Ma egy Opel Astra belém jött hátulról, eléggé megtört. Lökhárító, lámpa, ajtó, a csomagtartó is eldeformálódott belül. Tatabányán vagy a környékén hová vigyem? Ha valaki tud segítsen!
3 éves az autóm, és asszem, ez lesz a 3. hely ahova szervizelni viszem. Nyíregyházán. Pedig én nem váltogatom a szervizeket, csak megszűnnek :) Egész pontosan, akitől vettem az autót, azt átvette a Jász-Plasztik, de a szervízt a szomszédban a Mazda csinálta. De most az is megszűnt, a JP pedig elköltözött.
Saját tapasztalatból is mondom, mert nekem is KIA-m van és ide hordom kötelező szervizbe. Kérdésedre válaszolva, az utóbbi időben igen.A "régi" banda kicserélődött és egy régebbről összeszokott csapat dolgozik most már.De gyere el, és tapasztald meg a saját bőrödön.
Ajánlhatok egy jó szalont. Pl. Szolnok, Zakar és Társa. Szerintem az egyik legjobb kereskedés értékesítés és szerviz szemszögből is.(Saját vélemény, tapasztalat)
A következtetés az lett volna, hogy suzuki kell venni - persze nem gondoltam komolyan - , egyébként sem akartam belerondítani off-témával a topicba. A wagonkám már nincs meg, amúgy már nem téma. A KIA Venga keltette fel a figyelmemet, azért olvasgattam ezt a topicot, mert a ceed-tapasztalatokon keresztül talán leszűrhető egy's más a vele műszakilag rokon új típus kapcsán... Gondolok pl. az 1.4-es benzines motorra stb. Az egyterűeket, ill. a kombikat kedvelem, ezért jött képbe a Venga, de a Ceed SW is tetszik...
Én nem is vitatom, hogy jók a Suzukik. De formára és az anyagok minőségét tekintve még nagyon elmaradnak... holott árban már utolérték a konkurenciát. :S
Régen nézegettem az SX4-et (1.5 GLX ~4millió)... végül olcsóbban vettem egy sokkal jobban felszerelt KIA cee'd-et (1.4 EX ~3,7millió).
Én is sokat Wagonoztam mert édesapámat 5 évig szolgálta hűségesen, imádta a nyomatékos motorját, és a praktikusságát. Csöndesnek nem mondanám, de teljesen rendben volt. Ennek a hátsó, ötödik ajtó zárját kellett időnként megkenni mert óvatosan zörgött, mocorgott a helyén. Most egy Honda jazz-al jár. Iszonyat csendes, de a legkisebb 1.2-es motor nagyon vérszegény. Papiron 7 lóerővel többet tud mint a Wagon (78LE) de ezt jól titkolja. Ennél a motortartó gumibak felől jön kotyogó hang, szervizben azt mondták kicserélhetik, de ez ilyen. Kollégájának is Jazz van, neki is kotyogott. Ő kicseréltette. Ideig óráig jó volt de ismét elkezdte. Az meg olyan! :)
Asszony autójában (Swift II) is volt érdekesség a féknél. Kb. fél éves volt az autó, amikor először vezettem. Ráléptem a fékre (ami egyébként olyan, ahogy te is írtad), majd egy halk kattanást hallottam. Kérdeztem asszonyt, hogy mindig ilyen-e, de persze ő addig nem is figyelte. Ha zötyögős földúton mentünk, zörgött valami a futómű felől, és ahogy ráléptem egy kicsit a fékre, egy kattanás után elhallgatott. Persze egyből vittük szervizbe, ahol kiderült, hogy gyári hibás volt a féknyereg, és az egész mozgott. (állítólag nem ez volt az egyetlen hibás autó) Mondtam is hogy milyen jó lett volna, ha autópályán nyomok egy satut és elszáll fék a kocsiról. :S Persze a Suzuki azt állította ez nem tudott volna megtörténni. Következtetés? :)
Asszony Swift II-jében sem nyikorog semmi... Inkább zörögnek a műanyagok. Következtetés: Abban nem puha-nyikorgó, hanem kemény-zörgő műanyagok vannak. :D
Amikor 5 éves lett a wagonom, akkor szólalt meg először a műszerfalban valami, téli mínuszokban. Meglepődtem, váratlan volt.. Nemrég egyéves Mazda3-ban ültem és nyikorgott valami az ajtóborításban. Ezen is meglepődtem, nem gondoltam volna... Bátyámék swift II.-jében nem hallottam semmi ilyesmit. Végkövetkeztetés? :)
Én általában zenéthallgatok a kocsiban, valami mindíg szól. :) De félretéve a viccet időnként nekem is nyekken, ropog a műanyag. Megszoktam, ilyen, Zene rulez!! :)))))
Még tökéletes autóban nem ültem sajnos, pedig elég sok típust volt szerencsém vezetni, rövidebb-hosszabb ideig. Valami mindegyikben nyüszögött, kattogott.
mostanában nyekereg a kormány. Nem folyamatosan, van, hogy napokig mindig, aztán utána napokig semmi... Középállásnál ha kicsit balra vagy jobbra tekerem, "mûanyagos" nyikorgás hallatszik. Egy szervizt kérdeztem, ott azt mondták, hogy a légzsáknak van vmilyen kábele, ami mint egy mérôszalag, úgy tekeredik ki és vissza kormánytekerésnél, és biztos az, de azzal sokat nem tudnak kezdeni, mert nem lehet roncsolás nélkül szétbontani... Tapasztalt már valaki ilyet?
Szia Gurulj be vele egy szervizbe (legegyszerűbb oda, ahol javították), és pár pillanat alatt felprogramozzák. Rádugják a számítógépre, és mint egy force feedback-es számítógép-kormánynál, beállítják a kormányközepet. ;)
valamítől egyenes menetnél a kormány kb 10 fokkal balra áll.
(futómű állítás volt)
ez kihat a futóműre, kerekekre, esetleg esp-re is? tudom házilag orvosolni? vagy egyszerűbb a szervíz (esetleg esp elfordulás jeladója közvetlen a kormányon van? akkor miért nem avatkozik állandóan közbe?) ráérek vele szeptemberig a kötelező szervízig?
Van valakinek valmi ötlete hogy lehet védekezni az autó tetején,motortérben virgonckodó kis állatok ellen? Ha jól gondolom nyest,vagy ilyesmi lehet. A különböző utrahangos kiállatriasztókat már próbáltam-nem váltak be.
A KIA biztonsági ellenőrzésre márkaszervizeibe hívja egyes ceed modelljeit
Néhány ceed-nél gyenge lehet a fékhatás Biztonsági átvizsgálás, illetve bizonyos esetekben a főfékhenger cseréje is szükséges lehet
A KIA Motors szervizeibe hívja az elektronikus menetstabilizáló rendszerrel (ESP) felszerelt ceed modelleket, biztonsági átvizsgálásra. Néhány tulajdonos jelezte, hogy autójának fékteljesítménye gyenge. A vizsgálatok arra vezettek, hogy a problémák okozója a főfékhenger, illetve annak belső szerkezeti meghibásodása.
Néhány autó átvizsgálása után kiderült, hogy a fékrendszer biztonsági ellenőrzése, és a főfékhenger cseréje a szükséges megoldás. Mindezek alapján a KIA visszahívási akciót hirdetett valamennyi 2008. április 1. és 2009. március 30. között gyártott, ESP-vel felszerelt ceed-re.
A fékhatás hirtelen csökkenése nem valószínű, a hiba sem sérülést sem balesetet nem okozott, ennek ellenére a KIA arra kéri az ESP-vel felszerelt, fenti időszakban gyártott ceed-ek tulajdonosait, hogy keressék fel márkakereskedőjüket, és vizsgáltassák át autójukat.
Az akció Európában összesen 56,000 ceed-et érint, ezek közül mintegy 35,000 esetében lehet szükség a főfékhenger cseréjére is. Az átvizsgálás mindössze negyed órát vesz igénybe, a főfékhenger esetleges cseréjének ideje további 35 perc.
A KIA már elkezdte az érintett tulajdonosok kiértesítését, az értesítendők száma nagyban függ attól, hogy az ESP az adott piacon alapáras felszerelés, vagy megvásárolható extratartozék-e.
A kampányban Magyarországon 323 ceed érintett. Minden tulajdonos a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatalán keresztül levélben kap értesítést. A kampány azon gépjárművekre vonatkozik, amelyek az alábbi alvázszám tartományba tartoznak. (A 17 karakterből álló alvázszám utolsó 6 karakterét kell figyelembe venni.)
Köszönöm a válaszokat! Első dízelautóm lenne, egy benzines Mazda 323-assal járok, ami megbízható, de autópályás közlekedésnél a sok pörgetéssel, visszagyorsítással megeszik egy csomó üzemanyagot, meg nem is nagyon megy. Ennek szeretnék véget vetni...:)
Nekem egy 3 éves 98 500km futott 5ajtós, 1,6crdi-m van. Problémák: stab-pálca 48 000km-nél garban cserélve 1éve. Rádió néha rosszalkodik (lefagy), ekkor biztositék ki, majd vissza és jó. Fogyasztás: 5-12l-ig bármit ki tudok hozni. :) Erősen függ a vezetési stílustól. Gumik: a gyárilag adott michelin energy gumiknak ez az utolsó idényük. Motor: Még mindig húz. Torpanás nálam nincs, mert én rendesen kormolom havonta. :) A ceedclub.hu oldalon több infót is találsz. Szervíz: én egy szervízhez vittem eddig és viszem a jövőben is. Ott lehetek az autó mellett, bambán nézhetek a kocsira és minden hülye kérdésemre, türelmesen válaszolnak. :)
Az én 1,6 dízel SW-mben már 58e km van, most fogom a 60e-s szervizre vinni. Eddig nem volt semmi komolyabb hiba, jobboldali stabpálcát cserélték garanciálisan kopogás miatt, illetve a belsô visszapillantó tükör rezonált elég hangosan, azt is kicserélték. Teljesen megbízható, a fogyasztása meg nálam 5-5,5 liter között van.
Sziasztok! Kia Ceed vételén gondolkodom. Olyan dízel tulajok véleménye érdekelne, akik már jelentős (nem pár tízezer) km-t mentek az autóval. Meghibásodások, kötelező szervizek átlagárai, megbízhatóság érdekelne, ill. hogy ha keveset futott példányt találok, mit nézzek meg alaposan. Olyan ismerősöm ugyanis van, aki iszonyat sokat ment 1.4-el, tehát már az bizonyított, de engem a dízel jobban vonzana. Köszönöm előre is. (A barátom 1.4-el bő két év alatt 150 ezret(!) ment, 20 ezernél egy kormánymű csere és aztán egy hifi csere - ennyi volt a komolyabb javítás. Tavaly novemberben vett egy ugyanilyet, újat, abban most közel 50 ezer van).
A hátsó ülés hátlapjának és ülőlapjának tövében két-két "fém pánt". Az egyszerűség kedvéért műanyag gombbal is jelölik a háttámlán, hogy melyik vonalon keresd. :D
Sajnos nem. Nem szeretem telepakolni ezeket a helyeket, rendet tartok a kocsiban. Sajnos eléggé a motorház felől a jobb oldalról jön ez a kotyogó hang. Nem tudom elképzelni, hogy mi lehet, de most már kezd nagyon idegesíteni, úgyhogy muszáj lesz elvinnem egy szervizbe.
Hát én is írogathatnék a Bmw, audi, egyéb presztízsmárkák forumaiba ilyennekkel naponta többször! Sajnos nem egy ennél durvább esetet láttam, volt olyan is amikor kiszálltak az M3 -os a kopaszok egy bmw ből mert nem húzodott le egy idős bácsi előlük időben és csúnyán megverték... Szerencsére ez nem ceed-es hozzáállás,inkább német autós tulajokra vall. Aki ilyen autót vesz,annak adnak ajándékba tahó hozzáállás is... (Ez sajnos az ismerőseimre is igaz akik Bmw-t vettek,nem ismerek rájuk azóta amikor vezetnek...)
Egy használt ceed sw vételén gondolkodunk. Ki is néztünk egyet, mely pont most lesz két éves, és egy kicsit aggódunk, mert bár nagyon jól hangzik az hogy 7 év garancia van rá, de a garancia leírásában az apró betűs részben a következőt olvastuk: "A gyári alkatrészekre, kiegészítőkre és akkumulátorokra 2 év." Tehát ez gyakorlatilag mindent magába foglal, ami elromolhat az autóban, nem? Így lényegében a 7 év az nem vonatkozik semmi jelentős dologra, illetve nem tudom elképzelni, hogy milyen alkatrész lehet "nem gyári". Nagyon hálásak lennénk, ha tudna valaki bővebb leírást adni, hogy mit gondol a Kia gyári alkatrésznek, és mit nem.
Egy Kia Cee'd SW-m van és egy olyan gondom lenne, hogy egy ideje kotyogó hangot hallok a motortér felől menet közben. Mintha valami mozogna. Ha egy kicsit rázkódik az autó, vagy mikor kicsit meglendül akkor hallani csak. Márciusban voltam vele kötelező szervizen. Ott nem találtak semmi hibát, de körülbelül azóta hallom ezt a hangot. Van esetleg valakinek valami ötlete, hogy mi lehet ez?
Hát ez gáz. Sajnos minden márkánál vannak ilyen barmok, akik azt hiszik övéké az út. Remélem olvassa, magába néz és egy kicsit elgondolkodik azon, hogy vissza kéne venni. Megelőzni mindig könnyebb egy baleseteket, mint túllépni rajta. :S
Ne haragudjatok a következő üzenetért, de talán itt elolvassa az érintett!
A 47-es úton szabályosan haladtam tegnap d.u. fél hét felé egy szürke régi Fabiával, a mikepércsi szociális otthon után, amikor szemből, Debrecen felé kielőzött egy grafitszürke metal Cee'd, oldalán nagy felirattal, (talán Kia felirat volt, tehát szalonautóról van szó). Egészen közel hozzám kezdett előzni,a nagyobb bajt csak padlófékkel tudtam elkerülni, nem tudom, hogy a megelőzött autó is besegített-e fékezéssel. Nem vagyok haragos ember, voltak már hasonló szituációim, ha jelez a szembejövő, és látszik rajta, hogy ő is megijedt, még mosolygok is rá: o.k., nincs baj, ezt elnézted, de én is csináltam már hülyeséget vezetés közben! Viszont ez a Kiás srác, a másik típus képviselőjeként nem zavartatta magát, még csak felém sem pillantott, aminek kb. olyan üzenete van, hogy: én jövök, tűnés mindenki az utamból! Ez a mentalitás egy kicsit bosszantó, mellesleg életveszélyes!
Szia Ha, ablaktörlő lapát érdekel itt is körül nézhetsz! http://www.fridcar.hu/alkatresz/karosszeria/ablaktorlo/kia/cee%27d/ Nem olyan jók az árak mint amilyet a klubtársak intéztek, de jobb mint a szervizes ár.
Köszi szépen a segítséget! Rajta vagyok az ügyön,ma beszéltem a KIA vezérképviseletével, talán lesz belőle valami. Ha kiderült,hogy mi lesz megírok mindent!
