Keresés

Részletes keresés

BBosss Creative Commons License 2018.11.21 0 0 12053

Értem.
Azért én ovatosabb leszek.
Szép lassan felemelem majd az adagot 2.5mg-ra, és kész.

Elvileg a felezgetéssel az a baj, hogy:
- bomlik az anyag a levegőn
- nem pontos a dozirozás

Ezért is olvastam külföldi forumon olyat, hogy valaki 1.25mgos (negyedelt ) adaggal megint elkezdett kopaszodni, holott 1mgos propecia hatott nála.
Szóval negyedelés ezért nem olyan jó.

Ha felezem a 2. adag" csak 1 napig bomlik a borítás nélkül + kisebb az esély a dózis ingadozásnak is.
5mg ot kicsit overkillnek tartom.

A linkelt cikk pedig elég jó, de csak 1 hivatkozás van arra, hogy 1mg és 5mg között lenne bármi mellékhatáskülönbség. És azt se a cikk tesztelte csak egy lehivatkozás.

Ezzel a 2.5mg-al szerinte bőven el leszek remélem. Ha meg nem lesz hatás 8-9 hónap múlva akkor majd meglátom mit teszek.

Kösz az eddigi segítségeket.

Előzmény: tekergo93 (12051)
tekergo93 Creative Commons License 2018.11.21 0 0 12051

A korábbi grafikonokat több kutatásból gyűjtöttem össze ill a leírtakat is.

Ebben a kutatásban nagyjából benne van szerintem minden amely több szempontból is összehasonlítja az 5mg és 1mg finát, mind hatásilag, mind mellékhatásilag.


Hatás: 0,2mg fina 55% -os DHT-szuppressziót okozott, az 5 mg pedog elérte a 69% -os DHT-elnyomást.
Mellékhatás: 17353 betegen végzett vizsgálat kimutatta, hogy az 5mg-os dózis csak kissé emelte a szexuális diszfunkciót mint az 1mg-os dózis esetében. A szexuális mellékhatások 2% alatt fordulnak elő 1 év alatt, 5 év alatt pedig 0,3% alatt. Leírja azt is, hogy a mellékhatások úgy csökkenthetőek, ha alacsony dózissal kezdik szedni és lépcsőzetesen fokozatosan emelik a dózist. A hírtelen nagy mennyiségű fina, vagy az ingadozó DHT szint ugyanis nagyobb valószínűséggel okozhat mellékhatásokat.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3481923/

 

Azért szedek 5mg-ot mert 1. hatásosabb mint az 1mg (legalább 5%-al ami már számít), és 2. mivel nincs mellékhatásokban nagy különbség, így nem érzek nagy kockázatot se - ígyse olyan erős mint a duta amit sokan szednek.
0,05mg-ot nem tudsz szedni, hiába nagyjából hasonló hatású mint az 5mg. A legkisebb az 1mg-os Propecia, vagy ha magad tördeled 4 részre. De a tördelés nem biztos, hogy jó mert nem biztos, hogy a megfelelő helyen oldódik fel a tabi - ha tördeled már a nyálkahártyán keresztül elkezd feloldódni de lehet a gyomorban vagy a belekben kéne inkább a jobb felszívódás / hatás érdekében - és ha alig van különbség mind hatásilag mind mellékhatásilag akkor nincs értelme bíbelődni a tördeléssel se.

Azzal kapcsolatban, hogy mi az optimális DHT érték a szőrtüszőnek, vagy milyen értéknél már nem áll fel - ez tökre egyénfüggő de amúgyis felesleges számérték lenne, mivel 1. nem fogod a DHT szintedet nézegetni havi labor vizsgálaton mert drága, 2. a finánál megadott DHT értékek átlagértékek csak - mivel minden egyes embernél ez eltérő (ami akár elég nagy mértékben is eltérhet) - pontosan csak akkor tudod ha laborban csinálsz DHT szint mérést - pl. endokrinológia magánszakrendeléseken szoktak lenni - de nem olcsóak.

A másik meg, hogy a hajhagymáknak nem csak a DHT az egyetlen negatív hatásuk. 

