Keresés

Részletes keresés

Tojglius Creative Commons License 2012.08.14 0 0 23869

Szia!

 

Sajna ennél konkrétabban nem rémlenek az infók... (Sajnos :-D) sok éve volt már ez...

(De talán merem ajánlani, hogy akár írhatsz is neki egy e-mailt, ő biztosan naprakész ebben... :-D)

 

Anno mi qatarral utaztunk, megnézte milyen a szerződés és mondta, hogy X euró levonás "marad bennt" ha lemondjuk a repjegyet akár indulás napjáig, emellett ki tudta számolni, hogy a szállásnál (a partnerirodán keresztül) ezek a levonások hogyan működnek és úgy tűnt, hogy ő a legrosszabb esetben is vissza tud szedni annyi pénzt ami kb megfelelt a stornobiztosítás önrészének (ami önrész emlékeim szerint talán a sima lemondáshoz hasonlóan emelkedik az utazás napjának közeledtével) így arra jutottunk, hogy emellett felesleges 5%-ért erre biztosítást kötni...

 

Az biztos, hogy egy irodával szemben aki visz soksok utast mások a visszamondási feltételek (az ár mellett) mint Veled - egyszeri utazóval - szemben!

 

Persze a standard utazási feltételek szerint megvannak, hogy mikor milyen pénzek járnak vissza az utasnak (ez talán törvényileg szabályozott), de ő "bevállalta" azt, hogy amit tud, azt visszaszed és visszaadja HA arra kerülne sor, függetlenül az utazási szerződéstől...

(Többek közt ezzel a hozzáállásával (és mert el is hittem neki) IS érte el, hogy azóta csak vele utazunk :-D)

 

A stornobiztosítás amúgy nem kötelező emlékeim szerint (sok "nagy" iroda ezt is szereti kötelezőnek láttatni, mivel ezzel a saját esetleges kockázatait is csökkenti) hisz egy stornobizt-nek megfelelő lemondás esetén nem neki kell a pénz visszaszedésével-visszafizetésével küszködnie, hanem fizet a biztosító Neked, ő meg szedi vissza amit tud saját bevételnek...

Előzmény: Sborisz (23868)
Sborisz Creative Commons License 2012.08.14 0 0 23868

"megnéztük mire és mennyit fizet "vissza" a stornobiztosítás, és megnézte, hogy ő mikor és mennyi pénzt tud visszaszedni a légitársaságtól és a partnerirodától"

Na ez utóbbi érdekelne, amit aláhúztam! Szóval, mikor és mennyit és főleg milyen indokkal?

( lehetséges haláleset az egyéb ok, sajnos! )

:(

Előzmény: Tojglius (23864)
Sborisz Creative Commons License 2012.08.14 0 0 23867

Szia!

Én most építkezem. Bocsánat a generál kivitelezők egy kis részétől, de olyan hogy megbízható generál kivitelező( magyar--inkább kelet-európai) nincs!!

:)

De egyébként a "te magad rohangálsz utána" és szervezed az egészet az nálam úgy megy, hogy:

-az összes létező utazási irodát( magyar-külföldi egyremegy) egy mail erejéig megfaggatom; ki mit tud ajánlani. A beérkezett ajánlatokból meg válogatok.

Ennyi.

Az élpítkezést is így csinálom; persze nincs költözési kényszerem, nem kell a háznak elkészülni, mondjuk év végére mert nem lesz hova mennem ha nincs kész!! Nincs időkorlátom!

Válaszfal téglánál pl. mikor a teljes szükséges mennyiségre megspórolok 200.000,-Ft-ot, na az nagyon tud tetszeni!

:)

 

( nyilván neve nincs kis külföldi irodákat kihagyok, pláne ha a székhelyük Ugandában van!)

