Keresés

Részletes keresés

Zsolti2003 Creative Commons License 2008.07.25 0 0 3198
Nekem a Samsungról lesújtó a véleményem, bármennyire is csili-vili, turbó ez meg az, meg hepa szuprer lótusz. Ha jót akarsz magadnak, ne vedd meg. Tégy hozzá és akkor Miele-t válassz!
Előzmény: apaapaa (3196)
apaapaa Creative Commons License 2008.07.25 0 0 3196

Sziasztok!

Új fiú vagyok, és láss csodát: porszívót szeretnék venni. Tisztességgel végigolvastam a hozzászólásokat. Egy kérdésem volna, mielőtt belevágnék: A Samsung SC 9150-es típushoz lehet-e kapni rendesen működő motoros turbókefét? Úgy tudom, hogy a légkeveréses, az gagyi. Nagyon örülnék, ha valamelyik főguru válaszolna nekem is. Látom, hogy nem igen népszerű a porzsák nélküli, de én egyszer kipróbálnám, és erről a Samsungról többen igen jókat mondtatok.

 

Apaapaa

tunderlala-3 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 3195

Én erre emlékeztem, mármint, amit írtál a Zac-ról.....azon lepődtem meg, hogy miért vették ki?:o

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (3194)
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 3192

Sajnos a modok anno belenyúltak a topikba, és kitörölték a hozzészólásom, amiben az Electrolux katalógusban leírtakat cáfoltam meg tételesen.
Már amit önmaguk írnak a 6705-ről.

Nemmondooooood?????!!! És azt MIÉRT? :O

Előzmény: Törölt nick (3178)
nagya2 Creative Commons License 2008.07.24 0 0 3191

Na Hali!!

Jó volt olvasni az irásodat, tárgyilagossan irtad le amit tapasztaltál!!

Amit én irtam le a Samsung porszivómmal kapcsolatban SC-9150-es (már ez a harmadik fajta porzsáknélküli és most ez végre bevált)az is teljessen helytálló.A tartóssággal kapcsolatban még nem tudok nyilatkozni, maga a gép elég masszivnak tünik,alkatrészek elérhető áron vannak hozzá(HEPA szürők,szivacsok, tartály, gégecső, motor stb).

A szivóerőröl csak annyit:max fokozaton alig lehet a fejet eltolni a szönyegen, a hangja ahogy reklámozzák télleg halk (állítólag külön hangsúlyt fektettek arra, hogy halk legyen) és a különleges tartálynak hála a szívóereje télleg nem csökken(ahogy a tartály telik).

Nem akarom fényezni a Samsungot, de ez a porszívó (eddigi tapasztalatok szerint)tényleg azt tudja amit irnak róla.Ja igen és nem elhanyagolható szempont a 2 év garancia sem.

Üdv Nagya

 

 

Előzmény: wagcina+ (3189)
wagcina+ Creative Commons License 2008.07.24 0 0 3189

:))))) Mostr látom csak! :))))

 

A kettő nyolc öt kettő-re gondoltál?

 

Ha igen akkor már értem mire céloztál. :))))))

 

Az nem lehet semmi. Nem szívesen mennék oda egy délutáni uzsonnára. :))))

Előzmény: Törölt nick (3188)
wagcina+ Creative Commons License 2008.07.24 0 0 3186

Zeki már elöttem leírta a kérdésedre a választ.

 

A hangja sokkal csendesebb mint az electroluxé. A manöverezésben  (3 fórgó kerék) szerintem verhetetlen.

Több szervizes ismerősömmel és a vásárlást megelőzően idegen szervizesek véleményét is kikértem. Mind azt mondta, hogy csakis porzsákost érdemes venni. Ezeket az újfajta víz, meg porzsák nélküli gépeket én sem ismertem(rem) használat közben, de elfogadom az észérveket. Ami nálam csábítónak látszott az a turbó kefe. Ezt sem ismerem működés közben, DE....... erre meg az az indok jött, hogy a benne lévő hajtás hamar eltud szöszölödni és akkor az megint egy hibaforrás.

