Teerted, kérted a cég nevét, kinéztem neked, kérted az ügyintéző nevét, megkerestem. Én kérdeztem tőled, konkrétan mi a bajod a 30-as övezettel, illetve mit gondolsz a Bácskai részleges visszafordításáról erre nem válaszolsz. Szerintem csak simán kötekedsz. Javaslom kérdéseiddel ezentúl keresd a körzetes képviselődet Kovács Balázst itt a fórumon, vagy a zuglói lakcímén. : )
Ugyanitt kérem Wizzardot, válaszoljon, honnan vette, miért tájékoztatja félre a lakosokat, azt állítván, hogy én tag vagyok a Tulajdonosi Bizottságban? Egy tévedés elismerést legalább elvárnék.
Ez az LMP nevű akármi már az induláskor is látszott , hogy kalandvágyók gyülekezete semmi több.
Időközben már le is szalámizta saját magát és összeállt azokkal, akik ellen létrejött.
Eddig tartott a másságuk,ami csak látszat volt,kb . 2 évig etették a népet, hogy ők mások , persze ezt kevesen hitték el, mára meg szinte nincs is támogatottságuk.
Köszi a linket. Ott valóban találtam olyan célkitűzést, ami akár mássá is tehetné a politiká: "Párt-beszéd helyett párbeszéd". Valszeg én mást értek a párbeszéd alatt, mint az LMP politikusait, beleértve Schiffer Andrást és Várnai Lászlót is, ugyanis hiába írok, nem válaszolnak. Eppviselőnk emilfiókja úgy van beállítva, hogy a levélszemétben landolnak a neki küldött levelek. Ha elolvasod a "díszburkolatos fekvőrendőr" témájában folytatott párbeszédünket, akkor az kísértetiesen hasonlít a süketek párbeszédére. Ha valamit kérek valakitől, de az valamiért nem tudja teljesíteni a kérésemet és az indokai elfogadhatók, akkor rossz szájíz nélkül tudomásul veszem. Amikor azonban egyszerűen válasz nélkül hagyja a kérdéseim nagy részét, akkor nem juthatok más következtetésre, mint arra, hogy az illető hülyének néz. Néhány példa Eppviselőnkkel folytatott "párbeszédre":
Kétségtelen, hogy az elégedetlenségemben elég sok csalódottság játszik szerepet, mivel az LMP megjelenésével némi reményt láttam arra, hogy végre lesz kire szavazni. Nos, nem jött be. Személyes tapasztalataim azt bizonyítják, hogy az LMP egy a pártok közül, semmivel sem különb a többinél, és szó sincs semmilyem más politikáról, jóllehet más is lehetne a politika. :-(
Nocsak, már az úri XII-kerben is lomiznak és ez fel is tünt pár emberkének.
Olyannyira, hogy valaki ijedtében elszaladt majdnem Brüsszelig de előbb megírt egy "fontos" cikket a pénzcemtrum.hu-n. Egy országos hírportálon.
Na, amikor Zugló polgárai panaszkodtak a lomozások miatt, arra persze fel se figyeltek nem érte az ingerküszöbüket.
És lám, most ők is megtapasztalták azt amit mi most és a korábbi években. Milyen érdekes, hogy ugyanazt szeretnék ők is ott a XII-ben, mint amiket mi is taglaltunk itt 1 hónapja. Pl. a lomozós kupont és előre egyeztetett lomtalanítást.
Elérhető itt egy önkormányzati képviselő a kerületből, ami nem egy megszokott dolog (bár láttam már ilyet ezen a fórumon tizensok év alatt). Az illető többé-kevésbé válaszol is a felmerülő kérdésekre, a cserébe kapott önreklámozás pedig meg sem közelíti a hivatalos/félhivatalos önkormányzati médiában látott szintet. Ennek ellenére párbeszédnek ritkán nevezhető trollkodás fogadja, ami szerintem elég nívótlan dolog - persze ha a cél az elüldözés, akkor érthető (de akkor kilóg a szándék). Ezt próbáltam szóvá tenni.
