Keresés

Részletes keresés

Plieur Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49957
Nem, nem jó ómen, ugyanis precedenst teremtett: meg lehet úszni az ilyesmit.
Előzmény: Éhesló (49955)
Éhesló Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49956
Vádemelés Nagy-Britanniában: hazánk is érintett a Gripen-ügynök ügyében

Nagy-Britanniában korrupcióra irányuló összeesküvés gyanújával vádat emeltek a Gripen vadászgépek értékesítésében is érdekelt brit BAe Systems hadiipari csoport volt ügynöke ellen.

A súlyos csalások kivizsgálására szakosodott brit hivatal közleménye szerint az osztrák állampolgárságú Alfons Mensdorff-Pouilly gróf 2002-től 2008 végéig összejátszott egyes közép- és kelet-európai kormányok - köztük Csehország, Magyarország és Ausztria - tisztviselőivel korrupciós jellegű kifizetések folyósítására.
Ennek célja a vád szerint az volt, hogy ösztönözze a SAAB/Gripen harci repülőgépek szállításáról szóló szerződések elnyerését.
A brit csalás-ellenes hivatal és a védelmi minisztérium rendőri hatósága csaknem öt évig vizsgálódott; munkájukat az osztrák, a cseh, a magyar és a svájci hatóságok is segítették. Londonban tavaly októberben közölték, hogy büntetőjogi eljárást javasolnak a BAe Systems ellen, külföldi korrupciós ügyek gyanújával.
(MTI)
Éhesló Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49955
Ennél durvább dolgok is történtek, ha elolvasod: százezrével tette földönfutóvá a "szövetséges" népet hol egyik, hol másik, partraszállási hadműveletet hajtott végre, megszállt egy a "szövetségesével" vitatott területet, és még ma is megszállva tartja, miközben a NATO a szemöldökráncoláson kívül semmit sem tett.
Nem jó ómen mifelénk ez az egész.
Előzmény: Plieur (49954)
Plieur Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49954

Tiszteletem!

Jó a cikk, csak volna egy észrevételem. A görögök 1952 -ben lettek NATO tagok, ez viszont nem akadályozta meg őket abban hogy támogassák a Grivas-féle EOKA mozgalmat, méghozzá a britek ellen: 1955-59. A törökök meg dühöngtek hogy  Makariosz elkezdte 63-tól a török kisebbség kiszorítását a kormányzásból.

Ahogy abritek látták és megélték.

http://www.britains-smallwars.com/cyprus/index.html

Tehát létezett olyasmi is hogy NATO-n belül ( miközben dúl a hidegháború)  támogatni egy gerilla mozgalmat egyik szövetségesünk ellen...

Előzmény: Éhesló (49952)
J Dagain Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49953
:-)

Sosem gondoltam volna ,hogy egy nap nem férek az image ba.
A havi netto 94 000 ft-om 8 év után
- 30 000 gyerektartás
- 40 000 lakáshitel (sf)

Havi 24 ből tartom el a magamat, feleségemet és harmadik gyerekemet?....
Lehet le kellene szerelnem? Várok egy kicsit....... Addig is bújkálok.... :-))))
Előzmény: civ07 (49950)
Éhesló Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49952
http://www.zmne.hu/kulso/mhtt/hadtudomany/2000/1_1.html

Érdekes a cikk a török - görög konfliktus NATO általi kezeléséről és ennek a görögökre és Ciprusra vonatkozó következényeiről is.
Tanulságos lehet azoknak a politikusoknak, akik azt gondolják, hogy a NATO megoldást jelent a Kárpát medence történelmi konfliktusainak kezelésére.
Előzmény: Iskola a határon (49943)
civ07 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49951
Egyet értek veled abban, hogy túl gyakran jön le az ilyen stílusú cikkekből a "megélhetési" lehetőség emlegetése. Sajnos ez a realitás. Az itteni társasággal ellentétben a mai átlag magyar államplgárt az érdekli, hogy meg tudjon élni. Azon megint lehetne meditálni, hogy miért kell ezt még mindig ezerrel harsogni, miközben létszámstop van!?

