Keresés

Részletes keresés

bosibo Creative Commons License 2001.09.30 0 0 48
Teljes mértékben egyetértek Husky barátunkkal, nekünk három éve van már RCI tagságunk, az alap az Hévízen van, a Dobogómajorban, egy hét. Eddig mindig két hétre mentünk: az első évben a saját hetünk + üdvözlő hét, ez volt Spanyolországban, tavaly "vásároltunk" valakitől 2 hetet, nagyon olcsón, és az idén a tavalyi és az idei hetünkel voltunk Spanyolországban.
Meg kell mondanom, minden a lehető legtökéletesebben működött, a kétszemélyes stúdiónk (a hévízi) ellenértékeként mindig legalább 4 fős apartmanokat kaptunk!
Inkább kérdezzetek, és válaszolok!
Na szisztok!
Előzmény: Vajk (47)
Vajk Creative Commons License 2001.09.29 0 0 47
felhozom a topicot, mert engem is erdekelne a tema..
Előzmény: Husky (4)
iceride Creative Commons License 2001.09.16 0 0 46
"...30 ezret fizettem kétévente tagsági díj gyanánt,heti 22 ezret minden cserémért..."

Stimmel...

"...meg egy csomó telefonszámlát..."

Ember, milyen számot hívsz???
Az RCI ügyfélszolgálata belföldi tarifával működik...

"...Óh, de világot láthatok! Ha van pénzem odajutni, repülő(rci esetében persze nem olcsó charter), autóbérlés stb., majd a meglepetés: a csere üdülőben fizetek az uszoda stb. használatért, az elektromos áram!!! fogyasztásomért(kb. 6000Ft), a gyerek ágyért stb., esetleg más címeken pl. adók stb., továbbá a költőpénzemet kaukciókén (5-100 ezer Ft)kérik el tőlem akármiért is..."

Hát a repülőjegyet mért az RCI-nél veszed (az RCI ebből a szempontból nem a legolcsóbb forrás)?
Az útiköltség meg az autóbérlés meg nem az RCI hibája, at akkor is fizeted, ha utazási irodával mész:)
Az uszodáért csak akkor kell fizetned, ha ez a katalógusban szerepel.
Áramfogyasztás? Hát ez tényleg pofátlanság. Más -nem RCI - szállodáknál is előfordul, de ezzel egyet kell értenem, ez már nem fér bele a normálisba...
Gyerekágy bizony stimmel, mindenhol máshol is fizetned kell érte.
Kaució szintén általánosan bevett dolog, nem csak RCI szállodákban. Mindazonáltal ha zavar, válassz olyan szállodát, ahol nincs. (egyébként annak, aki nem tudná, a kaució távozáskor visszajár)

"...emlegetett 3 százalék majd még mindezek után most jön..."

Bizony ez is így van. Ha visszaolvasol a topicban, látni fogod, hogy mindazt, ami költséget itt felsoroltál, én is elmondtam.
Ha ezeket mind összeadod, akkor is bagó összeg jön ki szállásra...

Egyébként az, hogy a magyar hetek csereértéke nem jó, az egyszerűen hülyeség:)
Azt sem tartom valószínűnek, hogy egy német, vagy olasz üdülési jog olcsóbb lenne.
Egy Kanári-szigeteki talán.

Na akkor most jöjjön a segítség...(már ha egyáltalán tudok segíteni)

Kérdéseim:
A saját jogod az Aparthotel Hévízben van?
Mennyiért vetted?
Hány személyes (ha a sajátodról beszéltél, akkor gondolom 4)?
Milyen komfortfokozatú? 4/4? 4/2? (szerződésben benne van)
Kitől vetted?

Üdv: Iceride

iceride Creative Commons License 2001.09.16 0 0 45
jGj!

Sajnos őszintén szólva valószínűleg csak akkor fog a jogorvoslati kérelmed eredménnyel járni, ha bizonyítani tudod, hogy a bemutatón félrevezettek.

Erre vajmi kevés esélyed van, tekintettel arra, hogy a mi cégünknél pl. minden üzletkötéshez megőrizzük a tájékoztatás jegyzeteit.
Ezeken KÖTELEZŐ jelleggel szerepelnie kell az összes olyan fontos adatnak, amely az adott üdülési jog használatát befolyásolja, beleértve az összes felmerülő költséget is.
Tehát ha mondjuk tőlem vetted volna az üdülési jogodat, akkor egész biztos, hogy tisztában lennél azzal, milyen költségekkel jár annak használata.

