Keresés

Részletes keresés

jogértelmező Creative Commons License 2018.12.30 0 1 552

Alkoholisták is szoktak dicsekedni a halálukig, hogy nekik nem árt a szesz.

Előzmény: mistii (551)
mistii Creative Commons License 2018.12.30 0 0 551

Én egy hete iszom a desztillált vizet . És még nem haltam meg :) .....Sokan azt írják ,hogy életveszélyes ! :) Én egy jó minőségű ásványvizzel próbáltam ki elősször a szerkezetet .Nagy kár ,hogy nem fotóztam le ,hogy mennyi szutyok maradt a doboz alján  .Most csap vizet desztillálok ..

mistii Creative Commons License 2018.12.30 0 0 550

Szerintem ha a fele igaz máris érdemes deszt vizet inni .

Előzmény: Fat old Sun (547)
JozsBiker Creative Commons License 2018.12.30 0 0 549

De ezzel ugye nem azt akarod mondani, hogy a desztillált víz a gyomorból egy az egyben eljut az agyba ( vagy máshová a szervezetben ), hogy ott ödémát okozzon ?

 

Előzmény: Mungo (545)
JozsBiker Creative Commons License 2018.12.30 0 0 548

Én még nem ittam, egyelőre a tapasztalatokat-véleményeket gyűjtöm :-)

 

Előzmény: 55judit (542)
Fat old Sun Creative Commons License 2018.12.30 -1 1 547

Ilyen kis helyen ennyi hülyeséget összehordani szép teljesítmény.

Előzmény: mistii (546)
mistii Creative Commons License 2018.12.30 -2 1 546
Mungo Creative Commons License 2018.12.29 -1 1 545

talán ozmózissal.

Az ozmózis először a sejtfalakat teszi próbára, amig ki nem pukkadnak. Először többnyire agyi ödéma keletkezik, aztán a többi szerv is megadja magát. A hívők szerencséjére ehhez elég sok desztillált vizet kellene meginniuk, amit általában nem tesznek, mert már kisebb mennyiségtől is "megvilágosodnak" és fennen hírdetni kezdik, milyen csoda történt velük.

Előzmény: Törölt nick (544)
Törölt nick Creative Commons License 2018.12.29 -1 0 544

"Azon tűnődöm, vajon hogyan kerül a kolléga ereibe a nagynyomású desztillált víz?"

 

talán ozmózissal.

Előzmény: Fat old Sun (543)
Fat old Sun Creative Commons License 2018.12.28 -1 1 543

Gyakorlati hatása az erekben a nyomás alapon működő tisztítás,amivel kvázi mint slaggal az autót levereted az érfalakról a salakot

 

Azon tűnődöm, vajon hogyan kerül a kolléga ereibe a nagynyomású desztillált víz?

Előzmény: phothock.hu (527)
55judit Creative Commons License 2018.12.28 -1 0 542

Köszönöm, és megfontolom majd. :)

 

Mikor használatba vettem a gépet, sokkoló élményben volt részem. Használat után még meleg volt az edény mikor felnyitottam a tetejét, és valami rettenetes bűz csapott fel. Az edény alján vastag fehéres, szürkés üledéket láttam. Alig tudom elhinni, hogy 3.8 l csapvízben ennyi szutyak úszkál, én pedig évtizedekig ezt ittam. Elképzelhetőnek tartom, hogy az eddigi sok megbetegedésemben szerepe volt ennek is.

 

Most jó érzéssel tölt el hogy tiszta vizet iszom, és tiszta ételt eszem. Nem vízkövesek az edényeim, nem kell súrolni semmit.

Szeretném elvégezni a desztvíz kúrát, de egyenlőre azon kell dolgoznom hogy képes legyek napi 1.5 l-nél több folyadékot inni. Az a baj, ilyen hidegben inkább kevesebbet kívánok mint többet. Kicsit megerőltető, de igyekszem. :) Amint sikerül feltornászni a mennyiséget kb. 3.5 l-re, belevágok.

 

Te mióta iszod a desztvizet? Van már tapasztalatod?

Előzmény: JozsBiker (541)
JozsBiker Creative Commons License 2018.12.27 0 0 541

Saját tapasztalatról az esetben fogok írni, ha a fórum kérdésre tudok válaszolni. Mert ugye ha pozitív tapasztalatot írok, azzal OFF-olom a témát amit nem szeretnék. Annak máshol van a helye.

