Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
Szerinted 1 (egy) váratlanul támadó szovjet típusú megerősített gépesített zászlóalj - némi légifedezettel - mennyi idő kell a korona megtekintésére szóló belépő megszerzésére?
Mert ha Tatát és Kecskemétet légierővel blokkolták, akkor szerintem az első nap végén a pénztárnál a sor elejére állhatnak.
Vicces, de azt te is tudod, hogy abszolut nem mondott hulyeseget?
Gondolj bele pl. az USA beli szakszervezetek tortenelmere, osszefonodasok a maffiaval, azonkivul a ket vilaghaboru nemet probalkozasai e teren. Es akkor meg a hippi mozgalomrol nem is beszeltunk.
X-Y-Z kerületekben illetve T-U-V városokban az ivóvíz meg van mérgezve, bemutatnak a TV-ben valamilyen 2 rugó+1 gomb szerkezetet, amelyet a terók mindenfelé elhelyeztek és felrobbantják vele a fél országot, kérjük a lakosságot gyűjtse be ezeket:), rendőr vagy kat egyenruhás ürgék tüzet nyitnak katonára, rendőrre, civílre, cél hogy egész egységek egymásnak essenek, sorolhatnánk a dolgokat, nagy klasszikusok 89-ből.
Nem irom le a velemenyem a valaszrol amit kaptal, de csak ugy megkerdeznem, hogy a katonatisztnek mi a feladata? Kristalygombbol josolni, hogy mikor lesz a kovetkezo haboru, vagy keszulni arra az esetre, hogyha barmikor kitor, akkor tudjanak is valamit tenni?
Udv.
U.I. Kicsit felhuztak ma munkaban, ezert vagyok ilyen.
Igen igen. Amikor már a határon kopogtatnak az ellenséges egységek, akkor már késő elrendelni a sorkötelezettséget. De ha valamelyik szomszédunk elkezdene készleteket felhalmozni, egyre több embert behívni, a gazdaságát átalakítani, akkor nem késő, hogy mi is lépjünk. Magyarország hadra fogható állományának kevés része nem kapott sorkatonai kiképzést. (ez a kevés rész évekkel nőni fog)
De ezért jó ez a Fórum mert nem is tudtam hogy Ukrajna "4 felé van tagozódva". De jó pap holtig tanul. Én azt hittem hogy a szokásos egyik fele Oroszország felé húz. Janukovic keleti tömb (aki csak Oroszul hajlandó megszólalni) és Juscsenko aki Nyugat felé húz
De én nem gondolom azt hogy a Magyar államnak olyan hadsereget kellene fent tartania, ami megállítaná az oroszokat. 150 millió a lakossága. Putyin folyamatosan korszerűsítette a hadsereget. Én se értek egyet nagyon sok dologban amit elrendeltek, de az tényleg irreális volt ami a rendszerváltás után maradt ránk. Szerintem ha jobban megy majd az országnak, akkor új lánctalpasokat állítanak hadrendbe, és ha valami háborúval fenyegetne, akkor minden más prioritást kapna.
9/11-nek is voltak nyomai, fel is deritettek oket, csak hianyzott az, hogy a politikusok kiertekeljek, es ellenintezkedeseket hozzanak. ( a konteokat most hagyjuk, maradjunk a hivatalosnal. Khmmm. Persze nem a donteshozok - politikusok hibaztak, hanem az az x.y. szemelyek, akik az egeszet elbasztak, mert...????? Ooooo? szoval azok akikre ramutattak, hogy elbasztak. )
Most nezz vegig a politikai palettan Magyarorszagon, es mutass egy olyan befolyasos politikust, akinek van nemi ralatasa a nemzetbiztonsagra, es eleg tokos az asztalt verni. Kezdjuk az elnokkel es a verrebaszo pitypanggal.
2006 nyara Debreceni laktanya tornacsarnoka. Orszagos vivóbajnoksag.
A csörték szünetében sikerült az akkori alakulat pk Szűcs tbk közelébe szerveznemmagam,és egy beszélgetést kezdemenyeztem. Próbáltam teljesen szolidárisra venni a figurát hogy a beszélgetést megalapozzam és inditottam azzal hogy micsoda csapas a lanctalpas és egyébb neheztechnika kivonása. Meglepetésemre közölte teljes meggyőződéssel hogy nem kell izgulni mert 20 évig biztos nem lesz itt semmiféle háború.
Azt megszoktam hogy a politikusok baromságokat mondanak de hogy egy csapat tiszt, ráadásúl nemis akarmelyik, háááát kicsit nagyon sokkolt a dolog.
