Nyilván az autó fogyasztása fontos szempont, pláne ha az ember maga tankolja, nem céges paripával jár. A lovakat viszont itatni kell, tehát nagyobb teljesítmény, nagyobb fogyasztás. Akinek fontos a nagyobb teljesítmény, az nem a fogyasztást nézi. Az off Espace 10 liter alatt nem jár el városban, de 200 ló. A Scenic 7 liter alatt fogyasztott 6 személlyel hétvégén város + országút, de 160 lovas dízel.
Az autót viszont az úton kell tudni tartani és meg is kell tudni állítani.
A jobb tapadás pedig szintén nagyobb fogyasztás és gyorsabb gumikopás. Egy gumi élettartama 4-5 év.
Egy xenonos autó enyhe törése elől 1-1,5 millió forint, egy ledes inkább 2 millió.
Pontosan mennyit lehet spórolni egy szett gumin?
Nem lehet midig csak a sportolást nézni, az életet élvezni is kell, a kockázatot meg minimalizálni. :)
Én meg akkumulátora. Amikor még garanciális volt a kocsi (<5év) nálunk a műszerfal állt alapállásba és nullázódott a km számláló amit tankoláskor szoktunk nullázni. Az autó egyébként hibátlanul indult, semmi jele nem volt akku problémának, ha jól emlékszem mérni sem tudták azt, hogy döglődik. Most már 5 éves múlt az akkor cserélt akkumulátor (gyári) és azóta sem csinálta.
Egyetértek veled, biztonsági berendezés. Gondolom nem véletlenül írtak az enyémre B tapadásindexet. Valószínűleg határozottan jobb mint egy noname vagy nagyobb mennyiségben eladott ezért ismerős nevű (nem egyenlő a nevesebb!) gyártó gumiainak képességeivel.
Én Angliából hoztam így be gyerekülést, babakocsit még anno. Azért nem szeretik, mert el kell menni a postára, mert elveszhet és elégedetlen lesz a vevő. Egy ilyen szolgáltatással viszont nyugodt lehet az eladó és lehet belemegy.
Remélem elégedett leszel vele (ADAC teszetn jót futott de az a C fogyasztásindex...). Majd számolj be a tapasztaltokról, mert érdekel. Jómagam az alacsonyabb fogyasztásindex miatt B-re beáldoztam a fékhatást (középmezőnyben hoztak ki összesítettben hasonló Kumho gumit német tesztekben). Remélem hozza a papírformát, mármint a fogyasztásban.
Rámentem a "contact seller"-re. Aztán választhattam mi a sóhajom. Kiválasztottam a szállítást amire előre elkészített kérdésekre 2 irreleváns választ kaptam majd a 3.:
Do you offer international shipping?This seller doesn't offer international shipping.
Most könyörögjek egy franciának hogy szállítson külföldre, pont kishazánkba? Nagyon sansztalan, továbbá ha külföldire is gondolt volna, akkor inkább valami európaibb nyelven mint pl angolul :-) tette volna fel a hirdetését, vagy ne adj isten németül...
Van valakinek tudomása a pótkerék felhúzó mechanizmus (Scenic 3 Grand 572111357R) magyarországi beszerezhetőségéről nem horror áron? Egy francia tag 130€-ért árulja vadi új de nem postázza külföldre :-(. Ez az: https://i.ebayimg.com/images/g/C74AAOSw8yxchP98/s-l1600.jpg
Ha lenne ilyen akkor egy 16"-os mankókerék is érdekelne emelővel, kulccsal.
Én javaslom az EXIDE márkát, nekem az R5-ben üzemelt egy Exide Excell 3évig és azzal is adtam el, a Clioban egy Exide Premium 4 évig és azzal adtam el, a Scenicben is Premium van az most 1 éves :)
Akku csere lesz nemsokára, nekem nem start-stop de dízeltehén, a könyvben nem találtam hogy milyen kell bele, gondolom ha leveszem a tetejét akkor látom de én arra keresnem a választ, ha nem a gyárit akkor melyik márka fogja bírni úgy mint a gyári ? (8.évet tapossa)
Korábbi hozzászólások között olvastam a TomPlayer programról hogy eléggé nehézkes az üzemeltetése és sok gond van vele. Én 2 (nem teljes) napot szórakoztam vele és jelentem hogy gyakorlatilag probléma mentesen üzemel, mind film és zenei videóklip illetve mp3 zene lejátszásában.