Nekem eddig 2x cserélték gariban utóljára 50 eKm környékén,szintén 2007-es. Igaz nem ment elsőre,de a volt főnököm a kia-nál dolgozott régebben és telefonált az ügyemben valami garanica ügyinéző fejesnek egyik este, másnap hivtak hogy cserélik!
mivel neked 2007-es a kocsi, elvileg neked garanciában kellett volna, hogy cseréljék. nekem 2008-as és még mindig nincs a kivételek között semmi, kivéve kopó alkatrész és aksi, klíma.
a garancia füzet a mérvadó.
idézet a ceedclub.hu fórumról
Greghozta: "Mindenkinél a garanciális füzet a mérvadó. Ha valakinek mégis problémája, vitás ügye lenne, az írjon az info@kiamotors.hu -ra (név, alvázszám, elérhetőség, probléma), vagy hívja a 06-40-542-542 (06-40-KIA-KIA) számot."
a garanciafüzet a mérvadó. régebbi cee'deknél a stab.pálca még nem volt a kivételek között. idővel ezt az alkatrészt belecsempészték a nem garanciális elemek közé. a te garancia füzetedben benne van, mint alkarészt amire nem vonatkozik a garancia?
2007 4. havi ceed-emben 53000 km-nél stabilizátor rudat kell cserélni. A szervizben azt mondták, hogy 2 év vagy 60 000 km a garancia a stabilizátorra. Közben olvastam olyanról, hogy valakinek a 3 éves autójában garanciában cserélték. Van valakinek ezzel a témával kapcsolatban tapasztalata? Előre is köszönöm!
hát igen...ha olyan sok összejön sokkal olcsobb lenne! Nem lehet csatlakozni már? Ezt a forumot nézem minden nap,de oda már ritkán megyek belépni, keresgélni ...
Érdekel valakit Bosch ablaktörlő garnitúra 7-8eFt körül? Egyet nem érdemes rendelni mert akkor majdnem 10eFt ra jön ki egy szett! Ha páran összeállnánk pl 4.- en akkor már lehetne osztozni a szállítási költségen és olcsóbb lenne! Akit érdekelne egy ilyen megoldás keressen mailben!
Nagyon köszönöm a gyors segítséget!! Ha bármilyen KIA-s dologban tudok segíteni, szóljatok! Hajrá Cee'd, hajrá KIA! ;) Örülök, hogy van egy ilyen közösség hazánkban.
KIA értékesítő vagyok. Egy Magyarországon élő, német ügyfelem rendelt nálam egy CEED 1.6 CVVT EX-t. Sajnos a gyárból nem tudom német nyelvű kezelési kézikönyvvel rendelni alapból. :( Ebben kérném a segítségeteket, szükségem lenne német nyelvűre! PDF-ben is jöhet akár. :)
Voltam 2 éves szervízen. Azért az elég döbbenet, hogy az egyik szervizben 70e-t kértek volna a másikban meg 33-at! Kétszeres különbség ugyanarra a melóra? Végül a Kia Szabóba vittem teljesen jó volt, bár kicsit várnom kellett a kocsira. Egyébként ő az: http://www.kocsim.hu/hamlet/1-kia-ceed-ex-lim :)
Persze... Amíg nem regisztrálsz és jelentkezel be, nem jelenik meg az összes topik ;) A szerelési segédletek, típushibák, és további témák csak belépés után válnak láthatóvá. ;)
Szia! Én itt szereltettem be mindkét autónkba, három éve tökéletesen működik: http://www.kovialarm.hu/
Nincsenek túl közel, bár attól függ, Te merre laksz :-))
Nem csak tolatóradarral, hanem riasztókkal, UV jelöléssel, minden egyéb járművédelemmel foglalkoznak. Teljesen korrekt, megbízható srác!! És az árai sem rosszak! Üdv, apapék
Köcce, megvolt a reg oda is, de elég pangásnak tűnt az élet, azért nyergeltem át ide. De akkor tolatóradar ügyben majd ott érdeklődöm. Majd biztos lesz még pár n00b kérdésem. :)
Köszi :) Az inditrade szombaton is nyitva van. ;) (mindig náluk veszem a Sonax cuccokat (ablakmosó, gumiápoló, autósampon) A ceedclub.hu-n sokan szereltettek már be tolatóradart. Abban inkább ők a kompetensek. ;) Gyere és regisztrálj be közénk.
Ó tényleg nagyon szép, grat hozzá! Úgy nézem ez nem bántja a fényezést, remek! Akkor azt hiszem ezt fogom kipróbálni. Nekem ezüst színezetben pompázik a gép, nem tudom hogy áll majd neki a mély fény, de rossz nem lehet. De hogy miért kell az összes ilyen boltnak a világ végén lenni szűk nyitvatartási idővel?! Ezt sosem fogom megérteni. Köszi a segítséget! Már csak azt kell megtudnom mennyibe kerül a cucc -> majd zaklatom őket.
Még egy dolog - próbálkozott már valaki utólag tolatóradart beszerelni/tetni?
De, az is jó erre a célra. Amit én belinkeltem az egy mély fényt fog adni a kocsinak.
Nekem a fekete autó olyan lesz tőle, mint a tükör, és pár hétig (hónapig) lepereg róla a víz. Nagyon szeretem. Egyszerű felvinni (adnak hozzá egy szivacsot), és könnyű fényesre törölni. (utána iszonyat sima, és csúszós felületet kapsz) A tégelyem már 2 éve megvan, pedig nyáron minimum kétszer megcsinálom a sajátomat, és az asszonyét Swift-jét is.
Én minden évben átkenem a kocsit 2-3 alkalommal. Általában Sonax termékeket használok, de TurtleWax színpolírom is van. Nem rossz termék, de ha polírozni nem szeretnéd, akkor inkább a következőt ajánlanám neked.
http://sonax.hu/index.php?module=termekek&tid=3
Ha pesti, vagy Pest környéki vagy, akkor legolcsóbban Budaörsön veheted meg az Inditrade-nél (importőr - a Tescóval egy vonalban csak az autópálya másik oldalán)
Egy megerősítést szeretnék tőletek kérni waxolás témában. Csodálatos Ceedünk ezüst metálfényben pompázik és nem ártana, ha ez így is maradna. Kis karc van a csomitartónál, de nem jelentős, amúgy hibátlan a fényezés. A vásárlás előtt (ez az első autónk) annyit foglalkoztam autóápolással, mint egyszeri politikus a korrupció-ellenes EU-s ajánlásokkal. Hallottam már róla és tudtam, hogy sokak szerint jó. A neten próbáltam informálódni, ezek alapján az alaptézisem a következő: Ha van egy verdád, ami nem karcos, mosd le és kend le waxxal negyedévente, mert védőréteget von a fényre, könnyebb mosni, stb. A waxolás nem keverendő össze a polírozással, ami a fényezésen keletkezett hibákat hivatott kijavítani. A Turtle wax általánosan elfogadott szer, erre a feladatra alkalmas, Tecsóban, nagyobb boltokban 2 rongyért meg lehet kapni. Csak azt nem értem, mosóban a waxolás miért 5 rongynál kezdődik?! Nagyjából eddig jutottam az infókkal. Aki legalább közepesen járatos a témában, kérem bólogasson, vagy ingassa a fejét elektronikus úton. :) A konstruktív segítséget és tanácsokat előre is köszönöm!
Szia. Igen, 2007 május végi. Rozsda nyema. :) Minden műxik rendesen. A légbeömlő az kitartóan nyekereg a szélvédőnél, de a minap drasztikusan kiékeltem. Most kuss van. :)
2007-es Díler gépe. És tudtommal nem volt eddig semmilyen proléma, egyszer az akkuja merült le,mert rajta maradt a világítás plusz benne volt a kulcs ( ha kiveszi az ember a kulcsot magátol mindent lekapcsol).
De régen nem jártam itt. Alig ismerek már meg egy- két régi bútort.
A helyzet: 1.6 CRDI 120.000km! Természetesen kutya baja, gyári fékbetétek, ( nem fékezek:) Elfogyott 2 db stabi pálca, és 2 hátsó gátló (csere gariban anno) Hála a jó utaknak.
Ugyanaz az 1.4 75 lovas motor volt az első generációs Megane-k ben. Valamint az 1998-ig gyártott Megane-kben lévő 1.6 8V, 90lovas motor kerül most a Daciakba is. Nem volt az rossz motor, szerettem benne, hogy 160-nál forgott 4000-et.
Erre azt szoktam mondani, hogy igen, sokkal jobb egy renaultnál egy szintén török összeszerelésű Toyota :D Vagy az az Opel, ami ugyan németországban készül, de török vendégmunkások rakják össze :D A Talicska azért jó, mint amiért a Dacia is. több mint 10 éve kitalált és bevált alkatrészeket raknak bele, míg pl. egy Megane-ben mindíg a legújabb vackok vannak, amiknél 2-3 évig eltart, mire a franciák megszüntetik a típushibákat. De addigra jön a modellváltás, indul a mókuskerék újra :(
Szia! Két éves a kocsim, és szinte a kezdetek óta csinálja: kizárólag esős, ködös reggeleken, induláskor surrog a fék, de a hang 1-2 perc múlva eltűnik. Kia Szabóéknak említettem egyszer, megnézték, de semmit sem találtak. Ha jól emlékszem valamit mondtak a vizes (talán) fékbetétről, amiről elpárolog a nedvesség, ezért szűnik meg a hang. Mindenesetre a hang ellenére a fék tökéletesen működik.
"Többszöri fékezés után némileg csökken a hang, de nem szűnik meg teljesen."
bizonyara valami massziv dzsuva (pld. femdarab) szorult valamelyik fekbetet es a tarcsa koze. szerintem vidd be szervizbe kipucoltatni, mert ha ott marad es nem kopik el akkor szetkurja jobb esetben a fekbetetet rosszabb esetben a tarcsat es az draga leend.
Sziasztok!1.6 crdi-nél beindítás után vmi nyöszörgő hang jön a motor tértől.Ez lehet a vízszivattyú?Ha bemelegszik csökken a hang intenzitása.Ezt a télen kezdte fűtéskor. Tud valaki valamit? Előre is köszönöm!
Előfordult már valakinél fékezéskor, erősen hallható surlódó hang. Mostanában kezgte el adni a hangot a kocsi (1,6 CRDI) 28.000 km-nél. Kopott fékbetétnek még korai lenne. Többszöri fékezés után némileg csökken a hang, de nem szűnik meg teljesen. Gondolom, ha a sok kosztol, portol esetleg rozsdától lenne,akkor az előbb utóbb megszűnne mosás, vagy sok fékezés után. Sajnos ez nem szűnik meg többszöri mosás és fékezés után sem.
Én egy 90lovas Megane-t cseréltem le az 1.4-es Ceedre. A Ceed nehezebb a Megane I-nél vagy 120 kilóval, de a + lóerők miatt ez szerencsére nem érződik.
Próbáltam sok más autót, de azokból csak az 1.6-osok jöhettek szóba, de valahogy azok is nagyon lomhának tűntek. Nem szeretem a pirosig forgatni az autót, alsóbb tartományban pedig jópár autó "elvérzett". A Ceed valami miatt jobban megy kisebb fordulaton is. Egyedül talán az 1.3-as Swift volt az, aminek még tetszett a motor karakterisztikája, de ne vicceljünk már, több mint 3 milliót kifizetni egy akkora autóért! Mert amelyik swiftbe már érdemes beülni, az annyiba kerül. Mint ahogy a 75 lovas Fabia is, szóval vicc. (Ezek a dolgok még 2007-ben voltak, azóta lehet, hogy változna a véleményem, de nem valószínű :) )
A KIA szerintem ott tart most, mint a Japán autók a 70-es évek környékén. Autót már tudnak csinálni, de sajnos még presztízse nincs. Legalábbis itthon. Mert a teniszt már jónéhány éve is Agassi és a Kia Sorrento reklámozta.
A fórumon vannak egy páran, akik 90-100ezer környékén járnak, és egy-két apróbb típushibát leszámítva nem volt és nincs bajuk a kocsival. Én egy 75lovas Xsarát cseréltem be, de a cee'd klasszisokkal jobb. Amit egy-két ember mond, az bődületes marhaság... van aki úgy állít valamit, hogy csak képen látta a kocsit.
...konkrét példa... "gagyi kopogó műanyagok mindenhol" - holott a cee'd-ben szivacsozott, gumirozott belső van. Hidd el... aki kipróbálta, az elismeri, hogy ez már nem egy 10évvel ezelőtti KIA. Nem véletlenül van tele a net a fényező cikkekkel. ;)
Kia Pregioval kapcsolatban lenne kérdésem(Sry hogy ide írok de a pregio fórum nem nagyon aktív)
Lehet h fura lesz de az érdekelne h hol van az autón a duda!!!!Mármint a kasznin hol? mert a kormányt hiába nyomogatom,nem szól semmi szal nem találom!:D Ha valaki tud,segítsen!!
ajánlanám figyelmedbe a ceedclub.hu fórumát, ahol többszáz ember lehet segítségedre a kérdéseidben. Nekem ugyan nem SW-m van (már volt hozzá szerencsém(jelenleg is egy faceliftes SW-vel járok)), de az 1.4-es motor is erőlködés nélkül mozgatja a kasznit. A KIA-tól mint márkától nem kell félni, hiszen már ~50éve gyártanak autókat/teherautókat. Én a 192 centis magasságommal simán elférek az első és hátsó traktusban, úgy, hogy a fejem nincs a tetőkárpiton, és nem kell terpeszben ülnöm, hisz a térdeim nem érik el az első üléssort. Az SW-ből azért egy kicsit nehézkesebb a hátsó kilátás, de egy 15-20ezer forintos tolatóradarral megoldódik a probléma.
Ha hitelre veszed az autót, akkor nagy valószínűséggel engednek a meghirdetett árból, hiszen a bankoktól jutalékot kapnak. A fórumunkon van egy "vásárlási tapasztalatok" topik, ahol olvashatsz néhány érdekességet, és segítséget, hol érdemes, és hol nem érdemes autót vásárolni. ;)
Szia!A Cee'd-el kapcsolatban annyit tudok hogy hely van bőven,én 175 cm vagyok,ha hátul ülök, még a tetőig van min.15cm hely.A szélessége is jó.Viszont szerintem a magas beltér az alacsony hasmagassággal párosul.Ez viszont bosszantó,hogy egy Suzuki Swift,a régi,bizonyos patkáknál elfér, a Cee'd orra meg felakad.Amúgy jó kocsi,én szeretem.A mienk 1.6-os dízel,megy mint a golyó ,keveset eszik.Debrecen-Szeged, a 47-esen oda vissza kb.500km klímával ,minden településen lámpák stb.,durván 22liter.140-nél a pillanatnyi fogyasztása még gyorsítva tovább 10.1l volt.Ennyi jutott eszembe.
Jó estét mindenkinek!Örülök hogy van ez a topic.Van egy 1.6-os CRDI-s Cee'd -ünk.Másfél éves,kb.3napja szorul a zár ha nyitom-zárom a kulccsal.Mitől lehet?Mosástól?Beázhat?
egy láma kérdésem hadd legyen. Illetve kettő. Nemrégiben kiégett az egyik fényszóró izzója. A műszerfalon nem volt semmi visszajelzés erről. Mások fikáztak, hogy nekik van ilyen. Hasonló dolog, hogy mesélik többen (köztük egy KIA tulaj is, neki RIÓ-ja van) hogy a garanciális javítás előtt valamennyivel szintén egy lámpa gyullad ki a műszerfalon. Van ilyen? Vagy csak szivattak :)
Most,hogy így mondod..... elég sűrűn rárakom a laptoptáskámat és mindenféle kacatot. :)))) Csak tudod azt nem értem,hogy miképpen produkálta azt,hogy pl egy 30 km-es folyamatos út alatt(egyik városból a másikba,lámpák nélkül) is végig kolompolt. Persze amikor beértem a szervízbe vele,az istenért sem csinálta. :)))))))
Hát nem tudom... nekem a Xsara-nál sosem volt ilyen problémám, de asszony Swiftje is simán, és némán tolja fel a csomagtartó ajtaját... még -20°C-ban is. :S
De ha végre eljutok a Lurdy-hoz, csinálunk egy tesztet...
