Köszi, de már lefoglaltuk a Central Park Hostelt. Lehet, hogy rátok kellett volna hallgatni, de olyan szép helynek tűnik, és egyáltalán nem drága, sőt. Egyébként meg azt a 3 éjszakát majd kibírjuk valahogy. Csak utolsó éjszaka tudjak valamit aludni, mert utána megyünk Drezdába nosztalgiázni.
egy tanacs, ha a zaczeket valasztanad: utcara es ne a belso udvarra nezo szobat kerj, mert ha minden igaz, ott van vmi pinceklub vagy mi, es ha ott buli van, akkor aludni nem nagyon lehet.
Köszönök minden infót a szállodákról, mindet átnéztük, és megfogadjuk a tanácsokat a pénz kivitelről. A családi tanács döntése volt, hogy maradunk a Central Park Hostelnél, már le is foglaltuk.(Central Park Hostel Krakow 4 Rynek Kleparski) Ha felmerülne még kérdés, majd jelentkezem, üdv mindenkinek.
Köszi az infókat, tényleg sok mindent megtudtam a honlapokból. Tudsz valamit mondani a Central Park Hostel-ről? Én ezt néztem ki, jó helyen van, jó áron.
Köszönöm a válaszokat, egyébként négyen megyünk, és úgy néz ki, hogy sikerül előre foglalni szállást. Én sem akarom keresgéléssel tölteni az időt, ha nem muszáj. Tud valaki valamit mondania a sóbánya és Auswitz nyitvatartásáról? Nekünk is ez a cél, mint sok mindenkinek. Főleg a szombat, vasárnap és hétfői nap érdekelne, és a belépők. Így jobban tudnánk kalkulálni.
Érdeklődnék a tapasztalt Lenygelországba, főleg Krakkóba járóktól, hogy a nyári időszakban, hétvégén lehet-e szállást találni Krakkóban, vagy érdemes előre foglalni. Előre is köszönöm a választ, később még biztos lesznek kérdéseim.
Varsóban keresünk szállást február 3.-án.Rigába megyünk,csak egy éjszakára ,amit nem nagyon szeretnek.A booking.com -on van is bőven,de szeretnénk a belvárosban maradni ,a parkolásrol viszont nem nagyon beszélnek,vagy ha megemlítik ,akkor odavan írva 13-15 jurop.Varsóban még nem voltunk ,ha van tapasztalat, hol egyél-igyál aludjál ,akkor megköszönjük üdv................................... bolond jégkorongszurkolók ............
Krakkoban dolgozom januartol, mar ket honapot voltam itt kinn osszel felderites celjabol.
(elnezest, angol billentyuzetem van).
Szoval csutortokonkent 8 oratol van magyartalalkozo a Delibar nevu etteremben, ami amugy az egyetlen tenyleg magyar etterem Krakkoban (a tulaj es a szakacsok is magyarok, a tobbiben meg a szakacsok sem).
Nem irok cimet, hogy ne tartozzon reklam kategoriaba, ha valaki kivancsi, a honlapunkon kikeresheti.
Mivel informatikus vagyok, csinaltam egy ingyenes weboldalt az infok osszegyujtesehez, amit a googleban krakmagy szoval lehet legegyszerubben megtalalni.
Tegnap felszaladtunk Zakopaneba egy kicsit lovasszánozni.
Már Dobsina után havas tájon autókáztunk, a télbe csöppentünk, esett a hó is, a havas fenyves és a havas hegyek látványa olyan volt, mint a legszebb rajzfilmekben. Vagy még szebb. Miskolctól 80km-re egy más, csodálatos világ van, a havas tél. Ajánlom mindenkinek, nagyon szép. Poprád után Kézsmárk helyett Ótátrafüred felé mentünk. Ha lehet olyat írni, hogy itt már a legigazibb télbe csöppentünk, esett a hó, ami már akkor sem volt kicsi. legalább 40 centis hó volt Ótátrafüred és Lomnic között a lenti útnál. A lengyel határ után a hegyi úton hóviharszerű volt az időjárás, de nekem szuper volt, élveztem ebben a kisebb hóviharban a vezetést.
Fent Zakopaneban is igazi tél és nagy hó volt, csak az utak voltak itt-ott latyakosak, de a hó itt is nagy pelyhekben esett. Lovas szánok a Krupowki utcán és fent a Gubalovkán is. Isteni volt a meleg sajtok illata, amit a sajtárusok grilleztek, de előtte már annyira bezabáltunk a Sabala étteremben a panoráma ablak mellett, nézve a nagypelyhes hóesést és a pezsgő havas főutcát, hogy ettől eltekintettünk.
Viszont lovasszánoztunk. Bár 100zl-be került, nagyon isteni volt a 40 perces túra. Felmentem a siklóval a Gubalowkára is (10 percenként jár és 2 perc alatt fent van), de ott fent csak egy kisebb sétát tettem a bazársoron és megtudtam, hogy a hómotorozás egy fél órára 120zl, legközelebb nem hagyom ki, csak mi már épp indultunk haza.
A benzin Szlovákiában 30 korona, Zakopanéban 3,60zl.
5-6-tol:)) Amikor nyaranta Lódzba megyünk és a Piotrowskán mászkálunk ott sok vendéglö,sörözö,pizzeria kitelepül az utcára.,ahol természetesen sert is csapolnak. mire a szomjas ember végig kostolja az utcát hát......