És nem, véletlenül sem kell fényesre nyalni a seggét az idelátogató fő- vagy alcincéreknek, ha ez merülne fel valakiben. Csak a tempót és a hangnemet kell olyanra venni, ahogy az írni-olvasni tudó kulturált emberekhez illik.
A konrét kérdésedre: nem tudom a választ, de kiváncsiságból ránéztem a honlapjukra: http://lehetmas.hu/rolunk/mitol-lesz-mas/. Elképzelhető, hogy ez segítség lehet neked.
Szóval ezért belekötni megint csak erősen kekeckedés-gyanús.
Mibe is kötöttem bele? Egyáltalán nem helytelenítettem a "felfedést", csupán egy kérdést tettem fel. Ebben a pillanatban Te vagy az, aki itt kötözködik. Ha tudod a választ, akkor Te is elmondhatod, hogy miben más az LMP politikája, mint a többi párté.
Ami hellyel-közzel sikerül is, ez egész színvonalas írás volt épp viselőtől (valaki átnézte a kisbetűket is). Szóval ezért belekötni megint csak erősen kekeckedés-gyanús.
Kedves Éppviselő, az rendben van, hogy felfeded az ellenfeled disznóságait, de ezt megteszi bármelyik másik párt is, MSZP, FIDESZ-KDNP, DK, PM. Akkor mitól más a Ti politikátok?
Olvasom, olvasgatom nagybecsű művét, de Várnai László jövedelmét sehol nem látom benne!
Viszont a megszokott arcátlansággal, válogatás nélkül repül rá mindenki családtagjára.
Mi kell még önnek ahhoz, hogy megértse, képviselőként szeretnénk, ha valami konstruktív dologgal rukkolna elő a pénzünkért!
Mert ugye nagyon fontos, hogy a Polgármesternek a saját cége milyen autót ad. Ha valaki nem tudta volna a sok egyforma Merci közül melyik az övé, maga lefotózta, és közzétette rendszámostól. Ausztriában a biztosító nyomozói nem kis fejtörést okoztak volna önnél ezért.
A legtöbb helyen minimum másfél szeres összegeket ír a valóságoshoz képest, de ezt lassan megszokjuk öntől. Csak néhány példa: nagybecsű irományaiban többször említi, hogy képviselőként nettó 65000-et keres. ha másokról ír, ott 90-102 ezer.
Bizottságok sima tagjai 30-31e. Magánál hol 50, hol 60e! Most nem a FEB-ekről beszélek, mert ott a törvény szerint a cég alaptőkéje a mérvadó.
Elfelejti említeni, hogy a FEB-eket a törvény írja elő, és nem a FIDESZ kormány alatt találták ki.
Jótékonyan nem tér ki arra sem, hogy az előző testület hány tagú volt, és a mostani mennyi. A z akkori képviselői pénzekről ne is beszéljünk. Bizottságból is jóval több volt, sokkal több taggal, és több pénzzel. Weinek úr(?)nak a kerület pénzén volt 14 millás túraautója, és számtalan kabinet tagja extra fizetéssel.
A bosszú és a hűbéresek megjutalmazása, a papcsáki polgármesteri működés alapeleme, nem maradhatott el az FB tagságok újraosztása során. Míg a ciklus elején csak kettő önkormányzati cégünk volt, ma - a takarékosság jegyében - immár hét önkormányzati cégben:
[...] Bővebben!Tovább »
reggel ellebnőriztem a patakpartot. És a sínek 2 oldalán egy sávban, ahol tényleg nyilvánvalüan a csőd szélén áll MÁV dolga valúban le van nyírva. A tágabb környéken, ami már a kerület dolga, persze nincs) mondjuk jelenleg a XV. kerületben sincs.
És jobb is így, mert momentán gyönyörően piroslik az egélsz a pipacstól. :-)
Viszont az több éves tapasztalat, hogy a túloldal sokkal jobban rendben van tartva, mint az itteni. Mondjuik legalább a parlagfüvet virágzás előtt nálunk is lekaszálják, de ott meg se hagjyák nőni.
