Sziasztok. Ilyen csatlakozót keresnék, tudja valaki mi ennek a pontos neve ? Hátsó jobb oldali lámpák csatlakozója. A test szétégett. Foglamp bulb fail hibát hozott, adtam a kábel kötetnek másik testet, az izzók világítanak, de a hibakod az istenért se akár eltűnni. Remélem a csatlakozó meg a foglalat csere után helyre áll minden.
Szeretnék segítséget kérni egy 407 1,6 hdi P0401 hiba kóddal kapcsolatban. Gyakorlatban ez többlet levegőt jelent és egr hibaként ismert. Azt szeretném kérdezni hogy hibás légtömegmérő tudja e ezt a hibát generálni. Vagy mire keresek rá. Mind a kettő cserélve lett az egr szelep és a légtömegmérő is a légtömegmérő utángyártott az egr pedig hibakód mentes autóból származik. 2000-es fordulatig minden baja van dadog rángat 2000 fölött minden rendben ott az értékek is kisimulnak menet közbeni teszt igazolta. a részecske szűrő tiszta 3 százalékon van.
Két hete volt egy -7 fokos éjjel, és reggel mikor elindítottam a (2006 évjáratú 407 sw 1,6 HDI) autót azóta a rádió 6-7 másodperces időközökkel folyamatosan leáramtalanodik egy pillanatra és vissza. Nagyjából úgy mint amikor az indításkor leáramtalanodik. Látszik hogy a gombjainak a világítása is kialszik és azonnal vissza is jön. Egyenletes ütemben minden 6-7 másodpercben ekkor még egy hangos dobbanás is hallatszik a hangszórókból. Marhára idegesítő, szerencsére ha leveszem a hangerőt 0-ra, vagy kikapcsolom a rádiót akkor legalább nem dobol. Az elmúlt 2 hét alatt elég jó idők voltak (+15 C), ha a hideggel vagy párásodással lett volna gondja, az már elmúlhatott, de azóta is rendületlenül kikapcsolgat.
Mi lehet a hiba, mit lehetne vele kezdeni, vagy mit nézzek meg rajta?
Van egy 407 sw 1.8 benzines 2005 autóm. Szeretnék segítséget. Két gondom van. Az egyik: ha távirányitóval zárom és nyitom az autót, töröl egyet az ablaktörlőm. Nem minden nyitásnál. Másik gond: fizikálisan a bal első ajtó be van csukva, még is azt jelzi nyitva van. 3-4-5-6-15 újracsukás után bezár. Ha valaki tud, kérem segítsen. Köszönettel!
ja, még valami: 2.0 HDI-n mikor esedékes a vezérműszíj csere? Most van benne kb 180000km. Olajcsere is most kellene kb, már van benne 12000. Nem 180-nál kellene csereberélni mindent? ( vezérmű, vízpumpa stb?)
Sziasztok! 407 kombi 2.0 hdi-n pontosan milyen méretű lemezfelni kell a téligumihoz? Annyi félét láttam hogy nem tudom melyik a jó. csak annyit tudok hogy az osztókör 5x108, de Et, és a többi az mennyi? És mekkora gumi kell rá? Előre is köszönöma segítséget.
ma voltam gumiztatni az autóm, és a kerék levételkor megütötte valami a szemem. van egy csatlakozó a keréknél, 2 kör saru megy bele. nekem az alsó kivan húzva. gondolom ez nem gyárilag van lehúzva. :D az autó 2 hónapja van nálam, eddig semmi hibát nem tapasztaltam ! voltam obd-s kiolvasáson vele azt mondták rendben van minden. a kérdés a következő ! ? lehet az abs meg fékpofa kopás jelző ???? valakinek vélemény - ötlet ?
Van egy 407 1.6 hdi sw autónk, ami egyről a kettőre hibakodot írt ab gas system defect, később a maga a hibakodot is tudom csatolni, viszont a probléma az, hogy 28ooas fordulatszámon minden sebességben le tilt, és 130 km/h az autó végsebessége! Dombon lefelé is, egr tisztitva, részecske szűrő cserével, 3,5 hétig állt egy márka szervizben, ma hoztam el tőlük, mert sajnos Buták az ott dolgozók, valaki esetleg járt már így? Vagy Baranya Somogy Bács-Kiskun tolna megyében tudna ajánlani valakit aki tudna kezdeni vele valamit?! Előre is köszönöm a segítséget
A HDi nagyon lassan melegszik, ilyenkor meg főleg. (nem véletlenül tesznek bele hidegebb éghajlatra szállított autókba kiegészítőfűtést)
Nem árt, ha indítás után picit járatva van, egy kicsit, de azt írják szakértők, hogy az az igazán jó a motornak, ha emeltebb fordulaton, de nem sz..ápörgetve megy vele az ember. Kb. 2e környékén.
Ma Ilyen kiiras fogadott menet kozbe Depollution system faulty a motor teljesitmenye lecsokkent hiaba nyomtam neki alig akart gyorsulni, max. 90-100 -ig (nincs FAP filterem)
Szia nekem igaz nem kombim van de gyárilag a nyári 17 es és a téli 16 a gumi méret pedig205/60 R16 ha alacsonyabbat teszel rá el fog akadni az alja minden kis buckán
Autóváltás miatt eladó alig használt, profi Thule tetőcsomagtartó és a hozzávaló kerékpártartók (3 db).
A rudak a képen látható, drágább fajták, könnyű és szélzajmentes. 5 perc alatt felszerelhető. A rudak és a kerékpártartók is kulccsal zárhatók.
A hozzávaló konzolok: Renault Grand Scenic II. és Peugeot 407. De más autóhoz is használható, csak akkor kell venni kb. 10 ezer forintért hozzávaló konzolt a kereskedőtől (tudok benne segíteni). A komplett szett ára újonnan 150 ezer forint volt, most egyben, hibátlan állapotban mindösszesen 70 ezer forintért elvihető!
Külön: A kerékpártartók ára: 10.000 Ft/db Konzolok és a rudak: 50.000 Ft
Segítséget szeretnék kérni,hátha találkozott valaki már ilyen problémával.
Hazamentem a kecskével és minden rendben volt vele.Reggel mikor elindultam megdöbbenve tapasztaltam,hogy sehol semmi erő.Hangja rendben minden oké vele,semmit nem ír ki,nem jelez,nem füstöl csak lomha mint a.......
Egy 2007-es 2.0 HDI 6 sebességes automata váltósról van szó amiben pont az ominózus esetnél lépte át a 180ezer km-t.A kilométer valós!!!!!
Sziasztok! 407 2.0 hdi kombira milyen téligumik kellenek lemezfelnivel? Most alu van rajta, de nem arra szeretném, hanem lemezfelnit szeretnék venni hozzá. Több féle is van 407-ekhez? Sajnosakitől vettem nem adta oda a gumikat-felniket mert jó neki az új 508-asra. ( ezen csodálkoztam)
Már sajnos melegen semmit nem lehet látni rajta. Csak azért reménykedtem, hogy lehet valakinek mert egy régebbi hozzászólást találtam ahol ilyen kijelzőről volt szó.
Segitseget kernek az elmult 4 honapban mar harmadszor eget ki a bal felen a tompitott fenszoro egoje....Lehetseges hogy zarlatos valami,vagy nem tudom.....Be azasnak nincs nyoma...
Elnézést,hogy sűrűn vagyok,de akadt még egy problémám.
Ennek az autónak úgy fest,hogy a hűtés a fétise.Véletlenül vettem észre a motortérben való szemlélődésemkor,hogy a hűtővíz kiegyenlítőtartályán van egy lyuk,a betöltőnyílás mellett.Gondolom a szintjelző kapcsolódna oda.Vezetéket,csatlakozót,semmit sem találok a környéken,ami oda szolgálna,így azt sem tudom,kellene-e lennie,de a lényeg,hogy valami hiányzik,mivel belelátni a folyadékba,ami menet közben szépen ki is lötyög.Arról nem is beszélvén,így nem is zárt a rendszer.
Mi ennek a megoldása?Komplett tartály,vagy van egyszerűbb megoldás is?
Még ha lehet egy kérdés egy kalap alatt:A jobboldali ülésfűtés nem működik.Van esetleg külön biztosíték,vagy a kettőnek közös,mert akkor más lesz a gond.
Sziasztok ! Segíts nekem légyszi! 1,6 Hdi 407.Nincs benne erő 2900nál megaakad a fordulat és nincs benne erő.Dombon fel fordulat fel ,sebesség le max 30 km/h.Nem füstöl,nem kormol.Csak az abgassystem defect világít. Osztrákban vagyok.Hivatalos peugeot szervíz meg akart vágni 1100 euróval,lefoglalták a kocsit is.Aki tud segítsen nekem légyszi,mert nem tudok hazamenni!Jah és a kocsi már nálam 2,5hét után.
Szia! Ki kell cserélni a termosztátot, anyaggal+munkával ~30e.
Az RHRH motornál ~85°C-ra kell beállnia a mutatónak.
Előtte diaggal érdemes megnézni a benne lévő hőmérő-szenzor által szolgáltatott hőfokot, hátha csak az a rossz és a mutatódat becsapja. A hűtő felé menő csövet megfogva pár perc alatt egy gyakorlott szerelő azonnal megmondja, hogy termosztát hiba-e.
Diesel autóm eddig csak egyetlen egy volt,Peugeot-om meg egy sem...
Segítséget,illetve véleményt szeretnék kérni az alábbi észrevételemmel kapcsolatban:
Azt tapasztaltam,hogy városi forgalomban a hűtővíz felmelegszik 90 °C-ra,de a várost elhagyva,országúton haladva visszahűl kb 70 °C-ra és úgy is marad a legközelebbi lassú menetig,amikor is újra elkezd melegedni.Érdeklődnék a tapasztaltaktól,hogy ennél az autónál ez természetes viselkedés,vagy lehet termosztát-hibára gyanakodni?
Tudom ez nem mérvadó a dízeleknél,de az összes benzines autóm úgy működött,hogy egyenletesen melegedett az üzemi hőmérsékletig,azt elérve pedig úgy is maradt forgalomtól,sebességtől,külső hőmérséklettől függetlenül.