Sőt, ki mondta meg Tito halálakor, hogy most lesz a gebasz? Ki mert volna Andropov halálakor arra gondolni, hogy a Kreml falai mellett népviseletbe öltözött kozákok követelik vissza a cár atyuskát?
Csak a mi vezérkarunk lát a jövőbe: "15 évig nincs veszély" (csak reménykedhetünk, hogy igazuk legyen).
Ha valaki készülődne ellenünk annak nyomai lennének.
A RAF-nak nem volt nyoma... Az AD-nek, a Vörös Brigádoknak nem volt nyoma... A legtöbb belviszáj vagy konfliktus az utóbbi 20 évben a környéken minden előzetes nyom nélkül, meglehetősen rapszodikusan alakult ki...:(
Persze, nyílt intervencióra nem kell számítani, de az ördög nem alszik (szegény, kialvatlan ördög)...
Szvsz ez is külön megérne egy topicot... azt hiszem sokan túlértékelik a NATO-t. láttunk már olyat, hogy egy szövetség állt és végignézte ahogy az egyik tagját megsemmisítik. Élnek még bőven emberek akik erre emlékeznek.
Van az a mondás, hogy a hűség olyan vegyület ami alkoholban oldódik, na most, hogy egy életszerűt len példát említsek, ha idetolja Oroszország a képét és Győrig meg sem áll, a NATO mennyire törné magát, hogy ellentámadásba lendüljön? A politikai, geopolitikai érdekek mindig is a saját utukat járták. Gondoskodnunk kell arról, hogy a hadseregünk olyan színvonalon legyen, hogy elsősorban MAGÁTÓL fel tudja venni a harcot a betolakodókkal és utána bízzuk magunkat a NATO-ra, de ne a NATO-tól várjuk a babusgatást, különben tényleg 2-es villamos lesz a vége :)
,,Oroszország lehet az, aki elő tudná idézni egy esetleges Ukrajnai konfliktus beköszöntét."
Maga Ukrajna kormánya az, amely bármikor elő tud idézni egy konfliktust saját területén. Nem kellenek hozzá az oroszok. Elég végignézni mindazt, ami arrafelé történik az elmúlt pár évben.
Gyakorlatilag egy ugyan olyan mesterséges képződmény, mint amilyen anno Csehszlovákia vagy Jugoszlávia volt.
A vége is ugyan az lesz. Már most is legalább négy olyan régió van ott, amik radikálisan szemben állnak az ország többi részével (Kélet-Ukrajna (Donbasz, stb.), Nyugat-Ukrajna (elsősorban Galícia), Kárpátalja és az Elő-Kárpátok (Lemkivscsina, másnéven), és természetesen a Krím.
Csodálom, hogy Moszkvából várják a rémeket, miközben nem hallottam róla, hogy bármilyen szinten is agresszíven léptek volna fel. Ellenben az ukrán kormány mindent elkövet, hogy alátegyen a keleti szomszédnak: kezdve a gázvezetékek elzárásával, folytatva az erőszakos ukranizációval és történelem-hamisítással, végezve azzal, hogy nyíltan részt vesz egy O-g ellen irányuló fegyveres konfliktusban...
,,A Szerbek azok tényleg kérdésesek..."
És nem csak a szerbekről van szó... Az a kisebb gond. A nagyobb gond az, amit Washington tett meg az EU-nak, hogy az ne unatkozzon a jövőben: Koszovó. Magyarán, Európa lágyékába beraktak egy iszlám államot, ami csak radikalizálódni fog.:( Németországban már láttam kisvárosi pályaudvarokon plakátokat (körözvényeket), amelyeken nagyon helyes kis szakállas srácokat keresnek, mint terrorista-gyanúsakat...
...Nem szeretném, ha hasonló hírdetések lennének idővel, mondjuk, Szilvásváradon, vagy Békéscsabán...
1974 Görög tisztek megdöntik Makariosz érsek uralmát Görög tisztek a görögországi katonai junta támogatásával megbuktatják Makariosz érseket, Ciprus elnökét és Nikosz Szampszont kiáltják ki új elnöknek. Makariosznak sikerül Londonba menekülnie. Július 20-án török csapatok szállnak partra a szigeten. Arra hivatkoznak, hogy jogukban áll beavatkozni, hogy megvédjék a sziget törökök lakosságát. Szampszont félreállítják, s július 22-én Görögország és Törökország fegyverszünetet köt, ezt követően pedig Genfben megindulnak a tárgyalások. Közben Cipruson a görög területeket biztonsági övezettel választják el a török területektől. Augusztus 14-én a genfi tárgyalások eredménytelenül félbeszakadnak. Görögország ezek után kilép a NATO-ból. A törökök a szigeten folytatják az előrenyomulást, s augusztus 16-án a sziget területének már 40%-a az ellenőrzésük alatt áll.