A DHT a herékben termelődik és rengeteg mindenért felelős pl. immundrendszer, szexualis vágy, stb stb, A DHT a véráramon keresztül a fejbőrben is jelen van - itt azoknál akik AGA-ra hajlamosak gyulladásos láncreakció alakul ki a fejbőrben a magas DHT szint miatt - ennek hatására kezdenek a hajhagymák roncsolódni és a haj hullani. A gyulladásos reakció-t a prosztagladin d2 okozza és ezzel a pge2 szint csökkenést okoz ami a haj növekedéséhez fontos lenne. A pge2 csökkenésével megszűnik a WNT jelátvitel és ezáltal a szervezet saját regeneráló képessége a hajhagymáknál. A DHT szint növekedés mellett az ösztrogénjeink is csökkennek amik szinten hozzájárulnak az egészésges hajhoz pl a VEGF faktoron keresztül vagy PGF2a faktoron keresztül is. De még rengeteg folyamat van ezeken kívül, a DHT csak a jéghegy alja.

A DHT pedig önmagában nem eredményez szexuális diffúziót, mivel a szexuális vágyért leginkább a tesztoszteronok a felelősek - ezt pedig nem gátolja se a fina, se a duta. A DHT is szerepet játszik persze de kisebb mértékben, valamint még az alacsonyabb tesztoszteron szinttel rendelkezőknél se jelent mindig gondot. Tehát az alacsony libidó mint mellékhatás nem köthető össze teljes mértékben a DHT szint csökkenésével mert nem mindeniknél váltja ki ezt. Sőt a fina és a duta megátolja az 5 afla reduktáz enzimnek / enzimeknek , hogy a tesztoszteront, dihidro-tesztoszteronná alakítsák így lényegében több szabad tesztoszteron marad amitől egyeseknél a szexuális vágy még nő is. Míg másoknál ha alacsonyabb az aromatáz enzim a szervezetükben akkor az így szabadon maradt tesztoszteronokból ösztrogén keletkezhet amitől gyno alakulhat ki (aromatáz enzim blokkoló étrend ill. kiegészítők/kivonatok segíthetnek - vannak gyógyszerek is de akkor már biztonságosabb abbahagyni a fina/dutat).

Előzmény: BBosss (12049)
BBosss Creative Commons License 2018.11.20 0 0 12050

Látom a képeket nem sikerült betenni, ahol ki vannak hagyva helyek ott a beküldött képeidre próbáltam válaszolni. 

Előzmény: BBosss (12049)
BBosss Creative Commons License 2018.11.20 0 0 12049

Nem szeretnék szörszálhasogatónak tünni, de tudományos cikkek esetén valami referenciát nem tudnál linkelni? 

 

"elvileg az 5mg-os fina valójában nem sokkal erősebb az 1mg-osnál (de ez a gyakorlatban nem biztos, hogy így van mert sok az ellentmondás)"

 

Rendben, de itt nem csak hatásról van szó, hanem minen gyógyszernél meg kell nézni a nyereség/veszteség arányt. Lehet 5mg nem sokkal erősebb , de például sokkal markánsabb mellékhatásai vannak akkor.. VAGY 1mg-ot szedhetsz 10 évig is bármi probléma nélkül, de 5mg eseténben már 2 év után gynecomastiád lesz vagy impotenciád ... Érted mire próbálok utalni. 5 hajszálnyi különbségért lehet nem éri meg az a veszteség.

 

"0.05mg fina hasonló hatású lehet mint 1mg vagy 5mg fina a kutatások alapján"


De ha így van miért szednél többet? :) Miért vállalod a + rizikót ? :) Arról van bármi kutatás pl. hogy 5mg fina jobban hat a hajra mint az 1mg fina? Arról, hogy 5mg fina több mellékhatást okoz mint az 1mg fina?

 

"Tehát ha az 5mg-os tabit 4 részre osztod, akkor nem biztos, hogy csökkented a mellékhatások kockázatát, így akár 5mg-ot is szedhetsz."

 

Ez a két tök jó, de tényleg! :) De melléhatásokról nincs valami hasonló? Pl. a betegek hány % jelezett mellékhatásokat az egyes dózisokkal összefüggésben? Mert ha nincs különbség 0.05mg és 5mg között a scalp skin (fejbőrön) az még nem azt jelenti, hogy ez máshol is igaz, pl. herében lehet nagy különbségek vannak az egyes dózisok között!! 

 

 

"Amint ez a következő ábrákon látszik, egy 20-22%-al biztosan erősebbnek tűnik a duta a DHT gátlásban."


Igen, nekem úgy tűnik a dutasterid első rendű kinetikával bomlik valamiért, míg a finasterid 0-rendűvel. Gondolom lehet benne valami adalék is + dutaban van azt hiszem hatóanyagok között más is. Lehet azt is majd kipóbálom, ha 8-9 hónap után sincs semmi mellékhatásom és nem hat a fina úgy ahogy várom. 