 

Én nem szoktam pórszívózni, de nehezen viselem a porszívó hangját, ezért is kerestem halk készüléket. Nehéznek nehezebb a gép mint a boltokban melette sorakozó társai, de nem úgy kell használni, hogy cipelem a kezemben hanem húzom a csővel. Ezt nagyon tudja, mert minden kereke forog.

A padlót meg terhelje ahogy akarja az engem nemérdekel. :)))))

 

Viszont ha belegondolsz akkor pl: egy xy wattos motorba kell hogy legyen réz. Ha ez nincs akkor a motor hosszú távon nem üzemel megfelelően, legyen az 2200Wattos akár.

 

Én a mediamarkban vettem, de láttam a Miele Tango pluszt a corában. Első látásra (majd késöbb a haszálatiban is )nekem csak színben tértek el.Az enyém kék az meg bordó. Nálam ez nem számít, mert úgy sem a színe a fontos és Ő nem egy szobadisz. kaptam hozzá HEPA szűröt külön. Ha vissza nézel a topikba láthatod a Zeki gépben lévőt. Ugyan az a szűrő.

 

Pl a szervizesek mondták, ha hepa van benne akkor ha mosható ha nem akkor is cserélni kell gy idő után és az bizony elég költséges. Nálam is ez volt a fő szempont amikor ide jöttem érdeklődni, hogy milyen jó lesz ha nem kell majd zsákokat venni hozzá. Ezeket soha sem tudatosan vásároltam hanem amikor eszembe jutott, hogy a feleségem már mióta mondogatja, hogy vegyel. Ha eszembe volt akkor meg nem tudtam, hogy milyen kell, így tolódott a vásárlás.

Végül mégis a porzsákos mellett döntöttem, mert szerintem ez jóval praktikusabb és higénikusabb mint a másikat pucolgatni.

 

Még valami amit már valaki leírt itt a fórumon:

 

A Miele pórszívó egy valamit tud, De azt NAGYON.

 

Szívni a port ahogy csak egy poszívótól elvárható, vagy még attól is jobban. Viszont cserébe nem kapsz másik gépekhez hasonló dizánt, szineket és nem főz kávét sem. :)))) csak teszi a dolgát ott amire tervezték és gyártották.

 

Ui: Sok porszívót elhasználtunk már takarítógépeket és egyébb szerkentyűket, de most látom csak mit hagytam ki igazán eddig.

Ha tehetem akkor más háztartási gépem is Miele lesz egyszer. Akkor nem kell várnom (mint most is) 3. hete program kapcsolóra a mosogatógépbe, szivattyúra a mosógébe, és mint a példa is mutatja ebben a félévben két porszívót fogyasztottunk el. Igaz házépítés és festések vannak ami nem kedvez ezeknek a masináknak.

 

Én azt javaslom nyugoddat vágj bele. Ne kapkodd el. Probáld ki ami tetszik és aszerint dönts.

 

Jó válogatást és mégjobb választást és ha mindez megtörtént akkor elégedett használatot kívánok.

 

Üdv.

Előzmény: Bougenvillea (3184)
Bougenvillea Creative Commons License 2008.07.24 0 0 3184

Köszi szépen Wagcina, nagyon sokat segitettél.

Én is kezdem egy kicsit gagyinak látni az Electrolux zcx  6205tipust.

Az általad vett Miele tartályos, v. porzsákos.? Ezt nem tudom megállapitani a leirásából.

És még egy kérdés: nem túl nehéz vele manőverezni? Olyan monstrumnak tűnik. A hangja nem zavaró?

MM v. Saturn a jó lelőhely, v. vmi egyéb?

 

Előzmény: wagcina+ (3183)
wagcina+ Creative Commons License 2008.07.24 0 0 3183

Szia.

