Keresés

Részletes keresés

Tengerimádó László Creative Commons License 2010.08.03 0 0 21384

Szia Karibubus!

 

Mi eddig 4 hajós búvárszafarin voltunk. Ha a merülés az első, akkor Februárban a déli Ari Atoll nyugati oldalán van a Rangali Madivaru nevű merülőhely, ahol eddig mindíg láttunk ebben az időszakban mantákat, valamint Sun island alatt a Maamgili, ahol ilyenkor cetcápák láthatóak (4-ből 3x láttunk). Jó hely még a Fish Head is, ahol sok teknős van, 2 nagy napóleon, valamint mélyebben, kb 45-ön csomó nagy tüskés rája. Teknős, szirti cápák nagyon sok merülőhelyen lesznek! Este pedig nyomás ki egy lakatlan szigetre :))))

 

Melyik hajóval mentek?

Előzmény: karibubus (21380)
Tengerimádó László Creative Commons License 2010.08.03 0 0 21383

Kedves Moonwalker és KissP83,

 

Köszönöm a tanácsokat. Nagyon nem félek, mert a hajóról is láttunk sok szigetet, de akkor még nem "gyerkőcös" szemmel néztük őket. Most más lett a prioritás. Azt szeretném, ha az összes csemete jól érezné magát. Ez most az első.

 

Többiektől is kérhetnék véleményeket szigetekről, ahol jártatok?

 

Nagyon köszönöm

 

Laci

 

 

Előzmény: moonwalkr (21381)
KriszRocco Creative Commons License 2010.08.03 0 0 21382

Hello,

 

Bocs ATBGolf4 hogy csak most tudok válaszolni....

Szóval a reef ugyan eltűnt, de van 2 jó rész a vízibungik oldalán, ahol azért lehet látni ezt-azt. A bungiktól jobbra van egy sötét folt, amit kintről is látni. Itt olyan 4-5 méteres lehet a víz, és mindig pihen az alján néhány rája, az egyik félős, mindig elúszik (ez a sötétfarkú), a másik pedig meg sem mozdul. (pont olyan színű mint a homok, nehéz észrevenni) Ezen a részen található egy pár méteres szikla, mellette rengeteg szép hallal. Vigyázz, 2-3 tűzhal is szokott pihenni a szikla alatt. A másik rész méginkább jobbra található, itt van egy kicsi korallszirt, olyan 3x10 méteres részen. Itt inkább kicsi halak vannak, de sok. Fizetős búvárkodásra persze be lehet fizetni, ezt mi kihagytuk. Kicsit meg is bántam. A fizetős sznori nem drága, valami 30-35 dollár/fő, de a palackos már 150 körül van. Az lehet az igazi.

 

A bungalónk egyszerű volt, de tökéletesen megfelelt. Kávéfőző, vízforraló, mikro nincs bennük, semmilyen konyharész, csak egy nappali az ággyal, és egy fürdő. De a teljes ellátásban benne volt a kávé is az étkezésekkor.

Az ágy kényelmes volt, fantasztikusan aludtam, a fürdő pedig szép tágas, van egy benti kád, és egy kinti kis nyitott részen, félig a tető alatt egy külön zuhanyzó. Mi csak ezt használtuk, nagyon hangulatos.

 

Amikor leszálltunk várt egy fickó, Paradise táblával a kezében, odamentünk, és mondta, hogy várjunk egy kicsit. Negyed óra múlva jött a hajó, és már indultunk is...

De jó volt még akkor.

 

 

Előzmény: ABTGolf4 (21365)
moonwalkr Creative Commons License 2010.08.02 0 0 21381

Szia Tengerimádó László!

 

Ebből a választékból Sun-on és Dhonveli-n voltunk. Ebből talán Sun volt az emlékezetesebb, de bébicápa és reef szempontjából mégis inkább Dhonvelit mondanám, viszont ott meg nem volt gyerekmedence. Viszont Kureduról is ugyanilyen jókat hallottam (azaz jó reef, no gyerekmedence).

 

Egy vígasztalót azért már most mondhatok: mellényúlni nemigen tudtok.