 

.

 



 

Ezek a százalékok tök jók, csak 1 baj van velük: nem tudunk vele nagyon mit kezdeni. Hiszen nincs megadva mi a célérték.

Most a -60% az rosszabb mint a -100% ? Egyáltalán nem biztos. 

 

Arról nincs esetleg egy ilyen táblázat, hogy hajnövekedés szempontjából mi az az érték amin érdemes lenni? Mert ha ugyanannyira jó a hajnak a -50 mint a -100, de -100 már nem áll fel, akkor nyilván nem kell annyi gyógyszert szedni. Érted mire akarok kilyukadni... :) 

 

Én dozirozást úgy tudnám elképzelni mint egy logaritmikus növekedést:

pl. https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/e/ea/Log.svg/512px-Log.svg.png

 

Csak azt kell kitalálni a görbe "csúcsán" melyik dózis szerepel, aminek persze a legkevesebb a mellékhatása is. :)

 

 

 

Amúgy pubmed-en biztos van erről több kutatás is, csak azért tettem fel a kérdéseket, mert úgy látom te már beleástad magad. (Ha van esetleg linked amit nem tudsz elolvasni, akkor nyugodtan küld át azt is, egyetemi VPN miatt el fogom tudni őket olvasni )

Minenesetre aminek tényleg örülnék, ha lenne olyan kutatás vagy cikk, amiben fel van tüntetve az egyes dózisok hogy befolyásolják a hajat és egyes dózisok- mellékhatások hogy jelentkeznek. 

Előzmény: tekergo93 (12044)
tekergo93 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 12048

Olyat ne csinálj hogy heti 2x szeded csak rendszeresen a finát. Mivel akkor nagyon nagy mértékben fog ingadozni a DHT szinted mert a finánál nincs akkora felezési idő, így ha nem szeded be akkor a DHT szinted, 1 nap után már elkezd emelkedni - több nap után méginkább. A szervezetnek pedig nem jó ez az ingazodás, tehát vagy szeded minden nap, vagy nem szeded.
Heti 2x max. dutánál lehet megtenni mert annak a hatása napokig is ugyannyira hatásos, de a fina az nem.

Előzmény: tekergo93 (12047)
tekergo93 Creative Commons License 2018.11.20 0 0 12047

A finát naponta kell szedni. A dutánál lehet csak megtenni, hogy hetente 2x szedik, mert annál több a felezési idő.
Finából pedig mint lejjebb említettem tök mindegy, hogy 1mg vagy 5mg szinte ugyanannyi a DHT gátlás. Ebből adódóan pedig a mellékhatások kockázata sem változik 1mg és 5mg esetében. 5mg/nap dózissal azért jársz jobban mert nem kell szét tördelned és biztos lehetsz benne, hogy 5mg-ot szedsz és megfelelően fel fog szívódni. 1mg esetében csak akkor lehetsz ebben biztos ha 1mg-os Propeciát szedsz. Ha magad tördeled 4 részbe (ahogy én is korábban tettem), az nem lesz pontos ugyebár - így lehet egyik nap 1mg-ot szedsz be a következő napon pedig 1,5mg-ot, és tablettában nem biztos, hogy mindegyk részén ugyanannyi hatóanyag van. Ez így még nem is baj, hisz kb. ugyanannyira hatásos, de a felszívódás is változhat  - mivel azáltal, hogy el van törve már a nyálkahártyán keresztül el kezd feloldódni, de lehet, hogy a legjobb felszívódás inkább a gyomron vagy beleken keresztül van. Így szerintem nyugodtan szedheted 5mg/nap dózisban is, ahogy én is jelenleg teszem - még ígyis jóval gyengébb dutánál, és még ígyse biztos, hogy hatni fog. Van akinek hat 1mg is, van akik pedig 1 vagy akár 2 évig 5mg-os Proscart szedtek és semmit nem segített nekik, majd dutára váltottak és az pedig igen de erről Pro és Kontra találsz rengeteg véleményt külföldi fórumokon.

Előzmény: BBosss (12046)
BBosss Creative Commons License 2018.11.19 0 0 12046

Kösz mindenkinek. Szerencsére sikerült elintéznem fizetős magándoki nélkül is :) Megvan a fina.

Akkor ebből mennyit kéne? Napi 1mg? Mert láttam redditen van aki csak 2x szedi egy héten. 

