Keresés

Részletes keresés

dcarter4 Creative Commons License 2007.05.30 0 0 1702

Szia!

 

Elnézést, hogy nem nekem szól a kérdés, és állandóan válaszolgatok, csak gondoltam próbálok segíteni, mert pont ugyanilyen jellegű problémáim voltak nekem is.

 

Az epilátorok mind ugyanolyanok, nem érdemes újabbat venni, nekem is kb. 4-5 napig szőrtelen tőle a lábam, és utána jó csúnya pöttyös lesz a sok gyulladástól, mert bőr alatt nő a szőrök kb. 80 %-a.

 

Próbáltam már bőrpuhító krémet is, amit speciálisan bőrgyógyász írt fel, de annak sem láttam túl nagy hasznát, és nem ülhettem le sehova több óráig, mert annyira zsíros volt a krém.

 

Szerintem a veet és egyéb hasonló krémek sem érhetnek többet.

 

 

Sajnos én sem láttam más megoldást, csak a lézerest, mert arra még esélyt is látok, hogy ez ér valamit. Nem túl olcsó az tény, de szerintem hosszú távon meg fog térülni, amikor végre majd nem a szőreimmel és a gyulladásaimmal kell foglalkoznom minden nap.

Előzmény: ededi (1701)
ededi Creative Commons License 2007.05.30 0 0 1701

Szia dcarter4!

 

Neked is nagyon köszönöm a válaszod! Igen a babylissre gondoltam. De ha semmit nem ér akkor nem költök rá. Amúgy nem tudom milyen, a honlapjukon néztem, ott elektrolízisesnek hírdetik, csak azért írtam úgy.

Üdv

Előzmény: dcarter4 (1698)
ededi Creative Commons License 2007.05.30 0 0 1700

Tisztelt Kádárdr!

 

Nagyon köszönöm a válaszát. Igen azt sejtettem, hogy a villanófényes szőrtelenítés segítene, csak az "picit" drága nekem. Ön szerint ha esetleg egy másik epilátort vennék, most nagyon alap, és viszonylag régi van, az segítene? Illetve láttam, hogy reklámoznak valami veet szőrbenövésgátló krémet. Vajon az érne valamit?

Köszönöm válaszát: Edina

Előzmény: klsderm (1699)
klsderm Creative Commons License 2007.05.29 0 0 1699
Kedves Ededi!

 

Nem tudom mi az a tappancsos!

 

Csak azt tudom, hogy a lábszáron megmaradó (ahogy Ön írja) pöttyöket egyrészt a szőrtelenítés (borotva, gyanta, stb.) okozza az arra érzékenyeknél (follikuláris hámsérülés, majd felülfertőződés), másrészt pedig a szőrszál „rosszul” növekszik, a szőrszál nem tud csak a gyökérhüvelyében haladni, és onnan kilépve átlukasztja a betüremkedő hámot, és ezzel állandó gyulladást fenntartva (razor bumps vagy pseudofolliculitis vagy ingrown hairs) vagy ahogy mi hívjuk, benőtt szőr.

 

Látja, mindkét esetben a kiváltó-fenntartó ágens a szőrszál, a vastag, erős szőrszál. És ahogy DCarter4 is írja, erre a nagyenergiájú fénykezelés a legmegfelelőbb.

 

Kádárdr

Előzmény: ededi (1697)
dcarter4 Creative Commons License 2007.05.29 0 0 1698

Szia!

 

Arra gondolsz, amit ha a lábadon tartasz x percig, akkor elszívja a nedvességet? Mert az a tappancsos, de az nem elektrolízises. Az elektrolízis az az, amikor tűt vezetnek egyesével a szőrtüszőbe. Én ilyet még nem láttam otthoni kivitelben.

 

Ha erre a tappancsosra gondolsz (babyliss, stb.), az nem ér semmit, tesóm már próbálta. Mozdulatlanul kell lenned kb. 10 percig, és nem ér túl sokat. Csak időhúzás.

 

Ha másra gondolsz, akkor tárgytalan.

 

 

Erős szőrzetre a lézerest tudom ajánlani. Amit gyantázásra költenél éveken át, azt kell belefektetned.

Előzmény: ededi (1697)
ededi Creative Commons License 2007.05.28 0 0 1697

Tisztelt Kádár dr!

