Keresés

Részletes keresés

Bork Creative Commons License 2003.04.16 0 0 110
"2000. január 1-től a BKV éjszakai járatain nem érvényesek az általános bérletek.
Ehelyett mindenki köteles 2 darab 95 Ft-os jegyet kezelni. "
"Igen, volt ilyen tervezet, hallottam is róla, de nem vezették be."

Tévedsz barátom, igenis volt ilyen, de lehet, hogy a nagy ellenállás hatására megszünt. Emlékszem, hogy jött az éjszakai full tömött 42-esre az ellen?r és követelte a dupla jegyeket, de gyorsan letett a dologról :))
Azért ? sem gondolhatta komolyan, hogy buliból hazajövet, az érvényes bérletemre 1 óra várakozás után megbüntet :)

Előzmény: Szaki Danee (85)
pdr Creative Commons License 2003.04.16 0 0 109
A legegyszerűbb módszer amely nálam bevált az, hogy a földről felveszek néhány használt jegyet (általában hármat) és ellenőrzéskor a kezébe nyomom az IQ bajnok, agyonképzett (full 8 általános) ellenőrnek. Lehet izomagyú is, mivel mire megnézi a jegyeket én már határozott és egyeneltes léptekkel megyek tovább. Általában nagyobb csoporttal megyek a mozgólépcsőn, így nem tudnak ellenőrizni.

Egyébként egy kis izgalom és rohangálás az ellenőrök miatt frissíti az elmét és jót tesz az izmoknak is.

Üdv. minden lógósnak!
P.

Takimate Creative Commons License 2003.04.16 0 0 108
"hiszen így kétszer fizetjük ki ugyanazt. Egyszer az adóból, másodszor meg csak úgy zsebből"

Sajnos ebben a mondatban nem kis igazság lapul ám ! De mit is tehetnénk. Utazunk tovább az állott, fertőszagú, takarítatlan "járműveken" és bliccelünk. Amíg végre össze nem jön egy saját járműre. Ekkor azonban az emberfia már nem ide fog látogatni, hanem Budapest közlekedési gondjaival kapcsolatosan fog öklöt rázni egy másik topikban. Node félre a pesszimizmussal! Éljenek a szép, napos, walkman-ezős, olvasgatós, ellenőrmentes utazások A pontból B pontba !!!

Barthez Creative Commons License 2003.04.16 0 0 107
Szinte mindenben egyetértek veled nemamerika!

Egy csomó országban működik a közlekedés úgy hogy az emberben fel sel merül, hogy blicceljen.
Azokban az országokban ahol bliccelnek a rendszer hibája és épen a rendszeren kell változtatni, és nem a bliccelőket kell lenézni akik csupán a rendszer áldozatai.

Előzmény: nemamerika (106)
nemamerika Creative Commons License 2003.04.16 0 0 106
Sziasztok!
Érdekelne a véleményetek az alábbiakról:

1. Miért kell egy szolgaltatásért fizetni, amit eleve a már befizetett adóból hoztak létre?
Pl.: Autópályák??? vagy BKV??? Vagy pl. a Magyar Közlönyért??? stb. Ezeket én nem tudom felfogni, hiszen így kétszer fizetjük ki ugyanazt. Egyszer az adóból, másodszor meg csak úgy zsebből...
A BKV legalább a helyieknek legyen ingyenes szolgaltatás. A legkorrektebb az lenne, ha csak a külföldieknek kellene érte fizetniük valamennyit.

2. De. Ha már fizetni kell, és ha már szolgáltatásnak nevezzük, akkor hadd ne kelljen már fizetnem érte, ha egyszer nem vagyk megelégedve a szolgáltatásssal!!! Az étteremben sem fizetünk, ha elszúrták az ételt. És a BKV esetében nem az ízlésem finnyás, és nem az igényeim magasak. Hanem egyszerűen a BKV a saját szolgáltatási rendszerét (lsd.: menetrend) egyszerűen semmibe veszi. Elterelnek, átszállítanak, kimaradnak járatok, stb. Egyszer 3/4 órát vártam hétköznap du. 4 óra tájban egy 18-as villamosra (és még akor sem jött, csak meguntam a várakozást meg már elkéstem, így taxi-szolgáltatást választottam), de sorolhatnám ítéletnapig.
A lényeg: fizessék vissza a jegy árát, ha nem teljesítik a vállalt szolgáltatást. (Amit ugye nekem bizonyítanom kellene, de hogyan??? Ha pl. bérletet váltok, de a járat késik, kinek szóljak, hogy bizonyítsam, hogy már gyökeret eresztett a lábam a betonba???)
Vagy, mint az első pontban jeleztem, maradjon ilyen minősíthetetlen a szolgáltatás, de akkor legyen ingyenes.

