Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Köszönöm, miután meg vagyok gyôzve gumipityuilag, még egy kérdés: ilyen pisztolyt illetve gázfegyvert ugye az ámbör tokban hord...ez látszhat-e? Nyáron pl. amikor nem hordok zakót/dzsekit ami eltakarná, lehet-e övön, tokban hordani vagy csak táskában v. egyéb rejtett módon?
hi,
valoban kaphato tavaly nyar ota olyan gumilovedekes fegyver, mely szabadon tarthato. 10 mm es .45 kaliberben, 2 meterig hatasos, lagygumi lovedeket lo ki 400-500 km/h sebesseggel, aminek a hatasa olyan, hogy egy puloveren keresztul is csunya veralafutast hagy.
Semmilyen engedely nem kell a tartasahoz. Ara 15.500 es 34 ezer ft kozti.
Bovebben:
www.kaliber.hu
innen az archivum, es 2001. juliusi szam alatt talalod.
Ha egyeb info kell, akkor szivesen kuldok maganemilt az ugyben.
Sziasztok, én nem értek a fegyverekhez, bár van egy-két darab ami nagyon tetszik...szóval egy kérdés: állítólag lehet kapni olyan stukkert ami csak gumilövedékkel használható, a hatása ha jól tudom olyasmi mintha gumibottal jól elpáholnák az embert...errôl szeretnék infókat kapni. Szóval szeretném tudni hogy valóban létezik-e és érdemes-e megvenni övédelmi célra. A barátnômnek kellene aki irtózik mindenféle éles és gázfegyvertôl, valami viszont kellene neki ami némi biztonság-érzetet vagy kötekedôk ellen esélyt ad neki...
Akkor pontos leszek. Az alkatrészek illesztettsége nem olyan mint egy M16-osban. Kissé táncolnak egymásban, ezért nem érdekes a kosz, mert még elfér, a lőszer is lazán fut ki a csőből, alig látszik a huzagolás nyoma. :)))
"vagy a l?szernek is van benne valami szerepe a különbségben?(Mondjuk a 7.62-es lassabb,igy kisebb a víz ellenállása?)"
Na most magyarosabban:
vagy a l?szernek is van valami szerepe a különbségben?(Mondjuk a 7.62-es lassabb,igy kisebb a víz ellenállása?)
Ezek szerint az AK csöve nagyobb többletterhelést bír(vastagabb,mint amennyi elég lenne),vagy a l?szernek is van benne valami szerepe a különbségben?(Mondjuk a 7.62-es lassabb,igy kisebb a víz ellenállása?)
Az AK nem qrva sokat bír, hanem igénytelen fegyver. És ez a nagy előnye ! :) Nem számít neki az extrém hőmérséklet, a beázás, a pára, a por, és a piszok. Az igénytelensége egyébként, ha hiszed, ha nem, a kissé laza gyártási paramétereknek köszönhető. Minél használtabb egy AK, annál többet 'bír', hogy így fejezzem ki magam. :)))
Lehetőség van rá, főleg víz alatt, de csak egyszer
Ebben en nem lennek olyan biztos. A viz a csoben meg nem biztos, hogy csorobbanashoz vezet. A Glocknak is van olyan modellje, amivel lehet viz alatt loni. Es az AK kurva sokat kibir!
Lenne egy technikai kérdésem:Lehet AK-val vizb?l l?ni?(Mármint vizzel a cs?ben)Több filmben is láttam,ugyanakkor a M16-os kézi könyve határozottan tiltja(a AK-éban nincs rá utalás).
Kedves Korhely47, szerintem a neved jól választottad, mert ennyi ostobaságot csak idült alkoholisták tudnak összehordani. Arról nem is beszélve, hogy eltévesztetted a házszámot, csacskaságaid valami másik topicba valók (vagy inkább sehova).
"Amig nem voltunk szabadok meg legpuskank sem volt , ..."
Megnyugtatlak, volt. Nem csak légpuska. :)) Csak akkor nem beszéltünk róla. E kettő nem ugyanaz. :)))
"Szerintem a fegyver csak a gyavaembereknek kell ! "
"Mellesleg aki fegyverre vagyik az bunozo ! "
Ez marhaság. Lehet szüksége a bátornak is rá. Nem a fegyver léte nemléte határozza meg az embert, hanem a birtoklás és a használat módja.
"A fegyver hasznalata kizarolag honvedelmi alapokon szabadna , hogy megtortenjen ! "
De ez nem megy. Ezt már kitesztelték. Ha engedik, ha nem, mindig lesz fegyver magánkézben. Jobb ha engedéllyel van, nyilvántartva, ismerve a helyét. Ez belátható. Az ismert veszély mindig jobb mint az ismeretlen. Így is van még nem dokumentált eredetű és fellelhető helyű fegyver elég, ne kényszerítsük a többit is illegalitásba.
A fegyver önmagában nem rossz 'bűnös' dolog. A fegyver a használója miatt válhat elítélendővé. De akkor miért nem a használóját ítéljük is el ?!
Nos amíg nem voltunk szabadok, kizárólag honvédelmi célú fegyverek tartották bennünk a szót. Mert a fegyver nem ítél. Ha ellened fordítják, nem kérdezi: ez most hovédelmi célú, vagy önkény akció ? Csak lő. Erre készült. :))) Autót is csak honvédelmi céllal engednél utcára ? Mert az autózás több áldozatot szed mint a lőfegyvertartás.