 

Én most vettem egy Miele-t. Olvasva a topikot elöször megrendeltem az itt nagyon favorizált Electrolux ZCX 6205-öt. Örültem is neki, hogy na ez jó lesz. Írták, hogy 1,5 hét mert nincs készleten. Nembaj, gondoltam kivárom. Eltelt 2 hét, telefon talán jövőhéten. Ekkor kezdtem keresgélni. Egyik helyen belefutottam egy Electrolux ZCX 6201-be. Gondoltam ha már itt vagyok megnézem közelebbről. Nekem kép alapján úgy tünt a gépek között nem lehet nagy különbség. Levettem, jöttek segítehetek? Mondom igen, próbáljuk ki. OK! Kérdem mi a szívóteljesítménye. Válasz: nemtudom a leírása nem tartalmazza. Hoztak egy szívás mérő készüléket. Rátettük. Hááááát...........!? Nem igazán akarta a zöld sávor magának érezni. Mondták ez nagyon jó. Kézzel probáltam ki. Nem rossz. Szétszedtem, mint aki hastználni akarja. Én azt tapasztaltam, hogy nagyon "bakalit". Aminek ABS műanyagból kellene lenni az nem az. (gondolok itt a házra és az egyébb kölső alkatrészekre) Viszont a szürő tartó fedél (amit ritkán muzgatsz) az bezzeg igen. Nekem nagyyon olcsó műanyagnak tünt az egész gép. használat során biztos törik rajta itt-ott egy két patintó fül ami késöbb bosszúságot okoz. Végül elmentem és vettem egy Miele-t Tipusa E 3800. Olyan régimódi a kinézete, de látszik, hogy benne van az anyag. Szívni pedig úgy szív, hogy talán ha szembe állítanánk az elecrtroluxal akkor a motort is kiszívná belőle. Szerintem bele is férne mert, 4 literes a porzsákja.

 

Szóval azt tanácsolom ne sajnáld rá a pénzt és nézz körül rendesen.

Ahogy Zeki is írta: Kevesen írnak be ide és mindenki a saját lóvát dicséri.

 

Ha mégis nagy különbség van a ZCX 6201- és 6205 között akkor sorry.

 

Úgy gondolom jó döntést hoztam.

 

 

Ui: láttam Miele S 251i gépet most akciósan 19,990-ért.

Én az E3800-ast vettem 29,990-ért.

 

Üdv.

Előzmény: Bougenvillea (3182)
Bougenvillea Creative Commons License 2008.07.24 0 0 3182

Biztos vagyok benne, hogy az egy csúcskészülék!

Én most nem ebben az árkategóriában gondolkodom.

Ugy gondoltam, 20-30 között talán már lehet egy használható gépet kapni.

Lehet, hogy naiv vagyok???

Előzmény: Törölt nick (3181)
Bougenvillea Creative Commons License 2008.07.24 0 0 3180
Köszi, a Miele melyik tipusát tartod jónak?
Előzmény: Törölt nick (3179)
Bougenvillea Creative Commons License 2008.07.24 0 0 3177

Sziasztok Porszivóguruk!

 

Egy kis segitséget szeretnék kapni tőletek.

Porszivóvásárlás előtt állok, nagyon gyorsan kellene abszolválnom egy rendes gépet. Beleolvastam a fejtegetésekbe, de ez arra volt jó, hogy totálisan elmerüljek és elbizonytalanodjak.

Kérdéseim hozzátok: átlagos méretü lakás, átlagos koszmennyiség esetén az általam favorizáltak közül melyiket ajánljátok?

 

Samsung sc7060 (úgy látom nagyon megoszlanak a vélemények)

Miele s 4211 v. tango v. más (biztos jó, massziv,  de horroráron mérik, és nem biztos h. 20 évre akarok porszivót venni)

AEG AVS 7440 (erről nem sokat tudok, de talán ti igen)

Zanussi zcx 6205 (ezt is sokan dicsérik, nem tudom mi szól ellene) ZAC-ot miért nem szabad venni??

 

ezenkivül LG vagy Fagor szóbajöhet porszivóügyben, v. inkább felejtsem el.?

 

Ami nálam a fő szempont, az a szivóteljesitmény, könnyü kezelhetőség, megbizhatóság és lehetőleg porzsákmentes használat. Az sem árt, ha kicsi, fordulékony, persze nem a minőség rovására.