Szóval hála a netnek valóban lehet és kell is válogatni az ajánlatok között. Ennek megfelelően írtam lentebb, hogy lehet a booking és társai más esetben olcsóbb és jobb is( én is utaztam már így) de speciel most, nekem, az itt a fórumon néven nevezett irodák közül több is jó ajánlatot adott.( valószínüleg a magyar keresés---iroda felé tőlem-- találkozott a külfüldi közvetelen megekereséssel--szintén tőlem)

Nem baj a sokból lehet választani, a kevésből már nehezebb.

:)

Előzmény: Tojglius (23865)
Tojglius Creative Commons License 2012.08.14 0 0 23866

na egy része eltűnt... szal a példarész vége lemaradt... de gondolom érthető...

ha van erőd szervezni, szereted csinálni akkor hajrá

ha nincs, akkor keress megbízható utazásszervezőt és fizesd meg

DE meglepő módon azt árban nem lesz számottevő különbség (néha jobb a saját, néha jobb az iroda), mert ahogy Moon is írta, ők nem rajtad keresnek hanem a viszonteladáson...

Előzmény: Tojglius (23865)
Tojglius Creative Commons License 2012.08.14 0 0 23865

Red:

Az itteni utazóknak mind megvan a bevált kis irodája  (Aramu, DMC pl, akik nem magyar "nagyok" dobozos útjait viszontértékesítik hanem meier/dertour vagy egyég kf-i nagyokkal dolgozik) akik valóban egyedi utakat szerveznek valóban egyedi igények szerint... Oda, annyi időre, olyan szállásba, olyan repjeggyel, olyan ellátással olyan fakultatívokkal amit megálmodsz... és árban sztem kb annyi mintha MAgadnak szerveznéd (aki élvezi maga szervezni annak ez nem téma, de ő jobban tud suskát visszaszedni mint Te, több assistance-t tud adni, szal vannak előnyei-hátrányai)

Olyan ez mint építkezésnél a generálkivitelező... ha van egy megbízható akkor olcsóbb és gyorsabb lesz az építkezés még úgy is ha őt is meg kell fizetni,  és nem a Te energiád megy rá, de ha rossz a generálkiv. akkor ő is át fog verni nem csak a szerelő, ha nem fizeted meg, akkor Neked kell ott rohangálnod és veszekedned, de közben van akinek erre is van ereje-kedve-affinitása és maga csinálja és akor mégolcsóbb a dolog...

 

Tényleg nem reklámként, de nézd meg a http://www.luxusutak-dmc.hu/ oldalt és olvasgass bele... ő valóban így dolgozik... "egyfős" cég, ő szervezi az utakat, a barátnője a repjegyeket, nem egy alulfizetett, demotivált alkalmazott löki eléd a katalógust, nem egy ismeretlen tulajdonos akar ráfordítás nélkül meggazdagodni átveréssel... A srác szereti amit csinál és mellesleg jól is csinálja...

Előzmény: Törölt nick (23861)
Tojglius Creative Commons License 2012.08.14 0 0 23864

Már nem emléxem pontosan, de nem volt benne semmi különös trükk... megnéztük mire és mennyit fizet "vissza" a stornobiztosítás, és megnézte, hogy ő mikor és mennyi pénzt tud visszaszedni a légitársaságtól és a partnerirodától... mivel a két összeg nagyjából "egyezett" ezért úgy döntöttünk, hogy ez nem ér meg 5%-ot (2%-on valszeg nem gondolkodtam volna én sem)

 

(mik az egyéb okok?)

Előzmény: Sborisz (23862)
jadrolinija Creative Commons License 2012.08.13 0 0 23863

Na most jól elment a kedvem... ez ilyen k... dräga?? te jó ég..... ez nekem sok hónapi meloba fog kerülni.... kérdés h megéri-e

 

Figyeljetek,  Maldivon nincs textilmentes strand, jol sejtem?

Tudtok esetleg off módon valahol valami szepseges tengerpartnäl ilyet?

Sborisz Creative Commons License 2012.08.13 0 0 23862

Egyéb okok miatt muszály!

( ebben is kérem több biztosító ajánlatát, mert búvárbiztosítást is akarok kötni---nem mintha gond lenne,de ha gond van akkor nagy a gond egy kamrás kezelésnél!!)