De vedd már észre a pozitívumot is: "Tisztában van vele, hogy egy esetleges külszolgálat a katonaélettel együtt járhat. Én pedig nem ijednék meg egy ilyen kihívástól sem – mondta Anett." Egy szó sincs benne a pénzről, csak a kihívásról! :)
Előzmény: Iskola a határon (49943)
civ07 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49950
Soha se gondoltam volna, hogy egyszer ilyet fogunk tőled olvasni! :(
Előzmény: J Dagain (49948)
Plieur Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49949

Cseppet sem off.

A T. fórumtársak egy dolgot próbálnak finoman :) érzékelteni: ha az ellen komolyan veszi a kis háborút és a propát, olyan kib...... káoszt tud teremteni hogy annak a kezeléséhez hatalmas képzett létszám szükséges. Emlegettem a metrót védő 7000 önkéntest, lehet nagyokat mosolyogni, de egy városban amelyben a felszínen mindenki lő mindenkire, ez az egyetlen lehetőség hogy a fontos szolgáltatók, stb. eljussanak egyik helyről a másikra. Hasonló sztori az erőművektől a hidakig, stb.: egy országot ki lehet készíteni az infrastruktúra megfelelő rombolásával.

És egy a baj: ilyenkor nagyon gyorsan kell lépni és ezeket az erőket csatasorba állítani, mert különben ...:(

És van egy fontos tényező: minden ilyen területvédelmi/őr egység ( nevezze ki hogy akarja) mentesíti a reguláris erőket egy feladattól, tudnak azzal foglalkozni ami a rendeltetésük.

Nem hinném  hogy itt ötletbörze van a rosszfiúknak...:)

Előzmény: Némedi László __ (49903)
J Dagain Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49948
Megtanultam ,hogy félre kell állni . Parkolópályán vagyok. Sok sikert másoknak is.
Előzmény: J Dagain (49947)
J Dagain Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49947
Szia Kósza!

Semmi bajom Borsodinéval!

Köszönöm

Előzmény: kószák egyike (49931)
civ07 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49946
Nem állítom, hogy ez a lehető legjobb megoldás, de még mindig jobb, mint a semmi. A minősített eset nem feltétlenül akkor lép érvénybe, ha már bekövetkezett a baj! Ha a felderítés jól működik, akkor még időben, előtte.
Előzmény: kószák egyike (49937)
Iskola a határon Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49945
Nem azt írtam hogy egy sincs, hanem hogy nem sok. :) Az azonnal bevethető haderőn azt értem, hogy azonnal akár ma eredményesen el tudnak indítani egy hadműveletet.
Előzmény: speed racer (49941)
civ07 Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49944
Azért a Gepárdot, a Szép-puskát és a KGP-t hadiipari sikerként aposztrofálni elég nagy önbizalomra vall! :) Elég, ha megnézzük a költséghatékonyságot és a volument (darabszám!)
Előzmény: degenerator (49925)
Iskola a határon Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49943
Ez a Wikipédiáról származik

Augusztus 14-én a genfi tárgyalások eredménytelenül félbeszakadtak, majd Görögország – Franciaország 1966. március 10.-i hasonló döntését követve – kivonta csapatait a NATO integrált katonai erőiből. A török csapatok ezt követően folytatták az előrenyomulást, két nap múlva már a sziget területének 37%-át (északi harmadát) birtokolták. A délen lakó törökök többségét (több mint 60 ezret) az északi területekre telepítették a ciprusi kormány és az ENSZ beleegyezésével. A fővárost, Nicosiát szintén kettéosztották a „Zöld Vonal” mentén, ami "országhatárrá" alakult, nemzetközi repülőtere ENSZ fennhatóság alá került, légiforgalma megbénult. Az északi területeken 1975-ben a ciprusi törökök egyoldalúan, Rauf Denktaş elnökletével a mai napig fennálló saját, önálló közigazgatást alakítottak ki „Észak-Ciprusi Szövetségi Állam” néven. Az ENSZ-csapatok az elválasztó határvonal (a „Zöld Vonal”, a török hadműveletek után ismert még „Attila Vonal”-ként is) középső részét azóta is ellenőrzésük alatt tartják. Törökország közreműködésével Görögország 1980-ban újra csatlakozott a NATO-hoz.
Előzmény: Éhesló (49866)
tuzer Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49942

Úgy általában: itt nemigen szeretjük azokat, akik deklarálják az igazságot. Illik válaszolni, nem csak az imamalmot pörgetni.