Ha valakit komolyabban érdekel akkor szívesen segítek! :)
egy másik téma: a Black Shoss és a Schoss felni között csak a bizonyos részek feketére festése a különbség?
De ezen kívül, jön, megy, megáll, kényelmes, kb. 130 ezernél szerintem még 127LE megvan a 130-ból. A fogyasztása átlag 6,5 most, de egyszer mentem 3000km.-t nyaralás céljából, akkor 5,5-öt sikerült fogyasztania.
Mondjuk én is szeretem 15 ezrenként cserélgetni az olajat benne.
A miénk eladó.Ha érdekel hivj:70-396-9919.2012 -es magyar,szervizkönyves.Az 1.6 dci szerintem nagyon jó motor,láncos,nagyon jól fogyaszt.Tavaly Albánia klimával,megpakolva 5 liter/100 km.197 ezernél még se vizpumpa,se kettőstömegű se más probléma.15 ezrenként minőségi olaj +szűrő csere és csak tankolni kell.
Fontolgatom egy Grand Scenic Mk3 1.6 dci motoros verzió vásárlását. Az 1.6 dci motorról tudnátok nekem pár sort írni? Van valami ismert hibája? Mikor (mennyi km után) lehet számítani komolyabb költségű javításokra úgy mit kettőstömegű lendkerék, vezérmű lánc, stb.
Utólagos első parkolóradar és ülésfűtés beszerelése mennyire bonyolult és kb. mennyibe kerülhet?
Igazából nem sok a 21ezer forint ha az ellentételezés arányos. Itt az a baj, hogy a frissítések így is jócskán elmaradnak, a forgalom miatti (újra)tervezés pedig egyáltalán nem működik itthon. Pedig az off Espace már Live elvileg, de ugyanolyan, mint a pár nap múlva 9 éves Scenic. Szerencsére? itthon elég lassan fejlődik az úthálózat, így én 2 évente szoktam frissítést venni, most lesz aktuális.
Bementem az Unixba, havernak van 50%os kedvezménye így 70-ből megvolt a komplett hátsó fék. TEXTAR márkába ruháztam be. A hátsó tárcsa azért drágább mert csapággyal együtt van.
Havernak a programja szerencsére kezeli a parkféket így szervizbe módba állítottuk, megjelent a kis sárga kulcs a műszerfalon a motor pedig alap állapotba állítódott ezt hallhatod is mert hosszabb ideig működteti a rendszer. Ezután neki lehet állni a cserének.
Ami fontos hogy NEM 32-es dugó kell a tengelyanya levételéhez hanem 34-es vagy 36-os (azt hiszem 34-es), ami azért volt para, mert az átlag készletek csak 32-es dugóig vannak. Mivel pénteken csináltuk így az Akmé Szerszámboltba szerencsére tudtunk venni egy megfelelő méretű dugót és azt hiszem egy 33-as méretű torx-ot is amivel a nyeregtartó van felrögzítve ezt 2 csavar fogja. HA nincs légkulcsod akkor egy vascsövet szerezz be különben a csavarokat nem fogod tudni leszedni. HA mindennel megvagy akkor a nyergen lévő dugattyút már vissza tudod nyomni egy fogóval vagy asztalos szorítóval de vigyázz hogy a gumi nemhogy kiszakadjon. Mehet fel a tárcsa, a tengelyrögzítő csavar, mehetnek be a betétek és összelehet rakni. Egy kis drótkefe nem árt a nyeregnek és a tartónak hogy a beszáradt fékpor ne akadályozza a betét berakását és a csuszkákat is ellenőrizd hogy megfelelően könnyen mozognak e illetve a gumi ezeken sincs e kiszakadva. HA minden ok, akkor fékpedált párszor felpumpálod, karbantartási mód befejezése a gépen, ekkor a rendszer hozzá kalibrálja az új betéteket a tárcsához, ezt úgy hallod hogy ismét hosszabb ideig működteti megáll majd egy rövidebb működés és kész kulcs ikon eltűnik a műszerfalon. Kerék mehet vissza, csavarok meghúz aztán go!
Remélem tudtam segíteni! :)
A TEXTAR készletben nekem volt új porvédő kupak, tengelyanya és nyeregtartó csavar, szóval nem a régi használtakat tettem vissza :)