 

Mint a topic indítója engedélyezem számodra, hogy egy kicsit rugalmasabban kezeld a címet, pl. "Már miért lenne egészségtelen a desztillált víz ?" vagy "Ugye nem egészségtelen a desztillált víz ?" formában :-). Így már nem minősül offtopicnak a tapasztalatok leírása, amire szerintem többen is kíváncsiak lennénk.

 

Előzmény: 55judit (538)
jogértelmező Creative Commons License 2018.12.26 -1 1 540

* ... A vezetékes víz fogyasztása tehát hazánkban biztonságos, ráadásul a szervezet működése szempontjából fontos ásványi anyagokat, nyomelemeket tartalmaz. Ezzel szemben a desztillált vízről ugyanez nem mondható el: károsítja a szervezet só-víz háztartását. Mivel a vízben jobban oldódnak az ásványi sók, mint a vérben, a desztillált víz mintegy kimossa azokat a szervezetből, megnövelve ezáltal különböző hiánybetegségek kialakulásának esélyét. Egy nem kellőképpen kiegyensúlyozott étrend mellett ez komoly egészségügyi kockázatokkal járhat. Nagyobb mennyiség elfogyasztása életveszélyes lehet. ...*

 

Innen idéztem:

https://femina.hu/egeszseg/desztillalt_viz_fogyasztasa/

 

Akinek több a pénze mint az esze, költsön sokat desztillált vízre - lehetőleg legálisan, mert az ÁFÁ-val a többség jól jár.

 

Mungo Creative Commons License 2018.12.26 -1 1 539

Hitelesnek azokat a véleményeket tartom, melyek vizsgálati eredményeket, bizonyítékokat mutatnak fel vagy saját tapasztalatról számolnak be.

Ha figyelmesen olvastad a bejegyzéseket, akkor néhány dolog esetleg szemetszúrhatott volna:
- az ide írogató desztillált vizet propagálók elemi ismereteinek a szembeötlő hiánya.
-- étel főzéshez használják (nyilván ugye a leves is desztillált víz... )
-- megisszák és ettől már sokkal jobban érzik magukat (a placebo is hat, ha hisznek benne...)
-- az élettani sóoldatról még hírből sem hallottak
-- a desztillálókészülékük szerintük valóban vegytiszta vizet állít elő (a vízben oldott és párolgó anyagokról nyilván nem hallottak, mert ugye akkor a pálinka is tiszta desztillált víz...)
-- egyes kommentelők szerint az esővíz is desztillált víz (nem érdekes, hogy mi minden van még benne...)
-- az ásványi sók hiányának élettani hatásáról még hírből sem hallottak (vallásos áhítattal néznek a csoda készülékükre...)

Szóval amikor csodás tapasztalatokról számolnak be, akkor gyanús lesz, hogy vagy zakkantak, vagy szélhámosok.
Valóban van jó néhány hely Magyarországon is, ahol nem kimondottan egészséges a talajban található víz, mert vasas, arzénos, vagy nitrátos. De ezt a szolgáltató az ivóvízhálózatban szűréssel, ioncserélő gyantákon keresztül vezetve tisztítja. A klór pedig a fertőzések, járványok megelőzésére miatt kerül bele.
Ha valóban csak vegytiszta vizet innál alkalmanként fél - egy litert, az már biztosan egészség károsító lenne, de szerencsétekre ilyen szélsőséges vízfogyasztás a gyakorlatban nem fordul elő. Az orvosok meg infúzióban szigorúan csak élettani sóoldatot adnak. (Kitudja miért?...)

Előzmény: 55judit (538)
55judit Creative Commons License 2018.12.26 0 0 538

Végig olvastam a témát. Találkoztam több pozitív tapasztalattal, és olyan bejegyzéssekkel is, melyek két vállvetve támadják a desztvíz fogyasztását. Hitelesnek azokat a véleményeket tartom, melyek vizsgálati eredményeket, bizonyítékokat mutatnak fel vagy saját tapasztalatról számolnak be.

Hogy "Miért egészségtelen a desztillált víz?", itt a több oldalnyi bejegyzésből bizonyítékok hiányában nem derült ki. A bla-bla-bla számomra nem bizonyíték csak heveskedés.