De valószínűleg ilyen jegyzetek hiányában sem tudod sajnos bizonyítani, hogy 5 évvel ezelőtt a tájékoztatás inkorrekt volt.

Ezzel együtt is úgy érzem, meglehetősen rosszul látod a helyzetet.

Ha megengeded, kicsit kivesézem a leveledet, talán változik a véleményed. Bár ha annyira el vagy keseredve, hogy bírósághoz fordultál, akkor valószínűleg hiába próbálok rávilágítani...

Előzmény: jGj (44)
jGj Creative Commons License 2001.09.16 0 0 44
Tisztelt Mindenki!
Itt egy 1995 óta RCI-tag jelentekzik. Az üdülési forma létjogosultságához nem fér kétség.
Nagyszerű csere lehetőségeket kínálnak elvben, de hogy ez igazán mennyibe kerül, arról a magyarországi "bepalizásokon" nem beszélnek.
Van hazai és külföldi üdülési jogom, vételárban nagyon drága, csereértékben igen alacsony, össz költségben kirívóan magas a magyar.
Az én "beetetésemen" a vételáron kívűl várhatóan kb. évi 3 százalék éves fizetendő összegről beszéltek, melynek fejében ott töltöm el a heteimet a világon, ahol akarom (tucatnyi telefonnal, évre előre egyeztetve nagy nehezen ("mivel az enyém csak egy magyar üdülő, amit nagyon nehéz ám elcserélni"-monja az rci-ügyfélszolgálat).
Így aztán 30 ezret fizettem kétévente tagsági díj gyanánt,heti 22 ezret minden cserémért, meg egy csomó telefonszámlát.Esetemben ez a nagyságrend ugyan meghaladta a 3 százalékot, Óh, de világot láthatok! Ha van pénzem odajutni, repülő(rci esetében persze nem olcsó charter), autóbérlés stb., majd a meglepetés: a csere üdülőben fizetek az uszoda stb. használatért, az elektromos áram!!! fogyasztásomért(kb. 6000Ft), a gyerek ágyért stb., esetleg más címeken pl. adók stb., továbbá a költőpénzemet kaukciókén (5-100 ezer Ft)kérik el tőlem akármiért is.
Íly egyszerűen, olcsón előttem a világ! (Ahelyett, hogy befizetnék egy komplett útra, és semmivel semmi gondom; nem áll benne előre éveken át a pénzem, hoznak-visznek, idegenvezetnek, s ha szerencsém van last minuttel, akár igazán olcsón).
És mindez semmi!!
Hat év után ma derült ki számomra,hogy az a bizonyos emlegetett 3 százalék majd még mindezek után most jön, mivel itthon is ki kell fizetnem az áramot, meg ki tudja még mit, fenntartási költség címén, és nem annak függvényében, hogy hány törölközőt használtam el, hanem a "beetetők" döntése alapján.
Mert, hogy ez a fenntartás sajnos igen drága. Aparthotel Hévíz esetében egy 4 személyes apartman heti fenntartása 26 ezer Ft, még úgy is, hogy soha nem üdültem ott.(elcseréltem, és másutt kifizettem minden díjat).
Most fordulok bírósághoz.Aki tud, segítsen, köszi.

iceride Creative Commons License 2001.08.02 0 0 43
Hát ebben az esetben a klubbal akkor tudsz utazni, ha rugalmas vagy. Egy helyen nem egy napot kell eltölteni, hanem 2-3-at.
Persze megoldható hagyományos módon is, csak ugye más lesz a zsebedből hiányzó píz mennyisége:)

De senki sem mondta, hogy az RCI klubja az egyedülálló, minden speciális esetben leghasználhatóbb utazási forma, amely kizárólagosan alkalmas az ember utazási igényeinek kielégítésére.:)

Csak az egyik kedvező lehetőség, mindenesetre az átlagosnál jóval kedvezőbb azok számára, akik a kezdeti befektetést megengedhetik maguknak.