"Motorháztetőt kinyitod,megkeresni a biztosítéktáblán a kzp-i zár biztosítékját,és rövidre kell zárni,és felnyílik minden gomb,mert zárlatot érzékel. Alulról leszereled a motorvédő burkolatot, és felnyúlsz a zárhoz. :-)''
Ez nem az en otletem ,ugy olvastam .Remelem segit,sok szerencset.
Eladó 2db ! Újszerű gyári Peugeot 407 Michelin 7x17 es lemezfelni a rajta lévő 215/55-17 Pirelli P7 nyári gumival ! Az egyik gumi 8mm es még nem volt használva,a másik 5mm es ! A gumik 2006 os Dot számúak szakszerűen volt tárolva úgy néz ki mint az új ! Az egyik 19 000 ft,a másik 15 000 ft ! A kettő együtt 30ezer ft !
Lenne egy olyan kérdésem hogy, az elektromosan behajló tükröt, kézzel behajtom, ( mert a garázs ajtón csak így fér be) a lezárás pillanatában pattan egyet, illetve mintha kicsit emelne rajta, ez a kis kattanó hang "zavar" engem. Erről esetleg valakinek tapasztalat, vélemény ?? ha minden kötél szakad, max nem csukom be a központi zárat a garázsba tárolva..
Érdeklődnék, hogy a 2.2 benzin motorral szerelt példánnyal valakinek volt-e már nyűgje a VTC-vel? Azontúl, hogy kicsit mormogós a hangja indításnál. Bár 607-em van, de mivel a motor azonos, gondolom a hiba lehetőségek is megegyeznek. Illetve indítás utáni kaszni remegés összefügghet-e a VTC problémával ? Valaki jobban beleásta magát már ebben a témában? Mi az ami tönkre mehet abban az alkatrészben?
Ez a megoldas is szerepelt a fejemben , de mar egyszer kiszedtem es zsiroldoval kimostám , es ugyanolyan lett!! Nem tudom ez a szer mit tud , de a kolegákkal beszéltük , hogy volt mar pár ember aki tisztitotta, es ugyanúgy eltömődött!!! Autókkal foglalkozom karosszériás vagyok !!!
Nem tudom lehet ki kellene probalnom!! Mennyi ez a folyadék?
kerni hogy elvan dugulva a részecskeszűrőm, és nem e tud valaki valami megoldást ra, van sok tipp csak kivancsi vagyok hogy mit ajánlotok ti ,hogy a cserét megússzam!! 1.6 HDI
Szeretnék tőletek kérni egy olyan szerelő (bpes kornyeke) elérhetőségét aki futomu javitasaban jartas. Szegeny kis autom mar csorog zorpg kopog ciripel es mar nagyon elegem van h egy normalis szerelot nem talalok akinek lenne fogalma vagy legalabbis nem vág át. Az autoban valami ugy rezonal hogy 40 50 korul a visszapillantoba alig latni valamit mert ugy remeg.
Sziasztok. Tud valaki segíteni? Depollution system faulty hibám van. A motorfordulat korlátozva és füstöl kortól is. Egr lefalazva szoftvereket viszont nincs kiírva. Reszecskeszuro lefalazva és kiírva. Szűrők olaj stb cserélve. Mit tegyek? Mi lehet a baj?
Nekem nincs ott semmi más védő, pláne olyan amihez ezt hozzá lehetne fogatni. A helyét se láttam, de akkor pont ezért. Köszönöm a megerősítést. Szép napot
Egy ilyen alsó burkolatom van, (friss vételi autó) és nincs meg a helye, alánéztem de nem illik oda sehova :) esetleg valaki ha a kocsija alatt jár, egy képet küldhetne hogyan illeszkedik az odalent :) köszi
Nem tud valaki jó szerelőt Sopronban vagy a környékén aki ért is az oroszlánokhoz?(kuplung,lendkerék,trapézgömbfej,belső kormányösszekötő,izzítógyertya csere lenne esedékes)
Az említett alkatrészek már meg vannak csak cserélni kellene őket!
Sziasztok, korábban írtam, hogy random leáll az autó (2.0 HDI), a diagnosztika szerint főtengely jeladó. Mennyire macerás a cseréje? (Az árát már tudom, nem vészes)
Sziasztok. Peugeot 407 2.0hdi. Váltásnál 1-2-3 fokozatban valami koppan a motortérben. Voltam szerelőnél,futómű és motortartó bakok rendben. Valakinek ötlet,esetleg volt már hasonló tapasztalat? Előre is köszönöm a segítséget.
Ne haragudj hogy zavarlak, de én is "rádió problémában szenvedek".
Te jutottál valamire? Mert én csak az aux portot akarnám aktiváltatni, de a nagy Peugeot Hungária azt mondta telefonban, hogy, hát vigyem be, 10.000Ft ért próbálkoznak vele, de vagy sikerül, vagy nem! De a 10. ropi munkadíjat akkor is ki kell fizetnem ha nem sikerül!!
:-(
Előre is köszi a választ.
Ui: ha egyszerűbb a mail címem: yoda.lajos007@gmail.com
Hi! Ha C2 minősítés szerepel az olajon akkor jó! az a lényeg,hogy alacsony hamu tartalmúnak kell lenni a részecskeszűrő miatt különben hamarabb telítődik az olaj márkája vagy neve mindegy.
A szomszédom autó szerelő, ő csinálja a kocsimat évek óta, és ő a mobil 1 re esküszik. Előtte castrol magnetek olajat használtunk, de azt mondta már azt is elhìgìtják nagyon. Minden esetre a castrol és a mobil között Nem ! venni észre különbséget. 2 olaj csere közt nem kell sokat rátölteni.
Szétszereltem óvatosan az ajtót. az ablak emelő motor csatlakozó lehúzásával megjavult a probléma, ám de szorul a szerkezet kicsit. A motor magába kiszedve szépen megy, de vissza téve a helyére krepeg. Befújkáltam wd40el most halkabb, de előbb utóbb szétkell bontani teljesen. Télen úgyse vastagon lesz lehúzva a hátsó ablak :) Köszönöm a segítségeket, és a tippeket.
Urak, valakinek van ötlete a következő problémára? Ma délután állok a 407 2.0 HDI-vel a lámpánál, egyszercsak leáll. Pár másodperc után simám beindult és azóta is indul pöccre, de az izzítás visszajelzője nem világít. Tudom, hogy senki sem távgyógyító és amint lesz lehetőségem, szerviz, de találkozott már valaki ilyen problémával?
Nem bisztos hogy a karpit leszedessel kellene kezdeni.... Elobb meg alapitani hogy nem e mas a hiba .... lehet hogy csak egy bisztositek van kiegve vagy valami
Én vidéki vagyok, így városba nagyon ritkán fogok járni vele, max Székesfehérváron de ott fele annyi lámpa van mint Pesten, így akkor 6,5-8 közötti fogyasztásban megáll az autó akkor is ha kicsit terelve van? (130-140? )
Én pályán mindig 140-160 al közlekedek, klíma nélkűl 180 ig dinamikus, klímával lomha, és egy literrel többet eszik. Éves átlag kb 8.5l. Egyszer 250 km-t mentem nem autópályán 80-90 -el fullra pakolva klímával 6.8! De 8 alá nem tudom vinni.
ha automatikusan becsukódik a tükör - mondjuk akkor is ha nem - de nézd meg nincs-e kikopva. Nyitott állapotban előre hátra lötyögés, mielőtt becsukod. Én nem néztem és baromi zavaró hogy 100 felett a menetszél mozgatja, remegteti az egész tükröt.
Június végén volt egy hosszabb utam vele (cirka 600km) mögé akasztva egy 1 tonnás lakókocsi, átlag sebesség 100-105 km/h másfél tank benzint szívott be, ami kb 90liter. Ebből kiindulva az a kör kb 15literes fogyasztás volt. Ha lasabban mentem volna nem lett volna ez a nagy fogyasztás, de itt is sebesség tartó elektronika beállít és GO, ami mindig optimálisan tartotta a dolgokat.
120-130-al nem tudok vele menni ;) csak ha tolatok ;) Viccet elhagyva nem néztem még, de kb 10 körül lehet a fogyasztása.
7végén mentem vele kilo95-el... ahh ot tuti nem csak a pillanatnyi volt csak magas.
2008 évi 2.0Hdi 407-hez mennyi nyomásmérő szenzort lehet hozzáprogramozni? illetve ha valakinek van használt esetleg jó áron tud újat gyárit után gyártottat mindegy csak rendesen működjön kérlek jelezzen.
5db-re lenne szükségem. Még annyi, hogy gyári bluethoot-ot utólag be lehet szereni kijelzővel meg ami kell hozzá? esetleg a szerelésben tudna valaki segíteni, elválalná?
Üdv mindenkinek.Kb 2hete vásároltam egy 407-est,2009-es 2.0 Hdi 140le. Voltam 2 szerelőnél megnézték,minden ok. Viszont amivel nem teljesen vagyok kibékülve az némi remegés az utastérben. Belső tükör,kormány középkonzolon a mobilom ilyesmi. Nem volt még diesel autóm ezért kicsit szkatlan. A két szerelő azt mondta dieselnél egy kis rezonancia normális. Tényleg így van vagy keressek másik szerelőt. Kaptam egy év garanciát jó lenne ha ezalatt kiderülne hogy beteg. Előre is köszönöm a segitséget.
Mi a "hagyományos" módon néztük meg anno az autót. Próbakör,felemelés,stb... Nem néztünk utána a lekérdező rendszerben. Bár ezt manapság szerintem nem baj,ha valaki megcsinálja...
Viszont ebben nem tudok tanácsot adni neked. Nem tudom,hogy hogyan működik ez a lekérdezősdi.
A használ autóknál nagyon is fenn áll az óra visszatekerés veszélye,főleg ha kereskedésből veszed. Ha magánszemélytől kisebb az esélye. Ezt sem tudom,hogy hogyan lehet ellenőrizni.. Mi 159.000-el vettük az autónkat.
Egyetlen dologgal fürödtünk be az autóval kapcsolatba,az pedig a klíma volt. Mivel január volt,így nem ellenőriztük,nem kapcsoltuk be a klímát,pedig kellett volna. Nyáron derült ki,hogy semmi gáz nincs benne és,hogy 4 helyen lyukas a hűtő...
Szóval klímahűtőt kellett cserélni kompletten, 70.000 Ft volt. Azóta semmi gondja,de vásárlásnál nagyon oda kell figyelni minden apró részletre,mert a lila ködben az ember hajlamos kikapcsolni és nem látja meg a nyilvánvaló hibákat sem...