Eléggé gyepes a dumád. Olyan sárba ragadt. Állok az erdőben, de nem látom mert itt e nagy fa, ami takar. Hát beszélek. :))))
ui: III. szintu versenyek a regio (gyakorlatilag orszagos) versenyek, a tobbi (II. szintu) elvileg csak klubok kozotti, ezeken altalaban kevesebb palya van.
ui2: vajon mennyit szamit egy " a hozzaszolasomban? :-)
ui: III. szintu versenyek a regio (gyakorlatilag orszagos) versenyek, a tobbi (II. szintu) elvileg csak klubok kozotti, ezeken altalaban kevesebb palya van.
Engem rendkívül érdekelne egy IPSC edzés vagy verseny. Hol és mikor lehetne megtekinteni egyet? Az ipsc.hu -n tavalyi versenynaptár van kint, ezért bátorkodnék zaklatni Titeket :-)
hi,
nem a rendorsegen hatastalanitanak, hanem arra engedellyel rendelkezo szakmuhelyekben.
Viszont a rendorseg adja ki a hatastalanitasi enegdelyt.
Mar hatastalanitott fegyverbol 2-fele letezik: a regi modon (1996 elott) hatlanitott, ezek ara csillagaszati (60-80 ezer egy MCM), es kereskedelmi forgalomba sem hozhato.
Az uj modon hatastalanitottak kaphatok fegyverboltban, esetleg MCM is, olyan 30 ezer korul.
Nagyjabol ennyibol jossz ki, ha bemesz egy boltba, es raboksz az egyik eles peldanyra, es kicsengeted az arat plusz a hatlanitasi koltseget (kb. plusz 8-10 e).
Sajnos kevés időm van és itt nálunk a pécsi bolhán ritkán lehet összefutni pisztolyokkal és revolverekkel.Igy az árakkal sem vagyok tisztában. A pécsi vásár inkább a szúró és vágófegyverekről szól.Ha valakinek több infoja van a piaci árakról szivesen olvasom..
Tévedsz: a hatástalanított fegyver drágább, mint az éles. De majd gvass kartács, ha erre jár, pontos számokat is mond neked.
Szvsz a legjobban úgy jársz, ha körbekérdezel pár klubot, hogy van-e végletesen leharcolt, használhatatlan MCM-jük, és ha találsz egyet (nem könnyű, mer az MCM mindent kibír :), akkor azt hatástalaníttatod.
Az a Gasser legalább 2 MCM-et ér, de lehet, hogy hármat.
Fegyverbolhán már jártál?
Igazad van blekpúder, de ha az embernek két"pöcse"van az egyikről nyugodtan lemond egy pattanásért, vagy egy MCM "fütyiért".Egyébként kösz a tippet csak az a gáz, hogy a boltban a hatástalanított fegyverért is az új árat kell leperkálnom.Ami szerény számításaim szerint is legalább a duplája egy már amúgy is kasztrált példány árának.
asszem a rendőrségen hatástalanítanak sport fegyvereket. h.sz. árért. a boltokban lehatástalaníttatnak neked egyet, ha leteszed a procedúra árát. így a legolcsóbb. a gassert meg nem éri meg odaadni egy mcm-ért. az olyan " pöcsömet egy pattanásért " csere lenne.
Bocs, hogy pontatlanul tettem fel a kerdesemet. Egy konyvben (Pisztolyok es revolverek enciklopediaja) olvastam a kulonbozo loszerekrol, es abban meg volt adva a csotorkolati energia is. Erre azt hittem, hogy ez valami szabvany alapjan teszik. Ebben a konyvben 1030 jule koruli (mar nem emlekszek a pontos ertekre, de 1000 jule felett volt, az biztos) ertek volt megadva .357 magnum loszerre. Egy ismerosom regi nemet katalogusaban szinten voltak 1000J koruli .357 magnum loszerek.
Tehat a javitott kerdesem:
Tudtok olyan .357 magnum loszert, amit Magyarorszagon lehet kapni, es a gyar altal megadott csotorkolati energiaja legalabb megkozeliti az 1000J-t? Persze a loszer gyartojan/tipusan kivul letszi azt is irjatok meg, hogy Budapesten hol lehet megvenni. En eddig csak 800J alattiakkal talalkoztam boltban.
hi,
nem ertem a kerdesed.
Mi az - szerinted -, hogy "szabvanyos"?
Mert hivatalosan a CIP, vagy a SAAMI specifikaciok vonatkoznak az adott kaliberjelzesu tolteny meretadataira, minimalis es maximalis gaznyomasara stb. Ez arra szolgal, hogy adott kaliberjelzesu fegyverbol barmilyen olyan kaliberjelzesu loszert biztonsagosan ki lehessen loni.
Ezek alapjan a 200 Joule-os es az 1000 J-s .357 Mag. loszer is lehet szabvanyos.
Celbalovesre ertelemszeruen a gyengebb, WC-lovedekes valo, ozvadaszatra (ahol ez megengedett), a nagyobb teljesitmenyuek.
Az sem mindegy, hogy a kivant telejsitmenyt 2" vagy 8" csobol eri el a loszer.
Szoval ez igy nem ertelmezheto.