony hatását (persze kordában tartani nehéz) Én a 160 cm-hez sokáig voltam 45-47 kg, de amikor megismertem a párom, 1-2 év alatt hízam 8 kg-t, és már kevésbé vagyok stresszes, mint az előtt (persze a lelkiek is nagyon meghatározóak, én régebben mindíg depis voltam) Most persze már oda kell figyelnem, mert az 56 kg már sok.
Mivel téma volt: én még néhány hétig 25 vagyok, és azt hiszem már ennyi is maradok :))))))
MF= munka frontja (ahonnan jelenleg is írok)
A talit illetően én itt csak lapítok, úgy érzem egyenlőre még nem vagyok teljes jogú tag, hiszen még igazán semmi sem történik velünk (kezelésre gondolok). Talán majd a következő alkalommal...
Újonc,
Én is drukkolok ám nagyon. De jó lenne, ha mindenki írna többet is magáról, persze csak ha van kedvetek és idotök.
Na tessék egyetlen legény van itt, aki figyel is! Látod Nünü, hívtalak én:-)))
Laci nagyon örülök, hogy Ancsúr már nem szomorú.
Mogyiné,
A barátosnéd nem jön? A BMC-ben is könyörögni kell hogy elküldjenek vérvételért? Engem ez már kiakaszt, hogy olvasmányaim szerint van vagy 100 féle vizsgálat, de mégsem küldenek el rá. Minek fizetem én és a cég, azt a sok TB-t, ha nem kapok érte semmit?
Cic,
Nehogy már kiközösítettnek érezd magad, a múlt heti fergeteges topicolás után!:-))))
Na jó végigolvastalak, nem mostanról beszéltél.
Sziasztok!
Itt vagyok, megvagyok sot jól is vagyok!
A kedvem a régi.
Igérem ma hazaviszem az elmaradt kb. 350 hozzászólást is igyekszem mindenkire nagyon odafigyelni.
Tegnap elott voltam a BMC-be nogyógyászati vizsgálaton sot kiharcoltam egy vérvételt is - 22.napon progeszteront nézik.
A lemaradásom oka, hogy múlt hét pénteken lefoglalózták a lakásunkat és hétfon találtunk egy nekünk megfelelot, amit viszont mi tegnap foglalóztuk le. Ez elég nagy izgalmakkal és nagy gondolkozásokkal járt. Úgy néz ki, hogy áprilistól Kispesti lakos vagyok. Egy kicsit még félek mert Kispestet egyáltalán nem ismerjük, de a lakás olyan amilyet szerettünk volna.
Köszönöm szépen mindenkinek a lelki támogatásokat!!!!!
LZJ, ujonc
Nagyon szurkolok nektek és küldöm a ++++++++++++++++++++++ sugarakat!!!!
ananova
Nagyon sajnálom, hogy az elso punkció nem volt sikeres. Az elmúlt hetekben én nagyon megkedveltelek, olyan jókedvu és derus hozzászólásaid voltak, amik nekem is nagyon jót tettek. Ne veszítsd el ezt a jó tulajdonságodat.
Február 10-ét megpróbálom úgy szervezni, hogy én is lehessek a talin.
Bie1! Igen, új vagyok,legalábbis az írást illetően. Néhány hónapja már olvasgatlak benneteket, de most éreztem úgy, hogy én is bekapcsolódok a levelezésekbe.
A Drávucz doktor magánrendelésére be kell jelentkezni? Ha rövid időn belül nem kapunk időpontot, akkor mi is inkább elmegyünk a magánrendelésére, mert már unalmas, hogy mindig várni kell valamire.
RR
Azt akartam írni, hogy: más IS van így ezzel, de az "is" lemaradt...
Nünü! Remélem nem voltam nagyon bántó, csak hát az "ami a szívemen az a számon" tulajdonsággal együtt jár a nyílt beszéd...:-)) Ha megsértettelek volna, akkor ezennel szeretnélek itt és most megkövetni!
Nünü,
Miért érzed magad így? Ugyanmár. Amikor nem írtam rendszersen én is így éreztem, de mióta rendszersen írok nem. Nem csak akkor lehet írni ha van valami.:-))))
Ha valakit kihagytam szóljon, és az aki mégsem jön.
(egyébként is néha kiközösítettnek érzem magam itt a topicon :(
Más van így ezzel (többek között én is) néha, da ha jobban belegondolok, nekem is főleg akkor jöttek elő ilyen érzéseim, amikor nem írtam hetekig (hónapokig), csak olvasgattam a topicot. És akkor még képes voltam csodálkozni is azon, hogy nem hiányzom senkinek...:-| Ergo, tessék szépen írogatni, nem csak sunnyogni, meg sunyítani!! Bagoly mondja...
Bár engem senki sem hívott, szívesen elmennék a talira.
Asszem, személy szerint senki nem kapott külön meghívót, az ötlet felvetődött (amúgy szépen, magyarosan megfogalmazva) ki-ki a maga elképzelése, ill. ideje alapján megy vagy nem megy. Mondom ezt én, aki még mindig nem tudta eldönteni, hogy mit csináljon...:-)
Gica70:
Köszi a bőrgyogyi címét, azt hiszem, felkeresem.
Én ugyan ritkán szólok hozzá, mivel csak várok, várok, várok arra, hogy hozzákezdhessek egy újabb lombikhoz, de azért rendületlenül olvaslak Benneteket.
Probaby!
Nem válaszoltál, mik a hírek a Délpestiben?
Ott ugyanis hullámokban vannak a sikerek és kudarcok is, de hogy miért? Reméljük, most Veled a sikerhullám indul meg.
Ui.:
Bár engem senki sem hívott, szívesen elmennék a talira. (egyébként is néha kiközösítettnek érzem magam itt a topicon :(
Pedig nem tartozom a túlérzékeny kategóriába)
Sok +++++++++++++++++++++++ mindenkinek!
Sikerüljön már végre az idén is valakiknek!!!
Azt hiszem ebben a témában nekem az volt a legnehezebb, hogy amikor nehéz paszban voltam akkor nem tudtam elfogadni ezt az állapotot és igazából ezen buktam ki. Az természetesen jó, hogy próbálunk pozitívan gondolkodni, de azt hiszem, hogy vannak hullámvölgyek is, mint az élet minden más területén. Amikor sikerült elfogadnom, hogy most pocsék vagyok és elhittem, hogy minden lesz még máképp is akkor már is sokkal jobban lettem. Na abba is hagyom a filozófálást.
Egyébként az első inszemtől én nagyon vártam az eredményt, teljesen kiakadtam. Három napig minden kutyafülén tudtam bőgni. Most meg két napja helyzet van teljesen más. Pedig most is bíztam hátha magától összejön. Jó volt egy kis pihi a lelkemnek. Talán a jövő héten nekidurálom magam és kérek időpontot a második megbeszélésére.
Nem is rám neheztelt, csak én éreztem magam rosszul, hogy elszomorítottam. De az előbb felhívtam, mondtam, hogy miket írtál vissza (mármint, hogy nem csak ő szomorodik el ilyenkor), és már nem is szomorú. Meg már reggel sem volt az. Meg este sem nagyon, később.
Azért sem hajtok a 4x5-re!
Ja és már nekem is van kerek hozzászólásom, de az nagyobb szerencse, hogy rátok találtam:-))))))
(Lehet, hogy ezért nyertem egy rúd Pick szalámit? Ez is szerencse, bár hizlal! Mondta is a férjem, hogy ez az elso szerencse, ami minket együtt ért, remélem beindul a sikerszériánk. Na persze az is szerencse, hogy egymásra találtunk.)
Nem tudom, miért gyötröd ezzel magad. Én az igazi Ancsúr szavaiból nem úgy vettem ki, hogy neheztelne rád. Csak fáj neki, hogy másnak könnyebben megyek. Én is így vagyok vele néha, de ilyenkor az emberlánya nem arra haragszik aki mondta, és nem is arra aki terhes, hanem még szerncsétlenebbnek érzi magát mint egyébként, és egyszeruen fáj. Úgyis meg tudta volna elobb utóbb, és biztos vagyok benne, hogy akárhogy tudta volna meg, mindenképp pityergett volna.
De ne pityeregj Ancsúr, leszel te is terhes nemsokára!!!!!!!!!!!!
Most már mindenki tudja, hogy az 5555-re hajtok! De ez neakadályozzon segít a szintén az 5555-re hajtásban!:-)))))
És Laci, nehogy már ne írj, egy színfolt vagy itt és hiányoznál mindenkinek.:-)))))))
LZJ,
Továbbra is szorítok, és ne gondolj rossz dolgokra. Az a baj, hogy mi már mindenféle nyavalyáról tudunk, ami csak elofurdulhat, de ez nem azt jelenti, hogy ez mind meg fog velünk történni. Csak pozitívan:-)))) És @@@@@@@@@@
Ez az MF sztori tetszett, néha én is bajban vagyok a különbözo rövidítésekkel.
Cic,
Ne hagyd már magad letörni. Én sokszor észre veszem magamon, hogy saját magam hangolom le, rossz dolgokra gondolok, régi dolgokon rágódom, de nem szabad. Végy példát Ananováról:-))))))))
Tudom, hogy nehéz, mert mindenki más, de próbálkoznunk kell nem igaz? A saját életünket teszük ezzel jobbá, és szebbé.
Így már minden világos. Az én hozzászólásom ma 5513 volt, nekem meg ez tetszik, mivel a 13-mal kapcsolatosan sok minden történt velünk. Névnap, megismerkedés a férjemmel, első inszem ami persze nem sikerült. Ettől eltekintve szeretem a 13-at.
Így hát csak versenyezzetek a számokért, remélem hatásos is lesz.
monix, nekünk már van két kerek, de ananova is mondta tegnap, hogy ez legyen a Tied. Lehet verseny, de nem pont én akarom elvenni.
Szerinted baj, hogy mondtam tegnap KisAncsúrnak? Teljesen elkenődtem, hogy rossz kedve lett, mondtam is először, hogy többet nem is írok ide, csak hozom-viszem az anyagot, de aztán meggondoltam magam.
Most a nagy pihiben (drága anyukám a világon mindent megcsinál) Ti vagytok a legjobb szórakozás, esküszöm! Már írtam, de NAGYON SZUPEREK VAGYTOK!
Köszönöm Mindenkinek a kettő-gyerekben-való-megerősítést, egyáltalán nem bánom, hogy ennyi az annyi! Főként, hogy szervi bajom, a méhemmel -tudomásom szerint- nincs, és (most kicsit szégyellem bevallani), mindössze negyed-évszázados leszek áprilisban. És nekem rettentő traumát jelentene egy mazsoláról való lemondás, hogy kösz, de te létszámfeletti vagy!, mégha az eszem tudja is, hogy neki is, és a többieknek is jobb így! Egyik lány mesélte a Budaiban, hogy neki kétszer kellett megcsinálni, mert elsőre nem ment el Brrrrrrrrr!
Kuszti! Akkor most mindent bele! Nagyon drukkolok, hogy sikerüljön!
Csicsóka! +++++++++++++
Probaby! Ügyi férjed van! +++++++++++++
Egyébként mi az a rossz sperma eredmény, amin még lehet (érdemes) javítani? A BMC-ben mondták, hogy akinek nagyon-nagyon rossz, azzal nincs mit tenni, mert mégha öt-hatszorosára is növelik a szerek, az még akkor is kevés. Nekünk is ICSI volt, bár számokat sosem mondtak, az itthoni szerint négyzetenként 1-1, ami irtó kevés (20 millióhoz képest???). Kettő db mindenesetre akadt, és ez a lényeg!
Újonc! +++++++++++++ Lehet, hogy már találkoztunk a Budaiban?!
Susok! Köszi Neked is a bíztatást! Egyébként nekem is a Zeke dr. csinálta. De a biológust nem tudjuk ki volt, mert az Erzsike beszélt a férjemmel, de másnap(szombaton) a Katalin ment be, és a Konc dr. telefonált, és Katalin is mutatta meg Őket, és hozta a transzferkor Te amúgy jól vagy? Most babonából nem merek a Babavárba belépni
Aki már a BMC-t és a Kaálit is megjárta, hogy-hogy ekkora az anyagi különbség?! A Kaáli-s téma csak 50ezer, én ahogy kiszámoltam, ha sikerül, csak a három havi Utrogesztán kerül annyiba?!!!!!
Punkció után meddig marad a hasam ilyen puffadt? Megőrülök tőle!
Milka drága! Látom neked is ilyen kedves orvossal sikerült összefutnod! Én amikor abbahagytam (nem tévedés!) a fogamzásgátlót, röpke 3 hónap alatt 12 kg-t szedtem fel, és csupa pattanás lettem, és elmaradt a menzim is. Hogy én mit kaptam a dokimtól?! Hogy egy fiatal lány miért nem ad jobban magára?! (ŕ csődtömeg). Közben pedig nem jött rá, az akkor talán még csírájában elfojtható PCO-ra. Szóval ő is csődtömeg. Orvosi- csődtömeg! Ne törj le, azzal csak rosszabb! Tapasztalatból mondom Na nem minta jókedvűen sikerült volna fogynom
Vanilla! Sajnálom, hogy ilyen gondotok van! Van egy munkatársam, akinek genetikai betegek a gyerekei, és amit tőlük láttam, az alapján csak azt tudom mondani, hogy ha az intézeten múlik, ne rágódjatok rajta! Kívánom, hogy ne legyen semmi baj!!!!!! Nekem is van egy félelmem, ugyanis anyukám részéről a fiús terhességekkel gyakran volt bibi.
Cinigo! +++++++++++++++ Jó növesztgetést!
A tegnapi Nők Lapjában van egy cikk, Rejtett női bajok címmel. Többek között a PCO-t is említik, eszerint 7* nagyobb esélyünk van a cukorbetegségre, és 3* nagyobb szívbajokra.
Mindenkinek szép napot! Jó munkát, vagy pihit! Mindenesetre KITARTÁS!
LZJudit
Ui.: amikor Rátok találtam anno, nem értettem, hogy hogy lehet, hogy majdnem mindenki MF-re, azaz Műszaki Főiskolára jár?! Azóta rájöttem, hogy én is (majdnem) odajárok
Brummucka,
Akkor tényleg nem sok a 45, ehhez a magassághoz. Sajna én magam is szeretek enni, meg mással is....
És szeretem a lyukasat, a kereket, a szögletest....
A talira nincsenek új jelentkezok? A többiek nem kíváncsiak ránk? Ejnye, ejnye...:-(((((((
Figyelek. De ha nem versenyez senki, akkor nem is izgi. Legalább te versenyez LAci, mert igazán nem bánnám ha nektek hozna szerencsét, úgy látom most Ancsúr le van törve, hátha ez segítene.:-))))))))))
A 3x5-öt megszerezted:-))))))
167 cm vagyok és hidd el hogy néha nehezemre esik a kajálás. Utálok egy magamba enni, inkább várok pár órát, mire csatlakozik hozzám valaki. Egyébként ha ér valami boldogság, akkor már azzal jóllakok, csak sajnos ez igaz a bánat is, és akkor helyette jön gyomorfájás.
Sziasztok!
Újra itt vagyok, csak a napkban bekrepált a gépünk...
Jó sokat írtatok azóta.
Csicsóka, Probaby! Hajrá, mindent bele! Most meglesssszzz!!! :)))))
Piglet! Köszi a bíztatást. Már türelmesebb vagyok!
Rólunk: Fogyni nekem csak 2-3 kg kellene, de ez a legnehezebb. Ha sok fogynivaló lenne, könnyebben és látványosabban történne minden. De ezt a párat? Különben ez csak télen van így, tavasszal ezek maguktól eltünnek! Több mozgás, biciklizés...
A meddo szótól még mindig félek. És a kiválasztott dokimmal meg vagyok elégedve. Maximálisan. Hogy hogyan tovább? Holnap reggel UH. Nagyon félek tole, hogy mekkorákra sikerült növeszteni a "bogyókat".
Drukkoljatok!
Ma még rátok nézek!
cinigo
Úgy látszik semmi sem jó ezeknek a dokiknak.
Amúgy hány centi, vagy Brumucka.
Egyébként én spec. nem tudom megérteni, hogy hogy lehet nehéz hízni. A sógorom is, esti 4-5 szelet kenyér után boldogan közli, hogy sikerült felszednie 3kg-ot. Húúúúúúúú, én kb. 10kg-t híznék. Persze én is szeretem a pocim. Szóval mindenkinek meg van az alkati adottsága, de azért próbáljunk meg fogyni, és hízni, kinek mi kell.:-)))
Hát ami azt illeti már nekem is mondták, hogy nem ártana pár kilót felszedni, mert így nem csoda, hogy nem jön a gyerek. Pedig szerintem nem vagyok egy véznaság a 45 kg-mal, és nem hiszem, hogy ez lenne az akadálya.
Nálunk épp ellenkező a probléma: kkttné-t -szinte-minden doki hízlalni akarja. Ez meg még sokkal nehezebb mint fogyni. (Nekem speciel azt kellene...) Ő alkatilag ilyen, apukája, nagypapája is ilyen alkat volt. (Amúgy mindannyian rendkívül "erősek", szívósak voltak.)
Na jó, akkor nyissunk egy fogyókúrás altopicot is? Én megpróbálok Ancsúr ellenállni. Én is imádom a sütiket, ráadásul anyósom imád sütni, és az egész tepsit velem akarja megetetni. Egy telszínes kávé viszont belefér szerintem.
Eloször is Csicsóka nagy-nagy drukk, nagyon szorítok nektek@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@
Mojo,
Köszi az infokat. Szerintem nagyon jó, hogy leírtad a véleményedet a dokikról. Én hiszek a tapasztalataidban.
Milkabögre,
Nekem is van súlyfeleslegem, úgy 10-15 lemehetne, de eddig nem említette a doki, hogy fogyjak, bár már ez jobb lenne szülési súlynak. Én is szeretem a Norbit, bár nekem nem a duci tréning van meg. És a Kaáliból minden vizsgálat nélkül elküldtek, csak úgy? Ez tényleg szemétség. Semmi vizsgálatra nem küldtek? Bár én is olvastam, hogy a sok súlyfelesleg, összezavarja a hormon háztartást. Akkor hajrá! Grilezett hús+párolt zöldség (no csoki,kevés gyümölcs).
Doncsi,
Amirol írtál az a HSG. Olvass vissza sok info van róla. Ambulánsan végzik, kellemetlen, de a cél érdekében minden. Ezzel kiderül, hogy átjárható e a petevezeték. Sot volt, akinek nem volt az, de ez megnyitotta, és terhes lett. Szóval ne tétovázz, ez egy fontos vizsgálat!
Probaby,
Neked is nagyon szurkolok, szerintem minden rendben lesz, újabb két csíkos lesz körünkben:-)))))
++++++++++++++++
Szerintem így szuper lesz a tali. Írd meg légyszi akkor a pontos helyszínt!
Ancsúr,
Ne törj le. Látod mások is így vannak vele. És ez megnyugtató, nem? Mármint az hogy nem csak te reagálsz így erre a dolgokra. Engem is nagyon megvisel lelkileg, de mióta aktívan topicolok, egyrészt kiírom magamból, másrészt látom hogy mások miken mentek már keresztül a cél érdekében, és ez erot ad. Visszaolvasva látom az elkeseredéseiket, aztán hogy újra talpra állnak, és a végén sikerült. Nem szabad feladni. Melletted egy igazán remek férj áll, és így sokkal könnyebb, van társad aki törodjön veled, vannak barátaid, akik szintén (ezek mi vagyunk). Egyébként a tüneteid: kézremegés, gombós, könny potyogás..., akár én írtam volna. De ezt le kell gyurnünk:-)))))))) HAJRÁ EPOC TAGOK!!!!!!!!
Katasztrófahelyzet van. Ma lett volna a legelso találkozóm a lombikos dokival Pécsen és a 3. napi vérvétel, de tegnap este olvastam amit jim írt, és valami elkezdett motoszkálni az agyamban: azt írta, genetikai problémákon csak az I. Nogyógy. Klinika tud segíteni. A mi családunkban már elofordult olyan betegség, amit gyerekvállalásnál mindenképpen el akarunk kerülni, le is vizsgáltattuk magunkat, azt mondták 25% az esély hogy beteg gyerekünk születik, és ez ugyebár elég magas rizikó. De aztán hallottam, hogy lombik esetében ez nem gond, megvan a módszere a visszaültetés elotti vizsgálatnak, hogy csak egészséges baba lehessen. És nekem valahogy természetesnek tunt, hogy ez a dolog minden lombikbébire szakosodott intézményben adott. Most mielott elindultam volna Pécsre, felhívtam a dokit, és a balsejtelmem beigazolódott, Bp-re küldött a problémámmal. A gondokat fokozza, hogy az Urbancsek Dr-hoz irányított, akirol Mojoéknak eléggé rossz a tapasztalata. (Az ilyen típusúaktól hidegrázást kapok!)
Úgyhogy lányok S.O.S-jelleggel tud valaki ajánlani az I. Klinikán egy olyan dokit, aki nagytudású ugyanakkor emberként bánna velem?
Ez tragédia. Háromszor annyiba fog kerülni az utazgatás, és nem tudok csak félnapokat ellógni egy UH vagy vérvétel miatt, muszály lesz egész napokra elmenni. Férjuramnak még nem is mondtam ezt a remek új fejleményt, odalesz az örömtol.
Na mindegy, aki oda jár, légyszi adjon tippeket. Köszi!
:-(
Csak egy téma, a többit este. Az elhízást nem véletlen, hogy nem szeretik az orvosok. Sokkal nagyobb a terhességi diabetes kialakulásának a veszélye, aminek számos veszélyes következménye közül a mi esetünkben az a legrosszabb, hogy a magzat túlfejlődik, még egyes terhességben is gyakori a 32.-35. heti szülés, viszonylag nagy babával. Ikreknél ez még előbb lenne. Akaraterő: száműzzük a szénhidrátokat! ( Én minden nap tejszínes kávét iszom, és ellennék napokig krémes sütiken. De ha összefogunk, feléledne bennem a bizonyítási kényszer és nem ennék, nehogy megszidjatok.)
Ez így van. Erre számos példa létezik az ismerettségi körünkben is.
Nekünk 3 petét sikerült nyerni, amelyből egy éretlen volt, egy kevésbé érett és egy kiváló. Mind megtermékenyült, osztódni kezdett. Igazi esély csak a legerősebb megtapadására volt.
De hogy az maradt-e meg a 3 közül, Isten tudja csak.
Szép jó reggelt mindenkinek (bár ez a locspocs az agyamra megy)!
Probaby, gratulálok a jó eredményekhez, drukkolok! Ezek a sprema javító szerek engem is érdekelnének. Nektek doki tanácsolta? És fel kellett iratni vagy csak úgy is lehet kapni? És mennyibe kerül?
Előre is köszi!
A + kilókról annyit tudok, hogy a zsírszövetben könnyen felszívódik a hormonkészítmény és nem éri el a kívánt hatást. Emelhető a dózis (de nem a végtelenségig) és elképzelhető, hogy akkor sem hat a kívánt helyen.
Buksinak is fogynia kellett, persze nem olyan sokat.
A HSG-ről (kontrasztanyagos petevezeték átjárhatósági vizsgálat) tudnék mesélni, de azt hiszem, erről korábban már sok szó esett ebben a topicban, illetve az autentikus tájékoztató az igazi. Én csak a feleségem elmondása alapján szerzett ismerteket, és a vizsgálatok után mellette töltött órák tapasztalatait tudom megosztani veletek.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
100%-os eredményt fogsz produkálni, 1 picit tesznek be de ő meg is tapad! Így lesz. Volt már ilyenre példa, tudod régebben írta valaki!
Csak pozitívan gondolkodj és ne idegeskedj!!!!!!!!!!!!!!!!
Cicvarek! Mi ez a nagy kesergés? Megoldhatatlanok a problémák? Biztos, hogy a pénz gond? Nem szeretnék turkálni a magánéletedben, csak magamból indulok ki. Fel a fejjel, mi nem adhatjuk fel!
Írom én, akinek napok óta (vagy hónapok, évek?!) hullámzó a lelkiállapota. Most éppen arra fogom, hogy egy év alatt nem épült be a testvázlatomba, önképembe ez a 10 kiló gyarapodás.
Olyan aranyosak vagytok, hogy próbáltok belém erőt dugdosni! Köszike! Van is hatása.
Pedig nyár óta abszolút stresszmentesnek mondható az életünk, nem is értem mitől tör rám időnként ez a megmagyarázhatatlan melankólia. A front, ugye Monix?
Szeretném megvédeni a kevéssé együttérzést mutató férjeket: vannak, akik nem tudják kimutatni, nem akarnak érzékenynek látszani.
Én bezzeg kiharcolom a magamét! Muszáj, szükségem van rá. Képzeljétek, mikor először voltam a régi dokimnál, azt mondta, nem tudja mit tapint a petefészkekben, de vmi nem jót. (Az volt az a 20-25 tüsző) Hát pont előtte vették ki egy korombeli ismerős petefészkét. Alig estem ki az ajtón, már zokogtam. Locsogott az eső, sötét, kihalt hely, ellopták a biciklimet, a következő, szerintem teljesen logikus, egyértelmű következtetésem az lett, hogy talán halálos kórom van, borzasztó, hogy ilyen fiatalon .Telefon Lacimnak, hogy vagy értem jön, vagy az utcán éjszakázom, nekem már úgyis mindegy. 3 km, autónk nincs. Ilyen stabil idegrendszerrel érthető, hogy a páromat akasztom ki. Pedig más téren annyira kiegyensúlyozott, megingathatatlan vagyok.
Anyajegy: beszállok a témába egy mondat erejéig. Nekem is vannak, veleszületetten. Én is félek tőlük, mert némelyik olyan idétlen helyen van, állandó sérülésveszélyben. Tavaly én is megmutattam egy bőrgyógyásznak, jó sokáig nézegette egy szerkezeten át, teljesen megnyugtatott, de azt tanácsolta, bármi jelentéktelennek tűnő dolgot tapasztalok, menjek újra. Meg időnként csak úgy is. A levételt nem tanácsolta, egyelőre.
Hát nem most mondja Laci, hogy az utcánkban lakó ismerős férj reggel mondta, hogy babát várnak. Kérdi, hogy nem baj, hogy mondta? Nem hát, csak sírnom kell. Nektek úgy, de úgy tudok örülni, de ezek a spontán terhességek kiborítanak. Dobog a szívem, nyelek, nyelek, nyelek, aztán csak csorogni kezdenek a könnyeim.
El is köszönök, mert remeg a kezem is.
A KisBuksin örömködtem, nagyon jó, hogy beraktad Mojo!!
Nagyon várom már az idei első kismamákat! Szorítunk erősen!
Sziasztok: Ancsúr
UI: Ezt már én írom, Laci. Azért ez kicsit másképpen történt. Minden reggel ezzel a pasival utazunk együtt egy darabig, már a megállóban elkezdünk mindig beszélgetni, míg jön a busz. Ma KisAncsúr egy busszal később jött, így csak én találkoztam vele. Csak úgy beszélgetés közben mondta, hogy tegnap Bp-en voltak, a feleségét vitte orvoshoz, későn végeztek, ezért nem vette meg nekem a Metro-ban, amit megbeszéltünk. Kérdezem, nőgyógyász, mire ő, igen, ultrahang a Királyhágó úton, mert jövevény lesz. Nem is kérdeztem mást, hogy miért kell ilyen messze, stb. Most este mondom, és szegénykém így reagált. Nagyon sokat szoktunk beszélgetni, mindenről. Most jobb lett volna, ha nem említem, és akkor valamelyik nap a pasi szóbahozza, és érződik a szituációból, hogy mi már beszéltünk erről (mármint a pasival)? Semmi hátsó szándék nem volt benne, hogy mondtam, de ez is a nap eseményeihez tartozott. Láthatjátok Ti is, mennyire együtt élek a témával, itt figyelgetek egész nap, legalábbis mikor gépközelben vagyok, szívesen elmegyek a talira is, hozzászólok, hozom-viszem az anyagot, biztatom. Ezt is úgy fejeztem be, hogy most már mi jövünk az utcában, mert ők is nemrég költöztek ide (előttünk 3/4 évvel), nem is lehet másként. Nem akartam én szomorkássá tenni, dehogy is, csak így jött ki.