Nagyszerű, köszönöm a válaszod neked is! Vásárláskor mire kell figyelni? Ez a netes gépjármű adat lekérdező rendszer működik rendesen? Olvastam hogy csak magyar papíros autóról van hiteles adat, ez igaz? Valamint állapotfelmérésen mindent faszán átvizsgálnak vagy csak felszínesen? Tudom hogy rengeteg a tekergetett órás autó, régóta olvasgatok így első autómmal nem szeretnék befürdeni, így mindent meg akarok tenni amit lehet hogy hiteles adatokat kapjak a kiszemelt gépről. :) Előre is köszi a választ
Nekünk is az első francia autónk. Voltak fenntartásim a francia autókkal kapcsolatba,ezek nem tapasztalatból adódtak,inkább szóbeszédből.. Megmondom őszintén elötte a Taxi4 című filmen kívül nem igazán láttam 407-est.
De amikor januárban élőben megláttam szerelem volt első látásra. Azóta is imádom,és talán még egy kicsit büszke is vagyok rá,hogy egy ilyen szép formájú autóm lehet.
Elektronikával kapcsolatban voltak problémák,de csak izzók szintjén. Cseréltem őket itt-ott és ennyi... (tompított,irányjelző,féklámpa)
Indulásnál csak a klímával tapasztaltam,azt,hogy gyengécske. Klíma nélkül semmi baja szerintem. Szépen indul,és a kb. 1400 Kg + 1.8-hoz képest tempósan lehet vele közlekedni.
A fogyasztás nagyban függ a vezető habitusától is szerintem. Én szeretek úgy vezetni ,mint Miss Daisy soförje. Nem szeretek rohanni sehová,szóval szépen nyugodtan autózgatok általában.
Nyilván ha valaki nyomja neki ha kell ,ha nem,akkor eszik rendesen. De ezt el lehet mondani bármelyik típusról.. Én a fogyasztásával meg vagyok elégedve.
Volt anno 2002-es évjáratú C Vectrám 1.6 benzin,na az evett rendesen...sajnos kutat nem adtak hozzá... :)
Az igen, hát de ez a pillanatnyi üzemanyagfelvétel hülyeség nem? Ismerősöm 1.3-as Suzuki ignise gázadáskor kidobál 15 litereket :D azért az picit hihetetlen, egyébként ha nyomod neki(bár a 2.2-esnek gondolom a 120-130 gyerektempó) akkor mennyit eszik? 9-10?
A 7,5-8,5 literből kijöttem én is,benzines 2,2 SW odafigyelős használattal (50km/h 6ik sebességben), de természetesen szívja is befelé az anyagot, gyorsításkor pillanatyni felvétel 30 liter (csak azért mert töbet nem tud kijelezni ;) )
A fogyasztás megnyugtató mivel vidéki vagyok így nagyrészt országúton használnám, úgy hogy az a 6-7 liter az egész baráti ahhoz képest hogy 1.8 as és mekkora kasztni. Volt ahol 12 litert is írtak azt nem akartam elhinni..
Na szuper, hallok róla rosszat mert francia, bár ez nem érdekel mert fateromnak volt egy 306-osa és ülésfütés biztosíték meg egy központi zár motor cseréjén kívül csak kopó alkatrészeket cserélt, és 4x megfordult vele spanyolba oda vissza, egyébként nem erőlködik nagyobb sebességnél? 120-130 esetleg 140? Azt írták hogy indulásnál gyengécske ezt meg tudod erősíteni? Jobban hangzik saját tapasztalatú véleményt olvasni mint más "hallott" véleményét.:) Első autóm lenne, mindenképp 407-es lesz mert egyszerűen gyönyörű és alapból a Peugeot-ok a gyengéim, de a dízelről kezdek lemondani mivel viszonylag keveset használnám és a kettős tömegű meg a turbó ára aggasztóan sok.
Nekem ilyen autóm van. 2016 január óta van meg az autó,2007-es évjáratú és őszintén mondom,hogy meg vagyok vele elégedve. Nem egy versenyautó az biztos,de 1.8-as motorral nem is kell,hogy az legyen. Nagyon kényelmes hosszútávon is,voltunk már vele külföldön,illetve hosszútávon belföldön is. A fogyasztása városban nálam 8 - 8.5 literből megáll,de ez talpfüggő.. (klímával ez nyilván picit több lesz) Városon kívül átlagosan 6 liter ,de volt már 5.8 - 5.9 is.
Nekünk elötte 9 évig egy Suzuki Wagon R volt,szóval időbe telt ,mire a mérteit megszoktam,de ma már nincs gond.
Szóval nem egy erőgép,főleg ha klímát is kapcsolok,de ha idővel megszokod szerintem szerethető.
Van akinek 1.8-as 125 lovas 407-ese van? Esetleg tudna valami infót mondani róla akinek van tapasztala? Fogyasztás, mennyire lomha-fürge? Megéri ilyet nézegetni annak aki nem használja havi 1000 km-eket az autót?
Sziasztok. Elöl a parkolóaszisztens szenzorait mivel lehet festeni? 2 db már teljesen elszíneződött (gondolom a nap miatt). Gyárilag azok sima festetlen fekete szenzorok. Üdv.
Sziasztok! Van egy 407-es eladó 2007-es 2000 cm3 136 lovas szép állapotú Prémium felszeltségű. JBL gyári HI-FI-vel.. Kettestömegű hibával eladó. A cseréje megoldható ha úgy kell. Ez nem kintről behozott visszatekert órás autó. Nem kopott kereskedő autó, és nem 1,6-os. Papírja is meg vannak.
Sziasztok. Autó vásárlás előtt állok, és szerelmem a Peugeot 407-es, nézegetem már jó ideje az 1.6 HDI és a 2.0 HDI-ket, e kettő közül választanék, kérdésem az lenne hogy megbízható? Ha esetleg valami megadja magát az milyen költséget vonhat maga után? Valamint vásárláskor a leinformálás teljesen hiteles? Abban egytől egyig a tuti van vagy ott is lehet csalás? Első autóm lenne szóval örülnék pár korrekt véleménynek, ha jó ha nem jó, előre is köszönöm. :)
Szeretnék mélyládát bekötni a gépezetbe :) Jelenleg egy RD4-es cd-s rádió egység van benne. Nincsen rca kimenet gyárilag rajta. Ahogy néztem, lehet kapni ilyen kábelt:
Kérdés, ha ezt bedugom a rádióba, mert van csatlakozó kialakítva, fog működni egyből, vagy tanítani kell rajta valamit? És ha működik, akkor innen az rca-ról elindulok az erősítő és mélyláda felé és működni fog? Azt tudom, hogy kell plusz áram neki, testelés, biztosíték stb.. de a lényeg, hogy ez így működhet? Melyik csatiba kell dugni a kábelt? Jobb oldaliba, a piros bizti alattiba, vagy a bal oldaliba?
407-es Peugeotom van, 2.0 benzines. A panaszom mostanában nagyon sokat megy a hűtőventi. A hűtő el van burkolva, csak a ventinél tudja menetszél hűteni. Nem lehet azokat a műanyag elburkolókat eltávolítani? Hihetelen, hogy csak ennyi menetszelet engednek neki gyárilag. A hűtőm is nagyon tele van bogarakkal, már ahol egyáltalán éri levegő. Mivel lehetne azt kitakarítani?
Szia, én is tapasztaltam már, de nekem kuplung csere után - amikor is eléggé meg lett bontva a bal első futómű-rész (is) - megszűnt a jelenség. Indítás előtt is próbáld ki, hogy van-e hang enyhe kormányzáskor.
Van úgy hogy a rossz szilent kikoptatja az alu konzolt és akkor könnyedén kicserélhető a helyén (nem lesz 100%-os). Az esetek 90-%-ban prés kell hozzá és ahoz ki kell szerelni az öntvényt.
Ha gondolod akkor Teamwork kft. Ők pikk-pakk megoldják és van polcon nekik szilent is. Én több mint 10000km-et raktam már bele és még mindíg "feszes".
Szijasztok, a következő kérdéssel fordulok hozzátok, a részecskeszűrő regenerálását ki lehet e kerűlni úgy hogy átírnak valamit a computerben? Vagy csak a teljes törlése megoldás a regenerálás elkerüléséhez? Mert halottam már hogy átírtak valamit és így nem regenerált többet, válaszotokat előre is köszönöm. (peugeot 407 1.6hdi, részecskeszűrő fizikailak kiiktatva)
Lehet távol áll a problémádtól,de mi még úgy tanultuk, hogy a kék füst az olajégés oka. Az olaj bejut az égéstérbe valamelyik kopott alkatrész mellett és elég a gázolajjal. Ha kopott egy szelepszár vagy mondjuk a dugattyúgyűrű, az nem feltétlénül jár hibakóddal. Olajszint rendbe van?
Szenvedek a kocsimmal, mert nem tudom mi a baja...2.0HDI SW 2004/12. Bizonyos időközönként(naponta) rángat az autó,rángatásnál ha megállok alapjáraton ugrál a fordulatszám akár 1700-1800ra is felmegy egy pillanatra és ömlik a korom fekete füst a kipufogóból állóhelyzetben is!Ez egy 10-15 perces mutatvány a km-től függetlenül, utána mintha elvágták volna, nem rángat, nem kórmól. Részecskeszűrő van benne,erre gyanakszom igazából de semmi hibakód. Pár hete miután autópályáról lejöttem azt vettem észre hogy ömlik belőle tömör kék füst, valamint fehér, hamuszerű cucc. A kipufogó belseje hófehér lett. Ez az eset óta kórmól a kocsi alapjáraton abban a 15percben. Akkor rögtön kihívtam az autóklubbot, az ő programjuk nem talált semmit, részecskeszűrő 40%os, minden érték rendben volt kivéve 3 hibakódot: Additív folyadék szintje túl magas, bypass szelep zár hiba meg még valami. Az adalék tartálya kb 1 éve lett feltöltve, szerintem kizárt hogy magas legyen valójában. Gondolom regenerálással lesz valami csak akkor azt nem értem hogy az autóklubbos gépe azt írta 550km-t mentem az utolsó regenerálás óta, miközben 5-10 km-t tettem amikor jött a kék füst és a rángatás. Lehet akkor regenerál amikor nem kéne? Mi lehet a baja? Kíváncsi vagyok a véleményetekre! Természetesen viszem szerelőhöz amikor nem dolgozom, de az is kérdés hogy a sajátomhoz vagy a márkaszervízbe? Lehet az agyát frissíteni??? hátha annyi elég neki, mert mintha hülyeségeket csinálna...