Előzmény: tekergo93 (12044)
Fomate Creative Commons License 2018.11.19 0 1 12045

Nekem ő ír fel dutát, de finát is ír ha kéred:

http://haj-doktor.hu/

 

És ez rendes, gyógyszertári cucc, nem bulgár meg ukrán webshopok kamutermékei.

Előzmény: BBosss (12035)
tekergo93 Creative Commons License 2018.11.19 0 1 12044

nincs mit.
elvileg szerintem meg bárki felírhatja, aki tisztában van a hatásaival és, hogy mire jó még a prosztatán kívül. több tucat ilyen gyógyszer van ami a rendeltetésén kívül másra is jó.
elvileg ja az 5mg-os finát is felírhatná az aki a dutat is felírja, de valami okból nem így van többségében - ami szerintem vagy a tudatlanság ami jellemző hazánkban az orvosok körében, vagy talán a gyógyszerek értékeiből való jutalék.

Amúgy elvileg az 5mg-os fina valójában nem sokkal erősebb az 1mg-osnál (de ez a gyakorlatban nem biztos, hogy így van mert sok az ellentmondás).
Tehát például a következő ábrán jól látható, hogy az 5mg-os fina alig-alig tér el az 1.5mg-os finától- sőt mit több a 0.05mg finától is alig tér el - az 5mg alig tűnik erősebbnek - ezért van, hogy sokan amerikában az 5mg-os Proscart szedik mert olcsóbb mint a Propecia és egy hangyányival hatásosabb is.

Valahol olvastam azt is, hogy elvileg 0.05mg fina hasonló hatású lehet mint 1mg vagy 5mg fina a kutatások alapján. De ezekkel a kutatásokkal az a baj, hogy nem terjednek ki hosszútávra. A DHT szintet 1 pár napig nézték csak, évek helyett. Már pedig hosszútávon a fina egyre erősebbé válik és egyre nagyobb a felezési ideje is így szerintem az 5mg és az 1mg fina között 1 év múlva nagyobb különbség lesz mint 1 hét alatt - de ez csak az én véleményem - hosszútávó vizsgálat nem készült erre vonatkozóan.
A mellékhatások kockázata akkor ezek alapján nem nagyobb az 5mg-os fináének mint a 1mg-osnak - bár a felezési idő miatt hosszú idő után (1 év vagy több) a hatásai is lassabban szűnhetnek meg (mint ahogy a 2. ábrán ez jól látható).

Tehát ha az 5mg-os tabit 4 részre osztod, akkor nem biztos, hogy csökkented a mellékhatások kockázatát, így akár 5mg-ot is szedhetsz.

 

 




Azonban az 5mg fina és a 0.5mg duta között elég nagy a különbség.
Amint ez a következő ábrákon látszik, egy 20-22%-al biztosan erősebbnek tűnik a duta a DHT gátlásban. Miután abbahagyják a kezelést a fina eseténen 1-2 hét alatt normál szintre visszaugrik a DHT szint, míg a duta esetében hetekkel később is még elég hatásos lehet, és ezért van, hogy hosszú távú alkalmazás esetén a duta mellékhatásai az abbahagyásást követően akár 1-2 évig is tarthatnak. Ez azért van mert a duta felezési ideje úgy növekszik folyamatosan minél többet szednek be egyszerre. Fina esetében sokkal kevébé növekszik a felezési idő, hiába szednek be többet. A dutánál sokan ezért szedik csak hetente 2x 0.5mg-ot mivel 3-4 nap elteltével még mindig ugyaolyan hatásos és ugyanolyan mértékben csökkenti a DHT-t - ezzel csökkentik a felezési időt így a kockázatot is - azonban ez kismértékű hormon ingadozást okozhat ami növelheti a mellékhatások esélyét de egyesek szerint az ilyen kis mértékű ingadozás nem számít még.

 



Előzmény: BBosss (12043)
BBosss Creative Commons License 2018.11.18 0 0 12043

Értem kösz a választ.

Egyébként fura, hogy Duta-t felírnák, mivel az igy ugyanabba  körbe tartozik jogilag, mint a sima 5mg-os fina, tehát elvileg csak urológus írhatná fel, aki meg mégis fel tudja írni a duta-t az elvileg 5 mg-os fina-t is ...