Sziasztok!
Itt aztán volt forgalom, nem mondom. Egy napig nem olvastam ide, most meg alig győzöm. Ez különben nagyon tetszik.
Milkabögre! Bár tudom, még nem ismersz, kb. egy hete találtam ide. Olvastam, hogy mit mondtak neked a Káliban. Ehhez csak annyit tudnék mondani, hogy volt már rá példa, hogy valaki a túlsúlya miatt nem lett terhes, de az ellenkezőjére is. Én sem vagyok egy piszkafa alkat,( igaz, terhes sem - sajnos ) még vagy 15 kg minuszban jól jönne az eddig elért 9 után. De én is azt mondogatom magamnak, hogy nekem is sikerülni fog. Ha korábban olvastad, irtam, hogy egy barátnőm a 2. clostil kúra után terhes lett, pedig ő aztán szegény tényleg súlyos. Kb. 35 kg pluszban. Szóval szerintem ne keseredj el, fel a fejjel!!
Egyébként engem annyira felbosszant az ilyen beszólás, hogy valami mindig elborítja az agyamat miatta. Velem is történt már hasonló, és nagyon kellemetlen tud lenni.
Na, kiváncsi leszek arra, hogy ebben a hónapban vajon sikerül-e a baba. Ha nem, akkor tényleg elmegyek én is, ahogy azt többen is javasoltátok, egy spéci dokihoz és nem fogok megijedni a vizsgálatoktól. Ha tudtok ajánlani tapasztalatból jó dokit, azt szivesen fogadnám.
Biztos van köztetek olyan, aki már átesett a kontrasztanyagos feltöltéses átjárhatósági vizsgálaton, nem tudom a nevét, nem mesélnétek el, hogy hogyan történik a dolog?
Na mindenkinek sok sikert! Jó éjszakát, szép álmokat.
Kérdésetekre válaszolva bemásolom a MACA-VIBE nevű termék leírását:
NÉV: MACA-VIBE
A termék tulajdonságai:
A MACA növényi gumós cserje, a cruciferae calád tagja.
Az Andokban, 4000 méter tengerszint feletti magasság fölött terem. Tudományos megnevezése: Lepidium meyeni Walph.
A MACA szervezet felújító, stimulálja a létfontosságú élettevékenységet, fontos az öregedési -geriatrikus - folyamatok szempontjából.
Aminósavakat, létfontosságú vitaminkat, karbohidrátokat, ásványi anyagokat tartalmaz, proteintartalma magas.
Növeli a szexuális képességet. Gátolja az anémiát. A termékenységet növeli, felgyorsítja a nemi érést, az ondó sejtek száma nő, a sperma termelődés erősödik.
Mellékhatásként a libidót rendkívűl növeli.
A MACA a perui indiánok egyik leghatásosabb természetes gyógyterméke.
A TERMÉK ÓRIÁSI ELŐNYE:
-nem okoz pszichés terhelést használójának, hiszen szedése esetén bármilyen helyzetben gon nélkül teljesíthet
- továbbá az adagolás előírás szerinti alkalmazása esetén nincs mellékhatás /napi 3X1/
Forgalmazza: RICA Hungaria Kft. H-1124 Budapest, Kiss János alt. u. 56.
Kapható : gyógyszertárakban
Kiszerelés: 100 db/doboz
Ára: 4.000.- Ft
Az UROHERB Tinktúra is patikában kapható, de annak most nincs itthon a leírása. Majd holnap bemásolom.
Sajnos mostanában nem nagyon jut időm figyelemmel kísérni a még gyermekáldás előtt állókat, most is csak átfutottam az igen bő termés egy részét.
Üdvözlöm az új tagokat, remélhetőleg mihamarabb a Babavár lakói lesztek Ti is! Ti meg, régiek, ne késlekedjetek! Kitartás!
Én is csak bentről vagyok nagylegény, itthonróól tényleg olyan tetű, hogy meg sem merem pályázni...
Bárki legyen is, hozzon neki szerencsét....: )
Jó éjt, és klassz álmokat!
Kezeket ne a paplan fölé!!!! : )
Milka kedves!:) Mi az, hogy te egy csődtömeg vagy??? Hogy jut eszedbe ilyesmi...ejnye-bejnye!
Tessék pozitivan a dolgokhoz állni. Itt a lányok mindig ezt mondják!
Nem tudom mennyi idő alatt lehet leadni 30kg-t, de te már ebből leadtál 11-et!! Azért ez sem semmi, és menni fog a dolog!:) Közben megcsinálod a szükséges vizsgálatokat, és jöhet is a baba!:))
Csicsókának sok sok sugaracska, hogy holnap visszakapja babócáját, és utána legyen egy két- csíkos tesztje! Persze másnak is ezt kívánom!
Kuszti, kívánom, hogy legvérmesebb reményeid váljanak valóra és az első hónapban sikerüljön!
De ha akkor nem is, nyárra legyen pocaklakód!:)
Probaby, remélem ebből a szuper szériából babák lesznek!:)
Esetleg mélben elküldenéd az általad emlitett szerek ismertetését, illetve amit érdemes tudni róluk! Köszönöm!
Moncsoka
A petefészek roncsolás nem azt jelenti, hogy kiveszik egy darabját, hanem, hogy valamilyen eljárással (gondolom elektromos impulzusokkal) kívülrôl megszurkálják ill. megégetik.
Probaby: Gratulálok a férjed remek eredményéhez. Mivel velem is gondok vannak, ezért érdekelne, hogy az Uroherb-et és a Maca Vibe-t hol vettétek (gyógyszertárban, drogériában...) esetleg mennyibe került, illetve ezek mellett szedett-e még valamit a férjed? Válaszod előre is köszönöm!
Dehogy agyon, nagyon... csak megint rohantam, és nem figyeltem oda eléggé, bocsi,
Lyvilla, és akinek még tarotzom, mélle, még az éjszaka folyamán pótolom....
Sziasztok
Nem fogok sokat zavarogni, Probaby, én agyon szoritok, és h aislyen jók az eredményke, reméljük, avége is jó lesz!!!
Engem nyugodtan számolj bele, meg esetleg a férjemet, is bár azt mondta beszélünk róla, holnap. Gondolkodtam, hogy hogyan tdunám rávenni, hogy eljöjjön, de lehet, hogy nem volt megfelelő az alkalom... Holnap újra próbálokozom.
Ja. jó hir, Csicsókánál az egyik megtermékenyült, annyit üzent, ha még meglesz holnap, akkor visszaültetik!!!!!
Forró dróton vagyunk, sms-ben, úgyhogy, majd holnap irok, hogy mi van..
Szoriccsatok neki, mert elkél most nála is....
Probaby a te férjed minden rábeszélés nélkül veszi be a gyógyszert, és issza a tinktúrát??? Légyszives, adjatok tanácsot hogyan vegyem rá, azuram hogy kipróbáljon bármit is....
Újra itt vagyok!-unk!! Túl egy inszemináción. A férjem remekelt, soha ilyen eredményt nem tudott még produkálni. 40 millió-85 % -os. Persze már több mint két hónapja issza az Uroherb nevű tinktúrát és a Maca Vibe nevű tabblettát szedi naponta háromszor. Ha valakinek szükséges ez a fajta sprema javító szer akkor ezt tudom ajánlani. Nekünk két évvel ezelőtt azért kellett abbahagyni az inszemet, mert annyira rossz volt a spremakép.
Forgács Tanár úr meleg szívvel vár bennünket a klinikájára. Valaki említette, hogyan fogunk elférni? Ez egy családi ház, ami nagyon szépen át van alakítva klinikává, úgyhogy biztos befogunk férni, de azért arra kért a Tanár úr, hogy pár nappal előttem, mondjam meg a "pontos" létszámot.
Ő is Mátraházán lesz valami konferencián, de korán elindul, hogy idejében felérjen Pestre.
Megbeszéltem vele azt is, hogy mi szeretnénk magunk lenni, azt mondta, hogy rendben van, magunkra fog hagyni.
Ha ez így jó lesz akkor írjátok meg.
Ancsur, ne add fel a dolgot, es az sem szamit, hogy hogyan juttok el az eredmenyig, csak a siker fontos!!
Nekem is reggel ota faj a fejem, most is.
Manka, ugy dontottunk, hogy nem vedekezunk a mostani ciklustol. Igy ha odajutunk mar ket honap el is telt, a doki egyet mondott, es annyira nem vermesek a remenyeim, hogy mindjart elsore sikerul is.
Mindenkinek sok sok +++++++++++++++++++++++++++++++++++
Buksi es Mojo, gratulalok a kisherceghez, nagyon aranyos. Vigyazzatok magatokra.
Csak csatlakozni tudok Hancurkahoz, Rakoczi profot imadjuk, es raadasul nagyon jo nogyogyasz es operator.
Nem vesztem el, csak nincs mit irnom. Olvasni azért olvaslak benneteket, bár ember legyen a talpán, aki ezt az áradatot követni tudja. :)
Forgács tanár úr egészen biztosan nem akar végig veletek lenni! Ha akarjátok, én megbeszélem vele a dolgot.
Én valószinűleg Mátraházán leszek egy kongresszuson, de lehet, hogy ekkorra már hazaérek. Ez esetben elmehetek??
Sok ezer hozzászólással ezelőtt leirtam, hogy minden intézménynek van előnye és hátránya is. Amit a beteg nem feltétlenül tud. Ennek megfelelően vannak párok, akiken jelenleg csak az I. nőikl. tud segiteni. (Genetikai betegségben szenvedők, pl.)
Szerintem nem a várakozási idő (és Edina mosolya) a legfontosabb egy intézményben, bár megértek mindenkit, akit ez felháborit.
Természetes úton fogant kisfiam is ezen a klinikán született, a feleségem (amúgy orvos, tehát nekik kolléga) 4-5 órát is várt néha UH-ra, vizsgálatra, stb..., és a stilus sem volt túl emberi, ahogy bántak vele. Orvosát elérni szinte lehetetlen volt.
De ez ma már mindegy, a lényeg az eredmény!
Remélem babaáldásban gazdag lesz a tavasz!!!
Manka,
Hát a harminc kilóval még jóindulatúak is voltak...
Nem mentünk vissza a Kaáliba, mert nincs meg a harminc. Szerinted mennyi idő alatt lehet harminc kilót fogyni? Biztos nem annyi idő alatt, mint amennyi alatt hízni:(((
Most a BMC-be járunk, ott is mondták a fogyást, de nem rúgtak ki. Még nagyon az elején járunk, mert egyéb problémáim vannak, azokat kell tisztázniuk szegényeknek. Szerintem én egy csődtömeg vagyok...
Mindenesetre ez a csődtömeg most elmegy vacsorázni, és nem fog semmi hízlalót enni!!!
Köszönöm az érdeklődésedet, igyekszem ma este írni neked! Igy is szégyelhetem már magam...de remélem megbocsájtod, hogy eddig nem írtam...
Kriszti miatt én is aggódom, mertnem szokott ennyire nyomatalanul eltünni:(((
Kriszti gyere vissza!!!!
Milka,
bitos fontos a súly, nekem is mindig kifejti a doktor bácsi, hogy ezt tartsam én szedjek fel!
Ő könnyen mondja:) Kitartás, sikerülni fog az a fogyás??? Biztos, hogy 30kg-t kell?
Addig semmi mást nem mondtak???
Nem tudom, mennyire fontos a súly. Ha mindenki ezt mondja - és tényleg mindenki mondja -, akkor biztosan az. Én sem szeretem, hogy dagi vagyok, dehát az önuralom... Meg hát persze a gének, hahaha. De a cél érdekében megtűrtőztetem most egy ideje magam (lsd. 11 kiló). Pedig most is munkavacsorázni megyek mindjárt, majd nézem, ahogy a többiek ott tömik a fejüket a jó kajákkal, és csak nyeldeklek.
Jut eszembe, még én is itt vagyok. De mindjárt rádőlök a klaviaturára, olyan álmos vagyok. Pedig már bennem van fél liter cola light is (tudom, hogy nem túl egészséges, de képtelen vagyok lemondani róla) :-(((((((((.
Mi is voltunk a Kaáliban egy kanyarra. Két lábbal rúgtak ki: csak annyit mondtak, hogy legyek szíves fogyni harminc kilót, utána visszajöhetek. DE: sajnos ez sem az ő hibájuk :((((((((((
Még én is itt vagyok...de a többiek lehet, hogy hazamentek:(((
Mogyinéről tud valaki valamit???? Reggel, már kerestem a topicon, írtam neki mélt is, de eltünt???
Kriszti írjál!!!
Milka:sajnálom, hogy ilyen a főnőköd. Egyébként sem könnyű ez az egész dolog, kár hogy még ez is neheziti. HSG remélem nem lesz olyan most, mint az előző! Bár én ebből a "jó dologból" kimaradtam. Fel a fejjel! Próbálj meg kevésbé idegeskedni!
Csatlakozom Mojo-hoz a Kaáli-dícséretben. Igaz, a többi helyet mi nem is próbáltuk, mi itt kezdtünk. Igaz, hogy nálunk elsőre nem jött össze, másodikra még a lombik sem, de ez nyilvánvalóan nem az Intézet hibája. Velem még a recepciósok sem voltak undokok, sőt!!! Szóval én szeretek odajárni, persze még jobban fogok szeretni, ha sikerül is a babóca (persze akkor meg már csak látogatóba megyünk - hacsak nem egy második babára).
És ha már a dícséretnél tartunk én Rákóczi profot is ajánlom mindenkinek. Végül is a Kaálit is neki köszönhetjük. Nem vizsgálgatott hónapokig, őszintén megmondta, kár lenne az időt pazarolni. Amikor kiderült a bibi, azonnal a "helyünkre tett minket". Ráadásul egy tündér!
Sajna, csak ritkán tudok írni az MF miatt, de örülök, hogy azért válaszra méltattok engem is.
Köszönöm a tanácsokat a lombik előtti procedúrákat illetően. Persze, ha konkrétan oda kerülök, azért még lehet, hogy lesznek kérdéseim.
Hadaramo: te új vagy itt? Ha valamiről lemaradtam bocsi.
Szóval: mi 01.20-án voltunk a HIETE-n immunológiai vizsgálaton,( kb. 1 hónapot vártam erre az időpontra) de a doki (Drávucz)magánrendelésén (anyagilag lefordítva: 10.000,-).
Időpontot mi is csak kb. márciusra kaptunk volna, de engem a türelmetlenebb fajtából gyúrtak :)))
Az eredményt - ami néhán tegnapra vártam (postán küldik), de persze nem jött meg. Már alig várom, hogy hazaérjek, és megnézzem a postaládát!
Mojo: nagyon aranyos a kisfiatok (én is Peti-re emlékeztem)
Látom most éppen Norbi a téma (mármint a torna). Én minden nap egy kis konditerem előtt megyek el hazafelé, de még nem volt lelkierőm bemenni. (pedig ez volt az egyik újévi fogadalmam)
Bocs, ha nem tudok mindenkinek hozzászólni, de azért megpróbálom követni az eseményeket, és szorítok nektek (a stimulálódóknak azért gyakrabban!)
Én vagyok a tudatlan, mert nem ismerem ezt a HIETE mozaixót.:)
A Klinika az én szóhasználatomban az I. sz. Szülészeti és Nogyógyászati Klinika a Baross u.-ban. Igazgatója Prof. Dr. Papp Zoltán, aki méltán elismert szakember, a Szülészeti és Nogyógyászati Orvosi Szakmai Kollégium vezetoje.
Urbancsek (nem emléxem a +nevére) az IVF osztályvezeto orvosa.
Köszi a gratulációkat, Buksi és Petike nevében is.
A Bercike a nickje, Bár én szerettem volna valódi névnek.:)
Hajrá, Kedves Anyuka jelöltek, mi 10 évig küzdöttünk. Ez ido alatt soxor letörtünk, azt mondtuk, feladjuk, de sosem gondoltuk komolyan. A lelkünk mélyén mindig ott volt az újabb remény.
Sikerült.
Amit én, a férj személy szerint tapasztaltam: Urbancsektol, a Klinikáról menekülni kell. A Kaáliban, de gondolom máshol is, elfogadják a klinikai vizsgálatok eredményét. A nogyógyászati mutétekre pedig a János Kórház Szülészeti-Nogyógyászati osztályának vezetojét, dr. Lintner Ferencet ajánlom. A laparoszkópia a specialitása.
Amit a klinikán Buksinak (állítólag Papp prof., mert ot kértük a mutét elvégzésére, de lehet, hogy nem o volt a "tettes") nagy vágással, komoly hasi mutéttel elb@rmoltak, azt Lintner tanár úr hozta helyre kis "lyukakkal". Urbancsek észre sem vette a korábbi mutétbol származó problémát, azt a Kaáliban ismerték fel. Ezután jött a János Kh., majd ismét a Kaáliban a lombik.
Ha a klinikán maradunk, lehet, hogy lement volna mind az 5 esély, ami tulajdonképpen esélytelenség lett volna a korábbi rossz mutét miatt. Ezen felül, még sok idobe is telt volna, mert Urbancsek állandóan konferenciázni jár, napokig kellett volna ott ücsörögni, mert hiába mondja, hogy menjél 10:00-ra, biztos lehetsz benne, hogy csak du. 3 körül kerülsz sorra (ha szerencséd van). Amikor pedig bekerülsz, brutálisan megvizsgál, és 5 perc alatt kidob. Látszik rajta, hogy marhára nem érdekli a dolog (pedig pénzt is kapott tolünk rendesen).
Ehelyett a Kaáliban elsore sikerült a pici.
Hangsúlyozom, ez személyes vélemény, nem akarok senkit elriasztani a Klinikáról, mert lehet, hogy másnak bejött.
Elképzelheto (nem tudom), hogy már nem is Urbancsek ott a góré.
Ráadásul az emberekkel való bánásmód is más a Kaáliban. A recepciósok (nem mind) néha undokak, (P. Edina a kilinikán mindig az, vagy csak velünk nem szimpatizált?) de az orvosok nagyon rendesek. A hálapénz tilos. Telefonon hívható a Kaáli, a Klinikát és Urbancseket lehetetlen elérni, de telefonon kell bejelentkezni.
Hajrá, hajrá leendo kismamák és apukák!!!:)
Mindent bele!
Monix! Csak nem neked is súlyproblémáid vannak? Nekem is fogyókúrázni kell. Már fogytam 11 kilót, de így is "enyhén" teltkarcsú vagyok. Ciki, ha nekem tetszik a Norbi-kazetta? Rá is állok mától, mert ha jövő héten HSG-m lesz, és nekem kell tartanom a saját lábamat, edzenem kell... Mert ilyen hasizmokkal, ami nekem van...
A boxos is rövid. 35 perc. Jó a duci, és ez melyik duci 1 vagy 2. Tudom, hogy nem kell neked duci. De nagyon off-ok vagyunk szerintem. Hazamegyek. Sziasztok
Már megszoktuk,hogy ilyen vagy...de semmi baj...
Nekem se kell a duci, csak az a legrövidebb, és a legröhejesebb....boxolni, meg boxolok apával...
érted... : ) Nem gyüjteni, csinálni!!! : )
Minek nekem duci tréning? Én a kick-box aerobicot csinálom. Amúgy már akkora gyujteményem van ilyen kazettákból, de nem fogyok. Lehet, hogy azért mert nem csinálom? Egyébként a duci tréning milyen?
Ahhoz képest, hogy senki sem értett semmit, nem tettétek szóvá. Ebbol azt szurtem le, hogy máskor is ilyen zavaros vagyok, és már belenyugodtatok:-)))))
Most már tuti, hogy odatalálok. Február 8. volt a legközelebbi időpont. Az azért is jó, mert utána (19. táján) kedődik a babaprojekt No. 2.
Egy kicsit közben én is dícsérem a férjecskémet, hátha titkon belátogat (megszólani nem fog, mert ő nem olyan :-))))))). Szóval, amikor még csak simán próbálkoztunk és én már türelmetlenkedtem, akko rő is csak nyugtatgatott, hogy ne foglalkozzak állandóan ezzel. Aztán amióta kiderült, hogy nem lesz ez olyan sima ügy, amikor csak teheti, mindig jön velem. Ma is kint szobrozott az autóban, amíg engem csapoltak. És utána MÉG SAJNÁLT IS!!! Pedig a vérvétel szért nem olyan katasztrófa (de azért jól esett). Mármint a sajnálat, nem a vérvétel.
Szia Bie1!
Szeretném megtudni, hogy mikor voltatok immunológiai vizsgálaton. Nekünk még egyelőre nincs időpontunk, majd pénteken érdeklődhetünk. Az eredményt mikor lehet megtudni? Várom a válaszod. Köszi.
RR
Azé néztem, hogy lepirosoztad szegényt...
Duci Tréning sóber Norbi ölég gáz nem? mármint, hogy hogy erőlködik, hogy jópofa legyen szegény... előszőr csak néztem, hogy mi van, hogy ezt most tényleg komolyan gondolja, hogy minden reggel ezt kell végig hallgatni???/Ez erős túlzás volt, inkább hetente, 3x...
Na itt a vég, összekevertem Ancsúr Laciját Ananovával. Nem csoda hogy rosszul látok, hisz itt egész nap a netet lesem, vagy egyéb géphez kötött dolgokat, otthon olvasom a gépemen a régebbi hozzászólásokat, vagy TV-zek, ha nagy nehezen rászánom magam, akkor videóra, ugyancsak Norbira, tornázom, a buszon pedig olvasom, és amúgy is rossz a szemem.
Polgártársak, és Polgártársnők!
Ne lapiccccsssunk! Fő az egészséges versenyszellem! Előre, a szép kerek számokért!
/Azért, az 5555-t hagyjuk meg Dr. Osziarpanak, megérdemli..., meg amúgy is lestoppolta!!!Köszönjük!/
Ne kérdezzétek meg, nem csak az idő miatt vagyok ilyen hülye, és pihentagyú...az időnek, ehhez semmi köze..
Pedig valamit tenned/tennetek kell, mert az állandó stressz, idegeskedés tuti nagyon rosszat tesz. Nekem a háziorvosom (aki nagyon rendes) mondja mindig, hogy ne legyek stresszben inkább kiír (ez már a stimuláció időszakára is vonatkozott). Váltsátok le azt a főnököt! Ha pedig nem lehet próbálj meg felvenni az álarcot, legyél kemény és beszéld meg magaddal, hogy bármi történik nem érdekel. Tudom ezt könnyű mondani (bár ezt már és is próbáltam megvalósítani).
Na Ana, épp most akartam megszerezni az 5455-öt, hátha az 5555-nél nem leszek gépközelben. Erre megelozött a kis piros. Na délután remélem belehúztok, és holnap napközben meg lesz az 5555. Vagy nem húztok bele, akkor meg pénteken lesz meg az 5555. Ha meg nem lesz meg nekem, akkor remélem másnak hoz szerencsét. Szeretem az 5-t, mert 73.07.05-én születtem.
Nem fekete az, hanem szürke... unalmas, nyúlós, csöpögős, az egész egy nagy szürkeség... és nyomasztó, az szentigaz...Rám sincs túl jó hatással, igy arra gondoltam, hazafelé be kék ugrani egy kis mesterséges napfényért!! Csodákat tud ám művelni! Mármint a lelkeddel... mert a gyerekprojektet azt, sajna nem lenditi előrébb...
De, ha már a lelked örül, akkor az fél siker, nem??
Milkabögre,
Biztos igazad van, csak ma olyan depi vagyok, és így mindent feketén látok.
Az örökbefogadásra én nem gondoltam. Még nagyon messze vagyok tole, majd ha már minden egyéb lehetoség kifújt, akkor foglalkozom a témával.
Örülök, ha tudok segíteni. ha bármilyen kérdésed lenne még, akkor szívesen válaszolok, ha tudok.
Ha BKV-vel mész, akkor a Határúton a 42-es villamosra kell felszállni és az 5. megállónál (Vas Gereben utcai megálló) kell leszállni. Picit visszafelé mész és a villamos haladási iránya szerint balra fordulsz az első utcába, ez a Jahn Ferenc utca, jobb oldalon pedig nemsokára meglátsz egy nagyobb épületet kocsifelhajtóval. Ekkor odaértél.
Mikor mész?
Gica70! Ez egy baromállat. Biztos vannak rendes főnökök is, nekem is volt már olyan, akitől sokat tanultam és mind a mai napig tartom vele a kapcsolatot (immár tíz éve). De ezt ti el sem tudjátok képzelni... Hosszú lenne leírni. Persze, én is érzékeny vagyok, de mi már palotaforradalmat akarunk indítani. Tegnap beszéltünk a személyzeti vezetővel. Na mindegy. De az biztos, hogy az a stressz és az a hangulat, ami itt van, nem tesz nekem jót.
Milkabögre
Hogy készít ki a főnököd? A munkával vagy emberileg rossz a hozzáállása? Vagy Te is érzékeny vagy (mint szerintem a legtöbben itt)? Az egészségi állapotodról abszolút semmit nem tud?
Az én férjem a legrendesebb férj a világon. Ő is nagyon akarja a babát - dehát ő sem lenne ellene, ha nem kéne semmit csinálni, menne minden a maga természetes útján. Mindenhova visz, kísér, nagyon aranyos.
Biztosan a férjed is veled van száz százalékig, csak nem mutatja ki olyan könnyen. Vagy kényelmetlen neki beszélni ilyen dolgokról. Minden előfordulhat. De biztosan nem közönyös.
Egyébként valami lehet abban, hogy ha az ember valamit akar, begörcsöl és nem sikerül. Egy ismerősöm ismerősének (régebben, amikor még nem tudtak segíteni) sem jött össze a kisbaba. Örökbe fogadtak egy gyereket és leköltöztek vidékre. Mit ad isten, fél év múlva terhes lett!
Örökbefogadásról nektek mi a véleményetek?
És vegyed tudomásul ám, hogy nem sunyitok, ám...
Most végig kell olvasnom, hogy mi történt mig nem voltam itt...
Irok majd, ne izgulj....
Csak most a 5444-re gyúrtam....
Gica!
Nagyon köszi a címet, már be is jelentkeztem. És külön köszi, hogy felhívtad a figyelmemet, hogy ez Kispesten van, mert amilyen balfék vagyok, biztos, hogy a Ferenc körútra mentem volna!
Le az anyajegyekkel!!!!!
Na, itt vagyok, csak férjuram megbizott némi kis vásárlással, és az ő cuccai után rohangásztam a városba... Esik valami szmötyi, csúszik a csizmám sarka... tele a város emberekkel.. neki meg az uccsó pillanatban jut eszébe minden...
