Hókusz pókusz a szavakkal amivel kétségbe akarod vonni Izraelnek a jogát, hogy leszámoljon az őt megtámadó mészárosokkal, azoknak hátterével, támogatóival.
Hiába erőlködsz. Izrael önvédelmi háborút folytat olyanok ellen akik most is támadják, megakarják semmisíteni és ezt le is írták.
Szokd meg. Ez önvédelem. Az is önvédelem ha megvédjük magunkat újabb támadásoktól. Ez prevenció.
persze használhatsz ilyen szóösszetételt, és definiálhatod ízlésednek megfelelőlen, csak ezzel kb itt senki nem fog tudni mit kezdeni. A jog szerint amit a gázai lakosok csinálnak, nem bűnpártolás.
Nem azért nem vonták felelősségre mert nem volt bűnös.
Zsidó szervezetek nem álltak ki mellette a háború után. Egyetlen egy sem.
Az a néhány dúsgazdag ember nem jelenti azt, hogy a zsidókat kedvelte volna vagy támogatta volna.
Imrédi esete is mutatja, hogy antiszemita volt.
Mindazok, akik ma fennen hangoztatják, Czettler Antalhoz hasonlóan, hogy Horthy tulajdonképpen nem is volt antiszemita, talán nem olvasták „Kedves Bóli!”-hoz, vagyis Teleki Pálhoz 1940. október 14-én írott levelét. Ebben a zsidókérdésről többek között a következőket írta: „…én egész életemben antiszemita voltam, zsidókkal sohasem érintkeztem. Tűrhetetlennek tartottam, hogy itt Magyarországon minden-minden gyár, bank, vagyon, üzlet, színház, újság, kereskedelem stb. zsidókézben legyen, és hogy a magyar tükörképe – kivált külföldön – a zsidó. Azonban, minthogy a kormányzat egyik legfontosabb feladatának az életstandard emelését tartom, tehát gazdagodnunk kell, lehetetlen a zsidókat, kiknek minden a kezükben volt, egy-két év leforgása alatt kikapcsolni, és hozzá nem értő, leginkább értéktelen, nagyszájú elemekkel helyettesíteni, mert tönkre megyünk. Ehhez legalább egy emberöltő kell. Én hirdettem talán először hangosan az antiszemitizmust, azonban nem nézhetek nyugodtan embertelenségeket, szadista, oktalan megaláztatásokat, mikor még szükségünk van rájuk. Azonkívül messze veszélyesebbnek és értéktelenebbnek tartom hazámra nézve p[éldának]. o[káért]. a nyilasokat, mint a zsidót. Az utóbbi ide van érdekből is kötve, és adoptív hazájához hűségesebb, mint a nyilas, kik – mint a vasgárda – országunkat megzavart elméjükkel német kézre akarják játszani.”27 Horthy tehát 1940-ben is büszkén vállalja, hogy 1919–1920-ban a hazai és nemzetközi porondon az első politikus volt, aki antiszemita nézeteket és politikát képviselt. 1940-es „zsidóvédő” magatartásának kisebb részben humanitárius, döntően haszonelvű okai vannak: a németbérenc nyilasokkal szemben a hasznot hajtó zsidókat, amíg nem lehet kellő számban a helyükre „jó magyarokat”, hozzáértő, tisztességes embereket tenni, meg kell védeni az „oktalan” megaláztatásoktól.
Ez a levél akkor – természetesen – nem került nyilvánosságra. 1941-ben Horthy szó nélkül fogadta a „harmadik”, immáron nyíltan „fajvédő” zsidótörvényt (1941. XV. tc.) is.
jöhet a bűntetőjog idevonatkozó passzusa, ahol konkrétan meg van fogalmazva mit jelent a bűnpártolás, és bizony ez amit írsz sehol nem látható .. magas ?
csak a bűnpártolás nem elvek támogatását, hanem egy konkrét bűncselekmény kivételezőinek támogatását jelenti a jogban .. nézz utána. De hogyha azokat is el akarjuk ítélni (ami elég meredek), akik elvi szinten támogatják, akkor hogyan döntöd el, hogy ki az aki elvi szinten támogatja és ki az aki nem ? Vagy vegyük úgy, hogy mindenki aki gáza területén él elvi szinten támogatja, és kész ? Ez komoly ?
értem, tehát ha mondjuk van egy korrupt kormány, akkor mindenki bűnös bűnpártolásban aki politikailag támogatja ? Ez elég messze vezetne nem gondolod ?
Alaptételed e mellett érvelsz: a reakció csak azonnali lehet, a késleltetett törvénytelen.
Ergo ha lerabolják a gyereked mondjuk szervdonornak vagy rabszolgának (bűnözők) vagy túsznak vagy élő pajzsnak(terroristák), akkor már -törvényesen- senki sem tehet semmit. A fegyveres erők sem, mert az törvénytelen.
Ilyenkor már késő, mivel nem az elrablás pillanatában avatkoztak be, ezért a rendőrség/TEK is törvénytelenül jár le, ha erőszakot alkalmaz az elkövetőkkel szemben.
Futni kell hagyni őket, úgy törvényes szerinted.
Ezért is nincs értelme az erőszakszervezetek fenntartásának akkor, illetve borítékolható: a világ irányítását így terroristák és a bűnözők fogják átvenni.
önmagában attól, hogy támogatják/támogatták a hamászt nem bűnpártolók. Azok akik a konkrét bűnösöket (tehát itt már olyanokról beszélünk akik részt vettek a terrorban) bujtatják, fedezik ... stb, lehetnek bűnpártolók, de ez semmiképpen nem terjesztheti ki a hamasz összes támogatójára, és akkor arról még nem is beszéltünk, hogy nem minden gázai támogatja a hamászt.