Van valakinek itt tudomasa arrol, hogy milyen szabalyozas valtozott meg, hogy az Ors vezer teri aluljaroban lassan mar lepni sem lehet a gagyiarusoktol es a nem az iden lebarnult egyedek lepedokre kitett ocskasagaitol ? Eddig a rend orei szepen elzavartak ezeket a humanoidokat, de most mitha leszarnak a dolgot, valami info errol ?
Kíváncsi lettem volna a levelemben leírt fekvőrendőrök kialakításával kapcsolatos néhány háttérinformációra, mint ahogy Te is kíváncsi voltál a közvéleménykutatás hátterére. Ha ezt kötözködésnek lehet nevezni, akkor nem Veled kötözködtem, hanem az Önkormányzattal.
A Bácskai környékét nem ismerem annyira, hogy véleményt mondhassak az egyirányúsításról.
az aktuális konkrétumot nem ismerem, csak azt tapasztalom, hogy a szomszéd fűje gaza mindig zöldebb alacsonyabb. És ez évek óta így van. A másik jó példa a körvasútsor: a sínek XV. kerületi oldalán rendszeresen jóval alacsonyabb a gaz, mint a zuglóin.
"A Római-parti ingatlanunkról többször kérdeztem a testületiken, sosem jött válasz arra, hogy miért nem használjuk, mi a terv vele, milyen állapotban van."
Igazad van, én tévedtem. Nem vagyok naprakész a kerület potentátokból.
Örömmel olvasom, hogy a Vagyonkezelő (van még ilyen?) felügyelő bizottságában vagy!
Ezzel úgy gondolod, hogy megmagyaráztad a birtokháborítást? Képviselőkén és FEB tagként még egyszerűbben bejuthattál volna! Talán még ki is vittek volna autóval mondjuk a bérleményellenőrök.
" Római-parti ingatlanunkról többször kérdeztem a testületiken, sosem jött válasz arra, hogy miért nem használjuk, mi a terv vele, milyen állapotban van."
.. és úgy gondolod, hogy egy hirtelen ötletből feltett kérdésre ott, rögtön precíz, felelősségteljes választ kapsz? Nálad tényleg más a politika! Eltűnt az előzetes beterjesztés!
"Arra jártam, bementem."
Ez nem egy kocsma te! Ráadásul oda sem engednek beugrani, ha be van zárva!
"helyszínen is kértem, bár felvették, de érdemi információ nem hangzott el. Nem sikerült megtudni mennyibe kerül a folyamatos őrzés, kinek és milyen elképzelése van vele, mennyi a rezsi, miért nem használjuk, stb."
Ua mint fent!
.. és úgy gondolod, hogy egy hirtelen ötletből feltett kérdésre ott, rögtön precíz, felelősségteljes választ kapsz? Nálad tényleg más a politika! Eltűnt az előzetes beterjesztés!
Beszéltem a CSM.- esekkel, akik elmondták, hogy ütemezetten haladnak a nyírással, és a Dunánál kezdték.
Legnagyobb bánatodra Angyalföld egy kicsit közelebb van hozzá.
Érkezett hozzájuk egy kérés a kerületgondnoktól, hogy a szombati sportrendezvény területét vegyék egy kicsit előbbre. Ezt nagyon gyorsan meg is tették, és utána visszamentek a Béke úthoz, ahol abbahagyták, és folyamatosan jönnek felfelé.
Tehát mindenki végezte a dolgát, ráadásul jól, és gyorsan
Erre is negatívan reagálni már-már betegesnek tűnik!
A Szilas patak egy kicsit más tészta, mert a nagy része mezőgazdasági terület, így a kaszáltatásnak is más ütemterve, módja van.
Ezt meg onnan tudom, hogy arra szoktam bringázni.
Ajánlom az útvonalat Mr. Épviselőnek is, aki szombaton, a rendőri figyelmeztetés ellenére szemrebbenés nélkül bekerekezett a tizenéves futók közé szemből!
Wizard véleményével szemben, akármilyen határozottan és többször írja, kijelenthetem, hogy nem vagyok benne a Tulajdonosi bizottságban. Csak tudnék róla.