Előzmény: Tengerimádó László (21375)
karibubus Creative Commons License 2010.08.02 0 0 21380
Sziasztok !
Mi novemberben megyünk először Maldívra 2 hétre, kibéreltünk egy hajót. Ha valakinek van ezzel kapcsolatban valami használható infója, azt szívesen vennénk. Ja és ha valakit netalántán érdekel, van még 3 szabad helyünk is. Sznorizás, búvárkodás és peca van a programban betervezve, ezzel kapcsolatban várjuk a tapasztaltabbak hozzászólásait.
moonwalkr Creative Commons License 2010.08.02 0 0 21379

Általában a Maldiv szigetek drágák, de ha visszaolvastál a topikban, akkor ezt már tudod. Olyan, hogy legolcsóbb, talán nincs is, mert mindig van az olcsóbbnál is olcsóbb, vagy bejön egy akció és a korábban drágábbnak tartott is olcsóbb lesz.

 

De íme néhány tipp. Van a szigetek közül néhány, amely valamelyest egy árkategóriába esik: Sun Island, Meeru, Kuredu, Bandos, Paradise. Ezek egyúttal az "olcsóbbak" közé is tartoznak. Aztán vannak drágábbak: Filitheyo, Royal Island, Hilton, stb. Ez egy árkategóriával drágább, viszont színvonalasabb is. Bár a színvonalról csak annyit, hogy már az előző – általam olcsóbbnak írt – kategória is igencsak megjárja, magyar fogalmak szerint kimerítik az egzotikus (és megkockáztatom: a luxus) kategóriát. Végül vannak bazi drága, és persze nagyon lucus kategóriájúak is: Four Seasons, Island Hideaway, Soneva Gili, Baros, stb.

 

Első maldivosként, nászútra Sun, Meeru, Kuredu remek választás lehet. Ezek - maldiv mércével - nagy szigetek, eloszlik a vendégsereg és a bungitok előtti partszakaszon az az érzésed lesz, hogy élvezhetitek a teljes nyugalmat, mert szinte ember sincs a szigeten. Persze lehet, hogy kis szigetre vágytok, ilyen is van: Bandos, Dhonveli, Full Moon.

 

Egy biztos, minden maldiv sziget különleges, mindegyiken meg lesztek elégedve az ellátással. Inkább abban gondolkodjatok, hogy milyen méretű és milyen kiépítettségű (azaz mennyire természetes) szigetre mennétek.

 

Irodákból is több lehetőség van. A fórumon az Admiral Travelt, az Aaramu Travelt, Volo Travelt, AST Utazási irodát szokták (szoktuk) ajánlani. Ezek egyedi igényeket is figyelembe vesznek, ráadásul talán olcsóbban is kihozzák az utat, mint a "hagyományos irodák" csomagútjai.

Előzmény: Kotász Csabi (21371)
KissP83 Creative Commons License 2010.08.02 0 0 21378
szia Tengerimádó László!
Sun is jó meg Kuredu is....a többit sajnos még nem láttam, de Dhonvelit dícsérték már itt a fórumon. Bébi cápa volt mind a 2 szigeten. Meg volt búvár bázis is, a kaja is teljesen rendben volt...talán Kuredun kicsit jobb volt, bár ez gondolom mindenkinek más...
Előzmény: Tengerimádó László (21375)
KissP83 Creative Commons License 2010.08.02 0 0 21376
szia Kortász Csabi!
Valóban, régen mi is ezt végig jártuk...a szigetek közvetlen felkeresve drágábbak voltak. Mi ha minden jól megy, akkor jövő év eleján 3. alkalommal megyünj az Araamu Travellel. A legolcsóbbak a Sun Island meg a Paradise Island..mostanában itt a fórum bejegyzések alapján, de magam részéről eddig Kuredu a best... De szerintem ha idén augusztusban akartok menni, akkor húzzzatok bele, mi most nem rég a jövő évi jegyet foglaltuk :)
Előzmény: Kotász Csabi (21371)
Tengerimádó László Creative Commons License 2010.08.02 0 0 21375

Sziasztok Maldív rajongó tesóim :)

 

Segítséget szeretnék kérni tőletek. Mi eddig csak búvárszafarikra jártunk, meg 1x voltunk Komandoo szigetén, de most Januárban 3 baráti családdal, apró gyerekekkel mennénk (1,5-2,5 évesek) és ehez szeretnék egy jó szigetet találni. A csemeték miatt olyan szigetet keresek, ahol van gyerekmedence, nagyon finom a homok, jó a kaja és esetleg van valami kis játszóház is. A szüleiknek meg jó volna egy szép house reef meg bébi cápák. Eddig Sun-t, Filitheyot, Kuredut, Dhonvelit, Vilamendhoot és Ellaidhoo-t nézegettem.