 

Saját tapasztalatról az esetben fogok írni, ha a fórum kérdésre tudok válaszolni. Mert ugye ha pozitív tapasztalatot írok, azzal OFF-olom a témát amit nem szeretnék. Annak máshol van a helye.

Előzmény: JozsBiker (537)
JozsBiker Creative Commons License 2018.12.25 0 0 537

Én is kíváncsi lennék a tapasztalatokra.

 

Előzmény: 55judit (529)
jogértelmező Creative Commons License 2018.12.22 -1 1 536

Aki sokáig csakis sózatlan zöldségeket és gyümölcsöket fogyaszt - és desztillált vizet iszik rájuk - annak szervezete miből állít elő gyomorsavat?

pert2 Creative Commons License 2018.12.22 0 0 535

A desztillalt viz tokeletesen alkamas hajmosasra, meg jobb mint a korabban hasznalt esoviz az erosen kemeny kutviz helyett.

mistii Creative Commons License 2018.12.18 0 0 534

Helló ! Engem érdekelne a tapasztalatod a desztillált vízről .Én most szeretném elkezdeni a fogyasztását ,de nem tudom ,hogy mennyit ihatok belőle naponta....

Előzmény: 55judit (529)
jogértelmező Creative Commons License 2018.12.06 0 0 530

Miért csak desztillált vizet isztok?

Előzmény: 55judit (529)
55judit Creative Commons License 2018.12.06 0 0 529

Nekem Watterwisw4000 készülékem van 1 hónapja. Azóta csak desztillált vizet iszunk, és azzal is főzök. Ha feléledne a fórum, akkor tartanám érdemes rá, hogy a későbbiekben leírjam ezzel kapcsolatos tapasztalatomat. Úgy látom, van mit visszaolvasni is. :)

Előzmény: phothock.hu (527)
phothock.hu Creative Commons License 2017.12.14 0 2 527

Olvasgatva itt a hozzászólásokat,meglepődtem hogy mennyire szélsőségesek a vélemények egy teljesen természetes folyamatról,és annak kialakulásáról a természetben aztán annak szerves hatásáról az emberi testre. Én értem hogy nem tanítják az iskolában hogy hogyan kell egészségesen élni,csak hogy melyik patikában veheted meg a fájdalomcsillapitot már megelőzésre is ajánják !!! Aki ezt elhiszi,annak már tényleg gyógyszeres kezelés kell. Saját tapasztalatom a desztilált vízzel,hogy nincs annál zseniálisabb mint amit a természet kínál.

 

Fogd fel az esővizet,és vezesd be a házadba nem kell a mosógépet,kávéfőzőt,bójlert,központi fűtésrendszeredet,wc, stb. vízkőtlenítened. lágy vizet ad, és számlád sem lesz,mert a hálózati vizfogyasztásod az irányadója a csatornadíjnak is.

 

Emberi fogyasztásra nem ajanlanám az esővizet,legalábbis nem azt ami az első negyed órában kimos a  levegőből, (az jó az ellátó rendszerbe)Utána nincs vele gond. Vannak házi párlók,amit én is két éve  használok waterwise 2000 (~50,000huf) 3,5 litert csinál,és egy személynek egy hétre elég, ha napi rendszerességgel fél litert fogyaszt belőle ehgyomorra,egyben legúzva.

 

Gyakorlati hatása az erekben a nyomás alapon működő tisztítás,amivel kvázi mint slaggal az autót levereted az érfalakról a salakot, és kipisilod. Utána a kiegyansúlyozott normál tálálkozás a mérvadó,vagyis ami elvileg mindig. Az érdekessége ennek a "befektetésnek" az is,hogy utána sokkal tudatosabb leszel az étrendedre is. Észre veszed hogy intenzívebben érzel ízeket, és bőrbetegségeket hamar enyhit gyógyít.  Édesanyámnak 20éve keneget a szeme sarkában lévő gyulladást amióte issza a vízpárlatot,elmúlt. Ez csak ami látszik,ami még nem produkált testi tüneteket azt nyilván nem tudhatjuk...

