Téged meglep, hogy emberek (legyenek bár zsidók,vagy keresztények) elferídtik a Biblia tanítását? Már Jézus is figyemeztetettt, hogy az Isten parancsolatait emberi rendelésekkel helyettesítik... :((
A borfogyasztásnak mi köze ahhoz, hogy valaki elutasítja az orvosi segítséget? Nézd, ha Neked fanatikus az, aki a Sola Scriptura elve szerint él... :((
Már rég kiderült, közel 2000 éve. Azóta is borral vettek úrvacsorát, és bort ittak az apostolok, a tanítványok, szóval mindenki. Ez a must dolog modern amerikás elhajlás, kellett keresni valamit, amiben különbek, amit ők jobban tudnak, és így kérkedhetnek, milyen fasza gyerekek.
Ja és mégvalami: Magyarországi forrásból még ennyire tiszta, de mégis zamatos bort sosem ittam. Rajta van a kóser pecsét, ami azt jelenti, hogy kizárólag ép és egészséges szőlőszemekből készült. Nos, ezt a tisztaságot lehet érezni a készterméken is. Vagy mittudomén. De érdemes megkostolni.
Nem tudom. A palack nem magyar, ez tuti. A cimke is angolul meg ivritül van írva. Persze a keresztlevelét nem rakták mellé, tehát a nagyesküt nem tudom letenni mellette. De az biztos, hogy: -nekem valódi kármelhegyinek tűnik (a címkéje alapján) -naon fííínom!
Még előbb elégtételt vesznek kicsit azok, akik fáradtak az igazságért. Jól be kell égetni az ügynököt-provokátort, kevesebbet próbálkozzon ilyesmivel, és szokjon le a marhaságokról. Jól teszi ezt a nép, meglehetősen egészséges dolog ez, ha mértékkel teszik. Ahogy a bor is, ha mértékkel isszák.
A lényeg, hogy a bor az bor, nem must, sem erjedetlen "bor". Bor, és kész. Akik megittasodtak, bortól, Jézus bort ivott, bort adott tanítványainak is, és a mai napig így hirdetik halálát.