Az enyémnek is van hangja hidegen. Ha bemelegszik a hang megszűnik a motor jól húz. Májusban leszek vizsgás, konzultálok a szerelőkkel. Szerintem szelephézag beállítás, bár nem vagyok szakértő. A 1106 Keresztúri út 74-be, Budapest-i Suzuki szervizbe járok.
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Az 1.1-es Altomba eddig csak hidegen csinálta de mostmár meleg állapotában is mintha kerregne a motor erős gázadáskor . És sajnos nem tudom mi lehet a probléma . Esetleg tud valaki egy jó szerelőt Budapesten aki ért az ilyen Altok szereléséhez ?
sziatok !segítséget szeretnék kérni. 2004-es alto-ba a vezető oldali ülést állíthatóvá (fel-le) szeretném megoldani van-e valakinek ötlete , esetleg másik autóból áttenni ? Van-e hozzá kontabilis másik tipus talán? Előre is köszönöm a segítséget.
Alto IV. 2004 1.1 Benzines.A jobb hátsó lámpában cserélni kellene a foglalatot de konkrétan ilyet nem találok, a Bárdinál sem tudtak segíteni. Esetleg tudja valaki hogy melyik másik típusnak jó hozzá a foglalata?
Hello patrick 97! Nagyon szépen köszönöm a kapcsolóról az infókat. Szégyenlem, hogy ennyi év után másoktol kell megtudnom aműködését . sehol sem találtam rá utalást, hogy autómatában is működik. Üdv. györgy oláh
Ha megfigyeled mikor felfelé húzód a kapcsolót (csak a vezetőoldali automata gyárilag az anyósé nem se a vezetőnél lévő kapcsolón ami az anyósét működteti, se ami ott van) sokkal nagyobb utat tesz meg mintha simán lenyomnád érzel egy kis akadást, az a lépcső még egy kicsit nyomd lejjebb mint pl az anyósét és máris lemegy automatán majd ha leért és lekorlátoz az áramkorlát hallhatod hogy kikapcsol.
üdvözlök Mindenkit. nekem 2004-es glx psac-és 1.1 -es altóm van. de még sosem müködtek az ablakok semmilyen autómata funkcióban .Ez így múködik vagy én nemértek hozza? üdv. oláh györgy.
Egy gyors kérdésem lenne. Nektek az ablakemelőtök mármint a vezetőé az tud "automata fel"-t? Mert az enyém csak "Le" felé tud automatát, fel(t) pedig nem, eredeti kapcsolóval...
A minap az egyik ismerősöm, aki egy elég idős úr, megkért hogy nem e tudnák neki egy egy Suzuki Alto 2005-verzióhoz motor működést keresni, nos én lelkesen kerestem és szerettem volna neki segíteni, nos amiket eddig találtam, az rengeteg robbantott ábra a motorról. Esetleg valaki tudna nekem ebben segitenií Előre is köszönöm!
..nem értek hozzá. Az alábbiakat a szerviz CD-ről (PDF) másoltam ki.
