Nem akarlak elkeseríteni, de átb@szott a szerviz. :S Ha 2 és fél éves a kocsid, akkor az még jócskán garos.... sőt a Te esetedben valószínűleg 7évig garanciális, ugyanis a szervizfüzetedben még nem szerepelhet a kikötés. :(
A ceedclub.hu fórum GYIK szekciójában még sok érdekeset olvashatsz, így csak arra tudok bíztatni mindenkit, hogy regisztráljon.
Egy 2008. 09.havi 1.6 Diesel Cee'd SW-t hajtok már 2.5 éve. Az autónak idáig nem volt baja,kivétel a hátsó csomagtartó ajtó,ami a kezdetektől fogva a téli hidegben,nehezen (tehát manuális rásegítéssel emelkedett fel)
Ami most a gondom,természetesen viszem a szervízbe de előtte megkérdezlek benneteket,hátha volt már valakinek ilyen.
Kb egy két hónapja egyre erőteljesebb kotyogás jön a bal hátsó kerék környezetéből. Nagyobb sebesség mellett nem hallani a hangot de városban 30-40-50-es tempó mellett,már állandósult a furcsa nem kopogó,hanem kotyogó hang. Tegnap felemeltük a gumisnál és a kereket megmozgattuk. Természetesen ott is hallatszódik.
Valakinek volt-már ilyen és az ilyen problémákra is jár-e a 7 év garancia?
Csak a Greg által javasolt megoldás létezik, tehát gyárilag nincs xR kivitel, hanem megrendeled az autót, és megrendeled a kiegészítő csomagot hozzá, amit átvétel előtt felszerelnek Neked az autóra.
Csak úgy látatlanba: hol tudom megvenni szerinted azt a csomagot, és ki szerelné fel - és be? Mert pl a deviltunningosokat kérdeztem, konkrét válasz még nem érkezett... Hogy nekem miért ilyen kocsi kell....
Nem szeretnélek megbántani, tudom, hogy a jószándék vezérel, de szerinted mi volt az első dolgom? Google... És hívtam is őket. A következő beszélgetés zajlott le:
- Érdeklődni szeretnék, hogy az Önök márkakereskedésében, lehet -e kapni Kia Cee'd xR-t?
- Hú, az melyik? Nem tudom.
- Hát olyan, mint az alap Cee'd csak sport csomag. Szép tuningautó.
- Nem tudom, nem fogralmazunk ilyet, de körülírnád nekem?
Szerintem 99% hogy akksi gond lesz. Vagy lemerült, vagy csak simán meghalt. Ha csak lemerült, akkor a töltést kell ellenőrizned, illetve az autó nyugalmi állapotában a fogyasztókat a nem kívánt áramfelvétel miatt, ami lemerítheti az akkudat.
Ha arra gondolsz, hogy a szélvédővel lehet-e valamit kezdeni, akkor írd be a Googléba, hogy " szélvédő karc eltávolítás " lesz egy pár találat, csemegézz belőle.
Ha azt kérdezed, hogy garanciális-e a dolog, akkor egyértelműen nem.
Ha azt kérdezed hogy lehet ezt elkerülni, akkoör időben kell lecserélni a lapátokat, és nagyon vigyázni arr, hogy amikor telemegy porral, homokkal a lapát, szélvédő, akkor érdemes egy poha ronggyal ( legonkább nagynyomású mosóval ) letisztítani a felületet, és a lapátok éleit érdemes néha áttörölni, hogy az ott felgyülemlett cucc ne karcolja a szélvédőt.
Sziasztok. Tudna-e valaki abban segíteni, hogy a szélvédőn vannak karcok ( gondolom az ablaktörlő okozta, amit 2 hónapja cseréltem le. Az ablaktörlő gyári. Van rá valami megoldás? Köszönöm az esetleges válaszokat.
Az auto testelését kellene megvizsgálni. Az akksi negatívjáról megy egy egy rövid kábel a testhez, egy fém lapon keresztül kér (talán ) 8 csavarral. Itt sajnos mivel a kaszni fényezve van, nincs megfelelő kontaktus, tulajdonképpen csak a csavar menetein keresztül jut át a föld.
Megoldás, vagy szervíz, vagy akksinál való lámpa kiszerel, mögötte ( nem egyszerű ) kivenni a két csavart, kaszni csiszolóvászonnal letakarít ( fényezést ) fém lap kicsit megreszel, összeszerel.
Egy kis segítség kéne, az autó olyat produkált, amit még nem láttam tőle :) KIA Cee'd SW, EX + Elektromos csomag. 1.6. benya.
Annyit kell még tudni az autóról, hogy van benne egy Pajzs rendszer (GPS nélküli alap).
Tünetek:
1. amikor a távirányítós kulccsal nyitom a központi zárat, nincs index-fény visszajelzés. Az ajtó nyit rendesen.
2. amikor ráadnám a gyújtást, amig a kulcsot elforditva tartom villódzik a műszerfal, meg ilyen fura hangot lehet hallani (kerregés-szerű)
3. a belső világítás kapcsolható
4. a tükröket mozgatja a motor
Ennyiből valaki tud mondani valamit? Akksira gyanakszom, de elvileg nincs semmi ami szívná, a pajzzsal 2 év alatt semmi gond nem volt ilyen szempontból.