" és mennyit tud ő visszaszedni "normál módon" ha vmi olyan jönne közbe ami miatt nem tudnánk utazni..."

ezt hogyanis kell értenem? van nem normál mód és van a te verziód? Teljesen felajzódtam!!

:)

Szóval ha közbe jön valami, ami miatt nem tudsz utazni( pl. betegség) akkor hogyanis van a mikéntis?

:)

Előzmény: Tojglius (23860)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.13 0 0 23861

Ez az utazási iroda - egyéni utazás szervezés valóban hitvita. De az is lehet, hogy szimplán elbeszélünk egymás mellett.

 

Az üzleti modellekre jó rálátásod van: a nagy irodák hónapokkal, néha évekre előre lefoglalnak nagyon sok helyet bizonyos szálláshelyeken, ezért lehet néha marha jó last minute utakat kifogni - ha a kereslet nem a várakozások szerint alakul. Idén pl. görög utakat akcióztak hihetetlen árakon bécsi indulással.

 

A magyar offline utazási irodákkal (több különbözővel, kicsivel és nagyokkal) személyesen voltak rossz tapasztalataim, ezért én már attól is boldog vagyok, hogy ezeket kikerülve, magam szervezhetem az útjaimat. Ez 5-10 éve még korántsem volt ennyire evidens, most tényleg kánaán van: minden megtalálható a neten.

 

A rossz tapasztalat általában amiatt volt, hogy a szervező nem a számunkra legmegfelelőbb utakat ajánlotta ki. Pl. a kiválasztott szálloda mégsem rendelkezett azokkal a paraméterekkel, amiket szerettünk volna. Vagy a szolgáltatás pocsék volt. A másik oldalról nézve: az utazás szervező kapcsolatban áll X szállodával, nyilván arra próbálja rábeszélni az Ügyfelet, általában személyes tapasztalat nélkül.  A másik amit utálok a sok apróbetű, felár. Amíg a neten viszonylag gyorsan össze tudok rakni egy utat, addig az irodánál kapok egy ilyen árat: 452.000 Ft + reptéri illeték + kerozin pótdíj + sztrornó biztosítás + szezon felár +  + biztosítás + random felár + hidroplán felár + árfolyam kockázat kivédése (ami általában egyoldalú). Macerás. Nem szerencsés.

 

Tehát a lehetséges szállásokat internetes információk alapján magam választom ki. Pl. az általad említett szállást a tripadvisor.com értékelések alapján kizárnám - de attól még sok embernek tetszhet.

 

Megnézem, hogy az általam preferált légitársaságok mikor és mennyiért repülik az adott viszonylatot. 10 órát nem mindegy milyen útvonalon és melyik társasággal repül az ember. A repjegy árakban az utazási irodáknak sincs nagy mozgásterük: ha pontosan azt kéred amit kinéztél, akkor a légitársaság honlapjához képest 0 (nulla) - 1% haszna van az irodának, tehát valahogy rád terheli a hasznát (kivéve charter, de ez BUD-Maldív viszonylatban kevésbé releváns).

 

Ha már megvan mit szeretnék, lefuttatom a keresést a booking.com, expedia.com, tui.at stb. oldalakon illetve felhívom a szállást, hogy van e valami spéci akció illetve melyik netes irodát ajánlják. A kapott adatok alapján döntök és lehetőleg online foglalok le mindent. A tengerentúli nyarlásoknál eddig kb. fele-fele arányban volt komplett csomag foglalva netes irodánál és külön-külön az út/szállás egyénileg.

 

Mindez egy Maldívnál nem több mint 3-4 óra, amiből a leghosszabb idő a szóbajöhető szigetek/szállások leszűkítése.

 

Aki ritkán utazik az valóban ne Maldívnál kezdje a saját/netes szervezést. De aki sokat foglal, annak a fentiekhez hasonlóan praktikusabb lehet.