Kingának: külföldön (pl. Németországban) percre pontosak a járatok, ha bármi történik (defekt pl.), máris ott van egy mentesítő járat (vagy mi a neve), tiszták a járművek, stb. És az ellnőrökről: ritkán ellenőriznek, soha nem zaklatás szintjén, nem aláznak meg, ha blicceltél, és igazságosak. Nem történhet meg, hogy olyan embert, akinek van jegye, csak a szolgáltató hibájából ez nem kezelt, vagy ilyesmi, szóval hogy ilyen esetben megbüntessenek valakit. Ott vanak jogok, van tisztelet, és nincs kivételezés (nem kivételeznek a hajléktalanokkal, meg a más nemzetiségüekkel)!!!
Szóval a különbség ott és itt nem véletlen, és nem a fizetésen múlik!!!

Barthez Creative Commons License 2003.04.16 0 0 105
Milyen az ideális BKV ellenőr?
Nőből van, szép, kedves, aranyos, kitartó, türelmes. Ilyen ellenőrnek örömmel fizetek.
Előzmény: Dévér (104)
Dévér Creative Commons License 2003.04.16 0 0 104
Js és mit tehet az ellenőr akkor, ha nincs nálam semmi, mert othonhagytam???
Előzmény: Dévér (101)
FotexZoli Creative Commons License 2003.04.16 0 0 103
Utast harapott a BKV-ellenőr

Index
2002. augusztus 1., csütörtök 9:25

Megharapta a földalatti egyik utasának kezét egy BKV-ellenőr. A Magyar Hírlap beszámolója szerint az utasnak elszakadt az inszalagja, az ügyet a rendőrség is vizsgálja.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat a támogatásával

A Hősök terénél szerdán történt incidens úgy kezdődött, hogy egy hölgy utas leszállt a földalattiról, és meglátva az ellenőröket elő akarta venni a bérletét. A három BKV-ellenőr közül az egyik jegyvizsgálónő eddig tisztázatlan okokból ki akarta tépni az utas kezéből a tárcáját, aki azonban nem hagyta magát. Az ellenőrnő a védekező utas hüvelykujját hátracsavarta és megharapta az alkarját.

A Magyar Hírlap beszámolója szerint az áldozat ezután értékeit hátrahagyva felrohant a lépcsőn, ahol szembetalálkozott egy rendőrrel. A riasztott egyenruhás jegyzőkönyvet vett fel, az ügyben vizsgálat indul. A földalatti utasának sérülése olyan súlyos, hogy amikor a Magyar Hírlapot telefonon tájékoztatta a történtekről, éppen operációra várt a baleseti sebészeten, mert elszakadt az egyik ínszalagja.

A harapdáló BKV-ellenőr áldozata a Magyar Hírlappal azt a félelmét osztotta meg, hogy a közlekedési cég szerinte el akarja hallgatni a történteket. A BKV egyelőre nem reagált a hírre, a napilapnak egy névtelenséget kérő BKV-munkatárs viszont annyit elárult, tudnak arról, hogy "utastámadás" történt.

FotexZoli Creative Commons License 2003.04.16 0 0 102
Az ideális BKV-ellenőr rámenős
Nincs kordiszkrimináció a közlekedési vállalatnál
Mészáros Zsófi
2001. április 20., péntek 16:30

Az eszményi jegyellenőr amellett, hogy udvarias, határozott, rámenős és ápolt, egy pszichológus empátiájával és egy élsportoló állóképességével is rendelkezik. A pszichológiai és egészségügyi alkalmassági vizsga ellenére átlagosan a közlekedési vállalat minden tizedik frontembere az ágyat nyomja, és évente negyven százalékukról derül ki, hogy alkalmatlanok hivatásukra.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat a támogatásával


h i r d e t é s





A BKV Rt. nem törvénysértő, hanem félrevezető volta miatt vonta vissza azt az álláshirdetését, amelyben 25-40 év közötti munkatársakat kerestek jegyellenőri munkakörbe - tájékoztatta a nyilvánosságot Aba Botond, a közlekedési vállalat vezérigazgatója pénteken. Az ügy előzménye, hogy Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezető-helyettese kedden a parlamentben interpelláció útján emelt szót az álláshirdetés ellen, amely szerinte diszkriminatív megkülönböztetést tartalmaz.