Jövőhéten elmegyek 1-2 urológushoz, hátha valamelyik megszán, ha nem jön össze akkor meglátogatok 1-2 ilyen hajklinikát, pénz nem vet fel, de egy rendes fina recept még mindig olcsóbb, mint az 50 ezres propetia. 

Duta miatt kicsit aggódnék mert állítólag 1 év is lehet hogy kihevered, ha valami balul sül el. 

 

Kösz a linket erre az sh klinikára is foglalok időpontot holnap, ha urológus nem jön be akkor tényleg maradnak ezek a magánorvosi megoldások.

Előzmény: tekergo93 (12038)
tekergo93 Creative Commons License 2018.11.16 0 0 12042

Hát igen a Bimanak húzós az ára hosszútávon és vényre nem adják ki hajhullásra, vény nélkül pálne nem, de ha van jó ismerettséged akkor nem lehetetlen. Bár az árát én is sokallom ezért használom most Minoxaal felváltva, és mióta rendszeresebben használom a viszketés is alább hagyott, úgyhogy azthiszem maradok az oldatos verziónál, mivel a Hab formula az tutira nem szívódna annyira fel úgy pedig kevésbé hatékony.

Előzmény: Fomate (12033)
tekergo93 Creative Commons License 2018.11.16 0 1 12041

Én azt nem írtam egy szóval se, hogy háziorvos felírja. Olvass csak vissza, végig hajgyógyászatot írtam ahol felírják ill. tágabb értelemben orvost is mivel egyes bőrgyógyászati magánklinikán felírják azok akiknek a profiljába a hajhullás is beletarttozik vagy ugyanígy endokrinológus,  de leginkább magán klinikán tudod feliratni egy hajgyógyásszal - én is így teszem.

Előzmény: BBosss (12034)
tekergo93 Creative Commons License 2018.11.16 0 0 12040

Eszembejutott Tesz-nek becézik. Amúgy meg Dr. Al-Aisa Abtessam Nariman :D

Előzmény: tekergo93 (12039)
tekergo93 Creative Commons License 2018.11.16 0 0 12039

Fuuu valami kiejthetelen neve van mert indiai neve van azt hiszem. Becézve szokták hívni de most pont nem ugrik be.

Előzmény: mesof (12037)
tekergo93 Creative Commons License 2018.11.16 0 1 12038

A Propeciával kapcsolatban tévedsz: Itt egy hivatalos oldal - az enyémet ezen a német gógyszerkereskednő keresztül intézte a pharmafutar gyógyszerbeszerező: https://www.medipreis.de/preisvergleich/propecia-1-mg-filmtabletten-98-st-msd-sharp-dohme-gmbh-00251274
Amint látod 156,81 euro ami olyan 50 ezer körül van + a postaköltség + a pharmafutar ügyintézése, hogy beszerzi. Csak vényre kapható, így fel kell mutatni a vényt a pharmafutárnál. Ezen az oldalon is írják hogy csak vényköteles, tehát ha innen akarod megrendelni akkor vényt kell elküldeni nekik + nem biztos, hogy magyarországra szállít de a pharmafutaral tuti beszerezheted.

