Balog Zoltán miniszter ma (2017. március 29-én) este benyújtott egy törvényjavaslatot, miszerint az EU-n kívüli, harmadik országokban székhellyel rendelkező egyetemek csak kétoldalú kormányközi megállapodás alapján működhetnének Magyarországon.
Ja, mert a zabot hegyező kedvenceidet nem szabad lenne kritizálni, nemde?
Mindezt, miközben ocsmányul gyalázzátok minden médiumotokon, s tüntetéseiteken a kormányt és a szimpatizánsait! Mélységesen felháborodtok, ha a hazugságaitokat az orrotok alá dörgöljük!
Amúgy, az a madár amely hápog és totyog, pont olyan kacsa mint a többi, még ha ezt tagadja is!
Medgyessy Péter és George Pataki által aláírt államközi szerződés alapján jogosan működik a CEU, ez a szerződés a mai napig érvényes, ezt a nemzetközi szerződést sérti a fideszes jogalkotás.
Vasárnap Sebastian Kurz osztrák kancellárral találkozott Soros György, hétfőn pedig már az oktatási miniszterrel egyeztetett a CEU bécsi költözéséről - számolt be az RTL Klub Híradója. Technikai dolgokról, például a CEU-s diplomák akkreditálásának módjáról beszéltek, de szó volt a Budapesten dolgozó egyetemi munkavállalók Bécsbe költözéséről is. Mint fogalmazott: "A költözés szándéka a Magyarországon kialakult helyzetnek eredménye, de ennek ellenére Bécs nagyon örülne, ha a CEU, egy prominens és nagyon jó egyetem Bécsbe költözne".- fogalmazott Heiss Fainzmann tárcavezető a megbeszélés után.
Náluk! De nem itt, mivel megint ocsmány módion csúsztattok: nem a működési lehetőség jóváhagyásával van a probléma (arra akármelyik amerikai cég kaphat engedélyt Mo-on), hanem azzal, hogy mit akar csinálni itt! S a CEU esetében ez képzés, amerikai diplomák ellenében! No, ennek a 16 képzésnek (MSC, PhD) nincs magyar akkreditációja és a NY-i CEU nem is kérte meg! Ezeket viszi ki Bécsbe!
Nekem is vannak fenntartásaim az illető foglalkozásáról. Lehet, hogy épp azért fröcsög, mert őt anno nem tartották alkalmasnak , és nem maradhatott bent az egyetemen, mikor végzett! (Ha egyáltalán...)
Szemét dolog, ha valóban a saját korábbi környezetét ócsárolja, támadja hazug állításokkal!
A magyar Ugar Disznófejű nagyurainak a baromságiból mindenki más profitált és profitál, csak éppen a magyar nép nem, a magyar népnek csak veszteség mindez.
A CEU nyilván többet ér egymilliárd dollárnál. A kamatozó magánvagyona , az ún. endowmentje, kilencszázmillió dollár körül van. Ezt az egyetemet ajándékozza most Magyarország Ausztriának.
Ausztriának van egy kisebb tudományos akadémiai hálózata, amelyik összesen 39 európai nagy grantet nyert eddig. Majdnem ugyanannyit, mint a hatalmas bécsi egyetem, amely 42 grantet nyert el, a kisebb bécsi műszaki egyetem 23-at.
Tíz évvel ezelőtt az osztrák kormány és Alsó-Ausztria alapított egy nemzetközi tudományos intézetet, az Institute of Science and Technology-t, az osztrák tudományos élet koronagyémántját, ahol rengeteg külföldi kutatót alkalmaznak. Ők 37 grantet nyertek el.
Az Orbán-rezsim által favorizált Corvinus, ahol egy tudományos munkásság nélküli senki próbálja levezényelni az egyetem átalakítását, összesen egy nemzetközi grantet nyert el a történetében, de az a kutató már otthagyta a Corvinust.
Egy ilyen környezetben ajándékozza oda a rezsim Ausztriának a CEU-t.
“Megdöbbentő, hogy Soros pénzéért mikre képes egy politikus!” – Berágtak az osztrákok a spekulánssal tárgyaló Kurzra.
Kiakadtak az osztrákok a Soros-Kurz-találkozón és keresetlen szavakkal bírálják az osztrák kancellárt, amiért a politikus a milliárdos spekulánssal tárgyalt, sőt, a vizit olyan nagy vihart kavart, hogy a bécsi sajtó le is tiltotta a hozzászólásokat a cikkek alatt. A legtöbb osztrák a miértekre keresi a választ, de az értetlenkedés mellett a kemény és durva kritikák is megjelentek a véleményekben. Sokan szégyennek nevezik, hogy az osztrák kancellár Sorossal tárgyalt, míg mások azt vetik Kurz szemére: „megdöbbentő, hogy pénzért mikre képes egy politikus”. Kiderült az is, Sebastian Kurz és Soros György az osztrák és európai külpolitikát is kivesézte a bécsi találkozón, mint ahogy a migráció is szóba került. „Normális, hogy Kurz az osztrák külpolitikáról tárgyal egy amerikai milliárdossal? Sorosnak mi köze van ehhez?” – teszik fel a kérdést az osztrákok.
Én nem hinnék el mindet! Főleg egy olyan arcnak nem hinném el, hogy egyetemi oktató, aki úgy fogalmaz ahogy ő. Bár, a mai elvárt színvonal egyre inkább a párthű (az sem baj, hogy kicsit egyszerű), kádereknek felel meg.
Az osztrák sógorok módszeresen és évtizedek óta rendszeresen hatalmas hasznot húznak az aktuális magyar kormányzat óriási, kontrollálatlan baromságaiból!
Sem kül- sem bel--pesti nem vagyok!Hidegen hagy a csatározásotok.
A gyalázkodó, lejárató szövegeket elég rég óta ismételgeted. Egyetemi oktatónak mondod magadat, ezért különösen gusztustalan ahogy egyetemekről, kutatóintézetekről hazudozol össze mindenfele rosszat,vagy ahogy ócsárolod kiváló kutatók munkáját és személyét.!*
a orvos /ügyvéd, vagy akar fodrász lennél, akiknél van kamarai rendszer méltatlan viselkedésed miatt már kizártak volna a Kamarából.
* egyetlen ok, amiért szóba álltam veled, mert nem akartam elhinn, hogy egyetemi