Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Magyarország honvédelme és biztonsága EU, NATO, és világviszonylatban.
Minden, ami a MH helyzetét befolyásolta a közelmúltban, befolyásolja a jelenben, és befolyásolhatja a jövőben.
Aktív és inaktív katonák, rendvédelmiek, és a honvédelem iránt elkötelezett civilek klubja.
A támadókat a helyszínen nem fogták el, mert a magyar alakulat a sérültek ellátására koncentrált, mondta Bocskai István. Értesítették azonban a rendőröket, akik két órán belül elfogták a támadás feltételezett elkövetőit. Két, Pakisztánból érkezett terroristáról van szó, feladatuk a nemzetközi erők támadása volt, nem kifejezetten a magyarok voltak a célpontok - mondta Bocskai.
A rájuk támadó lázadók közül egyet megöltek, egyet megsebesítettek Andarabi szerint. A Hizb-i-iszlami nevű szélsőséges iszlám szervezet magára vállalta a támadást, és azt közölte, hogy rakétákat lőttek a katonákra, és ők is veszteségeket okoztak.
Nekem azzal van problémám hogy a hivatalos anyag szerint MINDENKI azzal voltelfoglalva hogy mentse a srácokat.
Ez az ami nekem több mint furcsa mert ugye először is viszonozza az ember a tüzet majd biztosít mert menteni is csak úgy lehet ha többé kevésbé biztonságos.
Innen értelem szerűn a magyarok ujja is könnyebben fog rántgatózni mert szerintem most sokaknak kipukkadt a lufi hogy ez háború. Nem arra értve hogy akik kint vannak ne vennék komolyan a dolgot hanem hogy ez a dolog mennyire komoly.
Kérdés hogy ez egy figyelmeztetés, tévedés vagy nyitány volt a magyarok felé.
Frissült a cikk."A rájuk támadó lázadók közül egyet megöltek, egyet megsebesítettek Andarabi szerint. A Hizb-i-iszlami nevű szélsőséges iszlám szervezet magára vállalta a támadást, és azt közölte, hogy rakétákat lőttek a katonákra, és ők is veszteségeket okoztak."
Egy beteg ágyánál az aggódó hozzátartozók nem szoktak röhögni a betegen ha kiderül, hogy az akut vese baja mellett még pluszban eltört egy bordája is.
Hidd el nekem ezen senki, de senki nem röhögne.
Gondolt csak át logikusan. Fogadni merek Gy. Ferenc egész éves jövedelmében, hogy ezeket a döntéseket amik a mi életünkre ilyen hatással voltak nem egyenruhás emberek hozták meg hanem olyanok akik öltönyben meg kis kosztümben járnak.
"Kíváncsi leszek, hogy az, amit te és Speed meg még sokan mások ki kell(ett) hogy álljanak, kap-e valahol megfelelő publicitást."
Erre én is.
"A VKF (vagy valaki) helyében én szépen seggberugdosnám a felelősöket."
Felelős?? Ugyan már. Két dolog van az egészben 1, Az alapvetően szarul működő toborzási rendszer 2, VKF-től ne lefelé hanem felfelé keresd a felelősöket.
Seggberúgás? Esetleg a választó polgárok április 11.-én a szavazó fülkék magányában.
Tudom, hogy máshogy vagy szokva és más a mércéd, menetgyakorlat ügyben, de sajnos ez van. Igaza van civ07-nek, hogy kicsit túl van misztifikálva és jó kis pr dolgot kerekítettek belőle, de nekem akkor is pozitív a dolog. Az, hogy egy tábornok (vagy vezető) elöl megy és egyáltalán elmegy és végig csinálja, ami mondjuk alap kellene, hogy legyen, tiszteletre méltó nálam.
Pár hónapja egy topictárs beírt egy történetet, hogy látott egy csíkos nadrágos urat a ZMNE től nem messze gyalog sétálni. Meg volt lepődve, hogy nem sofőr vitte és maga ment, és ezt pozitívumként élte meg. Ebből indulj ki. Ehhez képest a cikk mondandója tényleg hű meg ha!
"Viszont azt nem értem,hogy miért tábornok a laktanyapk?"
Viszont a nem értésben állj be a sorba és húzz egy cetlit tábornok és egyéb főtiszt fronton. ;) :)) Lásd Gyula cikkeit a rendfokozati piramisról, amivel kapcsolatban nem beszélhetünk már piramisról hanem inkább rendfokozati kockáról lassan.
Emiatt a "majdnemtiszt" dolog miatt ne akadj ki. Én négy év rendes csapatszolgálat után egyszer csak megkaptam a második csillagomat, amit a parancsnokom (igazi tirpák parasztember volt a dolog jó értelmében véve, azóta is mélységesen tisztelem a "tirpák parasztemberségéért", mert nagyon ember tudott lenni.) azzal kommentálta a dolgot, hogy "Gratulálok ... abból az alkalomból, hogy végre tiszt lett." Én persze meglehetősen értetlenül: "Mééé, eddig mi voltam?" Eddig hadnagy volt.
Na persze egy közös szolgálatunk alkalmával (ő volt az ügyeletes osztályparancsnok, én meg az ügyeletes rávezető tiszt) elmagyarázta a dolgot, hogy eddig volt a tanulóidő, addig volt a türelmi időszak, de eztán már maximálisan számít rám, természetesen szétrúgja a valagamat, ha nem az elvárások szerint teljesítek. Megjegyzem, a csapatunk a tűzbe ment volna érte.