Amit te találtál 20-30 ezer az hamis, nem eredeti - plusz az, hogy vény nélkül kapható ilyen nincsen mivel ezek a gyógyszerek legaláb 20-25 évre le vannak védve vényköteles az egész világon. Kezdetben én is ilyesmi helyről akartam megrendelni, de kicsit utánajártam ezeknek az oldalaknak és kiderült, hogy tele van a net ilyen kamu gyógyszerkereskedő oldallal - amik vagy lenyúlják a pénzedet és nem kapsz semmit, vagy hamisított gyógyszert kapsz ami nem hat semmit, vagy indiai esetleg ázsiai gyógyszereket kapsz amik hatóanyaga elvileg ugyanaz mint a propeciának de gyakorlatilag ezt nem tudhatod mivel azt se adhatnák ki legálisan. A legtöbb ilyen oldal pár hónap vagy 1 év után megszűnik, majd ugyanazzal a sablonos szerkezető weboldallal (kicsit másabb design-al) egy új webcímen tovább működnek. Tucat számra vannak ilyen oldalak és a legtöbb mind ugyanahhoz a személyhez / vagy csapathoz köthető. Az ügyfélszolgálatos telefon nem szokták felvenni, rendes cég sincs megemlítve ezeken az oldalakon, nem bejegyzett cég és nincs így bejegyzett székhely se vagy valós kapcsolat tartatási postai címük. A kapcsolat menükben van egy chat mező vagy egy szöveg box és ennyi.. A weboldalak többsége egyik se biztonsága ha megnézed felül az URL-t goolgle chromeban ki is írja hogy nem biztonságos - nem titkosítottt az adat a szerver és az ügyfél között - márpedig egy ilyen oldalon ahol te fizetsz valamiért visa vagy mastercardal vagy ahol banki fizetés van ez egy nagyon alap dolog lenne a védett SSL. Továbbá vannak már kicsit tovább fejlesztett kamu oldalak ahol védett kapcsolat van, meg még rendes cím is - csak a címre rákeresve kidob egy másik hivatalos gyógyszerészeti címet ahol közlik, hogy nem ők működtetik az oldalt - tehát egész ügyesen használják fel más legális cégek adatait a saját céljukra. Vannak ilyen weboldal biztonság ellenőrző oldalak ahova be tudod másolni az URL-t és az több pontos megvizsgálja az oldal biztonsági funkciót majd értékeli mennyire biztonságos - sok ilyen gyógyszer rendelős kamu oldal itt bukik ki - bár van amelyik még itt se - azoknál még tovább kutatkodtam és más fórumok hozzászólásaiból tudtam következtetést levonni, hogy átverés - de azt is rohadt ügyesen csinálják mert sok pozitív vélemény van ezeken a fórumokon amit az átverő szerintem saját maga írja az oldalról - és ez volt a furcsa, hogy túl sok pozitív volt 1 negatív se - mindegyik hasonló megfogalmazással és alig voltak idő különbségek a kommentek között csak 1-2 napok.. mélyebb kutatás után találtam rá más fórumokon arra, hogy átverés volt még az ilyen jól megtervezettt csaló oldal is. De akárhogy is, vagy csal és nem kapsz semmit miután fizettél, vagy hamis gyógyszert kapsz, vagy igazit kapsz csak nem azt amit rendeltél hanem hasonló hatóanyag tartalmút - semmi esetre se lehetsz benne biztos, hogy az tényleg az amit rendeltél és tényleg hatni fog-e. Egyszóval lutri - ezért nem ajánlom, hogy ilyen helyről rendelj olyan készítményt amit legálisan is be tudsz szerezni és akkor tényleg azt kapod amit akarsz - nem kidobott pénz lesz.

És akkor a beszerzés:
az említett helyen felírják a dutát vagy propeciát. Tessék, ez egy magánklinika. Vizsgálat utána feliírják a dutát (avodart) vagy a finát (propecia): https://www.shklinika.hu/hajhullas-gyogyszeres-kezeles.html
de kb bármelyik hajgyógyász felírja. a házi orvos meg a bőrgyógyász hülye ehhez - nálam is néztek már pár helyen, hogy mire szedem a finát. ki írta fel.. hogy írhat ilyet fel.. és ezeket a kérdéseket egy urológus mondta nekem mikor vizelési gondjaim lettek a propeciát.. (egyébként ez megszünt és olvastam róla hogy mikor elkezdik szedni valaki ilyen érzékenyek reagálhat rá de pár hét után ez elmúlik). Aztán mikor ultrahangon voltam ott is csak néztek hogy finát szedek.. sok orvos csak a saját profiljához ért, és nincs tisztában más dolgokkal. sokan magyarországon a propeciát se tudják hogy hajhullásra FDA által engedélyezett amerikában - mivel itthon nem kapni - de németben, ausztriában van.

Tehát háziorvossal, urológussal felesleges bíbelődni biztos hogy zsákutca.. Egyes bőrgyógyász vagy endokrinológus talán felírja hajhullásra - de ezek közül is olyanok akiknek a profiljába a hajhullás is beletartozik - leginkább magán klinikákon. De a legbiztosabb egy magán  hajgyógyász - elmész pl shklinikára 10 rongyos vizsgálatra (de más is írt már itt egy hajgyógyászt korábban), és a vizsgálattal együtt szépen feliratod. Plusz megkérdezhetnéd ugyanezt a dokit ahova mész vizsgálatra, hogy nem-e írná fel az 5mg-os finát mert az 1mg-os propecia beszerezése macerás és drága, csak mond azt is hogy eltöröd 4 részbe a tablettát és úgy szeded - mert egyéb esetben nem biztos hogy fel fogja írni - tehát kérdezz rá, máskülönben itt is marad a Propecia feliratás.