 

Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy mi a véleménye az elektrolízises epilátorról(tappancsos)? Nekem különösebben nem lenne bajom a szőrtelenítéssel, ha nem lenne erős a szőröm. Feltételezem e miatt van, hogy bármilyen szőrtelenítési módot választok a lábam pöttyös lesz és marad. Nem gondolom, hogy az a tappancsos eltüntetné a szőrszálakat, csak van-e legalább arra esély, hogy gyengítené azokat.

Előre is nagyon köszönöm válaszát!

Teaway Creative Commons License 2007.05.08 0 0 1696
Először lesz egy személyes konzultáció, beszélgetés. Utána még mindig mondhatsz nemet.
Előzmény: bede56 (1695)
bede56 Creative Commons License 2007.05.08 0 0 1695

Kedves Kádár Dr!

 

Köszönöm a válaszát. Ezek szerint érdemes belevágni a kritikus területek szőrtelenítésébe is. Ez bíztató, már csak bátorságot kell gyűjtenem, hogy bejelentkezzek Önhöz.

Addig is olvasgatom a fórumot, mert a pozitív tapasztalatok megerősítik az elhatározásomat.

 

Bede

Előzmény: klsderm (1690)
moncsi baby Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1694

Szia!

 

Az én esetemben tuti, hogy a klinika volt a hibás. Hófehér volt a bőröm, nem szedtem semmilyen gyógyszert, nem voltam beteg, nem menstruáltam...

A szétégetésem után elmentem egy hozzáértő bőrgyógyászhoz és ő is elmondta , hogy rengeteg embert kezelt már a Bársony klinika után és van akinek sokkal rondább volt a sebe, mint nekem és ráadásul maradandó heg lett a lábán!

Annyit mondott a bőrgyógyász, hogy többet ne menjek, és keressek egy jó ügyvédet, mást nem tehetek és reménykedjek hogy a heg pár év alatt elmúlik.

Nyílván van olyan is, akit jól kezelnek, mivel rengetegen járnak oda (számok törvénye) Reméljük te a kivétel leszel és nem sérülsz meg.

A másik dolog nálam a hatékonyság.

6 kezelés után.....Hááát, a szőrtől teljesen fekete a fazonom, lehet hogy kevesebb lett,de azért fizettem ki 150.000 Ft-ot, hogy többet ne kelljen szednem, de sajna még fizethetek csomót máshol, hogy tényleg szőrtelen legyek.

 

Azért sok szerencsét!!!!!

 

Előzmény: engi (1688)
dcarter4 Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1693

Szia!

 

Rendben, nem dolgozol ott, elhiszem, csak túlságosan hasonló volt a reakciód.

 

De nemcsak az lehet az egyetlen proléma, hogy szolizott/napozott valaki. Lehet a klinika is hibás.

 

Egyébként pedig a barna bőrt is lehet kezelni, tudtommal csak a gépet kell jól beállítani. Persze jobb a hatásfok, ha fehérebb a bőr, de azért még nem égetik oda a kreol bőrűeket sem.

Előzmény: engi (1686)
klsderm Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1692

Bocsánat a lényeg a végéről lemaradt.

 

Ha már szürkésbarnásak a gócok, és nem jön ki új, akkor az UNITONE nevű halványító szépen kivilágosítja a foltokat.

 

Kádárdr

Előzmény: kitty83 (1687)
klsderm Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1691

Kedves Kitty83!

 

 

Ne fizessen vagyonokat, hátha sikerül úgy is segíteni.

 

Ha a piros elszíneződés follikulárisan (a szőrtüsző kivezető nyilásában) helyezkedik el körökörösen, akkor a gyulladás aktív. Ez főleg két okra vezethető vissza. Erősebb, irritált szőrzet  ill. túl erős detergensek és utána testápolók használata. Mint írja, szőr alig van, tehát az utóbbin kell változtatnia.

Ha az elszíneződés livid (kékes-vörös), majd barna, később palaszürke, akkor a gyulladás folyamatosan inaktívvá válik, és ha a fenntartó ok (szőr és tusfürdő, testápoló) megszűnik, akkor 2-3 éven belül ez is elmúlik magától.

Lézerrel, de itt főleg villanófénnyel ezt a folyamatot fel lehet erősíteni, de mint írja, most erre nem akar költeni, ezért először az aktív gócokat szüntesse meg. Ha nem sikerül, akkor jöhet az antibiotimukos külső, majd belső, gyógyszeres kezelés.

