Keresés

Részletes keresés

moonwalkr Creative Commons License 2012.09.18 0 0 23993

Sose szerettem az összehasonlításokat, mert nagyon szubjektívek, nagyon a pillanathoz kötődnek és legtöbbször az almát próbálják a körtével hasonlítani. Így van ez Maldiv és Seychelle esetében is.

De hogy ne faroljak ki a kérdés(ek) elől, íme pár megfontolás. Érveim nincsenek, de ha egy általános benyomásra, érzésre bízom magam, akkor maldiv tetszett jobban. Árkülönbség szerintem lényegében nincs, talán Seychelles drágább egy kicsit (több év is eltelt a két nyaralásunk között, akkor sey volt a drágább, ráadásul Maldivon magasabb színvonalú szállodákban is voltunk, de a mostani foglalásunknál viszont Maldiv "döbbenetesen" drágább lett a 4 évvel ezelőttihez képest, miközben Sey árait nem is néztem). Előny, hátrány? Seychellesen rengeteget tudsz mászkálni, kirándulni, be tudsz menni egy helyi piacra vásárolni, nagyobb az élet, Maldivon viszont szebb a tenger, a tenger alatti élővilágért csak be kell csobanj a bungid előtt. Seychellesen drága a szállás, viszont maldivon ha nem jól választasz ellátást, drága a kaja, pia. Sey-en kifoghatsz egy olyan partot, amit a tengerifű tesz szezonálisan tönkre, maldivon pedig a monszunesőnek van nagyobb valószínűsége.

 

Hát nagyjából ennyi.

 

Összességében azt mondanám, ha megteheted, mindkettőre látogass el, sorrenben előbb Sey-re, aztán Maldivra.

Előzmény: Jankó2012 (23988)
Mimmok Creative Commons License 2012.09.18 0 0 23992

:) Persze tudom, nem is feltételeztem hogy lennének árak... messze van? Egyszer úgyis eljön és addig a tervezgetés minden perce öröm, plusz már jó pár hónapja nézem a szigeteket aktívan és mindig sikerül vmibe belekötni... persze alapvetően mind csodás, tudom én, de jól szeretnék választani és ehhez idő kell, sok :) Meg azért is inkább jövőre mert nászajándékba kaptunk egy open water búvártanfolyamot, de idén már nincs időnk elvégezni... úgyhogy efféle ismereteinket is a Maldívon tudjuk majd hasznosítani :)

 

Olvastam hogy vannak szigetek, ahol fix asztaluk van a vendégeknek az étteremben, ezt hogy kell érteni? Minden szobához tartozik egy asztal és oda ülhetünk? Ez mennyire jellemző és vajon mi alapján döntik el? Nagyobb szigeten (ami most Filitheyo) pedig csak a nekünk kijelölt étteremben ehetünk felár nélkül?

 

Kirándulások: Mennyire jellemző, hogy már az érkezés napján sincs esetleg a neked tetsző programra hely? Foglalhatók itthonról is, volt már vkinél példa erre?

Előzmény: Zsiráf 2525 (23991)
Zsiráf 2525 Creative Commons License 2012.09.18 0 0 23991

Szia!

 

Jövő december kicsit odébb van, akkorra még árakat se tudnak most mondani. Irodának ajánlom még neked az Admirál Travelt, nekünk /meg itt még sokaknak/ az jött be.

Maldívon nincs turnusváltás, akkor jössz-mész, amikor akarsz. Legközelebbre mi is tervezzük két másik sziget mellett Kandholhu-t. Eddig Royalon, Filitheyon és Conradon voltunk. Bármelyiket tudom ajánlani.

Előzmény: Mimmok (23990)
Mimmok Creative Commons License 2012.09.18 0 0 23990

Sziasztok! Úgy tűnik nekünk is teljesül a nagy álom... végre :) Júniusban volt az esküvőnk, nászút végül a Maldív-szigeteken :)

 

Szinte az összes kommentet elolvastam itt, így tudtam, hogy ha nem akarunk megalkudni, akkor idén már nem jön össze, mert bőven késő lett volna elkezdeni szervezni... viszont jövő év decemberének két hete csak a miénk lesz! Közvetlenül karácsony előtt szeretnénk utazni - első héten egy nagyobb szigetre, ez lenne Filitheyo - delux beach bungi, ez már jó ideje tartja magát, második héten pedig egy egészen pici szigetet próbálnánk ki: beleszerettünk Kandholhu-ba, Mirihi-be és Angsana Ihuru-ba - így ebben a sorrendben és a water villát próbálnánk ki (kivéve Ihuru, ahol ez nincs).