 

A szubjektív részhez még hozzátartozik, hogy utáltam azt az oltást amit egyes irodáknál tapasztaltam. Lehet, hogy én választottam rosszul irodákat vagy ez az utóbbi 5 évben megváltozott, de mindig éreztem, hogy hülyére próbálnak venni: nem adnak pontos, all inclusive végösszeget, az apróbatűben benne van, hogy más szállást is adhatnak, ha a kiválasztott hely betelik (sicc), rosszabb esetben "kötelező" extrákat is meg kellett (volna) vennem. Plusz kockázat (igaz ez akkor is fennáll, ha online irodánál vásárolsz) az iroda csődje, amire itthon nincs rálátásod. Ha minden jól alakul, akkor kicsit drágábban mint netes szervezéssel mehetsz nyaralni sokkal több macerával. Nekem nem éri meg.

 

Előzmény: moonwalkr (23852)
Tojglius Creative Commons License 2012.08.13 0 0 23860

Stornobiztosítást sztem ne köss...

Egyszer nekem kiszámolta az utazási irodás, hogy mibe kerül a stornóbizti és mekkora pénz jár vissza (jó, neki a kis iroda miatt 5% volt  a díj amit a biztosító megajánlott mivel egyedi út volt) és mennyit tud ő visszaszedni "normál módon" ha vmi olyan jönne közbe ami miatt nem tudnánk utazni... arra jutottunk, hogy nem éri meg... A pontos számokra már nem emléxem...

Előzmény: Sborisz (23859)
Sborisz Creative Commons License 2012.08.13 0 0 23859

Jött még egy 1.695.000,-Ft-os ajánlat is a két hétre+2% storno biztosítás!

Hát van szórás az árakban az tuti!

:)

Előzmény: Sborisz (23855)
Sborisz Creative Commons License 2012.08.13 0 0 23858

Az Austrian-es verzió--Red ticket-es ár-- novemberre(!!) most 220 és szinte folyamatosan repülsz!!

:)

De csak novemberre!!

( Február 06-20-ig már drágább, jóval drágább a red ticket jegy is)marad Moszkva felé...

:)

Előzmény: moonwalkr (23854)
Sborisz Creative Commons License 2012.08.13 0 0 23857

Szia!

Ha ez számít, a véleményeddel egyetértek!

:)

 

Előzmény: moonwalkr (23852)
Sborisz Creative Commons License 2012.08.13 0 0 23856

Szia!

A 2300 Euro valószínüleg 1 hét és nincs benne a repjegy! ( szerintem). Ha olvastad a fórumot ( korábbi bejegyzések) a február a főszezon; elvileg nincs( nem lesz) last minute, bár minden elképzelhető!

:)

Mivel főszezon a január-február, lehet hogy késésben vagy. Ha most szervezed le az utadat akkor a last minute ugyebár elfelejtve...( neked csak akkor jó, február végén..)

Természetesen egy próbát megér a dolog; én novemberre nem találtam olcsóbb repjegyet amikor foglaltam; nem akartam a Tanzanain Airlinessel menni 5-6 átszállással  :), november vége volt kőbe vésve nálam is mint uccsó időpont!

Ami " jóárasíthatja" a hazai megerndelést: az utazási irodák árai Ft-ban 287-289-ig vannak kalkulálva. Ha kérsz adnak Euros árat is, ami nálam 30-50 ezerrel olcsóbbra jöhet ki a mostani 278,8-as Euro ár mellett.

:)

Előzmény: jadrolinija (23850)
Sborisz Creative Commons License 2012.08.13 0 0 23855

Szia CL1984!

Austrian Airlines a foglalt madár, és olcsóbb Bpestről mint Bécsből! ( először én sem hittem el) Red ticket jegy: ez nem módosítható, nem változtaható; kvázi kőbe vésett minden.

Amikor vettem akkor az volt a legkedvezőbb ár: 109.000 Ft repjegy + 111.500 Ft illeték volt és este 6,35-kor indul Pestről, van kb 3/4 óra átszállás Bécsben onnan pedig közvetlen Male-ba.