Az álláshirdetésre jelentkezők, a politikusokkal ellentétben nem értették félre a hirdetést, hiszen a megadott korhatáron kívül esők is pályáztak a jegyellenőri munkakörökbe, és többeket közülük fel is vettünk - fejtette ki Aba Botond, aki szerint érthető törekvés, hogy a vállalat "frontemberei" révén a legkedvezőbb arcát mutassa az utasoknak. A BKV ellenőreinek 6,8 százaléka 25 évnél fiatalabb, 63,2 százaléka 25-40 év közötti, 30 százalékuk pedig 40 év feletti. A cég dolgozói közül 7.390-en idősebbek 40 évnél. A legfiatalabb ellenőr 19, a legidősebb 52 éves.

Az ellenőrök sokat betegeskednek

Egy jegyellenőr kiképzése és felszerelése mintegy félmillió forintjába kerül a közlekedési vállalatnak, így a BKV-nak az az érdeke, hogy minél fiatalabb ellenőröket vegyen fel, akik hosszú távú befektetést jelenthetnek a cégnek - fejtette ki a vállalat munkaügyi stratégiáját Aba, majd hozzátette: az idősebbek is lehetnek hasznos munkatársai a cégnek. A BKV arra törekszik, hogy egészséges munkavállalói gárdája legyen, hiszen az ellenőröknek nehéz fizikai és pszichológiai környezetben kell helyt állniuk. "Egész nap mozgó, fertőzésnek és számos atrocitásnak kitett környezetben dolgoznak, így nem is csoda, hogy rendkívül magas, mintegy 11 százalékos a betegek aránya az ellenőrök között" - mondta el a vezérigazgató.

Az agresszivitás sokszor rejtve marad

Munkatársaink jelentős hányada generációk óta kötődik a céghez - mondta el az Indexnek Molnár György műszaki titkár, aki éppen a jövő héten vesz részt az ellenőrök törzsgárda találkozóján. Van olyan ellenőrünk, aki olyannyira megszerette ezt a szakmát, hogy már negyedszázada dolgozik nálunk, ám volt olyan is, akiről néhány hét alatt kiderült, alkalmatlan a feladatra. Bár a felvétel előtt pszichológiai és orvosi alkalmassági vizsgán is át kell esniük a jelölteknek, mégis előfordul, hogy egyes tulajdonságaik, például az agresszivitás, rejtve maradnak.

Jelenleg 468 ellenőr dolgozik a BKV kötelékeiben, de a rendkívül magas fizikai és pszichés megpróbáltatások miatt mintegy 40 százalékos a fluktuáció. Van, aki az utasok zaklatását nem bírja elviselni, és van olyan is, akit az utasok panaszolnak be erőszakossága miatt - vázolta az állandó munkaerőmozgás hátterét Molnár. A felvételnél a pszichológiai alkalmasság mellett feltétel még az udvarias, határozott magatartás és a gondozott, ápolt külső is - tette hozzá a műszaki titkár, aki azt is elárulta: az érettségi is előnyt jelent, ám aki diplomával jön ellenőrnek, annál már - anélkül, hogy leértékelném ezt a munkát - alaposabban utána kell nézni, nincs-e valami komolyabb baj.

"Az ellenőr nem jár egyedül"

A műszaki titkár azt is kifejtette, "a BKV-ellenőr sohasem jár egyedül": legalább párban, de a veszélyeztetettebb, tehát forgalmasabb területeken hárman vagy négyen dolgoznak együtt. Molnár emellett olyan kulisszatitkokba is beavatta az Indexet, hogy nem a megtévesztés, hanem az eredményesség miatt cserélték például hawaii ingre szigorú sötétkék egyenruhájukat a felszínen dolgozók.

A bliccelőkkel szemben emellett az úgynevezett célellenőrzést vetik be, amelynél egy "viszonylaton" minden járművet ellenőriznek, ilyenkor az ellenőrök láttán leszállók, a következő járművön ismét BKV-karszalagos dolgozókkal találkozhatnak. Eddig egyetlen esetben fordult elő, hogy visszaélés miatt bocsátotunk el ellenőrt a cégtől: nyolc-tíz évvel ezelőtt egy ellenőr nem adta le műszak után a karszalagját, és munkaidő után a saját szakállára bírságolta az utasokat- mondta el Molnár, aki azt is hozzátette: tökéletes ellenőrt ugyanolyan nehéz találni, mint tökéletes rendőrt vagy politikust.

Dévér Creative Commons License 2003.04.16 0 0 101
SZiasztok!
Általában van bérletem, viszont néha előfordul, hogy nem veszek, vagy otthonhagyom. Természetesen akkor mindig jön ellenőr. Körülbelül 20 be nem fizetett csekkem van otthon. :) Direkt nem dobom ki :)

Ha jön a postás fizetési felszólítással, akkor adsz neki egy százast és ráírja, hogy elköltözött... az eset le van tudva.. nem fognak keresni...

