Keresés

Részletes keresés

Gyöki II Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50291
Ennyi ment ki a sajtótájékoztatón a többi találgatás
Kavics78 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50290

Te a HM prop szocsove vagy eppen?

:-D

Előzmény: Gerginho (50287)
Gerginho Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50289
A támadókat a helyszínen nem fogták el, mert a magyar alakulat a sérültek ellátására koncentrált, mondta Bocskai István. Értesítették azonban a rendőröket, akik két órán belül elfogták a támadás feltételezett elkövetőit. Két, Pakisztánból érkezett terroristáról van szó, feladatuk a nemzetközi erők támadása volt, nem kifejezetten a magyarok voltak a célpontok - mondta Bocskai.
Előzmény: Kuruc71 (50282)
Kavics78 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50288

Hivatalosan zero veszteseg az inszurgenseknel!

"Ezzel szemben MINDENKI mentett." - Szerinted nekem nem gyanus?De mivel nem voltam ott , es amugy sincs semmi kozom hozza, leszarom!

Előzmény: Kuruc71 (50285)
Gerginho Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50287
Ahogy a cikkek leírják,a HÁMVIK 2 életet megmentettek.Dobhatunk egy köszit az amcsiknak.
Gerginho Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50286
A rájuk támadó lázadók közül egyet megöltek, egyet megsebesítettek Andarabi szerint. A Hizb-i-iszlami nevű szélsőséges iszlám szervezet magára vállalta a támadást, és azt közölte, hogy rakétákat lőttek a katonákra, és ők is veszteségeket okoztak.
Kuruc71 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50285
Nekem azzal van problémám hogy a hivatalos anyag szerint MINDENKI azzal voltelfoglalva hogy mentse a srácokat.

Ez az ami nekem több mint furcsa mert ugye először is viszonozza az ember a tüzet majd biztosít mert menteni is csak úgy lehet ha többé kevésbé biztonságos.

Ezzel szemben MINDENKI mentett.

????
Előzmény: Kavics78 (50284)
Kavics78 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50284

Szerintem nagyon is tisztaban vannak a magyar katonak azzal, hogy mifele helyen is vannak!

Egyszeruen eddig mazlijuk volt!

Előzmény: Kuruc71 (50282)
Kavics78 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50283

Mivel soha nem lonek semmit!

3-0 a gerillak javara eddig.

Aztan persze lehet, hogy kupacban all a taliban hulla amerre csak az OMLT meg a PRT megfordul csak biztos nagyon titkoljak!

Előzmény: Gerginho (50281)
Kuruc71 Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50282
Innen értelem szerűn a magyarok ujja is könnyebben fog rántgatózni mert szerintem most sokaknak kipukkadt a lufi hogy ez háború. Nem arra értve hogy akik kint vannak ne vennék komolyan a dolgot hanem hogy ez a dolog mennyire komoly.

Kérdés hogy ez egy figyelmeztetés, tévedés vagy nyitány volt a magyarok felé.

Előzmény: Gerginho (50281)
Gerginho Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50281
Azért kíváncsi vagyok hogy a mieink mennyit szedtek le.Erről a média nem szokott beszámolni...
Gerginho Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50280
Frissült a cikk."A rájuk támadó lázadók közül egyet megöltek, egyet megsebesítettek Andarabi szerint. A Hizb-i-iszlami nevű szélsőséges iszlám szervezet magára vállalta a támadást, és azt közölte, hogy rakétákat lőttek a katonákra, és ők is veszteségeket okoztak."
tuzer Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50279
kószák egyike Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50278
Basszus...:(((((((((
Előzmény: J Dagain (50274)
kószák egyike Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50277
speed racer

Na eljött a pillanat, hogy nem értünk egyet.

Egy beteg ágyánál az aggódó hozzátartozók nem szoktak röhögni a betegen ha kiderül, hogy az akut vese baja mellett még pluszban eltört egy bordája is.

Hidd el nekem ezen senki, de senki nem röhögne.

Gondolt csak át logikusan. Fogadni merek Gy. Ferenc egész éves jövedelmében, hogy ezeket a döntéseket amik a mi életünkre ilyen hatással voltak nem egyenruhás emberek hozták meg hanem olyanok akik öltönyben meg kis kosztümben járnak.
Előzmény: speed racer (50266)
kószák egyike Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50276
Schaumari Gyüttment

"Kíváncsi leszek, hogy az, amit te és Speed meg még sokan mások ki kell(ett) hogy álljanak, kap-e valahol megfelelő publicitást."

Erre én is.

"A VKF (vagy valaki) helyében én szépen seggberugdosnám a felelősöket."

Felelős?? Ugyan már.
Két dolog van az egészben
1, Az alapvetően szarul működő toborzási rendszer
2, VKF-től ne lefelé hanem felfelé keresd a felelősöket.