 

Kérlek, adjatok tanácsot.

Búvárszafari ügyben pedig, ha segíthetek szóljatok.

 

Köszönöm

 

L.

 

 

 

 

sirLancy Creative Commons License 2010.08.02 0 0 21374
Mindenkinek nagyon koszonom a segitseget!
szeszék Creative Commons License 2010.08.02 0 0 21373
Sziasztok !
Lassan két éve voltunk, de olvasni szoktam a fórumot egy kis nosztalgiázás ürügyén és így sir Lancy kérdéseire én is válaszolnék pár szóban.
Mi két éve szilveszterkor voltunk Kuredun, nagyon jó választás volt, remekül éreztük magunkat, csodálatos, gyönyörű. sok mindenre már választ kaptál , de én is segítek egy-két dologban.Mi sem találkoztunk szúnyoggal vagy hangyával, illetve csak a bungis részen volt, de az nincs közel sem az O-villákhoz sem Kiss P 83 által említett gyönyörű partszakaszhoz. Mi Ó-villában voltunk és lehet, hogy ma már én is a hidroplán felöli oldalt választanám, mert valóban gyönyörű a partja. Ha átmentek egyébként a másik oldalra valóban nem zavartok senkit.Szerintem is a legjobb étterem az Ó Resort.AI-vel mindenütt lehetett enni, mi koktéloztunk is AI-vel.
Euróval és dollárral is fizethetsz.Tengeri herkentyűk is vannak bőben, bár mi két gálavacsorát is ettünk és mindig volt minden. Szigettúra nagyon jó volt Komendoo szigetére mentünk át és egy lakatlan szigetre. Ez egy sokkal kisebb sziget, mint Kuredu. Javasolnám még a búvárkodást ez talán akkor jöhet szóba, ha két hétig vagytok, de szintén fantasztikus élmény volt. Árakra már nem mindenre emlékszem, de
2009-es januári beszámolómban nagyon részletesen leírtam mindent esetleg keresd vissza. Jó utat.
Ami-da Creative Commons License 2010.08.02 0 0 21372
Szia!

A mi tapasztalataink:
- a fürdiben voltak hangyák, de miután jeleztük és kaptunk spray-t eltűntek. Szunyák sajna voltak, bár látni nem láttuk őket, csak már a csípéseket a lábunkon. Biztos, hogy vinnék rájuk legközelebb valami kencét.
-déli villa puha homokkal :)
-nem
-kávé igen, koktél nem ("ha szépen mosolyogtam", kaptam a kávémba sok tejet)
-igen a sunset cruise
- O restaurant: kellemes volt, mert itt mindig mozgott a levegő, hangulatos, mert minden asztalon egy kis lámpás világított esténként. Juteszembe vacsi itt, csak foglalással! De ezt ne hagyjátok ki.. :)
- csak a 3 fő étteremben
-mi nem
-erről nem tudok sokat, de úgy rémlik két szomszédos szigetre visznek át. Félnapos program. Az egyik sziget lakott, iskolával, helyiekkel.

Én is itt a fórumon kaptam jótanácsként, hogy vigyünk herpesz ellen magas faktorú krémet a szánkra/kapszulát, ez tényleg nagyon jól jött, pedig amúgy nem vagyunk rá hajlamosak.

Egyelőre más nem jut eszembe...

Érezzétek jól magatokat, lazítsatok, napozzatok, mert itt minden adott lesz hozzá.
Előzmény: sirLancy (21366)
Kotász Csabi Creative Commons License 2010.08.02 0 0 21371
Sziasztok Drága Maldívosok.

