Ha jól tévedek, az is Egger Bahn termék. Milyen áron futnak ezek? Rég nem követem az Eggereket az eBay-en, pedig nagyon kedveltem őket, csak borzasztó drágának találtam ezeket a kis ékszereket. Amúgy újraéledt a cég, horribilis áron gyártja a mai napig ugyanazokat a modelleket. Nekem a gőzmozdony tetszik leginkább, az talán a legeltaláltabb járművük.
A H0e járműveinek listája még nem kiforrott. Az asztalom egy képzeletbeli magyart mutat, (EPV) ahol egy állomásról indulna ki a H0e rész és menne fel egy hegyi állomásra.
Őőő én igazából azt, ami megtetszik. Kellett nekem személy, vettem a két kéket, majd a mariazellerbahn két kocsiját. Ezekhez kellett mozdony is. Azért ezek, mert ezek tetszenek. Neked köszönhetően tudom már, mi való dízelben a mariazell-i kocsikhoz, egy olyanra fogok még vadászni, valamit kellene hozzá egy poggyázkocsi. Aztán ugyan van már egy kicsi, meg egy közepes gőzös, de kellene még egy nagyobb is. Valami szerkocsis.
nem tudom kivenni, hogy ki mit is gyüjt, épít H0e-ben. A vasúti járművek sokassága egy, számomra nem nagyon behatárolható mixbe fullad. Én a Mariazellerbahn modelljeit gyűjtöm, ezenkívűl szándékomban van egy erdei vasút kialakítása egy dízel és egy gőzmozdony erejéig. Ezért csaptam rá a Roco szürke, 3 tengelyes szerkocsis gőzösére, amit át akarok majd festeni (az idő vasfoga alakította rozsdával + egyébb nyomokkal együtt).
Pár kép a H0e vonataimról. A zöld mozdonyt majd egy fekete-piros fogja váltani, ha megjön, és a zöld megy a mariazelli kocsik elé, hacsak nem sikerül azok elé is mozdony vennem, mert akkor valamelyik kis dízel tartalék lesz.
Hogyan mutassam? Ssak a fejemben létezik. Van olyan váltom, ami a H0e-t rávezeti a H0 sínre, és van közös H0-H0e sínem. Bár nem lesz valósághű, mert az 1. vágányra fog bejárni.
Aha. Tehát ez is tök olyan, mint az eredeti. Azon gondolkozom, hogy vajn a kis gőzösnek csak mechanikai okokból jön ki középen egy fogaskerék, vagy fogaskerekű lenne? Nem tudom eldönteni.
Gratulálok a csodaszép set-hez. 1 indiszkrét kérdés, hol a fenébe jutott hozzá a "Jézuska"? Én ugyanis a megjelenés havában érdeklődtem a bp.-i boltokban, a modellkit-nél kb.2 doboz volt (amit még a beérkezési nap megvettek), egy másik boltban pedig már 3 hónapja rendelés alatt áll, és a bolt vezetője szerint kevés az esély rá,hogy még gyártanának belőle. :(
Ha kérdések tevődnek fel, érdemes átnézni a www.mariazellerbahn.at oldalt. A kérdésre a választ megtaláljátok ezen oldal utolsó mondatában. Csak át kell számítani H0-ra. Egyébként: ajánlom bárkinek, akinek valamilyen füződése van a Mariazellerbahn-hoz, ha lehetősége van menjen el és utazzon vele, ismerje meg azt személyesen is. Az nem csak egy egyszerü utazás! Biztos nem fog csalódni. Ha valakit érdekel, itt egy rövidke film a vasútról, amit kb. 2 éve filmeztem. A link holnap reggelig aktív.
Teljesen digitális a vezérlése,tehát van világítás külön,dekóder van benne,a felsővezeték magasságot most fejből nem tudom,talán Mariazellerbahn top.társ tudja..)
köcc! Úgy látom hogy alakítottak a kerekeken; a régebbi modelleknél a (fényes), nagy nyomkarimás kerékkel soha nem voltam megelégedve. Lehet hogy cserélni fogom öket!
Most találtam errre a fórumra, és nagyon tetszik mert elég erősen kisvasút beállítottságú vagyok. Különösen a nyírvidéki kisvasút, és nyíregyházi villamos témaköre érdekel. Eddig h0-ás villamosokkal foglalkoztam, de már régóta meg akartam építeni a nyíregyházi villamost ami 760mm-es nymtávolságú volt, a városban közös pályán ment a kisvasúttal.
Szombaton kezdtem el megépíteni első h0e méretarányú modellemet, egy nyíregyházi "kis ganz" villamsokocsit.