1 Szerintem minden gázrugó ilyen ha nagyon hideg van. Eddig minden kocsimnál ezt tapasztaltam. 2. A nyiszogás szintén a hideg miatt van, de beállítással kiküszöbölhető. 3. Én amikor így jártam akkor az anyósülésen lévő táskám miatt volt. 4 Ezt már megválaszolták.
A 4-es pontra mondanám, hogy az nem biztos, hogy megőrült. Hanem: Csak egy bizonyos szakaszból ítéli meg a dolgot. Mondjuk az utolsó 5 km átlaga, ami ugye változhat. Ha például jön egy 5 km-es lejtő, akkor, vagy hasonló extrém eltérés után van olyan jelenség, hogy a megtehető km-ek száma megnő. Ez más kocsiknál ugyanígy van. Vagy pl.: 5 km emelkedő után sík terep jön, stb. A csomagtérajtó hidegben nekem is gyengélkedik. Felnyomom, nemérdekel. Ez legyen a legnyagyobb baja. Tavasztól megy szépen.
Amikor láttalak a Primerával, azt hittem verdát cseréltél. Az örömhír, hogy ilyen rugalmasak és gyorsak voltak a szervízesek. A fiam mondta, hogy látta, hogy a suli előtt betétlapoztok, de a sérülést nem látta. Sajnálom. Mozgalmas a nyugdíjas élet :)
"Sajnos" ez a topik már nem olyan élénk, mint régen, de a ceedclub.hu fórumán hatalmas az élet. Szerintem csatlakozz hozzánk.
A gázteleszkópot ki kell cseréltetni, bár a nagy hidegekben a zsír új is szarakodik (haverok Opeljeiben is (a márka (Stabilus) is stimmel)). Amikor hajnalban (-10 -15°C) először kinyitom a csomagtér ajtaját, hatalmas roppanással (reccsenéssel) indul meg a teleszkóp, de napközben (~ -5°C) már nincs vele gond.
Üdv,sziasztok! Nem jártam még ebben a topicban,de örülök,hogy van ilyen is.:)
Lassan már két éve hajtom a 1,6 Diesel Cee'd-et nagyon kedvelem. Apróbb bosszúságok azért előferdülnek vele.
Majd próbálom átolvasni a topicot de addig is kérdeznék tőletek,illetve attól,akinek van tapasztalata az említett problémában.
1- Csak a hideg téli hónapokban előforduló gondok: A csomagtartó csak mechanikusan(fizikai segítséggel tolható felfele,mintha a gáz eltűnne belőle a hidegben?
2- Furcsa nyiszogó hang a csomagtartó felől de csak hidegben,nyáron eltűnik.
3- A biztonsági öv kolompolója(ha tetszik,bimbambolója) összefüggéstelenül időnként megőrül.(Akár bekapcsolt öv mellett is rákezd,volt,hogy egy órán keresztül,azt hittem agyvérzést kapok) Szervízben tercsigették a kezüket,hagyjam ott egy hétig és megnézik.... életszerű.:)
4- A km visszaszámláló(mennyi van még hátra a következő tankolásig) időnként behülyül és ellenkező irányba számol.:)
Most hirtelen ennyi. Valakinek hasonló tapasztalata?
Csá Robi! Az üzemzavom a következő volt. 2. fokozatban síma gyorsításnál a pillangoszelep leszakadt és beesett a turbó forgórészébe. na ott minden mozgó alkatrészt összetört. Gariban cserélték a turbót, az olajat a szűrőt + a tömítéseket. A kieső 5 napra hoztak egy Nissan Primerát. Gyorsak voltak. Egy órán belül a Szervízbe vitték tréleren a kocsit majd újabb óra mulva közölték a hiba okát. Ezután kb.2órán belül tréleren hozták a tartalékautót. Azóta mentem vele 4 napot. Most összetörtem a Giminél. Bal első ajtócsere, küszöb és B oszlop. Kb. 40-nel ütközött nekem egy Opel Corsa. Most láttam,hogy milyen masszív a Kia. Az ajtó símán nyitható és csukható csak kulcssal nem lehet bezárni,mert a kilincs deformálódott. Légzsák nem nyílt.
Nem én kezdtem! Nem én aprehendáltam le a más termékét látatlanból csak azért mert kínai! De nem "akarok" eladni csak lehetőség volt! Ha nem kell,azt lehet közölni pl.:" köszi nem" vagy egyszerűen nem kell rá reagálni! Alapból meg sem fordult a fejembe,hogy negatív véleményem elmondjam az "autóról" mert nem az én dolgom! "Kinek a pap kinek a papné!" De ilyen hozzá állás után, csak megtettem, és nem bánom!
Az tuti,hogy a kínaiak huligánok!:) Ha írsz nekik e-mailt minden infót elküldenek (címet,nevet,helyet,számlaszámot ) meg ami kell! Az árakról meg annyit,hogy ha körülnézel (vatera,bassx,martincar) ugyanezt dupláért adják! De nem a készülék ára a sok az "csak" 63eFt, hanem a szállítás! Ezt a készüléket az angolok 588USD+posta báron vásárolják!
Kínai DVD-k, mind vacak. Vannak jobban sikerült vackok, amik szimplán csak gyengék, de nem mennek tönkre, a rosszabbakat viszont legalább nem kell sokáig nézni. :)
Ezeket annak ajánlanám csak, aki megrögzött szerencsejátékos, de az asszony eltiltotta a játékgépezéstől, és haza kell mennie 5 után. :) Ugyanis tényleg ekkora lutri, hogy lesz-e gond vele, és akkor a garit tudod-e érvényesíteni.
Mi kettőt próbáltunk csak: az első pár hónap után ment tönkre (beestek a gombok!!), a második példány már a dobozból kivéve szar volt. Persze több cserét nem akar az "eladó", a pénz azóta is az ablakban...
Ez a GM Mrs Xie...hát...milyen márka ez te? Huligán? Nem sok ezért a 90 pénz? (Nekem mindig azt mondták, olyan cégtől, amelyiknek csak MOBILtelefonszáma van megadva, soha-soha semmit ne rendeljek. Te hogy merted?)
Nekem ugyan benzines van, de az eddigi rekordom 80km a 4 csíkkal (50km max. megtehető után vált át arra) Igaz, ekkor már baromira paráztam, hogy megáll, és úgy lépkedtem a pedálokon, mintha tojáson taposnék. Ekkor ment bele ~51,5 liter.
Szasz! Nekem volt olyan, hogy már csak 4 vízszintes vonal villogott a megtehető km-ek helyén, mentem még 15 km-t, de így is csak 50 litert tankoltam 2. kattanásig.
szia! nemtudom, hogy számoltál, de 7,3...(az utolsó tankolásnál lévő érték ezt mutatja: 2485 km és 182liter), de mindegy, lényeg, hogy nem nulláztam még egyszer sem, és én is gondolom, hogy inkább számítási pontatlanság. Majd meglátom később...
Sziasztok! Én egyszer már 60litert is tankoltam bele.Csak a végén már sűrűn kellett hintáztatni a farát. Kérdésem is van: Valaki próbálta , hogy az 50km-es határ alatt még mennyi kilométert lehet megtenni vele? /1.6 crdi/
Szia Andrej! Én kb. 2éve használom a tuningboxot. Soha semmi problémám nem volt vele. A fogyasztás nem lett több , persze ha padlóig nyomnám gyakran akkor biztosan megnőlne. Nyáron 50l naftával 900-1000km között van a hatótáv, télen egy 100km-rel kevesebb. 75000km-t mentem vele. Most cseréltek a kocsiban turbót mert a pillangószelep elszabadult és beesett mozgó lapáthoz. Recss. A Gyár anyaghibára hivatkozva gariban cserélte.
Szia! Gondolom nem minden tankolásnál nullázod a fedélzeti számítógépet, azaz a göngyölt átlagfogyasztásodra mutat 7 litert. Ha jól számolom adataid alapján 7,45 literes átlag jön ki. Az eltérés kb. 6%, ami adódhat mérési pontatlanságból, pl. a kút számlálója sem a javadra téved. Nem rossz érték ez! Szerintem legalább 53 liter, de még nem próbáltam.
Szeretném megtudni, illetve megerősítést/cáfolatot várok arra vonatkozóan, ha a fedélzeti computer 7.0 l / 100km-t mutat, akkor a lenti tankolás alapján számolt átlagfogyasztásom között és eközött az adat között mi a különbség magyarázata? Mindig 2. kattig tankoltam, és akkor, amikor már csak "----" villog, de amint látható "sosetele", egyáltalán mennyi a max, ami belefér az 53l-es tankba?
mivel még csak most ismerkedem az autóval, szeretném kipróbálni, hogy ugyanazon útszakaszon hogyan viselkedik esp-vel illetve anélkül, mert még nem volt esp-s autóm. Olyan ez, mint az ABS, az első autómban meg az nem volt, és nagyon örömködtem, amikor a 2.-ban jó hasznát vettem. :-) Ennyi.
Viszont azt veszem észre, hogy ESP kikapcsolásával számomra a kanyarok gyorsabban bevehetőek, míg ESP-vel olyan mintha picit behúzott kézifékkel kanyarodnék, és ezt nem szeretem annyira....:-)
Sokáig gondolkodtam, hogy megkérdezzem-e... de megteszem. :)
Mi értelme annak, hogy kikapcsolod az ESP-t? Szerintem (és tapasztalatom szerint) csak akkor szól bele, ha valami baromságot csinálsz. Akkor pedig nagyon jól tud jönni. Nincs az a profi sofőr, aki jobban visszahozna egy megcsúszó autót, mint az ESP. (pl. alulkormányozottság - te nem tudsz csak egy kereket megfékezni, míg az elektronika képes erre)
Sziasztok! Ceed-hez kellene komplett hátulja. (asszony pajti nem érezte csúszósnak az utat) Ha valaki tud bontva, vagy esetleg valamilyen elérhetőséget, azt nagyon megköszönném.
Szi Mindenki! Nincs vmi ötlet honnan lehetne első lufiszette meg 1-2 bontott kasztnielemet szerezni? Történt 1 kis utolérés ahol én voltam a hunyó....:-(
A márkaképviselet csak horror árakat mondott...majdnem dobtam 1 hátast.
Sajnos még nem próbáltam az új motorral szerelt változatot így nem tudok véleményt alkotni. Hallani ezt is, azt is. Ki kéne próbálni de eddig nem volt rá lehetőségem, időm.
Bár én nem használok, de szerintem ez a motor (1.6 CRDI) olyan rugalmas, hogy felesleges is. Közúton szinte ki sem lehet használni a képességeit, városban meg főként állandó figyelmet érdemel. Egy pöccintés a gázra és máris akkorát ugrik, hogy majd letolom az előttem haladókat.
Már régóta nem moccan 7.1-ről 2300km-nél (tudom nem mérvadó, de legalább több adatból látod majd a tendenciát (70% vidék, 30% Tatabánya "kertekalatt"), sportos vezetés mellett (esp off mostanában)
"1.4-es benzines fogyasztása." "Én főleg városban használnám, de érdekelne az országúti adat is."
a valtoatteteleket pont varosra es orszagutra optimalizaltak (rovidek es nincs hatodik), ha sokat autopalyaznal (temposan) akkor viszont kevesbe szerencses ez a motor.
Használt autót tervezek venni és a kiszemeltek között van egy Ceed is. Amit olvasok róla azt mind jó, de nagyon eltérő a tesztekben az 1.4-es benzines fogyasztása.
Kérek szépen egy két tapasztalati adatot tőletek, hogy mennyit fogyaszt ez a motor valójában.
Én főleg városban használnám, de érdekelne az országúti adat is.
nekem is megfordult a fejembe az "átalakítás", biztosan megérné, csakhát egy háromhónapos autónál ezért bebukni a (nálam már csak) szűk 6 év garit bolondság...
most néztem az új pro ceed árlistát és csodálkozva látom h most már csak 90 ló az 1,4-es benzines. valahol azt olvastam h ez ugyanaz a motor mint a 109 lovas csak az adózás miatt tagadtak le 19 lovat. ez igaz, vagy 2010től tényleg gyengébb az 1,4es motor?
Idén első ízben kerül megrendezésre a ceedclub.hu Service Award, mely egy, a márkaszervizek között zajló, ügyfél elégedettségi verseny. A versenybe bármely KIA márkaszerviz benevezhet, illetve 2009. december 31-ig minden regisztrált felhasználónk leadhatja szavazatát. A verseny első három helyezettje, az elismerő oklevélen és serlegen kívül, egy éves reklám lehetőséget is kap a ceedclub.hu weboldalán.
A KIA MOTORS HUNGARY felajánlásából pedig, a szavazók között kisorsolunk 3darab 1hetes ceed, Venga, vagy Sorento tesztvezetést!
1. Nem nem volt forgalomba helyezve. De a KIA Mo. olyan feltételekkel adta el, hogy saját használatra. A garancia a használatba vételtől indul. Használhatja pl "P" vagy "E" rendszámmal is ekkor nem helyezik forgalomba mégis használják. Az is lehet, hogy egyáltalán nem megy vele, hanem ott áll "parkol" a szalonba. Ettől függetlenül már használatba vették. Ha eladja akkor tájékoztatnia kell a vevőt, hogy null kilométeres, nem forgalomba helyezett saját használatra vett (kvázi használt) autó és xx napja ketyeg a gari. A vevő dönt megveszi-e.
2. Nincs két jármű kísérő lap. Nem is lehet. A járműkísérő lap csak egy van és a forgalomba helyezéshez kell. Ha forgalomba helyezés nélkül használják akkor nem használják el. Később amikor eladják akkor azzal helyezik forgalomba.
A használatba vétel vagy adás általában megegyezik a forgalomba helyezéssel de nem minden esetben.
Ha autót veszel akkor általában azért veszed mert közlekedsz vele. De vehetsz azért is mert pl. gyűjtöd, kiállítod, bemutatod.... Ha veszel egy autót és egy-két...három...öt...hét évig áll egy üzletben...múzeumban... garázsban, majd egyszer úgy döntesz, hogy forgalomba helyezed. Ekkor már le is járt a garancia. Szerinted ekkor indulna a hét év??? Tudom sarkított a példa de így talán érthető, hogy a használatba vétel és forgalomba helyezés időpontja nem mindig azonos.
"De a gari ketyeg, ha egy olyan egyébként szűz autó áll a szalonba amit a kereskedő saját részre vett meg azzal a feltétellel, hogy forgalomba helyezi. "
Ebből viszont logikusan azt következik, hogy ha az autó nem volt / nem lehetett forgalombahelyezve (a Járműkísérő lap tanúsága szerint, reggel eszembejutott a neve, és erre vártam majd 3 hetet!), akkor a gari nem ketyeghet.
Igazam van?
"Ugyanez a helyzet, ha egy ügyfélnek rendelt autó marad a nyakán. Ebben az esetben a KIA a kiszállításkor indítja a garit. Pl. rendelsz egy kék autót, de később módosítod feketére. Ha ezt a módosítás a KIA már nem fogadja el, de mondjuk a kereskedő igen, akkor a kereskedő ha kell ha nem megkapja a neked rendelt kék autót, aminek mivel ügyfélre rendelték (biztos eladott), a kiszállításkor automatikusan indul a garancia."
Ez jelentheti azt is, hogy egy autónak nem csak egy járműkísérőlapja van? Magyarul a Kia kiállíthat-e 2x ilyet?