Olyan kérdésem lenne, hogy első futómű csonkállvány alsó szilent cseréje ki-, ill. bepréseléssel megoldható-e? Online szaküzletben árulnak ehhez való szilentet, szerintük cserélhető is, de a helyi márkaszervízben állítólag ilyet még nem csináltak (csak új, vagy felújított csonkállványra cseréltek), ezért vagyok bizonytalan, hogy működik-e.
Ha valakinek van ezzel kapcsolatban tapasztalata megköszönném!
Sziasztok! Ha már így belelendültem, még egy kérdés. Indulás során, mikor kicsit megtekerem a kormányt, annak egy bizonyos állásában fémes kattanás hallatszik a motortérből, egy vagy kettő. Teljesen kitekert kormánynál nem csinálja, így féltengelyre nem gyanakodom. Valakinek volt már hasonló?
Sziasztok! Új tulaja vagyok egy 2004. szeptemberi Peugeot 407 Sedannak. Olvasgatom a fórumot, rengeteg hasznos dolog van benne, s volna is egy kérdésem, talán találkozott vele valaki. Csomagtér nyitó gomb egyik napról a másikra felmondta a szolgálatot, távirányítóval nyílik a zár, gombban nem. Valakinek van ötlete?
Hello!Nekem is volt ilyen, nem feltétlen komoly hiba.Nekem az ülés alatti kabelkötegben a légzsák kábelek nem érintkeztek rendesen. Ezt is nézd meg gyorsan.
Sziasztok. Nekem egy 407 2,0 hdi van. Olyan problémám van hogy 16-17 -és fogyasztást jelez, ami hihetettlen. Én még nem néztem meg a valós fogyasztást. Volt már ilyen valakinek?
Kérdésem az lenne, hogy egy alap sedan modellbe, be lehet építeni valami komolyabb hangrendszert? JBL-nél láttam, hogy azt a csomagtartó jobb oldali tároló rekeszébe helyezik el, és az úgy praktikusság szempontjából tetszik - mert az ilyen csomagtartóba bent van egy fél szekrény méretű láda és pakolj oda ahova akarsz megoldástól rosszul vagyok. - Milyen alternatívák lehetnek még a jbl mellett, ami ugyanúgy elrejthető, mert az ár is számít és ez gondolom nem a legolcsóbb választás.. Nem tudom, hogy számít e valamit a kábelezésnél, a hangcucc kezelésénél, de az alap rd4-es monokróm kijelzős cd-s rádió van a kocsiba. Kb milyen árba lehetne gondolkozni, ha megoldó egyáltalán?
Illetve ami a műszerfalba van, a szélvédő előtt a 2 kicsi hangszóró, azok cserélhetőek egyszerűen, vagy a komplett műszerfalat ki kell bontani?
Én is jártam így, legalább 1 évig szívtam vele. De valószínűleg nem az ablaktörlő csappal van a baj. A problémát nálam az ajtó/ablak behúzó (vas) okozta, elég az a 1-3 mm eltérés és az ablaktörlő máris nem töröl csak szakaszosan, ahogy egy kicsit is megakad kiugrik a tárcsából. A végén van rajta egy műanyag borítás (kb 2 mm) nálam az volt sérült, hiába próbáltam pótolni bármilyen szikszalaggal, egy darabig bírta csak, ahogy melegedett az idő folyamatosan kellett pótolni vagy leszedni a szalagot, illetve volt hogy miatta be is ragadt, pluszban vagy nyitottam a hátsó ablakot vagy volt ablaktörlőm. A szerviz ahova hordtam csak egyben tudta volna rendelni 31e-ért, márkakereskedésben megvolt 3e ért (csak egy vasdarab egy műanyag borítással), de nem tudták/próbálták levenni itt az ablaktörlő tengelyét/kart (kérdezték van-e casco-m mert akkor inkább betörnék az ablakot és akkor megvan belőle). Így visszavittem a kedvenc szervizembe ahol kb. 30 perc alatt kicserélték és beállították. Innentől több gondom nem volt vele. Bontott C5-ös hátsó behúzója nem jó hozzá, túl vastag a műanyag borítás rajta.
Az ablaktörlő tengelye tartja az egészet, viszont az hajlamos a berohadásra, leszerelés előtt bő wd40-es fürdő nagyon javasolt neki (egy-egy csavar bent és kint) és csak óvatosan szabad tekerni nehogy elrepedjen az üveg.
Szeretnék segítséget kérni. 407 SW-nél a hátsó ablaktörlő darabosan működik mióta a nyitó kapcsoló javítva volt. A motor és a forgó tárcsa simán működik. Én úgy láttam, hogy az ablaktörlő kar csapja nem ér bele a forgó tárcsa nyílásába. Kérdésem, hogy a forgó tárcsa magasságát lehet e állítani? Hogy jön le? Menetes, vagy bordás tengelyen van? Még nem bontottam meg a burkolatot. Eltörni sem szeretném.
Próbálom leszedni a 407-s a váltógombját,hogy váltószoknyát cseréljek ,de nem tudom leszedni sehogyan sem.. Valaki tudna ebben segíteni,hogy pontosan mi a trükkje?
Eladó sorba került 1.8 126le Peugeot 407. 83.000Km 2006-os évjárat. Alapfelszereltség +tempomat alufelni vadi új Kumho gumik 225/45/17. Egy polirozás ráfér. Családi kocsi három gyerekkel használva. Ja persze benzin. 1 200 000?
Szia, lehet mennyiségállító szelep probléma vagy nagynyomású szivattyú bemeneti mennyiségszabályozó szelep hiba is. Ezeket nézesd meg esetleg. 15e ill. 30eFt körüli összegek, ha minden igaz. Legalábbis a DCM3.4 Delphi rendszerűnél...
Üdv nektek! Kérdés: a halogén fényszórónál a magasságon kívül csavarral lehet-e állítani a fénykévét balra-jobbra? "Automotive Lightning" a fényszóróház típusa és csak egyetlen egy csavart látok, felül.
Szia! Márkaszervizben valszeg teljes kábelkorbácsot cserélnének, m.szerviz áron.
Te is meg tudod csinálni. A csomagtér kárpitot le kell bontani, alatta a 4 eres vezetéket elvágni és lehetőleg színhelyesen pótolni a 4 huzalt a cs.tér lámpa mögötti csatlakozóig visszamenőleg.
A csatit szét lehet bontani, új szálak beforraszthatóak. B: kérdezd meg zoolan65 fórumtársunkat, hogy vállalja-e.
Picit visszaolvasva úgy tűnik, hogy kábel gond lehet, korábban volt olyan jelenség, hogy a csomagtér ajtót félig felemelve még működött a világítás, de ha tovább emeltem, akkor elaludt. Tudtok javasolni jó szerelőt, aki tudna nekem ebben segíteni? nem feltétlenül vinném ezzel márkaszervízbe, persze, ha azt mondjátok, hogy az a jó és megbízható, akkor odaviszem, de arra is adhattok javaslatot, hogy melyikbe.
Nem remélve csodát, de gondoltam egy kérdést megér, hogy találkozott-e már valaki azzal, hogy nem nyílik a csomagtér ajtó sem a kulcs nyomására se a 0-ás gomb benyomására? A kocsi többi ajtaja bezáródik, kinyílik, de a csomagtér ajtót sehogy sem tudom kinyitni.
Egy gyors kérdésem lenne így nyaralás előtt egy nappal. :)
407 SW-n van ugyebár két hosszanti rúd/sín/bigyó a tetőn. Arra tehetek tetőboxot, vagy kellene még keresztbe valami elem is pluszba, mert a hosszanti sínekre nem megy rá a tetőbox, igaz? :(
Az ABS és ESP hiba egyszerre történő jelentkezése mit jelenthet? Esetleg a fék kopásjelzője, vagy mindenképp valami komolyabb, pl.: jeladó kütyü lehet a probléma? 2007-es 1.8 benzines a jószág.
Egy szabadon választott márkaszerviz csak a garanciális javításokat (ha voltak egyáltalán) látják az online rendszerben. A tételes javításokat csak az a szerviz, amelyik csinálta.
Ezért írtam, hogy a Peugeot Hungária talán látja az összeset, de az sem biztos.
Megkérdezhetsz egy márkaszervizt is, náluk senki sem illetékesebb az ügyben. :-)
Kosz az infot de az a hejzet hogy en szlovakiaba lakom most... lenne esely esetleg valami online adatbazis lekerdezesere vagy mit en tudom az alvaz szam alapjan lekerdezni valahonnan???
Lehet hogy hulyeseget kerdeztem nem vagyok jartas az ilyesmibe,vagy erdeklodjek inkabb marka szervizbe hatha segitenek.
nem szeretnek foloslegesen penzt ki dobni csak azert kerdem.
Pl. nagyon megnő a pedálerő, nagyon fent "fog" a kuplung és egészen kis úton működik, zörög benyomott kuplungnál, ráz kuplungolásnál vagy terhelésnél megcsúszik.
Harom hete boldog tulajdonosa lettem egy 407 sw hdi 1.6 peugotnak ( elso autom amugy :-P ),amikor meg vettem a tulajdonos azt mondta hogy nem talalja a szerviz konyvet de hogy kesobb meg keresi es ide adja. Ez volt harom hete ,hivtam telefonon de nem erem el egyaltalan ki van kapcsolva. A kerdesem az hogy honnan tudnam meg szerezni a teljes szerviz tortenetet az autonak? Ja es a tulaj szerint marka szervizbe volt javitva.
Sziasztok! Ma végre tudtam pályán és hosszabb távon tesztelni a 2.0 hdi automatát amit nem régen vettünk. Kb 130-as tempónál, kinti kb 32 fokos melegben a vízhőmérséklet ( de ez városban is ) a középen lévő 90 fok -tól jobbra egy vonással állt a mutató szinte folyamatosan ( azt hiszem 5 fokonként van a vonás, tehát kb 95-ön végig).
Az olajhőmérséklet ( ezt ha jól sejtem a váltó olajé) szintén a középen lévőtől jobbra 1 vonással, ami kb szerintem 120 fok körül lehet. Ez ha nem pályán mentem kicsit lejjebb ment. Ezek normális értékek?