 

 

Kádárdr 

Előzmény: kitty83 (1687)
klsderm Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1690

Kedves Bede56!

 

A nagyenergiájú fénnyel történő szőrtelenítésnél a legfontosabb kritérium, hogy legyen szőr, amit el kell tüntetni. Ki akarjuk irtani a szőrt vagy nem? A döntés megszületett. Az, hogy milyen okból van ott a szőr, az az adott kezelés szempontjából lényegtelen. Hogy hormonális vagy örökletes vagy más oka van, az csak a kezelési menetet (fényválasztás, fenntartó kezelések, energiaszint, stb.) befolyásolhatja.

A sorrend mindegy. A teljes embert kezeljük. A hormon, családfa kutatás, napozási-, borotválkozási szokások vizsgálata ráérnek közben is. A hormonális változások is nem egyformán hatnak az Ön által felsorolt területekre (fenntartó kezelések száma, ismétlési gyakorisága)

 

Kádárdr

Előzmény: bede56 (1685)
klsderm Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1689

Kedves Listopad!

 

Miért gondolja, hogy pont az arcot nem szőrtelenítenék? 

Nagyenergiájú fénnyel történő elsődleges epilálás nálam, és gondolom a világon mindenütt a lézerklinikákon az arc szőrtelenítése. Második helyen jön együtt a hónalj és fanszőrzet, utána a végtagok. Itt a lábszár az első.

 

Kádárdr

Előzmény: listopad (1679)
engi Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1688
Köszöm a válaszod.A gépekhez nem értek.Nem tudom,hogy okozhat-e égést ha túlmelegszik.De laikusként szerintem nem.Tényleg nem tudom,hogy mi lehetett  a probléma nálad.Én reménykedem abban,hogy továbbra is hatékony lesz a kezelés.
Előzmény: moncsi baby (1683)
kitty83 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1687

kedves Kádár dr!

 

szeretném a tanácsát kérni...nekem elsősorban nem is a szőr eltávolítása okoz problémát, hanem az, hogy a lábszáram piros pöttyös, bármilyen módszert is alkalmazok, már próbáltam epillátort, gyantát, borotvát...de nem tűnnek el... Gondolom,talán gyulladtak...

És azt hallottam, hogy a lézeres vagy villanófényes technológia ezen is segít. Ez valóban így van? Mert ha tudnám, hogy ezáltal megszabadulnék a pöttyöktől akkor gondolkozás nélkül belevágnék, mert már eléggé elkeseredtem, hogy egyik szőrtelenítési módszer mellett sem tűnnek el. Már rengeteget utánaolvastam külföldi oldalakon is, ott sok csodakrémet ajánlanak, de megmondom őszintén én egy orvos szavában ezerszer jobban megbízom. És önről rengeteg jót olvastam már a neten.

Az egyetlen aggályom, hogy nem szeretnék vagyonokat kifizetni, hogyha nem tűnnek el a pöttyök, még akkor sem ha a szőrnővekedés abbamarad, mert most is hiába szőrtelen a lábam a pöttyök elrontják a látványt.

 

Várom a válaszát!

 

Előre is köszönöm:

kitty

engi Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1686

Hali!

 

 

Nem dolgozom a bársonyban,csak egészségügyben.Azért tételeztem fel,hogy talán szolizott,mert  az ismerősöm is volt szoliban a kezelés előtt  pár héttel, és neki is megmaradt a helye.Kérdezték tőle,hogy  volt napozni?Megmondta,hogy igen , csak régebben.Ő be is látta,hogy tényleg nem játék ez a kezelés.Egyébként kíváncsi az ember ez tény.Viszont én tényleg elégedett vagyok a kezeléssel,mert nagyon szép erdményt értek el.Abban is igazad van,hogy az idő elteltével mutatkozik meg az igazi eredmény.Olvastam,hogy dicsérik a kezelést,de sokan vannak akik nem.Ezért kértem a véleményeteket a szőrtelenítésről.Elég sok helyen végzik már ezt a kezelést.A Bársonyt pedig azért dicsérem,mert elégedett vagyok a kezeléssel.

Előzmény: dcarter4 (1684)
bede56 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1685

Sziasztok!