Előzmény: hobe (42)
hobe Creative Commons License 2001.08.02 0 0 42
Pedig nem! En azt nem mondom, hogy minden alkalommal valtoztatom az utitervet, de sok mindent nem lehet kiszmolni elore. Pl. Megindulok Parizsbol Barcelonaba, de a tervezett 1 nap alatt nem erek le, akkor ki a fene ad nekem szallast Montpellier-ben?
Vagy mondjuk maradnek egy kicsit Nizzaban, mert rajovok, hogy meg megneznem pl. St. Paul de Vence-ot.
Szoval en jobban szeretem ezeket magam intezni:-)
Előzmény: iceride (40)
iceride Creative Commons License 2001.08.02 0 0 41
Izé, európai kis e....
Előzmény: iceride (40)
iceride Creative Commons License 2001.08.02 0 0 40
Na ha neked az a perverziód, hogy csak akkor érzed jól magad, ha minden alkalommal útközben változtatod az útitervet, akkor lehet, hogy neked mégsem ajánlom:))))

Ne mondd már nekem, hogy nem tudnál eltölteni 3-4 hetet egy Európai körúttal úgy, hogy közben nem változtatod meg az útitervet:)

Előzmény: hobe (38)
iceride Creative Commons License 2001.08.02 0 0 39
Na ha már itt vagyok elmondok még egy dolgot.

Tekintettel arra, hogy a használat folyamán a befektetett összeg nagyságától a szolgáltatás minősége nem függ, vásárlás esetén két dologra kell törekedni:

1) A igénynek megfelelő kategórián belül (szezon, személyszám) minél alacsonyabb vételár.
(kivétel ha elégedett vagy a lent említett értékemelkedéssel, ami egyébként kedvezőbb, mint egy jobbfajta bankbetét)

2) Fenntartási költség minimalizálása

Előzmény: iceride (37)
hobe Creative Commons License 2001.08.02 0 0 38
Nem tudom mi az a pontrendszer, de nekem az sem jo!:-) Gondolom ahhoz valami tervnek kell lennie, nalam az meg utkozben modosulni szokott.
Előzmény: iceride (37)
iceride Creative Commons License 2001.08.02 0 0 37
Ja, ez NEM befektetés... Ha annak veszed, akkor a bomba üzlet neked a használatában van. A hasznod az, amit NEM fizetsz ki máshol.
Ha rendszeresen jársz nyaralni, akkor átlag 5-7 év alatt visszahozza az árát, és onnan praktikusan ingyen nyaralsz úgy, hogy ráadásul a kezedben van egy többmilliós értékű tőketartalék...

Egyébként ha te az a nemülökleafenekemre5percig típus vagy, akkor neked jobb a pontrendszer:)

Előzmény: hobe (34)
iceride Creative Commons License 2001.08.02 0 0 36
Érdekeljen csak, mert ha most veszel, 10 év múlva neked is annyira lesz megterhelő a fenntartási ktg, mint a 92-es vevőnek a most a 15.000 FT...

Ezt egyébként a fikázók előszeretettel felejtik el... Többek között...

Előzmény: hobe (29)
hobe Creative Commons License 2001.08.02 0 0 35
Bocsi, kozben mar valaszoltal!
Előzmény: hobe (34)
hobe Creative Commons License 2001.08.02 0 0 34
Ha mar itt tartunk, akkor a luxuscikk az, ha beulok az autoba (repulore),aztan megyek amerre latok. Engem pl. ez a rendszer nem is igazan erdekel, mert ket napnal tobbet meg nem aludtam egy helyen (egy utazas alatt). Csak ugy kivancsi lettem volna, hogy egy ugynok(?) mikent gyozne meg arrol, hogy ez q jo befektetes.

Szoval a masfel millio egy emberre vonatkozik vagy negyre?

Előzmény: iceride (32)
iceride Creative Commons License 2001.08.02 0 0 33
Igen, 4 fő 1,5 milla.

De láttam már egyedi ajánlatot 1,1-ért is.
Viszont erre ne bazírozz, te nem fogsz annyiért kapni:)
A legjobb helyeken 3 milla is lehet.

Ha akarod, adok tanácsot, talán elfogadod...

Előzmény: hobe (29)
iceride Creative Commons License 2001.08.02 0 0 32
No annyira azért nem vagyok ügynök. Ide csak azért írok, mert engem nem zavar, ha valaki nem vásárol, de az igen, hogyha valaki olyan fikáz, aki azt sem tudja, miről van szó.