Üdv! A halogén lámpás márkatársakhoz szól a kérdés: tapasztalta már vki közületek azt, hogy a tompított fényből indokolatlanul sok jut az út jobb szélére relatíve magasan is? Erdő, támfal vagy úthoz közeli épületek mellett haladva elég feltűnő. Eközben pl. mélygarázsban szemben állva a fallal jó a vetített nyaláb. A lámpatest gyári, vizsgán nem volt vele gond... Tervezési "sajátosság" lenne amin a vetítőlencse is ront???
Tegnap több száz kilóméter autóút és autópálya. Fogyasztás: 5.1L/100km :) Nem voltam még hosszú úton vele, de ezt nem gondoltam és nem is hittem volna! ;)
Sziasztok. Van egy eladó komplett rt3mam. Igény esetén klimavezérlövel hamutartóval és szellözökkel(ha a szin nem stimmel). Èrdeklödni: ilusion@vipmail.hu
kopo 188 250000ft os munkát kapott 120000ft ot fizetett aztán lelépve távozott. Közben hitelrontást csinált az ügyfeleinknek rosszakat és hazugságokat terjesztett megvédtek minket és ismételten rendőrségi feljelentést tettünk rágalmazás és hitelrontásért és rossz hír keltésért. A rendőrség már ez oldal alapján is nyomoz hál istennek hogy ezt leírta saját magát járatja le kopo 188. Hál istennek a gyors rendőrségi intézkedésnek tetten érték az embert. Ez nem Románia hanem Magyarország. ptk és btk feljelentés van folyamatban ellene vegyétek figyelembe ez egy hazug nem magyar ember. üdv szerelők.
FIGYELEM:Űdv mindenkinek szeretném közzétenni,nem napokban hoztam haza az autót Mülle Molnár Atti tól 11 ker albert utca 43 ból.lerobbant a kocsim,tréler oda vitte megálapította,hogy eltört a dugattyú vegyek új motort.meg is vettem,kérdeztem mennyi a motor ki és beszerelésének ára le is irta 60000 ft,mire elhoztam a kocsit tőle fizettem 125000+fltengely szimering 9500 ft.kiszedte a kocsimból a nem rég vásárolt Pirburg egr nyomás átalakítót és berakott helyette egy sima egyszerű feketét és azt mondta hogy az pirburg és uj mer a régit eltörték kiszedéskor.azóta kétnaponta hozzá jártam mert egy rakás hibát hagytak maguk után,csavarok nincsenek meghúzva zörög minden.és akkor ez csak egy része ami nála történt,egy hetet igért a motor cserére lett majd egy hónap,és a amre szt állította h eltört a dugattyu,meg elferdűlt a hajtókar ,semmi baj,van 2 motorom.vigyázzatok erre a gerinctelen féregre remélem a valaki kegyetlen lessz vele.a régi motorban 2himba van eltörve meg 3 hidrótőke leragadt ezt kelett volna orvosolnia.retkesűl és karcokkal kaptam vissza a kocsit,most keresnem kell aki átvizsgálja.szabályosan nincsenek meghuzva a csavarok.ennyit a nagy hiréről.
Sziasztok,segítséget szeretnék kérni,mert teljesen tanácstalan vagyok.Egy Peugeot 807-est vásároltam 2 héttel ezelőtt,2004-es évjárat 320000 km-rel.Összesen kb. 900 km mentem vele idáig és a komputere azt a hibát írta ki,hogy "Deppollution system faulty".Ez a dolog egy hosszú utazás elején történt(autópályán) eleinte nem reagált a gázadásra,aztán lehúzódtam vele és újra indítottam a kocsit,aztán ment kb. 150 km-t aztán csak 10-et aztán pedig minden km-nél meg kellett állnom és úra indítanom a kocsit mert mindig lefulladt.Szóval most már teljesen használhatatlan a motorkontrol lámpa is végig világit.Jelenleg a kocsi szervizben van már lassan 2 hete és a szerelők is tanácstalanok,mert már alapjáraton is leáll egy bizonyos idő után.Eleinte nyomásszabályzó szelepre gyanakodtunk ami ki is lett cserélve,de a kocsi így sem jó.Üzemagyag szivattyú is rendben,porlasztók is rendben.Valaki nem találkozott még ilyesmivel? Mert külföldi fórumokon olvasok hasonló problémákról,de mindegyik kocsinak más volt a megoldás rá.
A helyzet az,hogy az asztali CD játszó és a számítógép is lejátsza az összes számot a CD-ről. 2004.12 havi az autó. Szóval nem értem... Firmware nem volt frissítve sohasem. Szerinted ez megoldaná? Tudsz vagy valaki tudna segíteni ebben?
Sziasztok! Kaptam ma reggel egy hibakód "csokrot" :) Abs esp asr!? Valamelyik érzékelő lehet a probléma. Leállítás, majd újraindítás és semmi probléma! Vigyem szervizbe vagy tudok én is pár dolgot ellenőrizni?
Sziasztok, nincs információtok Mobiletron TPMS-ekkel kapcsolatban? Régi lemerült, vettem előre ilyen TPMS-t. Bárdi,UNIX,ZSU stb felhozza, mint kompatibilis eszköz. Altípus szerint ez peugeot-citroenbe való (TX-S055). Voltam szervízben gumicsere miatt. Ott be is rakták, de sajos nemtudták feltanítatni.
Srácok! Adott egy MP3 zenékkel megírt CD lemez. Nem mindegyik számot olvassa a 407 navis fejegysége. Mi az oka? A számítógépen az összes hibátlanul lejátszható... Az autó 2014.12 havi 2.0.HDI. Szerintem RT3 van benne.
Olvastam már a korábbi bejegyzésekben egy problémáról 407 2.0 hdi kapcsán. A hiba a rángatás menet közben fordulaton. Legyen hideg, legyen meleg, olyan műveletet hajt végre a motor, mintha nyomkodnám a gázpedált.Nyomnám, aztán elvenném. Persze eközben én egyenletesen tartom.
Sikerült valakinek rájönni, hogy mi okozza a hibát?
Nem okoz nagy gondot, inkább kellemetlen. Előszőr klímára gyanakodtam, hogy ki-be kapcsolgat, de nem. Aztán átnéztem még rajta pár doldot, de nem sikerült megfejteni.
Ha esetleg sikerült megfejteni a rejtvényt, meghallgatnám, illetve olvasnám. ;-)
kb 400-500 km-enként normális, ha sűrűben csinálja az baj. Akkor egy részecskeszűrő takarítás kell. Szerviz szerint megbontásost egy részecskeszűrőn egyszer lehet. Átmosásost többször is, de az nem olyan hatékony.
Ha nyáron észreveszed, hogy fűt a tükröd akkor megy a regenerálás, esetleg egy led rákötése a tükörfűtésre ilyenkor hasznos lehet. Illetve az is jó, hogyha leállítottad és észreveszed hogy megy még, akkor ülj be megint és vidd el egy körre, ha regenerál akkor megnő a fordulatszámod és egy picit gyengébb is lesz.
Mondom ezt úgy, hogy februárban eladtam a drágámat, de hiányzik.
Degenerál,.. Ja, regenerál. De egyébként egy és ugyanaz. Majd nézz utána a neten, hogy zajlik a folyamat. De ülj le előtte.. Az eredmény: ami kormot összeszed a városban, azt kinyomja az országúton. Nesze neked klímavédelem Áder Jani.
Komplett csere ha jól tudom automatában nem lehetséges, csak egy része jön ki. Ebben is? Csak a gyári olyajat lehet beletenni gondolom, semmi mást. Azt tudni hogy az mi? Kinél érdemes cseréltetni?
Hát meg kell mondjam hogy nagyon pozitív az érzés a 407-el. Volt már pegóm sok, de nem 407 hanem 406-os és régebbiek, ( mindet szerettem) de ez a 407 nagyon finom. Pedig most nem régebi mellé váltottunk ( második feleség autó lett belőle) hanem egy Laguna 3 mellé került. Sajnos el kell gondolkozzam hogy nem mondhatom hogy második autó mert valahogy sokkal finomabbnak tűnik mint a Laguna. Persze ebben közrejátszhat az is hogy a laguna csak 1.5 dci és nem fullos ( nincs bőr és navi, nincs automata váltó és olyan felszereltség mint a peugeotban) de hiába talán egy icipicit talán régebbi tervezés, mégis masszívabb és komfortosabb érzés az autó, mintha egyel nagyobb kategóriás lenne, pedig úgy tudom egy ligában kellene futniuk. Évjáratban sőt km-ben is szinte ugyanazok, de felszereltségben bőven nem. Lehet hogy ez az egyik ok hogy ennyivel jobb érzés a Peugeot. Számíthat ennyit az automata, a bőr és a navi stb? Remélem nem lesz gond a váltóval, attól félek nagyon. Úgy érzem ezek után már csak egy C5 automata bőrös navis-hidraulikus jöhet ha majd telik rá :)) Évek óta szemezünk a 407-el, de valamiért nem erre váltottunk 406 után évekkel ezelőtt, lehet hogy kár volt :)
Tud nekem valaki holnap Pesten segíteni két xenon izzó kicserélésében? Az egyik régit már kiszedtem, de nem bírom visszarakni az újat (se a régit :). Végső soron valami szombaton nyitvatartó műhely is megtenné. Vasarnap mindenképp szükségem lesz a fényszórókra... sampolkora88@gmail.com
Megvan a 2008-as 407 SW automata. Egy kérdés: a vízhőfoknak és az olajhőmérséklet ( jobb oldalt, talán az automata hőfok) mutatónak hol kellene állnia? A víz 90-en vagy kicsit feljebb? Ez kicsit feljebb van dugóban.
A múlt héten tulajdonos lettem egy 407 Sw-nek. 2005. 04 havi, 2,2 benzin, 6-os váltó. Vonóhorgot kellene rárakni de nem tudom, hogy lehet leszedeni a hátsó lökhárítót.
Tudna vki segíteni benne? Lámpabúra alatti anyák leszedve, a doblemez csavarok kiszedve, parkoló radarok kikötve. Mozogni mozog föl-le, de nem akar megindulni. Van még vhol neki rögzítése? Van vmi taktika hogyan kell feszíteni, pattintani?
