Biztonsági öv témában kérdeznék egyet. Tudom hülyén hangzik, de lehetséges a CEED ben nem szabvány méretű biztonsági öv van hátul? Vagyis nem rövidebb mint más autókban?
Vettünk egy gyermekülést: http://www.youtube.com/watch?v=rC9_WsPAR6o És éppen be tudjuk csatolni, de ahogy látom, 2-3 év múlva már nem fogja átérni az öv. Biztos, hogy jól használom.
Ma egy Opel Astra belém jött hátulról, eléggé megtört. Lökhárító, lámpa, ajtó, a csomagtartó is eldeformálódott belül. Tatabányán vagy a környékén hová vigyem? Ha valaki tud segítsen!
3 éves az autóm, és asszem, ez lesz a 3. hely ahova szervizelni viszem. Nyíregyházán. Pedig én nem váltogatom a szervizeket, csak megszűnnek :) Egész pontosan, akitől vettem az autót, azt átvette a Jász-Plasztik, de a szervízt a szomszédban a Mazda csinálta. De most az is megszűnt, a JP pedig elköltözött.
Saját tapasztalatból is mondom, mert nekem is KIA-m van és ide hordom kötelező szervizbe. Kérdésedre válaszolva, az utóbbi időben igen.A "régi" banda kicserélődött és egy régebbről összeszokott csapat dolgozik most már.De gyere el, és tapasztald meg a saját bőrödön.
Ajánlhatok egy jó szalont. Pl. Szolnok, Zakar és Társa. Szerintem az egyik legjobb kereskedés értékesítés és szerviz szemszögből is.(Saját vélemény, tapasztalat)
A következtetés az lett volna, hogy suzuki kell venni - persze nem gondoltam komolyan - , egyébként sem akartam belerondítani off-témával a topicba. A wagonkám már nincs meg, amúgy már nem téma. A KIA Venga keltette fel a figyelmemet, azért olvasgattam ezt a topicot, mert a ceed-tapasztalatokon keresztül talán leszűrhető egy's más a vele műszakilag rokon új típus kapcsán... Gondolok pl. az 1.4-es benzines motorra stb. Az egyterűeket, ill. a kombikat kedvelem, ezért jött képbe a Venga, de a Ceed SW is tetszik...
Én nem is vitatom, hogy jók a Suzukik. De formára és az anyagok minőségét tekintve még nagyon elmaradnak... holott árban már utolérték a konkurenciát. :S
Régen nézegettem az SX4-et (1.5 GLX ~4millió)... végül olcsóbban vettem egy sokkal jobban felszerelt KIA cee'd-et (1.4 EX ~3,7millió).
Én is sokat Wagonoztam mert édesapámat 5 évig szolgálta hűségesen, imádta a nyomatékos motorját, és a praktikusságát. Csöndesnek nem mondanám, de teljesen rendben volt. Ennek a hátsó, ötödik ajtó zárját kellett időnként megkenni mert óvatosan zörgött, mocorgott a helyén. Most egy Honda jazz-al jár. Iszonyat csendes, de a legkisebb 1.2-es motor nagyon vérszegény. Papiron 7 lóerővel többet tud mint a Wagon (78LE) de ezt jól titkolja. Ennél a motortartó gumibak felől jön kotyogó hang, szervizben azt mondták kicserélhetik, de ez ilyen. Kollégájának is Jazz van, neki is kotyogott. Ő kicseréltette. Ideig óráig jó volt de ismét elkezdte. Az meg olyan! :)
Asszony autójában (Swift II) is volt érdekesség a féknél. Kb. fél éves volt az autó, amikor először vezettem. Ráléptem a fékre (ami egyébként olyan, ahogy te is írtad), majd egy halk kattanást hallottam. Kérdeztem asszonyt, hogy mindig ilyen-e, de persze ő addig nem is figyelte. Ha zötyögős földúton mentünk, zörgött valami a futómű felől, és ahogy ráléptem egy kicsit a fékre, egy kattanás után elhallgatott. Persze egyből vittük szervizbe, ahol kiderült, hogy gyári hibás volt a féknyereg, és az egész mozgott. (állítólag nem ez volt az egyetlen hibás autó) Mondtam is hogy milyen jó lett volna, ha autópályán nyomok egy satut és elszáll fék a kocsiról. :S Persze a Suzuki azt állította ez nem tudott volna megtörténni. Következtetés? :)
Asszony Swift II-jében sem nyikorog semmi... Inkább zörögnek a műanyagok. Következtetés: Abban nem puha-nyikorgó, hanem kemény-zörgő műanyagok vannak. :D
Amikor 5 éves lett a wagonom, akkor szólalt meg először a műszerfalban valami, téli mínuszokban. Meglepődtem, váratlan volt.. Nemrég egyéves Mazda3-ban ültem és nyikorgott valami az ajtóborításban. Ezen is meglepődtem, nem gondoltam volna... Bátyámék swift II.-jében nem hallottam semmi ilyesmit. Végkövetkeztetés? :)
Én általában zenéthallgatok a kocsiban, valami mindíg szól. :) De félretéve a viccet időnként nekem is nyekken, ropog a műanyag. Megszoktam, ilyen, Zene rulez!! :)))))
Még tökéletes autóban nem ültem sajnos, pedig elég sok típust volt szerencsém vezetni, rövidebb-hosszabb ideig. Valami mindegyikben nyüszögött, kattogott.
mostanában nyekereg a kormány. Nem folyamatosan, van, hogy napokig mindig, aztán utána napokig semmi... Középállásnál ha kicsit balra vagy jobbra tekerem, "mûanyagos" nyikorgás hallatszik. Egy szervizt kérdeztem, ott azt mondták, hogy a légzsáknak van vmilyen kábele, ami mint egy mérôszalag, úgy tekeredik ki és vissza kormánytekerésnél, és biztos az, de azzal sokat nem tudnak kezdeni, mert nem lehet roncsolás nélkül szétbontani... Tapasztalt már valaki ilyet?