Ez most( épp megnéztem) 212.700/fő áron van, nekem/nekünk annyiért megérte!---szinte folyamatosan úton vagyunk nincs várakozás és nincs 5-6 átszállás!!


A másik: a booking.com vs. utazási iroda: kb. 1 hónapja figyelem az árakat és kértem több helyről ajánlatot. Amiket kaptam a következők közt szóródik:

Alap felállás: 1 hét Kuredu+1 hét Filitheyoo, transzferrel+fp mindkét szigeten. Kuredu-n Beach villa Filitheyo-n Superior

Árak a két hétre, két főre transzferrel, szállással,ellátással a következők szerint alakulnának: 6.700,-Euro( nem elírás!!),3.440,-Euro;3.399,-Euro; 4.490,-Euro; 964.000,-Ft; 1.048.000,-Ft

Jelzem: nem a saját szervezésű szállás lenne a legolcsóbb!!

 Még egy ajánlatot megvárok és utánna döntök---nem biztos,hogy a legolcsóbb lesz a nyerő és biztosan nem a legdrágább!!  :))

Általában én is magam szervezem az utjainkat( kivéve városlátogatások abban van egy magyar iroda ami verhetetlen)de ebben az esetben a booking és az agoda árai nem voltak olcsóbbak, mint az itteni irodáké!( sőt !!!)

Előzmény: cl1984 (23849)
moonwalkr Creative Commons License 2012.08.13 0 0 23854

Szia cl1984!

 

A 200e alatti jegy jól hangzik, de általában van valami bibi vele, legtöbbször a rémisztő átszállási idő. Most is van pl. Aeroflot 192e-ért, de több mint 1 nap várakozással Moszkvában. Az első "elfogadható" lépcső most pl. a Turkish 217e, British Airways 219e 5-6 órás átszállásokkal Londonban.

Előzmény: cl1984 (23853)
cl1984 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 23853

redsea2013: Köszi az infókat, körbenézek.

 

jadrolinija: Nem szeretném magamnak szervezni, de le szoktam ellenőrizni a kapott árakat, és 250e Ft/fő volt a repülőjegy, amit az utazási iroda megajánlott, itt pedig emlegettek 200e alatti árakat is.

 

Szállást a booking.com-on ellenőrzőm, ott az utazási iroda árai többnyire kedvezőbbek (ráadásul nemkell hozzáadnom a bookingon külön felsorolt adókat, díjakat)

Mi 2013 április végén mennénk.

Előzmény: Törölt nick (23851)
moonwalkr Creative Commons License 2012.08.13 0 0 23852

Szia redsea2013!

 

Tudom, hogy a magánszervezés vs. utazási iroda kérdés inkább hitvita, vagy tyúk/tojás probléma, és nem is meggyőzni akarlak, vagy pláne beszólni, kioktatni, de nem árt néha elvégezni egy-egy próbaszámítást sem, amikor lehet, mert sokat segíthet a döntésben. Kíváncsiságból megnéztem egy szigetet találomra, szintén egy rábökős időpontra a booking.com-on és a Meier's friss katalógusában (azért ebben, mert egyrészt évek óta ebből utazunk, másrészt az itt a topicon ajánlott utazási irodák is ebből dolgoznak).

Eszerint: Chaya Island Dhonveli 2013. január 25. - február 1. / 2 fő / Beach bungalow / félpanzió

- booking.com: 3.103,03 EUR (221,65 EUR/fő/éj)

- Meier's: 2.226,- EUR (159,- EUR/fő/éj)

 

Elég markáns a különbség az "utazási irodás" változat javára (főként, hogy az iroda 10%-os előfoglalási akcióját nem is kalkuláltam, hogy almát az almával lehessen hasonlítani). És nem csak maldiv viszonylatban igaz ez, mert éppen most keresgélek télre szállást Hawaii-ra és ott is elvégeztem pár "ellenőrző számítást" és nagyjából ugyanez jött ki.