 

Hát kb. ennyi...

 

Előre is köszi, hogy szántok rám időt, elég nehéz eligazodni ebben  a témában. (is)

tunderlala-3 Creative Commons License 2008.07.23 0 0 3176

LÁttam, említetted már máshol is, hogy olyat fogsz venni.....a csövet azért belekalkuláltad, ugye? MÁrmint, hogy könnyen kiesik az alsó.:( Én anno összeragasztószalagoztam...de úgysenem jó, mert azért gyakran van, hogy szét kell kapni porszívózás közben, ha olyan helyet cserkészel be hirtelen felindulásból, ahová a fejjel nem férsz oda, és a résszívót nincs kedved kicserélni a fejjel....szóval levettem a szalagot, most néha széthullik ... a dög!:s....olyan minden 3. porszívózásnál kb....lehet, hogy egy férfi jobban rá tudja húzni, tőlem ennyi telik.:(

Azééé ezt igazán megoldhatták volna korrektebbül is....ez rontja le az egészet....de enélkül a bibi nélkül már tényleg túúúúl jó lenne ennyi pénzért.:p :)))

Előzmény: Teaway (3175)
Teaway Creative Commons License 2008.07.23 0 0 3175
Annyire lecsaptam, hogy rá is buktam...jövő héten én is veszek egyet!
Előzmény: tunderlala-3 (3173)
flopi_kukac Creative Commons License 2008.07.22 0 0 3174
hm.
köszönöm a hozzászólásokat és elnézést, ha megbántottam valakit!

tényleg nagyon tetszik a gép, el is határoztam magam mellette, de az anyagi helyzetem most nem engedi a megvételét (majd egy hónap múlva), a kosz/por viszont addig is gyűlik :D
de akkor kivárok ...

köszi mégegyszer!
üdv: FLo
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.07.22 0 0 3173

Pissss(ilni) álltunk meg.:D

Nah, Te is nyelvészkedsz, ahelyett, hogy lecsaptál volna ama lényeges porszívós infóra, hogy még ott is lalaporszívóval takarítanak.:)))))

A színe nem pont olyan, mint amit nálunk lehet kapni, jobban látszik, hogy kék....amúgy tök ua.

Előzmény: Teaway (3170)
Teaway Creative Commons License 2008.07.22 0 0 3172
Így van, 30-ig alsó árkatekória, 30-100-ig közepes, afelett meg a csillagos ég a határ.
Előzmény: Törölt nick (3171)
Teaway Creative Commons License 2008.07.22 0 0 3170
"de csak pisss álltunk [...] ott útban hazafelé.:D"

Azt egybe kell írni? :))))

Előzmény: tunderlala-3 (3166)
Teaway Creative Commons License 2008.07.22 0 0 3169
"olvasottak alapján a zanussi-zcx6205-ös gép nagyon megtetszett.
leginkább azonban annak örülnék, ha a fent említetthez hasonló kvalitású, de olcsóbb gépet tudnátok ajánlani nekem."

Sajnálom, hogy 23e pénzt nem szánsz erre a gépre, pedig megéri!
Előzmény: flopi_kukac (3167)
Lacivill Creative Commons License 2008.07.22 0 0 3168

Gondolod 23 alatt kapsz rendes pórszivót?

Szerintem nemigen....

Előzmény: flopi_kukac (3167)
flopi_kukac Creative Commons License 2008.07.22 0 0 3167
sziasztok!

új porszívót szeretnék vásárolni :D
az elvárásaim, illetve a leendő porszívó munkakörülményei:
- ne legyen porzsák, hanem portartály
- 65m2-es lakás, parketta+padlólap kb. fele befedve szőnyegekkel
- 2db felnőtt egyén, részemről hullós haj, párom részéről sok széthagyott testszőr (bocs, a részletes leírásért :D)
- allergia nincs (illetve részemről volt porallergia, de kinőttem(?) fél év után)

beleolvastam a fórum utolsó hozzászólásaiba, és leszűrtem, hogy vízszűréses gépet nem szabad venni, és gagyi-márkásat sem. az olvasottak alapján a zanussi-zcx6205-ös gép nagyon megtetszett.
leginkább azonban annak örülnék, ha a fent említetthez hasonló kvalitású, de olcsóbb gépet tudnátok ajánlani nekem.

válaszotak előre is köszönöm!