SZELEPJÁTÉK (HÉZAG) 1) Kössük le az akkumulátorról a negatív kábelt. 2) Szereljük le a hengerfej fedelet a „Hengerfej fedél” címû pont szerint. 3) Egy 17 mm-es dugókulccsal forgassuk el az (1) forgattyús tengely szíjtárcsáját az óramutató járásával megegyezõ irányba, amíg a szíjtárcsán a (2) „V” jel (fehérre festve) egy vonalba nem kerül a vezérmûszíj fedelén látható (3) jellel. 4) Ellenõrizzük, hogy az 1. henger szelephimbái távol vannak-e a vezérmûtengely megfelelõ bütykeitõl; ha igen, a bal oldali ábárban látható (1), (2), (5) és (7) szelepek szelephézagát ellenõrizhetjük és beállíthatjuk. Ellenõrizzük a szelephézagokat az (1), (2), (5), és (7) szelepeknél. Ha a 4. henger szelephimbái távol vannak a megfelelõ bütyköktõl, ellenõrizzük a szelephézagokat a (3), (4), (6) és (8) szelepeknél. MEGJEGYZÉS: A szelephézag ellenõrzésekor illesszünk vastagságmérõt a vezérmûtengely és a szelephimba bütyük támaszkodási felülete közé. 5) Ha a szelephézag az elõírt értéken kívül van, állítsuk az elõírt értékre a beállító csavar elfordításával, miután meglazítottuk a rögzítõ anyát. Beállítás után húzzuk meg a rögzítõ anyát az elõírt nyomatékkal, miközben a beállító csavart elmozdulás mentesen tartjuk, majd ismét ellenõrizzük, hogy a szelephézag megfelel-e az elõírásnak. Hideg állapotban Meleg állapotban (A hûtõfolyadék (A hûtõfolyadék hõmérséklet hõmérséklet 15 – 25 OC 60 – 68 OC vagy vagy Szívó 0,08 – 0,12 mm 0,10 – 0,14 mm Kipufogó 0,15 – 0,19 mm 0,16 – 0,20 mm Célszerszámok (A): 09917-18210 Meghúzási nyomaték (a): 12 Nm (1,2 kgm)
Tisztelt Minden Alto-s és hozzá értő!
Szeretnék egy vitát lezárni, s ehhez kéreksegítséget.
Az 1.1-es altóba hidrotőke vagy csavar állítás van a szelephézag állításnál?
Előre is nagyon köszönöm segítséget. T György.
Szia az enyém is le halkul ,ha 850- re leesik a fordulat szám alapjáraton
de a hangja olyan mint a dízel" töf töf töf, Amúgy megy mint a golyó,
mikor már dolgozik rendesen ez a hang elmúlik.Üdv György.
... az enyém pont a fordítottja. Indítás után kissé hangos, majd amikor vissza esik alapra a szivató, csendesebb lessz. 75-ezer km.-es 11 éves, OMV 100-as benzinnel, évente olajcsere (castrol) városban használom, bár a sztrádán is elmegy 120 környékén. Mindíg megvárom, hogy bemelegedjen, azaz felépüljön az olajnyomás, különösen télen.
Tisztelt Ikrek. kőszönöm.hogy válaszolt a kérdésemre. 13 éves agép 150ezer van benne ,7ezer km-n castrol magnatec 10w 40 olaj csere .csak mol 100 pluszt tankolok csak 95%-ban városban használom .nemhajtom nagyon .Majd átnézetem a szerelővel amiket javasolt. már említettem neki,hogy kicsit hangosabb lett de szerinte ez így jó. Még egyszer köszönöm a segíségét. t. oláh györgy
Az enyém is kicsit olyan dízeles hangú lesz melegen. Talán az alumínium blokk hőtágulása miatt. Persze hallani kéne ahhoz, hogy megmondja az ember, a tied mennyire tekinthető normálisnak.
Én már 11 éve hajtom az Alto-mat, már régen tönkre kellett volna mennie, ha például valami rendellenesség miatt kopog. Hajtókarcsapágy, dugattyú, dugattyúcsap, stb.
Ha nincs semmi rendellenes kopás, akkor lehet próbálkozni, hogy csökkenjen ez a kopogás: magasabb oktánszámú benzin használata, másfajta motorolaj, szelephézag, előgyújtás ellenőrzése, beállítása...
Valaki nem tudja hogy a jobb oldali hangszóró fekete színű csatlakozójának hol van a furata? A kábelkötegből jövő csatlakozót kérdem, aki csinálta a rádiót az nem tette vissza, sőt, nem is tett rá csatlakozót csak be volt dugva a kábelek, láttam vannak a bolhán csavarhúzó nyomok így biztosan van neki valahol helye.