Inkább úgy kérdeznék, és elég fontos lenen a válasz: 130E km-nél elképzelhető már hogy kell EOLYS-t tölteni az autóba mert kiírja hogy utána kell tölteni? Nem korai ez még? ( mert ha igen akkor a km nem valós az autóban)
Nos megnéztük ( nézte automatás szerelő is) azt mondja mindent szépen vált az automata.
Más kérdés: a FAp-hoz kelllő folyadékot mikor kell aáltalában először utántölteni, mi az általános mikor szól először az autó? A 120-130e km reális, vagy akkor még nem és inkább a 160-180e?
Meg is tenném de kérdés ki az a szerelő aki megnézné és hihetek is neki. Csak a jelenlegi működése alapján lehet ítélni, sem a km nem biztos ( mint ahogy semmi használtnál) sem az hogy meddig fogjabírni. Lehet hogy most hibátlan, vagy nincs jelenleg hibára utaló jel, attól félek hogy előjön valami hiba és ki kell fizetni 5-800e ft, annyit nem érne. Neked hány km van benne? Mennyit eszik?
Sziasztok! Vennénk egy 407 kombit amiben van nagy navi de nem magyar. Lehet ezt frissíteni vagy telepíteni elérhető áron?
A másik, fontosabb kérdés: automata az autó ( 2008-as forgalomba helyezés, de 2007 gyártású) 6 sebességes, és HDI 2.0. Mire kell figyelni ezeknél? Az autó szépen váltogat, de amikor megáll, parkoláskor kb 1-2 km/h-val gurulva mintha lenne kis rázkódás. Nem én vezettem még, csak éreztem. Nem tudom ez a fék vagy váltó lehet-e, de mintha régebben olvastam volna hogy a váltó elromlásának egyik előjele a kis sebességnél való rezonálás. Nem tudom ezen mit értettek. Holnap fogom kipróbálni, tesztelni az autót, szeretném megvenni. Tud valaki tapasztalatot ilyesmiről S.O.S.-ben?
Űdv mindenkinek van egy 1.6 hdi bontott motorom eladó egy dugattyu eltört benne 7000 km ezelőtt lett bele új lánc,feszítő és a két vezérmű tengely cserélve,sajnos most következett be az h tönkrement a motor,igy akár darabokban is ami még érték rajta.teknő,olajpumpa szelepfedél stb.érdeklődni nagypal88@citromail.hu
Ha a csavarok ki vannak szedve és az ajtokilincs körüli műanyag dekli (ami ugye nem a bal also sarokba van :))) akkor lényegében csak pantetek fogják amik könnyen törnek,mivel masszívan húzni, feszíteni kell. Talán az egyik el van deformálódva és nem ül be a helyére és ezértvan ott hézag. Volt yt n egy egész jó video ahol az emberkénk leszedi a kárpitot, majd előkeresem :)
Koszi mindenkinek....Rendeltem egy uj oninditot.....igy minden gond megoldodik....szerelo azt mondta kuka mert nem huz mindig be...72euro volt....nem valeo de 12honap garival....koszonom
Nekem mikor csak kattogott az önindító, akkor tél volt és hideg. Szóval a kérdés az, hogy az akksi jó? Tud olyat, hogy ha nagyon alacsony már benne a feszültség, akkor ő azt érzékeli és nem tekeri az önindítót, mert hát felesleges..
Én úgy szoktam csinálni, hogy amikor a helyén van az indítómotor, a vékony szálat (amit a BSM vagy a gyújtáskapcsoló kapcsol) lekötöm, leszigetelem és (a váltó üresben legyen) egy vastag kábellel direkt adok áramot az akksiról a behúzótekercs kapcsoló száljára.
Természetesen nincs gyújtáson ilyenkor a gyújtáskapcsoló.
Ha szépen tekeri a motort az indító, akkor azzal minden rendben és ilyenkor egyben le is van tesztelve a tápkábel, aksisaru, testelés is.
Ilyenkor lehet tovább menni a gyújtáskapcsoló / BSM vonalon.
A BSM pedig - mondjuk egyszerűbben így - egy relé egység. A BSI ezen keresztül vezérli ki a különböző kisebb-nagyobb áramfelvételű egységeket és jellemzően a motortérben van. Van aki kinti biztitáblának is hívhatja.
Azt, hogy a tiednél ezen keresztül kapcsolja-e az indítómotort vagy kapcsolási rajzon lehet megnézni vagy valaki elmondja, aki fejből tudja. (vagy lehet kábeleket követgetni, csak az elég macera lehet.)
Szia.....koszi a gyors segitseget..... kezi 6os valtos......s mi az a BSM? Illetve terheles alatt kiprobalni azt irod,vissza a helyere s ugy adni egy plusszt neki s akkor kiderul hogy az onindito vagy valoban a tapkabel a rossz-e? Esetleg az a szamomra ismeretlen BSM a ludas......megprobalom terheles alatt....
Ha kint működik, akkor nem hiszem, hogy a behúzótekercs a rossz, bár kiszerelve is terhelve illik próbálni.
Lehet még tápkábel hiba vagy ahogy mondod, a "gyújtáskapcsoló" is. Ez utóbbi azért idézőjelben, mert fejből nem tudom pontosan, de lehet, hogy ezen már a BSM-en keresztül van kapcsolva az indítómotor, nem közvetlenül a gyújtáskapcsolóról. Ez utóbbi esetben valószínűleg a BSM a ludas.
Sziasztok....segitseget szeretnek kerni......adott peugeot 407 sw 2.0HDI 135le elso gazdis 2006os...gondom a kovetkezo.....onindito nem indit csak kattan.......leszereltuk aksira kotve teker behuz vagy hogy kell mondani.......viszont mikor visszaszereltuk ismet csak kattan ahogy a gyujtast raadom...6szor leszedtuk,ha nincs ugymond a helyen hanem csak magaban van akkor tokeletessen mukodik.....esetlegessen kabel vagy talan gyujtaskapcsolo hibara gyanakszom,mivel csak a helyen nem szuperal......vagy ez lehet az a bizonyos bendix hiba???? Koszonom elotlre is....
űdv mindenkinek,na valaki járt már ugy,hogy a szelep fedél alól rittyegő cvsattogó hang jön ki,mindha űres fazekat űtnél kalapácsal.kb 10000 ret mentem amióta lett cserélve bűtykös tengely és lánc és feszítő.normálisan ment leálítottam és mikor ujra indultam előjött a rittyegés csattogás és fűstöl alapjáraton is.ijesztő mulacság.
Sziasztok! Segítségre lenne szükségem. 2.0hdi RHR motorkód 136le, hengerfej csere után és 1db porlasztó cseréje után az autó beindul de fél perc járás után leáll a porlasztók résolajcsöveiben meg nő a nyomás és ledobja magáról. Szerelőm csak vakarja a fejét. Porlasztókat bemértük jók. Van esetleg a visszamenő ágon valamilyen szelep a tank előtt? Esetleg van valakinek egy ábrája a Siemens üzemanyag rendszerről? Köszi
Sziasztok. Mekkora méretű akkumlátor megy a Peugeot 407 coupe 2.7-esbe? (Sok oldalon 278x175x190mm-ert ír.) Akksi a csomagtartóban a bal oldalon van...
Űdv ma kicseréltem sikeresen a 6 db gyertyát normális h a felső 3 normál volt az alsó 3 az kormos is meg olajos is,bosch tű gyertya lett beletéve 1 pólusu,viszont ami benne volt sima 2 pólusu gyertya vol,nem tű gyertya.
Tud nekem segíteni valaki egy 2009-es 407 SW 2.0 Hdi-ban van-e részecske szűrő tisztító tartály? Egyenlőre a Depollution system faulty hibát írja és nem tudom hogy hogyan merre? Annyit tudok még ez már a picit erősebb 140 Le.
Sziasztok! Segitség kellene. Megállt a hátsó ablaktörlő mechanika, ami a 407sw hátsó felnyiló üvegében van. Gyári ára 35e ft. Állitólag nehéz kicserélni. Egyszer: tud-e valaki olcsobban mechanikát? Másodszor: szedett-e már szét valaki ilyet, ill.cserélt-e? Van-e valami trükk a cseréjénél? Köszönöm a segitséget.
Úgy hozta a sors, hogy beleszerettem egy 407 Coupé 2.7 Hdi V6 Feline-ba és gondolkodom a vásárlásán. Pedig Alfákat néztem, de ez most nagyon megfogott. Esetleg meg tudná valaki mondani, hogy ezen autóknak mik a típushibái és mennyire tolnám én egy ilyennel csattogósra a szopóróllert? Elmennék megnézni egy párat, de nem igazán tudom, hogy a szokásos kötelező elemeken kívül mi az amit ennél a típusnál érdemes firtatni/vizslatni?
Sziasztok, olyan gondom lenne hogy álló helyzetben nyomkodtam a műszerfalon minden félét, rádiót állítgattam stb, majd később induláskor nem mutatott semmit a sebességmérő óra, lehet hogy én kapcsoltam ki valahogy? vagy esetleg ez valami más véletlen egybeeséses hiba?
Sziasztok! (1.6 HDI diesel). Esetleg valmi tipp,mitől lehet? A jelenség az hogy kb. 30 km után el kezd szaggatottan járni a motor,és le is ál. Utána nem is indul (másnap reggel meg pld. elindul). Üzemanyag szürő,főtengely jeladó cserélve lett. Köszönöm a válaszokat!
Nem tudja valaki, hogy ezt a kis motort hol tudom beszerezni? Egyik kollégámnak szeretnék segíteni! Egy Peugeot 206 csomagtartó zárszerkezetéhez kellene. Sajnos a motor romlott el és a zárral együtt lehetne venni, de horror áron!
Szia. Frip csapágy cserénél ,elég a féltengely anyát levenni(34-es kulcs) és a kerékagyat lehúzni róla.A féltengelyt a váltóban kell tartani,mert könnyen ki tud onnan csúszni és folyik majd az olaj a váltóból.
Sziasztok.... Olyan problémám lenne hogy peugeot 306-osban (2001 évj) ki cseréltem a gyertyákat és azóta a kilóméter órám meghülyült ! A fordulatszám mérőm össze vissza jár a benzin mutatóm is ugyan úgy a km/h mutatóm is... A napi számlálóm helyén és a km helyett 8-asok vannak ! Mi lehet a baj? Válaszokat előre is köszönöm! Valaki tudna segíteni?