Cic,
Én is nagyon érzékeny vagyok. És ez annyira rossz tulajdonság szerintem, mert így az ember sokkal sebezhetobb. Sokkal lazábban kellene felfogni a dolgokat, nem hagyni, hogy letörjenek, hogy visszalökjenek... A végcél a babóca, amit akarsz, és én is, és mindent meg kell tennünk, hogy legyen, ha már magától nem akar lenni.
Egy kicsit (fenét kicsit, nagyon!!) ilyen az én férjem is ám...:-(((((
Kérdezed, hogy ki merészel bántani? - sok mindenki, illetve sok minden...:-((( Meg sajnos érzékenyebb vagyok az átlagnál amúgy is, így meg pláne...:-(((((
Azt mondod ne hagyjam magam visszadobódni a startvonalra? Már ott vagyok...:-((((
Tegnap azt mondta nekem ama ominózus terhes kolleganmőm akiről már írtam többször is a hülyeségei miatt, hogy örülhetek ám, hogy nem vagyok terhes, mert az nem sétagalopp ám és rengeteg stresszel jár, úgyhogy én csak örüljek a kis "stresszmentes" életemnek...:-(((( Erre varrjatok gombot!
Ja és Cic, ne hagyd magad visszadobni a startvonalra. Hajrá elore!! És ki merészel bántani Téged?
Amúgy én is néha elbizonytalanodom, hogy érdemes e görcsölnöm, ugyanis az én férjem nem foglalkozik a témával, csak rám bíz mindent, de nem kérdez, nem töri magát. Szerinte azért nem sikerül, mert állandóan ezen gyötröm magam. Csak ha kiakadok akkor mondja, hogy akkor menjünk csináljuk, de ha nem vagyok teljesen depi, akkor nagy szótlanság a témáról. Szóval nem mindekinek van olyan férje, mint Ancsúrnak, vagy csak az enyém nem olyan?
Na jól elkeserítettem saját magam.
Cic,
Nehogy feladd kérlek!!!!!! Az anyagiak az nagy teher, én még nem indultam neki ugyebár, de elbírom képzelni a leírtak alapján. Remélem nem macerálásnak veszed az érdeklodésem. Csak nem emlékeztem, hogy mi van most veled. Az rémlett, hogy bejelentkezel Pestre. Vissza akartalak olvasni, de hogy neked már mennyi hozzászólásod van. Sajnos túl sok ide. Úgyértem jobb lenne már ha mindannyian a Babvárba írnánk.
Sziasztok!
Megérkeztem én is.
Szerintem az én egész nemterhesség-problémám a főnököm rovására írható. Pszichésen kikészít. Hihetetlen. Tegnap (vagy tegnapelőtt) valaki azt javasolta, hogy mondjam el neki ezt az egész dolgot. Ő lenne az utolsó, akit beavatnék!!! Persze ezt ti nem tudhattátok... :))) Baromi nagy állat, utálom.
Én is szeretnék egy ilyen aranyos kisbabát, és éééén is irigy vagyok (de ti legyetek nagyon boldogok és legyen benne sok örömötök!). És drukkolok mindenkinek, hogy nekik - azaz nekünk - is összejöjjön.
Osziárpa kedves!
Gyerekprojekt - nem állok vele sehogy sem; már jó ideje írtam, hogy gyűjtjük az anyagi javakat a továbblépéshez, meg főleg én gyűjtöm/gyűjteném a lelkierőt, de sehogy sem akar összejönni egyik sem, mert közben mindig érnek magánéleti kudarcok, amik visszadobnak a startvonalra... :-(((
Jaj, nagyon aranyos a KisBuksi! Mekkora cumija van! (Annyira tetszenek a cumis babák!)
Manka, most te következel, kezdheted figyelni a postafiókodat! :-))
Ancsúr-Laci,
Nem akartalak megbántani.. meg már a fonalat is elveszitettem, az a lényeg, hogy van nektek is egy szép kerek számotok, meg nekünk is... a többi már csak ráadás!!! : )
Mi van Osziarpa, még mindig olvasol, ennyit nem is irtam..
Vagy??
Újonc, hát köszi, remélem most már annyi lesz..
Kétszer nem lehetek kivétel...
Azt hiszem, hogy Minden EPOC-tag nevében mondhatom, hogy Veled leszünk mindannyian és nagyon drukkolunk, hogy szép tüszőid legyenek, és legalább három olyan találjanak, amiből édes kis babácskák születhetnek!
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Köszi a jókívánságot! Pihizek!
Nekem, remélem, egy újabb próbálkozást!!!
HÁt, reméljük, hogy eredményes lesz az inszemed Újonc, mi mindenesetre drukkolunk, úgyhogy rajtunk nem múlik...Pihizz, és vigyázz magatokra...
Sziasztok!
Tegnap megvolt az inszem. Ott volt velem a párom, tök meg volt hatódva, hogy mire képes nem vagyok a babáért! Jó volt, hogy mellettem volt végig! Aztán kaptam Choriogonin a repesztésre és görcsoldót is, aminek a helye frankón bekékült.
Kaptam Utrogestant is amit "szedni" kell. És azt mondta az igazgató, hogy CINK-et is szedjek!!!!
Köszi a drukkot mindenkinek, különösen Ancsúrnak, LZJ-nek és Monixnak! Két hét múlva megyek vérvételre!
Kinek mit hoz a február???
ujonc
Monix, elküdtem, csak biztos olyan hosszú, hogy nem ért még oda...: ))
Ancsúr-Laci, nem én irtam, hanem KKTT, és még az 5300-nál, mikor lecsúsztál egyel..érted????
Válaszom a tesztmagzinra kielégitő???? : ))))
A Tesztet én is megveszem, és a Teszt és Tipp-et is (idén még nem volt, ugye?) ezeket el is rakom, de a heti- és napilapokat nem gyűjtjük. Ezt a két újságot mindig el tudom olvasni teljesen, ezért is jók.
Monix, küdtem két mélt,sikerült megnézni a másodikat????
Ancsúr, a nem igazi, aki Laci... Hát, azért, mert szeretem tudni a dolgok miértjét, és soxor segitett már, ha vettünk valamit, kenyérpiritó, kávéfőző, és tsai. Esetleg, fűnyiró, kertipad, hol kell reklamálni, ha leesett a cipőd talpa, és ha lejár a szavatossága a szaloncukornak, amit még novemberben vettél...Meg, érdekes... Amúgy, is mi nagyon nagy újság olvasók vagyunk, és már bizony lassan kiszorulunk, a lakásból, mert nincs szivünk kidobni a 4-500 Ft-os újságokat./Persze, neked mondjam, hogy a férjem ragaszkodik a CKM, Playboy, FHM, és tsai magazinjaihoz.Mondjuk, meg is értem... de baromi sok helyet foglalnak.../Én meg ugye a lakáskultura, joy, természetgyógyász, diéta és fitness, és most nem sorolom az összset, mert megint csak nem ideillő ez az egész, és irhattam volna magánban is, de most már mindegy...
Monix, kedves, nem akartalak elijeszteni, se téged, se mást!! Egyébként nekem sem szabad ilyeneket olvasnom, hajlok én is rendesen a hipochondriára!:-)
A mi családunkban volt egy melanoma gyanú, meg is műtötték, de hál` Istennek nem igazolódott!
Szóval (de ezt már alig merem leírni, nehogy valaki felfedezze magán ezeket a tüneteket is :-)) az az anyajegy nem nôtt gyorsan, voltak nála sötétebbek is, nem is volt olyan nagy, de mégis gyanús lett! Nôtt egy pici dudor benne, talán ebbôl gondolták, hogy melanoma. A bôrgyógyász doki megkukucskálta valami műszerrel, és azóta is 3 hónaponként rendszeresen megnézi a többit. Azt mondta, így nem lehet nagy baj!
Juj Jere, ez nálam mind meg van. El is megyek borgyogyihoz, amúgy is van más problémám is. 28 leszek, és annyi bajom van, hogy na. De azért nem kell sajnálni.:-))))))
Na, most bepótolom az elmúlt napok lemaradásait... (A fônököm ui. ma szabadságon van.:-)) Szóval anyajegy témában egy kis segítség, hogy mire kell figyelni:
"A változások megjegyezhetôségét segíti elô az ún. SANSZ - szabály. Mit jelent ez?
S : sötét szín, azaz a meglévô anyajegyen belül bármilyen színbeli változás
A: aszimmetria, az anyajegy bármely irányú gyorsabb növekedése
N: nagyság, az anyajegy meghaladja az 5 mm-t, vagy egy grafitceruza átmérôjét
Sz: szél, amely nem élesen határolt, hanem elmosódott, szabálytalan
Ezek azok a jelek amelyeket figyelembe véve még idôben orvoshoz fordulhatunk."
Gica!
Előre is köszi a doki nevét. Azt még megkérdezhetem, hogy a Te anyajegyeid hogy néznek ki? Nekem ami eddig volt, az sima lapos volt. Ez, amire a kozmetikus felfigyelt, egy kicsit kiemelkedik. Nem is olyan sötét, mint a többi, inkább világosbarna.
Ananova, aranyos vagy, hogy írtál Csicsókáról, én tegnap este nem fértem géphez:(
De nagy nagy drukk mindenkinek!:)
LZJ neked is, ne is hagyd magad ledegradálni, éleg egyszerre két baba is;) Szerintem a két csík a fontos! Hájra lányok!:)
Kuszti, te eldöntötted, hogy mennyi időt hagysz ki? Ha jól emlékszem, most magatoktól is sikerülnie kell!:) Noának jobbulást!
Jere kedves, természetesen a 3.X-be léptél:)) a 4.-et ráérsz később használni:))
Lányok!
Metrodin HP: szerinem nincs különbség a hatásában attól, hogy bőr alá, vagy izomba adják.
Én subcutan kaptam a hasamba. Először féltem, de alig lehet érezni. Tényleg! Magamat azért nem szurkáltam, de a férjem tökéletesen adta be:)
Ancsúr! Csak a jóra gondolj, tudom, hogy ez néha nehéz. Legyen előtted példának Csucsuka és Susok! Szerintem ők mindketten kaptak egy kis külső segítséget, és most van pocaklakójuk! Egyébként meg lehet, hogy nem is lesz szükséged rá!:)
Ja, még csak annyit akartam a bôr alá adandó szurik témához, hogy én a combomat választottam inkább a hasam helyett, mert nem akartam, hogy ha majd fáj egy kicsit a helye, még a nadrág vagy a szoknya is nyomja/irritálja.
De ott sem fájt egyáltalán!
Sziasztok!
Majdnem minden nap úgy nyitom ki a Topicot, hogy most írni fogok, de mire végigolvasom az összes hozzászólást, többnyire már nem marad rá idôm! De azért olvaslak benneteket rendszeresen, próbálom memorizálni, hogy ki hol tart és fôleg azt, hogy kinek kell szorítani!
Ananova, sajnálom, hogy ilyen szerencsétlenül jártál, de szerintem ez a hozzáállás tutira célravezetô lesz!!:-)
A többieknek, akik még a finisben vannak, sok-sok drukk!!
Ancsúr, ne beszélj butaságot, már hogyne tudnád kihordani!! Az, hogy egyszer elvesztettél egy babát, egyáltalán nem azt jelenti, hogy mostmár minden terhességed így fog végzôdni! A többi problémának meg - szerintem - nem sok köze van a kihordáshoz! Ha ilyen szerencsésen rendezôdni látszanak a dolgok, akkor ez is sikerülni fog! Legfeljebb az orvosok is megtámogatják majd az ügyet (mármint egy kis gyógyszerrel)!
Susok, jólesett, hogy eszedbe jutottam! Tegnap gondoltam rá - a szülinapi dátumokat olvasva -, hogy bevéssem-e az enyémet, de aztán úgy döntöttem, nem teszem, mert még megvádoltok azzal, hogy csak a sok gratulációra pályázok!:-))
Szóval éppen tegnap volt a 30. születésnapom!
Most akkor a 3. vagy már a 4. x-be léptem?? (Rosszabb, mint egy matematikai feladvány!:-))
Te még rajtam is túlteszel fölösleges aggódásban...
Moncsoka,
a Metrodin HP-t inszem során én is izomba kaptam. A lombik során viszont - mivel magas az FSH-m és a Humegontól, ami arányosan FSH-t és LH-t is tartalmaz nem növekedett elég tüszőm - ezért, kaptam még plusszba Metrodint s.c. Azt hogy ilyenkor miért adják bőr alá, ( szerintem csak azért, hogy kétszer döfhessenek egyszerre, egyszer femékbe egyszer hasba hihihi... ), de gondolom nem ez a tudományos magyarázata. Hátha van itt valaki egészségügyi, aki tudja a választ???
Úgy látom, kénytelen leszek erőt venni a lustaságomon és a kényelmességemen és utazni.
A férjem egyébként pont 13-14 h. körül fejezi be a főtágítását 02.10-n Pesten, de a múltkoriak alapján kétlem, hogy hajlandó tiszteletét tenni körünkben. Képzeljétek, a múltkori tali alatt cirka 3 órát sétálgatott a várban, bár akkor jó idő volt !!!!!!!
Fú jegyzetelnem kellett.
Eloször is nagy drukk, azoknak akik most aktívak: Csicsókának, Újoncnak, LZJ-nek, Probabynak. Remélem nem felejtettem ki senkit.
LZJ,
Én is töprengtem már, hogy mennyit ültettetnék vissza, bár még közelében sem vagyok a lombiknak, és én a kettore szavazom egyenlore. Gica nagyon jól leírta, hogy miért, és csak erosítette a hitemet. Szóval hajrá, minden rendben lesz, egyenlore elég két babóca is nem? +++++++++++++++++++
Amúgy a PCO-ról azt írják, hogy pont az abaj, hogy csak meddoségi problémáknál foglalkoznak vele, ezt már a sima nogyogyinak elotte is kezelnie kellene, és terhesség után is gondozást igényel, szóval jó tetted, hogy otthagytad azt a dokit.
Újonc,
Mi volt? Remélem minden rendben ment.
Probaby,
Szurkolok ma.
És Csicsóka és Candra, ti lesztek az új évezred elso kismamái közöttünk. @@@@@@@@@@@@@@@
Lyvilla,
Na megnyugodtam. Tényleg féltem, hogy valamivel megbántottalak. Tudod milyen érzékenyek a rákok. Olyan jó lenne ha jönnél. Utazni jó dolog:-)))))
Moncsoka,
Csak a veleszületett PCO-nál írja ezeket a külso tüneteket. Amúgy meg ezeken a dokikon nem lehet elmenni. Nekem volt aki azt mondta, hogy milyen szép nagy méhem van, a múltkor meg az egyik megkérdezte, hogy hátrahajló e a méhem. UH közben. Miért tolem kérdezi?
Ancsúr,
Nálam is ez van, hol szárnyalva bizakodok, hol letörten pityergek ok nélkül, elkeseredetten. De nem szabad feladni, harcolni kell, és sikerülni fog, lehet, hogy még várni kell rá, de a végeredmény megéri. Érdemes a topicot elolvasni az elejérol, mert sok erot lehet meríteni belole. Benyus írta egyszer, hogy mindíg csak a következo lépésre szabad koncentrálni, nem szabad a múlton rágódni, és figyelembe kell venni, hogy természetesen is egy próbálkozásnál 30% esély, szóval ezt bele kell kalkulálni, hogy azonnal nem biztos, hogy sikerül elsore az inszem vagy a lombik. Optimistán, de reálisan tekintsünk a jövore.
Örülök, hogy jösztök. Az én férjem enyhe mosollyal fogadta, hogy megyek talira, o majd meglátja, hogy jön e, persze ez nála azt jelenti, hogy dehogy jön. O egyáltalán nem foglalkozik ezzel a témával..:-(((((((
Mit gondolhatnak a munkatársaim, hogy mit írok én ilyen szorgalmas?:-))))))))
Kuszti,
Persze, hogy nem öltözünk ki. A helyszínnel várjuk meg mit ír Probaby ma vagy holnap, ne zavarjuk feleslegesen szegény Noát. Azért én szeretném ha nem lenne végig ott a doki, de tényleg nagyon aranyos.
Amióta öregszem (29), egyre inkább érzem a frontok jövését-menését, hasogat a fejem. Úgyhogy ma rövid leszek.
Manka: nagyon jó, hogy felírtál a listára, ma mondtam a kolléganőmnek, hogy EPOC-találkozó lesz, amire mi is megyünk.
Lacim ezúton is kéri: férjek jöjjenek, hogy ő is tudjon vkivel társalogni.
Milkabögre: én, mint csitri, nem gondolom, hogy sok lenne a 38.
Szerintem ne legyenek kétségeid.
Megnéztem az Ashermann-szindrómát: tartós (petefészek eredetű) menstruációs elmaradás és sterilitás, méhen belüli összenövések miatt. Intrauterin műszeres beavatkozás következtében alakul ki.
Probaby: a nyálkahártya miatt ne aggódj, különben is, mire eljön a remélhető beágyazódás, addig még sokat vastagodhat.
Steve68: egy ismerősöm járt a Vargha-féle intézményben a mozgássérült gyermekével, nagyon rosszak voltak a tapasztalatai. 10E Ft-ért megnézte egy asszisztens, felajánlották, hogy 10 alkalommal mehet (10x10E), utána megnézi a Vargha és eldönti, érdemes-e még menniük. A 3. alkalommal szerette volna megnézni a kezelési tervet, de ilyen nem volt. Azt nem tudom mit mondott volna a V., mert többet nem mentek. Én is meglepődtem a történteken, mert akikről a tévében, újságokban szó volt, mind elégedettek voltak a kezeléssel, eredményekkel kapcsolatosan is
Megosztanám veletek fel-feltörő aggályaimat. Hétvégén nagyon megörültem, hogy milyen jól működésbe léptem. Ez mára elmúlt. Túl vagyok egy 8. héten történt vetélésen, 3 eü. küreten, 2 és fél éve még petefészkenként 20-25 betokosodott tüszőm volt, egyetlen egyszer sem volt (a mostanit kivéve), teljesen szabályos ciklusom
Hát félek. Még ha el is hiszem, vagy történetesen tényleg teherbe esnék természetes úton, teljesen elképzelhetetlennek tartom, hogy külső támogatás nélkül ki is tudjam hordani.
Gyerekek, találjunk ki egy jobb szót a meddőség helyett, frappánsat rövidet. Én sem szeretem, de nem tudok jobbat.
Vargha gyógymód intézet, nekem elég rossz volt a tapasztalatom velük. Az első felmérő kezelés 10 ezer forint volt, én csak ezen vettem részt. Ui közölték, hogy most nem tud senki kezelni, majd felhivnak 2 hónap múlva, ez több mint 1 éve volt, azóta sem hivtak fel. Én meg azt gondoltam, vár a fene rátok, különben is sokallottam a 3 ezer forint per alkalom árat (ha azóta nem emeltek árat), és ezért a pénzért nem a Vargha kezel, hanem a tanitványai. Szóval elmentem egy bűbájos reflexológushoz, aki fele annyiért pontosan ugyanazt adja, mint ők.
Milkabögre, a gyerekvállalás nem is kérdés, ilyen fel se merüljön benned, dehogy vagy te öreg ehhez, meg ne halljunk ilyet.
Szia Láncos Koca,Super Cico érezzétek jól magatokat körünkben.
Cico, a Kaáli úgy tudom elég rugalmas az időpontokat illetően.
Ancsúr, a 18-20 as tüszőket szeretik a dokik. A ciszta sokféle lehet, sima, csokis, jellemzően a petefészken vagy ben vannak, de nem feltétlenül kavarnak bele a ciklusba, de lehet, hogy nem terem esetleg tüsző, de ettől még lehet menzesz. Szóval ez egy széles kérdéskör.
Nünü, PCO, policysztás ovárium, a tüszők nem nőnek meg, csak sok kicsi cyszta van. UH kimutatja.
Probaby, azért még ne add fel, a 2 tüsző nagyon szép, és a nyálkahártya is nőhet még.
De sok októberi van, én 1970. 10. 15. És nekem is vannak ősz hajszálaim.
MInden várakozónak:-))) Bocs, de nagyon nem volt időm. ÉS legközelebb csak a hétvégén lesz. Addig kitartás és türelmet kérnék. NEm felejtettem ám el senkit.
Noa megkérdezi tali helyszinnek a várat, de nem tudom hogy lesz rá ideje, mert be kell feküdnie a kórházba a hasa miatt. Fel kell neki vágni a vérömleny miatt. Most olvastam Probaby irását, hogy Forgács tanár úr milyen drága. Tök jó, hogy eljön. Asszem akkor nem is zaklatom Noát. Na most mindjárt ellent is mondok magamnak, ahogy haladok előre az olvasásban. Látom, hogy nem lelkesedünk annyira, hogy végig ott legyen, egyébként ennyien beférünk a rendelőjébe? De azért marha rendes tőle. Szóval mégis megkérdezem Noát, mert a vár semleges hely. Nagyon valószinű, hogy megoldható. Szerintem nem kéne annyit aggódnunk Forgács tanár úr miatt, még ki is faggathatjuk a kérdéseinkkel, nem kell szégyenlősnek lenni.Ja és gyerekek, ugye csak vicc, hogy kiöltöztök???
Jim, jelenkezz, jeletkezz!!! (a la MZ/X)
Rólam annyit, hogy tegnap megjött, aminek olvasva az eü utáni menzeszkimaradásokat kifejezetten örülök, bár sokkal erősebb, mondhatni olyan vagyok mint a szökőkút. Remélem ez normális. Ja és 30 múltam. De én tök fiatalnak érzem magam.
Üdv minden új tagnak, Milkabögre, Doncsi.
Doncsi, minél hamarabb vizsgáltasd ki magadat, a 6-8 mmes tüsző sajna nem elég. Szerintem menj csak el átjárhatóságira is, az a biztos, ha kizárjátok, hogy ez is probléma lehet. És hasonlóan javasolnám én is a meddőségi szakembert. Na monix tök jól leirta miért.
Hancurka szia szia, jó sokáig nem jártál erre. Jössz a talira ugye?
Ananova, örülök, hogy már jobb a kedved, csak igy tovább, csak optimistán.
LZJ, nagyon nagyon drukkolok, aztán javitani a statisztikánkat. ++++++++++++++++++++++++++
Cilus, le ne törj nekem mint a bili füle, minden OK lesz!!!!!!!!!!!!! A petesejt leszivás a hüvelyen keresztül történik, a punkciós tűvel átszúrják a méhfalat majd bemennek a petefészekbe.
Laci, a férj, marha rendi vagy, hogy feljársz Ancsúral. Sajnos az én párom mindig dógzik.
Bie, én csináltattam a lombik előtt tisztasági vizsgálatot, de méhtükrözés nem volt. Viszont voltam laparoszkópiás műtéten, ahol asszem megnéztek.
Láncos Koca: volt már laparoszkópiám de nálam szóba sem került, hogy kivegyék a petefészkem egy részét. Azt hiszem nem is igazán örülnék neki. Ha lehet az ember kerülje a műtéteket.
Nekem még anyajegyből is három van összesen. Na, nem mintha hiányolnám.:)
Ananova: A szuriktól meg nem kell tartanod. Nekem az összeset a párom adja be. A Decapeptylt meg már a végén saját magamnak adtam. Egyáltalán nem vészes. Bár csak a lombikok is ilyen sikeresek lennének már végre.
Folytatnám: sôt, azt is mondta (nem tudom, hogy neked volt e már laparoszkópiád), hogy nem tudják pontosan, csak sejtéseik vannak arról, milyen módon segít az ún. petefészek roncsolás a PCO-on. Jó lenne most egy jelentkezô, akinek segített.
Sziasztok, megint jó sokat irtatok, úgyhogy csak gyorsan átfutottam, majd később még alaposabban átolvasom.
Üdv. az újaknak, Láncos Koca, Super cicó, és mindenki más.
A bőr alá adandó injekció fele annyira sem rossz, mint a popsiba adandók, és ha már lehet választani, akkor jobb hasba. / sokat adtam már magamnak, és még többet a betegeknek. Akik véleményt mondtak róla, többségük inkább a felkarban találták fájdalmasabbnak. / Ne izguljatok. A Suprefact-ot hasba kell adni,és ráadásul,olyan kicsit mennyiség / 0,5 ml /, hogy szinte észre sem lehet venni.
A tüszők méretére min. a 18-20-22 mm az ideális.
Valaki kérdezte, hogyan oldja meg a munkahelyéről való távolmaradást. Ha nem akarod, hogy tudjanak róla, akkor úgy elég nehéz, vagy szabadnap, vagy szabadság, vagy úgy, mint Ananova.
PCO-ról meg azt hiszem irt már valaki / petefészekben lévő nagy, domináns tüsző helyett a felszinén sok apró, nehezen, vagy szinte sehogy sem megtermékenyithető tüszőcskék - policisztás ovarium szindróma /, elég kellemetlen dolog, bár nekem szerencsére nincs.
Mindenkinek, akinek szüksége van rá, sok +++++++++++++++++++,sziasztok
Nekem az orvosom a múltkoriban azt mondta a PCO-ról, hogy a legtöbb esetben nem kíséri menstruációs zavar, ezért csak akkor veszik észre, ha "nehezített a teherbeesés". Mellesleg én rám sem áll minden tünet, és láttam én már "zsíros bôrű, anyajegyes, kövér és vékony hajú" kismamát és anyukát.
Jóestét!
Annyira gyorsan léceltem le du. hogy nem is volt időm búcsút inteni! Beszéltem ma Csicsókával, /nemtom, lehet, hogy Manka már irta/ és két szépet sikerült leszivni, holnap 12-13 h között kell visszatelefonálni, hogy mi az ábra!! Úgyhogy csajok, akkor mindent bele, drukkoljunk most neki is!!!
Moncsóka, most küldtem gyorsan egy mél...
Irom ám a többieket is...
Azt hiszem már én is függő vagyok! Alig várom, hogy megnézhessem az új hozzászólásaitokat!:))
Monix: tényleg mindenhol ezt olvasni a Pco-ról. Én mindíg elgondolkodom rajta, hogy biztos pco-m van-e. Én szőrös sem vagyok, kövér sem vagyok ráadásul szabályosan menstruálok. (legalábbis úgy tűnik) Vajon hogyan lehet ez? Jó volna ha egy orvos megmagyarázná végre. :-/
Lyvilla: a Metrodint tényleg lehet a bőr alá adni? Annak jobb a hatása? Kérlek írd meg mert én mindíg csak olyan Metrodint kaptam amit kizárólag izomba lehet adni. Hátha a bőr alá adott-al jobbak az eredmények.:)
trisa, Hancurka: ilyen komolyan nincs! Ez a sztori velem is megesett de szerencsére az én drága jó fönököm nem vette zokon hanem úgy röhögött, hogy potyogtak a könnyei. Az aznapi munkanap igen víg hangulatban telt...:))
Vanilla: jó, hogy már gyógyulóban vagy! Reméljem jók lesznek az eredményeid!
LZJ: nagy gratula a két picinykéhez!!!! Remélem minden rendben lesz, nagy drukk neked!:)
kktt: nagyon édes a kép! Kicsit korán kezdik, nem?:)))
Gica: én is március ötödikén születtem mint Te. Azzal a különbséggel, hogy én 1972-ben:))
Szóval én is halak vagyok ráadásul rák az aszcendensem és, hogy fokozzam, a "holdam" a skorpió jegyében áll. Tiszta víz vagyok!:))
gyömbér: ha a Kaáli ilyen olcsó ráadásul eredményes (ami a legfontosabb) lehet, hogy át kellene térnünk rá! Bár az a helyzet, hogy én nagyon szeretem a mostani dokimat az eddigi sikertelenségek ellenére is.