Mit jelent az, hogy szalonautó? Ott áll a szalonban. Ha egy ilyen Saját részre vett autó áll a szalonban akkor az is szalonautó? Attól, hogy az autó a szalonban áll még nem indul el a gari. Ilyen a szó szoros értelmében vett szalonautó. De a gari ketyeg, ha egy olyan egyébként szűz autó áll a szalonba amit a kereskedő saját részre vett meg azzal a feltétellel, hogy forgalomba helyezi. Ugyanez a helyzet, ha egy ügyfélnek rendelt autó marad a nyakán. Ebben az esetben a KIA a kiszállításkor indítja a garit. Pl. rendelsz egy kék autót, de később módosítod feketére. Ha ezt a módosítás a KIA már nem fogadja el, de mondjuk a kereskedő igen, akkor a kereskedő ha kell ha nem megkapja a neked rendelt kék autót, aminek mivel ügyfélre rendelték (biztos eladott), a kiszállításkor automatikusan indul a garancia.
Pontosítom. Kell mondjuk a KIA Magyarországnak a negyedéves.... havi ... tervéhez 25 eladott autó. A negyedév vége előtt meghirdet egy akciót a kereskedőknek. Plusz kedvezményt kapnak, ha saját részre megvesznek legalább x autót. A feltételek között szerepel, hogy forgalomba kell helyezni. A KIA Mo. ennek megfelelően a leszállításkor lejelenti az autót a garancia rendszerben. A kereskedő, ha nincs éppen szüksége tesztautóra akkor nem helyezi forgalomba mert így megspórolja az eredetvizsga és a forgalomba helyezés költségeit, valamint a vevő is jobban örül egy szűz autónak. Ezek az autók komolyabb kedvezménnyel értékesíthetőek. Így mindenki jól jár. A KIA Mo. mert megvan a terv, a kereskedő mert elad egy autót, a vevő mert új kocsit kap nagy kedvezménnyel. Ez eddig rendben is van, de amikor eladja a kocsit közölni kellene a vevővel, hogy mióta ketyeg a gari. Nálunk is volt sok ilyen kocsi de akkor az eladáskor a vevővel közöltük, hogy mióta ketyeg a gari. A vevő ennek tudatában dönthette el, hogy megveszi-e.
Szívesen. Lényeg...ha valakinek a gari idejével kapcsolatos problémája van, annak a szalonhoz kell fordulnia, hiszen azokkal áll szerződéses jogviszonyban, nem a KIA Mo.-val.
Kösz mindenkinek, nagyjából kezd kialakulni a kép. Más a használatbavétel és más a forgalomba helyezés. Azt hiszem, valami olyasmit mondanak az eladók, hogy az autóra a használatbavétel időpontjától számítva 7 év garancia van. Ez igaz is, azt viszont nem mondják meg, hogy mi számít használatbavételnek az adott autó esetében. A nem eléggé tájékozott vásárló (mint legtöbben) persze ezt úgy érti, hogy a használatbavétel az, amikor majd ő elkezdi használni, miután megvette :) Nos ez így is lehet, de nem mindig így van. A garanciafüzet aláírásakor persze kiderülhet a dolog (amennyiben a vevő még a 10. aláíráskor is elolvassa mit írt alá), de akkor már valószínű senki nem lép vissza. Végül is én még mindig ugy dondolom, nem jártam rosszul az árengedmény miatt.
---hogy kötelező forgalomba helyezni, de ezt nem ellenőrzi. Ettől függetlenül a gari elindul. ---
Amikor még ti voltatok ott, és nem a Gericoék, akkor is állt az a kitétel, hogy a használatbavétel szalonautó esetére is vonatkozik? Engem rohadtul az zavar, hogy van egy papírom tőlük (nem tudom mi a pontos neve, zöld színű) amelyen szerepel, hogy NEM volt forgalombahelyezve az autóm az felém történt eladás előtt. Ennek ellenére a Kia a használatbavételtől számítja a garanciaidőt.
Már többször leírtam így, de itt keveredik soxor a 2 fogalom, nem tudom, hogy szándékosan-e?
Ráadásul itt van az az eset, amit kolléga írt le alább: most akkor az akksira lévő 2 év garim-ból alapból ugrott 1 év? Bosszantó ezt egy új autónál kifogni az első km-ek alatt...
Köszi a tömjént. Jól esik. Mi családi vállalkozásként úgy gondoltuk, hogy a nevünk és tisztességünk a legfontosabb. Nem véletlenül adtunk el anno annyi KIA-t. Nem csak a megyéből, de az ország minden részéből jöttek hozzánk a vevők. Az egyik elégedtt vevő hozta a másikat. Szomorúan látom mi történt azóta. Egyébként sokszor a KMH is úgy ad akciós autót, hogy kötelező forgalomba helyezni, de ezt nem ellenőrzi. Ettől függetlenül a gari elindul. Az viszont ciki, hogy nem mondják meg.
Természetesen rákérdezek. A tegnapi irományomhoz pedig csak annyit tudnék fűzni. Sajnos már megszűnt a KIA Karácsonyi-Nagy, de az infókat tekintve le a kalappal előttük. Én tudtam, hogy szalonautót kapok, ám ők nem indíttatták el a garanciát. 2007. november 30-án vettem át az autót, de mivel a rendszer nem működött, a plakettet, csak kedden, december 4-én nyomtatták. Így 7évnél egy pár nappal tovább is tart a garanciám. Ezúton is köszi nagykia ;)
Nyáron nekünk is volt egy ilyen aksi lemerülős esetünk, az assistance jött ki bebikázni az autót, ez kint történt Horvátországban, de kb. 15 perc alatt kint voltak. Az autó kb. 3-4 napot állhatott, utána szervizbe nem vittük el az autót, lemerülés sem volt azóta, igaz nem is állt az autó 1 napnál többet. Esetleg utána tudnál érdeklődni a dolognak magasabb szinten is légyszíves ? Előre is köszönöm.
151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet (remélem még élő...:-D)
az egyes tartós fogyasztási cikkekre (mint pl. a személygépjármű, bocs, de Firefox-szal nem lehet kiemelni) vonatkozó kötelező jótállásról
A Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi IV. törvény (Ptk.) 248. §-ában foglaltakra figyelemmel a Kormány a következő rendeletet alkotja:
1. § (1) A Magyar Köztársaság területén fogyasztói szerződés [Ptk. 685. § e) pontja] keretében értékesített, a rendelet mellékletében felsorolt új tartós fogyasztási cikkekre (a továbbiakban: fogyasztási cikk) e rendelet szabályai szerint jótállási kötelezettség terjed ki.
(2) Semmis az a megállapodás, amely az e rendeletben foglaltaktól a fogyasztó hátrányára tér el. Az érvénytelen megállapodás helyébe e rendelet rendelkezései lépnek.
(3) A jótállási kötelezettség teljesítése azt terheli, akit a fogyasztói szerződés a szerződés tárgyát képező szolgáltatás nyújtására kötelez (a továbbiakban: forgalmazó). A jótállási jogokat a fogyasztási cikk tulajdonosa érvényesítheti, feltéve, hogy fogyasztónak minősül (a továbbiakban: fogyasztó).
(4) Ha a gyártó a fogyasztási cikkre az e rendeletben foglaltaknál kedvezőbb jótállási feltételeket vállal, a jótállás alapján a forgalmazót megillető jogok a fogyasztói szerződés teljesítésének időpontjában átszállnak a fogyasztóra.
2. § (1) A jótállás időtartama egy év.
(2) A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadása, vagy ha az üzembe helyezést a forgalmazó vagy annak megbízottja végzi, az üzembe helyezés napjával kezdődik.
Tehát: azt gondolom, nincs okunk aggodalomra: a Kia simán vállalja az 1 év jótállást, amit a törvény/rendelet előír minimálisan (itt ugye, garanciáról beszélünk, de ez a helyes kifejezés, Jótállási jegy-et kellett volna kapnunk, nem Garanciafüzetet). Max. nem 7 év (ahogy reklámozzák), hanem 6, vagy kinek mennyi. Cserébe a szemfülesebbek kaptak engedményt, mások nem, de hiszen tudjuk, az autókereskedés egyfajta "zéróösszegű" játék: amit elbuknak egy szerencsétlen ügyleten, azt behozzák egy másikon (pl. használtautó-beszámítás, v. hitel), de tkp. mindenki jól jár: kliens új autóval távozik, díler meg a fentiek szerint jár el. Ez nem jogszerűtlen, inkább tisztességtelen, etikátlan viselkedés, de M.o.-n ilyenen megütközni nem lehet. Sajnos. Még.
No... utánajártam ennek a gari dolognak. A kereskedések a ludasak. Lejelentik a KIA felé, hogy demo autó lesz belőle, amiért kapnak némi kompenzációt. Innentől kezdve elkezd ketyegni a gari, mert az importőr úgy számol vele, hogy használják a kocsit. Közben lehet, soha be sem indítják, csak vásárlásnál elfelejtik elmondani az ügyfélnek, hogy a garancia már X ideje fut.
Ezzel megrövidítik a vásárlót, és "lenyúlják" a KIA Motors-ot. :x
Nem tudom a választ. Én is csak egyike vagyok azon "szerencsés" vásárlóknak, akik engedménnyel vettek autót és most hirtelen nem értik, miért nem 7 év a garancia...
Egyébként nekem csak 1 év ugrott, de ha belegondolok még így is sokka jobban jártam, mint "mások", ahol 2 v. 3 év a normál garancia...(talán off Mazdánál van 5...). Bár sajnos úgy látszik a hitellel ráfaragtam, 260-on kötöttem. :-D De annyi baj legyen, van egy szupi kis autóm.
Jut eszembe, még nem jött válasz a Kia-tól erre a kérdésemre, t.i. garanciakezdet. Egyébként ő is használatbavételt mondott, nem forgalombahelyezést, szerintem itt lehet a trükk.
Igen, itt van a trükk. Attól függ, mi a használatbavétel definíciója. Majd légy szíves írd meg nekünk a választ.
Az, hogy a rádió meríti, nekem is új. A garival pedig ne izgulj. Te vagy az első tulaj?
Nem izgulok. Az árengedmény nekem megérte, hogy 7 év helyett csak 5 és fél év garancia. Kb, ennyi ideig szoktam megtartani egy autót :) Én vagyok az első tulaj.
Mondták vásárlás előtt, hogy forgalomba volt már helyezve, és emiatt adják olcsóbban?
Nem volt forgalomba helyezve. Azt viszont mondták, igaz, csak közvetlenül a vásárlás előtt, hogy 2008-as gyártású és hosszabb ideig állt egy kereskedőnél.
Új autót vettél?
Igen, abszolút.
Akkor vásárlástól vonatkozik rá a gari. ...csak tartsd meg a számládat. ;)
Azt hiszem, ez nem így van. Az, hogy mikortól indul a gari, a szervizfüzet uolsó oldalán található és nem mindig egyezik meg a vásárlás időpontjával. Az egyik korábbi hozzászólásban olvastam a következőt, azt hiszem ez az igaz:
"... a garancia kezdete az első használatbavétel időpontja, viszont határozottan kiemelik, hogy első használatbavételnek minősül az első kiskereskedelmi átadás ..."
Azóta láttam másik Ceed-et is hasonló árengedménnyel, azt írták, hogy "túltárolt".
Jut eszembe, még nem jött válasz a Kia-tól erre a kérdésemre, t.i. garanciakezdet. Egyébként ő is használatbavételt mondott, nem forgalombahelyezést, szerintem itt lehet a trükk. Ld. szervízfüzet fedőlap belső oldal alja... de továbbra is kitartok amellett, hogy 1. én vagyok az első vásárló 2. a garancia a vásárlásom napjától kezdődjön már...a többi "előzmény" nem tartozik rám.
Az, hogy a rádió meríti, nekem is új. A garival pedig ne izgulj. Te vagy az első tulaj? Mondták vásárlás előtt, hogy forgalomba volt már helyezve, és emiatt adják olcsóbban? Új autót vettél? Akkor vásárlástól vonatkozik rá a gari. ...csak tartsd meg a számládat. ;)
Megdöbbentő sztori. Amelyik autó egy hétnél tovább áll a szerviz/kereskedőnél avval minden előfordulhat! Másfél év pedig hosszú idő, azalatt nagy a kísértés, hogy alkatrész bázisnak használják.
A te esetedhez hasonlót én még nem hallottam, bár az igaz, hogy a rádiót már sok cartársnak cseréltek gariban, de inkább kissebb hibák miatt. Pl gyakori fagyások ha USB-ről hallgatsz valamit, vagy csak úgy simán kifagy. de ilyen aksileszívósdit még nem hallottam.
Október 15-én vettem egy 1.6 benzines Ceed-et. A garanciakönyv aláírásakor derült ki, hogy 2008. június a használatbavétel időpontja, tehát 16 hónap ugrott a 7 éves garanciából. Na mindegy, valószínű ezért kaptam igen kellemes árengedményt. Azóta viszont történt egy kellemetlen esemény, amit ezuttal megosztok veletek, mivel kíváncsi vagyok a véleményetekre. Kb. 1 hónap és 770 km használat után az egyik nap az indításra "se kép, se hang" módon reagált az autó. Assistance kihívása, aki kiderítette, hogy lemerült az aksi. (Mellesleg, assistance = trailer + sofőr a puszta 10 ujjával.) Miután bebikázta a gépet, irány a szerviz. Ott kiderítették, hogy az aksit a rádió merítette le, ami állítólag szoftver hibás. Állítólag néhány autóval ez már előfordult. Úgy döntöttek, hogy mind az aksit, mind a rádiót kicserélik. Az aksira "csak" 2 napot vártam, a rádióra viszont pár hetet kell várni, mivel a Siemens szállítja. Most ugy autózok az uj aksival, hogy a rádió biztosítékja ki van szedve. Persze a számítógép sem műkszik, össze-vissza mutat mindent. Mit szoltok hozzá, van ilyen?
Az anyagminősége se mindegy egy felninek,ha véletlenül belemész egy kátyúba ,utána meg tudják-e javítani,vagy vehetsz egy másikat,mert törik a gyengébb minőségű!!
Persze-persze, már érdeklődtem ott. Lemezfelnivel nincs gond, az van most a kocsin, és marad rajta a téligumma. De majd tavasszal, valami olcsó kb. 20-25 e ft körülit keresek. Dezent L silver-t akciózzák mostanában. Igazából én nem tudok minőségbeli különbséget találni egy 25 és egy 60 ezer forintos felni között. Biztos van, de hogy ez semmi előnnyel nem jár, az hót ziher. Max. pénzkidobás. Ezért kutakodok az alján. Most mi baja lehet egy alufelninek, ami miatt a drágát kéne vennem? A dizájn meg annyira nem érdekel, csak csáré ne legyen (olyan, mint amit a bömösökre, meg audikra tesznek, 20"-os kerekek, régi használtak, érted...)
Meg tudná mondani valaki a 529101H200 / 000 / 300 alufelnik bruttó vételárát? A ceedclub-on nincs feltüntetve az xls-ben. Ki tartja ezt karban? Gergely? Köszönöm.
kombájn = kombi kétzónás klíma : sacc/kb úgy működik ahogy írtad, persze a fizika határain belül.
"kétzónás rendszer, ahol a vezető és az első utas egymástól eltérő hőmérsékletet állíthat be. Természetesen ez két-három foknál sosem lesz nagyobb, viszont tökéletesen alkalmas a két első utas eltérő hőérzetének kiigazítására."
forrás : http://totalcar.hu/magazin/technika/klima06/
Annak hogy ennek a két idiótának az "elégedttségét" kivívta, még semmit nem jelent. Pláne, amikor a pénztárcáról kezdett valamelyik (nem jegyeztem meg a nevüket) esszézni...
2 kérdés merült fel bennem. Mi az a kombájn, és mi a kutyafüle az a kétzónás klíma (hallottuk, nagy durranás)? Azt jelenti, hogy asszonypajtás télen befűthet mint állat, mondjuk 27 fokra, ha nekem melegem van a volán mögött, nyomhatom 19-en, én mindenki happy?