Ami pedig az iroda által zsebrerakott vs. a Te zsebedben landoló haszont illeti, nagyon sok múlik az iroda által választott üzleti modellen. Az itt ajánlgatott kis irodák általában nagy német irodák (Merier's, DerTour) útjait értékesítik és a jutalékukat a németektől kapják és nem a Te feléd közvetített árra rakják rá. Azaz Te így is x összegért tudsz foglalni, meg úgy is. Ebből a szempontból a másik üzleti modell - amikor magyar iroda meghatározott időtartamokra, meghatározott szigetre, meghatározott légitársasággal indít, saját szervezésű, "konzerv" utat - tényleg felejtős, mert se nem rugalmas, se nem olcsó.

És van még egy másik befolyásoló tényező is, a hotelek árképzése. Egy hotelben legalább 3 féle árszint létezik: 1. utcáról beeső vendég, 2. interneten foglaló vendég, 3. viszonteladó partneriroda. Az utcáról beesve kapod a legmagasabb árat, az internetes foglalás már olcsóbb, de nem nagyságrendekkel (általában 5-10%), a viszonteladó pedig óriási rabattokat is ki tud alkudni. Gondold el, hogy milyen árat kap egy német iroda, aki 10-esével (100-asával?) foglal szobát előre az egész szezonra, adott esetben nem is szálloda szinten, hanem szállodacsoport és világ szinten. Ezért ő olyan engedményeket kap a szállodától, hogy ha még ebből tovább is ad az utasnak (és a németek általában bőségesen tovább is adnak), akkor is megéri neki, az utas pedig még az internetes árnál is jobbat kaphat. A booking.com (meg az agoda.com és társai) ebből a szempontból inkább a második kategóriában foglal helyet, ők inkább csak internetes felület, mintsem egy igazi viszonteladó, mint pl. a Meier's.

 

Mi évek óta egy kis irodával utazunk, Meier's és DerTour katalógusokból és maximálisan egyéni szervezésűek az útjaink. Annyi napra és oda megyünk, ahová csak szeretnénk (még sosem éreztünk semmiféle "nyomást", hogy inkább máshová menjünk), a repjegyet is úgy és arra a légitársaságra foglalják, ahogy nekünk jó (mindig előre keresünk repjegyet különböző repjegyes oldalakon és már kész elképzelésekkel megyünk, de volt már olyan, hogy a mi legjobb találatunknál is találtak jobbat). És nem mellesleg mindig a legjobb árakon mentünk a rendelkezésre álló lehetőségek közül. És végül, de nem utolsó sorban, ha valami gáz van, egy iroda áll mögötted, asszisztenciával, jogbiztonsággal (ne feledjük itt német irodákról van szó, nem Jorgos Travelről, vagy Aeroviváról).

 

Előzmény: Törölt nick (23851)
Törölt nick Creative Commons License 2012.08.13 0 0 23851

Bécsből közvetlen www.aua.com de ha Budapestről veszed átszállással, általában olcsóbb. Összefoglaló portál www.skyscanner.com www.kajak.com

Itt kisebbségben vagyok azzal a véleményemmel, hogy magamnak megszervezve (közvetítők kihagyásával) jobban jövök ki, de attól még helytálló lehet, hiszen az utazási iroda haszna így vagy úgy nálam marad. Nem mellesleg az utazási iroda arra beszél rá, amin nagy haszna van, ami nem feltétlenül jó.

Szállás: www.booking.com vagy hasonló oldalak. Illetve a tripadvisor.com -on érdemes megnézni miket írnak a szállásokról. Vagy ott érdemes lefoglalni vagy közvetlenül a szálláshellyel telefonon/e-mailben leegyeztetni.

Előzmény: cl1984 (23849)
jadrolinija Creative Commons License 2012.08.13 0 0 23850

Magad szervezed az utat?? Azt hittem ide csak utazäsi iroda jön szoba...