Tiszteletem! Érdekes dolog ez a csíkosság. :) Ha szigorúan vesszük, akkkor igazából öt csíkkal végeztem (egy kis kitérőt megejtettem más szakirányra), tehát most már 6-tal rendelkezhetnék. :) De úgy gondolom, hogy van valami abban a kissé gúnyos, csipkelődő kifejezésben, hogy a hdgy. "majdnemtiszt". Legalább egy évig a beosztásában, a laktanyában erőteljesen "tájol" mire nagyjából képbe kerül. Már ha adatik neki egy év erre. Ez persze nem azt jelenti, hogy nem tud megoldani semmit, de... Az, hogy ki mennyi ideig csíkoskodik saját habitusától, környezetétől és nem utolsó sorban a rábízott feladatoktól is függ. Szerintem.
Az élet úgy hozta, hogy saját főnököm vagyok jelenleg (mb. szdpk.), úgyhogy nem egyszerű a helyzet. Ami meg a saját magamról alkotott képet illeti, azt megtartom magamnak. :)
A nevem meg nem váltogatom csak úgy, még ha nick is. Ezt legalább ismeritek.
Jó magyar szokásként mindig a legmagasabb rendfokozatú katona a laktanyapk. Jelen esetben ez a személy tbk-i rendfokozatot visel. Magyar ezredesek közül én is többet ismerek, akik nagy "természetjárók". :)
Tudja a t.köm,hogy a francia tábornokok milyen gyakran sétálgatnak a természet lágy ölén!:)A volt ezredpk-im nagy természetjárók voltak. Viszont azt nem értem,hogy miért tábornok a laktanyapk?Meg azért leb.szhatta volna az embereit,hogy ha ő bocskait visel,akkor már ők se sísapkában legyenek az eligazításon!
Ez mindössze nézőpont kérdése! :) Azért nem vagyok benne biztos, hogy a francia hadseregben a tábornokok havonta hajtanak végre menetgyakorlatot. Sőt, más hadseregekben is max. üdítő kivételeket lehet erre találni. De ha neked mások a tapasztalataid, akkor szívesen meghallgatom! :) Magyar vonatkozásban két tábornokról is tudok, aki parancsnokként ezt rendszeresen megtette./ ill. megteszi.
Tudom, hogy ezzel nem leszek népszerű de én nagyon remélem, hogy nem fog olyan publicitást kapni amiből sokan vonhatnak le következtetéseket.
Értsd jól, ha ezt úgy értetted, hogy az a pár vezető aki tud az ellen tenni, hogy mások ne szívjanak annyit mint mi és javuljon mind a kommunikáció mind az előkészületek a felvételhez, akkor remélem, hogy eljutnak majd hozzájuk a mi történeteink, de ha ezt arra kellene használni, hogy jót röhögjön valaki a honvédségen akkor sosem leszek partner benne.
"Ettől függetlenül meg kéne látni benne a pozitívumokat is: Vannak még törzsek, amelyek végrehajtják - a parancsnokkal az élen - az egyébként kötelezően előírt menetgyakorlataikat" ...................................... Ez nem pozitívum,hanem szégyen!Ha már az is pozitívumnak számít,hogy az előírt dolgokat is végrehajtjuk,akkor már meg ette a fene.Számomra az a pozitívum,ha a pk saját ötlettől vezérelve pluszban még kint sz.pik az embereivel.
Igazad van abban, hogy az esemény egy "kssé túlmisztifikálásra" került. Ettől függetlenül meg kéne látni benne a pozitívumokat is: Vannak még törzsek, amelyek végrehajtják - a parancsnokkal az élen - az egyébként kötelezően előírt menetgyakorlataikat. Kár, hogy ilyen táv pont nincs az előírásokban, de ezt meg írjuk a hó számlájára! :)
Franciknál többféle hegyi/téli kiképzés van.A 27BIM,hegyivadász hadosztály-nál vannak a tanfolyamok.Értelemszerűen a hegyivadász hadosztály alakulatai megcsinálják mindegyiket.A többi hadosztályból is elég gyakran megfordulnak arra.Van olyan ahol a síelésre van hangsúly fektetve.Én olyanon voltam,ami a téli hegyvidéki harcászatra.Síelés nálunk nem volt,de azon kívül minden.Hágóvas használata,hótalp(használata és rögtönzött készítése),mászás ereszkedés sziklafalon,jégfalon,hófalon,menedéképítés a hóban,rengeteg harcászat és kint alvás.Hirtelen ennyi,12 éve volt,már felejtettem egy kicsit.:)Ezeken a tanfolyamokon a század egésze vesz részt,parancsnoktól utolsó légiósig.Arról,hogy melyik tanfolyamra megy a század,nem tudom ki dönt.Lehet,hogy a századpk választ vagy az ezredpk kijelöli.Én '98 márciusában voltam,'01 márciusában volt újra a század,de azon én már nem voltam,mivel a leszerelő szabimat töltöttem. Légióban a 2REG(27BIM műszaki ezrede) és talán az ejtőernyősök hegyi százada csinálja meg az összes ilyen jellegű tanfolyamot.A többi ezred századai meg valamelyiket.