Mondom én úgy, hogy nekem is 1.4-es benyásom van, úgyhogy csak kötözködtem...:-DDDD
Sziasztok, itt egy Kia Ceed 1.4i benzin kombi teszt, Viasta3 adás videó http://gigamad.hu/video/1p4n01gN8K , igen jól sikerült a ráncfelvarrás, és Kőváry Barna és Nagy Sanyi elégedettségét is kivívta, még az 1.4-es motorral is.
Én csak azt nem értem, amikor az összes szerviz tudja, hogy ez "fogyócikk", miért nem tart egy párat raktáron? Nehogymár ne legyen ideiglenesen 40-50ezer forintjuk. :s Miután lejelentik, hogy kijavították a hibásat, megkapják az ellenértéket. :x
Tudom, most megint a Lurdyt fogom dicsérni, de nekik általában van raktáron stabpálca. Amíg Gáborral kitöltitek a papírt, addig a fiúk ki is cserélik. ;)
szia! voltam, egyelőre csak megnézték és megrendelték az alkatrészt (stabpálca csere lesz garanciálisan), jövő héten megyek a konkrét cserére. elsőre a Duna Autó után (ott voltam előzőleg) nem volt túl bizalomgerjesztő (sokkal kisebb, nem mehetsz be a kocsihoz, csak üvegfalon keresztül nézheted), de aztán mind a munkafelvevő, mind a szerelő jó fej volt, úgyhogy eddig pozitív a tapasztalat.
Lehet, hogy azóta módosítottak az anyag összetételen, mert az enyémet nyugodtan lehet hajtogatni, összetekerni, nem törik, nem reped. Sikerült letesztelnem benzinre is, de nem lett semmi baja, bírja:-)) Hogy kimondottan gumi csomagtértálcát kapsz-e nem tudom, én ilyet még nem láttam. De hátha...
Ha jól emlékszem 8990Ft lett volna akciósan amikor néztem mert egyébként 12990Ft ! A másik autónkban van rideres csomagtértálca és kb 2-3mm "vastag" kemény törékeny műanyag... Amit én keresek az gumis,olyan mint egy lábhoz való hótálca. A gyári 30eFt os áron egy vicc,az alább említett toyotához ahol köztudottan nagyon drágák az alkatrészek,kiegészítők ott normál ára van és normál minőségű is :(
Az enyém riderautós, de nem mondhatom rá, hogy vékony, törékeny műanyagból volna. Guminak sem nevezném, valahol talán a kettő között, de elég rugalmas, strapabíró. A közepén van egy csúszás-gátlós négyzet, ami tényleg megfogja azt amit ráteszel. Egyetlen nyűgöm az vele, hogy kicsit szélesnek találom a peremét. Bőven 10 alatt volt. Ha érdekel teszek fel róla képet. Ja, annak idején néztem a gyárit is, de az árán kívül volt még valami nyűgöm vele, de nem ugrik be, hogy mi.
Ha nem terheled 40-50-nél, akkor elmegy ötösben is, de komolyabb gyorsításhoz vissza kell váltani, mert az alacsony fordulat+nagy gáz kombináció nem tesz jót egyetlen motornak sem. Talán a változó szelepvezérlés miatt nem tűnik halottnak 1500-körüli fordulaton sem az 1,6-os benzines Cee'd. Legalábbis egy klasszikus, 1997-es japán 1,6 16v Suzuki motorhoz képest, amelyik 2000 alatt nem nagyon produkált érezhető gyorsulást. :-) Más kérdés, hogy 200e+ km-en keresztül bizonyította, hogy tartós konstrukció. A Kia még ettől nagyon messze van, de biztosan állíthatom, hogy sokkal kellemesebb, egyenletesebb a teljesítményleadása hétköznapi autózáskor.
Szia! Lakott területre érve 40 - 60 km/ó között kellemesen végig lehet gurulni és ha nem sürgős, akkor visszagyorsítani 90 - re. Én sima úton csak akkor kapcsolok vissza, ha valaki nagyon tol ! az én 1,6 benzinesem 5 a. közel 30000 km-nél 7.1 -t fogyaszt vegyesen (kevés Bp.!)
Már régen gondolkoztam,hogy kellene egy csomagtértálca a ceed-be,de amikor megtudtam az árát elment tőle a kedvem! Toyota Avensis kombihoz vettünk gyári!! csomagtértálcát 4500Ft ért egy hivatalos toyota kereskedében! És nem ilyen műanyag milliméter véknyony törékeny műanyagból van mint a rider-es,hanem rendes vastag gumi,mint egy hótálca! Ilyet nem lehet kapni a ceed-hez valahol?
Kérdezem az urakat, hogy az 1,6 os benzines hogy viselkedik 5. ben 40 50 körül? Ami ugyanis nekem furcsa, hogy ez a motor 5200 as fordulaton adja le a max. nyomatékot, míg az enyém 3600 on, és 1500 körüli fordulatszámon símán el lehet csalinkázni vele városban is. Persze nem ugrik, de hangtalanul és jól gyorsul, ha finoman odalép neki az ember.
Ugyanis a garancia kezdete az első használatbavétel időpontja, viszont határozottan kiemelik, hogy első használatbavételnek minősül az első kiskereskedelmi átadás, vagy ha használatba lett véve (pl. bemutatóautóként, bérautóként)
Nos, az én autóm bemutatóautó volt. 6 km-rel vettem át, a díler elmondása szerint azért 2008/9/30 a garancia kezdete, mert "akkor számlázta le a Kia feléjük" (sic!) Nem igazán értem ezt, t.i. mi közöm van a Kia Motors - Gerico közötti üzlethez, és az én autóm garancia kezdete miért nem az én és a Gerico (márkakereskedő) közötti adásvétellel esik egybe? Az általad hivatkozott illetékes érvelése nem logikus, hiszen akkor minek van a szervízfüzet egyáltalán, mit bizonyít mondjuk 6 év 2 hónap után? Azt, hogy akkor már garanciaidőn túl vagyok - szervízfüzet szerint - viszont még "belül" - más szerint.
A 20 ezer kilométerrel kapcsolatosan beugrott a dílernek, hogy a ráncfelvarrottakra vonatkozik ez a módosítás, és aláírom, hogy nem kell minden egyes számadat helyességét tudnia a kereskedőnek. Viszont szerintem ez egy elég lényeges eleme a szerződésnek, amire a Kia Motorsnak oda kellett volna figyelnie. Majd utánajárok ennek telefonon (ha felveszik).
Értem mit mondasz. A regisztrációs lapot tudtommal egy központi rendszerből nyomtatják, és volt már olyan, hogy ott más dátum szerepelt. Nekem azt az infót mondta az illetékes, hogy ettől függetlenül vonatkozik az autóra a 7év garancia, mert látják, mikor lett először értékesítve. Szerintem keresd fel az értékesítő szalont. ;)
Mindenesetre végigjárom a hivatalos ügyet, és előbb a kereskedést keresem fel. Márcsak azért is, mivel otthon vettem észre, hogy a garancia kezdete: 2008, tehát egy évvel hamarabb, mint ahogy én az autó adásvételijét megkötöttem. ;-D Kérdésem, hogy az Elektronikus regisztrációs lapon lévő Garanciális azonosítót a márkakereskedő állítja-e ki?
Mert ha NEM, akkor bizony gáz van, hiszen ez egy újabb elírás lesz...A garanciafüzet száma pedig: GKIA-ED-2008-01. Ebben ugye, sehol nem szerepel a 15e km, vagy éppen 20, pontosan azért, mert hivatkozik a Használati utasításra...
Ha IGEN, akkor nincs gond, viszont nagyon érdekes, hogy a használati utasítás NEM a ráncfelvarrott autóra szabott, az már feltűnt volna, hiszen többé-kevésbé átolvastam.
Azért forszírozom az ügyet, mert én a Kia Gerico-val kötöttem egy polgárjogi szerződést, és rám az az irányadó. Ha rám ilyen feltételeket szabtak, akkor én ahhoz tartom magam, - a fórum ugyebár egy nem hivatalos kommunikációs eszköz, ami nem a Kia M.o. álláspontját tükrözi...
Összességében valóban kukacoskodás a dolog, de gondolj bele: az élet más területén is próbálják a szolgáltatók megvezetni a népet, nagyon sokszor sikerrel.
A ceedclub.hu -n már elmondtam, de itt is megírom a KIA Mo. válaszát.
A RÁNCFELVARROT cee'd-ek esetében a szervizintervallum a következőkép módosult: 1.4 és 1.6 benzin: 20 ezer km vagy 1 év 2.0 benzin: 15 ezer km vagy 1 év 1.6 CRDi: 30 ezer km vagy 1 év 2.0 CRDi: 20 ezer km vagy 1 év
A ráncfelvarrás előtti változatoknál továbbra is 15, illetve 20ezer km vagy 1 év a kötelező szervizek között megengedett futásteljesítmény.
Ugyan, nem a tiszteletről szól a dolog, hanem az egymás segítéséről! Elvégre valószínűleg hasonlóan gondolkodunk, ha már ugyan azt a gépet választottuk /vagy nem :-))))/! Én is szívesen segítek, ha tudok, és nekem is jól esett, amikor más segített! Kíváncsian várom, mit derít ki Greg!
Nyugi. Meg tutira nem vonják a garanciát, ha ez szerepel a füzetedbe, maximum drágább olajat rakatnak bele (ezt pedig megtehetik, mert az nincs kikötve). De, mint az előbb is írtam, hétfőn rákérdezek, és közlöm a választ.
Hmmm... rá fogok kérdezni hétfőn. Én is elírásra tippelek, de persze az sincs kizárva, hogy változtattak. Az enyémben még tuti, hogy 15ezer/vagy 1év van.
Nyugi, ne húzd fel magad!!! Gondolom azt nem vonod kétségbe, hogy mint régebbi tulajdonosnak /többedmagammal/ van némi tapasztalatom az autót illetően, kötelező szervízben is voltam párszor az autóval, meg mint írtam, dolgoztam is a KIA-nál. A "mindenhol ez volt kommunikálva" pedig azt jelenti, hogy a korábban megjelenő tesztekben, a szervizekben, egyéb tájékoztatókban mindenhol ez szerepelt. Igaz a magyar közlöny nem hozta le, de szerintem ezt te is megérted. A szervizek kompetenciáját meg nem hiszem, hogy magyaráznom kellene. Ha tájékozódtál az autóról, biztosan tudod, hogy voltak nyitott kérdések korábban is, /pl. diesel szűrőcsere intervallum/ ezek előbb-utóbb rendeződtek.
Kíváncsian várom! Ugyanis mint mondottam, én is a kézikönyvet néztem! Nem tudom sajnos beszkennelni hétvégén, de a kocsi 2009-es gyártású, kódja: A1HO-HU806A. Mégegyszer: 20000 km. De tegyük fel, hogy 1 év múlva "elfelejtem", hogy anno "azt mondták", 15 ezer km-enként kell hozni, és én bízva a kézikönyvben - mivel a szervízfüzet is arra utal - 19500 km-nél jelentkezem be a szervízbe jóhiszeműen. A mindenhol ez van kommunikálva meg mit jelent? Megjelent valami nagy példányszámú napilapban? Vagy a Magyar Közlönyben? .... Persze, elhiszem, hogy elírás lehet a dologban, de akkor kérek erről hivatalos tájékoztatást a Kia-tól: gondolod, hogy ha észreveszik, hogy rossz a kézikönyv, nem javítják?
Megnyugtatlak, ha valaki átolvasta a kezelési kézikönyvet vásárlás után az én vagyok! Arról nem is beszélve, hogy dolgoztam a KIA-nál, úgyhogy van némi rálátásom. A korábbi könyvekben benzin: 15000km, diesel 20000km, ez tuti, mindenhol ez van kommunikálva! Szerintem ez elírás lesz, hacsak nem valamilyen kommunikációs hiba a KIA részéről! De majd Greg feloldja ezt az anomáliát!
Mondom neked, a könyvben 20 ezer van. Meg tudom különböztetni a 15-ös számot, a 20-astól... Nem ráncfelvarrott modell. Megnézed te is? Ne a szervíz mondja meg, mutassák meg valahová, ha nyomdahiba, akkor meg a Kia Motors adjon papírt róla, hogy 15, mert sehol nincs.
Valamit nagyon elnéztél!:-) Egyértelműen 15000km az intervallum a benzinesre, bármelyik szervíz megerősítheti neked! A diesel 20000-es. /Hacsak nem módosították az új modellnél, de az reklámozták volna./
Kedves márkatársak, Végignéztem a kézikönyvet és a szervízfüzetet és azt állapítottam, hogy az 1.4l benzines cee'd-emet 20 ezer km-enként kell szervízbe vinnem - vagy évente, amelyik hamarabb bekövetkezik.
Ezt a könyv 7/4-7 oldalain találtam meg.
Mit szóltok ehhez? Honnét veszitek ti a 15ezer km-t?
Életművész helyett maradjunk vállalkozóban. Egyébként a munkaidőm kb. harmada, negyede társadalmi munka, teljesen ingyen. Tudom, hihetetlen, de hát az áldott jó szívem, az visz egyszer a sírba... :-)
Ennyivel szerintem még akkor is elfogadják, ha benne van a kikötés a garfüzetedben. (ha más nem méltányosságból kell kérni) Sajnos nem ismerem a Váciakat, bár úgy tudom a KIA dél-Pest nyitotta a szalont.
Személyesen nem ismerem, de van neki amerikai sportautótól kezdve Swift Sporttal bezárólag egy rakás kocsija. Boró állítólag életművész. :-) Van ilyen ismerősöm, gyakorlatilag mindig azzal foglalkozik, amiben lehetőség (=pénz) van.
Tufaaa telefonszámát kerestem a hozzászólásai között, akkor láttam meg, mit válaszolt a kollégának, arra reagáltam én is.
gszarkatat:
Nézd, csodálatos tulajdonságaim miatt rám mindenki kíváncsi, úgyhogy megértem, hogy te is. Átjössz a VDanis topicba, ahol immár hat olyan ember van, aki személyesen is ismer, oszt dumcsizunk egyet, ha már ekkora igény van rá. :-) Amúgy ezen a nicken és a BoRó nicken együtt van kb. 10 ezer hozzászólásom jópár év alatt, annyival kismiska vagyok itt egyesekhez képest. :-)
sziasztok! ha a kocsi eleje felől (szerintem a jobb első futómű környékén) kopogást hallok zötyögősebb úton, akkor az a szokásos cee'd-es stabpálca hiba lesz? Ugye jól emlékszem, azt írtátok, hogy ez mindenképpen garanciális javítás? (2008. áprilisi a kocsi, 42e van benne) A váci Kia szervizzel kapcsolatban van vkinek vmilyen tapasztalata? Köszi
szerintem elnyomta...nézd meg, univerzális ember...szerintem nincs mégegy aki ennyi fórumba írt volna, mint Ő....az utolsó fórumok elég érdekes "témájúak", de szinte minden szerepel a repertoáron ;-D (Kíváncsi lennék, hogy mivel foglalkozik az ilyen aktív fórumozó a nagybetűsben)
Ezt a fórumot, ennyi hsz-ssal végigolvasni, nincs ember aki ezt megtenné...:-(
2008 márciusi beírásra regálsz? Ez azt jelenti, hogy elkezdted végigolvasni az egész rovatot, vagy csak "találomra" böktél rá az adott hozzászólásra? :-)
"Javaslom, próbálj ki egy civic 1.6 VTi-t, na azzal aztán élmény a kanyarodás."
Mondjuk a Swift Sport kanyarban simán megeszi a Civic VTI-t...