Sziasztok.... Olyan problémám lenne hogy peugeot 306-osban (2001 évj) ki cseréltem a gyertyákat és azóta a kilóméter órám meghülyült ! A fordulatszám mérőm össze vissza jár a benzin mutatóm is ugyan úgy a km/h mutatóm is... A napi számlálóm helyén és a km helyett 8-asok vannak ! Mi lehet a baj? Válaszokat előre is köszönöm!
Illetve azt elfelejtettem, hogy ettól függetlenül tünetmentes, szépen megy, úgy ahogy kell, kontrol lámpa nem ég, indításkor nem sípol nem ír ki semmit, hogy hiba van, csak a belső hibatárolóba van és nem törölhető
Tudnátok segíteni, a P1457 hibakód mire utalhat? Rákeresve a dpf-el hozzák összefüggésbe, máshol meg 'Unable to pull vacuum in tank'-ot írnak rá. Mi lehet az igazság? :) 2.0hdi, 2004
Nos a pollenszűrő a gazpedál oldalon a fűtés box oldalán van. Ott találsz egy lefelé nyiló kis ajtót a mögött van a pollenszűrő. Még annyi csak hideg motornál kezdjél a cserének mert megégeted a kezed mikor benyúlsz kitisztogatni a helyét.Elég vacak, nehéz kicserélni kicsi a hely. Ja a kis ajtót emlékem szerint 6-os dugokulcs nyitja.Szóval balodalt középkonzol oldalán gazpedál felett ajtócska. Jó mulatást
Sziasztok! Problémám a következő: a vezető oldali ablakemelő gombokkal csak a bal első/hátső ablakot tudom kezelni, a jobb oldaliakat nem. Találkozott már valaki ilyennel, esetleg megoldást is talált rá? Köszi!
Az mindben benne van hibaként ugyan is mindben rossz amibe szereltek , nem is gyártjàk , nem rendelhető hozzá , semmi értelme , gondot nem okoz csak a hibatárban ott virit , szard le.
Csak a p1598 ra kellene segítség a másik okes. Valami tipp lsz. Az angol oldalakon is csak találgatnak. :) valami bypass elektroszelep, de pontosan nem tudom hol van. Egyik azt írja hogy a termosztát házban. A másik meg hogy a legmennyisegmerot kell cserélni. :) megegyszer koszi mindenkinek.
Na vegre produkált az auto hibakodot egy erősebb meghajtás után. P1598 és P2562 . Törölni lehet a hibakodokat. Map szenzort intake air szenzort solenoidot cseréltem. Ötlet valakitől? Koszonet előre is.
Egy kis segítség kellene! Ma leállt a járgány. A DIA azt írta ki, hogy a fordulatszám erzékelo ment el a fotengelyen. (ha jól fordítottam szlovákból) Hol található az a motoron?
Nincs hibakodom semmi.sem elő sem tárolt. Elő adatokban a nyomás a szivocsoben negatív ertekjelu a tobbi adat normalis.Vagyis gondolom nincs turbo töltés jelenleg.
Sajna nem történt semmi változás. Kb 30 kilométert nyomtam le vele autópályán kb 110 130 tempóval. Erőtlen a kicsike meg mindig. Mivel Angliában élek nem sok jó szerelő van a kilátásban. Akinek van ötlete kérem segítsen. Köszönöm.
Szia! hogy tudnálak elérni ezzel a rádio problémával? Csütörtökön járok pesten átutazóban,olyan reggel 8 fél 9 körül. Légyszi válaszolj hogy áll e az ajánlatod és ha igen akkor jó ez az időpont.
Saját tapasztalat szerint beleragadt egy öntisztító fázisba. Ilyenkor visszaveszi a komputer a motorteljesítményt és regenerálja a részecskeszűrőt. Nekem volt olyan, hogy egy 0.00001%-os lejtőn nem ment fel harmadikban. Olyan helyen, ahol máskor 5-ben is gyorsult.
Ne bánts semmit, hanem hajtsd meg a gépet hosszabb távon, nagy sebességgel. Nekem 5 km elég volt, hogy végezzen, aztán visszatért az erő. A sokszor városban használt gép szok ilyet csinálni.
Sziasztok. A problémám a következő. 2005 RHR 2.0 hdi motor. Erőtlen a vas vagy két napja. Hibakodom nincs. Cseréltem a szivocsoben a 2 szenzort újra és a legmennyisegmerot is. Nem füstöl szépen jár csak nem gyorsul. Melegen néha nem indul elsőre hidegen azonnal. Tippet kérnék mi lehet a probléma még. Solenoidot vagy aktuator szenzort cseréljük e le vagy nyúlunk a turbo hoz? Minden segítséget előre is köszönök.
Sziasztok! peugeot407 sw -m van2005 1.8 benzin, a tank jelző a müszerfalon össze vissza jár nincs pontos infóm az üzemanyag szintjéről ,mi lehet a hiba?
Amire én gondolok, az sajna nem nagyon látszik kívülről. Túl nagy az olaj csereperiódusa, főleg ha még nem is teljesen megfelelő olajjal járnak, komoly bajokat okozhat először a turbóban, majd később a motorban is akár.
Keress rá a neten, sok info' van erről !
A turbó olajozócsőben van egy kis szűrő, ami eltömődik ilyenkor, csökken a kenése, stb. stb. stb...
Ha teljesen új korában kerülne hozzád egy ilyen autó, akkor ezeket te ki tudnád védeni, de nem tudni, hogy a korábbi tulajok és szerelők mit tettek a géppel.
Alvázszámot elkéred és leellenőrizteted, hogy megegyezik-e ill. megegyezhet e a valósággal!
Turbot nézesd meg mindenkép, vidd el a szerelődhöz akiben megbízol. Nézz át minden elektronikai kütyüt ami csak létezik! Klímát nézd meg működik e. Napfénytető működik-e?
Emelljétek meg az autót és nézd meg nem rohad-e!
Számolj rá 100-150.000 forintot, hogy ha megveszed kicserélj rajt mindent: komplett vezérlés+vpumpa, az összes szűrő, minden folyadék olaj stb...
Ha valamelyik nem működik bizony verd le a tulajon én is ezt tettem :D (fék, turbo és az ezzel járó alkatrészek)
Sziasztok megint. Megvan a szenzor a motor és a tűzfal között kitapingattam. a következő kérdésem az lenne van e valakinék tapasztalata, hogy lehet cserélni ? Sajna nekem úgy tűnik 3 kereszthornyos csavar fogja, de a helyet nagyon kicsinek találom hogy ki lehessen onnan cserélni a turbo leszedese nélkül. Előre is köszönöm mindenkinek aki tud segíteni.
407 2.0 hdi 2005 évjáratú autóról van szó.a szervoolaj elektronikus szintén van és es az elmúlt időben felháborodott és eléggé ki is föl,t...megtudja mondani valaki h milyen típusú olajat kell veledtolteni hol tudom leereszteni a régit és hogy kell e megfélemlíteni ezek után vagy sem.szoval hogy mi is ennek a pontos menete :) az elmúlt időben eg, fura enyhén búgó hang is felütötte a fejét ami akkor jelentkezik ha gázt adok és vissza engedem a gázpedált. Na még annyi van hogy a kuplung bekemenyeded ami ugyancsak nem túl bizalomkelto így jolenne ha valaki mondana rá valamit aki tényleg othonvan az autóban..160 ezernél jár a kilometerszamlalo ig, gondolom lendkerek is lassan csereszavatos szoval ha a kuplung szar sztem érdemes komplett be cserélni a szettet amihez jolenne szerelőt találni szoval ha valaki bevállalja és korrekt árát mond annak orulnek ! Koszi a válaszokat
Ahogy nézem, ez egy 2.0 HDI RHR motor képe. Az a cső ott középen (ha a vastagra gondolsz) a turbótól hozza a töltőlevegőt. Mivel használt motoroknál mindig van valamennyi olaj ebben a csőben (mert a turbó kopottas), s ha valahol szökik a töltőlevegő, az kihoz valamennyi olajat is. Szorítsd meg a bilincset és abbamarad a szivárgás. Vagy valami el van repedve, nézd át alaposan.
A Választás megtörtént 2006.04 havi 3.0 V6 automata/tiptronik 6 sebesség fullos!
Egész jó állapotban van 8 alufelni téli/nyári mind 17" és "majdnem" minden működik...........
Ami nem:
-Hátsó ablaktörlő tengely be van állva mint a gerely,nem tudtam eddig semmit csinálni->félek eltöröm az üveget ha erőltetem a 22-es csavart.
-A cd váltó romokban/darabokban hevert-> kivettem mert zörgött,csere már megvan! 25€ sok egy használtért?
-Állítható-bekapcsolható sport/komfort futómű van benne. Kipróbáláskor Ok,viszont nemrég kiírta hogy meghibásodott!Elvittem rázópadra és a bal hátsó 16%-os csak. Kérdésem az,hogy ez valami speciális lengéscsillapító vagy valahogy máshogy van csak megoldva a gázos sima vagy mi?
Nagy a baj. Az éjjel vihar és sok eső volt, és a bal első lábtérben (utasoldal, Anglia) 3 centi magasan állt a víz reggelre. Megkóstoltam, nem fagyálló, hanem esővíz. Eddig még egy csepp sem jött be, most meg árvíz. A hozzáértők szerint hol jött be? A tetőkárpit száraz, a nejem szerint a középkonzal alján látszik folyásnyom, mintha ott jött volna be. De hol? El van tömődve a vízelvezető a motortérben?
Olyan problémám van... Hogy nem szól a kürt az autóban... Vettem újat és sajnos nem működik! Aksi sarun próbáltuk ott működött az is ami benne volt...! Szerintetek mi lehet a baj?
Tudna nekem segíteni valaki? A történetem a következő. Van 1 407 sw-ém nem navis és még nem is mp3-as a fejegység. A helyzet az hogy intéztem 1 mp3-ast, beraktam a helyére. minden működik rendesen de bekapcsolt állapotban 2 másodpercenként pityeg vagy sípol ˝nem tudom hogy minek nevezzem" és nem hadja abba. Ha tudja valaki a megoldást és le írja azt megköszönném!
Olyan problémám van... Hogy nem szól a kürt az autóban... Vettem újat és sajnos nem működik! Aksi sarun próbáltuk ott működött az is ami benne volt...! Szerintetek mi lehet a baj?