Sok-sok drukk akinek mostanában van szüksége rá!!!!:)
A találkozón remélem sokan ott leszünk és azt is, hogy vidékről is fel tudtok jönni! Lyvilla és Ancsúrék is!!!
Ancsúr Lacija szerinted pedzegessem a páromnak, hogy jöjjön el? Egyenlőre azt mondta, majd meglátja. Nem tudom, hogy nektek (papáknak) mennyire kellemetlen ilyen dolgokról beszélni "idegen" emberek között. Én is izgulok egy kicsit mert nem vagyok egy könnyen barátkozós és megnyíló ember.
Remélem majd segítünk egymásnak feloldódni! (már akinek szüksége van rá):))
Üdv.
Moncsoka
Jol eltuntem, pedig csak sielni voltam, de nem birlak benneteket utolérni. Eljutottam 2 óra alatt a 4663-ig. Holnap folytatom. Addig is kommentek, amiket már később lehet, hogy megválaszoltok:
minden újnak wellcome! Majd meglátjátok milyen jó is idejárni!
manka
én is pesszimista voltam a 2 lombik előtt, szerintem ez elkerülhetetlen, hogy az ember lányára rátör a negativ. De mondok valamit, ma már a 11. hetet tapossuk (hogy szalad az idő) és bizony az ember sokszor negativ. Mert ha megtapad, utána jön az a kérdés, hogy mi van ha elmegy. Már csak 2 hét van hátra az első trimeszter végéig, most már kezd ez az érzés múlni, de sajnos ezt nagyon okosan mondta valaki korábban, hogy innentől kezdve 20 év aggódás garantált. Mindenesetre nagyon nagyon szurkolunk!!!!
Gica
a kineziológus szerintem jó ötlet tényleg oldja a görcsöket. engem is érdekelne, de más okból kifolyólag
moncsoka
megdöbbentem a számokon. Én is két lombikon voltam túl (igaz a másodikat nem előzte meg punkció) de a költségek alig érték el az 50,000 forintot. Hogy a fenébe lehet ez 1 millió??? Másrészrőúl, a 20 millió tényleg nem rossz! kevesebből is lehet gyerek. A volt dokid nem egy agytröszt!
steffy
ez a steril sztori jópofa, és mit mondott az előző anyuka, tulajdonképpen ki a gyerek apja? Voltam a Béresnél, nagyon szimpi volt, mellette döntöttem!! Az átjárhatóságival kapcsolatban csak annyi. Engem a Kaaliban akkor is elküldtek egy ujabb átjárhatóságira, amikor mutattam egy évvel korábbi eredményt, mely szerint össze volt tapadva, de a HSG hatására megnőtt. Ehhez képest egy évvel később mindkettő el volt záródva!!
Szia Monix!
Láncaim sincsenek, és koca méretűnek sem vagyok mondható, bár mindenevô az vagyok. A nevet Borgestôl kaptam kölcsön még nagyon-nagyon régen, amikor elôször olvastam a Képzelt lények könyvét, rajongás Borges iránt maradt, és ez a név.
Sziasztok!
Gica7o
Bocs, de tegnap este, már azt hittem, hogy te is elmentél aludni.
Az anyajegyekrôl: én még sohasem ellenôriztettem, lehet hogy kellene? Mindig az vigasztalt, hogy a bátyámnak több van mint nekem, gyerekkorunkban tartottunk anyajegy versenyt.
Kicsit még mindig le vagyok maradva, de annál nagyobb jókívánságaim minden "érdekeltnek"! (Nem írok neveket, nehogy kimaradjon valaki ;-)
Kkttné várhatóan február 13-án megy műtétre. A dokinak sikerült elérni a profnál, hogy egy altatással meglesz a hiszteroszkópia és a laparoszkópia is! Remélem most már nem jön közbe semmi!
kktt (1970.03.09)
kkttné (1970.11.09)
(Ő amúgy "véletlen" gyerek, édesanyja 37 éves elmúlt, napra pont 9 hónappal! Szoktam is cukkolni, hogy szülinapi baba. :-)
Monix,
én nem értek a HSG-hez. De a hiszteroszkópiához sem. Én is azt olvastam, hogy laparoszkópiával vagy hiszteroszkópiával lehet megállapítani az Ashermant. De most mondjak ellent? Majd finoman megkérdezem...
Jaj Monix drága, dehogy haragszom rád...
Csak a kérdésed még nyitott, ugyanis nem tudom lesz-e kedvem három hét múlva szombaton a nyakamba venni a világot, mivel most és jövő hétvégén is úton leszek és a febr. 10 lenne a harmadik utazós hétvége. És hát sajna nekem is van egy fránya háztartásom, amit vezetnem kell...
De majd megpróbálom utazósra hangolni magam !!!
Ananova és még aki kapott Fraxiparine-t. Én ugyan még nem kaptam, de sokat adtam már. :)) A betegek sokkal inkább szeretik hasba kapni, állítólag kevésbé fáj. Bár ( szintén csak elmondások alapján ) egyáltalán nem vészes ez a dolog. Persze ezek után kiderülhetett, hogy én magamat szoktam szurkodni ( inszemek elött ), bár azért a Gynevacot inkább beadattam magamnak. :)))
PCO-ról. Itt nem a petefészekben vannak a ciszták, hanem a petefészekfelszínén és hormonokat termelnek, melyek akadályozzák a peteérést. Sajnos igencsak személyes tapasztalat. :(
Probaby! Fejet fel! A 8 mm-es nyálkahártya szerintem egyáltalán nem rossz. Mikor nekem ennyi volt a dokim nagyon bírt örülni neki ( igaz, hogy én olyan 5-6 körülieket bírtam produkálni)
Ha már sokan bevallják én is megteszem! Katus: 1973.01.17. azaz BAK ( és persze a legtöbb jellemzője illik is rám. Mint pl: makacsság :)) )
Mindenkinek akinek szüksége van rá, küldök a bennem felhalmozódott pluszokból!++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Köszönöm szépen a drukkokat!!!!!!! Asszem használ
Tegnap megvolt a transzfer, végülis kettő mazsolát ültettek vissza (láttuk is!), a harmadik hibás volt. Én nagyon örülök Nekik, és nagyon remélem, hogy meg is tapadnak, annyira, de annyira szeretném! Persze ezt az érzést itt senkinek sem kell bemutatni. Amúgy kicsit zokon esett, hogy a Budaiban mindenki vigasztalt, hogy csak kettő, másoknak 3-4-5 volt Én nem bánom, így tuti, hogy nem kell rettegnem a redukciótól, és különben se degradálja le senki sem az én babócáimat!!!!!! Jövő pénteken kell mennem, hogy sikerült-e, addig itthon pihizek. És a férjem is el tudott jönni, reggel levizsgázott antropológiából, utána rohanás (300 km) Pestre, és beültetés
Ananova! Szerintem ne félj a szuritól! Decapeptylt is lehet odaadni, bár magamnak nem mertem!!! Pedig a bombázó nővérke (én egyik sem vagyok), aki az elsőt megmutatta, megjegyezte, hogy a zsírréteg miatt nem is fáj annyira a hasban, mint a combban! (És ha okosabb vagyok, mint ő, akkor mit keresek ott?! Mire én megjegyeztem, hogy van épp elég dolog, amiben nem dönthetek, legalább ebben engedje, meg, hogy döntsek! Ő a fiatal doktorbácsi előtt akart tetszelegni, de végül jól elszégyellte magát.)
Candra! Akkor egy hét múlva várjuk a jó híreket, reméljük Te leszel az új évezredben az első topicos-pocakos!
Lombikosok, érdemes 10 napos tesztet csinálni, vagy a vérvétel a tuti? Tudom, hogy régebben ez volt már téma, de most nem találom.
Újonc! Gondoltam Rád fél kettőtől (a BMC-ben elég gyakori ugyebár a csúszás ). Minden rendben ment?
Probaby! ++++++++++++++ A nyálkahártya nagyon fontos, de nem az dönt! Tegnap az egyik lány mondta, hogy (lombikból) a nővérének 9-essel 3-ból 3 tapadt meg, neki 15-össel 4-ből egy sem! Légy bizakodó, és eddig még növögethet is (még van pár napja!)
Ancsúr(ék)! Nekünk is egy külön szenvedés az utazás, és mi ezért is nem kísérgetjük egymást, ha csak vizsgálatra kell menni, pedig tényleg jobb együtt az a 12 (vagy éppen 17!) óra.
Bie1! A lombik előtt el kell szedni egy adag Betadine kúpot, így ha van baci, ha nincs, tutira nem lesz. (Kivéve, akinek 5 nap a stimuláció, és csak hármat használ el ) Szerintem a HSG-t a méh vizsgálata miatt is csinálják!
Láncos Koca! Én is PCO-s vagyok, bár elsősorban nem emiatt kellett a lombik. Sajnos nekem nem sikerült a gyógymódot megtalálni, ugyanis nekem azt mondta az endokinológus, hogy csak akkor kell kezelni, ha gyereket akarok! Ekkor hagytam ott. Merthogy olvastam(!), hogy (a sok kellemetlen tünet mellett) cukorbetegségre, és ritka esetben rákra is hajlamosít Most először nekünk babá(k) a fontosak, de ha már meglesz, én akkor is szeretnék kigyógyulni
Super Cico! Nekem is volt tanulmányi szerződésem, és egy csoporttársamnak is, neki ki volt kötve benne, hogy nem szülhet, és én megkérdeztem a munkahelyemen, hogy nekem esetleg lehet-e, és a személyzetis azt mondta, hogy ilyet kikötni nem lehet, akár munkajogi bíróságon meg is támadhatja!
Milkabögre,
Persze hogy a János az. Rájöttem, hogy az a BMC. Ha ott mondták a HSG-t akkor biztos úgy van. Én máshogy gondoltam, de hát ugyi nem vagyok orvos.
A korod szerintem ne foglalkoztasson. AZ a lényeg, hogy ti akartok babát, az hogy ki mit gondol majd, az kit érdekel?
A körülmények, amiket leírtál elég borzasztóak. No comment. Én is kiakadnék ilyentol.
Olvastam a hozástolásodat elgondolkoztztó!
Nekem legalábbis azt a tájékoztatást adták, hogy 8-16 ig. van a munkaidejük, etől eltérés csak
Akkor van, ha műtétre vagyok besorolva.
Üdv jb11
Milkabögre,
Biztos, hogy látják ezt HSG-vel? Én kétkedve olvasom ezt. Nálad a méh felszínét kellene látni, a HSG-vel szerintem az nem látható. De lehet, hogy rosszul gondolom. Esetleg ha átmennél másik kórházba? A János az meddoségi centrum?
Sziasztok!
Megérkeztem.
A szövettanom jó lett. Nem lesz hiszteroszkópia (rossz a gép, és nem is tudják, mikor lesz jó - nem röhejes?), de azt mondta a doki bácsi, hogy legyen HSG, azzal is lehet látni. Azt pedig utálom, mert nagyon fáj!!!! Volt nekem két évvel ezelőtt, és zokogtam, annyira fájt. Szerintem kevés érzéstelenítőt adtak be. Meg kényelmetlen is. Nem tudom, a többi helyen hogy oldják meg, a Jánosban saját magunknak kell tartanunk a lábunkat, ráadásul amikor két éve voltam, elfelejtettek szólni a röntgenorvosnak, ott voltam kiterítve legalább negyed órán keresztül. Vagy csak én vagyok ilyen kis kényes?
A koromra visszatérve: nem azért gondolkodunk a dolgon, mert magunkat tartjuk öregnek. Arra gondolunk, hogy amikor a gyerek 15 éves lesz, akkor én - a legoptimistább esetben - mondjuk 55 éves leszek. Más ilyen korban már nagymama. A férjemről nem is beszélve, ugyanis ő 53 éves. Na ez itt a dilemma.
hát had legyen 5342, esetleg beérkezéstől függően 5343. Na nem?
Ananova nem vagyok mérges, egyáltalán nem is szoktam mérges lenni, maximum hirtelen dühroham, amit meg általában megbánok két perc múlva.
Örömmel állapítom meg, hogy más is őszülget azért, nem csak én. Szerintem is disznóság, hogy pont halántékon és választéknál kezdi, és szerintem az ősz hajszálak másként is viselkednek, mint a színesek, olyan drótosak, vagy mi a szösz. Na de ez már nagyon off volt, bocsesz.
Én még nem kaptam szurit pociba, kaphattam volna a fraxiparine-t, de inkább a karomba kértem, és csak borzadva figyeltem, hogy egy másik pácienst pedig hasba döfött a nővérke. Hehe.
Rendben, most már jó leszek, elköszönök és dolgozok egy keveset. A biztonság kedvéért kilépek az Internetből is, hogy ne legyek kitéve kísértésnek.
Itt vagyok ám én is, de az utolsó hozzászólásom után megszűnt a kapcsolat, most éledt fel újra. Már megijedtem, hogy nem tudok ma menteni KisAncsúrnak.
Laci, a férj
ananova: nem vicceltem, tényleg bejöttek, sőt most, hogy írom ezt, már 10 perce itt várok, mert visszajött ugyanaz a pasi.
Köszi az eligazítást. Az az igazság, hogy nincs idom próbálkozni dolgokkal így, jobb a megkérdezem.
Annyira belelendültünk az írásba, hogy elég sok munakidot elvesz az olvasás és a válaszok is. Zárás van sajna.
Caldea
Jaj szegény fejem, mert a többiek leszúrnak, hogy rontom itt a példaképül állított optimizmusodat. Természetesen csak kis piszok voltam, Ana, ha én kibírom betojás nélkül azt az injekciót, hidd el, nem is olyann vészes. ( amugy a nagy kékség nem fáj, csak kék... )
Ha itt mindenki vall, Lyvilla : 1970.07.19.
És hát sajnos lassan nekem is festetnem kell... Mondjátok, a fehér haj miért pont a frufrunál és a választéknál jön először, mert ott látszik a legjobban ?!?!?!
Vizuális tipus vagy Te is? :-)) Mert soxor járok ám úgy, hogy valaki mond valamit, én meg mint vizuális tipus azonnal magam elé képzelem a szitut és nem értik, hogy mit tudok röhögni egy egyáltalán nem nevetni való dolgon...:-|
Lyvilla, kezdem elveszteni a pozitiv hozzáállásomat... : (((
/Az se nem számit, hogy az embernek a pocakján van némi felesleg? /
Monix, gyanús ez a dolog, valóban, nekem még nem irt vissza. Küld el nekem, hogy mit irt, ok?
Remélem, te is kiosztottad?
Trisa, én is festem, de hálaistennek, én még nem őszülök...és bocs, csak elég vizuális vagyok, és elképzeltem, amint éppen a méregtől vöröslő fejjel és rézvörös hajjal, tuszkolod ki magad az ablakon.Tényleg bocs, nem akartam gonoszkodni../dehogynem...: )))
Na tessék, már megint ügyes voltam, megírtam a hozzászólást a hozzászólásomhoz, de elfelejtettem bejelentkezni, eézrt most kezdhetem előről.
Szóval
1. Bizony Hancurka, vannak még szórakozott férjek, a különbség az, hogy én nem voltam olyan rendes,mint te és amikor a munkahelyemet felhívtam, egyből beárultam szegényt, közölve, hogy én annyira mennék dolgozni, hogy csak na, és a férjem tehet az egészről. Mindenesetre annyira tetszett nekik is a történet, hogy még szabit sem kellett kivennem (!!!), ebből kiindulva viszont felmerült bennem egy gondolat, hogy ha nem is havonta, de mondjuk évente meg lehetne umbuldálni, hogy bezárjanak, mintegy véletlenül.
2. Ananova a fejem normál színű ám, csak a hajam az a vöröske (réz), de csak ráeső fényben látszik szépen, úgyhogy most állandóan lámpák alá ülök és állok, hogy mindenki csodálhassa. A festés meg már muszáj volt, ugyanis kezdek őszülni:(, anyukám már elkezdte az őszülést 25 évesen, én pár évig tovább húztam, és most csak irigykedek a férjemre, hogy ő nem.
Vanilla vigyázz magadra, nem is hallottam még influenzajárványról az idén, de hát ilyenek azok a fránya vírusok, jönnek, ha kell, ha nem. A hormoneredményeket nem hiszem, hogy befolyásolná a járvány.
Később szülés: Személyes ismerettségi körünkbe tartozik két házaspár is, akik 40 éves koruk után szültek - mármint a női tagok. És gyönyörű gyereket hoztak létre. Mondjuk annyi, hogy már előttük is voltak gyerekeik, és nem volt reprodukciós problémájuk, csak szerettek volna még.
JÖVŐ HÉTEN TEELFONÁLOK A TAPOLCAI REPRODUKCIÓS INTÉZETNEK ÉS KÉREK TŐLÜK IDŐPONTOT. Negyedik lombikra start brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr és ?????????????????????. de Katus27 szavaival élve fontos az optimista hozzállás.
Na jó étvágyat mindenkinek, már aki ebédel persze.
Hogy a "rémtörténeteknél" maradjak, nekem hasba, bőr alá adták és úgy is sikerült eltalálni egy eret. Be is kékült rendesen, már rég kiderült, hogy nem sikerült a lombik és még mindíg kék volt... Legalább valami emlékeztetett arra, hogy lombikoltam. ( csak hát nem ilyen emlékeztetőt vártam ).
De azért nem minden hasi injekcióval jár igy az ember fia... ( Most kis piszok voltam, nem ??? )
Szerintem nagyon, de lehet, hogy a többiek ebédelnek. Megint írt nekem Mrs. Helyesíró. Nem írok neki többet. Gyanús. Ez off volt, csak neked. Egyébként sincs is más:-)))))
Mi vagyunk itt a törzsvendégek. Cic hiányzik! Szerintem be is fejezheted, mert valszeg mindenki téged olvasgat. Én is a topicot mentegetem itt nagy boszen. Papíron túl nagy adag, és is lemezen viszem haza, mint Laci.
Úgy értettem, hogy ha az enyémekre vagy kiváncsi, akkor az én egyik hozzászólásomnál, az adatokra.
Ha meg másokéra, akkor értelemszerűen... Csak szólok, hogy én már túl vagyok 200-on... : )
Kattinsts az adatokhoz, és ott van alul, hogy nyitott topicok, meg hozzá szólások. Pl. Annanova hozzá szólásait is le lehet... : )
Nem túl biztató ez, szuri ügyben.. Tudom, hogy Te voltál, és gondoltam is, hogy irni fogsz...
Caldea 1969.10.18.
Caldea férje 1969.10.09. (O az idosebb Hehe)
Annanova!
Endometriosis miatt kaptam január 2-án szurit a hasamba, nekem nagyon rossz volt, de szerintem nem a bor alá adta, eltalált egy eret stb. ezt leítam kb múlt héten valamikor.
Remélem neked jobb élmény lesz.
Off
Nem vagyok valmi profi itt. Le lehet itt hívni valahogy Pl Annanova hozzászólásait, hogy csak azokat írja ki a gép?
Sziasztok!
Eloszöris kösz a jókívánságokat, már jobban vagyok. Gyerekek, itt Somogyban állati influenzajárvány van! És csak itt az egész országban (egyelore). Picifiam osztályában tegnap a 24-bol csak 8-an voltak egészségesek, a "tanítás" abból állt hogy egész nap a számítógépteremben játszottak. Egy csomó iskolát be is zártak a járvány idejére. Hétvégi ügyeleten meg a gyógyszertárban tömegjelenetek voltak, egyszóval katasztrófa...
Holnapután kéne vérvételre mennem, remélem ez az influenzanyavalya nem befolyásolja a hormoneredményeket.
Ananova, példamutató módon tetted túl magad a dolgon! De ha te voltál az az egy az ezerbol, szerintem sürgosen tölts ki egy lottószelvényt! :-)
probaby, drukkolok neked. Ha a doki úgy döntött hogy megcsinálja, az azt jelenti hogy van reális esélye hogy sikerüljön. Próbálj te is pozitivan gondolkodni, segíts a testednek.
Na ki lesz az idei elso kismama? Csak halkan jegyzem meg, hogy három nap óta abban reménykedtem hogy én leszek, már a terhestesztet is megvettem tegnap, de ma reggel arra ébredtem hogy... nem kell elpazarolnom még a tesztet.
Életkor-kérdés: picifiam a nálánál fiatalabbakat a "kis pisis" jelzovel illeti, hát az o szavaival élve ti legnagyobbrészt kis pisisek vagytok hozzám képest! Én már elmúltam 36. De nem dilemmázom azon hogy öreg vagyok-e egy új gyerekhez. Frászt vagyok öreg! Úgy érzem, most élem a legszebb éveimet. Többször hallottam, hogy a késon született gyerek alaposan visszafiatalítja a szüloket. (Errol beszélgettünk a pécsi talin) Pl ha nekem most összejönne, 50 éves koromban biztosan nem olyan gondok foglalkoztatnának, mint a többi 50 évest. Ez szerintem direkt jó is, testileg-szellemileg frissen tarthat.
super cico: üdv a fedélzeten. Nem tudom mennyire sürget titeket az ido, de nem te vagy az egyetlen akinek hasonló gondjai vannak. Azért ez valahol olyan "tudathasadásos" dolog a társadalom részérol, nem? Miért nem az a világ legfontosabb és legtermészetesebb dolga hogy a nok 18-tól 45-ig gyereket szülnek és amikor éppen nem szülnek, mellesleg tanulnak, dolgoznak, alkotnak, karriert építenek? De ezt a problémát sem mi fogjuk megoldani...
Sziasztok, fel a fejjel mindenkinek és sok +++++ azoknak akik a surujében vannak.
V.
Trisa!
Ezt nem hiszem el!!!!! Kb. egy éve én is ugyanígy jártam, és akkor úgy gondoltam, hogy nincs még egy férj a világon, aki ennyire szórakozott lenne. Ráadásul vidékre ment, úgyhogy még haza sem tudott ugrani. A munkahelyemen, amikor betelefonáltam, hogy szabit kérjek arra a napra, meg sem mertem mondani az igazat. Azt lódítottam, hogy elromlott a zár és nem tudom otthagyni a lakást!
Az a bizonyos reklám tényleg elképeszto. Marhaság. Egyébként van még az a fajta nagy ötletük, hogy pl. Borsodban reklámozzák, hogy Zalaegerszegen mittumén hány új házat építettek. Kit érdekel?????? Inkább ezeket a reklám cégeknek kiadott milliókat ránk költenék..
Na ez nem ide tartozik.
A korról: Én sem érzem, hogy öregednék, de a csókolom nálam is kezdodik, és nem értem, nekem mondták, és miért? Úgy látszik mások tényleg látják, bár én meg vagyok gyozodve róla, hogy ugyanúgy nézek ki mint 20 évesen.
Ez tök jó Trisa. Ezért nem menni dolgozni, mert bezártak? Egy plusz pihi nap. Ez se rossz.
Termel az egész brigád rendesen, azt már látom. Na azért én is beszúrom ide a nyomaimat gyorsan. Így jár az aki csak kedden megy először dolgozni, de csak azért mert hétfő reggel a férje bezárta az ajtót és elvitte a nej kulcsát is. Gondolkodtam az ablakon, de télen azért kicsit húzós lenne nyitva hagyni magam után, nem?
Mostmár tuti, hogy veszek neki egy mobiltelefont, bár eddig nagyon tiltakozott ellene.
Ananova: hát, most már borzasztó fura leírni, hogy sajnálom a történteket, mikor azóta minimum három oldal tele-lett, de tényleg sajnálom. Nem is hallottam még ilyet, bár az igaz, hogy az utolsó lombikomon (eddigi) olyan büszke voltam magamra, hogy 16 tüszőt produkáltam, csak aztán kiderült, hogy ebből csak hétben volt petesejt, és abból csak öt volt alkalmas megtermékenyítésre, szóval ugyanott voltam, mint amikor amúgy is csak hét tüsző ért meg.
ÉN IS 32 LESZEK, mondom csak leszek, ha ez valakinek növeli az önbizalmát. Nem érzem magam annyinak, de mások észreveszik, példának okáért olyan 28 éves korom táján kezdett el a fiatalabb korosztály csókolomozni, aztán pár éve már a huszonévesek is beálltak a sorba. Szóval én nem, de mások látják ezek szerint. Pedig olyan szép rézvörösre festettem be a hajam!!!! No persze a kilók sem fiatalítanak - de remélem azért a sumó birkózó szintig nem jutok el.
Gica 70: Én mint a Keszthelyi Agr.tud Egyetem 1994-ben végzett büszke hallgatója köszöntelek,mint kollégát:)
Én csak most hétvégén láttam a népességet további szaporodásra rávenni kívánó reklámot, és nagyon dühös lettem, nem tehetek róla. Most komolyan azt gondolják azok a hólyagok ott fenn, hogy majd ettől jön meg az emberek kedve?!
Én is ismerek olyanokat, akik azért nem tudnak már lombikozni, mert egyszerűen úgy lemerültek anyagilag, hogy a gyógyszerek árát sem sikerül kigazdálkodniuk.
Üdvözlet az új tagoknak, úgy mint érdekes nevű Láncos Koca (hogy ez hogy jutott az eszedbe?), szuper cico (ez sem semmi, bár emlékszem egy népmesére, amiben valamilyen macskacicó játszotta a főszerepet, akiről később kiderült, hogy valójában elvarázsolt királylány), Doncsi és ha kimaradt valaki attól elnézést kérek, de mindig nehéz felvenni a fonalat.
Olvad a hó, halihó, fütyül a rigó, dolgozni volna jó - de legalábbis szükséges.
Nem, mi tőzsgyökeres pestiek vagyunk, csak akkor vidéken voltunk. De, én szeretnék már vidéki lenni. /Na, ha ezt hallottam volna 5 évvel ezelőtt!!!/ Persze, nem olyan nagyon vidéki, max 30 km-re, vidéki. Annyira elegem van már ebből a baromi nagy városból, a plázákból, a sok hülye autósból, /tisztelet a kivételnek/ a szmogból, hogy állandóan csengenek a telefonok, sipol a fax, zúg a számitógép... /Na, de ugye, akkor mi lesz ám a karierrel... : (/Ezért nem megyünk messzebb, hogy azért megközelithető legyen az iroda, és a fontosabb dolgok.
Amúgy, én már felvetettem az ötletet, hogy épitkezzünk egy jó nagy lombik-lakó parkot...: )
Manka,
Szerdán lesz a helyszín tuti, akkor beszéli meg Probaby.
Én az eheti Kiskegyedben nem láttam semmiféle Vargha módszert (bárcsak átfutottam a kolléganojét), ellenben egy régebbiben volt róla szó, de semmi konkrét dolgot nem írtak. Szerintem viszont, aki pesti annak föltétlen megéri kipróbálni. Mondjuk inkább különféle mozgásszervi megbetegedéseket említettek, de megemlített egy meddo párt is.
Ana,
Türelem rózsát vagy mást terem. Azt is!:-)))
De ha gondolkozol egy picit biztos rá fogsz jönni. Hogy miért nem bírom befogni én a számat!!!???
Lyvilla,
Nem teheted meg, hogy nem jösz a talira!! Ne is halljak/olvassak ilyesmit!
Jelen pillanatban, számomra mindegy, mert ha már meglátom a tűt rosszul vagyok.. képzelheted, amikor negyedszerre tudták csak a vénámat megtalálni.. az volt a legrosszabb... a humegonban meg a profasiban az volt a jó, hogy azt nem annyira láttam. Nem tudom milyenek lesznek, de a Kováts doktornő azt modnta, hogy teljesen más, mint eddig. Gondolom, lehet, hogy ezek, a bőr alá az stimmel. Azt tudom, hogy mikor elkezdem szedni a Marvelont, akkor hivnom kell, mert már a Marvelon alatt is kell más gyógyszer és szuri.