Mivel ajánlottként jön a felszólítás, akkor be kell menni érte. De postás általában ráírja apró betűkkel, hogy BKV így az is le van tudva :)

FotexZoli Creative Commons License 2003.04.16 0 0 100
Egy hamis lakcím elég a blicceléshez

Szegő Péter
2003. április 15., kedd 12:42

Az ember jogi értelemben ugyanúgy bliccelheti be magát a moziba vagy a múzeumba, kerülheti el a hamburger kifizetését a gyorsétteremben, ahogy a BKV-t próbálja meglopni. Az előbbiek azonban gyakorlatilag nehezen kivitelezhetőek, az utóbbi viszonylag könnyen megy. A BKV szerint ettől függetlenül hiú ábránd, hogy a hamis címet közlő bliccelők megúszhatják a büntetést.

Küldje el ezt a cikket barátjának, ismerõsének!
Nyomtatható változat a támogatásával

Egyre többen alkalmazzák a BKV tömegközlekedési eszközein a "hazudós" bliccelést, mivel a tapasztalatok szerint a közlekedési vállalat nem veszi a fáradságot a valódi személyazonosság megállapítására. A hazudós bliccelőnek új típusú személyi igazolványa van, ellenőrzéskor azt át is adja az ellenőrnek, de hamis lakcímet ad meg.

A törvény értelmében a BKV az igazolványról felírt adatok alapján a rendőrségtől megkérheti a valódi lakcímet, de a hazudós bliccelők azt hiszik (a kevésbé magabiztosak nyilván csak remélik), hogy a BKV nem foglalkozik a nem egyértelmű jegyzőkönyvekkel. A tapasztalatok szerint a cég csak a "madarakon", a helyszínen fizetőkön, illetve a lakcímet is tartalmazó régi személyi igazolványt átadókon hajtja be a büntetést.

Az ellenőr kérheti az okmányokat

Nagyon sokan azt gondolják, hogy az ellenőrök nem kérhetik el az utasok személyes okmányait. A Btk. 137. paragrafusának értelmében "közforgalmú tömegközlekedési eszközt működtető gazdálkodó szervezetnél végrehajtó vagy biztonsági szolgálatot ellátó személy" közfeladatot ellátó személy, és mint ilyen, kérheti a menetjegy vagy bérlet nélküli utas okmányait. Ugyanakkor az ellenőrnek nincs igazoltatási joga, és jogszerűen csak a menetjegy-ellenőrzés alá vont személy által önkéntesen átadott személyes adatokat rögzítheti.

Az adatvédelmi biztos állásfoglalása szerint pedig az érintett rendőri szervezet jogszerűen jár el, amikor személyes adatokat igényel vagy továbbít a bliccelés miatt.

A vonatkozó törvényi előírásokból következik, hogy bárkinek - így a BKV-ellenőrnek is - joga van ahhoz, hogy jogos érdeke érvényesítése érdekében a rendőrtől kérje más személy igazoltatását; az igazoltatáskor felvett személyes adatokat - az adatokhoz fűződő jogosultságának hitelt érdemlő igazolásával - kérje az illetékes rendőrkapitányságtól. A rendőrkapitányság pedig - a jogszabályban meghatározott feltételek esetén és az érintett értesítése mellett - köteles az igazoltatott személy személyazonosító adatait az igazoltatást kérőnek kiadni.

Több "hazudós" bliccelő állította az Indexnek, hogy sohasem indult eljárás ellenük, ha új személyi igazolványt mutattak fel, és hamis lakcímet diktáltak be. A BKV szerint ami késik, nem múlik: sokáig tart előbányászni az adatokat a lakcímnyilvántartóból.

A BKV lezárja a hazudósak ügyeit

A BKV kommunikációs osztályán azt a választ kaptuk, hogy a helyszínen a rendőr nem adhatja át a bliccelő adatait az ellenőrnek, de a cég hivatalosan megkérheti az adatokat az illetékes rendőrkapitányságtól.

A feljegyzett adatok valódiságát az ellenőr nem vizsgálja. A társaság a feljegyzett adatok alapján küldi a felszólítást a pótdíj befizetésére. Néhányszor előfordul, hogy a lakcímnyilvántartó adatai alapján előzetesen (azaz a felszólítás kiküldése előtt) ellenőrizteti a cég, hogy valóban az adott címen lakik-e a bliccelő.

A BKV sajnálkozását fejezte ki az Indexnek amiatt, hogy "vannak, akik előszeretettel diktálják be rokonaik, ismerőseik címét", de ebben az esetben is a fenti eljárás szerint küldik az értesítést. Ha az egyeztetéseknél kiderül, hogy hamis címet diktált be a jegy nélkül utazó utas, akkor az ügyet a cég lezárja

FotexZoli Creative Commons License 2003.04.16 0 0 99
ez nagyon jó volt, felvidultam korán reggel
Előzmény: zengei1 (98)
zengei1 Creative Commons License 2003.04.16 0 0 98
"Az az igazság, hogy egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy bérletet vegyek."

