Sziasztok
a kezdetektől vásárolom a sorozatot, és ezzel kapcsolatosan egy kérdésem - kérésem lenne.
Valaki belinkelt egy oldalt, ahol az "eredeti" tehát nem újságos modellek mellett voltak lefotózva az újságos modellek. Tehát pl az eredeti IXO Wartburg mellett az újságos Wartburg, hogy láthatóak legyenek a különbségek.
A linket nem mentettem el, nem találom. Segítsetek plíz, hátha valakinél megvan ez.
Még egy apróság: több helyen volt olvasható, hogy az adott modell nem így nézett ki valójában, évjáratok keverednek, stb. A legtöbb gondot a karosszériánál találtam. Pl a 353-as Wartburgra magára a kasznira rá vannak öntve a díszlécek, holott nem mindegyiken volt, vagy olyan változaton is festett körben a lámpabúra ahol az nem is volt már festett. Sok helyen egyszerűsítettek így sajnos, egy félét gyártanak és kész. A cél nyilván az volt, hogy azt a karosszéria formát vegyék gyártásba, amiből a legtöbb készült és a legtöbb variáció kihozható.
Ettől eltekintve, némi kompromisszum készséggel vállalható a gyűjtemény szerintem. Néha belegondolok, hány ezer embernek vannak meg ugyanezek a modellek már, ugyanilyen vitrinben, de nem bánom: szépek és majd mindről van személyes élményem, vagy ültem benne sőt sokat vezethettem is már. Nekem már megérte a sorozat :) Mondom ezt úgy, hogy egyébként vasútmodellezéssel foglalkozom, tehát ez az első autómodell-gyűjteményem. :)
Ha valakinél meglenne a fenti link-gyűjtemény, meghálálnám.