De, lehet, hogy biztatóbb a kar...
fene tudja... most,hgoy rágondoltam, és megnéztem a jobb kezem, hát tényleg olyan mint egy drogosnak.. Szép kilátások...
Amúgy, az én férjem is csodálkozott, először.. másodszor, meg hogy miért is nem mentem...
Nem baj, ha nemcsak Ancsúrt biztatod a talira:). Én már többször szerettem volna elmenni, de mindig közbejött valami. Most is izgulok egy kicsit....
De nagyon kiváncsi vagyok mindenkire! Pocakosokra is:))
Monix: akkor a tali helye is stabil most már??? Bennem ez nem tudatosult...
Probaby: az előbb nem írtam, 8mm-es nyálkahártya nem azt jelenti, hogy nincs remény...azt hiszem, hogy azt kb 5mm-esnél mondják...Holnapra sok sok drukk!
Talán nehezebb indulás után jön a siker!:)
Biztosan igy van Dr.Osziarpa... : )
De, azért azt nem fogom megbocsájtani, azt a kis titokzatoskodó imélt... Ilyet tenni velem!
Bosszút forralok! Vagy inkább, te is kapsz valami kézzel foghatót... ok?? Asszem, már tudom is...
az a bizonyos hasba adandó nem a Suprefact, vagy Metrodin véletlenül, mert azt lehet felkarba is, ha bőr alá kell. Én felváltva kaptam karba és hasba, Valahogy karba jobban esett...
Ancsúr,
én voltam a múltkori talin, pedig én is vidéki vagyok ám. A férjem meg is lepődött, hogy én egy csomó "idegen" közé készülök, mert nem éppen jellemző rám a könnyű barátkozás és feloldódás, de nagyon jól éreztem magam és a lányok sem tűntek idegennek. Remélem, most is sikerül feljutnom...
A tali február 10-én lesz 13 órakkor. A helyszín vagy a Dél-pesti Kórház, vagy az ahhoz közellévo Forgács tanárúr magánrendeloje.
A PCO az amikor, mindkét petefészekben 8-10db, 6-8mm-es tüszo van. Tehát sok kis tüszo, domináns pedig nincs. Ez lehet veleszületett, vagy pedig peteérés elégtelenségbol alakul ki. Nehezített teherbeesést okoz (jobb sz, mint a meddo, viszont marha hosszú), de jó az esély a teherbeesésre. A velszületettnek a nagy könyv szerint vannak külso tünetei is: erosebb szornövekedés, zsíros bor, "kövérség", és a menstruáció sem szabályos, hanem rendszertelen. Legalábbis én olvasmányaim szerint így definiálnám, de javítsatok ki ha hülyeséget írtam.
Hehe. Én is ezt mondtam volna. 1923 óta várok erre. : )
Manka, nem szoktunk körbe ülni... és beszélni is mindig van miről... az pedig, nem kifogás, hogy vidék... én tisztára rosszul voltam,mikor nem tudtam elmenni a "nálam" másodikra...az elsőre meg én is vidékről jöttem...
Ana,
Ez szerencsét hoz:-))))))) ++++++++++++++++
Akkor neked nagyon jó munkahelyed van!! Vigyázz, mert irigy leszek:-)))))))). Persze az embernek inkább 1000 irigye legyen, mint egy sajnálója, ahogy a mondás tartja.
Probaby sajnálom. Nem tudom, hogy lehet növelni a nyálkahártyát. Gondolom valami gyogyival. Korábban leírtam ezeket a gyogyikat, meggyezeni viszont nem tudtam, olvass vissza. Da ha megcsinálják, akkor csak van remény, nem igaz? Nem mondta a doki, hogy mitol fejlodött vissza? Ez is olyan fura, erre sem gondoltam volna, hogy jó minden aztán vissza fejlodik. Mennyi baj érhet minket, atya ég:-(((((((
Ne haragudjatok, nincs időm visszakeresni, megírná valaki, hogy mikor lesz a találkozó és pontosan hol? Ha jó az időpont, jönnék.
Nyálkahártya miatt aggódók megnyugtatására:
A nyálkahártya jó akár 8-9 mm-esen is, gondoljunk csak bele, hogy akinek méhen kívülije volt, annak a petevezetékben tapadt meg a baba, ahol alig van nyálkahártya,hiszen az egész vezeték nincs 8 mm, nemhogy a nyálkahártya. Persze, minél vastagabb, annál jobb, de emiatt nem kéne aggódni, pár mm elég a megtapadáshoz :)
Nekem is rengeteg anyajegyem lett a méhenkívüli műtétem után, amikor sok vért kaptam. gondoljátok, hogy meg kéne vizsgáltatnom őket?
És mi az a PCO? Lehet, hogy nekem is van, csak nem tudom? Sürgősen írjatok!!!
Ancsúr kedves:) Én voltam az a galád, aki felírt először a talira, bár nem teljes bizonyossággal...mindenesetre pozitiv nyomásgyakorlás volt.
Visszakerestem én is, hogy miért is tettem:))) Olyan érzésem volt, hogy hátha rá tudunk beszélni, bár még én sem jutottam el soha talira. Remélem így utólag megbocsájtod az "erőszakosságomat":)
("Találkozó: a Postásom biztos elmenne, engem 6 lóval sem Most így elsőre legalábbis így gondolom. Leülnénk körben, és miről beszélnénk? Azért, ha lenne, kilyukadna az oldalam, nem tudván, hogy mit csináltok."
"Találkozó: én, mint vérbeli kos, ha vmit a fejembe veszek De ha nem veszem, akkor az úgy is marad. Nagyon kedvesek vagytok, de én most nem jegyzem be a naptáramba a dátumot. Olyan izgalmas így ez az állapot! Amúgy is,mint vidék melletti vidéki, nagyon macerás lenne a feljutásunk. Azért még érlelem a dolgot. ")
Az akkor nem túl biztató, de ne feledd,hogy azért van ott még 2 szép méretű...És, ha úgy döntött, hogy megcsinálják, akkor van remény, nem?? : )))
Drukkolunk holnapra......
Ismerem a dokit elég jól. Tegnap nagyon dicsérte az eredmény. Az nála már nagy szó. Nem a Forgács hanem a Wiegandt. Ő az UH doki. Ma már nagyon húzta a száját. Nem tetszett neki a dolg. Ebből értettem mindent..
Teljesen el vagyok keseredve. Voltam ma UH. Tegnap még azt mondta a Doki, hogy minden szépen alakul, de mára minden vissza fele fejlődött. A 9 es nyálka hártya 8 lett!!! Ez szerintem alég nagy baj. A 10-es tüszők 6-osak lettek. Végül is van kettő szép nagy 20 és 22-esek. DE a nyálkahártya túl vékony!!! Valahol írtátok, hogyan lehet ezt növelni. Nrem holnapig gondoltam, de esetleg a következő időkre.
Ettől függetlenűl holnap meg csinálják az inszemet.
Nagyon köszönöm mindenkinek a biztatást.
Szilvi
jaj, de jó! mármint, hogy hiányoztam...
tb-vel nekem is...
én ma sem akarom túlzásba vinni a melót, gondoltam, hogy amig itt ilyen nagy a csönd, addig megcsinálom a nagyját, de azért nyitva hagyom a netet...és akkor jövök. és, akkor nem lesz lelkiismeretfurdalásom.sem.
Ananova!
A hasfalba adandó injekció az az, amit a hasba bőr alá adnak (amilyen jó a memóriám, a nevére persze már nem emlékszem (összesen 3 darabot kaptam belőle). Szóval, ha erről van szó, az egyáltalán nem fájt, úgyhogy emiatt ne izgulj!
Cico,
Az igazság az, hogy nem tudom, mennyire lehet megoldani, mert ugyan rugalmasak a Kaáliba, meg ha eltudod intézni a szurikat, akkor azért sem kell felmenni, de vannak pl. UH-k, vérvételek, maga az inszem, a punkció , amik azért eléggé időhöz kötöttek. Mint pl. hogy a Profasi beadása, és a punkció között 34-36 h-nak kell eltelnie. És, ha ugye az nem hétvégére esik, akkor minimum, mire lecsurog az infuzió, az legalább eltart 12-ig. Ha 9-kor kezdik. Ha pedig rosszul reagálsz az altatásra, akkor lehet sokkal, de sokkal több is. Nekem mákom volt, hogy az inszeminációk mindig péntekre estek, ez a szerencsétlen punkció, meg ugye szombatra.Nekem ugyan hála istennek nem kell beszámolnom róla, hogy mikor hová megyek, de nem is akarok.
ana a ffőfő titkolódzós
Na, jó reggelt, én is beértem ebben a tuti időben. Illetve, már régen beértem, csak nem volt időm. Szeretem én a havat, de nem itt, hanem a hegyekben, sielésnél, meg ilyenek.
Cic, itt vagyok, és leszek is, kb. 1/2 3-ig.
Caldea, LZJ, Probaby, Újonc, nagy drukkok...
Dr. Osziarpa, jogos a felvetés, de mondd meg nekem, mi az ami itt kis hazánkban rendesen, normális kerékvágásban működik. Nem vagyok egy nyugatimádó, és szeretek itt élni, de amik itt történnek, igencsak felháboritanak.
Jaj, de jó Caldea, hogy van még 32 éves.../illetve, aki lesz... : )
Ancsúr, az igazi, Én, valszeg azért gondoltam, hogy jöttök, mert Laci tegnap megkérdezte, hogy mibe kell jönni. Ez számomra egyértelmű volt.
Ja, a 34 óra, az 34-36 óra, tehát, azért percre nem centizik ki. De nem elpukkantak idő előtt, hanem teljesen szabályosan üresek voltak. Murphy szerint, persze, velem kellett ennek történnie.
AMúgy teljesen jól vagyok, már a hasam sem fáj.
Teljesen pozitivan várom már hogy mikor lehet kezdeni, csak ez a hasfalba adandó injekció idegesit....
Tanulmányi szerződés - az nem jelenti azt, hogy két éven belül nem szülhetsz "csak" annyit jelent, hogy a diplomád kézhezvételétől számított x-évig (a szerződésben meghatározott ideig) az adott munkahelyen kell dolgoznod, ami időbe nem számít bele az esetleges GYES, vagy miegyeb. Persze ha a szerződésedben nincs kikötve külön a szülésre vonatkozó passzus. Legalább is anno, amikor a munkehelyem velem kötött ilyet (2 évre szólót) akkor azt mondták, hogy a szülési szabadság nem számít bele, a két évnek "tisztán" meg kell lenni.
Az már sajnos más lapra tartozik, hogy szülés miatt nem kellett megszakítanom a munkámat...:-(
Üdv Mindenkinek a topicon!
Már régóta olvaslak benneteket, s szerintem nekem is tudnátok hasznos tanáccsal segiteni.
Még két évem van hátra a tanulmányi szerződésemből, s addig nem mehetek el a Kaáliba, mert elveszthetem az állásom. Viszont csak ez a lehetőségem van az orvosok szerint.
Az előkészités és a beavatkozás sok napközbeni időt vesz igénybe, amit a munkahelyemen nem tudnék megindokolni. Hogy oldhatnám meg ugy /este, délután, hétvégén/, hogy a munkahelyemen csak a sikeres beavatkozás után tudják meg. Akkor már nem kell a részleteket elmondani, s azt ugye mégsem mondhatnék, hogy vetessem el, amikor tudják, hogy nem vagyok egészséges.
Üdv BL11
Az anyajegy-téma engem is érdekelne. Épp Szilveszter előtt szólt a kozmetikusom, hogy van az arcomon egy pici (engem eddig nem zavart) ami szerinte nem egy sima dolog. Azóta a körzeti dokinak megmutattam, aki szerint semmi különös, de biztos, ami biztos, mutassam meg bőrgyógyásznak is. Azóta keresek egy jót. Ha van ötletetek, szívesen venném! Köszi!
Láncos Koca,
Természetesen befogadunk. Egyébként ha nem haragszol honnan vetted ezt a neved?
Caldea, LZJ, Probaby, Újonc nagyon szurkolok mindenkinek, hogy sikerüljön minden ++++++++++++++++
Remélem nem hagytam ki senkit.
Nem akarok szemét lenni, de engem is marhára felidegesít, hogy egyeseknek fizeti a TB a több millióba (legalábbis szerintem) kerülo nové ill. férfivé operálást, nekünk pedig a gyógyszereken semmi támogatás nincs. Ez marha nagy szemétség. Mert attól, hogy nové operálják, úgysem tud noként funkcionálni, csak külsoleges noi jellege lesz. Azt pedig máshogy is tudná produkálni. Na mindegy....
Hallottátok?!? Állítólag az APEH elsőfokon elvesztette a pert a Gyermekrák Alapítvánnyal szemben! :-))
Fellebbezés sajnos lehetséges, de hátha most az egyszer győz az igazság!
Sziasztok,
Hogy ti mennyit írtatok délután és este? :-)))))))
Valaki kérdezte a megfelelo nyálkahártya vastagságot, szerintem 14mm-es a jó, azt hiszem Probaby volt.
Ancsúr,
A jó tüszo, 17-20mm-es.
Én tudom, hogy te nem írtad, hogy jösztök, de egyszer csak valaki, azt hiszem Manak felvett a listára, aztán reménykedve megtartottalak. De tegnap már azt írtad, hogy feljegyezted a naptáradba, én ezt biztosra vettem. Ne kéresd magad, úgy látom Laci hajlik a jövésre (ez szép mondat volt).
A ciszta és vérzés kapcsolatáról: Van olyan ciszta, ami úgy alakul ki, hogy a fejlodo tüszod nem reped meg, hanem növekszik tovább, ciszta lesz, és ilyenkor lehet, hogy nem indul meg a menszesz, hanem késik. Amikor viszont megjön, ez a féle ciszta kilökodik a menszesszel. De van másféle ciszta is.
Mogyiné,
Ennyit találtam a nyákról: "A tüszohormonok hatására, a középido közeledtével a méhnyak nagy mennyiségben választ el kristálytiszta, áttetszo, a spermiumok számára átjárható nyákot. Ami az ovulációt közvetlenül megelozo idoszakban híg, 10-12 cm-ig is nyújtható, beszárítva mikroszkóp alatt páfránylevél-rajzolatot mutat. Ovuláció után a progeszteron hatására besurusödik, csökken a mennyisége, és csak 1-2cm-re nyújtható, és nem páfrány rajzolatú. Az ovuláció hiányát bizonyítja ha a nyák közvetlenül a menszesz elott páfránylevél rajzolatot, és fokozott nyújthatóságot mutat. A sárgatestfázis elégtelenségére utal, ha menszesz elott a beszárított nyák foltokban páfrányos, foltokban rögös."
Nagyon, nagyon köszönöm!
Bovebben is fogok nyilatkozni.
Milkabögre!
Sajnos elore nem lehet tudni, hogy mikor hozunk jó és rossz döntéseket, illetve, hogy hosszútávra vagy rövid távra hat ki a döntésünk.
Mindenesetre szerintem minél idosebb az ember rájön, hogy utódok nélkül nem élet az élet.
Én nagyon figyelmesen olvasok, de nem találtam azt a részt, ahol azt írtuk volna, hogy megyünk a találkozóra. Megyünk?! Még jó, hogy ilyen távoli időpontot tűztetek ki, van időm gondolkozni. Kezdem úgy érezni, hogy megenne a méreg, hogy ti látjátok egymást, én meg nem látok senkit. Most halkan elrebegek egy igent, de csak nagyon halkan.
Ananova: köszi, megkaptam. Irigylem az optimizmusodat, teljesen igazad van. Nekem pihenős időszakban megnő a hitem, de ha odakerülök, képes vagyok 1-2 mm-en is elkettyenni. Olyan hihetetlen, hogy üresek voltak a tüszők. Nem lehet, hogy pont előtte szabadultak ki? Ha jól számoltam, a 34 óra 8 előtt 10 perccel telt le. Másoknak is ennyire kicentizik a punkciót? Nekem ez kicsit megfoghatatlan. Ha nem számolják ki ennyire, akkor kint esetleg nem reped meg?
Cilus: az inszem tényleg ingyenes a HIETE-n, legalábbis tavaly még az volt.
Igazad volt, hogy ide-oda vitted megmutatni magadat, az ember lánya ragaszkodjon egy olyan ciklushoz, amilyet a nagykönyvben megírtak.
Vanilla: jobbulást!
Cinigo, Milkabögre, Doncsi: üdv! Én is eléggé új vagyok, de máris függő.
Milkabögre: elhúzódó (3 hetes) vérzés miatt nekem is csináltak 5 éve eü. küretet, feleslegesen. Egész egyszerűen már akkor is hormon-elégtelenségem volt, csak azt hosszabb időbe tellett volna kivizsgálni. Most már túl vagy rajta, bízzál benne, hogy nem ez a ritka szindrómád van. Miből gondolták, hogy ez esetleg az? Az UH mutatott vmit?
Kuszti: gyűjtögesd csak a kabalákat, az egyik biztos segíteni fog.
Mennyi kutyánk van!
Az előző mhelyemen tőlem is kérdezték, hogy ugye 2-3 évig nem akarok szülni. Annyira váratlanul ért pont a bemutatkozáskor a kérdés, hogy nemet mondtam. Magamban meg ott üvöltöttem, hogy DEEEE, IGEEEEEN! Ez még 97-ben volt. Egy évet dolgoztam ott, tehát szülés nélkül is faképnél hagytam őket.
A pénzköltségekről: teljesen felháborít, de azért minden egyes új gyógyszernél rákérdezek a gyógyszertárban, hogy még bosszúsabb legyek: ezen hány %-os támogatás van? Általában 0. Vajon miért? Hol van itt a törekvés arra, hogy növekedjen a népességünk? Fizetni kell az abortuszért, meg azért is, mert nekünk máshogy nem megy? Pedig tulajdonképpen nekünk krónikus betegségünk van, ennek alapján 90%-os támogatásban kellene részesülnünk az ingyenes orvosi ellátás mellett. Ez elég sarkított besorolás, de így tartanám igazságosnak.
Doncsi, és a többiek: a ciszta és a menzesz között mi az összefüggés? Rosszul tudom, hogy semmi? Vagy ha van is, a ciszta nem zárja ki a vérzést, ugye? A ciszták nem a petefészekben vannak elsősorban?
Orsinoni: minden tiszteletem a Tiéd, én nem merném beadni a szurit.
Ujonc: szorítok Neked nagyon, kicsit önző módon azért is, mert én is hamarosan követlek, ha addig nem történik vmi. Párod hogy bírja a látványt? Nekem eddig eszembe sem jutott, hogy ő is bent lehetett volna velem. Hogy zajlik az ilyen?
Probaby: szintén +++++++++++! Gyertek vissza hamar beszámolni!
Mogyiné, Kriszti: köszi, felírtam a tartományokat. Most már végképp nem tudom, mit láttam az én leleteimen, de legközelebb tényleg felírom.
Mondja meg nekem valaki legyen olyan kedves, hogy mekkora az a tüsző, ami már megtermékenyíthető? Az orvosok mekkorát szeretnének elérni?
Én még mindig értetlenül állok az e havi ciklusom előtt. Az évi 3 menzesztől kezdve mindenfélét produkáltam már, de ilyet még gyógyszerezés hatására sem.
Pajzsmirigyesek: nem javultatok a thyroxintól? Tudom, hogy szoros az összefüggés, de én már 5 hónapja szedem, lehet, hogy mostanra tökéletesedett a hatása?
29-én megyek orvoshoz, kíváncsi leszek mit szól a teljesítményemhez.
Na jó, látom Te még itt vagy. Az anyajegyekkel kapcsolatban csak annyit, hogy tavasszal eléggé rám ilyesztettek, hogy igen súlyos dolgok alakulhatnak ki ebből és főleg a fiatal nőknél. Na erre kerített Apu egy nagyon jó bőrgyógyászt. Elmentem, hogy leellenőrizze, hogy rendben vannak-e az én ki anyajegyeim. Végül 3-at kimetszettek belőlem (helyi érzéstelenítéssel csinálták). A szövettan szerncsére OK, viszont évente kell járnom kontrollra. Ja, és napra nem nagyon ajánlott menni (én már vagy 6-7 éve nem süttetem magam, bár előtte sem, szolárium pedig szintén tilos, bár arra sohasem vágytam).
Te szoktad ellenőriztetni őket?
Szia Gica7o!
Köszönet. NEm gondoltam, hogy mindenkinek PCO-ja van, aki itt jelen van. Mindenesetre nekem is rengeteg anyajegyem. A ti fórumotoktól indulva találtam egy site-ot, ahol azt írták, az anyajegy illetve a bársonyos barna foltok ennek a betegségnek az egyik ismertetôjegyei. Persze lehet, hogy ez csak nekem volt új információ.
Milkabögre
Az előbb elfelejtettem írni, hogy olvass kicsit vissza, decemberben rengeteg hozzászólás született a "kinek mondjuk el?" kérdéssel kapcsolatban. Sok tanulságos dolgot olvashatsz!
A lényeg az, hogy idetaláltál. Mi pedig örömmel befogadunk (talán mondhatom a többiek nevében is). Nekem nincs PCO-m (hála Istennek), de lesz aki majd tud hasznos tanácsokat adni ebben a témában.
Milkabögre
Amikor nekem szeptemberben elkezdődött az orvoshoz járás (a kórházi nőgyógyász és a Kaáli mellett még bőrgyógyászhoz is jártam a rengeteg anyajegyem miatt - fokoztam az élvezeteket, ja még a fogorvosnál is tiszteletemet tettem egy párszor, de ezt nem munkaidőben), szóval akkor mindig a megelőző napon bejelentettem a főnökömnek, hogy holnap vizsgálatra/orvoshoz megyek, később jövök vagy előbb megyek el. Mivel tudja, hogy nem élek vissza a helyzettel és persze a hiányzások ellenére megcsinálom rendesen a munkám (szerintem a főnököt csak ez érdekli) így mindig azt mondta, hogy persze menjek. Hozzáteszem, hogy konkrétan nem kötöttem az orrára azt, hogy pontosan miért, hova megyek dokihoz. Mondjuk szerintem úgy sejtette, hogy (csak) nőgyógyászhoz járok. Ezt pedig azért gondolhatta, mert lassan egy éve, hogy méhenkívülivel műtöttek és ki lehetett számolni, hogy legközelebb ősszel futhatunk neki a gyerek témának (ez sajnos pletykatéma is volt a munkahelyemen, úgyhogy ettől egy párszor jól ki is akadtam, állandóan a hasamat nézték és hülye kérdéseket tettek fel ráadásul olyanok akkikkel egyáltalán nem vagyok bizalmas viszonyban).
Ma is mondtam a főnökömnek, hogy holnap reggel megyek a kórházba egy vizsgálatra és már teljesen természetesnek veszi. Én meg tök nyugodtan elmegyek.
Szerintem a közvetlen főnöködet avasd be, de nem kell mindent elmondani, csak esetleg annyit, hogy lehet, hogy van valami egészségügyi problémád és ezt most kivizsgálják, ehhez viszont többször el kell majd járnod a kórházba/dokihoz.
A többi kollégát pedig nem nagyon kell beavatni, esetleg csak azt akivel nagyon jó viszonyban vagy. Ha túl sokan tudják, akkor elkezdenek pletykálni és ezen csámcsognak. Ez pedig nem egy felemelő érzés.
Holnap ügyes legyél a megbeszélésen és kérdezz meg mindent ami nem világos!
Teljesen újonc vagyok! De nekem is van PCO-m. Magam sem értem , eddig miért nem találtam ide. Mindenesetre az elmúlt két nap esti óráit az olvasgatással töltöttem, persze nem jutottam a végére, de rengeteg hasznossal lettem több. Azt hiszem, én még nagyon az elején tartok a baba felé tartó útnak. Hormonvizsgálatok, gyógyszeres kezelések (Clostyl, fostimon, Hublabla) és egy laparoszkópia után, ez novemberben volt és aztán egy spontán vérzés. Most kaptam fél évet, hátha rendezôdnek a dolgok.
Befogadásra várnék.
Bie 1, lombik előtt nekem a nógyógy. csinált rákszűrést, ill. hüvelytisztaságit, a Kaáliba már vittem az eredményt. Méhtükrözést / hiszteroszkópiát / pedig akkor csinálnak, ha van arra valami gyanú, hogy lehet kóros elváltozás a méh üregében, úgyhogy rutinból biztos nem végzik. Én átestem rajta, a méhemet rendben találták. Rutinszerűen UH-gal nézik meg mindenkinek.
Ó Milkabögre, mi már olyan régi motorosok vagyunk ( novemberben volt 2 éve, hogy állandóan Pestre rohangálunk , hogy lehetetlenség volt eltitkolni.
Mindennek ellenére semmi negatív hatást nem váltott ki a főnökömből és a munkatársaimból, sőt, azóta kissé könnyebb, mióta nem titkolózunk.
Lyvilla, nem teketóriázunk. Holnap reggel megyek megbeszélni azt a hiszteroszkópiát. Aztán okosabb leszek, hogy mi lesz utána - vagy nem. A ti munkahelyeteken tudják, hogy kezelésekre, egyebekre jártok? Ha nem, akkor hogy magyarázzátok meg?
az a legjobb az egészben, hogy ő megteheti Angliában, mert nagy valószínűséggel megéri a 74-t. (nem ugy mint mi itt Magyarországon... )
Milkabögre, én nem igazán teketóráznék - igaz igy a harminc küszöbéről ( na jó, idén már harmincegy ) könnyebben beszélek, de manapság egyáltalán nem sok az a harmincnyolc. Maximum elveszed CsinnnKÁ-tól a topic-elsőséget...
Candra
Úgy legyen, kezdjed el a sikerszériát, hogy azután beállhassunk majd mi is a sorba!!! Mutass példát Csicsókának, LZJ-nek, Ananovának, Orsinoninak és a többieknek akik 1-2 hónap múlva tartanak itt (pl. én is)
56 évesen gyereket vállalni valóban nem semmi! Érdekes, hogy Ők ezt direkt akarták.
Hát igen, nem könnyű a döntés.
Én voltam egyszer terhes, teljesen természetes módon, kilenc évvel ezelôtt. Akkor azért vetettük el, mert néhány hónapra rá mentünk ki külföldre dolgozni. Hihetetlen rossz érzés volt és most is az, ha rágondolok. Végigzokogtam a kórházi bentlétet.
Most meg látjátok, nem megy magától a dolog. Amikor decemberben voltam az eü. küreten, akkor volt két lány - azaz asszony - terhességmegszakításon. Sajnáltam ôket, mindegyik többgyermekes családanya volt, és mindegyik védekezett a terhesség ellen. Teljesen kivoltak.
Mármint buzdítom vagy biztatom az ismerősömet. Nem vagyok nyelvújító. Bár éppen tegnap hallottam valakitől, akinek iskolás korában gondja volt a helyesírással, hogy azt mondta a tanárnak: "Igazán gyenge kreativitásra vall az, ha valaki egy szót nem tud 3-4 féle képpen leírni!" Hahaha
Susok
Igazad van, szerintem is az már nagy előrelépés lenne, ha legalább mind az 5 lehetőséget megadnák, és akkor Természetanyán múlna, hogy ezzel hogyan tudunk gazdálkodni. Biztosan azért sokan lennénk (optimistán azt gondolom , hogy én is) akik 5 lehetőségből 2-szer vagy akár 3-szor is szülhetnénk.