Ezt az álláspontot teljességgel magamévá tudom tenni :-)

"A cégtől kapott éves bérletemet is mindig eladom rögtön az év elején, 50e helyett 45e Ft-ért. "

Ez nadjon teccik :-)

Velem olyan mókás helyzet is volt, hogy megkérdezte, meddig megyek? Mondtam, hogy a végállomásig, a Keletiig.
- Jó, akkor majd ott leszállunk, és megvárjuk a rendőrt!
Erre nem tudtam mit mondani, mert ekkora naivitás láttán elállt a szavam.
Oda is értünk szépen a Keltihez, szállunk le, én meg persze megyek a dolgomra. Erre a nőci megfogja a karomat! Tettlegesség!
Mondom neki:
- Engedjen el. -és kihúztam a karom, aztán elgyalogoltam.
Ő pedig azt mondja a kollégájának:
- Láttad ezt? Elmegy!!!
Komolyan csodálkozott rajta, hogy nem várom meg vele önként a rendőröket...! :-)
Ilyen ártatlan, tágra nyílt szemű, gyermekien őszinte lelkekre van szüksége ennek a világnak.

Ja, olyan is volt, hogy a metrón kijáráskor kérték, én meg elgyalogoltam.
A nőci dühösen kiabált utánam:
- A hölgy talán süket?
Erre visszaszóltam:
- Igen.
Ebben maradtunk.

Nagyon mókásak ezek a közjátékok, edzik a jellemet, felbizsgetik az adrenalint, hosszú életet és egészséges székletet biztosítanak.

Előzmény: Takimate (97)
Takimate Creative Commons License 2003.04.16 0 0 97
Hehehe, kedves sztori. Igen lányoknak talán egyszerűbb a dolog. (mint megannyi más az életben:)) Az az igazság, hogy egyszerűen nem visz rá a lélek, hogy bérletet vegyek. A cégtől kapott éves bérletemet is mindig eladom rögtön az év elején, 50e helyett 45e Ft-ért. A nénike idén januárban már felismert. Ha meg elkapnak, és minden kötél szakad, kifizetem a helyszini bírságot, persze csak ha van pénz nálam. Ha nincs, az pech. Miért pont akkor jött nem ? De.
Idén még egyszer sem kaptak el, tavaly SEM. Tavaly előtt 3*. 3 helyszini bírság szembeállítva kb 150.000 Ft-al, szerintem elég jó arány.

Épp a héten ! Megyek fel nyugati, west-end felé. "KÉREM KÉSZÍ..." óóó. Felérve persze nagyban vitázok a haverommal, hogy miért csak 2 nappal előtte képes szólni, hogy a Tamásék végül nem jönnek... Hát nem utánam szól, és jön a kis lelkes! De igen. Megfogta a karomat, és elkezdte végezni a munkáját. Kitéptem a karom és közepes hangon annyit mondtam, (miközben persze folyamatosan mentem el az irányából) hogy: "nna..."

Előzmény: zengei1 (96)
zengei1 Creative Commons License 2003.04.16 0 0 96
Ez tök jóóó :-) asszem, majd én is kipróbálom.

Tényleg csak a metró a kényes pont, ott néha lukasztok egyet. Egyébként a felszínen soha. Már évek óta nincsen bérletem. A módszerem nagyon egyszerű: amikor kérik a bérletet, jegyet, nem adok SEMMIT. Természetesen személyit sem.
A legrosszabb, ami történhet, hogy szólnak a buszvezetőnek, hogy ne menjen tovább, amig le nem szállok.
Akkor leszállok, a következőre meg fel.
Ilyenkor gyakran újra találkozom ugyanazokkal az ellenőrökkel, akik ilyenkor nagyon idegesek szoktak lenni.
Eccer mondta is az egyik lila fejjel:
- Nem akarok magával még egyszer találkozni!
Erre azt mondtam nagyon aranyosan:
- Én viszont nagyon szívesen találkozom Önnel bármikor.
Úgy is lett :-)

Egyszer volt, hogy egy jó nagy darab férfi ellenőrrel (195 cm, soksok kiló) találkoztam, és elkezdett nekem hangosan keményíteni (én lány vagyok, és vékony):
- Na szájjá' csak le rögtön!
Erre én is leordítottam:
- Nem szállok, és ne tegezz!
(Természetesen nem voltam hülye leszállni vele, ahol négyszemközt tanuk nélkül azt csinál velem, amit akar, a buszon viszont sokan voltak, így nem mert tovább szemétkedni.)
5 perc múlva visszajött, szép halkan, magázódva, akkor én is udvarias lettem és bediktáltam neki egy hamis nevet lakcímmel.