"Azért kiváncsi lennék, hogy rugalmasságban hol veszi fel az 1.6-os motor egy 2.0-s motorral... (...) Ha nem hiszed és módodban áll állj egy 2.0 ceed mellé ;)"
Rugalmasságban _talán_ jobb a 2.0 literes Ceed, gyorsulásban lemarad.
Kedves vagy, de nem a KIA-nál dolgozom :) Tény, hogy sokat járok hozzájuk (a ceedclub miatt), illetve, hogy egy 3 betűs cégnél dolgozom, de a mi cégünk színe kék, és nem piros :) Szerintem angolul is lehet rendelni, de majd megpróbálok utánajárni.
Én meg felhívtam a kia motors m.o. (lehet h nem kellett volna, mert Te is ott dolgozol), de mondták, ilyen nincs. Nincs cee'd meccsbox. Mindegy, biztos örül majd a gyerek a Ferrarinak is amit a shell kúton szerváltam ma reggel...:-)))))
nekem még csavarhúzóval se sikerült benyomni, pedig 2 másik típusú autónál (Fiat Punto, Landrover) simán be lehetett tolni. Egy ideig szenvedtem vele, aztán elkezdtem anélkül használni. Másfél év és 40e km alatt még nem repült el (igaz, 145-nél többel nem mentem még, és akkor sebességnél már nem is húzom le az ablakot)
Tedd bele, mert nekem 160-nál, igaz erős oldalszélben simán elrepült az M1-en. Kézzel nem tudod betenni, de egy lapos csavarhúzóval simán a helyére tudod nyomni. Ha fóliázott az ablakod, akkor ne tedd, mert a fóliát felsértheti.
Más: hétvégén sikerült feltennem az "ajándék" Szatuna szélterelőket az első ablakokra. Picit szorulnak, de majd csak lesz jobb, ha megenyhül...
Kérdésem az u-profillal kapcsotos, nekem ezt nem sikerült sehogy sem betuszkolnom, viszont ezek nélkül is elég stabilan állnak a helyükön. Apám off G Astráján is ezek a fajta díszek vannak, ott sem találtam ilyen profilokat. Ceedclub-on nem találtam ilyen szerelési segédletet.
Akinek ilyen van, megmondaná, hogy kell-e ez egyáltalán? Azért kérdezem, mert a gyártó weblapján egészen pontosan ez áll:
A légterelő mellett a csomagban találni fog műanyagból vagy fémből
készült U profilokat, ezeket a felszerelési útmutatóban megjelölt helyekre
az ablak gumitömítésébe kell beilleszteni, mégpedig úgy, hogy az egyik
oldalán található kis fülek az autó belseje felé nézzenek. Ezek az U profilok
biztosítják az ablak akadálytalan útját le- és felhúzáskor. Valamint
Igen, de ha nem írják át az autót, akkor a régi tulajdonos nevére megy a súlyadó. Az a biztos ha be megy, vagy ha van ismerőse, akkor utánanéz a tulajdon viszonyoknak. Csak így lehet nyugodt sajnos.
Csak egy kis kiegészítés - a súlyadó miatt nem kell már az önkormányzathoz menni, központi nyilvántartásból dolgoznak, automatikusan módosítják az adatokat!
1. sz. melléklet "7. (1) A felelősségbiztosítási szerződés érdekmúlással történő megszűnése esetében a biztosító kockázatviselése a forgalomból való kivonás, illetőleg a tulajdonjog átszállása időpontjával szűnik meg. A biztosító a biztosítási díj megfizetését a kockázatviselése megszűnése napjáig követelheti."
Nem teljesen világos, amit leírtál, de szerintem az alábbi a helyzet.
Amíg a régi autó a neveden van, addig köteles vagy kgfb-t fizetni rá. Ha 10.19.-én _el_adtad a kereskedésnek (és nem bizományba adtad!), akkor addig kell fizetned. Az tényleg úgy van, hogy a túlfizetésedet később visszakapod a biztosítótól. Ha október 19.-én adtad el, akkor arra a 19 napra fizetned kell (befizeted a 4. negyedévet, majd később visszakéred a különbözetet a biztosítótól. Vissza kell, és szokták is adni).
Valóban erősen ajánlott az eladónak, azaz neked is bevinni egy adásvételit az okmányirodába, ott szabályszerűen átvetetni egy példányt, a sajátodra írják rá, hogy a bejelentési kötelezettségnek ekkor és ekkor eleget tettél, aláírás, bélyegző. Csak így lehetsz nyugodt más okból is: gondolj pl. későbbi gyorshajtásra, parkolási bírságra.
Ha nem fizetsz, akkor ráadásul búcsút inthetsz a B4-ednek is, nem fogják átírni az új kocsidra.
Ha kivonták a forgalomból, akkor nem kell kgfb-t fizetni utána, de arra a 19 napra még igen.
Az adásvételivel bemész a biztosítóba és lemondod a régi biztosításod, ha van az adott dátumig díjhátralékod az be kell fizetned. Viszont ha túl fizetésed van, akkor vagy visszaadják a pénzt vagy jóváírják az új autódra kötött biztosításodban. Csak ezután tudod érvényesíteni a bónuszod az új autódra! Az adásvételivel még keresd fel az önkormányzatot is mert ha nem teszed meg és január 1-el még a neveden lesz az autó, akkor a súlyadó is téged fog terhelni!
Sziasztok ismét, Most egy "jogi" kérdésem lenne. Adott ugye a Ceed'-em és az előző, beszámított autóm. Az adásvétel a régi autóra 2009.10.19-én köttetett. Én addig nem fizettem be a régi autó kötelezőjét, gondolván, majd az új tulaj ezt intézi.
Ennyit ollóztam most ki hirtelen, nem a jogszabályt böngésztem át.
A biztosítási díj megfizetésére az autóvásárlást követő nap 0. órájától már az új tulajdonos köteles. Ezért új gépjármű esetén a forgalomba helyezéséhez, használt autó vásárlásánál a gépjármű átírásához az új tulajdonosnak (üzembentartónak) már rendelkeznie kell a nevére szóló kötelező gépjármű felelősség-biztosítással, de legalábbis fedezetigazolással.
Ez megerősít abban, hogy nem kell befizetnem a díjat.
Igen ám, de a Cee'd-re is ugyanannál a biztosítónál van a kötelezőm (adminisztrációs okok, hűség, mittudomén), és épp tegnap kaptam meg a biztosítási kötvényt, rajta az A0-lal.
Egyébiránt B4-es voltam idén, és ezt vinném is tovább.
Kérdés: ha nem fizetem be a régi autó utolsó negyedévét, akkor ugrik a bonusom?
Arra gondoltam, de ez csak logika: a kereskedés elvileg kivonta az autót a forgalomból az adásvételt követően, és csak egy leendő vásárló esetén lesz újra forgalombahelyezve (vegyük ezt a esetet!). Addig az autó elvileg a kereskedés udvarán áll, azzal nem lehet közlekedni, tehát balesetet sem okozhat, amire hivatkozva - ha a kereskedés köt új biztosítást - nem verhetnek rám semmit.
A legjobb bejáratás a változatos, kis forgalmú autózás. Részterhelésen autózva, a szükségesnél többször váltogatva, gyorsítgatva kell haladni. A hűtőfolyadék hőmérsékletét egy helyen méri a műszer, ettől még kialakulhatnak hőpontok a nem teljesen bekopott motorban, amelyek lehűtésében segít az időnkénti lassítgatás, megállás, stb. Tehát az autópálya (monton, viszonylag nagy sebesség) önmagában nem jó bejáratási terep.
ez esetben, igazat adok neked. Sajnos, vannak ilyenek... ;-)
Ja, reggel én is így jártam, egy szokásos helyen bepróbálkoztam, ott, ahol már nagyon soxor is az off Colt-tal....Hát barátom, leizzadtam, hogy beférek-e (5.-ben)....ezzel az autóval asszem negligálni fogom a hosszú kamionsor előzéseket....:-)
Egy kicsit félreértettél: 109 helyett mindig 60 lóval, sohasem kihasználni a max teljesítményt. Arra gondoltam, hogy vannak olyanok (néha az előttem haladók), akik nekiálnak előzni 60 km/h-ról 5.-ben egy nyerges kamiont, csak hogy ne keljen pörgetni a motort..., aztán csodálkoznak, hogy a végén a szembejövők már villognak (jobb esetben).
Az egyre szigorúbb környezetvédelni előírások emelik így meg a fogyasztást. Volt egy 1,2-es B corsánk euro 1. talán a környzetvédelmi besorolása,és az tudott 5-6L körül fogyasztani városban. Sajnos a katalizártorokat kezdetben fűteni,aztán ha túl melegek hűteni kell és azt több benzin befecskendezésével érik el... A sok extra (luxus) berendezés is csak emeli a fogyasztást. A régebbi,de már befecskenezős autók voltak ilyne téren a legkevesebet fogyasztók. pl régi swift,corsa,astra stb...
ha valaki nem nagyon rohangal annak ez eppen eleg, ezert aztan van aki gyart ilyet (is) es van aki meg is veszi. a masodik autom nekem is 52 loeros, itt a varosban elmaszkalni meg dugoban ulni az is teljesen jo, persze nyilvan nem az autopalyak ordoge...
hiszen ki akar mindig 109 ló helyett mondjuk csak 60-at kihasználni a teljesítményből?
Azért ne viccelj már! Gondolj bele, 109 ló akkor kér enni, ha MINDIG 6200-es fordulaton mész. Azért szoktál váltani igaz? ;-)
Valahol olvastam, hogy az autók a teljesítményük csupán 30-40%-át használják normál vezetési stílus mellett. Ez persze azt jelenti, hogy elég lenne 60 lóerős autókat gyártani, de most a műszaki részbe nem mennék bele, mert nem értek annyira hozzá.
Ha 6 litert enne klímával az 1.4-es, akkor nem vettem volna dieselt. Szerintem "normálisan" közlekedve ez egy kicsit kevés, hiszen ki akar mindig 109 ló helyett mondjuk csak 60-at kihasználni a teljesítményből? Nem azt mondom, biztosan lehet 6 literrel menni vele, de hogy annyi legyen több ezer km átlaga, azt kétlem. Diesellel én is csinálok simán 4,3-at, de az átlag inkább 5 körül van. Szerintem a 7 körüli- (fölötti) fogyasztás normális, kevés városi-, sok országúti használat mellett.
Na jó, a kicsi kocsi jobban fogyaszt, ez nem újdonság. Az előző autóm (Swift II, 990 kg, 92 le) is tudott jóval 6 alatt enni, azért nem ment 5 alá, mert viszonylag nagy a légellenállása (Miniről koppintott meredek szélvédőállás miatt).
Nyilván, az autó súlya miatt sem lesz olyan kedvező mint az off kis Coltomé volt. (Az 970kg volt, igaz 95lovas, de szép nyugodtan vezetve 4.6l-rel is beérte. Ha meghajtottam (olyan 5-6 ezer körül pörgetve, akkor volt 7 liter fölött - igaz 60 ezer km-rel a háta mögött). on Mivel legtöbbször egyedül közlekedem vele (és napi 20 km munkábajárásra, vidéki város - országút), bízom benne, hogy ez javul. Köszönöm eddigi hozzászólásaitokat a témában!
Az én 1,4-em átlag-vegyes fogyasztása most 6-6,5 liter között van (és 30 ezer km-t mutat az óra).
kell egy pár ezer km, amíg bejáratódik a motor.
Viszont ne várj az autótól alacsony városi fogyasztás értéket! Most, hogy hidegebb van, rövid városi távokon közeledik a 9 liter felé. A tavaly, nagy hidegben volt 10-11 között is!
Csodákra nem kell számítani.
Viszont, ha nem használod, és gyalog jársz, úgy semmi üzemanyagot sem fogyaszt.
Megy az még lejjebb is. De télen ne várj tőle ilyet. Nekem is 10ezer környékén kezdett beállni. Én főként városban használom (nem öregurasan), így az össz. átlagom 7,3. De nekem is volt már 6,4 megpakolva, klímával. Igaz, én a dieselt sem tudtam 5 liter alá vinni. (pedig próbáltam) :)
Országúton, max 90-nél lesz az 6.5 liter. Városban, dugóban, meg 9 fölött. Nem a motor méretétől függ elsősorban a fogyasztás, hanem az autó tömegétől, és a gyorsítások mértékétől.
Ezt mondták a Chevrolet Lacattimre is, aztán 40.000 km után meguntam és eladtam. Nem állt be, zabált, mint az állat.
A pro c'eddel még csak 12.000 km-nél tartok, de fogyasztás szempontjából ugyanúgy viselkedik, mint a Lacetti. A gépkönyben hazudott megadott fogyasztási értéket meg sem közelítette eddig.
Szerintem majd tavasszal javul, mert hidegben minden kocsi többet eszik. Meg be kell járódnia, hiába mondják, hogy nem szükséges bejáratni. Aszem volt erről Totalcar-cikk is Gulyás Gusztáv tollából (aki motorokat tervez a BMW-nél).
Biztos, hogy ha nincs gebasz a kocsival, akkor dugómentes úton 7 alá megy majd a fogyasztás.
Olyan 2000 kornyeken ereztem valami valtozast, de lehet hogy csak a labam meg a fulem szokta meg a jarganyt. 8-10ezer koze mondanak meg javulast, ahogy lentebb a kollega is, 8500-nal jarok, eddig semmi.
1.4 benzines társaktól kérdezném, mikorra várható a fogyasztás "normális" mértékre (ami szerintem ennél az autónál 6 l / 100km) való csökkenése, sebességkorlátokat betarva, nem sportosan vezetve (már-már azt kell mondanom, öregurasan) - mert azt látom, hogy vétel óta (igaz, még 1 tanknyi nem fogyott el - 500km) nem ment 7.1 liter alá a fogyasztásom.
Ez egy ekkora motortól sok szerintem, mégegyszer mondom: nem vezetek őrülten! Igaz, klíma megy reggelente-esténként...
Nem türelmetlenségből kérdezem, de nyugtassatok már meg, hogy nem lesz ennyi...(bár nem ver földhöz az a +1 liter)
Olyan rossz nem lehet, mivel a kiánál az őszi akcióba a vezető felőlit akarták ennyiért adni a párt pedig 17 ezer körül mondták. Németországba vettem kint dolgozom.
Én is ezen hezitáltam. De a vezetőoldali ajtónál ott vannak a piktogramok, mennyi legyen a nyomás milyen esetekre. - nincs ott külön téli-és-nyárigumira vonatkozó utalás. Én ebből indultam ki. Meg a kézikönyvből. Nekem minden gumira 2.2 bar-ra van belőve a téli (is).
Nekem is 205-ös a télim. Kléber Krisalp 2. Arra, amire én használom (város, és város környéke) tökéletesen megfelel. Azt szokták mondani, hogy télen jobb a keskeny gumi... de csak hóban. Jégen tök mindegy mi van a kocsin, vizes aszfalton meg jobb, ha nagyobb felületen tapad az abroncs.
Egyébként nekem is azért 16"-os, mert inkább alufelnit vettem, és a megmaradt acélra választottam elfogadható árú (~18ezer/db) téli papucsot.
Télen nem használom a 16"-os alufelniket. A 15" acélfelniken télen HANKOOK ICEBEAR W440 195/65/15 gumikat használok, ami a 205/55/16-os váltómérete. :)
Kösz, de 2 éve vettem szerintem jó téli gumikat, egyébként 205 -k. Teljesen elégedett vagyok velük. HANKOOK ICEBEAR W440 205/55/16 pl. sokkal halkabb mint a nyári (gyári) michelin.