A Római-parti ingatlanunkról többször kérdeztem a testületiken, sosem jött válasz arra, hogy miért nem használjuk, mi a terv vele, milyen állapotban van.
Arra jártam, bementem. Ha megnézitek a blogomat a Vagyonkezelő Zrt felügyelő bizottsági napirendjére kértem az ingatlanról egy beszámolót, de az elnök nem vette fel. Ott helyszínen is kértem, bár felvették, de érdemi információ nem hangzott el. Nem sikerült megtudni mennyibe kerül a folyamatos örzés, kinek és milyen elképzelése van vele, mennyi a rezsi, miért nem használjuk, stb.
A harmincas övezet kapsán nem írtad le mi a konkrét bajod vele, kissé olyan érzésem van hogy csak kötözködsz. Kérdeztem továbbá, hogy mit gondolsz a Bácskai egy szakaszánaak visszafelé egyirányúsításáról, hogy ne lehessen a Thököly menekülő útja. Szóval?
A "nem áll" meg kifejezést úgy értelmeztem, hogy a feljelentést nem tudják úgy megfogalmazni és megfelelő bizonyítékokkal alátámasztani, hogy azt a bíróság megalapozottnak találja a büntető eljárás megindításához.
220. § (1) Aki a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvényi rendelkezések megszegésével
a) közérdekű adatot az adatigénylő elől eltitkol, vagy azt követően, hogy a bíróság jogerősen a közérdekű adat közlésére kötelezte, tájékoztatási kötelezettségének nem tesz eleget,
b) közérdekű adatot hozzáférhetetlenné tesz vagy meghamisít, illetve
c) hamis vagy hamisított közérdekű adatot hozzáférhetővé vagy közzé tesz,
vétség miatt két évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.
(2) A büntetés bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztés, ha a közérdekű adattal visszaélést jogtalan haszonszerzés végett követik el.
Figyelembe véve a fenti törvényi rendelkezést, én úgy értelmezem eppviselőnk válaszát, hogy a jogász szerint nem érdemes feljelentést tenni, mert ahhoz, hogy "megálljon" a feljelentés, ahhoz dolgozni kellene. :-(
Ráadásul persze még csak nem is igaz, mert sok helyen idén még 1x sem kaszáltak, és mára már több, mint térdig ér a gaz.
Én mellesleg rendszeresen futok és látom pld, hogy az angyalföldi részen nem kampányszerűen, hanem rednszeresen nyírják a patakpartot. (lés gondolom nem írja meg a helyi újság...)
A tényleg kültelki Szilas-patakól a XVi. kerültetben nem is beszélve!
(Pedig ott az a szolgen, hogy virágzó kertváros, mégse hagyják a gazt virágozni.....:))
visszavonom, bocs. Jobban utananeztem a belinkelteknek.
Amugy a ptk 177 a kisajatitasrol szol. Az atv videot nem neztem meg, de a kerdesedet es a ra adott valaszat elolvastam.
Ezutan ertem a felhaborodasodat.
Hattt, nekem arrol, hogy van egy eset, ahol egy politikus legalabbis vitathato donteseket hoz, vagy legalabbis ennek gyanuja felmerul, es az errol beszamolokat, ezt firtatokat szemelyisegi jogi kifogasokkal tamadjak, hogy a kepen kinek a rendszama latszik, semmi pozitiv nem jut az eszembe..
Akkor sem, ha tudom es ertem, mirol beszelsz, de a szam ize sajnos az ilyentol keseru lesz.
Es bar kehet, hogy jogilag buncselekmenyt kovet el, aki illetektelenul bemaszik valahova, nekem valahogy megsem ez jut eszembe arrol, ha ez az illeto szandeka szerint kozerdekbol, mint a tulajdonosi bizottsag tagja teszi ezt.
Amikor o egy aron aluli ertekesites gyanujaval el, erre illetektelen bemaszas vadja a valasz.
Ugyanez mas esetekben.
Nem ismerem a viszonyaitokat, csak azt tudom, hogy iszonyat hadakozas megy ellene.....