 

Jól tudom, hogy a lézeres szőrtelenítés nem igazán ajánlott azoknak, akiknél hormonális okai vannak a szőrösödésnek? Viszont minden ilyen klinika ajánl pl. hasi, mellbimbó körüli és arcon végzett szőrtelenítést. De normális esetben ezeken a helyeken nem kellene, hogy szőrösödjön az ember lánya, csak ha a hormonjai okozzák. Akkor most szabad ezeken a helyeken szőrteleníteni vagy nem? Vagy mindenképpen egy hormonvizsgálattal érdemes kezdeni?

Van valakinek tapasztalata ezeken a területeken végzett szőrtelenítésről?

 

Köszi

Bede

dcarter4 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1684

"2.alaklomnál tartok és alig nőttek ki szőrszálaim"

 

Én is a 2. alkalomnál tartok, de túlzás lenne azt mondani, hogy már alig van szőröm. Ez nem mérvadó. Kezelések között nem lehet eredményről beszélni. Ha végigcsináltad, és eltelt kb. 1 év, akkor már tehetsz ilyen kijelentéseket, de előbb nem igazán.

 

 

Amúgy ez az első hozzászólásod, mégis 'régóta' olvasol minket?! Az ember nem tudja megállni, hogy ne szóljon közbe...

 

Szerintem te a Bársonyban dolgozol, azért dicséred...

 

Valamint senki sem olyan hülye, hogy szolizni és napozni jár a kezelések között.

Tesóm esetében pedig decemberben a hajlatban nem igazán lehet barnaságról beszélni. Ha barnának látszik, az csak a hegektől van és attól, hogy nem profi fényképezőgéppel készültek a képek.

 

Teljesen egyértelmű volt, hogy a gép volt rossz, de nyilván a klinikán sem fogják ezt beismerni, sokkal egyszerűbb azt mondani, hogy barna volt a bőre. Ezzel el van hárítva a probléma.

 

 

"nem igazán tapasztalom azt hogy elégedettek lennétek"

Mégsem olvasod elég régóta, ugyanis volt már olyan, aki elégedett volt.

 

Tudod mit? Gyere vissza 1,5 év múlva, akkor te is kész leszel, és én is, és akkor majd találkozunk, és össze tudjuk hasonlítani a lábainkat!

De találkozhatunk 5 év múlva is, mert nekem még garanciát is vállalt a Doktor Úr! Igen, ez még jobb ötlet!

 

További szép napot!

Előzmény: engi (1677)
moncsi baby Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1683

Szia Engi!

 

Én 2 évig jártam a Bársony Klinikára. Én is teljesen elégedett voltam a kezelések között és nagyon boldog, hogy végre "szőrtelen" vagyok.Egyáltalán nem napoztam és a szoláriumot is max a kirakatban láttam.A hajlatomat egyébként az életemben nem is napoztattam. A bőröm a sebektől barnult be és az előző 5 kezelés is ilyen színnel történt.Orvost a klinikán aki felügyelné a dolgokat én nem láttam,bár az tény hogy a lányok nagyon kedvesek,de azzal nem érek semmit.Egyébként a kezelésem decemberben történt.Valószínűleg a géppel volt probléma, mert túlmelegedett, még a lány is mondta hogy lassan pihennie kéne a gépnek,erre kinyitotta az ablakot.Az ablak kinyitása után csinálta a fazonom tetejét és az nem is égett meg.Tehát valószínű túlmelegedett.

 

Most a 6. kezelés után viszont eltelt 6 hónap és rengeteg szőr nőtt vissza. Az első 2 évben én is áldottam a klinika nevét, de sajnos már nem tudom. Az, hogy a lányok kedvesek édes kevés!

Hozzátenném nekem is kb 6 kezelést mondtak...

 

 

Mindenesetre én drukkolok neked, hogy ne járjál úgy mint én!

 

 

 

Előzmény: engi (1677)
Teaway Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1682
Hát én is csak azt tudom mondani, amit dcarter4, bátran próbáld ki.