Előzmény: Takimate (95)
Takimate Creative Commons License 2003.04.16 0 0 95
Sziasztok ! Nem olvastam végig a topikot, csak úgy megosztanék veletek egy trükköt ellenőrökkel, hátha valaki nem ismeri. (15 éve nincs bérletem.)
Kényes pont: Metró. Ha már a mozgólépcsőn ér a :"kérem készítsék elő..." felszólítás, akkor bizony kapd elő a mobilodat, és VADUL telefonálj. Eddig nekem bejött. Lehetőleg vitázni, és elmerülten kell beszélgetni a Senkivel. Kell némi színészkedés, de akinek van gyomra hozzá hamar beletanul. Ha meg mégis megállít, csak menni tovább és tovább... Utánadszól/megy? Semmi... Tovább tovább.
Szal ennyi. Hátha valaki nem ismerte.
Barthez Creative Commons License 2003.04.16 0 0 94
Milyen lehetőségek vannak az utazásra? Aki nem BKV járműn megy valahova, annak kocsija van, gyorsan tud kerékpároznia, keveset utazik nagyobb távolságra. Szóval a BKV monópuliumát élvezi, jó lenne ha lenne a BKV-nak valamit riválisa, akkor talán olcsóbb lenne a közlekedés. Esetleg a BKV-t privatizálni kellene.
Érdekes, amikor vidékre elmegyek, akkor mindig kifizetem a jegyet és távolsági útat is rendesen megfizetem.
Előzmény: Firefly (93)
Firefly Creative Commons License 2003.04.16 0 0 93
Mi szukseg van a terrorista tamadasra? Abban artatlanok is szenvedhetnek! Inkabb ne.

Ha valakinek gondot okoz a BKV jegyek/berletek kifizetese akkor ne utazzon a BKV jarmuvein, vagy ha megis utazik es nem vesz jegyet, akkor csendben huzza meg magat a sarokban, es ne buszkelkedjen vele. Kar hogy nem igy gondolkodsz, vagy igen, van meg remeny?

Firefly

Előzmény: Barthez (92)
Barthez Creative Commons License 2003.04.16 0 0 92
Én akár terrorista támadást is pénzelnék a BKV ellen. Ha megszünne a BKV, akkor a helyébe lépne egy olyan társaság, amelyik normális árakon mozogna és nem zsebelné ki azokat az utasokat, akiknek a város egyik végéből a város másik részére az út problémát okozna, tekintettel sok embernek nincs autóra pénze, nem tud autót vezetni, sőt olyanok is vannak akiknek nincs kerékpárjuk, keréképárral túl sokáig tartna az út az iskolába, munkahelyre, vannak családok, ahol a nagycsaládnak problémákat okoz hogy egyáltalán a rezsit kitudják fizetni. A BKV meg jön az iszonyú drága áraival és kirabolja a lakosságot.
BKV is csak Magyarországon tud fennmaradni, jellemző erre az országra amit a BKV mutat.
Előzmény: Firefly (91)
Firefly Creative Commons License 2003.04.15 0 0 91
Hombre, probald ki hogy milyen lenne, ha becsodolne es megszunne a BKV. Ne szalj fel a tomegkozlekedesi eszkozokre, hanem menj mostantol mindenhova mondjuk gyalog vagy taxival. Hidd el az ellenorokkel sem lesz tobb gondod, es boldogabb lesz az eleted, mert nem kell egy ilyen szar ceggel veszodnod.

Firefly

Előzmény: Barthez (89)
Barthez Creative Commons License 2003.04.15 0 0 90
Évek óta igyekszem a bérletvételen spórolni. Életem során kétszer fizettem büntetést. Egyszer amikor nem volt túl nagy rutinom, 3 napon belül elmentem a központba és így olcsón megúsztam még.
Tavaly amikor kaptam egy nyári munkát találkoztakm egy nagyon szép kedves BKV ellenőrrel. Neki örömmel fizettem a helyszínen.
Ha az ellenőrök empátiát tudnának kisugározni magukból, akkor talán nem menekülnék, sietnék el a helyszínről, ahogy azt szoktam csinálni.
Amúgy mostanában újra veszek bérletet, na azért igyekszem a bérletvásárlás időpontját kitolni.
És szégyellem, ha bérletet veszek, most is ebben a szégyenteljes állapotban leledzek.
Barthez Creative Commons License 2003.04.15 0 0 89
Azt mondom, aki teheti, minél ritkábban vegyen bérletet és jegyet.
Aki ellenőr, az megérdelmi hogy az emberek lenézésében részesül. Gusztustalan munkát végeznek, itt az erkölcstelenség a BKV részéről történik és nem bűn, szégyen ingyen utazni, hanem erélyes és dicső dolog.
A BKV jó lenne ha becsődölne, ilyen szarra nincsen szükség. Magyar maffia!
Laslow Creative Commons License 2003.04.15 0 0 88
Már 2003 van? Ezen mindig elcsodálkozok!
Előzmény: Szaki Danee (87)
Szaki Danee Creative Commons License 2003.04.15 0 0 87
offtopik