A magyar titkosszolgálatok még mindig kiemelkedő munkát végeznek. Ha valaki hidakat, vagy stratégiailag fontos üzemeket, utakat szeretne robbantani, annak a nyomait szerintem a titkosszolgálatok észre vennék, és lépnének.

Erre valami bizonyíték?

És nem a jövőlátó gömböket vizsgáló katona tisztek mondták azt, hogy itt most béke lesz, hanem a kormány megbízásából készítettek egy tanulmányt aminek az lett a végkifejlete hogy itt bizony béke lesz.
Ez egyben a garancia is, hogy béke lesz?!

Európában nem sok állam tart fent azonnal bevethető ütőképes haderőt.

Mit értesz azonnal bevethetőn? Mert én mindenki másét annak tartom, mert a szervezési alapelveket nem rúgták fel (Liechtensteinnel ne zargass).

de szerintem egyik szomszédunknak sincs olyan állapotban a hadserege, hogy azonnal érdemben lépni tudna.

Bár igazad lenne!

Előzmény: Iskola a határon (49939)
speed racer Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49941
"Európában nem sok állam tart fent azonnal bevethető ütőképes haderőt."

Na ezzel szerintem itt nagyon sokan és nagyon komolyan tudnánk vitatkozni.
Előzmény: Iskola a határon (49939)
degenerator Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49940

Áttévedtem a wikin a cseh hadsereg lapjára, hát sírtam volna leginkább.

2001ben még arról ment itthon a vita, hogy az újonnan eu-hoz csatlakozók közül mi, vagy ők az elsők. 8 év szocijárás után pedig...

No mindegy, nem kesergek, de mégis kiábrándító.:(((

Előzmény: M.Zoli (49929)
Iskola a határon Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49939
Szépestétdélutánt.

A magyar titkosszolgálatok még mindig kiemelkedő munkát végeznek. Ha valaki hidakat, vagy stratégiailag fontos üzemeket, utakat szeretne robbantani, annak a nyomait szerintem a titkosszolgálatok észre vennék, és lépnének.

A németek is úgy csinálták a villám háborút, hogy előtte vagy 5-10 évig készültek rá. És nem a jövőlátó gömböket vizsgáló katona tisztek mondták azt, hogy itt most béke lesz, hanem a kormány megbízásából készítettek egy tanulmányt aminek az lett a végkifejlete hogy itt bizony béke lesz.

Európában nem sok állam tart fent azonnal bevethető ütőképes haderőt. Amelyik meg igen, azzal meg nem nagyon tudnánk labdába rúgni még teljesen feltöltött haderővel se. (bár a hadkiegészítés nem ismeri azt a fogalmat hogy teljesen feltöltött haderő, mindig van még tovább tölteni)

Én elismerem hogy van benne igazság amit írtok, de szerintem egyik szomszédunknak sincs olyan állapotban a hadserege, hogy azonnal érdemben lépni tudna. Ha Törökország a szomszédunk lenne, (és ellenséges lenne közöttünk a viszony) akkor azt mondanám, hogy teljesen igazotok van.

Egy kis érdekesség, A törökök az egyik régen elvált törzsükként tekintenek a magyarokra.

kószák egyike Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49938
Bár némileg off, de szó volt itt már a kampányokról, meg politikáról, meg választó polgárok is vagyunk, vagy mi, talán mégsem off.

Ez nekem nagyon tetszik

http://index.hu/gazdasag/magyar/2010/01/28/hogy_a_politikusok_ne_hulyitsenek_minket/

http://mitigernek.hu/

Reméljük tényleg független a buli és az is marad.
kószák egyike Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49937
"1. A minositett esetekben nem szoktak a joakarok elore szolni, es ha a celpontok azok amikrol szo volt, akkor nem biztos, hogy a baj megtortenteig erkeznek atvenni az orzest."