Előzmény: krisz_ta (1681)
krisz_ta Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1681
Koszi a biztatast:)kezdem elhinni,hogy tenyleg vannak olyan fiuk akik tudjak toleralni a szorosebb lanyokat.Mi is mar tobb mint 4 eve vagyunk egyutt a parommal,de meg soha nem mertem teljesen 'termeszetesen'  ele allni,pedig o is azt mondja,hogy egyaltalan nem zavarna.Lehet megfogom probalni:)
Előzmény: dcarter4 (1671)
Teaway Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1680
Nem kell restellni a szőrszálakat, azért van ez a topic.
Itt ez teljesen természetes, hogy beszélünk róla.
Előzmény: listopad (1679)
listopad Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1679

Teaway: nagyon restellem - tényleg csak szőke szálak de ... szóval: szájam fölött ("bajusz") -- huh)

 

és az államon.

 

Na, mi az a lézer/ IPL/ ELOS ami ezt eltünteti? a dokik szerint, ha nem tök fekete (szerencsére nem az) akkor inkább elektrolizáljak.

 

de az az egy kozmetikushölgy ki van tömve munkával.

 

mégis olvasok itt-ott neten olyanokat, hogy ARCRA is használnak lézert/IPL-t/ELOS -stb.t

 

... tapasztalat?????

kösz.

Kedves KádárDr. feltételezem, hogy Ön férfi, borotvlja az arcát és sima de mégsem olyan talán, mint a női arcbőr? én  a Listopad név ellenére (?) nő vagyok és pár apró szál (nem pihe!) is zavar

Előzmény: Teaway (1676)
klsderm Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1678

Nekem meg pont fordítva van minden.

A lábszáram szőrös, pedig sohasem borotváltam. Az arcomat meg 30 évig mindennap lehúztam pengével reggelente, most meg nincs rajta egy szőrszál sem.

 

Ki érti ezt?

 

Kádárdr

Előzmény: listopad (1675)
engi Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1677

Sziasztok!

 

 

Már régóta figyelem a véleményeteket a szőrtelenítésről,de nem igazán tapasztalom azt hogy elégedettek lennétek.Én elmondhatom magamról,hogy  elégedett  vagyok a Bársony klinikával,mert már többször is megfordultam náluk.Minden alkalommal nagyon kedvesek és segítőkészek voltak hozzám.Én a lábam és a bikini vonalam kezeltetem és nagyon szép eredményt értek el.4-6 alkalmat ajánlottak.Most a 2.alaklomnál tartok és alig nőttek ki szőrszálaim.Láttam azokat az elrettentő képeket,hát nem szép látvány.De amint látom barna a bőröd és nem csodálkozom,hogy megégtél.Szerintem neked is elmondták hogy be kell tartani a szoli és a nap kerülését.Lehet,hogy nem tartottad be?A kezelés ára lehet,hogy többe kerül,de van orvos ,aki felügyeli a kezeléseket.Ez nem mindegy.Mielőtt a Bársonyba mentem kipróbáltam a kozmetikákban az IPl-t,ami ténylegesen olcsóbb de nem hatékony.Ott azt éretm el,hogy lelassult a szőrnövekedésem,de nem ritkult.Mindenki eldöntheti,hogy inkább olón kezeltet és nem hatékonyan vagy inkább többet fizet és látványos a javulás.

Teaway Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1676
Az arc melyik részén van ez?
Előzmény: listopad (1675)
listopad Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1675

sziasztok.

 

   problémám: arc-szőrtelenítés (pár világosabb szál nem látszik, inkább szőke. de zavar)

Sok LÉZER, ELOS, IPL (villanófény)-klinika van már ... megtudtam, , hogy ezek arcra nem jók ám , csak lábra! De hisz pont ez a cikis rész - erre nem jók ezek a csodák?

Ezek hatnának, ha a szálak sötétek lennének - szrencsére(!) nem azok.

 

De akkor nem lehet megszabadulni tőlük?

 

Van vkinek jó tapasztalata a fenti módszerekkel, arcra?

 

 

 

Teaway Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1674
"Párommal már 4 éve vagyunk együtt, és teljesen elfogadott úgy, ahogy vagyok."

"Na, erről beszélek nyuszó-muszó!!"

:)
Előzmény: dcarter4 (1671)
HairF Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1673
A borotva erősíti a szőrszálakat!

A gyanta, az epilátor gép pedig mégjobban!

A szőrtelenítő krémek szintén, plussz a bőrt is tönkreteszik.

Jobban jársz, ha nem kezdesz bele semmilyen ideiglenes szőrtelenítésbe. Hidd el, több gondod lenne utána....
Előzmény: pz_new (1670)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!