Márka szervizben csinálták első fékek teljes cseréje tárcsa+betét, hátul pedig a jobb és bal munkahengerek lettek cserélve (elvileg mind kettő) én elhiszem hogy kell idő míg bekopik de 4000km-nek szerintem elégnek kell lennie ehhez. A bajom nekem hogy a pedál fékezettségi érzete nem volt ilyen sz*r ,kellemesen könnyű volt nyomni a végén mikor satu kellett még kellemesen sziszegett is nem volt baj. Aztán a piros lámpa be tett beki ha újra játszanám inkább átmentem volna a piroson az 50.000 még olcsóbb is lett volna mint a szerviz, kicsit vállas volt a tárcsa érett neki a csere, valahogy érzem hogy nem az igazi, hiába mondja bárki is hogy jó, nem jó, múlt szombaton levettem a nyergeket kivettem a betéteket levettem a tárcsákat megtisztogattam a kerékagyat drót kefével a betétek mögött is, bár azt vetten észre hogy nem a dugattyúval van a baj hanem valami fék lemezkék azt hiszem fék rugók szívóznak, lehet azzal van valami arra gondoltam hogy a hétvégén kiveszem kipróbálom a ház körül hogy úgy jó e, ha jó akkor már tudom hogy cserélni kell a lemezkéket. Elég sáros volt meg kitudja, a betét szorul tehát nem mozgott olyan érzete volt mint valami racsni ami nem megy vissza... kb 1mm vastag a lemezke 2 vége összesen nem tudom hogy fogalmazzak de a hiánya sem okozna gondot, persze tudom tudom gyártók spórolnak és ha nem kéne nem lenne ott, semmi esetre sem venném ki közútra de ház körül max 5km-h nál vagy már álló helyén érezném hogy kellemes e vagy nagy kalap...
Szörnyű ,hogy nem törődnek semmivel a márkaszervizben... a gumiharmonika ami a féknyereg két végénél van cserélték hát nem mondok semmit ha megmozgatom a nyerget akkor folyton lejön az egyik vége pedig a többi nem jön le, ezt cserélem majd.
Mellesleg mekkora hézagnak kell lennie a tárcsának és a betétnek, tudom a fék késedelmi idő miatt minél kisebb de valamekkora muszáj. Hogy most meleg e, megnézem holnap amikor néztem akkor már vagy 5 perce állt akkor nem volt meleg sőt olyan épen langyos... de ha üresben tolom és fülelek akkor hallom hogy ott "nyüsszög" az a tipikus nyöszörgése a féknek menet közben nem hallani ( vezetőként), de érzem hogy valami nem az igazi, nem ilyen volt előtte...
Úgy értem ezt hogy nem ilyen volt: - a pedálon nem volt úgymond keményedése, finoman ellenállt mint egy rugó, és mikor satuztam erősebben nyomtam úgy állóhelyébe akkor kellemesen sziszegett és olyan érzete volt mint egy rugónak, most pedig minél jobban nyomom annál nehezebb (nem a legjobb megfogalmazás bocsi) olyan mint egy nem is tudom annyira fent fog hogy gurulásnál mikor enyhén gurul rálépek a fékre vagyis csak érintem mert 1mm-t nyomok(városban sem kell sokkal több 1-2cm kb már meg is áll normál lassulással.) aztán már meg is áll nem világít a fék lámpa... attól tartok hogy AU-pályán nem lenne elég erős a fékhatás túl erősen kellene nyomni.
Az ábrán a 4-esek amikre gondolok fékrugók, és lemezkék címszó alatt.
A 10-es pedig az a gumi harmonika amit írtam, lehet így érthetőbb mint ahogy én fogalmaztam.
Érettségi után nyáron megnézem ill a hátsó fék rugóit ha jók ha nem cserélve lesznek.
Bocsánat a regényért,de már nagyon felidegesít ha rá gondolok, eddig jó volt fékezni mert kényelmes volt most meg kényelmetlen, sajna viszonyítási alapom sincs egy másik autóval csak az emlék hogy nem ilyennek kell lennie.