B+ a dátumokat is megnézhetném néha... Egy 1999-es hozzászólásra reagáltam 2003-ban.

Jó mi? :))

Baffameg

Szaki Danee Creative Commons License 2003.04.15 0 0 86
Pontosabban, kell, a mozgássérülteket kísérő személyeknek a mozgássérülteket szállító, taxirendszerű különbuszokon. A mozgássérültnek meg ingyen van.
Előzmény: Szaki Danee (85)
Szaki Danee Creative Commons License 2003.04.15 0 0 85
vidmar!

"2000. január 1-től a BKV éjszakai járatain nem érvényesek az általános bérletek.
Ehelyett mindenki köteles 2 darab 95 Ft-os jegyet kezelni.
Az ilyesmihez aztán tényleg csak gratulálni tudok, mert ezek után biztos, hogy nem veszek bérletet. "

Ezt mégis honnan sikerült összeszedni?
Sem a viteldíjtáblázatban, sem az utazási feltételek között nincs ilyen pont.
Igen, volt ilyen tervezet, hallottam is róla, de nem vezették be. Éjszaka sajnos még így is a legtöbben potyáznak, dupla viteldíjért pedig a maradék nép is lógna inkább.

A másik tévedésed pedig a Budapest határain túlra közlekedő járatok viteldíjairól szól: hozzászólásoddal ellentétben a vonaljegy a buszokon a vonalak teljes hosszában érvényesek, a HÉV-en pedig aztán lyukaszthatsz akármennyit, a Bp.-en kívüli szakaszokra nem érvényes a vonaljegy. Tehát:

SEHOL SEM KELL DUPLA VONALJEGYET LYUKASZTANI a BKV vonalain

Előzmény: vidmar (63)
Szaki Danee Creative Commons License 2003.04.15 0 0 84
"Én a következőképpen szoktam az ellenőröket idegelni: teljesen korrekt bérletem van, de sajnos nem találom, lelkesen keresgélek. Volt már olyan, hogy két megállót keresgéltem a piros 7-esen, közben két ellenőr dekkolt mellettem, már hegyezték a tollukat, de sajna előkerült a bérlet. Véleményem szerint ezzel a lassító tevékenységgel nagyon meg lehetne nehezíteni a dolgukat!

Előre fel, Ti is keresgéljétek sokáig a bérletet, jegyet!!! "

És ezzel Te mit érsz el? Azt, hogy mindenki le tud szállni aki potyázik. Önzetlen dolog, az biztos, de ettől biztos nem jön másnap halálpontosan egy zsír új, tiszta busz.

Én igazából ezért a szolgáltatási színvonalnak nem nevezhető szolgáltatási színvonalért sokallom az 1435 forintot, ennyi a tanuló-nyugdíjas bérlet. (Előbbi kategóriába tartozom.) A 4000 pénzt pedig már végképp. De: ha nem fizetem ki ezt az összeget, akkor milyen alapon várhatom el, hogy normális legyen a Beszkárt szolgáltatása? És milyen alapon problémázok, ha retkes a busz, avagy késik (huszon)öt percet?? Így, tejelve csak több esély van arra, hogy megérjem: normális tömegközlekedése van Budapestnek. Mert a mai az ugyebár nem az, pénz kell ennek, méghozzá sok, sok kicsiből meg lesz egy nagy... Én nem sajnálom a havi 1400-at!!! (Állam bácsi úgyis hozzátesz 67,5%-ot :)) )

Egy szó mint száz:

NE BLICCELJETEK, LEGYETEK OLYAN SZÍVESEK!
És ne is húzzátok az időt, fizessen az aki lóg!

Köszi:
Szaki Danee
(Aki már vagy 8 éve szorgalmasan jár a jegypénztárhoz.)

u.i. Aki nagyon úgy érzi, lóghatnékja van, menjen villamossal, a tujázás jó dolog. Ráülsz a hátsó ütközőre és már mész is. Így csinálták a suttyók régen, még a kalauzos rendszerben.