Milkabögre
Szerintem meg kell próbálni a gyerekvállalást. Mindg erre bizdítum egy ismerősömet is aki 37 éves, de Ő már nem akarja. Viszont, ha Te foglalkozol ezzel a témával, akkor nyilván akarod. Egyébként, ha most nem próbálod meg lehet, hogy pl. 5-6 év múlva bánni fogod, hogy nem tettél meg mindent azért, hogy saját gyereked lehessen. Ezenkívül, ha visszaolvasol látod majd, hogy van akinek a dokija mondta, hogy ugyan nézzen már be a szülészeti osztályra, mert nem egy kórterem van tele a 35-40 közöttiekkel. Szóval, hajrá!
Ananova! Írtam...
Gica, köszönöm az üdvözlést. Az Ashermant - gondolom - azóta olvastad. Én sajnos már 38 vagyok, sôt, egy hónapja el is múltam. Egyébként egyáltalán nem érzem magam öregnek, senki nem is néz ennyinek. Sokat gondolkodtunk ezen az egész gyerekügyön - vállaljuk-e ennyi idôs korban. Sok minden szól ellene és sok minden mellette? Nektek mi a véleményetek?
Én sem voltam itthon a hétvégén, most pedig alig győzők olvasni.
Ananova
Sajnálom, hogy pont Te voltál 1000-ből az 1. Fel a fejjel! Látom, hogy azért optimistán állsz a dologhoz, így is kell. Előre a pocaklakókért!!! És itt az előre azt is jelenti, hogy előre nézzünk. Az a jó, hogy gyorsan újra indul a mandula.Most már sikerülni fog:-)))))))))))
Csicsóka
Folyamatosan gondolok Rád!!! Ma volt a punkció vagy tegnap? Hogy sikerült? Mikor adják vissza őket? Ha esetleg tudtál írni e-mailt, akkor azt most még azért nem látom, mert a levél otthon csücsül én meg nem. Sok sikert+++++++++++++++++++++++++++
LZJ
Kettőt vagy hármat kaptál vissza? Két hét múlva reméljük kettőt kapsz (mármint csíkot)!
+++++++++++++++++
Lyvilla
Hogy sikerült a mai napod? Írok e-mailt!
Candra
Én már nagyon várom, hogy megcsináld a tesztet! Te leszel az első kismama az idén! Ugye? :-))))))))
Újonc
Holnapra ezt küldöm ++++++++++++++++++++++++++
Balletje
A doktornő mondta azt is, hogy Ny-Európában nem támogatják a bébit. Gondolom azért, mert ott az átlagkeresetnek nem 8-10-szeresébe kerül egy próbálkozás, hanem egy havi pénzből kb. ki is tudják fizetni. De nem biztos, hogy ezért.
Egyébként én már láttam szlovák rendszámú autót is a Kaáli parkolójában. Lehet, hogy ott nem olyan jók a lehetőségek, mint itt?
Milkabögre, Doncsi
Üdv. a körünkben! Biztos hasznotokra válik ez a kis társaság.
Orsinoni
Nem semmi, hogy Te tudsz magadnak szurit adni (én nehezen tudnám rávenni magam). Bár a cél érdekében ... Elismerésem!!!
Jó tüszőnövesztgetést ++++++++++++++++
Benneteket nem zavarnak meg állandóan a kedves munkatársak, esetleg a főnök irogatás közben? Mert velem ezt teszik, már órák óta írom ezt a hozzászólást. Na mindegy.
Ancsúr
Nincs is annál jobb, mint természetes úton teherbe esni. Úgyhogy hajrá!:-)))
Cicvarek
Neked is boldog névnapot és mielőbbi gyermekáldást kívánok !!!!! (Most már tudom, hogy a keresztnevünk azonos.)
Caldea
Az, hogy nyomják az állami "tesógyártó" reklámot, sajnos még nem jelenti azt, hogy ennek a témának minden területére kellő figyelmet fordítanak (lásd annak az esete, akiről írtál). Pont arra kellene felhívni állambácsi figyelmét, hogy vagyunk itt egy páran, akik szeretnénk majdan tesót a gyereküknek (én kettőt is, szóval összesen 3 gyereket szeretnék), elsősorban persze azt szeretnénk, hogy egyáltalán legyen gyerkőc. Csakhogy vannak természetadta és technikai akadályok, amelyeken azért (sok) pénzzel lehet segíteni.
Na mindegy (vagy nem mindegy) nem akarok én politizálni. Mindenesetre az a reklám már csak lelki okok miatt is sokunkat irritálhat.
Még egy dolog eszembe jutott. Az Öcsém azon volt kiakadva, hogy -persze senkit nem akarok megsérteni - a TB támogatja egy férfi nővé operálását, ami több millió Ft, a sclerosis multiplex-es több ezer beteg közül pedig évente csak kb. 1-2 százan kaphatják meg a gyógyszert Tb költégre.
Nincs igazság (ezt egy ügyvéd ismerős mondta, ő már csak tudja).
Probaby
Nagyon ügyesen növesztgeted a tüszőidet. Csak így tovább:-)))) Szerdán és csütörtökön pedig sok szerencsét!!!
Szerintem is olyan megoldás lenne jó, hogy az orvosod ott lenne egy darabig, azután pedig csak mi, és mivel mi mind olyan rendes emberek vagyunk a rendelőjének sem esik bántódása. Egyébként ténylég nagyon rendes, hogy felajánlotta! Előre is köszönet Neki!!!
Vanilla
Jobbulást, gyűrd le mielőbb a fránya vírusaidat!!!
Milkabögre
Én 31 leszek márciusban. Nálad mennyi az a túlkoros???
Ja, igy könnyű. Mi csak holmi tudásfájára fizettünk elő, ja meg a tesztmagazinra.
Na, de majd holnap megveszem.
Szia Susok...
Én egyáltalán nem birok magammal, pár napja úgy érzem magam, mint Monix, hogy belehalok, ha nem irhatok. Talán, ennek is köszönhetően fogtam fel viszonylag pozitivan a dolgok. Ha már igy adódott, akkor hivatalosan is Noa nyomdokaiba lépek...
Milka, irtam neked...
A várakozóknak sok sok +@+++++++@@@@@@@@@@ és tsai!
Már a 98/5. Természetgyógyászat újságban (a hónap témája a meddőség volt), írtak a Vargha-féle talpmasszázs jó hatásáról. Azóta azt hiszem a Fókuszban többször is hírt adtak róla. (az első után az orvosi kamara rámászott, hogy nem praktizálhasson, mivel itthon nem fogadják el a Romániában és USA-ban szerzett diplomáit). Kb. egy hónapja megint megkeresték, ő azóta sem gyógyíthat (szerintem biztos csinálja), hanem a fia és egy-két beosztottja van. Sok híresség is jár oda, és mindenki dicsérte. A Kiskegyed mit ír?
Péntek óta annyit írtatok, hogy csak mostanra értelek utol (mert néha dolgozni is kell).
Ananova nagyon sajnálom, hogy most így esett, de ha már te is Noa nyomdokaiba léptél, tudod mi vár hamarosan:) Lásd Berku:) És továbbra is csak ilyen pozitívan!
Gica70!
Egyetértek azzal, amit írtál Állambácsiról, de addig amíg az APEH saját hibázása miatt elveszi a rákos gyerekektől azt a pénzt, amit az emberek adományoztak nekik mivel az állam saját erőből nem képes alapvető gépeket, felszereléseket venni a kórházaknak, amíg súlyos beteg embereknek folyamatosan csökkentik a támogatott gyógyszerek mennyiségét, addig szerintem reménytelen, hogy második gyereket támogassanak:(
Szerintem már az is egy nagy előrelépés lenne, ha valakinek marad x próbálkozása az 5-ből, és azt felhasználhatná később a második gyerekhez.
LZJ!
A visszaültetéshez elvileg már nem kell az apuka. Gyakorlatilag viszont akkor mutatják meg az embriókat, és ott kell eldönteni, hányat engedsz visszatenni. Ezt viszont kár lenne kihagyni! Gondoljátok meg! Kevés embernek adatik meg ez az első találkozás a leendő gyermek(ei)vel. Nagyon megható:)
Doncsi!
A "pupuhasi" nagyon tetszik:)))
Kár, hogy elmenekültél az átjárhatósági elöl. Jobb helyeken az első vizsgálatok között van, a hormon-vérvételekkel együtt. Ne engedd gyógyszerezni magad ezek nélkül.
Milkabögre!
Irdd meg, légyszi, mi az Ashermann-kór, hadd okuljunk. Úgy tűnik, senkinek nem volt még ilyen a listán.
Cinigo!
Manapság az orvosok is egyre ritkábban használják azt a szót, hogy meddő, hiszen ez valóban nagyon véglegesnek és bántónak hangzik. Ezért leginkább az "infertilitás"-t használják, vagy magyarosan nehezített teherbeesést. Ebből is kitűnik az a nagy haladás és szemléletváltozás, ami az orvostudományban az utóbbi 10 évben bekövetkezett (szerencsére), így az ezzel küszködő párok nagy részének lesz kisbabája, és csak pár % az, aki végleg meddő marad.
Az az elnevezés, hogy "meddőségi központ" pedig ne zavarjon. Hülyén festene, hogy infertilitási központ, nem?
Mogyiné, Kriszti!
Van egy történetem a megnyugtatásodra, hogy talán még se vedd kekeckedésnek a BMC legutóbbi döntését az új vizsgálatokra.
Elmentem a legrégebbi nőgyógyászomhoz. És képzeld, hiába estem át kétszer nagyrutinon és a komplett nőgyogyi+rákszűrésen a lombik miatt, a rákszűrést nem fogadja el, hiába októberi. Igy majd a 19. héten meg kell ismételni:(. De elmagyarázta miért. Volt olyan eset, akinél elfogadták bemondásra vagy papírra (mindegy), de mire szült, daganat volt a méhszáján... (ilyenkor felgyorsul mindenfajta sejtképződés. Nemrég olvastam, hogy terhesség alatt minden 2x olyan gyorsan gyógyul, mint egyébként) Ezért dokik inkább túlbiztosítanak. Ez nekünk néha kekeckedésnek tűnhet, de valójában az orvos és a beteg érdeke is ez. Úgyhogy lazíts, és jövő hónapban irány a startvonal!
Beérkeztem. Elolvastam mindenkinek a mailjét, amit privátban küldött.
Ananova! De, ott! Csak nem Te is?
Snoepjes! Köszönöm! Neked megállapítottak ezzel valamit?
Olvastátok a "holnapi" Kiskegyed 27-ik oldalán a Vargha Gyógymód Intézetről a cikket? Mi a véleményetek róla, esetleg valakinek van több infója esetleg tapasztalata az intézettel kapcsolatban?
Azt írtad, hogy vékony a nyálkahártyád. Az mit jelent.Nekem sem volt 10 mm-nél soha vastagab. Inkább 9 szokott lenni, közvetlen a beültetés v. inszem előtt. Ez szerinted vékony?
A meddő szót kifejezetten rühellem magamra, vagy bármelyik sorstársamra használni, elsősorban szakmámból kifolyólag. Növénynemesítő lévén ahhoz, hogy keresztezni lehessen, először is meddővé kell tenni a növényt, azaz kasztrálni, így aztán nálam igen csak pejoratív értelme van ennek a szónak... Mondjuk most jól párhuzamba állítottam magunkat a növényekkel, de ez már talán szakmai ártalom...
Inkább mindig körülírom, ha valakivel erről a problémáról beszélek/beszélgetek, mert valahogy az én értelmezésem szerint ez a szó olyan véglegesnek állapotnak tűnik...:-|
Itt vagyok ám én is, az igazi! Csak jelzés értékű a beugrásom, mindjárt indulok haza. Már lassan két órája simán egyedül hagytak, de jól eltelt a ház őrzése, mert lementettem a hétvégi, mai dolgokat, azt olvasgattam. Olvasnálak Titeket élőben is, de sajna csak egy vonalunk van. A számla miatt már nem aggódom, kifizethetem a rám eső részt.
Az előbb válaszolgattam is, csak lefagyott ez a nyüves, így majd este otthon. De ezt azért is elküldöm!
Ancsúr
Nálam jóval a lombik előtt csináltak egy citológiát, olyankor gondolom a gombákat egyebeket is megnézik. Az egyébként az altatás miatti laborvizsgálatokból derült ki, hogy éppen volt egy kis húgyúti fertőzésem, amire kaptam antibiotikumot. A méh fizikai állapotát nálam ultrahanggal nézték (találtak is egy miómát, hogy a fene vinné el, de az szerencsére nem zavar be).
Szia Bie1! Asherman-szindróma-gyanús vagyok csak. Úgy vették észre, hogy elhúzódó vérzés miatt (hogy minden problémám meglegyen, ami kell) csináltak eü. küretet, és az ezt végző orvos ezt vélelmezi.
Látom, megint belelendültetek a chat-elésbe. :)))))
Sajnos az MF miatt rövid leszek:
Szóval: voltunk szombaton a HIETE-n, de Drávucz dokit nem láttuk (így hát nincs benyomásom róla). Az immunológiai eredményt postán kapjuk.
Lenne néhány kérdésem, ami felmerült bennem az előző hozzászólások alapján:
1. a lombik előtt csinálnak hüvelytisztasági (baktérium tenyésztés) vizsgálatot, vagy külön kérni kell?
2. ha csak a lombik marad lehetőségnek, vizsgálják e a méhet, hogy nincs e valamilyen fizikai akadálya a terhességenk (méhtükrözés)
Kérem, akinek már átesett lombikon (akár sikeres, akár sikertelen), írja meg a tapasztalatát.
A meddő szót én sem szeretem, soha nem is használom, de a meddőségi centrumokat szerintem direkt a hasonló gondokkal küszködőknek találták ki, tehát nem kell félni tőle. A "sima" nőgyógyik között nagyon nehéz kifogni a profit, ráadásul ha nem is vallja be, hogy nem az ő specialitása, sokáig elkezelgethet...
Avanova,
hát, én erre még nem is gondoltam, hogy üresek is lehetnek a tüszők, mindíg tanulok tőletek valamit... de úgy látom a hangulatod változatlan :)))))) csak így tovább!
Milkabögre: az asherman szindrómát hogyan fedezték fel nálad? Voltak tüneteid? (most már egyel több dolog, ami miatt retteghetek, hátha nekem is van ilyen?) Egyébként üdv a topicban!
Nekem most az a problémám, hogy egyszerre kell nőgyógyászhoz járnom és a m. centrumba is. Így a két orvosnak (most már három, mert a hiszteroszkópiát más fogja csinálni) együtt kell működni. Ezt egyelőre elég fárasztónak érzem, de talán majd kialakul... Remélem.
Azt hiszem ha ennyit topicolgatnék otthonról, a közalkalmazotti béremnek igen csak a fenekére vágnék ezzel... A magam részéről még itt leszek egy darabig, pontosan 4-ig, addig tart a munkaidőm, utána meg spuri haza.
Szerintem ha gond van, akkor az a lényeg, hogy a számodra legjobb orvost és intzéményt megtaláld, hívják azt bárminek! Lehet, hogy a "normál" klinikákon is vannak jó szakemberek, de ha "közbe kell avatkozni" valószínűleg jobb az a hely, amely kifejezetten erre specializálódott.
Cinigo,
Nekem is nehéz volt megbarátkozni vele. Olyan végleges, hogy meddo. De én elhatároztam, hogy az elso babára nem várok tovább. Majd a másodiknál ki várom, hogy a természet megajándékoz vele vagy sem, és belenyugszom, ha nem, de az elso gyermekemért megharcolok. És Sikerülni fog. Nem tudom, te hogy vagy vele, de az örökös várakozás engem már felorölt. Így az ember a sok idegeskedéstol egyre távolabb kerül attól, hogy babócája legyen, mert a stressz ugye ehhez nem segítség. Szóval ezért én úgy döntöttem belevágok...
De most megyek.
Lehet, hogy ezek a szavak is benne voltak, de nem ez volt a lényege...
Minél több az "anyag", annál jobb, van mit este olvasgatni, válaszolni rá. Én csak egy postás vagyok, tudjátok.
Mint egy drogos az anyagra, úgy vetettem rátok magam, vagyis a topicra. És lám milyen jól szórakoztatok. És én ebbol kimaradtam.
A dr. címet köszi Ana, azt hiszem megérdemeltem, és itt szeretnék érte köszönetet mondani édesanyámnak, de foképp neked kedves Ananova...
Hogy ez a Laci, milyen titokzatos. Harapó fogóval sem lehet kihúzni belole, hogy hol laknak. De mi ugye tiszteletben tartjuk ezt az elhatározást. De Ancsúr úgyis elmondja, bibi:-)))))
Én meg mindjárt megyek haza:-(((((((( Ezt sem hittem volna, hogy lassan nincs kedvem hazamenni. Rá kell vennem férjemuram, hogy szerezzen egy céges net elérhetoséget.
Sziasztok!
Hétvégén nem voltunk itthon, de most írok:
én nagyon félek attől a szótól, hogy meddőség. Épp ezért nem is ilyen nevű közpotba járunk, hanem Budapesten az egyik klinikán találtam egy nagyserű orvost! Különben szerintem ezekben a központokban is olyan orvosok vannak, akik előtte klinikán praktizáltak.
Szóval, még kicsit alakulnom kell ezt a "félelmetes" szót illetően!
Piglet és küldtem Neked emilt cini@she.hu címmel... reménykedem. És Neked köszönhetem, hogy mertem belépni és szólni itt a dolgokhoz, kiírni magamból néhány dolgot! Köszönöm!
UJONC Neked is köszönöm...
Mi a véleményetek erről a félelemről?
Üdv:
Cinigo
PS a cicigoért sem haragszom, de nem szeretnem ( bár elég ötletes - még a végén megtetszik... :)))))
cinigo
Vettem észre, mert ugye, nem ehhez vagyok tőled hozzászokva... de nehogy belehalj nekem... ki fog akkor itt nekem irogatni? Komolyan azon gondolkodtam, hogy mennyire fogtok majd nyilvánosan utálni a talin, hogy soha nem birom befogni a szám, és mindig mindenhez hozzá szólok...
Én nem csodálkoztam, és ez igy van jól, ahogy Ti csináljátok. De mi Pestiek vagyunk, és karrieristák, és pénzhajhászok, nyüzsgők, és soha semmire se nincs időnk..és hát, amiket leirtam, Te is megérted, ugye???
Mogyine,
Most nem tudok semmit írni rá, én hormonális dolognak tudtam be, bár erre egzakt bizonyítékom nekem sincs. A 3. napi vérvétel rendben volt. De még annyi féle hormon vizsgálat van, 16., 23. napi, és terheléses. Ezeket csinálták neked?
A kérdésedre, majd otthon az összegyujtött szakkönyveimben utána nézek, és holnap írok. De szerintem peteérési rendellenességre utal, de ez csak a privát véleményem. Nem tudom, ennyire szakszerunek tuntem, hogy ilyen nehéz kérdéseket teszel fel? Tisztára büszke vagyok most magamra. Errol a váladékról, azt írják egyébként, hogy peteérés elott akár 10cm-re is nyújtható, ha a két ujjad közé fogod. Elképeszto, nem?
Nem az egyedül elmenetel a fő gond, csak elég hosszan alakul ilyenkor a nap. Mikor először mentünk, 7-re kellett odaérnünk, "nyitásra". Az első busz tőlünk 5,10-kor megy, ezzel éppen lekésnénk az 5,25-ös vonatot. Ezért elindultunk hajnalban kerékpárral, letettük az állomáson, így valahogy odaértünk 7-re, hazafelé ugyanígy vissza. Többször is kellet már korán mennie, ilyenkor 5,10-es busz, a városban egy óra várakozás a következő vonatra, fel Bp-re, ott odaérni időben a Szabolcs u-ba. Várakozás, jó-kevésbé jó hírek, esetleg utána át az endokrinológiára, valamit enni, haza a vonattal, mely épp 4 perccel ér be később, mint ahogyan a busz jön haza. Újabb egy óra várakozás a következő buszra, és így talán du. 5 körül már itthon is van. Közben beszélgetni, megbeszélni a dolgokat valakivel, ezekre nem sok lehetőség van.
Ugye, nem csodálkozol, ha én is nyugodtabb vagyok, ha Vele lehetek, illetve Kedvesemnek is könnyebben telik el ez a 12 óra, ha együtt vagyunk? Na, ezekért (is) szeretem, ha el tudok Vele menni.
Csatlakozom Ananovához! Azért is szeretem a Dokimat, mert minden alkalommal elmondja, hogy "maguk még fiatalok, a legjobb korban vannak". Úgyhogy tessék büszkén vállalni, hogy ez még a fiatal kor része!
Én júliusban leszek 28. De most ne írjátok, hogy kis csitri.
Én biztos sokat fogok egyedül járni, amilyen elfoglalt a férjem, de nem is várnám el, hogy mindíg ott legyen. Mondjuk egy sima UH-n minek lenne ott?
De méééér : ((((?????
Nem változik semmi, csak hangosabban fogod hallani a biológiai órád ketyegését.... hehe : )
Szóval, én egy perccel se érzem többnek magam 25-nél... ez meg is látszik néha....: ))
Monix
Nekem mindig azt mondják, hogy semmi hormonális problémám nincsen, kivéve a pajzsmirigy alulmuködés de arra gyógyszert szedek. Nincs valami ötleted, hogy ezen, hogy lehetne segítenk. Lehet, hogy összefügg azzal, hogy nem túl vastag a méhnyálkahártyám?
A Kaáliban a férjnek a spermavizsgálat után már csak a punkciókor muszáj ott lennie (érthető okokból:-))))))). Ennek ellenére a legtöbben (köztük az én drágám is) amikor csak tud ott van. Ez persze csak a lombikra vonatkozik, inszem nálunk nem volt, úgyhogy azt nem ismerem. Én azért voltam egy párszor egyedül, és akkor nagyon magányosnak éreztem magam:-((((.
Ami a koromat illeti decemberben átléptem a harmadik X-t.
Uccsó példa, nálunk. Mikor nem volt elég az injekció, és ugye, kétnaponta kellett menni Uh-ra, akkor úgy éreztem, hogy nem kéne még ezzel is borzolni a kedélyeket, hogy a recepciónál, mikor épp időpontot kérek, kis türelmet kérve, hogy mindjárt hivom a férjemet felkiáltással, még tovább bonyolitsam a dolgot. Szóval, úgy gondoltam, hogy elég nagy lány vagyok már ahhoz, hogy egyedül elmenjek Uh-ra, pl. Lehet, hogy nem is ért volna rá, ugye, ez a szemét, mai rohanó pénzhajhász világ..Ezt most nem azért irtam, hogy játszam az agyamat, és persze, nekem is jól esik, ha ott van mellettem, sőt.
Jaja, igen. Azt majd kitörlöm valahogy, mert a szeriben csak kétszer vagyok hetente, máskor nem tudom megnézni. Majd ma délután. Szóval ki hány éves is közületek?
Tudjátok, mi a HIETE-re járunk (a múltkor rosszul írtam, nem Hajnal, hanem Haynal Imre... a neve), ha tudtam, én is elmentem, na meg persze, mikor kellett. Először a vér- stb. vizsgálatra, majd "természetesen" az inszemekkor is. Mentem volna többször is, hogy ne kelljen egyedül mennie Kedvesemnek, de hát a munkahely... Az átjárhatóságira viszont elmentem, jól is tettem, egyből kéznél voltam bátorítás, pátyolgatás terén, meg így aznap haza is jöhettünk.
Igen, én írtam. De arra a címre inkább ne válaszoljatok, mert ott szinte bárki belenézhet. Erről meg senki nem tud a környezetemben - egy-két ember kivételével, de ők sem tudnak a részletekről. Már csak babonából sem. Van egy másik (azaz harmadik) címem is: csillus@eurosport.com. De azt elég ritkán nézem meg, mert még nem szoktam hozzá. Ti hány évesek vagytok (mert én eléggé túlkoros, bár azt írtam az infertilityre is)?
Milkabögre, irtam neked mélt. Te irtál az infert.-re???
Nálunk mindig szóltak előre ha kellett jönnie. Én arra gondoltam, hogy nem is piszkálom, amúgy is nehezen viseli az ott ücsörgéseket, várakozást, tétlenül. Ha akar jön, ha nem nem. Nem ezen múlik. Sőt, ha sokat szivózok, akkor ideges lesz, aztán én is, aztán meg nesze neked, stressz!!! Én sokszor megyek egyedül, ha uH-ra, vagy vérvételre kell menni. Persze, inszemeknél azért ott volt, és most a leszivásnál is. Mondjuk, nem is engednek haza kisérő nélkül, altatás után. Na, és ugye az sem elhanyagolható szempont, hogy valakinek a pénzt is meg kell termelnie erre a rengeteg szurira, gyógyszerre, inszemre, és tsai-ra.
Ma sem megy a munka, ebből gáz lesz...
Szerintem Cilus azt kérdezte, hogy összesen - vizsgálatokkal együtt - hányszor kell menni a férjének. Spermavizsgálatra egyszer biztosan. Mi még tovább nem jutottunk. De vannak itt nálam tapasztaltabbak is, ők biztosan tudják. Más kérdés, hogy a férjem engem minden áldott alkalommal elkísért, biztos a tiéd is másképp fogja látni a dolgokat, nem fogja azt gondolni, hogy ez kényelmetlen vagy kellemetlen dolog
Cilus,
A Kaáliban, is csinálnak, ez tavaly potom 50 e Ftot kóstált, a HIETE-n ingyen van azt hiszem.Hogy érte, hogy milyen gyakran kell menni a férjednek??? Az inszem napján mindenképp!!! Sőt, a Kaáliban úgy van, hogy általában a papák 9-re mennek, és kb. 2 óta múlva kerül sor magára az inszemre.
Hüvelyen keresztül, szivják le, de ha altatnak nem érzel semmi..Kérdezz csak nyugodtan, én pont szombaton estem túl egy ilyenen...
Más kérdés, hogy feleslegesen... ((
Szia Cilus!
Ajánlom a www.infertility.hu honlapot, ott vannak címek. Én a Budai Meddőségi Centrumba járok, de úgy tudom, kb. három hónap a várakozási időszak.
Sajnos "rossz" hírem van! Le kell iratkoznom a tali listájáról. Mint jó előre megéreztem természetesen azon a hétvégén dolgozom reggeltől-estig. Azért Ti érezzétek jól majd magatokat. Én lélekben veletek leszek! :)))
Hát, alig győzöm olvasni a termést!
Nálunk is zajlik "valami". A 18. napomon elkezdtem vérezgeni. Gondoltam eláll magától, de persze nem akart. Elmentem a helyi dokimhoz, aki elküldött UH-ra és laborba, terhestesztre. Szokás szerint negatív. Ijedtemben felhívtam a Kaálit, ahol azt mondták, hogy nincs egy árva időpont se az elkövetkező pár napban, de sikerült beszélnem egy orvossal, aki megnyugtatott, hogy csak középidős vérezgetés lehet, nincs semmi baj. Azért én a leletekkel visszamentem a régi nődokimhoz és ő ugyanezt mondta. Szerencsére tényleg elmúlt 3 nap alatt. Az UH-n láttak egy 17 mm-es tüszőt, és csak 5 mm-es volt a méhnyálkahártya. Mindez a 20. napon! :-( Megbeszéltem egy alaposabb hormonellenőrzést, kaptam egy beutalót a laborba és ma reggel levették a vért. 2 hét múlva lesz eredmény. Végre sikerül 23. napi leletet is összehoznom. Lassan lassan haladunk azért mi is a kivizsgálásokkal.