Előzmény: BBosss (12034)
mesof Creative Commons License 2018.11.16 0 0 12037

Bocs a témaváltásért, a hajszalhijanos "kerol bőrű" dokinő nevét meg tudnátok mondani? Egyszerűbb lenne név alapján időpontot kérni :)

 

 

Köszi

Előzmény: tekergo93 (12032)
BBosss Creative Commons License 2018.11.16 0 0 12036

Ezeket néztem pl.

 

http://finestpills.com/order-propecia-online-en.html?a=7213&search=propecia&key=propecia

 

http://sale-pharm.com/categories/Hair%20Loss/Propecia

 

 

Chaten azt mondták még recept se kell. Mondom mi a fene ? Itt még 5mg-os finat is hozzádvágják, itthon meg háziorvosi recept re se ? 

Előzmény: BBosss (12035)
BBosss Creative Commons License 2018.11.16 0 0 12035

Propecia rendelése amúgy hogy néz ki? 

Honnan érdemes rendelni? Láttam pár honlapon annyira nem is vészes az ára ~20 ezer Ft 3 hónapra. Az talán még belefér. 

Rendelés hogy működik? Simán megrendelem, receptet hova kell felmutatni ilyenkor? 

BBosss Creative Commons License 2018.11.16 0 0 12034

Dutát se fogják felírni, direkt megkérdeztem. Ahhoz is urológus kell elvileg.

 

Akkor marad az, hogy felkeresek 1-2 urológust aztán hátha megszánnak vagy elmegyek egy fizetős magánklinikára/ hajklinikára hátha ott felírják a finasteridet. 

Propeciara biztos nem lesz pénzem.

 

Te írtad, hogy neked háziorvos simán felírta a finasteridet, nem is értem...

Gondolom amúgy ez olyasmi, hogy ha akarná felírhatná, de biztonsági okokból inkább nem teszi, nehogy ha baj van akkor az ő fejét szedjék le? 

Előzmény: tekergo93 (12030)
Fomate Creative Commons License 2018.11.16 0 1 12033

Én örülnék neki a legjobban, ha a bima szélesebb körben és kedvezőbb feltételekkel elérhető lenne :D De gondolom ebből is ilyen 2020-22-re bármi (a legjobb esetben)

 

Pont a tolerancia elkerülése miatt mondtam a minox-szüneteket, a tusolás után az is igaz, sőt, a hajmosáskor v leöblítéskor a meleg-hideg víz felváltása is még javít a hatásfokon, persze ezek apró dolgok, de hosszú távon számíthatnak

Előzmény: tekergo93 (12032)
tekergo93 Creative Commons License 2018.11.16 0 0 12032

A bimától is ugyanez volt mikor önmagában használtam, mivel a bima szintén anagén fázist indukál akár a minox csak a bima hosszantartó anagén fázis a minox pedig kezdetlegeset. A bima erősebb és a pge2 faktorra hat. A minox-nál nem ismert a pontos hatás mechanizmusa. A minoxnál a legtöbb embernek 3-4 max 5 év elteltével már alig hat valamit mert tolerancia alakul ki. A bima esetében erről nincs infó mivel még csak 2013-ban jelent meg erről a legelső kutatás és a piacon még csak a lumigan szemcseppben van - de ha okoz is toleranciát az erősebb és specifikusabb hatás miatt szerintem a tolerancia kedvezőbb ezért érdemes lehet bimára váltani ha már nem hat a minox - vagy eleve felváltva használni akinek nem okoz gondot, ha picit többet ad ki rá.
Abból is látszik egyébként, hogy a Bima erősebb, hogy nem kell 12 óránként adagolni. 24 óránként elég és még úgyis felülmúlta a teszteken a minoxot egy 15-30%-al + még a fejbőr se lesz ragacsos mint minoxtól.

Előzmény: tekergo93 (12031)
tekergo93 Creative Commons License 2018.11.16 0 0 12031

Igazából a minox miatti kezdetleges hajhullás még nem jelent semmit. Annyit tesz, hogy a hajhagymák kezdetleges anagén fázisba kerülnek - vagyis növekedési folyamatot teremt a hajhagymáknak amik így eldobják nagy számban a hajszálakat.
Dermaroller mellett a tusolás utáni alkalmazás is növeli a hatékonyságot mivel ilyenkor kitágulnek a bőr pórusai és könnyebben felszívódnak a hatóanyagok.