Igaz már csaknem 6 hónapja olvasom napi rendszerességgel ezt a pompás fórumot, de ez még csak az első hozzászólásom. Az apropója pedig az, hogy eljött a várva várt nászutunk ideje, amit az egyik Maldív szigeten szeretnénk eltölteni és egy akutyafáját egyszer az életben megengedhetjük magunknak felkiáltással el is határoztuk magunkat. De a választás oly nehéz épp emiatt. Szeretnénk tehát a tapasztalt Maldívosok segítségét kérni abban, hogy pénztárcánknak megfelelő szigetet választhassunk. Az már korábban világossá vált, hogy a teljes ellátás nem tartalmaz italt, mi pedig elég kacsák :) vagyunk, és ami azt illeti tervezünk némi kedves alkoholos ital folyamatos fogyasztását is. :) Tehát all inclusive ellátás lesz a nyerő számunkra. De vajon melyik az a sziget, ami kellően szép, hangulatos ahhoz, hogy kettesben legyünk, de viszonylag szolid árfekvésű. Esetleg tudni lehet-e, melyik a legolcsóbb megoldás. Melyik utazási iroda kínálja a legkedvezőbb árakat? Nézegettem a szigetek saját weboldalait, kértem le árajánlatokat, de valamiért az az érzésem, hogy nem kínálnak olyan jó árat, mintha irodán keresztül szerveznénk. Augusztus végére, szeptember elejére tervezzük az utat, és nem tervezünk semmi extra programot, nem búvárkodunk, stb.. csupán kellemesen szeretnénk pihenni, jókat enni-inni, sokat napozni, sznorkerezni, ilyesmi.
Örömmel venném, ha a segítségemre lennétek tanácsokkal, hálám jeléül részletes beszámolót tartok majd és elárasztalak benneteket fényképekkel is. :D

Előre is köszönöm.
Üdvözlettel.
Csabi.
sirLancy Creative Commons License 2010.07.31 0 0 21370
Koszonom a hasznos infokat!
Esetleg arakra emlekszel?
Hotel sziget latogatason nem voltatok?
Tengeri herkentyuk is voltak v csak altalanos etelek?
Euro es dollar is hasznalhato volt?

Kosonom

L
Előzmény: KissP83 (21369)
KissP83 Creative Commons License 2010.07.31 0 0 21369

Szia SirLancy!

 

Nem volt szunyog sem meg hangya invázió sem :)

Inkább a hidroplán leszálló felöli oldal a jobb, mi ott voltunk, sokkal csendesebb és nyugisabb a tenger.

Át tudtok persze menni a másik oldalra, de csak akkor nem zavartok senkit, ha olyan bungalow napágyait használjátok, amelyik bungalowban nincs senki....nincsenek plusz napágyak.

Mi alap AI-ben voltunk, abban a kávé benne volt, de cappuchino és koktél nem. Lett volna GOLD AI, ott még a minibárt is ki lehet üríteni, de jóval drágább lett volna.

Igen volt benne egy esti napllementés kirándulás (delfin leses) láttunk is delfint, jópofa volt 1 órás kb.

A legjobb étterem szerintem az O. Kaja szempontból mindenhol kb 90%-ban azonos, inkább annyival jobb az O hogy elegánsabb, meg ki lehet ülni a teraszra közvetlen a parton.

Igen AI-val így van mindenhol lehet enni.

Én csak nappali horgászaton voltam ilyen mélytengerin, jó drága és semmi értelme nem volt. Az éjszkai viszont jóval olcsóbb és ott sokan fogtak, igaz nem óriás halakat, de legalább fogtak :)

A búvár centrumnál lehet jelentkezni Mantás kirándulásra, azt szerintem ki ne hagyjátok nagyon nagy élmény volt....

Figyelni szerintem nagyon nem kell semmire, csak, hogy le ne égj a napon :))))))))

 

 

Előzmény: sirLancy (21366)
hniko Creative Commons License 2010.07.31 0 0 21368
Köszi, kedves vagy! Hát az egyszerűség és ár miatt summer island, embudu és fihalhohit nézegetem, a nagyobbak közül pedig kuredut néztem ki....de olyan nehéz választani is, minden szempontot figyelembe venni... :-). De ha már végre foglalhatjuk, akkor gyorsan eldöntjük és az lesz, addig meg informálódok mindenről. :-)
Előzmény: maldívszerelem (21367)
maldívszerelem Creative Commons License 2010.07.31 0 0 21367
Nagyon szurkolok Nektek, remélem hamarosan összejön az utazás! Szigetet választottatok már?
Előzmény: hniko (21364)
sirLancy Creative Commons License 2010.07.31 0 0 21366
hi!

kellene meg par segitseg a Kureduval kapcsolatban

mi a helyzet a szigeten szunyog hangya ugyben?
O villa ami szebb nemreg epult kicsit korallos vizzel v. deli villa puha homokkal?
ha O villaban vagyunk de lesetalunk a deli reszre es letaborozunk zavarni fogunk valakit?
az AI-ben volt e kave es valami alap koktel?
az AI-hoz jar valami esti hajokazas is ha jol olvastam?
melyik a legjobb etterem?
valaki irta h jol emlekszem h AI vel mindenhol lehet enni?
ejszakai horgaszaton volt valaki?
van sziget tura es ha igen milyen szigeteket mutatnak meg?
mit ne hagyjunk ki?
mire figyeljunk?

minden segitseget koszonok

L
ABTGolf4 Creative Commons License 2010.07.30 0 0 21365

Hello,

 

köszi ismét a tájékoztatást. Mi szeptember első felében leszünk ott.