A hétvégén olyan letörtek voltunk mind a ketten a párommal, hogy csak na! Ő általában nem szeret erről a témáról sokat beszélni, de szombaton kérdezgetett róla. Eddig nagyon húzódozott a lombiktól meg az inszemtől, de mostanra úgy tűnik beadta a derekát. Így, ha meglesznek az átjárhatóságinak és az összeférhetőséginek az eredményei (meg mellette a hormonleletek itthonról) nem állunk le, mint ahogy eredetileg akartuk, hanem megyünk vagy az inszem, vagy a lombik felé.
Ezért aztán szeretnék minél több infót begyűjtemi az inszemről.
Hol csinálják?(HIETE-ről tudok, de biztos nem ez az egyetlen hely) Milyenek a körülmények, mennyit kell várni? A férjnek milyen gyakran kell mennie?
És még egy lombikos kérdésem is van, lehet, hogy tök hülyének fogtok nézni, de:
hol szívják le a petesejteket? Hasfalon keresztül?
Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek, aki észrevett.
Caldea, az Asherman-szindróma (szerencsére azért nem kór) azt jelenti, hogy a méhben sejtburjánzás van, ami beszűkíti. Ez a terhességet meg tudja akadályozni. De ezt csak laparoszkópiával vagy hiszteroszkópiával lehet biztosan megállapítani. Holnap megyek a BMC-ba, hogy beprotezsáljanak egy ilyen vizsgálatra. Azért kérdeztem, hogy átesett-e már valaki ilyen "műtéten" - fogalmam sincs, milyen lesz.
Na, Probaby, igy tök jó lesz.
Én is kiváncsi vagyok, nagyon, hogy vajon ki kicsoda, bár az a tali ahol én voltam, ott csak mindenki a nickjét mondta, biztos, ami biztos alapon. Nme azért mert bizonytalanok voltunk, csak igy jobban be tudtuk azonositani egymást.
És a Várban voltunk, a Szentháromság téren...
O.K. Akkor ezt megkérdezem tőle szerdán. Szerintem biztos megengedi. Vagy ha az épületből nem is megy ki, de minket biztos magunkra fog hagyni. Biztos nektek is nagyon szimpi lesz.
Már ANNYIRA IZGULOK. Nagyon kiváncsi vagyok rátok.!!! Kik is rejtőznek az álnevek mögött. Egyébként az előző talit hol tartottátok???
Probaby,
Szerintem megérti. Gondolom egyébként sincs több órája, hogy velünk legyen. Kérdezd meg, hogy egyáltalán maradhatunk e ott nélküle. Reméljük összejön a kórház. Más ötlet úgy sincs. Egyébként egyre inkább kíváncsi vagyok rá.
Probaby, értem én, és tedd azt, amit Te gondolsz a legmegfelelőbbnek... Mi úgyis csak örülhetünk ennek az egésznek... És, ha igy meglehet oldani, hogy visszajönne, az jó lenne... nem???
Többiek?????
Már megint nem leszek kész a melóval... hiába, ez fontosabb... aztán majd nézhetek új hely után,.... : )))
Hát, nem tudom, most hogy igy végig gondoltam, talán mégiscsak jó lenne a kisestélyi, vagy koktélruha, nekünk csajoknak, nektek, meg talán, mondjuk, most eltekintünk a szmokingtól, elég lesz az öltöny, persze nyakkendővel!!! : )))
Szóval, szó sem lehet hét-köz-napi szerkóról....
Hát, szomorú vagyok, hogy kimaradtak a Tubbyk.. brühühhhüü : (((((
Azt én sem szeretném ha végig ott lenne, de most szegénynek hogy mondjam meg, hogy a kórházba megyünk de a rendelőbe nem. Szerintetek nem fog egy kicsit megsértődni. Annyira örült amikor mondtam neki, tök izgalomba jött. Ő ezt szívvel-*lélekkel csinálja, szinte csak ennek él.
Szerintetek, az hülyeség, ha megkérem Őt, hogy mi szeretnénk nélküle is egy kis időt eltölteni, hagyjon ott minket, aztán majd jöjjön vissza értünk. Úgyis ott lakik abba az utcába.
Hova, a talira???
Nem köll nagyestélyibe jönni...
Hát, kár, akkor hogy elmulasztottam, de talán, majd ezen a héten... Nem vettétek fel véletlenül videjóra???
Szia Kova!
Megkaptam a mélt, köszi, hamarosam írok, de pénteken sikerült egy olyan influenzát összeszedni, hogy alig élek, tegnap 39 fok láz... Most is csak itthonról pillantottam bele a topicba. (Remélem interneten keresztül nem fertoz a vírusom :-))
V
Hát, pont ezt akartam én is irni. De ötletem az nincs. Valszeg, az lenne a legjobb, a kecske is jól lakjon, meg a káposzta is megmaradjon.
Szóval, beszéljünk vele, és után még mindig elmehetünk máshová. Vagy, találkozzunk mi előbb, és utána, aki akar az elmehet hozzá, nem???
Hiába nagy a szám, lehet, hogy nála én is lapitanék a hátsó sorokban, és várnám a jó szerencsét, hogy magától mondja meg, amire kiváncsi vagyok.
Laci, a Tubby-ról lemaradtam, sajna. De majd ezen a héten.
Akkor mi legyen Ana? Hol legyen? Mondjuk legyen úgy Probaby, hogy ha a kórházban nem megy, akkor keresünk egy másik helyet. Jó lenne találkozni a Forgács tanár úrral, de jó lenne csak sok szemközt lenni a csajokkal, hogy lelkizzünk stb...
Én félek, hogy lapítani fogok.
Mogyine,
Szerintem az, hogy kevés, az hormon probléma lehet. Nálam is így van. Visszaemlékezve boldog lány koromra, amikor még ez a tojásfehérje szeru dolog zavaróan bo volt, és amikor még nem tudtam, hogy mi is ez, most töredéke annak. Biztos nem jó jel, hisz ez arra is szolgál, hogy vigye a papa dolgait a tüszocske(k) felé.
Monix,
Én is úgy gondolom, hgoy kötetlenebb lenne, ha nem lenne végig ott. Néhányunknak, úgyis nehéz erről beszélnie, hát még igy.. Mondjuk, azért mert itt nagy a "pofánk", az nem biztos, hogy ott nem lapitanánk, ugye???
2B or not 2B
Szorítok, hogy sikerüljön a munkahely.
csinnnKA
Én úgy tudom, hogy a hypodthyreosisnál minél magasabb az érték annál nagyobb adag gyógyszert kapsz + akkor emelik, hogy ha éppen nem kellomértékben csökken a pajzsmirigy hormon.
Az Izotópián lévo doktorno azt mondta, hogy a pajzsmirigy alulmuködésem miatt nem is lettem volna terhes.
Érezd magad jól Párizsban. Te mit is keresel ott? Munka vagy szórakozás?
Pajzsmirigy értékek:
TSH:normál érték 0,3-3,5 mIU/mol
FT4: normál érték 11-24 pmol/l
Az én TSH: eloször 22,7, utána 9,9, utána 7,9, utána 5,2, utána 3,5 legutoljára 1,5 volt.
Manka
Az én párom nagyon édes, de a talira nem fog eljönni. Ettol függetlenül mindenkinek o is szurkol. A talira ha tudok elmegyek. De ez azért nem 100 %-ék.
ananova
Remélem, hogy minden rendben ment a hétvégén.
Teljesen egyetértek veled, mi minden kis jónak nagyon tudunk örülni. Sok sikert!!!!!
LZJ
Akkor te ültél velem szemben a BMC-be. Nagyon aranyosan mosolyogtál rám és egy másik házaspárral beszélgettél. Neked is nagyon szorítok! Te hasonló típusú emberke lehetsz mint én.
gzsofi
Milyen felemelt árak vannak a Kaáliban? Megnéznéd nekem? De jó, hogy jelentkeztetek. Én teljesen azt hittem, hogy többen járnak a Kaáliba, mint a BMC-be és most kiderült, hogy nem is így van.
Csicsóka
Neked is küldöm a +++++ sugarakat!!
Ancsúr
Köszi a kedves szavakat, mindenkitol nagyon jól esik!!! Én is a HIETE-re jártam 98-ban inszeminációra a Juhász dokihoz.
monix
Pénteken Vanillának írtál a boséges váladékról, szerinted az mitol van az, hogy nekem nem valami boséges a válladék. Ez kb. 2-3 éve van így.
Trisa
Nem te vagy az egyetlen aki néha elveszíti a fonalat.
Cinigo
Hát természetes, hogy befogadunk, légy üdvözölve!!
Lyvilla
A lelkem javulóban van, hála nektek!!!
probaby
Én is szívesen találkoznék a talin a Forgács dokival. Csucsuka szerint nagyon rendes!!!
Szóval csajok, jó lesz a talira a Dél-Pesti, vagy a Forgács magánrendeloje? Bár szerintem kötetlenebb lenne, ha o nem lenne végig ott.... Ha viszont a magánrendelojébe lesz, akkor végig ott lenne. Olvastam az infertilityn, hogy alapított o egy ilyen klubbot, ahol a lombikosok találkozhatnak, beszélgethetnek. Szeretném hinni, hogy ennyire rendes, és ennyire szívén viseli a sorsunkat. Mindenesetre amikor olvastam róla, tökre meghatódtam....
Újonc,
Akkor holnap minden drukkom a tiéd, és persze LZJ-é, aztán jön Probaby++++++++++++++++++++++++++ Már követni sem tudom ki mikor... Zajlanak az események. Már alig várom, hogy velem is történjen valami. Nagyon bizakodom.
Most értem haza a Délpestiből és rögtön írok nektek.
Beszéltem Forgács Tanár úrral a talival kapcsolatosan. Azt mondta minden rendben van, meglehet tartani náluk. DE lehet, hogy nem a kórházban lenne a találkozó, hanem a kórháztól 10 percre van a magán rendelője, ott nyugodtan tudnánk beszélgetni. Ő is ott lenne, nagyon örült a meghívásnak. Én speciel nagyon szeretem. Emberileg is orvosilag is egy nagyszerű ember. Egyébként a petevezetők nagy doktora, Amerikában diplomázott belőle, vagy ott tanulta nem tudom pontosan.
Szerdán kell mennem inszeminációra, addigra meg tudja mondani pontosan, hogy hol tud minket fogadni.
Az inszemet szerdán reggel és csütörtök reggel fogja megcsinálni. Ma a 12. napon vagyok a nyálkahártya 9 mm, van 3 db 17-15 mm-es tüszöm, és 3 db 10- esek. Azt hiszem ez elég jó eredmény eddig. Legalábbis a múltkoriakkal összehasinlítva.
He nektek is jó a tali helyszíne, akkor írjátok meg, mert akkor szerdára lefíxálom.
Csak szépen maradjanak bent.13.30 +++++++++++++++++++
ORSINONI!
Csodállak ezért a szuribeadásért és a többieket is. Másnak még csak-csak de magamnak. Ámbár láttam egy filmet ahol már minden kötél szakadt és beadta magának.
GICA70!
Ma akartam írni az Állami reklámról. Tökre ideges leszek tole. Pénteken azt modta a dokim, hogy van egy új endós betege, akinek nem tudja elkezdni a kezelését, mert a TB nehézkesen támogatja a szurit.
Menjenek a fenébe.
Itt mindenki több ezreket hagy a patikában.
MILKABÖGRE!
Nem riasztottál el senkit csak többen munkahelyrol írunk. Üdv. körünkbem.
Mi az az Ashermann kór?
DONCS!
Az a doki egy hülye volt.
Miért nem csináltak hormonvérvételt? Nekem azzal kezdték. Szerintem el kellene menned laparoszkópiára.
CINIGO!
Téged is üdvözöllek.
MOSOMASA!
2001. május 14. fiú, lány, midegy?
Pécsi vagyok. Kinél fogsz szülni és hol?
Látom nem egyedül nézem a Barátok közt és a Heti hetest. Vannak közös vonásaink.
Hali!
Sziasztok,mindenki!
Dehogy Cic, nem rajtad múlott, azt hiszem, Természetanyánk "tréfált" meg, de rendesen.
Mondjuk, gondolhattam volna, hogy nem sikerülhet nekem se minden elsőre. Elég szerencsés csillagzat alatt születtem, no persze, azt nem modhatom,hogy minden az ölembe hullott, de nem panaszkodom. Csak valahogy, ez a gyerekprojekt, /by Csinnnnka /ez egy kissé döcögős. No, de előre, mert még sok dolog vár ránk, ebben az évben!
Snoepjes, ezt már én is csináltam, valszeg, a ++++ miatt...
Ananova! Nagyon sajnálom, hogy most így alakult, de a következő már biztos jól fog sikerülni!
Talán kevésbé fogsz izgulni is, mert már tudod, hogy mi vár rád!:) Továbbra is ilyen optimuzmust kívánok!:)
Candra! Mikor csinálod a tesztet???? sok sok ++++ sugár a két csíkért:)
Ujonc,LZJ, Orsinoni, Csicsóka és mindenki akinek szüksége van rá nagyon drukkolok!:)
Milkabögre, Doncsi üdv a topicon, remélem jól fogjátok itt érezni magatokat! Doncsi, a hormonmérés tényleg elég fura, hogy kimaradt. Szerintem ez a legtöbb helyen az első vizsgálatok között van.
Gzsófi!
Már akartam kérdezni, mikor kezdtek a Kaaliban? Mit mondtott az orvos?
Sziasztok!
Nagyon kellemes hetet Mindenkinek!
Drukk LZJ-nek! Ancsúr, köszi a kérdést. Holnap lesz az inszem fél kettő körül, így várom a sugarakat! Ma kapom az utolsó Fostimont, holnap három Choriogorin-t, aztán meg a kispapák jönnek! Remélem, hogy a szervezetem is olyan jól lesz, mint én vagyok most! A január a mi szerencsehavunk lesz! (Meg a köv. X hó is!)
A párom bent lesz velem, megpróbálok nyugis maradni és nem izgulni!
Mindenkinek sok sikert!
ujonc
Jó régen jártam itt utoljára. A MF nem engedett. Meg sem próbálom behozni a lemaradásomat, mert ahogy elnézem akkor két napig csak olvasgathatnék (ami persze nem lenne rossz, de nem hiszem, hogy a főnököm ezt tolerálná)!
Üdv az újaknak, lassan annyian leszünk, hogy meg sem tudom jegyezni a neveket (az persze jó, csak az a baj, hogy ez egyben azt is jelenti, hogy egyre többeknek van problémájuk)!
Ananova! Nagyon sajnálom a történteket, de fel a fejjel! Legalább megmaradt a TB-támogatás. Én is hasonlóan jártam decemberben. Vagyis nekem a tüszők nem növögettek, olyan gyorsan, ahogyan kellett volna. A biztonság kedvéért én ráhúzok még egy hónap pihit, de így is gyorsan repül az idő. Most megyek majd 3. napos vérvételre, aztán február közepétől Marvelon, és ha minden jól megy márciusban 2. próbálkozás!!!!!!
Több mint egy órája titeket olvalak és írok, és válaszolok... ez már kórós. Otthon is azon szomorkodtam, hogy keveset nyomtattam ki a topic régi hozzászólásaiból. Olyan jó olvasni visszafelé, látni, hogy mennyi szenvedésen mentek keresztül a többiek, és tudni, hogy már babájuk van, vagy pocaklakójuk, tehát megérte, érdemes volt, és van remény. Persze nem az a jó, hogy szenvedtek...
Jó reggelt!
Nekem még hétvége van, sajnos nem tudom kivel mi történt péntek du. óta, erre még várnom kell 1 napot. Punkciósokra teljes bedobással gondoltam, remélem jövő hónap elején sok-sok csíkunk lesz!
Pénteki melankóliám szombatra elmúlott, pszichésen teljesen feldobódtam, még aludni is félig ébren aludtam, olyan izgatott lettem, mert: 16 éves, igazán női pályafutásom alatt most először fordult elő, hogy időre, minden bevezető nélkül, orvosi segítség mellőzésével jött meg. Lehet, hogy megérte kifizetni a drágább gyógyszereket?
Azért, ha most pesszimista lennék, el lennék keseredve, hogy ilyen természetes dolognak kell örülnöm. De én optimista vagyok, ezért most irtó boldog vagyok!
Lehet, hogy esélyeim vannak a természetes teherbeesésre?
A.mona: megnéztem, azt kérdeztem, kiderült- e, hogy mi történt a tüszőiddel múltkor.
Monix: mail ment.
Mégis beírtam a naptárba a találkozót. Annyira készülődtök, hogy teljesen lázba hoztok engem is. Eddig szerencsét hoztatok nekem, lehet, hogy egy találkozó kell a végső sikerhez?
Sziasztok: Ancsúr
UI: Még nem olvastam el teljesen a péntek délután óta született hozzászólásokat, csak átfutottam.
ananova, több sikert legközelebb, rajtunk nem múlhatott, szorítottunk. Köszönöm, hogy írtál Kedvesemnek még pénteken! Azért a Tubbiest sikerült megnézni?
Ana,
Nagyon sajnálom, ami történt. Erre nem gondoltam, hogy üresek is lehetnek a tüszok, azt hittem az apuci anyagával volt valami probléma. Viszont nagyon örülök annak, hogy nem törtél le, és az is nagyon jó, hogy hamarosan indulhattok a következonek, ami biztos hogy SIKERES LESZ. És az is igaz, hogy ha már nem sikerült, így a legjobb, nem kell hetekig görcsölnöd, hogy mi lesz, és nem vesztettél el egy lehetoséget sem. Bár 5-re szerintem se lesz szükséged, mert már az elso sikeres lesz. Egy korábbi hozzászólásban írta Benyus, hogy mindíg csak elore szabad nézni, a következo lépésre.
Ancsúr, Lyvilla feljegyeztem a VAjda dr. nevét, és jól esik, hogy ennyire foglalkoztok velem. Én speciel már alig várom a febr.10-et, hogy megismerjem Anát, Lyvillát, és a többieket személyesen.
Csicsóka, Candra, LZJ nagyon szorítok nektek, hogy minden rendben legyen, és beinduljon az ez évi sikerszéria, mindjárt itt az elso hónap vége, és még semmit nem produkáltunk. HAJRÁ LÁNYOK.
Milkabögre, Doncsi,
Üdv a körünkben. Milkabögre, én azt se tudom, mi az, amit írtál, de a topic biztosan sokat fog segíteni.
Doncsi,
Szerintem is meddoségi centrumhoz kellene fordulnod. Mi is két éve próbálkozunk, és én is nehezen szántam rá magam, az itteni lányok hosszú unszolására, de most már tudom, hogy két év után nincs mire várni. Lehet, hogy összejönne természetesen is, de mikorra? Most így huszonévesen nagyobb az esélyünk, minthogy várjunk évekig. A HSG pedig két év próbálkozás után nem felesleges, hanem szükséges. Attól hogy esetleg hormon problémád van, nem biztos, hogy átjárható vagy. Sot nekem azt mondta a dokim, hogy addig nem szabad szedni semmit, amíg nem biztos, hogy átjárható a petevezeték. Én jan.31-én megyek a Kaáliba, és szerintem te is válassz egy specialistát. Én éppen azért hagytam ott a dokim, mert nem küldött vérvételekre. Sot nem csak a gyogyi elott kellene, hanem közben is, hogy lássa, hogyan hatott.
doncsi
Csatlakozom Moncsokához. A rossz tapasztalataid miatt tényleg inkább Kaali esetleg. A Jánosról nekem is rossz a véleményem, de a Kaali nagyon csúcs!
Persze nézd meg mit tud a körzeti. Kicsit szkeptikus vagyok, de sok sikert!
snoepjes:
Nekem nem ez volt a tapasztalatom! Nekem volt már olyan, hogy bizony egy pár tüszőm már megrepedt mire eljutottam a punctióig és mindentől függetlenül megcsinálták a leszívást. Persze az megint más kérdés, hogy a maradék tüszőkben csak kettő petécskét találtak a többi a üres volt.
Persze hiába mondták az "akciót" (a férjem rossz leletétől függetlenül) a punctiótól annyira fájt a pocóm, hogy nem lett belőle semmi.:))
doncsi: szerintem mindenképpen egy meddőségi klinikára érdemes elmenni mert egy "sima" nőgyógyász nem biztos, hogy olyan eredménnyel tud kezelni mint egy erre szakosodott orvos.
Sziasztok !
Ismét benéztem ide, és annyira jó érzéssel tölt el, hogy van már, akinek sikerül, vagy nagyon közel jár a sikerhez. Remélem itt mindenki hamarosan pupuhasi lesz, és boldogan veszi az áldott állapottal járó "tehert".
LZJudit, neked nagyon fogok szorítani, hogy sikerüljön a beültetés! +++++++++++++ 13:30-kor
majd rád gondolok így ismeterlenül is.
A.mona nem volt 24 órás vizeletgyűjtés. Különben én is a negyedik dokinál tartok, az első meg akart műteni cisztával, hiába mondtam hogy megjött a havim. Amikorra felfogta szegény, hogy mit is mondtam, engem szépen leborotváltak már, ott ÜLTEM a műtő előtt. Onnan küldött haza, hogy akkor talán mégsem fog műteni. Ott látott utoljára. A 2. a Baross utcai Női Klinikán volt. Mindig baromi sokat kellett várni, meg nem is volt szimpatikus a doki. Ő irta fel először a clostit. 3. Szent János Kórház: itt meg rögtön átjárhatósági vizsgálatra küldtek, amire nem mentem el, mert nem vett még vért sem, ugyhogy most kikötöttem az Sztk-s orvosomnál a sok magándoki után. Egyik barátnőmnek ő segített sikeresen,hogy legyen babájuk. Májusra van kiírva.
Szóval megjártam én is az orvosokkal. Sajnos egy kicsit elvesztettem a bizalmamat, és most is úgy érzem, hogy nehezen lehet olyan dokit találni, aki a hivatását szereti és ezért, nem csak a pénzért segítene a tudásával.
Na üdv mindenkinek, benézek holnap is.
Sziasztok
Sziasztok,
LZJ, nekem csak a Kaáliból vannak tapasztalataim, de ha nem tudjátok megoldani, akkor nem feltétlenül szükséges a leendő Apuka jelenléte. Sőt, volt már olyan is, amikor ott volt a férj, de mégsem akart bejönni. Szóval nélküle is mennek a dolgok. +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Moncsoka, ha már megreped a tüsző, azt látják UH-on, és akkor le sem szivják.
Olyan jó ide benézni! Van "horror" story is, de abból is csak tanulni lehet és tele vagytok bíztató történetekkel és hangulattal.
Annova: a pozitv hozzáállásod irigylésre méltó. Ügyes vagy és csak így tovább.
BEADTAM AZ ELSŐ SZURIT!!!
Teljes lázban égek és alig várom a hétvégét, amikor az első UH-ra kell menni. Tuti, hogy nekem akkor még kutyfüle sem lesz odabenn, de legalább már történik valami.
Kiraktam a falra azt a táblázatot, amit a Kaaliban adtak, hogy könnyebben megjegyezzük milyen bogyót mikor kell bevenni. Az első napot már prios filccel áthúztam.
most olvastam csak el a tegnapi termést, sajnálom, hogy pont Te lettél az az egy az ezerből. A következőkben viszont már statisztikai lehetetlenség, hogy igy alakuljanak a dolgok, tehát csak előre az EPOC úton !!!!!!
A görcs sajnos punkció-kísérő, végülis csak egy "brutális" orvosi beavatkozáson estél át... Pihengess egy kicsit, az segít.
LZJ: Gratulálok az eredményedhezű!:))Ha semmi különleges nem volt veletek akkor nem kell a "papa":) Nekem mondjuk mindíg nagyon jól esett, hogy ott volt. Ha nem tudjátok megoldani szerintem semmi probléma. Ma már beszéltél velük, hogy hogyan érzik magukat a kicsikék? Este újra benézek írd meg, hogy mi a helyezet! Sok drukkot küldök!
Üdvözlet minden "új" sorstársnak! Remélem nektek is annyi könnyebbséget jelent ez a topic mint nekem!
Ananova: El is felejtettem megkérdezni, nem lehet, hogy amelyik tüszőcskédben volt sejtecske az már megrepedt esetleg? Mert ha igen akkor "húzzatok bele"! Mit lehet tudni?? (elzáródott petevezető ide vagy oda hallottam én már csodákról!:)))
Üdv mindenkinek
Nagyon-nagyon szépen köszönöm a bíztatást, drukkot és +-okat!!!!! Annyira aranyosak vagytok!!!! Olyan jól esik, amikor elkeseredem, itt mindig találok valami bíztatót!
A fejlemények: pénteken megvolt a punkció, leszívtak sok tüszőt, 8 petesejt lett belőle, és HÁROM MEGTERMÉKENYÜLT!!!! Kettő szép nagy, és egy kisebb. Holnap kapom vissza Őket 13:30-kor. Bár azt még nem tudom, hogy hányat.
A kórházban mindeni annyira aranyos volt!!! Az altatást és az utána lévő kótyagos állapotot is elég jól viseltem, bár a két liter infúzió olyan soknak tűnt
Ananova: nagyon sajnálom a történteket, tiszta szívből kívánom, hogy a következő (ami ugye, itt van a kertek alatt!) sokkal jobban sikerüljön!
Aki már átesett beültetésen, esetleg a BMC-ben, nem tudjátok, hogy a leendő apuci ekkor is elengedhetetlen? Sajnos rajtunk kívülálló okokból- lehet, hogy nem tud jönni. Olyankor is kell papírokat aláírni? (A kérdés csak ma aktuális )
Mégegyszer köszike mindent! Én is drukkolok ám Mindenkinek!!!!!
Szia Mona!
Igy van, ahogy irtad. Csak az idegesit, hogy még mindig görcsöl a hasam, a legváratlanabb időpontokban. De, remélem, holnapra már teljesen elmúlik. Most azt várom, hogy minél hamarabb megjöjjön. Milyen furcsa, eddig arra gyúrtam, hogy ne jöjjön meg, most meg aaz ellenkezője.
Doncsi, üdv, neked is csak azt tudom mondani, hogy nekem, pl. az elmúlt két hétben annyit segitettek a lányok, hogy el nem tudom mondani, hogy milyen jól esett és hasznos volt, és kellett ahhhoz, hogy minimális sirással, pozitivan, és optimistán fogjam fel a dolgokat.Akár itt a topicon, E-mailben, SMS-en, telefonon.Neveket most nem irok, az érintettek úgyis tudják.
Benéztem mi van Ananova ügyileg. Hát lesz ez jobb is!:) A következő tutira rendbe lesz és legalább nem estél el egy esélytől sem. Tudom, hogy ez nem túl vígasztaló, de csak erre telik most tőlem hajnalok hajnalán.
Doncsi, üdv a hormon-frakcióban!! Vagyunk itt egy páran ezzel a problémával, de ez majd alakul.
Hogyhogy nem küldtek vérvételre?!? Akkor mégis mi alapján adott neked gyógyszert? 24 órás vizeletgyűjtés legalább volt?
Bocs a kifakadásért, de ez mindig felháborít, ha úgy adnak gyógyszert, hogy nem tudják mire.
Nekem az első dokim csinált ilyet, dehát az egy pancser volt! Azóta már a negyediket fogyasztom, de legalább most teljesen elégedett vagyok, egy teljes éve.