Seggberúgás? Esetleg a választó polgárok április 11.-én a szavazó fülkék magányában.
Előzmény: Schaumari Gyüttment (50260)
kószák egyike Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50275
Üdv Dobri

Tudom, hogy máshogy vagy szokva és más a mércéd, menetgyakorlat ügyben, de sajnos ez van. Igaza van civ07-nek, hogy kicsit túl van misztifikálva és jó kis pr dolgot kerekítettek belőle, de nekem akkor is pozitív a dolog. Az, hogy egy tábornok (vagy vezető) elöl megy és egyáltalán elmegy és végig csinálja, ami mondjuk alap kellene, hogy legyen, tiszteletre méltó nálam.

Pár hónapja egy topictárs beírt egy történetet, hogy látott egy csíkos nadrágos urat a ZMNE től nem messze gyalog sétálni. Meg volt lepődve, hogy nem sofőr vitte és maga ment, és ezt pozitívumként élte meg. Ebből indulj ki. Ehhez képest a cikk mondandója tényleg hű meg ha!

"Viszont azt nem értem,hogy miért tábornok a laktanyapk?"

Itt nem egészen egy sima laktanya pkról van szó, hanem a MH Központi Kiképző Bázis,
Szentendre parancsnokáról. http://www.hm.gov.hu/adatlap/isaszegi_janos

Viszont a nem értésben állj be a sorba és húzz egy cetlit tábornok és egyéb főtiszt fronton. ;) :)) Lásd Gyula cikkeit a rendfokozati piramisról, amivel kapcsolatban nem beszélhetünk már piramisról hanem inkább rendfokozati kockáról lassan.

Előzmény: Dobri (50259)
J Dagain Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50274
4csíkos Creative Commons License 2010.02.07 0 0 50273
Nem igazán izgat a dolog, mert tudom, hogy vann benn igazság, pont amit te is leírtál.
Előzmény: Volt tüzér (50272)
Volt tüzér Creative Commons License 2010.02.06 0 0 50272

Emiatt a "majdnemtiszt" dolog miatt ne akadj ki. Én négy év rendes csapatszolgálat után egyszer csak megkaptam a második csillagomat, amit a parancsnokom (igazi tirpák parasztember volt a dolog jó értelmében véve, azóta is mélységesen tisztelem a "tirpák parasztemberségéért", mert nagyon ember tudott lenni.) azzal kommentálta a dolgot, hogy "Gratulálok ... abból az alkalomból, hogy végre tiszt lett." Én persze meglehetősen értetlenül: "Mééé, eddig mi voltam?" Eddig hadnagy volt.

Na persze egy közös szolgálatunk alkalmával (ő volt az ügyeletes osztályparancsnok, én meg az ügyeletes rávezető tiszt) elmagyarázta a dolgot, hogy eddig volt a tanulóidő, addig volt a türelmi időszak, de eztán már maximálisan számít rám, természetesen szétrúgja a valagamat, ha nem az elvárások szerint teljesítek. Megjegyzem, a csapatunk a tűzbe ment volna érte.

Előzmény: 4csíkos (50270)
MagyarországKatonái Creative Commons License 2010.02.06 0 0 50271

"...remélem, hogy nem fog olyan publicitást kapni amiből sokan vonhatnak le következtetéseket."

Esetleg valaki azt a következtetést vonná le, hogy vannak az MH-ban (is) olyanok akik rosszul végzik a munkájukat? Vagy éppen el se végzik?

"...jót röhögjön valaki a honvédségen..."

Szerintem se a BKV-n se a MÁV-on sem röhög senki.

Előzmény: speed racer (50266)
4csíkos Creative Commons License 2010.02.06 0 0 50270
Tiszteletem!
Érdekes dolog ez a csíkosság. :)
Ha szigorúan vesszük, akkkor igazából öt csíkkal végeztem (egy kis kitérőt megejtettem más szakirányra), tehát most már 6-tal rendelkezhetnék. :)
De úgy gondolom, hogy van valami abban a kissé gúnyos, csipkelődő kifejezésben, hogy a hdgy. "majdnemtiszt". Legalább egy évig a beosztásában, a laktanyában erőteljesen "tájol" mire nagyjából képbe kerül. Már ha adatik neki egy év erre. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem tud megoldani semmit, de...
Az, hogy ki mennyi ideig csíkoskodik saját habitusától, környezetétől és nem utolsó sorban a rábízott feladatoktól is függ. Szerintem.

Az élet úgy hozta, hogy saját főnököm vagyok jelenleg (mb. szdpk.), úgyhogy nem egyszerű a helyzet.
Ami meg a saját magamról alkotott képet illeti, azt megtartom magamnak. :)

A nevem meg nem váltogatom csak úgy, még ha nick is. Ezt legalább ismeritek.