Hát akkor a saját reef biztos eltűnt...

Ezek szerint ki kell úszni messzebbre?

Vagy csak fizetős szolgáltatás keretében visznek ki merülni?

 

A bungaló milyen volt?

Mi a felszereltsége? Ha viszek kávét, lehet ott főzni, azaz van gép? Vízforraló?

Ágy jó? Fürdő rendben van?

 

Hogy volt a transzfer? Leszálttatok a gépről s tudtátok hova kell menni aki átvisz?

5 dodó 1,5L víz? Hmm, szép summa. :-)

 

Előzmény: KriszRocco (21360)
hniko Creative Commons License 2010.07.30 0 0 21364
Szia!

Még nem foglaltunk le semmit, sajnos még mindig nem biztos, de nagyon-nagyon remélem hogy összejön! Ha nem akkor majd jövőre, de mindenképp el szeretnék jutni. Az időpont (ha megyünk) pedig valószínű december eleje lesz, akkor talán már tényleg nem lehet gond az esővel (...tudom, hogy kiszámíthatatlan, de azért az esélye kisebb! :-) ).

Üdv.
Előzmény: maldívszerelem (21361)
maldívszerelem Creative Commons License 2010.07.30 0 0 21363
Akarom mondani: válik!
Előzmény: maldívszerelem (21362)
maldívszerelem Creative Commons License 2010.07.30 0 0 21362

Szia, Kedvenc Shíel!

 

A magam módján, igyekszem, az angagai beszámolóval is:))) Természetesen jövök képekkel is, már tanítják a kicsinyítést...;)

Addig is álmodom a következő Maldív-szigeteki élményekről... És remélem ami, akkor kimaradt, legközelebb valóra vágyik...

 

Szia!

Előzmény: Schíel (21343)
maldívszerelem Creative Commons License 2010.07.30 0 0 21361

Szia hniko!

 

Köszönöm a gratulációt. Igen, Meeru valóban szuper volt, a mai napig eszembe jut sok olyan dolog: hohó, ez kimaradt az élménybeszámolóból...!!! Aztán persze rájövök... Mit számít...??? Bárcsak ott lennék...

Apropó, Nektek sikerül összehozni az őszi utazást?

 

Üdv!

 

Előzmény: hniko (21342)
KriszRocco Creative Commons License 2010.07.29 0 0 21360

Szia.

 

És mikor mentek pontosan? Jó utat, irigyellek nagyon, én is szívesen mennék még.

Csak hogy ne érjen meglepetés leírom kicsit bővebben a tapasztalatokat. Van néhány dolog, ami annyira nem nyerte el a tetszésünket, de a látvány mindig és mindenért kárpótolt. Először is nincs a szigeten sem rájasimogatás, sem pedig cápaetetés. Ez kicsit rosszul érintett, mert nagyon vártam, de sebaj, azért láttunk sok cápát a parttól 1-2 méterre, és jópár ráját is a mélyebb vízben. Sajnos rengeteg a kínai vendég, akik nem épp a jómodorukkal hívják fel magukra a figyelmet, még szerencse hogy csak az étterembe találkoztunk velük, mivel sem a napot, sem pedig a vizet nem szeretik, így sokszor szinte csak mi voltunk a vízben és a parton. Maga a part ugyan végig homokos, de rengeteg benne a kagyló, és a korallmaradvány, így szokni kell a mezitlábas gyaloglást, a vízbe menet általában volt rajtunk papucs vagy cipő. Szintén negatívum hogy a szigetnek nincs házi reef-je. Többször mondták, hogy ott van az az olasz étterem mellett, de hiába sznoriztuk végig az egész területet sehol sem találtuk. Persze halakat így is láttunk bőven, de inkább a másik oldalon, a vízibungik felé eső mélyebb részen. Szerencsére itt volt a szállásunk is (135 és 139-es bungi), szerintem ez a legjobb része a szigetnek, viszont amiket itt írtak, hogy van olyan hely, ahol az aggregátortól nem lehet pihenni, azt mi nem tapasztaltuk, pedig sokszor körbejártuk a szigetet. Sőt, építkezést sem látni sehol, minden be van fejezve, a vízibungikon látszik hogy nagyon újak. Persze itt is be lehet fizetni külön sznorizásra, és palackos merülésre is, meg egy csomó minden másra, de ezeket mi kihagytuk.