Ez kérem tessék tudomásulvenni, luxuscikk. Erre vágyni kell... Aki meg saját maga is úgy gondolja, hogy ő ezt nem érdemli meg, az ne vegyen ilyet.
Aki meg venne, csak nem teheti meg, hát ő az, akit például meg tudok érteni.

Előzmény: hobe (31)
hobe Creative Commons License 2001.08.02 0 0 31
Egy ugynok ne pihenjen, amikor a NET tele van potencialis ugyfelekkel!:-)
Előzmény: iceride (28)
iceride Creative Commons License 2001.08.02 0 0 30
Izé, bocs, nem mondtam igazat... tulajdonképpen most, hogy jobban belegondolok, két kezem van :)))
Előzmény: iceride (28)
hobe Creative Commons License 2001.08.02 0 0 29
Az udulesi jog 4fo/ 1,5 M HUF-ra vonatkozik?

A '92-es vetelt ne ird ide, mert az erdekelne, ha most szallnek be!

Előzmény: iceride (27)
iceride Creative Commons License 2001.08.02 0 0 28
Nyugi, egy kezem van, és én most nem dolgozom, hanem pihenek:)

Nnnna.

Ezenkívül érdemes tudni az alábbiakat:
A megvásárolt vagyon értékű jog értéke évente átlagosan infláció fölött néhány (6-8) százalékkal nő. Üdülési jog értékesítéséhez kérjük szakember segítségét, mert magánúton szinte tuti, hogy valami vércápa fogja kicsikarni tőlünk, és azzal jól nem jár senki, csak ő.

Egyébként ez a hozam hasonló biztonságosság mellett más befektetéssel, elsősorban ingatlannal is produkálható. Nem véletlen, mivel itt is ingatlan van a háttérben.

Előzmény: hobe (26)
iceride Creative Commons License 2001.08.01 0 0 27
Nos, jöjjenek a számok:

"2 hét olasz tengerparton, 4 fővel, busszal/autóval:

Cakkpakk 200.000 ft."

Az alábbi adatok nagyságrendi értéket tükröznek, ennél magasabbak, és alacsonyabbak is léteznek.

Üdülési jog ára megfelelő szezonban:
1.500.000 Ft befektetés

Éves igénybevétel díja, ha 2 hétre mennék:

Éves fenntartási ktg:
45.000 Ft
RCI klubtagsági díj:
12.000 Ft
Saját hét cseréje: 179 DM
25.000 Ft
Saját hét mellé második hétre korlátlan mennyiségben igéyelhető BONUS-hét:
250 DM-től, vegyük átlag 350 DM-nek.
50.000 Ft
Kaja 4 főre:
60.000 Ft
Útiköltség autóval:
30.000

Mindösszesen 230.000 Ft

Ebből szállásra 4 fővel 2 hétre: 140.000 Ft

Ha valaki mondjuk 92-ben vette a jogát, akkor nagyságrenddel is lehet kevesebb.
92-es befekteteés:
380.000 Ft
Fenntartási ktg:
15.000 Ft

hobe Creative Commons License 2001.08.01 0 0 26
Meg mindig felrebeszelsz! Hol vannak a szamok????

Előzmény: iceride (25)
iceride Creative Commons License 2001.08.01 0 0 25
"A Bátyámék ...kalkulációik eredményeképpen arra a megoldásra jutottak..."

Király, tehát olyan dologról próbálod bebizonyítani, hogy nem jó, amiről tenmagadnak elképzelésed sincs...

"oda, ahova akarnak, nem pedig, ahol X cégnek történetesen szállodája van..."

Általad fejből tetszőlegesen megnevezet 5 utazási irodának együttvéve sincs akkora kínálata, mint az RCI-nek összesen. Vagy ha tudsz olyan lehetőséget, amelyikkel 3600 szálloda közül választhatsz, akkor folytathatjuk ebben az ügyben a vitát:)

"éppen jobb évet zárnak és szuper luxusra is telik...ha meg szűk esztendő volt, akkor irány Horvátország sátorral ..."

Aha, pont ez a különbség. RCI-vel nem kérdés, hogy minden évben mehetsz 5* szállodába. A kérdés az, hogy hova... Akár jobb év, akár rosszabb...

"megszálltak, ahol tetszett, maradtak, amíg tetszett "

Ezt az üdülési jog pontrendszere is tudja, bár most ezt nem kezdem el magyarázni, amíg az alapkoncepcióval sincs senki tisztában (ez kb. 1 óra annak is, aki egyébként már ismeri)

"hogy nem érnek rá elmenni nyaralni..."