 

En februär utso 2 heteben szeretnek menni, egy het Sri Lanka egy het Maldiv, nem tudom ket hetig lekötne-e maldiv, ezert gondoltam legyen egy kis mäs is benne, illetve az sem valoszinü, hogy a közeljövöben ujra eljutok oda. 

A Neckermann-nak van is ilyen ajänlata, azt irja 2300 EUR- TÒL. Nem tudom mi is az a tól, gondolom tetö a csillagos ég. De amilyen vaskos prospektusokat a kezembe nyomtak egyböl arra godnoltam, magän szervezésben olcsobban illene kijönni, mert ezeket a promocios hülyesegeket elvileg nem kene a magänär tartalmazza...

 

Ha nekiällok magän ügyködni, nem vagyokelkésve szeptemberben?? Godolom last minute-os ajänlatra nem erdemes värni ilyen luxus utaknäl, föleghogy tudom, hogy nekem csak akkor jó.

Előzmény: cl1984 (23849)
cl1984 Creative Commons License 2012.08.13 0 0 23849

Szia!

 

Hol foglaltatok repülőjegyet? Merre érdemes keresgélni? (internet, vagy utazási iroda?)

Mennyibe kerül?

Eddig mi csak utazási irodában kaptunk ajánlatot, de itt olvastam sokkal kedvezőbb árakról is.

 

Köszönöm,

cl1984

Előzmény: Sborisz (23847)
Sborisz Creative Commons License 2012.08.10 0 0 23848

Kuradu= Kuredu

Előzmény: Sborisz (23847)
Sborisz Creative Commons License 2012.08.10 0 0 23847

Sziasztok!

Köszönöm a sok hasznos infót! A repjegyünk már megvan, szállás ajánlatokat most kértem; itthonról és külföldről is!

:)

November végén utazunk, két hétre Kuradu illetve Filitheyo az uticél.

HA van hasznos infóm a szállásokról, beírom.

:)

kwax1 Creative Commons License 2012.08.02 0 0 23846
Tojglius Creative Commons License 2012.08.02 0 0 23845

Szia!

 

Meerun emlékeim szerint az aljzatok "kb fele" multialjzatos volt, így a telefont, fényképezőgépet simán tudtuk töltögetni... de mi is vittünk átalakítót... tényleg nem egy nagy beruházás... de mostt nem rémlik, hogy használtuk-e vagy sem....

Előzmény: cybermil (23842)
noemi82 Creative Commons License 2012.07.28 0 0 23844

Szia cybermil!

 

Meerun sajnos nem adnak átalakítót a recepción, ha kell az ajándékboltban tudsz a helyszínen venni.

Mi itthon vettük a Media Marktban, Travel Star plus a neve és minden országban használható + földelt dugaszt is tudsz bele tenni(nekünk pl. a laptop töltő ilyen). Kicsit drágább (5-6 ezer forint) de megéri, mert később bárhol tudod használni.

 

Üdv, Noémi

Előzmény: cybermil (23842)
moonwalkr Creative Commons License 2012.07.27 0 0 23843

Adnak, a recepciókon szokott lenni. De vihetsz is magaddal, akkor biztosra tudsz menni (Media Marktban párszáz forintos beruházás). Végül pedig biztos, hogy lesz a szobában európai konnektor is, legalább 1 db, sőt valszeg az lesz többségben (általában vegyesen vannak konnektorok).

 

Ui: ha pedig egyik sem jönne be, még mindig marad egy megoldás: az angol konnektorokat is lehet használni, a középső lyukat egy gyufával be kell dugni (nincs benne áram, semmit nem kockáztat vele az ember) a maradék kettőbe pedig be lehet dugni a csatlakozót és máris szaladgálhatnak az elektronok.

Előzmény: cybermil (23842)
cybermil Creative Commons License 2012.07.27 0 0 23842

Sziasztok!

 

Sok éves álmodozás után mi is eljuttunk erre a meseszép szigetre. Január 3-án irány egy hét Meeru Island Resort.!!!!! :):)

Remélem csodálatos nászút lesz!

