Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Sziasztok . Valkit nem érdekel a kistraki?? Inkább adnám nektek mint a hirdetésekre jelentkezö ........... embereknek.Nagyon brutál a pofátlanság amit tapasztaltam az elmult napokban (:
Tisztelt fórumtársak! Érdeklődnék ki tudna valamit mondani az OETL 220-as motorokról?Hány LE-ös ,fordulata és minőségileg hova sorolható jó,közepes vagy gyenge?Válaszotok előre is köszönöm.
Semmi gond. Ha nem értjük, szólunk, és leírod más szavakkal. Nekem van egy teljesen Román kollégám. Ő is tud segíteni. Jelen vagyok egy Orosz fórumon, tudom milyen neked...
E în regulă. Dacă nu ne înțelegem cu privire la și scrie alte cuvinte. Am un brand colegii din România. El este capabil de a ajuta. Cine sunt eu este un forum rusesc, eu știu ce ...
Szia! SAjnos nem tudom egyik kérdésedre a választ mivel én így vettem már a trakit. Csak azért lett szétszedve mert sajna berohadt és nem bírtam használni a difizárat.
Imi pare sincer rau dar nu stiu limba maghiara. Google translate nu este de un real ajutor. Daca ar fi vreun coleg care sa stie romana ar fi foarte bine. Urmaresc forumul de mult timp. Nagyon sajnálom, denem tudom,a magyar.Google Translatenem segít.Havolt olyankolléga, akiismeria románis.Hosszú pályánfórumon.
Gondolgodtam a szíjfeszíéses kuplungon de ahoz kell hely meg minden szerintem maga a zsuknak lessz a kuplungja megépítve csak az a kérdés, hogy a lassítást, hogy csináljam meg??
Hasonló gépezeten gondolkoztam sokat, de aztán Atillaxx gépét megláttam (jóval viszább megtalálod), és ugyan abban gondolkodtam, mint te.
A kuplungod lehet szíjfeszítéses, mint jópár gyári gépé is. Viszont a két szíjtárcsa méretét jól meg kell választani, mert neked csak a zuk váltó enged variálni.
Mekkora motort akarsz rátenni? És milyet?
Jut eszembe! A forgásirány jó lenne?
Vedd meg inkább az én trakimat! Diesel 300ccm, 10collos kerekek, és egy csomó adapter viselésére alkalmas! :D
Menjünk sorba: Motort felfogatod, utána jön a kuplung és innen meghajtod a váltot. Igy tökéletes lesz .Ráadásul ha jol értem akkor a zsuk váltó már adott is ami egy elöny mert nem kell megvenni és beszerelni.Aforum társak is fognak segíteni mert már valaki csinált hasonlo szerkezetet ,és lehet hogy még foto is kerül elö ami nagy segitség.Remélem tudtam segiteni.Nekem ebben az esetben inkább a kuplung kiépités a kérdéses.Erröl van már valami elképzelés?
Ez sem rossz de szerintem jobban jársz egy kissebb méretü irányváltoval mert ez biztosabb és bevált modszer sokunknál. Aztán igy több hely marad a kuplung kiépitésnek is . Gondolom nem fog tul sok hely marad a gépen ha kiépited a sijtárcsákat és ehez tartozo tengelyt. Nézegess képeket a neten az elado gépeknél meh a you toube n mert ott látni jó ötleteket
Igen erre én is gondoltam, hogy gyors lesz de ha belelenne téve egy ékszíjmeghajtásos áttétel, hogy a motoron kicsi ékszítárcsa az áttétel végén nagy a másik végén megint kicsit és a váltón nagy??