Pont ez merült fel bennem is. Utólag vissza lapátolni a szart a lóba...Hát kemény meló.

Ha Kovács Józsi bácsi bizt. őr meglát egy burnuszos palit az utca túloldalán az minősített eset?
Előzmény: M.Zoli (49924)
Yoshi Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49936
jut eszembe, köszönöm a mailt, szép munka :)
Előzmény: swordmanus (49921)
kószák egyike Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49935
"Egy orosz kiképző tiszttől, anno még 1994-ből (Omelcsenko törzszászlóstól)"

Bölcs ember volt! Nagyon nagy mondás!
Előzmény: Zicherman Istvan (49914)
kószák egyike Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49934
Na tessék erről beszéltem. Már rég elküldtem az ehhez hasonló véleményen (pénzpénz) mire ezt olvastam.
Előzmény: speed racer (49913)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49933
Viszlát hétfőig, mentem színházba...
kószák egyike Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49932
Banyek úgy pörög a fórum, hogy muszáj állandóan le tekerni mert mire elküldök egyet közben már...
kószák egyike Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49931
civ07

"Én úgy gondolom, hogy a gond nem Anettel van. "

Félig, egyetértünk. Ki is indította el a lavinát a helyi kanászkürtnél?

"Ő teljesített. Még akkor is, ha JD agybajt kap, de ez a nő a saját kategóriájában 360 pontot teljesített, ami azért elismerésre méltó, a követelményrendszer minden hibájának ellenére is!"

Ezt senki nem is vitatja. Nem csak ő kap agybajt. ;)

"Az én emésztőrendszeremet sokkal inkább az bántja, hogy már az unalmasnál is többször emlegetik fel az esetét, miközben sokaknak még egy tisztességes és őszinte tájékoztatást sem adnak arra vonatkozóan, hogy miért nem vonulhatnak be! Azt meg főleg nem értem, hogy miért kell még mindig csontig beny...ni a HM-nek!? Ez nekem nagyon hajaz a személyi kultuszra! :)"

Egyetértünk, még szép!

Ez egy sokszor lerágott, kijátszott, amúgy szar pr fogás.
DE! Van itt még valami ami engem sokkal jobban bosszant! És mivel kérted múltkor, hogy ne rébuszokban, és fejtsem ki...

Nem veszitek észre az egész üzenetét????? Ez a cikk is és az egész ügy egyetlen dologra hajaz! Egyetlen dologra van kihegyezve!!!! A PÉNZRE a MEGÉLHETÉSRE!

http://www.honvedelem.hu/cikk/0/18102/borsodine_hodi_anett_csutortok.html

"Hiszen tudta: családjának nagy szüksége van arra, hogy neki biztos állása legyen a honvédségnél."

Az egész rohadt ügyben csak ezt olvasom állandóan! Soha sehol egy büdös szót sem arról ,hogy: HIVATÁSTUDAT, ELHIVATOTTSÁG, HAZASZERETET!

Állandóan csak a pénz így a megélhetés úgy a biztos állás amúgy!

A 3.14csába fel is basztam az agyam!
Előzmény: civ07 (49904)
Zicherman Istvan Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49930
http://www.youtube.com/watch?v=LWKpQ9yLAT4&feature=related

:))))
M.Zoli Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49929

7 db Mi–17-es szállítóhelikoptert és 12 db Mi–24-es harcihelikoptert modernizálnak, az 5 db An–26 szállítórepülőgépet nagyjavították és korszerűsítették, illetve 3 db C–17 Globemaster III szállítórepülőgép pedig magyar felségjelzéssel, nemzetközi személyzettel, Pápán teljesít majd szolgálatot a NATO Stratégiai Légiszállítási Képesség (SAC) keretei között.

Ugyanonnan. Leginkabb a Globemaster tetszik.

Udv.

Zicherman Istvan Creative Commons License 2010.01.29 0 0 49928
Ismerni kevés, ha nem tudják, mit csináljanak Kovács Jóskával vagy Lakatos Karcsival. Simán lőjék valagon, vagy szabadítsák rá az anyóst.:)
Előzmény: M.Zoli (49926)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!