Éhesló lehet, hogy ez a Cikk téved, lehet, hogy neked van igazad, nem tudom. De én így tanultam.
Az önkéntes haderő, nem végleges állapot. Nem bizony. A végleges majd az lesz, amikor a Parlament mellé tolt 2-es villamos üres kocsijában aláírjuk a fegyverletételt.
Ha valamilyen fegyveres konfliktus történne, háború, akkor elrendelnék a sorkatonai szolgálat vissza állítását. Amikor kitalálták ezt a rendszert, hogy legyen önkéntes, akkor sokan úgy képzelték el, hogy a hadsereg egyfajta keretet adjon "gerincet" a felálló sorkötelezett hadseregnek.
Esetleg ennek a gerincnek néhány csigolyáját bemutatnád? Az utolsó erre igazából alkalmas szervezetet úgy hívták, hogy MN.
Szerintem ezért nem érdemes nézni, hogy hány tüzér, meg lövész van most Magyarországon.
Szerintem meg fogalmad sincs arról, hogy mennyi idő kell egy lövész vagy egy tüzér kiképzéséhez. Meg arról sem, hogy még ezt kéne követnie a kötelékkiképzésnek, ha mond ez neked valamit. De összehasonlításképp: egy békében teljesen harckész dandárnak (pl. tapolcai rakétadandár) mozgósítás után (sorszolgálatot letöltött, teljesen kiképzett - valamint helyben képzett tartalékos tiszti - szakmai szám szerint precízen bevonultatott állománnyal) egy hetet kellett szánnia az összekovácsolásra.
Ez a keretes hadsereg szerkezet részben létrejött, és részben nem. Ebben igazad van. Keretes szerkezet van, hadsereg nincs, csak kollektív fegyverekkel IS felszerelt csapatok vannak.
Azért a katonai hírszerzés végzi a dolgát. Ha valaki készülődne ellenünk annak nyomai lennének. (gazdaság átcsoportosítás, tömeges ember besorozás) Amire remélhetőleg mi is válasz lépéseket tennénk.
Na ezen válaszlépéseknek a nyomvonala kellene, hogy ki legyen jelölve már békében. Ki is volt, most nincs. Vagy kopizod a jogszabályt, amely szerint lefoglalhatod a teherautót, munkagépet, beszállásolhatod magad, aknát telepíthetsz a civil kertjébe, stb?
Jó lenne megjegyezni, hogy ami megvan a háború előtt, az van meg a háborúban is, legalábbis jó sokáig. Más nincs.
Igen, látszólag van hadkiegészítés! De csak látszólag. Oktatják, de hogyan? A valamikori haderőszervezési és hadkiegészítési tanszéket megszüntették, most a védelem-igazgatási tanszék próbálja még valahogy fenntartani az ismereteket (a tanszékvezető az utolsó mohikánok egyike). Egyébként ha megnézitek nincs hadkiegészítés: helyette van feltöltés (tudjátok, mint az üveget borral). Nincs hadköteles nyilvántartás sem - mert amit a KIAK csinál, az minden, csak az nem. De nincsenek keretek sem, tehát nincs mit kiegészíteni (akarom mondani: feltölteni). Sorozás mikor lesz? Minősített időszakban. Szerintetek van rendelet a nyilvántartás vezetésére, a szakmai munkákra? Nyertetek. Nagyon sokat kellene tenni azért, hogy minden úgy működjön, ahogyan kellene.
Oroszország lehet az, aki elő tudná idézni egy esetleges Ukrajnai konfliktus beköszöntét. De remélem többet ér nekik a folytonos Gáz áramlás, meg a Kőolaj, mint egy puccsal átvett Ukrán ország irányítás. A Szerbek azok tényleg kérdésesek. És ha jól tudom hatalmas gépesített, és páncélos jármű készletük van. Amit a délszláv háborúba nem vetettek be, de még mindig rendelkeznek velük.
Kérlek többet olvass és tanulj. A törökök és görögök nem léptek ki a NATO-ból. Ma is "szeretik" egymást és napi jellegűek a provokációk, erőfitogtatások a légtérben és a tengeri határterületeken. A legnagyobb műszakizárrendszer Európában a kettejük határán van letelepítve a mai napig. Lényegében a két nép között háború is van, tűzszünettel: Cipruson.