A szoftver frissítésnek szerintem csak akkor van értelme, ha most meg-meg torpan a kocsi. Ami jól működik, azt nem kell piszkálni :)
Ha van ceedclub.hu matricád, mindenképp érdemes a Lurdyhoz menni. Rengeteg tapasztalat van róluk. Azt ajánlanám, hogy regisztrálj a ceedclub.hu oldal fórumán, és ott elolvashatod, ki milyen véleménnyel van róluk. Egyébként ott lehetsz az autó mellett... de erről is olvashatsz a fórumon.
Szervízzel kapcsolatos kérdésem lenne. Nekem most lesz aktuális 2. éves szervíz. Ugye zöldkártya is lejár..
Korábban a KIA- Szabó -nál voltam, de most úgy látom, hogy mindennel együtt kb. 10e -rel drágábbak mint pl. a Lurdy.. Érdemes váltani? Aki volt már a Lurdy -nál, az elégedett volt? Ott lehet maradni az autó mellett?
A téli nehezebb indítást én sem tapasztaltam egyszer sem a két éves használat alatt; az autóm nem látott még garázst. Talán amikor nagyon hideg van egy picit tovább izzít, de mindig azonnal beindult eddig.
Eredetileg benzinest akartam venni, mert évente csak 10e km-t megyek, de végül az 1.6 Crdi-nél kötöttem ki. Nagyon örülök hogy így döntöttem! Én is sokat járok városban, rövid távokat és ez a motor nagyon jól fogyaszt így is, nekem a tiszta város 6,8 l/100km, országút 4,5 l, vegyes 5.8 l. És ami a legfontosabb, hogy ez a dízel hatalmasat tol ha odalépsz neki, még soha nem maradtam szégyenben sem autópályán, sem városban, sem országúton.
A stabilizátor rudakat elől már nekem is cserélték garanciában 18.000 km-nél , talán ez az egy komolyabb szériahiba, amit remélhetőleg a Ceed 2-ben már kijavítottak.
http://ceedclub.hu/ -n bővebben kaphatsz választ a kérdéseidre.
Röviden: a cee'd egy tágas, jól felszerelt, nagyon jó ár/érték arányú kocsi. Szerintem a legjobb változat az 1.6-os dízel kombi. Ez a motor nagyon dinamikus, és nem fogyaszt sokat, autópályán pedig nem kell pörgetni (alacsonyabb zajszint). Az általad említett téli "nehéz indulás"-ból én semmit nem tapasztaltam, pedig egész télen a ház előtt állt a kocsim. Típushibák vannak (mint minden kocsinál), de nem vészesek, inkább apró bosszúságok. Ami komolyabb beavatkozást igényel az a stabilizátor pálcák kopogása.
Szerintem Te a ceedclub.hu oldalt keresed :) Ott tutira megtalálod a választ a kérdéseidre (szervizköltségek, típushibák, segédletek), és egy nagyszerű csapattal is beszélgethetsz a fórumon, vagy a chat-en. ;)
A párommal tavasszal, nyáron tervezünk lakás és autóvásárlást. Természetesen az autós része ha akarom ha nem az én dolgom (de én nem bánom). Sokat nem kellett gondolkodnom, hogy milyen autót akarok...egy ferdehátút (hatchback). A jelenlegi ami inkább amolyan családi az egy 1999-es A170 Mercedes-Benz, a céges autó pedig egy 1.4-es Ford Focus, szóval nagyjából ismerem a fajtát. Sokat gondolkodtam milyen típust válasszak, Számít a külső és a belső is, ne egyen sokat és persze megbízható legyen. Elsőre egy Golf 4-re gondoltam (valamiért jobban tetszik mint egy 5-ös, 6-os), merthogy német megbízható és persze szép letisztult. A másik meg a Focus mert ebben van valami különleges a külsejében (szerintem), meg hát ezzel már mentem egy-két kilométert. Aztán ahogy böngésztem ráakadtam a KIA-ra. Eszembe jutott, hogy kijött (igaz nem mostanában), egy új model, gondoltam megnézem. KIA Cee'd... azt...a ..., gondoltam. Kivülről van benne valami egzotikus, belülről letisztult és szép, pont amilyen nekem kell. ÁÁÁ de Koreai, megy az ember vele x km-t aztán szétesik, zörög, meg minden baja van. Szerencsére megfogott annyira, hogy utánaolvassak és ne legyek előítéletes. Csak jót olvastam. Már nem is gondolkodom nekem ilyen autó kell!!! Ezért most hozzátok fordulnék, Ti akik már néhány éve használjátok ezeket a szépségeket, tapasztaltatok e vmi olyan hibát, ami használat közben jöhet elő, válik zavaróvá? Mennyire kopik el az autó (normál használattól), mennyi a szervizelése - alkatrészek esetleg, tehát mennyire van igénye a folyamatos szervízre, illetve milyen tapasztalatotok van a márkaszervízzel kapcsolatban. Nagyjából a fenntartási költség érdekelne. Számomra az EX-es felszereltség a legmegfelelőbb, de a motort még mindig nem tudom. Dieselt még soha nem vezettem, uh nem tudom 1.4 -1.6 Benzin, vagy 1.6 Diesel??? Fontos hogy városban nem nagy fogyasztással elvigyen A -ból, B-be, de ha esetleg nyaralni mennénk, akkor megpakolva akár 4-en is kényelmesen nem bömbölő motorral 130-140-es tempoval lehessen autózni, de ha épp kell akkor oda lehessen lépnin neki és hipp-hopp 160-170 vagyok. És amit még visszaolvasva láttam, hogy pl a diesel télen nehezebben indul...minden hasznos infot megköszönnék.
Egyenlőre, várok hogy esetleg kipróbálhassam (jelentkeztem tesztvezetésre), hogy aztán jövőre meg a sajátomat vezethessem...
Addig meg marad az irigység, minden szerencsés emberre (rátok), akik ilyen szépségben róhatjátok a kilométereket.
Az a "fránya gépjárműkísérő lap" itt Gödöllőn nekem sem akart megérkezni két éve. Úgy látszik még mindig erre hivatkoznak a legtöbb kereskedésben, elhallgatva a valódi okot: belső financiális gondok. De ezek után már ne is érdekeljen, én is hamar elfelejtettem. Élvezz minden megtett kilométert ezzel kiváló autóval!
A mai napon, megszületett az új családtag, így már képletesen 6-an vagyunk...
Átvettük az autót ünnepélyes keretek között Tbányán!
Szokásos várakoztatás után (jó, volt egy fazon előttünk...-de pl. első alkalommal kereskedő-volt tulajdonos majd' 5 perces diskurzusa után vettek észre minket, mint VEVŐket) papírmunka, aláírások blindre, az autó átvétele, megismerése történt. Korrekten. Közben elmélkedés, vajon mi tartott ilyen sokáig, és kiderült, hogy az a fránya gépjárműkísérő lap nem akart megérkezni (állítólag a központból? ennek nem valami hivatalból kellett volna? Na , mind1, megjött), de máritt van, okmányirodai ügyintézés gyors lehetett, Komárom-Bábolna vonal, mégsem helyben Tbánya, fura...
Festékrétegvizsgálat emiatt meghiúsult, illetve, nem tartottam vészesnek, szemmel való átnézés után. (Tudom, később még megbánhatom)
Hosszas műszaki tartalom ismertetése, majd csodálkozás, hogy az indexkapcsoló még nem tudja a pöccintésre 3-at villanunk dolgot, ejnyebejnye, off Colt miért tudta ezt -1millióért? Mindegy, majd megszokom.
Próbakör (ami inkább egy hosszú egyenes, volt cégemig, nosztalgiából...:-) majd örülés, sztorimesélés, erről-arról, szinte már személyeskedésig "fajulva". Ez jól esett, bár az egész kapcsolat ilyen harmonikus lett volna, de sebaj.
Most még vár rám a sok papír átbogarászása, vastag kézikönyv olvasása, téligumi felszerelése, és sajnos, holnap dolgozni kell, de szerencsére már ezzel az új verdával, és hát ez remélem mindig jól indítja majd a napomat.
Szerbusztok, és köszönöm az eddigi bíztató szavaitokat! G.
Ismerős. Én előbb tudtam a kocsim rendszámát, mint a kereskedő. Anyósom a fehérvári okmányirodában dolgozik, de nem engedte a szalon, hogy az ő irodájukban legyen forgalomba helyezve. Állítólag ez csak az illetékes okmányirodában lehetséges. :x (pedig anyóséknál még szinte sosem volt bombariadó, és szinte sosem fogynak el az okmánypapírok...(ezek voltak az indokok, amiért késik az átadás))
Ha kigördülés után eladod akkor igen, de életszerűen majd 5 év után adod el amikor már lesz rajta más hasonló sérülés is. Ha nem javított a karosszériaelem az lehet, hogy rosszabb, mert akkor annyira összetört, hogy cserélni kellett, és akkor már nem csak apró külső sérülésről van szó. De ha már paranoia, akkor egy régen készleten álló utolsó darabnál lehet merészebb javított hibákat is belemagyarázni amiért eddig senki sem vitte el.
2x is rákérdeztem, mikor lesz az átadás. Mindkét esetben délután 4 után-t mondtak.
Erre egyszerű a magyarázat. Kb. 10-kor beviszi az Okmányirodába a papírokat az értékesítő és délután kapja meg a forgalmit, amit aztán 16 óra után átad majd Neked.
Én is azt mondom, nem kell parázni. Szerintem nagyon kicsi az esélye annak, hogy meg volt törve (horpadva).
"Miért tragikus, ha nem látható módón javított?" Mert akkor nem 500ezret buksz rajta, ahogy kigördülsz a szalonból, hanem egyből 800at. Hiába magyaráznád később, hogy nem törted soha. Rámér a kereskedő, és csak a számokat fogja látni. Minden autókereskedő mézes-mázos, ha vásárolni akarsz, de, ha eladni, akkor kritikusok és szemetek. :x
nem tragikus, de amikor el akarod adni a vevo abbol fog kiindulni hogy az auto torve volt. nem tudhatja hogy mennyire, csak azt latja hogy valami miatt fenyezni kellett - eppenseggel el is hiheti hogy csak valami szallitasi kocc az auto ujkorabol, de hiheti azt is hogy romma volt torve az auto - mindenesetre kemeny szazezrekkel kevesebbert tudod csak eladni. gondold el hogy hasznalt autot veszel - van a piacon az adott tipusbol/evjaratbol tobbszaz - mennyit er meg neked a kockazat hogy egy ilyen peldanyt vegyel meg...
Ez a hozzáállás nekem kicsit paranoid, ilyen módon szétszerelhetnéd a teljes autót, légzsákok meglétét ellenőrizve, stb. Miért tragikus, ha nem látható módón javított? 7 évig garanciális, utána minimális értékű, de azalatt biztosan lesz hasonló horpadás tolatás miatt, kőfelverődés, jégeső, faág, gesztenye, stb.
Tudjátok, mi furcsa nekem. Hogy 2x is rákérdeztem, mikor lesz az átadás. Mindkét esetben délután 4 után-t mondtak. Azt hiszem, 5-ig van nyitvatartás, de szerintem a szervizesek már korábban elhúznak haza.....
Gondolom, ekkor már nincs nyitva a szervíz, és ne tudjak valami átvizsgálást kérni?
De már lehet, hogy csak rémeket látok, és képzelődök...
"ha szalnoban állt a kocsi, akkor mikor lett törve?"
szallitas kozben. vagy amikor behoztak zsolnarol a lagermax telepere, utkozben vagy lepakolaskor, vagy amikor elvittek onnan a szalonba, felpakolaskor vagy utkozben (ez esetben vissza is vittek a telepre fenyezni, majd ujra elvittek a szalonba). mindenesetre a szalonban mar ep es egeszseges vagy annak tuno autot adtak at.
na az a bosszantó! ha valami kis törés lenne én ilyenkor árengedménnyel simán elhoznám, persze akkor ha előre megmondják, ha utólag jönnék rá, akkor morcos lennék!
"Mekkora az a rétegvastagság, ami fölött már gyanús a dolog?"
amelyik kiugro egy elemen a tobbihez kepest. nem emlexem mar a mertekegysegre (talan valami mikron?), a ceed-en 60-80 valami volt egyenletesen, ha ezek kozott lett volna egy olyan karosszeriaelem ami 100 folotti, akkor az lett volna az ujrafenyezett. nem volt ilyen... de pld. megmertem anno a vw polo-mat is, annak egyenletesen 110-120 valami korul volt a festekvastagsaga, annal az a normalis, ott egy 150 folotti ertek lett volna gyanus.
oh, nincs neki. Arra gondoltam, hogy megméretem a szalonban a szervízesekkel. Mekkora az a rétegvastagság, ami fölött már gyanús a dolog? Gondolom, ez szabad szemmel nem látható, ezért kérdezem. Vagy guglizzam ki?
megjegyzem, amikor anno en is szep latvanyosan vegigmentem a muszerrel az auton ott a szalonban, eleinte picit kinosan ereztem magam, de aztan eszleltem hogy a szalon dolgozoi szamara eme elfoglaltsagom a legtermeszetesebbnek tunik - valszeg lattak mar ilyet, nem en voltam az elso..
akkor mar bszhatod. elotte menj el a mesterhez, kerd el a festekvastagsagmerojet (mutassa is meg hogy hogyan kell hasznalni), aztan a szalonban szepen latvanyosan menjel vegig az osszes elemen. ha barmit talalsz, akkor meg az auto atvetele _elott_ kerd hogy vagy adjanak engedmenyt tekintettel arra hogy torott multu autot te is csak occsobban tudod majd eladni, vagy ecceruen csak adjanak egy sertetlen autot. ha elkezdenek a gyari technologiaju javitasrol hadovalni, azzal meg nem kell foglalkozni.
Vagy a kereskedő és az importőr között van valamilyen elszámolási taktikázás, nem feltétlenül a kereskedőé az az autó. Vagy a kereskedő és a bank között, mert a kereskedő nem csupán a közvetített hitelért kap jutalékot, de most nehezen törlesztő adósként is lehet ugyanannak a banknak az ügyfele. Nem tudom, csak tippelek.
Naszóval: röviden. Most már úgy érzem, hogy szopatnak. Mind1, nem létfontosságú az autó, van másik. :-)
Egységcsomagot remélem adnak, miért kellene ezt tárgyalni? Nem jár automatikusan az autóhoz (jelen kocsimhoz szó nélkül adták, mellesleg a régivel ezeket úgysem adom le...ellopták...:-))
Bank már megadta a hitelt, hogy utalta is-e (szép, mi?) nemtudom, valszleg utánakéne járni, leszarom.
Miért várnak a járműkísérőlapra??? Ez fura.
Rétegvastagságmérő? Egy szalonautó törött lenne? Nemár!!!!
Csomagtérháló nem volt az autóba, kérjem? EX felszereltséghez JÁR???
Én is szalonautót vettem ezelőtt lassan két éve. Az egész herce-hurca 3 hétig tartott, amiből a bankra várás kb. 3 nap volt. Nekem azt mondták, hogy bombariadó volt az okmányirodába... :x
Amiket meg kell kapnod a forgalmin, és 2 kulcson kívül: - Lepecsételt, aláírt, felmatricázott garancia füzet (14. oldal + utolsó lap) - Ha letárgyaltad, akkor az egységcsomag (izzókészlet, háromszög, elsősegély csomag)
Mi lehet az oka? - Pl. ülnek a pénzeden (és a bank pénzén), és másba forgatják azt. - Nem utalt még a bank. - Tényleg várnak valami papírra.