FLo
tunderlala-3 Creative Commons License 2008.07.21 0 0 3166

Sziasztok, megint vagyok.:)

 

Ééééés....mit láttam, mivel takarítottak a horvát apartmanházban? :p ;)

 

Plusz ami még feltűnt, hogy szerintem ott minden mosógépre 5 év gari van....amit láttam legalábbis....ollllan gépek voltak egy áruházban, hogy az életben nem hallottam még róluk. :o Kár, hogy nem volt nálam a f.gép....de csak pisss álltunk meg ott útban hazafelé.:D ...a gép meg kint az autóban, ez meg egy műszaki volt, egy benga nagy áruházban, úgyhogy nem mentem ki érte, bár már sajnálom.:(

Előzmény: Teaway (3146)
nagya2 Creative Commons License 2008.07.19 0 0 3165

Hali!!

Az a porszívó csak "kétkamrás"szivórendszerü, nemtom mennyire hatékony benne a porleválasztás, nekem a "hétkamrás" van ami eccerüen naon jó 9250-es(igaz jóval drágább) nagy szívóerö (nem csökken ahogy telik a tartály), és nagyon halk:-)

Üdv Nagya

Előzmény: BBlackbeard (3164)
BBlackbeard Creative Commons License 2008.07.19 0 0 3164

Sziasztok!

 

A segítségeteket szeretném kérni porszívó témában. Ezt a topicot elkezdtem hátulról visszafelé olvasni, de egyre sürgősebb lenne a vásárlás. ezért kérem ki a véleményeteket.

 

Elsősorban porzsák nélküli porszívóra gondoltam. Főként padló és szőnyegtiszításra használnám. Fontos a viszonylag nagy szívóerő(nem kell extrém) a hosszú élettartam és a viszonylag halk működés :) 30e forint környékéről gondoltam, jelenleg egy Samsung SC6560-on gondolkozom. Átlagos, felhasználásra megfelel ez szerintetek?

 

Előre is köszönöm a segítségeket!

sosandr Creative Commons License 2008.07.18 0 0 3163
Porszívót keresek. Porzsák nélkülit, vizes tartállyal és motoros turbókefével. Ki tud ilyet?
Sheckler Creative Commons License 2008.07.18 0 0 3162

Szia!

Én bizonyos szempontból lebeszélnélek az aqua-filteres gépekről.  Oké, kifelé nem jön belőle por, mert minden amit a padlóról és a szőnyegből kiszív az a vízbe kerül (por, porcica, hajszálak, állatszőr miegymás) .  Viszont  nehéz maga a gép, gondolj bele beleteszel minimum 1,5 liter vizet és amikor befejezted a takarítást rögtön ki kell takarítani a víztartályt, mert ha véletlenűl bennemarad a szennyezett víz, tud olyan  szaga lenni egy-két nap után hogy csak na...

Előzmény: P9R (3159)
nagya2 Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3161
Jóvanna egy cég az:-)
Előzmény: Teaway (3141)
P9R Creative Commons License 2008.07.14 0 0 3159

Halihó,

 

olvasgattam visszafelé, de nem találtam konkrét dolgot. Úgyhogy kérdezek:

 

Megbízható, jól működő, strapabíró vízszűrős / aquafilteres porszívót keresek. Tudtok ajánlani valamit?

 

köszönöm!

Teaway Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3158
Olyan nincs, csak ZCX.
Előzmény: Törölt nick (3156)
szabvik Creative Commons License 2008.07.13 0 0 3157
Ja. Jó. Köszi mindenkinek a tippeket. Ma is okosabb lettem. Mára befejezem holnap korán kelek. Sziasztok!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!