 

https://www.google.hu/search?rlz=1C1PRFC_enHU593HU593&biw=1360&bih=675&tbm=isch&sa=1&ei=PC4yWqj-NMfZwAKz4piwDA&q=waterwise+2000+&oq=waterwise+2000+&gs_l=psy-ab.12...615080.615080.0.617314.1.1.0.0.0.0.74.74.1.1.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.0.0....0.1OpNFSSaf_k#imgdii=1oUb_Jh48L6kvM:&imgrc=d0rsmOsxzrK_UM: 

 

 

 

 

 

 

motduck Creative Commons License 2017.08.07 0 2 526

Olyan ásványi anyagok nincsenek, mely a szervezetre pozítivan hatnak ki! Csak nem fogják lepecsételni olyant ami tényleg nem hasznos a szervezetnek. Például miért van az aki vas hiányos miért nem csapvízet iszik teli van vassal a csapvíz! Mert ez a természet rendje, hogy csak a növények hasznosítsák a szervetlen ásványi anyagokat és amit megeszünk az szerves kötésben van! Ha jártáé kémia órán, de ahogy látom kihagytad.:) És mi van helyette? mütrágya. Váljék egészségetekre. És ezt már 1960 években figyelmeztettek csak azt is hülyének néztétek.

Előzmény: Bétaverzson (502)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.26 -4 0 523

És mi a helyzet a savas esővel, érdemes azt inni? (fogalomként legalább 20 éve robbant be a köztudatba)

Előzmény: Strach (521)
Mungo Creative Commons License 2017.06.26 -2 3 522

Azt meg soha nem hallottam hogy ne lehetne esovizet inni....

Az eső szépen kimossa a levegőből a szálló port, az autókból és ipari létesítményekből származó füst és korom részecskéket, (talán hallottál már a savas esőről) a különböző virágport, spórákat.
Miért ne lehetne meginni? Legfeljebb oldott állapotban kapod, amit egyébként is belélegeznél, csak nem biztos, hogy ilyen töményen...

Előzmény: Strach (521)
Strach Creative Commons License 2017.06.26 0 1 521

Egyes régiokban indokolt lehet desztillàlni a csapvizet....végulis ez a desztillàlt viz ugyanolyan mint az osszegyujtott esoviz. Azt meg soha nem hallottam hogy ne lehetne esovizet inni....

Előzmény: Bétaverzson (517)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.25 -1 0 517

A nyers tészta és a nyers hús emésztési problémákat okoz, ezért a sütők használata indokolt.

Jó minőségű csapvizet desztillálni viszont szerintem energiapazarlás.

 

Ha valaki úgy gondolja, hogy az ő csapvize káros, akkor perelje be a víz-szolgáltatót.

 

Egyéb:  Szélhámosok és általuk rászedettek hirdetik előszeretettel, hogy a csapvíz káros.

Előzmény: Törölt nick (516)
Törölt nick Creative Commons License 2017.06.25 -3 1 516

"a villannyal/gázzal működő vízdesztillálók tömeges használata előrébb hozza a klímakatasztrófát"

 

700 watt....egy gyengébb villanysutonek is legalàbb kétszer annyi a fogyasztàsa...2.5 ora alatt 4 liter desztillalt viz....

Előzmény: Bétaverzson (511)
Bétaverzson Creative Commons License 2017.06.25 -2 1 511

"Klór a legmérgezőbb a csapvízben a többi csak vesekövet okoz."

 

Az aktívszén nevű termék megköti a klórszármazékokat. A csapvízben lévő só-ionok pedig besegítenek az ún só-vízháztartásba.

 

* ... Ideális ital a jó minőségű vezetékes víz, az ásványvíz, a gyógynövénytea, a gyümölcs- és zöldséglé, ez utóbbiak csak ha nem túl sósak. ...*

 

Innen idéztem:

http://tgy-magazin.hu/egeszseges-eletmod/a-vizhaztartas-egyensulya

 

Egyéb: a villannyal/gázzal működő vízdesztillálók tömeges használata előrébb hozza a klímakatasztrófát.

Előzmény: norbesz1974 (509)
Fat old Sun Creative Commons License 2017.06.24 -3 3 507

Te tényleg tudsz valamit. Ilyen kis helyen ennyi baromságot összehordani, ahhoz tényleg tehetség kell.

Előzmény: norbesz1974 (506)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!