Amiket érdemes ellenőrizni átvételkor és utána: - Rétegvastagság mérővel végignézni a kocsit. - Leellenőrizni a kerekek nyomását (gyárilag túl vannak fújva) - Megnézni, hogy minden ígért extra benne van-e a kocsiban - Megvan-e a csomagtéri leszorító háló - Beszerezni ceedclub.hu matricát :D
Állítólag (már nem hiszem), holnap (sokadik hitegetés). De attól függ, hogy megkapja-e a kereskedő a járműkísérő lapot...(ezután még okmányiroda)
Szóval: bevallom, ez lesz a 3. autóm, de elég nyögvenyelősen megy, már a 4. hét lesz a jövő hét, amióta várok (az első autóm használt volt, a másodikra (jelenlegi) meg nem vettem fel hitelt, ezért 2 hét alatt az enyém volt) - ahhoz képest, hogy a hitel pöccre ment (naná!), és 2 hét volt az első vállalás.
A kérdésem az lenne, hogy aki finanszírozott autót vett közületek:
- a szerződés aláírásától számítva normális esetben, nem gyártásból rendelve, szalonautóját mikor vette át?
- ez igen fontos: milyen dokumentumokat kell megkapni az átadáskor: amiről én tudok: törzskönyvet NEM (mert az a banknál lesz), járműkísérő lap (?), forgalmi (logikusan) és eredetiségvizsgálat igazolás?
- azt tudom, hogy a szerződés szerint okt. 30-ig kell átadnia az autót, de könyörgöm lehet előbb is.
- mi lehet az oka a "szarakodásnak": arra gondolok, hogy a kereskedés is banktól vette, vagy azon keresztül, és annak az ügyintézése tart eddig?
Vagy tényleg a hatóságoknál akad el eddig? Mennyi idő pl. ez a járműkísérő lap?
Sajnos attól tartok, hogy ezt a funkciót kikapcsolni nem lehet, legalábbis tudtommal. Én miután az üvegre állítottam és úgy ítéltem meg, hogy nincs szükség a klímára mert mondjuk nem párás az üveg, kézzel kikapcsolom a klímát oszt csá. :)
Olyan kérdésem lenne hogy tudja-e valaki hogy kell kikapcsolni azt a funkciót a manuál klimában hogy ha pl. szélvédőre teszem a fujást akkor NE kezdjen el fullal fujni és klimázni?
Sziasztok, lenne egy kérdésem. Van egy ceed 1.6 diesel-em. Találkozott-e valaki olyan jelenséggel, hogy kisebb gázadáskor egy halk vinnyogó hang hallatszik a motorból? Nagyobb fordulatnál nem lehet hallani. Valaki tud segíteni, hogy mi lehet ez? Előre is kösz. / rzsolt68/
Bár még mindig várok a kocsira, picit aggódok a hétre jósolt időjárást illetően. Szeretném megrendelni a leendő 1.4 SW EX-emre a téligumit. Úgy döntöttem, nem veszek külön felnit, csak gumit.
Mivel kissé bizonytalan vagyok, kérem segítségeteket az alábbi gumit illetően.
Ugye, 205/55 R16-os a gyári gumi, erre tennék rá egy GoodYear UG7+t a mellékelt oldalról.
Én is gondolkodom Cee'd vásárlásán. Jó lenne ezt a képet nagyobb méretben berakni, mert engem is érdekelne a nyomatékgörbe. Az index lekicsinyíti, de ha megvan nagyobb méretben, akkor a kepfeltoltes.hu-ra mindenféle regisztráció nélkül föl lehet rakni, a linket meg ide betenni, és akkor megnéz7nénk nagyobban is.
csak már a kereskedő adná oda!!! Elvileg jövő hét pénteken veszek át ebben a színben. Igen, jó lenne, átdobnád az e-mailcímemre? Köszönöm neked előre is.
Miért, cee'd-ről már hallott? Azt is csak Európában forgalmazzák :) Egyébként ez a piston gray. Ha kell óriás méretben is (2362 x 1419px) oda tudom adni ;)
Tudnál mondani valamit a nyomatékgörbéről? Mennyire fogom tudni húzatni (ahol még aránylag dinamikus)? Azt látom, hogy 5000-nél van a maximum, de semmit nem találtam arról, hogy ez alatt meddig érdemes, gondolom 4000 fölött már üvölt a motor.
A másik kérdés: mi az a pistongrey? Amerikai kollégám nem is hallott még ilyen színről...ez valami "európai" szín?
Nekem is pont ilyen az egyik Ceed SW a családban. Szerintem megfelelő motor az 1.4 a maga kategóriájában a legjobbak között van. Még a kétliteres CRDi Ceed SW ből átülve sem tűnik rossznak. Sok-sok balesetmentes kilométert vele.
Ezek szerint mégsem történt elírás. Teszel még egy próbát? (Mondjuk úgy, hogy küldesz egy privát e-mailt a regisztrációkor megadott e-mailcímemre, és én jelzem, hogy megkaptam-e)
Szerintem elírtad az e-mail címedet, mert a rendszer visszadobta az aktiváló üzenetet. Aktiválom neked kézzel, de az első bejelentkezésed után légyszi ellenőrizd le.
off 1.3-as benzines Colt-ból (95LE - 970kg) ülök át, de mivel hirtelen 5-en lettünk a családban, már nem a száguldás a lényeges...
Annyi lenne a kérdésem, hogy az ESP ebben a felszereltségben (EX) tartalmazza a vészfékasszisztenst is, mert a prospektusban, amit még anno szereztem, benne van, de a jelenlegi (nem az új Cee'd) árlista nem említi.
Nekem is 1.4-van SW és teljes megelégedettséggel hajtom nap mint nap. Soha nem éreztem kevésnek a motort a kasznihoz. Hozzáteszem mindössze 40kg-mal több az SW az 5 ajtósnál!
Nem tudom miből ülsz át, mert ez azért sokat számít, de ha egy hasonló kategóriájú, vagy kisebb benzinesből, akkor szeretni fogod. Egy 2.0-es HDi vagy TDi után gyengusnak hat. De aki ezzekhez méri tudását, az gyakorlatilag valószínű a 8 általánost is estin végezte!! :))))
Durva példát azért lehet találni, pl. dízel, 5-ajtós, klímás alapmodell esetén a Hyundai testvérmodell 850 ezerrel kevesebb (persze nem teljesen összehasonlítható a kettő ereje, felszereltsége, újdonsága, de ezekből a követelményekből mégis ez jön ki).
mert ha igen akkor nem nagyon emeltek árat, legalábbis én azt számoltam h az LX+P1+P2 az kb egyenlő az EX limiteddel, és 3,6ra jön ki. de lehet h benéztem vmit
Ma már láttam az írást, köszi. Ezek szerint egy 1.4LX+ felszereltséggel egyenértékű 250-el drágább? Csúnya dolog :( Vagy a sima, fapados LX ára lejjebb ment, és ahhoz +250 kábé a mostani LX+ szintjén van? Azért kérdezem, mert a KIA honlapján még tavalyi adatok vannak fennt. Nem mintha váltani akarnék, csak úgy érdekel a dolog. Mert ha drágább lett, akkor a miénknek az ára nem esik olyan sokat. Bár szerintem 8-10 éves korára, amikor én cserélném az autót, már tökmindegy lesz :)
Viszont már LX-hez is rendelhetsz ESP-t, az EX-ben (most EX Limited) alapfelszereltség 2 zónás digit klíma, a TX-ben (mostani EX) meg van könnyűfém felni, visszagurulás gátló, hazakísérő fény, elektromosan behajló tükör, sötétített üveg, tolatóradar, tempomat, ülésfűtés, bluetooth....
A regadóvisszafizetéses akció és az áfaemelés előtti árhoz képest ez korrekt, de mégis negatív marketingtrükk ez, ha tényleg igaz, hogy a nagytöbbség igényli a klímás alapmodellt amit most így kap meg.
No... közben utánajártam a dolognak. Az LX valóban nem tartalmazza a manuális klímát, hanem 250ezer forint felárért (P1-es opció) kapsz bele manuális klímabrendezést, emelhető magasságú első üléseket derék és könyöktámasszal, aktív fejtámlákat az első üléseken. Viszont az jó hír, hogy akár ESP-t és visszagurulás gátlót is rendelhetsz az LX felszereltségű autódba... igaz a csomag ára 170ezer forint... de van rá lehetőséged.
Azért én még nem venném ezeket 100%-nak. A dokumentumok egy sablon sajtóváltozat fordítása. Angliában Pl. S, GS, LS felszereltségi szintek vannak, a press information pack-ban mégis LX, EX, és TX-ről írnak. (szó szerint megegyezik a magyar változattal) ;)
A legalacsonyabb felszereltségűről, zavaros ez nekem, de ott az az LX (bár a felszereltség listában fel van cserélve). Mostanában pedig LX PLUS volt a belépő modell? Volt korábban alatta is, de pont légkondival és vicces fapadosítással.
Legalább néhány adat kiderül a cég weboldalán, bár kicsit zavarosan, hogy az alapmodellben nincs légkondi, a dízelfelár sok és az 1.4-es motor nem lett papíron 90 lóerő.
"Csak az a bibi, ha nem akciózzák, nem is igen veszik, amikor egyfelől mindenki akciózott, másfelől most emelnek."
Egyrészt:Nem sok maradt és mindig el lehet adni avval, hogy 300.000el olcsobb mint az új de csak FaceLift.
(Pedig nem csak FaceLift. Az új Ceedben, pont a legproblémásabb tipushibák túlnyomó része(90%a) ki lett javítva. Ez nagyon nemmindegy, jó is lesz a 7év gari párévmúlva a régin.)
Másrészt: Nincs áremelkedés. EUROban ugyanannyiba kerül a CEED. A MOi áremelkedés oka a forint/euro árfolyam változása és a 20% rol 25%ra változó ÁFA. ENNYI. Hozzáteszem még ezen árazás mellett még a ki nem alakult márkakép mellett is teljesen versenyképes a Ceed.
160 centi az, ami biztosan belefér. 160x90 centis étkezőasztalt lapraszerelve dobozban simán el tudtam hozni már benne, de egy 170x70-es kád is befért már (az azért, mert a felső része jobban előre tudott lógni).
Tudom. De amikor indult a Ceed (2007 eleje), akkor a 3milliós alapmodell tulajdonképpen ugyanaz volt, mint az LX, csak klíma nélkül. Tehát 6 lufi, fed. komp, MP3 mind benne volt. Természetesen csak egy beetető, a 3milliós lélektani határ alatti ár miatt meglévő modell volt, mert a kereskedők nagyon lebeszéltek róla mindenkit, és inkább a 3.5millás LX-t ajánlották, amiben csak a klíma volt a többletfelszereltség.
Nem is olyan régen a Ceedből is volt az akkor 3,5 millióba kerülő most alapmodell alatt egy 2999999 Ft-os, az értelmes dolgok abban is benne voltak, de ugyanilyen vicces dolgokat hagytak el, kapaszkodó, csomagtér-világítás, stb. egyedül a 2 (4?) légzsák volt az érdemi.
Ahogy mondod. Én is néztem az SX4-et, de hátra nem fértem be. Ráadásul pattogott, mint kecskeszar a deszkán. Az áráról már leírtad az én véleményemet is. A Swiftből is 3milla fölött van az, amibe már érdemes beülni. Mert az alapváltozat ott azt jelenti, hogy nincs benne kalaptartó!!!, utas kapaszkodó!!!, satöbbi. Még szerencse, hogy a kormány és a 4 kerék azért szériatartozék a Suzukinál. A Suzuki akciós beszámításait pedig hanyagoljuk, mert olyan THM-el számolnak, ami után a végén többe kerül neked egy szutyuki, mint amennyivel többért beszámolták a régi autódat. A nép viszont csak az akciós beszámítást nézi, ezért nincs ára a használtpiacon a Suzukinak, tehát nem tudsz belőle kiszállni, csak újabb Suzukiba tudod beszámíttatni viszonylag normális áron. Szóval mókuskerék.
No igen... de azért azt sem árt megnézni, hogy milyen SX4-et kapsz 2,5 millióért. Én anno szemeztem egy GLX felszereltségű 1.5 benzinessel, de amikor 4milliót akartak legombolni rólam egy kisautóért, kifordultam a kereskedésből.
Míg a cee'd-ben alapfelszereltség a 6 légzsák, MP3 hifi, manuális klíma, addig ezt egy SX4-nél 3.880.000-ért kapod (1.6 GS)... és akkor a 70literrel kisebb (270 literes) csomagtartóról még nem is beszéltem.
"Ha ugyanis anno nem vettem meg 3 milláért (pl Focust)" Tegyük hozzá, hogy az 1.4-es 80 lovas 3 ajtós, 2 lufis, rádió és (ha jól emlékszem) klíma nélküli Focus volt 3 milla, ezzel szemben 1.4-es 109 lovas 5 ajtós klímás 7 lufis ceed 3.5 milla volt. Egy 100 lovas focusnak 5 ajtóval, klímával de csak 2 lufival 4 milla fölötti volt a listaára. Tudom, mert két éve végignéztem az összes hasonló méretű (valamint kisebb) autót, és így maradt az 1.4-es LX+ Ceed.
Történelmileg valahogyan úgy volt, hogy a régi tartósan érvényes árat a regadós akcióval lenyomták, majd erre jogosan jött az áfaemelés, de az árengedmény maradt a modellváltás miatt (emiatt lehetett, hogy az 1.6-os benzinmotor olcsóbb volt az 1.4-esnél, gondolom a nagyobb készlet miatt). Az új modell ára kicsit felmegy (a pro_ceed viszont nagyon le), de az eredeti árhoz és az áfaemeléshez képest ez még mindig jóval olcsóbb mint 1 éve volt. A hitelszűke miatt az eladások száma persze tragikus lesz.
Csak az a bibi, ha nem akciózzák, nem is igen veszik, amikor egyfelől mindenki akciózott, másfelől most emelnek. De volt valahol egy cikk, hogy asszem németeknél, nem fogják az emberek lenyelni az emelést. Nem csak kiára gondoltam. Ha ugyanis anno nem vettem meg 3 milláért (pl Focust) mért is venném meg 3.5 m-ért? Hozzá még hogy sokan vettek mostanáig újat, eladók szerint sok "előrehozott*", szóval nem sürgős most az embereknek újat venni, a meglévő elmegy még. Aki nem tudott, az még inkább nem tud most venni. (*beszélgettem 2-3 kereskedővel, hitel szigorú, nehéz, és sokan voltak a 120 havisok, tudta az eladó, a vevő és lehet a bank is hogy nem tudják/fogják fizetni sokak...) Visszatérve CeeD-re, nekem nem tudtak olyan ajánlatot, ami közelítette volna picit is elképzelésemet-árban-hogy a beszámításról ne is beszéljünk, a fikázásra visszaszóltam:ha Riom lenne, az mennyit érne? Volt kereskedő, aki 3 milláért adott volna 10 autót, de szerintem egyenként is ment volna a 10 ennyiért, most úgy hallom a végsőknél tartanak... elejétől fogva szerettem volna de nem jött össze, mondjuk mostanában jobb is...hitelügyileg. Meg engedniük kellett volna, SX4 fenntartás meg 2.5 akciók elvittek sok vevőt. Tudom más, de azért 1 milla difi. De majd csak lesz jobb világ és egy 3 éves 4 év garival...
A legélvezetesebben vezethetőnek tartom kategóriájában mind a benyást (1.4) mind a D1.6-ot, (de ne hasonlítsuk az 1.9-2.0 105-140 LE stb VW dízelhez erőben, az más). Ezek kis motorok. Mondjuk a TDI traktornál sokkal kultúráltabb. Láttam 2-3 totálra törtet, biztos jól megy a gép... de szépen egyben maradt a kaszni. És a 6 lufi, remélem marad mostmár, szóval a többi gyártó követhetné a 6 lufit, a 7 év garit. (Amit írtam, sokszor már, bármikor abbahagyható). Nem kell fikázni, nem rossz autó. Bocs ha hosszú voltam.