Tokányból a "borsos" a kedvencem!:)
Előzmény: kovacsgyula44 (50247)
civ07 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 50269
Jó magyar szokásként mindig a legmagasabb rendfokozatú katona a laktanyapk. Jelen esetben ez a személy tbk-i rendfokozatot visel. Magyar ezredesek közül én is többet ismerek, akik nagy "természetjárók". :)
Előzmény: Dobri (50268)
Dobri Creative Commons License 2010.02.06 0 0 50268
Tudja a t.köm,hogy a francia tábornokok milyen gyakran sétálgatnak a természet lágy ölén!:)A volt ezredpk-im nagy természetjárók voltak.
Viszont azt nem értem,hogy miért tábornok a laktanyapk?Meg azért leb.szhatta volna az embereit,hogy ha ő bocskait visel,akkor már ők se sísapkában legyenek az eligazításon!
Előzmény: civ07 (50267)
civ07 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 50267
Ez mindössze nézőpont kérdése! :) Azért nem vagyok benne biztos, hogy a francia hadseregben a tábornokok havonta hajtanak végre menetgyakorlatot. Sőt, más hadseregekben is max. üdítő kivételeket lehet erre találni. De ha neked mások a tapasztalataid, akkor szívesen meghallgatom! :) Magyar vonatkozásban két tábornokról is tudok, aki parancsnokként ezt rendszeresen megtette./ ill. megteszi.
Előzmény: Dobri (50265)
speed racer Creative Commons License 2010.02.06 0 0 50266
Tudom, hogy ezzel nem leszek népszerű de én nagyon remélem, hogy nem fog olyan publicitást kapni amiből sokan vonhatnak le következtetéseket.

Értsd jól, ha ezt úgy értetted, hogy az a pár vezető aki tud az ellen tenni, hogy mások ne szívjanak annyit mint mi és javuljon mind a kommunikáció mind az előkészületek a felvételhez, akkor remélem, hogy eljutnak majd hozzájuk a mi történeteink, de ha ezt arra kellene használni, hogy jót röhögjön valaki a honvédségen akkor sosem leszek partner benne.

Üdv,
Sh
Előzmény: Schaumari Gyüttment (50260)
Dobri Creative Commons License 2010.02.06 0 0 50265
"Ettől függetlenül meg kéne látni benne a pozitívumokat is: Vannak még törzsek, amelyek végrehajtják - a parancsnokkal az élen - az egyébként kötelezően előírt menetgyakorlataikat"
......................................
Ez nem pozitívum,hanem szégyen!Ha már az is pozitívumnak számít,hogy az előírt dolgokat is végrehajtjuk,akkor már meg ette a fene.Számomra az a pozitívum,ha a pk saját ötlettől vezérelve pluszban még kint sz.pik az embereivel.
Előzmény: civ07 (50264)
civ07 Creative Commons License 2010.02.06 0 0 50264
Igazad van abban, hogy az esemény egy "kssé túlmisztifikálásra" került. Ettől függetlenül meg kéne látni benne a pozitívumokat is: Vannak még törzsek, amelyek végrehajtják - a parancsnokkal az élen - az egyébként kötelezően előírt menetgyakorlataikat. Kár, hogy ilyen táv pont nincs az előírásokban, de ezt meg írjuk a hó számlájára! :)
MagyarországKatonái Creative Commons License 2010.02.06 0 0 50263

"Komoly táv lehetett!Ennyi időre nincs értelme kimenni..."

Na és a túlóra-pénzeket majd Te fizetnéd?  :)))

Dobri Creative Commons License 2010.02.06 0 0 50262
Üdv!

Franciknál többféle hegyi/téli kiképzés van.A 27BIM,hegyivadász hadosztály-nál vannak a tanfolyamok.Értelemszerűen a hegyivadász hadosztály alakulatai megcsinálják mindegyiket.A többi hadosztályból is elég gyakran megfordulnak arra.Van olyan ahol a síelésre van hangsúly fektetve.Én olyanon voltam,ami a téli hegyvidéki harcászatra.Síelés nálunk nem volt,de azon kívül minden.Hágóvas használata,hótalp(használata és rögtönzött készítése),mászás ereszkedés sziklafalon,jégfalon,hófalon,menedéképítés a hóban,rengeteg harcászat és kint alvás.Hirtelen ennyi,12 éve volt,már felejtettem egy kicsit.:)Ezeken a tanfolyamokon a század egésze vesz részt,parancsnoktól utolsó légiósig.Arról,hogy melyik tanfolyamra megy a század,nem tudom ki dönt.Lehet,hogy a századpk választ vagy az ezredpk kijelöli.Én '98 márciusában voltam,'01 márciusában volt újra a század,de azon én már nem voltam,mivel a leszerelő szabimat töltöttem.
Légióban a 2REG(27BIM műszaki ezrede) és talán az ejtőernyősök hegyi százada csinálja meg az összes ilyen jellegű tanfolyamot.A többi ezred századai meg valamelyiket.
Előzmény: M.Zoli (50261)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!