 

Azt szeretném kérdezni, hogy a szállodában adnak átalakítot vagy nekünk kell vinni?

 

Szívesen veszem a mostani képeket és infokat a szállodáról, fakultatív programokról??

Szerintem mindenkinek más az érték rendje és a kerete erre az utazásra, nem kell ezen civakodni!

miyoko Creative Commons License 2012.07.27 0 0 23841

Szia Maldiveswedding

 

 

annak idején én is nézegettem a december eleji árakat, mivel jóval jutányosabbak pl. a januárinál. Mivel azonban mi csak januárban tudtunk menni, így hajóval mentünk hidroplán helyett (Kuramathi) és olcsóbb szállást választottunk. Igaz külön kérni kellett az utazási irodát, hogy kérje le nekünk a szigettől, mert alapból a drágább szállásokat árulja.

Elmondanám, hogy ezen a szigeten 9 szálláskategória van és mi a második legolcsóbban szuper jól éreztük magunkat. Különálló pálmatetős 75 nm-es házikó nagy terasszal, félig nyitott zuhanyozóval stb. Minden volt benne amit csak el tudtunk képzelni. Ha visszamennénk (bár mehetnénk) ugyanaz nekem tökéletes lenne. Persze tudom van aki csak a vizibungalóban érzi jól magát, de nekem az túl kopár lenne, ezért nem is sajnálom, hogy nem abban laktam. Hazafelé barátaink kérésére hidroplánnal jöttünk, valóban egy nagy élmény volt, de mint olyan meg is kérik az árát. Viszont ha közelebbi szigetet választasz ezen is spórolsz.

Mi all. incl. ellátást választottunk, legközelebb a félpanzió is elég lenne, mert nem fogyasztunk olyan sokat, ki lehet fizetni.
Mivel mi sokan voltunk felírtuk, hogy miből nem engedünk, ez volt a nagyobb sziget, a szabadon álló bungaló, az all. incl. valamint a közeli és jó vizivilággal rendelkező house reef. Az egész szigetnek egyetlen hibáját tudtuk felróni, hogy az olvasólámpa nem adott elég fényt! Egyébként minden csodás volt!

Szóval jó tervezgetést, és ha elkezdesz számolgatni hidd el ki tudod hozni kevesebből is.

 

Üdv:

Miyo

Előzmény: Maldiveswedding (23838)
Tojglius Creative Commons License 2012.07.27 0 0 23840

Bocs, ténylegtényleg nem degradálni akartam... hidd el, én se talicskával hordom haza a pénzt, elég keményen megdolgozom érte, és nálunk is mindig "keretben" kell gondolkodni ha nyaralni megyünk... Csak összevetjük, hogy mennyi van, mi jön ki belőle és az olyan-e amilyet szeretnénk...  Mert ha nem olyan, akkor nem éri meg...

 

Tényleg csak az van bennem, hogy szeirntem - tiszteletben tartva, hogy mindenkinek mások a preferenciái és igényei - vannak dolgok amikre érdemes rászánni a pénzt...

Az én értékrendemben egy milliós költségvegtésű  maldív nyaralás (esküvű-nászút) pedig "nagyon" az a dolog ami - hamár milliós nagyságrendet költesz rá, akkor ismét hangsúlyozva, a saját értékrended szerinti igényeket - meg kell fizetni azokat a felárakat amik nélkül azt gondolod, hogy nem fogod jólérezni Magad...  különben az egész nem lesz más mint ablakon kidobott pénz... ahhoz viszont túl sok... :-D

 

Egyáltalán nem arra céloztam, hogy fúdegáz ha csak ennyid van rá, mert ennyiből sztem meg lehet találni azt mi tökéletes lehet Nektek, csak azt akartam érzékeltetni, hogy ha előtted lesz két ajánlat, és az ami belefér a keretbe nem igazán tetszik, de van egy 10%al drágább amire viszont mosolyogva nézel, akkor azt kell választani, mert hidd el, megéri...

Előzmény: Maldiveswedding (23838)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!