A teljes ellátás mellé nem járt víz, reggel ugyan kaptunk gyümölcslevet, de az sem volt épp szomjoltó. A fórumtársaknak köszönhetően erre fel voltunk készülve, így páronként vittünk magunkkal 10 üveg ásványvizet, de még ez is kevésnek bizonyult. Az ottani palackos víz nemcsak drága (5 dollár), de van valami fura íze is, nem az igazi.

A borravalót nemcsak megköszönik, de el is várják a dolgozók. Anélkül nem szívesen foglalkoznak veled, sem a pincérek, sem pedig a takarítók.  Ezt leszámítva mindenhol európai tisztaság fogadja a turistákat, nyugodtan ehetők a gyümölcsök is, sőt, mit fogmosáshoz is csapvizet használtunk.

Kb. ennyi a negatív rész, de ezt könnyen elfeledteti az ottani környezet. Maga a sziget olyan mint egy botanikuskert, az ételek változatosak (főleg a desszertek), a homok fehér, a tenger pedig gyönyörű.

 

Ha tudok még segíteni, kérdezz bátran, addig is jó nyaralást. És várom a Te beszámolódat is, kíváncsi vagyok, mennyire nyeri el tetszésed ez a mesés hely.

 

 

Előzmény: ABTGolf4 (21359)
ABTGolf4 Creative Commons License 2010.07.29 0 0 21359

Hi,

 

üdv újra itthon. Örülök hogy ezt írod, mert míg kint jártál nekünk el kellett döntenünk hogy hova.

S a döntés a Paradise lett, hogy egy valóban hosszú repülőút után ne kelljen sokat motorcsónakázni.

Na meg a keretből erre könnyebben futotta.

Ha valóban bejön, akkor majd jövőre körülnézünk máshol is.

Előzmény: KriszRocco (21358)
KriszRocco Creative Commons License 2010.07.28 0 0 21358

Hello ABTGolf4!

 

Most jutottam gép elé, azaz mától dolgozom újra, hát mit mon, nem ez életem legszebb napja...

De maradjunk inkább a nyaralásnál. Bátran mondhatom, hogy a Maldív rajongók klubja 4 új taggal bővült, velünk.

Minden bizonnyal ez volt éünk legszebb nyaralása. Minden csodás volt, egész héten sütött a nap (álólag az előző héten viszont végig esett), láttunk sok kis cápát, ráját, trópusi halat, ettünk sokat, viszont inni tényleg nem kaptunk a teljes ellátásban. A repülőút kicsit hosszú volt, Düsseldorf-ból egyenesen Malé-ig 10 óra, de megérte. Minden olyan volt, mint a képeslapok. Akik jártak már ott, annak nem kell magyarázni. Kell még némi idő, mire visszarázódok, és akkor küldök majd bővebb beszámolót, és képeket is.

Előzmény: ABTGolf4 (21340)
Ami-da Creative Commons License 2010.07.27 0 0 21357
Hát, őszintén nagyon irigyellek... :) Biztos vagyok benne, hogy nektek is fog tetszeni. De nagyon kíváncsi lennék egy Sun-Kuredu összehasonlításra, please! :)

Érezzétek jól magatokat!
Előzmény: Tengericsillag86 (21356)
Tengericsillag86 Creative Commons License 2010.07.27 0 0 21356
Augusztus végén megyünk. 3 éve voltunk Sun Islandon, ott semmi kifogásolni valót nem találtunk, reméljük itt sem lesz.
Ami-da Creative Commons License 2010.07.26 0 0 21355
Nincs mit... Mikor lesz a nagy utazás?

A fizetéssel kapcsolatban a tutit az utazásitok biztos meg tudja mondani, vagy írjatok egy levelet a szigetnek.
Előzmény: Tengericsillag86 (21354)
Tengericsillag86 Creative Commons License 2010.07.25 0 0 21354
Köszönöm szépen a válaszod!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!