Van valakinek tapasztalata utolag beszerelheto nappali menetfenyrol? Ha igen ki milyet hasznal? Melyik a legprakitusabb ill. konnyen beszerelheto? Rendorok szivathatnak erte??
Köszi a gyors választ, közben utána olvastam külföldi fórumokon is. RT3-N3-04 színes 7" és ki is van vezetve a kesztyűtartóba, viszont MENU/Configuration/Display Configuration/Sound/ itt nincs nekem olyan, hogy Activate AUX. Szóval ha beaktiváltatnám, akkor SOURCE gombbal választható lenne a kesztyűtartóban lévő RCA bemenet? Hol és kivel tudnám ezt megcsináltatni Pesten és milyen anyagi vonzata lenne?
Illetve azt is megnéztem, hogy 6.62-es firmware fut éppen. Érdemes 6.63-ra frissíteni?
Adott egy RT3-as egység. Hogyan oldható meg az AUX bemenet használata? Rendeltem egy kábelt, de rájöttem, hogy ez valószínűleg csak RD4-hez jó, mivel ugye ha hátul bedugom, akkor nincs kép.
Nem tűnik rossznak. Az állófűtés utólagos, de attól még hasznos! ;) Nálam használatfüggően 8-12 között evett, spritmonitoron is megtalálod a kocsit a nickem alatti user-nél.
Nekem volt 407SW V6 benzin, ha benzinesben gondolkodsz, akkor én mindenképpen azt ajánlom a 2.2-vel szemben. A HDI is gyors, de nem tetszett a hangja, a V6 sokkal kifinomultabb, igaz, hogy többet is eszik, de talán a hibalehetőség is kevesebb. A V6 benzinnél ha hidegindítás után kerregést hallani, akkor valószínűleg az okoskerék a végét járja... Mivel 2db kell belőle, ezért elég drága javításra számíthat a kedves tulaj. Hasonló hibajelenség lehet a vezérlésmódosító olaj-eresztése és kopása, ez kb 150-200e km-enként esedékes, szintén nem olcsó.
Melyik kocsit nézted ki? A kék bőrös ezüst színű sw-t?
Szeretnék véleményt kérni tőletek 407 SW vételével kapcsolatban,melyik motor típus lenne jobb és melyik problémásabb melyik nem illetve mikre kell oda figyelni vétel előtt/kipróbáláskor. 2.2Hdi automata/manuál és 3.0 V6 benzin automata esetleg 2.2 benzin van kilátásban.
A V6 mindig is vonzott ez egy "fullos" kivitel lenne.A többi nem annyira de még keresgélek.
Az autót napi szinten használnám Kb. 25Km és 25Km vissza munkába járás ez olyan 1000-1200Km havonta,és havonta vagy két havonta jönne még hozzá plusz 2000Km hazaút autópályán mivel Németországban dolgozom.
A 25Km részben autóút részben város de nem több.
Nem igazán volt még Hdi-m mindig is benzines autóim voltak mivel egyszerűbben tudom javítani.
Egy pici tanácsot leírást szeretnék mikre figyeljek stb.
Szia! Nekem van, kapsz gumit is hozzá, és csicsás dísztárcsákat. Lehet alkudni, de nem érdemes, mert az ár fix :) 40 lepedő. Én csak a felniket vettem 40-ért. Nem akartam eladni, de muszáj gyűjtenem a pénzt, mert az autóm romokban De ez nem publikus. És ez nem az a fórum, ahol el akarnám venni a kedveteket.
Adott egy Peugeot 407 SW 1.6HDI oroszlán. Problémám mindösszesen "csak" annyi, hogy nem működik a gyári bluetooth, hiába megyek be a menübe és próbálom aktiválni, sajnos hiába nyomkodom az OK gombot nem érzékel semmit....
Valaki találkozott már ilyen problémával? Ha igen, könnyen orvosolható?
Elfekvőben valakinek 17-es felnije nincs véletlen eladásra? Elérhetőségem a nevemre kattintva látható. Köszi!
Már három hónapja hsználom az 1.8-as benzines kombit, eddig kb 4.000 km-t mentem vele, 8 literes átlaggal, sok hosszú táv van benne. Nagyon tetszik az autó. Nehéz volt megszokni, hogy az 1-es és 2-es fokozatok között nagy a fordulatszám különbség és várni kell többet, hogy behúzhassam 2-be, illetve ráengedjem a kuplungot. A többi fokozatnál már sűrűbbek a különbségek. Ezért az araszolás is rémálom vele, egyes más sok, kettesben meg meg akar halni :-) A 2.0, 2.2-nél ez hogy van?
Köszi. Még annyi, hogy pár napja, ebben a +3...+5 fokban azt vettem észre, nem jön rendesen a meleg, max. álláson sem. Láb + műszerfal + szélvédő irányításnál (3 nyílt mutat a kijelzőn) a műszerfali hűvöset nyom, felül kvázi meleget, lábtérben meg majdnem forrót. A szembe jövő hűvös a zavaró. "Auto" álláson se jó. Ennél az "okos" rendszernél gondolom már nincs előtét ellenállás, ami tönkre menne. De akkor mi a hiba oka?
Miért van az, hogy 15 fok vagy a fölötti külső hőmérsékletnél meleg levegő jön be az utastérbe, miközben lent van 14°C-on a hőm.szabályzó? A/C ki van kapcsolva a menüben. Csak annyit szeretnék elérni, hogy jöjjön be friss külső levegő, de ne fűtsön ill. ne hűtsön feleslegesen a rendszer.
Sziasztok ... Szépjónapot mindenkinek... Nekem van egy peugeot 407-esem és olyan problémám lenne hogy az ablaktörlő megy folyamatosan nem áll le , csak ha kiveszem a biztosítékot! Kapcsolóra nem reagál ablaktörlő motorok tegnap cserélve lettek... Tudna vki esetleg segíteni...? Mert a motorokat is feleslegesen meg vettem nem is ez volt a baja... Vagy szerintetek fel kellett volna tanitattni? Válaszokat és a segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok ... Szépjónapot mindenkinek... Nekem van egy peugeot 407-esem és olyan problémám lenne hogy az ablaktörlő megy folyamatosan nem áll le , csak ha kiveszem a biztosítékot! Kapcsolóra nem reagál ablaktörlő motorok tegnap cserélve lettek... Tudna vki esetleg segíteni...? Mert a motorokat is feleslegesen meg vettem nem is ez volt a baja... Válaszokat ésa segítséget előre is köszönöm!
Sziasztok, titeket beenged a Service Box? Én már vagy 10 szer próbáltam és nem tudok belépni pedig már jó ideje regisztrálva vagyok és eddig ment. Szétment a jobb hátsó ablakemelőm egyik bowdene, és annak akarnám megnézni a robbantott ábráját.
Ne csak az övét, hanem a többi hozzászólást is olvasd el ! Megírták, hogy NFP-s az alkatrész, ami azt jelenti, hogy már nem gyártják, ergo nem rendelhető.
Természetesen azzal még bepróbálkozhatsz valamelyik márkaszerviznél, hogy nézzék meg az országos rendszerben, hogy nincs-e valakinél elfekvőben. Igen kicsi az esély, de hátha. :-)
Köszi Krisztián98 a válaszodat. Peugeot Fábián alkatrész osztályát hívtam fel és ott mondták hogy már nem gyártják. Akkor majd próbálkozom más kereskedésben hátha ott tudnak szerezni. Vagy ha netán vkinek van elfekvőben vagy a tud szerezni akkor lszi jelezzen.
2 kerdesem lenne. 1. A tempomat sokszor kikapcsol magatol, vagy eppen sokadszorra tudom csak aktivalni. Mar kicsereltem a kuplung alatti kapcsolot, de nem valtozott semmi. Tudna valaki hasznalhato tippet adni, hogyan lehetne orvosolni ezt?
2. Tud valaki hasznos infot adni a "remap"-olasrol? Tenyleg jo otlet? Es ha igen, jo szakembert ajanlani, lehetoleg Kom-Egom megyeben, vagy kozel hozza?
Peugeot 407 2.0 hdim van, és a szervó a tipikus hibajelenségeket produkálja. Sajnos a szerelőm nem találta meg elsőre a bilincseket, amiket cserélni kell.
Tud nekem valaki segíteni egy fényképpel, esetleg bármilyen műszaki rajzzal, hogy mit kell pontosan cserélni??
Tévedsz , nincs látszik a képen is hogy nfp , ez azt jelenti hogy nem rendelhető , nincs és kész , le van szarva az ember , ez van , múltkor egy turbó csővel jártam ugyan igy.
Bocs ilyen nincs. Akkor nem alkarnak rendelni. De miért nem? Az EU-s központban minden van, ha kérik másnapra itt van, de rafkósan úgy kérik, hogy raktárra és akkor 1 hét (cserébe olcsóbban kapják + szállítási díj is jobb.)
Szombaton sikerült orvosolni a kormányszervót! Nagyon kedves és segítőkész volt velem, csak ajánlani tudom mindenkinek. A rángatásomat a lefalazás, amiben szintén ő segített, teljesen eltüntette.
2007. évjáratú lépcsős hátú autóhoz keresek néhány alkatrészt. Ha valakinek rendelkezésére állna ezek közül valamelyik, szívesen megvásárolnám.
- hátsó lökhárító króm díszléc,
- kormánykapcsoló,
- motor műanyag fedő burkolathoz rögzítő patentok,
- motor védő műanyag burkolat a kocsi aljára,
- első lökhárító alsó borítása.
Az utolsó két tétel pár napja vált szükségessé, egy szlovákikai túra záró eseménye következményeként. Viszont nagyon pozitív csalódás volt az autóban, hogy az egész utat 5,4 átlaggal jártuk meg megpakolva, közepesen kímélve, ami egy 2.0Hdi-től, automata váltóval szerintem szép eredmény. :-)
Ha esetleg van tippetek, hogy melyik bontót lenne érdemes ez ügyben keresni, az is nagy segítség volna. Bp. és környéke előny.
Szia. Nekem ugyanez a gondom volt. Nekem is 407-es van és a műszerfal alatt van egy légterelő műanyag ami ezeknél álltalába ilyenkor eltörik. Nekem 75e Ft volt ki kell szerelni a műszerfalat le kell fejteni a klíma gázt stb.