Előzmény: nebula (77)
Petya32 Creative Commons License 2003.04.15 0 0 83
Én úgy vagyok vele, ha majd eléri a szolgáltás színvonala a havi 1445 Ft-ot, akkor majd fizetek érte. Amúgy vidéki főiskolás vagyok, lassan egy éve BKV-zom, és múltkor 3 ellenőr beszélgetésének voltam fültanúja, akik a 2-es metrón a Keletitől a Népstadionig utaztak. Így hangozott:
"Figyejjé ide b.meg! Főjjön a vidéki köcsög paraszt, aztán b.szik jegyet venni, mer asse tuggya mi az a metró! Háde nem így van, he?"
Nevetés. A másik kettő helyesel.

És itt volt az újabb "fantasztikus" Szpílberg film, a Kapj el, ha tucc. Ki szurkolt a (színészzseni) Tom Hanksnek?

AbaTToiR Creative Commons License 2003.04.15 0 0 82
Hogy itt mennyi okos ember van, csak úgy csöpög a sok ész (tisztelet a kivételnek). A probléma nagyon összetett. Azt mindenki tudja, hogy ez egy szolgáltatás, amiért fizetni kell. Semmi különbség nincs a BKV és a sarki diszkó között, mindkét helyen kapsz valami szolgáltatást, ami neked pénzedbe kerül. Csak a diszkóba be se engednek, ha nem fizetsz, ha bent szeged meg a szabályokat akkor meg kibaszbak. A BKV-t könnyű átverni, ezért is teszik sokan. De mindenki más okból.

Van aki igenis spórol ezen. Van akinek nem kéne ezen sprórolni, de spórol. Őket elítélem. Azokat, akik valamilyen magasszintű erkölcstől vezérelve azt hiszik, hogy nekik nem kell, mert ők a Janik, a BKV szolgáltatása meg úgyis szar, azokat kiröhögöm. Próbáld már meg eljátszani egy taxisnál hogy a végén nem fizetsz. Érdekes, arra miért nem születik ilyen topik? A BKV-nál azért ilyen bátor mindenki, mert általában tömeg van, a hivatal "úgyse mer" tenni semmit és az utazóknak több joguk van amúgyis (sic!).

Engem csak azok zavarnak akik hosszútávon (évekig) nagypofával bliccelnek, az a szerencsétlen vidéki egyetemista aki meg feljön 1 napra és megszopja.... hát őket komolyan sajnálom.

Én azt mondom hogy amíg tanulsz addig nem sok az 1100 Ft. Ha sok, akkor bliccelj. Ha csak néha jársz Pesten vagy néha utazol BKV-val és sok neked a jegy(ek) ára, akkor is bliccelj (Legyen ez életed legsúlyosabb törvényszegése.)

De ha dolgozol akkor tessék megvenni a bérletet, mert ez egy szolgáltatás, amit ha _rendszeresen_ veszel igénybe fizetés nélkül, akkor egy erkölcsi nulla vagy.

Amíg tanultam én is blicceltem egyébként néha, és most se azért van bérletem, mert nem tudok túljárni a BKV eszén. Sajnos tényleg iszonyat kevés a joguk bármire, amire meg van, az is évekig tart, mivel sok ügy van és körülményes az utánajárás (személyi adatok stb).

A legtutibb módszer egyébként az útleveles (metrónál a nagyléptekkel való előrehaladás), részletbe nem bocsátkozok, mindenki próbálja ki, aki úgy érzi hogy csődbe megy a jegytől.

Amúgy meg nem értem a BKV részéről a nyálverést... Talán a rendszer szar, nem? Érdekes sok országban normálisan meg tudtál csinálni metrónál a beléptető rendszert (működik is (sic!), meg gyors is). Persze, ez pénz pénz pénz, de kiváncsi vagyok hányan számolgatták ki a megtérülési időt (nem lehet olyan sok.) A kósza büdüszájú ellenőröket meg tegyék ki a külvárosi buszokra, és ne a belvárosban ijesztgessék a túristákat és rontsák az ország imidzsét.

Minden gondot meg lehet oldani, csak kicsit gondolkozni kell.

u.i. nekem amúgy van bérletem (sőt, éves), ha ez nem derült volna ki az írásból. Tudom hogy ciki :)

Törölt nick Creative Commons License 2003.04.15 0 0 81
Hogy lehet így elsz*ni egy verset? Idézni csak pontosan, szépen!

A viziló is ronda,
És büdös a szája,
És mégse mondja mindig, hogy
"Jegyeket, bérleteket kérem ellenőrzésre felmutatni!"

írta Laár András verse

Előzmény: vrobee (79)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!