CsinnnKA, mail ment, bár lehet, hogy már későn, de azért én lelkiismeretesen elküldtem! :)
Sziasztok!
Én új vagyok itt, de már látom, hogy végre jó helyre csöppentem. 26 éves vagyok, 2 éve mentem férjhez de még sajnos nem sikerült összehozni az első babánkat, bár nagyon szeretnénk már. Tulajdonképpen nem védekeztünk soha a férjemmel, csak kifejezetten orvosi javaslatra szedtem pár hónapig fogamzásgátlót, aminek az alvó hormonháztartásomat kellett volna felráznia. De ez eredménytelen volt. Ezt követte az első egy hónapos closti kúra, mármint 5 napig 1. Ez sem volt sikeres. Most van folyamatban a 2. closti adag, 5 napon át 2. , nagyon várom az eredményt. Ultrahangon megnézték a tüszőket, mindkét oldalon találtak 6-8 mm nagyságúakat, de belőlük sem lett semmi. Már a férjemet is megvizsgálták, pedig Őt nehéz volt erre rávenni, de végül már örült, hogy ezen is túl van. Persze az eredményre nagyon büszke, megdícsérte az urológusa, hogy ilyen jó leletet már régen látott.
Egyébként én hiányolom, hogy vérvételre nem küldtek el a hormonszint-meghatározás miatt. Nektek milyen tapasztalataitok vannak ezzel kapcsolatban? Mindenkinek sok sikert kívánok. Örülök, hogy ide találtam. Egyébként a férjem találta ezt a helyet a neten, ő is mindenhol az infókat gyűjti a témával kapcsolatban. Sziasztok
Sziasztok, szép jó estét mindenkinek!!
Egyedül vagyok, és kicsit unatkozom, a Heti 7-es sem kezdődik még, igy gondoltam, fárasztalak kicsit titeket.
Candra, jó neked, remélem, nemsokára többen járunk majd hasonló cipőben.
Milkabögre, meglátod, jó, hogy ránk találtál...
Tubi, hát igen, azon vagyunk, hogy menjen a dolog, de látod, vannak ilyen hajszálak, amik becsúsznak, és hát, még örülhetek, hogy ilyen hamar újra kezdhetjük. De, igyekszünk nem csalódást okozni a lányoknak...
Snoepjes, igen, hálaistennek, ez nem számit egynek, igy megmaradt az összes... de meglátod, nem lesz szükségem, az összesre...: )))
Kuszti, úgy legyen, már kitűztem követendő példaként Noát.../már ikreket se bánnék...: )))
Sztem nem vagy riasztó, csak most kidőlt mindenki...
A küret utáni nemvérzésen ne izgulj, ez előfordul. Nekem is volt egynéhány, és teljesen kiszámíthatatlan utána a ciklus. Végül is az egész nyálkahártyát " lenyúzzák" ilyenkor.Szóval szerintem izgulni akkor kell, ha már a 2. v. 3. ciklus is elmarad.
Egyébként üdvözlégy , én is viszonylag új vagyok.
Ananova: olvastam a híreket, ne csüggedj, veled vagyunk továbbra is!!!! Lánykáim is izgatottan várják a dióbabák eleven " testvérkéit"! Sok ++++ továbbra is!!!
SZia Ananova,
sajnállak, hogy nem sikerült jól a kezdet, de még mindig jobb, mintha beültetik a gyönyörű embriókat, de éppen nem tapadnak meg. Ne nagyon szomorkodj, még van 5 lehetőségetek.
Candra, a tesztet ált. a 13-14. napon javasolják, vérvételre is akkor lehet menni.
/ pl. nekem legutóbb azt hiszem szombaton volt a beültetés és pénteken csináltam meg a tesztet, ill. mentem a vérvételre /
Mindenkinek sok ++++++++++++++++++++++++++++
sziasztok, Snoepjes
Aranyosak vagytok, köszi. Hát, fel a fejjel, nem szabad elkeseredni, és izgulni sem. Nekem pl. azt mondták, hogy azért nem jöttek elő a vénáim mert izgultam... ezért is sikerült, csak negyedikre, a csuklóm fölött beszúrni.Na, de nem akarok pánikot kelteni, Noa, Te leszel a követendő példa, de azt hiszem, ezt már irtam. Mosómasa, irok majd még mélt neked, csak olyan hulla vagyok, de nem felejtettelek el, pont téged nem, aki aztán végigkisérted az egész ügyletemet!! Most megyek, mert fáj picit a hasam, ami ugye, azért nem csoda. De később vissza jövök, reszkessetek!
Sőt hétfőtől, újra a topic üdvöskéi között üdvözölhettek, Cic-el, és Osziarpaval!!! : ))))
Sziasztok!
Úgy látom, Ti már elég jól ismeritek egymást. Beszállhatok közétek?
Mi már évek óta próbálkozunk a férjemmel, nem jött össze a gyerek. Nem részletezem a dolgokat. Lényeg, hogy kiderült, lehet, hogy Ashermann-szindrómám van, ezt majd hiszteroszkópiával fogják eldönteni. Volt már köztetek, aki átesett ezen, esetleg hasonló okokból? És mik a tapasztalatai?
Bocs, hogy így "pálya széléről" bele szólok, de Ananova olvastam :-( Sajnálom. Pedig annyit emlegettünk ma a férjemmel és annyira szorítottunk, de tényleg jó, hogy nemsokára folytathatjátok és akkor talán nagyobb sikerrel.
Vigyázz magadra és pihenj sokat!
Nagyon helyes, hogy a jövőbe nézel, a sok rossz közül ez a legkevésbé sz.r variáció. Rosszabb, ha embrió nincs utána, vagy ha van, aztán végigizgulod a két hetet és nem tapad meg. Tehát úgy tekints rá, mint a dolgok relativitásának egy szép példájára, és gyerünk előre!!!
Jaj Ananova, annyira sajnálom, hogy igy megjártátok. Szerencsére tényleg nem kell sokat várnotok, egy hónap múlva minden OK lesz. Azt hiszem Noáéknak sem volt elsőre petesejt, aztán most ott rugdalóznak az ágyikóban a babócák. Szóval fel a fejjel. +++++++++++++++++++++++++++
Gica70: jól esik, hogy érdeklődtél felőlem. Köszi szépen, jól vagyok, a hasam néha szúr egy kicsit, de nem vészes. Már visszafelé számolom az időt a tesztig.
Másnak is csak a 15. napon javasolták a teszt elvégzését?
Ananova: sajnálom, hogy az első punkció nem volt sikeres, meglásd a következő sikerülni fog, még jó, hogy ilyen pozitívan fogod fel.
Jaj, a lányeg, Kováts doktornő tündéri volt, a töbiek is, az asszisztensek, mindenki. És tök jól birtam az altatást, és most sincs semmi bajom, csak a hasam fájdogál, de ki lehet birni. És semmi hányinger, se szédülés...
Na, késő du. még jövök...
ana
Sziaztok!
Na,megint rontom a statisztikát... Az UH-n még minden rendben volt, igaz nem találták a vénámat, és 4x-resikerült bekötni az infuziót, de túléltem. Filmszakadás, és amikor ébredtem, még a műtőasztalon voltam, és akkor m ondta a doktornő, hogy nem sikerült, mert tulajdonképpen mindegyik üres volt... 1000 esetből 1 x fordul elő ez. Hát én voltam ez a ritkaság. Azért jó is van benne, mert 1. ez nem minősül lombiknak, igy magmaradt az összes lehetőség. 2. nem kell három hónapot várni, a menstruációt kell megvárnom, és megint jön a marvelon, de most másféle gyógyszereket, szurikat fogok kapni, köztük, az általatok emlegetett hasfal injekciót is...mármint amit oda kell adni...hurrá...
Monix, nagyon köszönöm, hogy lelekileg velem voltál a neház percekben után, remélem viszonozhatom majd. /De, persze, nem igy/
Moncsóka neked is köszi, nem is tudom, mit csináltam volna nélkületek, igy eddig sikerült megúsznom sirás nélkül...
És mndnekinek mindent kösz, 2 hét múlva, újra kezdődik... De ne izguljatok, azért addig is ittleszek.. most megyek pihizni...
7 oldal 3 nap alatt, hát ez nem semmi! Már majd elalszom, de csak olvasok, olvasok rendületlenül.
Örülök, hogy kitaláltátok közben a tali időpontját, én is jelentkezem! Akik még nem voltatok, ne féljetek, eddig mindig nagyon jól elbeszélgettünk. Izgalmas dolog meglátni a nickek mögött rejtőző arcokat és a személyes találkozás még szorosabbra fűzi a kapcsolatokat.
Ananova, sok++++++ holnapra. A punkciótól tényleg nem kell félni, valahogy egész természetes hatású alvást tudnak elérni. Legutóbb nekem a mhelyi hajtás közepette kifejezetten jólesett ez a kis pihi. :-))) utána érzékeny az ember hasa többé vagy kevésbé.
Egyébként mhely, én azt olvastam valahol, hogy a munkáltatónak NINCS JOGA megkérdezni, hogy mikor akarsz gyereket, ha mégis megteszi, akkor nyugodt lelkiismerettel mondhatsz vmit. Nekem nem kérdezték meg a munkahelyemen (bár lehet, hogy a nevem miatt nem is gyanakodtak, mert a férjemnek csak a vezetéknevét vettem fel -né nélkül) mondjuk meg is járták velem. :-) Összesen 7 hónapot fogok ott tölteni. Viszont ezalatt jól dolgoztam. :-) Van aki 3 hónap után ment el, pedig nem szült, mert fiú, szóval nem csak az anyajelöltekkel, hanem mindenkivel rizikót vállal végül is a munkáltató.
Csepeli tragédia: igen megviselt, ráadásul sokan, akik tudják, hogy ikreket várok kényszert éreznek, hogy engem külön megkérdezzenek, hallottam-e. :-/ Én nem láttam az anyát, de nem tudom elítélni, nagyon sajnálom őt. Ma azt olvastam, hogy távol tartotta a kutyát a gyerekektől, de akkor mégis bejutott. Volt tavaly az a nagyon hasonló eset Dunaharasztiban, ott a kertben tarották a kutyákat, mégis bejutottak az ablakon át a babához. Az az anya sorstársunk lehetett, mert 6 évet vártak a babára, nem hiszem hogy gondatlan volt. Nekem akkor az volt az érzésem, maga az ördög küldte oda azokat a kutyákat. :-(((
Nekünk is van kutyánk és semmiképpen sem akarom "kiiktatni " az életünkből, mert ő is egy érző lény, aki kötődik hozzánk, amikor magunkhoz vettük, felelősséget vállaltunk érte. Nehéz okosnak lenni, mert ha a baba érkezésével teljesen kizárja a kutyát az ember a család életéből, annál frusztráltabb és féltékenyebb lesz. Nagyon oda kell figyelni, az biztos.
Sziasztok!
Köszönöm a kedves fogadtatást!!! Jól esett!
Remélem hamarosan csoda történik!
Szép hétvégét és jó pihenést MINDENKINEK, és aki már pocakkossal van, a POCAK-nak is!
cinigo
NA, megyek, még lefekvés előtt vasalnom kell, közben dáridózom kicsit.. /csak vicceltem/
No, akkor fel a nagy napra!!
Jó 7 végét mindenkinek, Csinnnkáéknak jó utat, minden reménykedőnek, és babavárónak, kezdőnek, és haladónak jó, és nyugodt, csillagfényes éjszakát!! /No, és magamnak kitartást, sok sikert, azt az önző, hülye fjemet!!!/
Mindenkinek, aki +-t küldött, nagy, nagy köszönet...Lyvilla, Monix, Susok és mindenki aki vette a fáradságot és irt nekem.. Már egyáltalán nem félek, és tök aranyosak vagytok, hogy ennyi mindent leirtatok nekem az altatással kapcsolatban. Viszek teát, meg valami kekszet.Aztán meglátjuk.
Igazad van CSinnnka...tényleg nem tudom, hogy ki kit irigyel.
Kuszti köszi..
Cinigo, légy üdvözölve körünkben... nekem is solkat segit a topic, mikor nehezen viselem a dolgokat...
Nekem is van Norbi kazettám, de valahogy mindig erre jut a legkevesebb idő, valami mindig fontosabb, ja és ha elkezdek tornázni, akkor a kutya azt hiszi, hogy vele akarok játszani, és nem hagy békén.
Jaj, mindjárt kezdődik a második rész.../BK/
HA mákom van, akkor még a teletubbikat is megtudom nézni holnap reggel.. Bár, hiába megyünk kocsival, akkor is legalább fél óra. Bár, szombat reggel, nincs akkora forgalom.
Caldea, a talpmasszazst en az eredmenytol fuggetlenul javaslom, mert attol hogy most negativ leszel remelhetoleg /nagyon drukkolok++++++++++++/, attol meg kesobb kiujulhat /ld. nekem 3szor illetve asszem 4 szer kiujult, GnRH kezelesek ellenere is, de a 4. nem egyertelmuen az volt ha minden igaz/, es ebben szerintem segit a talpmasszazs.
Kepzeljetek ma kaptam egy perui szerencse kabalat, odateszem a diohej baba melle.
Kutya, nekunk van egy skot juhasz cicakutyank, mert olyan kis bujos, de a hazbol ki van tiltva.
Szia Cinigo, udv itt az EPOCban.
Trisa, nekem is megvan a fittbox Norbival, csak nem csinalom eleget hehehe
Lyvilla, meg en is dogzok, illetve egy oraja csak topicolok
Mivel ugy látom, hogy már csak mi ketten dolgozunk, kihasználom és sok-sok szívderítő +++++++++++++++++++++++++ Ancsúrnak.
Kitartás és jókedv !!!!!!!!!!!!!!!!
Most hívott a Kedvesem, hogy írjatok Neki valami kedveset, mert rátört a melankólia, szerinte a hormon miatt lehet. Ha tudtok pár jó szót, akkor még most, hogy haza tudjam vinni, de hétfőre mindenképpen. Köszönöm!
Vajda doktorra gondoltam. És azért pont rá, mert ismerve a Monix lelkét, szerintem ő inkább neki való, mint Drávucz. Mint írtam, nekem is csak néhány elkeseredettebb pillanatomban volt Drávucz nyersességével gondom, de Vajda lélekápolásra szoruló hölgyemények számára messzemenőbben jobb. És szakmailag sem rosszabb, mint Drávucz doktor.
Trisa: ha így folytatjuk a kilókkal, akkor felejthetjük Schobert Norbit és beléphetünk egy sumó szakosztályba!
Lyvilla: a szőke, szemüveges doki a HIETE-n: nem a Vajdára gondolsz?
a.mona: most jelenleg én sem tudom, hogy mire gondoltam, a jegyzeteim tényleg otthon vannak, ugyanis IQ-tól függetlenül kénytelen vagyok feljegyzéseket készíteni.
Monix: ha Neked a lelked ápolására is szükséged van még, akkor tényleg ne a Drávuczhoz menj! Én megelégszem a viccelődéseivel is, s bár nekem készségesnek tűnt, elképzelhetőnek tartom amit Lyvilla írt. Én még nem tapasztaltam. Szívesen járok hozzá, megbízom benne.
Ancsúr, az igazi
Beszéltem a Dokival. Hétfőig türelmet kért, mert utána kell nézni, hogy minden rendben legyen a teremmel kapcsolatosan. Hétfőn úgyis kell mennem vérvételre, UH-ra, majd felmegyek hozzá és pontosan megtudakolom.Délután kettő körül már gép közelben leszek, akkor majd mindent megírok. Egyébként azt is mondta, hogy szivesen részt venne ezen a találkozon.
l
Gzsofi: Írtad, hogy sikerült megszerezni a leleteket. Nekem csak azért kellenének, hogy kicsit konkrétabban lássam a dolgokat. De én még nem merészeltem megpróbálni. Te kitől tudtad ezt kibulizni, a dokidtól, vagy a recepción az asszistenstől? Nagyon érdekelne, mert tudom, hogy eléggé akadékoskodnak.
Mogyiné, jobban van már picikét a lelked ??? Mél ment.
Apropo, tali ?
Manka, Gica, megpróbálok ma délután mélni. Elment a főnököm 1,5 hét szabira...
Ana, az altatást mindenki másként éli meg, ráadásul még ugyanannál az emberkénél más-más alkalommal más-más mellékhatások jelentkezhetnek. Reméljük, Nálad nem okoz semminemű problematikákat @@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@.
Cicigo,
Üdvözöllek. Persze, hogy befogadunk. Nekem sokat segít a topic, és biztos neked is sokat fog. Úgy hogy szorgalmasan olvasgass minket. Hová ill. kihez jársz? Meddoségi cetrumba?
Ananova,
Igaza van Susoknak. A laparoszkópia alkalmával engem is altattak, és még másnap sem tudtam nagyon enni. Ez az altatástól van, ezután az embernek hányingere lehet. Persze lehet, hogy ez nem olyan altatás, de nekem 13 órakkor volt, és elotte való nap se ehettem már nagyon, és csak éjfélig ihattam, de addig nagyon sokat. Még egyszer mondom, lehet, hogy ez másféle altatás.
Sziasztok!
Új vagyok, cinigo néven.
Most gondoltam, hogy végre csatlakozom hozzátok és leírom Nektek az én történetemet.
A férjecském 20 évvel idosebb nálam és már 3. éve próbálkozunk a babával. Sajna nem sok sikerrel. 2 éve doki segítségével.
Bromocriptin, Clostylbegit, átjárhatósági... kevés a farkincások létszáma stb stb.
Lassan feladnám, ha nem olvasnék a Ti sikereitekrol.
Pigletet már piszkálom egy táblázatért... Bejelentkeztem, hátha elobbre jutok a listáján.
Röviden ennyi rolunk. Sokat utazunk, de már minden megvan, csak O kell.../ene!
Olvaslak Benneteket, bár ritkán tudlak, mert a munkahelyem elég zurös... na semmi komoly, csak odafigyelnek a paciensekre.
Jók legyetek, remélem befogadtok!
Kati, a cinigo
Ana! Nagyon szurkolok ám itt a háttérben:)
Az altatástól egyáltalán ne félj, Trisának igaza van, amikor ott vagy, kifejezetten kellemes, és tudod, hogy 20 perc múlva mindenen túl leszel (fájdalom nélkül). Az egész tényleg nem több 20 percnél! A kajáról annyit, hogy egy barátnőm, akinek 3 lombikja volt, mindig szörnyen éhes volt, mikor felébredt. A második alkalomtól már otthonról vitte a sültcsirkét:) Ezen felbuzdulva én is vittem kaját és olvasnivalót. Nekem 10-kor volt a punkció. Vízszintesben az ágyban kutya bajom sem volt, de dél körül, amikor felkeltem pisilni, totál felfordult a gyomrom, pedig tutira üres volt. A mellettem fekvő lány 2-kor úgy kipattant az ágyból, amikor már haza lehetett menni, én a felöltözéskor ismét lesápadtam és forgott a gyomrom, így csak du. 4-kor engedtek el. A kocsiban igyekeztem majdnem vízszintesre csúszni az ülésen, és az ablakot teljesen lehúztam, pedig nagyon hideg volt (november közepén). Egyszóval aznap rá sem bírtam kajára nézni, és csak fekve bírtam jól lenni. Viszont másnapra elmúlt, mentem is szépen dolgozni. Szóval azért bánj óvatosan a kajával, előbb menj el pisilni, győződj meg arról, bírod-e a függőleges helyzetet. Ha igen, és kívánod az ennivalót, egyél csak nyugodtan. Az altatásra is mindenki másképp reagál.
Egyébként a Barátokköztre, én a lombik kapcsán szoktam rá. Azelőtt soha nem néztük, de amióta minden este az éjszakai ügyeletre járunk (október 19-e óta), minden este megnézzük, és csak utána indulunk el. Értelemszerűen a többi műsorra csak videó segítségével van esélyünk. Szerintem jó, nekem tetszik:)
Ananova! :-*
Hát szóval azért tudod... egy picit belegondoltam... a Te holnapi napod sem kevésbé izgalmas, mint az enyém. Ami azt illeti, ha bejön a dolog (és miért ne jönne be), akkor most ki kit irigyel?! (Azt hiszem, én is irigyellek téged.)
a.mona!
Kicsi csillagocska! Nem lehetne ennek a dokinak a nevét-címét nagydobra verni?
(Vagy ha nem akarod, akkor léccike, hajjijjá már meg vele egy mélben, de ne a regisztrációban megadottra, hanem a csinnnka@drotposta.hu-ra, ha szabad kérnem. Már csak azért, mert ha (ne adj Isten!!!) nyárig nem jön össze a gyerek, akkor nyáron -utolsó próbálkozásként- még egyszer orvost váltok.) Úgyhogy örülnék, ha megadnád a titkos adatokat! ;-)
Köszi Nünü, majd ha aktuális lesz, akkor értekezünk, de szerintem vonattal megyek. Visszaolvastalak, mert nem emlékeztem az elozményekre. Látom te is túl vagy már pár dokin. Olyan nehéz egy normális dokit találni, aki törodik a lelkületünkkel, és minden lehetséges vizsgálatra elküld, nem pedig csak gyogyival töm, és szedi a pénzt.
A Délpesti az MO és M5 autópályákról nagyon könnyen megközelíthető, a most nyílt Tesco felé kell menni,az ki van táblázva, de nem kell bekanyarodni az áruházhoz, hanem tovább menni Soroksár felé, az is ki van táblázva. Csak egy út van, nem tévesztitek el. Az első kereszteződés jobbra a Köves utca, kinn van a kórház tábla.
Akinek kell, elküldöm scannelve és bejelölve a térképet, adjatok email címet!
vagy ha megírja valaki, hogy lehet ide feltenni, akkor felteszem.
probaby
mi a véleményed a Délpestiről? Hol tartasz? Én is Forgácshoz jártam.
Üdv: Nünü
Köszi Lyvilla,
Nekem szükségem van erre a rugdosásra. Tényleg jó, hogy nem adtak késobbre idopontot, mert közben 15-ször meggondolnám magam.
Akkor a Drávucz engem nem csípne. Általában engem elso látásra nem szoktak csípni, mert pofákat vágok, és nem vagyok egy vigyori bólogató Jani.
Én is olvastam ezt a cikket. Tényleg olyan szemétség ezt kérdezni, de valahogy én sem tudok, így a pofájába hazudni senkinek. De úgy látszik meg kell tanulnunk.
Monix, azért én először elmenneék a Kaáliba - legalább letudod a beugrót, ami ugyis csak egyre magasabb lesz - onnan ugyis a HIETE-re ( Hajnal I. Eü..... a végét nem tudom már ) küldenek, mert velük vannak szerződve kórházi kezeléseket illetően.
A Drávucz-cal azért kissé vigyázni kell, tud elég állat is lenni ( bocsánat ) - éves tapasztalataim szerint "osztályozza" a betegeket, akit nem csíp, az el is menekül tőle pánikszerűen. Nekem nem volt vele bajom, mi a "helyes" pár kategóriába kerültünk, nem tudom mi alapján.
Van viszont egy fiatal, szőkés, szemüveges doki, aki nagyon rendes és finoman nyúl az emberhez - egyszer ő inszeminált, és kategóriákkal finomabb volt, mint Drávucz. A nevére sajnos már nem emlékszem, de hátha meg tudja Neked mondani valaki, aki most aktuális a HIETE-n.
Amugy a Szabolcs utca neked azért is lesz jobb, mert ha esetleg kocsival mentek Pestre, nem kell keresztülutazni Pesten, hanem a Dózsa Gy. utból nyílik. ( Ide már én is eltalálnék, lehet, hogy még becsukott szemmel is ).
Ana, ugy látom hazamentél, de otthoni címzéssel küldök +++++++++++++++-t.
És ez a többieknek, akikről olvastam, hogy most vannak a sűrűjében, de már nem tudom követni : ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++.
Monocsóka
Ha jól emlékszem Te készülnél új munkahelyre...
Tegnap a she, karrier oldalán olvastam, hogy nők esetén természetes a kérdés a jövőbeli munkáltató részéről, hogy mikor szeretne gyereket. DE, azt is írja a she, hogy eszedbe ne jusson a valóságot mondani, természetesen le kell tagadni mindent, mert maga a kérdés is övönaluli....
Mit mondjak, mint szerény és becsületes RÁK-lelkületet, engem is nagyon meglepett ez a cikk.
A témában teljesen járatlan vagyok, de biztos, hogy a vitaminok fontosak. Olvasd el a 144-es hozzászólásban bekopizott linket! Én úgy tudom az E-vitamin, Magnézium, és a cink nagyon fontosak. A ginzenget nem tudom.
Monix,
Mi épp holnap megyünk Drávucz dr-hot, most már azt is tudom tőletek, hogy ő a HIET-en van :))))
(eddig csak az utcát tudtam,hogy hová kell menni.
Csináltak már valakinek immunológiai vérvizsgálatot (férj+feleség vére, + sperma) Mennyi idő alatt van meg az eredménye?
Mivel még mindig nem jöttek meg a december 8-i hormonvizsgálat eredménye, addig ugyebár a dokihoz sincs értelme visszamennem, továbbra is próbálok keresni infókat a "kisfickók számának házilagos növelésére". Most a cinkről találtam érdekes infókat egy termékismertetőben, kérdezném Tőletek, mi a véleményetek esetleg tapasztalatok róla:
1, ".. a sejtek növekedésétől a tesztoszteron termeléséigtöbb ezer feladatot lát el"
2, "... hasznos a meddőség kezelésénél"
3, "Minthogy elegendő cink szükséges a normális tesztoszteron és spermatermeléshez, egyes kutatások szerint ... a krónikus cinkhiánnyal magyarázható"
Még egy kérdés: Ginseng és Ginseng között szerintetek van-e különbség? Annyi fajtát árulnak
(kínai, koreai, 9 éves...), hogy nehéz dönteni (persze, lehet, hogy nem is kell). Mennyit érdemes belőle fogyasztani (én 400 mg/nap fölött fogyasztok egy kevéssel)
Mindenkinek nagyon jó hétvégét kívánok, és küldök nagyon sok +++++++++++++++++++++++++++++++++
Én is csak hétfon leszek. Várom majd szívrepesve a válaszát. Lehet, hogy mégiscsak hozzá jelentkezem be, mert ugye ha már Pestre kell járni, akkor úgyis ugrik egy teljes napon, és akkor tök mindegy mennyit kell várni, majd olvasok. Ez költségtakarékosabbnak tunik.
Szerintem már ki vagytok akadva, hogy én állandóan ezen problámázom, hogy kihez menjek. De az bizti, hogy a talira túl leszek az elso konzin, vagy itt, vagy ott, vagy máshol....De meddoségi centrum lesz.
Hétvégén megírja a tapasztalatait, hétfőn tudom elküldeni, akkor leszek újra. Tényleg jó orvos, szereti (már érted, hogyan), nekem is szimpatikus, mert jókat mond róla. Higgadt, nem kelt vaklármát, gyors, de konkrét, határozott, a lényeggel törődik, magabiztos és biztat. Valóban egyáltalán nem lekezelő.
Na igen, közben visszaolvastam. Ancsúr majd írj nekem egy részleteset légyszi, arról hogy milyen kivizsgálásokra küldött . 3. napi vérvételen kívul, volt más vérvétel is? Stb... Magánba is írhatsz. Jó doki. Mert némelyik doki, olyan lekezelo mondok neki valamit, kérdezek, csak legyint, hogy o azt jobban tudja, és ne beszéljek bele, csak csináljam amit mond... Persze nem mondja így ki nyíltan, csak érezteti...