Ezt a fórumot azzal a céllal hoztam létre,hogy aki kedvet érez kistraktor,csettegő,és egyébb háztáji gépek sajátkezű építéséhez csatlakozzon.De akinek van ilyen gépe az is szóljon hozzá.Itt megoszthatunk az ötleteket,tapasztalatokat.
Helló! Olvass már vissza ! Ezen a forumon valamikor volt már erről a szivattyú témárol szó. Én irtam ezzel kapcsolatban, szó van benne hogy lehet megállapitani a helyes irányt és, hogy lehet forgásirányt váltani rajta
Helló! Hát keress már vissza, ezen a fórumon van róla szó és fotók is vannak ezzel a témával, én irtam erről hogy lehet megtudni hogy melyik a nyomás oldal és hogy lehet forgásirányt váltani . A szimering kinyomása tipikus forgásirány rossz irányú hiba .
Jó estét. Ha gondod van a szivattyudal és kell másik nekem van 1 ZIL szervó szivattyúm kicsi pénzért. Serintem ved le a nyomó ágat és ha nem nyom akkor forgás irány baj lesz. Nézd meg előbb az egyiket, majd a másikat, ha egyik irányban sem nyomja akkor passz. a szervoszivattyúhoz nem értek, még nem szedtem szét soha, de nem kell hozzá egyetem.
Helló mindneki ! Köszönöm a sok észre vételt, amit írtatok lejebb nekem is elakladt az eke egy gyökérben és nem bírta ki emelni a hidraulika vissza kelett tolatnom, szét szedem az egészet és át nézem de nekem inkább gyanus hogy a forgási írányommal lesz baj mert van egy jelenség a szivatyu folyamatosan kinyomja magából a szimeringet :/ Googlén sokat keresgetem de nem találtam semmit tuljadon képpen mere forog az Mtz szervószivatyuja mert ehez nagyon hülye vagyok, van egy "okos" mezőgazdasági gép szereleőm de ő még hülyébb hozzá mint én....
Ja a háromtagos munkahenger, abba fér olaj, a csövezeték ha hosszú és vastagabb féle az is sok olajat képes felvenni. Véknyabb csövekkel egy liter olaj is meg sporólható, csak megcsináltatni drága, igy ami van abból csinál az ember.
igaz. nekem max 3 liter fér a tartályomba és az bizony osztott szorzott és nem volt elég hogy a 3 tagos munkahengert kitolja amit a pótkocsim platója alá építettem.
Ismerem őket, a tsz-ben nálunk is voltak, jok de kertben nehéz vele mozogni, meg elég széles. Van vagy8 sebesség, irányváltó, keveset eszik, meg cucc is van hozzá reális áron. De az a rohadt műszaki ne kéne rájuk. Ez tart vissza az egésztől. Ennél is a bukszámban van a papir a paragrafusról ha a közeg okosabnak hinné magát a kelleténél. Mert ugye ez
kerti traktor kategória nem lassú jármű. És a kerti traktor fogalma stb... Annyit nem palántázok hogy gép keljen hozzá, ha meg mégis olyan nagyban csinálnám akkor majd veszek valami gépet. A nejem így is félt hogy bajom lesz ha állandóan kint melózok a hidegben ilyen időben. Kettes szemle kéne cseredarabbal a tüdőmnek az a baj, és azért nem csinálom nagyobb területen.
RS 09 (2 hengeres) el kaszalgattam neha a Tsz-be jo kis gepek azok, föleg mar a 4 hengeresek meg erösebbek.
nagyon univerzalis, szüksegböl lehetne röviditeni szerintem a gerendelyt, plusz esetleg 1 masikat meghagyni eredeti hoszba, seperc atlehetne szerelni ha kellene a hosszu valtozat.
Ha csinalnal hozza palantazo kocsit ülve palantazhatnanak, sött meg szedest is meglehetne ülve oldani, mert nagyon lassu fokozata is van.
Helló. Igazad van a japán nagyon jó de!!!!!!!!!!!!!!! fentartásaim vannak mert átverés az a sok "kevés üzemórás" gép amit hírdetnek és ha valami beszarik rajta akkor horor áron lehet beszerezni. A TO tetszik de jó volna bele valami diesel motor. Lehet hogy pont ilyen cunewalde mert ez 3000-t pörög. Különben miért tegyek bele nagyobb motort? Nem fojtja semmi, pár decit eszik, tatásan elviszi ez a motor is. Négyütemű, nem füstöl, a selejt tüdőmmel is tudok vele dolgozni.
Próbaként tettem fel mert fogalmam nincs mi lehet az ára. Ha össze adnám a sok apró kiadásokat, esztergálást, ezt-azt akkor kb 300- 350 körül járnék. De ahogy alakul, egyre jobban a szivemhez nő, még kisebb átalakitást tervezek, 20cm-el rövidebre veszem, meg csinálok rá golf szervó kormányt. A szarv kormány csak közúton lesz, a kertekben 5 perc alatt feldobom a másikat. Mobil lesz. Ez a terv, de ha valaki megfizeti had vigye. akkor veszek egy TO-t vagy kicsi japót vagy valami hasonlót. Amihez stimmelnek az eszközeim, maró, eke, kasza, stb. Szemezek az RS09 -sel de azzal a kertekben nehezebb. A családnak is tetszik, nem akarják hogy eladjam de majd kialakul. Időmbe belefér bütykölgetni majd télen.
Helló! Kidobtam, Aztán jött egy haverom és elvitte ingyen. Az az olajszóró kereke. Csinálni kell szerintem. Vagy esztergálni is lehet. Akkor megy tönkre ha a fötengelycsapágyat cseréli az ember és megpróbálja a csapágy belsöt leütni, de az ám ugy felvan illesztve hogy csak a fleksz szedi le.