Előzmény: Fomate (12026)
tekergo93 Creative Commons License 2018.11.16 0 0 12030

3. lehetőség dutasterid (avodart) - azt is felírják elvileg ott

Előzmény: tekergo93 (12029)
tekergo93 Creative Commons License 2018.11.16 0 0 12029

ezt mondtam, hogy az 5mg-os finasteridet nem fogják felírni hajhullásra neked. 1. lehetőség - más útón szerzed be. 2. lehetőség - bármelyik pesti magán hajgyógyásznál 1mg-os Propeciát felírják pl sh klinika - 1 próbát megér megkérdezni, hogy 5mg-osat nem -e írja fel, te meg eltöröd kissebb részre.

Előzmény: BBosss (12028)
BBosss Creative Commons License 2018.11.15 0 0 12028

Srácok, aki finasteridet szerzett hogy jött össze a dolog?

 

Ma voltam háziorvosnál, azt mondta nem írhatja fel, gében benne is volt, hogy csak javaslatra írhatja fel. Urológus kell hozzá.

Erre mondtam neki, hogy elmegyek urológushoz, de ő azt válaszolta kb. felesleges, mert urológus is csak prosztata bajra fogja felírni, nekem meg olyanom nem lehet mert még csak 26 éves vagyok. Ilyenkor mi van? 

Ezt a szert elvileg még bőrgyógyász se írhatja fel azt mondta nekem. 

 

Esetleg valami mágán hajszalonban felírják vagy ez hogy szokott menni ? 

Fomate Creative Commons License 2018.11.15 0 0 12027

@denn

 

Te az időszakos minox-sheddingeknél mit szoktál csinálni? Tovább használod ahogy előtte, vagy szünetelsz?

Előzmény: Fomate (12026)
Fomate Creative Commons License 2018.11.15 0 0 12026

A minox + fina kombó használni fog, annyi csak, hogy ha a minox kezdése után 2-3-4 hétig erőteljesebben hullik a hajad, akkor ne lepődj meg, sőt, inkább örülj, mert az jót jelent.

+1

Nem mindegy, h milyen minoxidilt használsz, rogaine vagy lipogaine minoxot vásárolj szerintem.

+2

Ha a minoxos kezelést ki akarod maxolni (de ez ráér 1 év után is), szerezz be  majd egy 1 mm vagy 1.5 mm-es dermarollert, és heti 1-2x (minox kezelés előtt) told át a fejbőrödön, segít a hajnövekedésben, illetve a felszívódásban is.

 

És arra figyelj, h 12 óránként tényleg nyomd a minoxot, ne legyenek kihagyott napok, és az applikálás után 3-4 óráig ne nagyon érje víz. Ja és 4-5 havonta tarts legalább egy 1 hetes szünetet a minoxból, elkerülöd vele azt, h túlságosan toleráns legyen vele a szervezeted.

 

Ennyi tanácsot tudok adni, sok sikert :)

 

Előzmény: BBosss (12020)
tekergo93 Creative Commons License 2018.11.14 0 0 12025

És minox-ot vagy Bima-t is használj majd fina mellett mert a fina kevés lesz önmagában. Fina a DHT-t gátolja tehát a hajhullást mértékét csökkenti, de regrow-t nem okoz. Ehhez kell bima vagy minox.

Előzmény: tekergo93 (12024)
tekergo93 Creative Commons License 2018.11.14 0 0 12024

Nekem itt ajánlotta egyszer valaki a Revita sampont - ezt javaslom még. ELéggé frankó lesz tőle a fejbőr, de ez se egy csodaszer - kiegészítésnek jó. Ha túl drága akkor használj természetes alapú samponokat.

Előzmény: BBosss (12022)
tekergo93 Creative Commons License 2018.11.14 0 0 12023

Kiegészítésnek mindenféle vitamin vagy ásványi anyag/elem jó, de igazából szinte szart se érnek. Az említett L-Karnitin-t én is szedtem egy direkt hajhullásra való multivitamin csomagban, de nem igazán mondanám, hogy sokat ért volna. Biztos jó a hajnak, csak az a baj, hogy ezek általában nem elegendőek. E vitamin is jó, A vitamin is, C és D is a bőrnek és a hajnak is, a B vitamin is, a soya-isofalvonok is, a Biotin is, a fűrészpálma-kivonat is, a ricinus olaj is (napi 2 kávéskanálal enni), a növényi fitösztrogének is, a brokkoli kivonat és a tökmag olaj kivonat is. Biztos tudnám még sorolni... Kiegészítésnek jó, de csodát ne várj ezektől.

Előzmény: BBosss (12021)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!