És akkor mi van? Majd lenyaralják az idei hetüket jövőre, jövő után, vagy azután.

"ne feledd el, hogy nem csinálnák, ha nem érné meg nekik"

Ne is haragudj, ez demagógia. Az orvos sem gyógyítaná a betegeit, ha nem kapna fizetést, hogy a családját eltartsa. Pedig az orvosi hivatás nem kifejezetten az önző állatok kategóriájába tartozik.
Ja, és igen, van árrés, méghozzá egész jó...
De ez téged mért érdekel üdülési jog terén, és mért nem érdekel, amikor az autódat veszed?

Előzmény: borzimorzi (19)
iceride Creative Commons License 2001.08.01 0 0 24
Tévedés, minden betűje igaz, de mingyár virítom a számokat is... de előbb szép sorban a téveszmék eloszlatása...
Előzmény: hobe (23)
hobe Creative Commons License 2001.08.01 0 0 23
Felrebeszeles, tipikus ugynoki duma! lassuk a szamokat!:-)
Előzmény: iceride (22)
iceride Creative Commons License 2001.08.01 0 0 22
Kedves borzimozi, hozzászólásoddal kizárólag azt bizonyítottad, hogy fogalmad sincs a klub nyújtotta lehetőségekről:)

Természetesen az értékesítőnek nagyon is megéri ezzel foglalkozni, mivel nem karitatív szervezet vagyunk:)
De ha semmit sem vennél, amin az értékesítő hasznot realizál, akkor azért nem mennél nyaralni, mert egy héten belül éhenhalnál...

SEMMI nincs, amin ne lenne rajta a kereskedő haszna.
Az átlagos vásárlónak mégis megéri kenyeret, kocsit, meg hupilila cipőt venni, mert a számára nyújtott előnyök meghaladják azt az értéket, amit ők a pénükért elvárnak.

Előzmény: borzimorzi (21)
borzimorzi Creative Commons License 2001.08.01 0 0 21
Ühüm:))))))))
De lassan esett le :))))))))))
b
Előzmény: em (20)
em Creative Commons License 2001.08.01 0 0 20
hat, eddig engem sem tudtak meggyozni:)))
de gondoltam itt a lehetoseg minden RCI ugynok szamara, hogy bebizonyitsa hogy neki van igaza...
szoval kedves ugynokunk, lassuk a szamokat!! :))
Előzmény: borzimorzi (19)
borzimorzi Creative Commons License 2001.08.01 0 1 19
Kedves em!
A Bátyámék elmentek összesen három ilyen time-sharing cég rendezvényeire és kalkulációik eredményeképpen arra a megoldásra jutottak, hogy ha bankba teszik a beugróként fizetendő 1-2-3 milkát, aztán az évente fizetendő állagmegóvási vagy mifene díjat hozzácsapják a kamathoz, akkor már csak az útiköltséget kell kifizetniük és máris mehetnek nyaralni, mégpedig mindenféle megkötés nélkül oda, ahova akarnak, nem pedig, ahol X cégnek történetesen szállodája van. Ha éppen jobb évet zárnak és szuper luxusra is telik, akkor oda (tavaly pl. luxushajóval körbeutazták a Földközi-tengert 2 hét alatt), ha meg szűk esztendő volt, akkor irány Horvátország sátorral is akár. Tavalyelőtt meg szépen elautóztak Párizsig és megszálltak, ahol tetszett, maradtak, amíg tetszett és persze, amíg futotta a büdzséből. Mikor elfogyott az útiköltség fele, szépen visszafordultak. Arról nem is beszélve, hogy nem kell a fogukat szívniuk, ha valamelyik évben olyan sok megrendelésük gyűlik össze, hogy nem érnek rá elmenni nyaralni, vagy betegség miatt nem mehetnek, sőt, nyugodtan körülnézhetnek a frissen épült szállodák között is itthon és külföldön egyaránt. Szvsz ez a szabadság mindennél többet ér...
Úgyhogy, ha gondolod, hallgasd meg az ügynököket is, de ne feledd el, hogy nem csinálnák, ha nem érné meg nekik. Márpedig ha megéri, akkor ott árrésnek kell lenni, másképp nem megy, szvsz...
b
Előzmény: em (18)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!