 

Nagy utazásszervező vagyok, imádom mindig minden pillanatát, de be kell ismernem, hogy ezúttal irodára kell bíznom magam az árak miatt meg ugye hogy magánemberrel ritkán állnak szóba a resort-ok... javaslataitok alapján ez vagy az Araamu vagy a DMC lesz. A repjegyet magam szeretném intézni, legalább ennyi jusson nekem is :) Egyébként az Austrian szerdai járata a legszimpatikusabb.

 

Sok helyen jártunk már, de még sosem irodával... hogy megy a szigeteken, tehát nincs ún. turnusváltás hogy csak szombaton lehet érkezni és távozni? Nem gond, ha csütörtökön érkezünk?

Második szigetnek tudtok még a fentieken kívül javasolni azokhoz hasonlót?

BodiZ Creative Commons License 2012.09.18 0 0 23989

Szia gyuszit! Maldív maradandó élmény lesz, szinte bármit is válasszatok :)) Január/február esetén érdemes igyekezni, mert a kedvezőbb árfekvésű dolgo mindig hamarabb betelnek...

Előzmény: gyuszit (23984)
Jankó2012 Creative Commons License 2012.09.18 0 0 23988

Szia moonwalkr!

Most kezdtem el olvasni ezt a fórumot ,lehet hogy már a kérdéseimre adtál választ de nagyon kiváncsi vagyok!

Ha jól látom te a seychelles fórumon is jelen vagy!? Azt szeretném kérdezni hogy mi a véleményed,melyik szigetre érdemesebb elmenni?neked melyik tetszett jobban és mit gondolsz árban van valami különbség?

esetleg pár mondatban leirhatnád melyiknek mi az előnye/hátránya!

Mi októberben foglaljuk a nyaralást április elején megyünk lehet kicsit késésben vagyunk de sajna előbb nem tudunk foglalni mert akkor derűl ki hogy pontosan hányan megyünk.Az biztos hogy mi megyünk egy kis aprósággal de lehet hogy még a sógórnőmék is jönnek egy 8 hónapos babával,szóval jól meg kell fontolni sokmindent! :-)

nagyon köszi előre is!!

Üdv :Niki

 

Előzmény: moonwalkr (23987)
moonwalkr Creative Commons License 2012.09.17 0 0 23987

Ez a négy sziget ugyanazon szállodalánc tagjai, vele lehet szerződése az IBUSZ-nak. De mint tudjuk maldiv nem 1 szállodaláncból és 4 szigetből áll. És az IBUSZ-t se akarom bántani, de aligha hinném, hogy ők a legolcsóbbak, azaz inkább vannak akik olcsóbban, nagyobb kínálatot tudnak nyújtani.

 

Visszatérve a 4 szigetre, ezekből is van olyan gyöngyszem, ami messze megüti az általad elvárt "nagy szép" mércét. Sun és Royal is nagyszerű, el fog állni a szavad bármelyikre lépsz. De hogy nehezítsem a választást, vannak még más szigetek is: Meeru, Filitheyo, Kuredu, Palm Beach, Bandos hogy csak a "legkommerszebbeket" említsem.

A "mikor érdemes menni" kérdésre nincs egyértelmű válasz. Az általános vélemény, hogy a december-március időszak a legjobb (és egyben legdrágább), a június-szeptember is jó, bár nagyobb az esély az esőre, viszont viszonylag olcsóbb és a május, valamint az október kerülendő a monszunváltás miatt. Ha a dec-márc tetszene, azzal kicsit már el lesztek késve, mert nagyon fogynak a helyek, érdemes gyorsan dönteni.

 

Tevékenységek szempontjából a lehetőségek tárháza egyszerre szűk és széles. Ne számíts semmilyen mozgalmas vizisport életre, nincs banán, vizisí, parasailing, jet ski, van viszont búvárkodás, snorkeling és különböző hajókiránydulások (szomszéd szigetekre, sznorizni, horgászni, stb.). A legfőbb sztereotípia maldivval kapcsolatban, hogy unalmas. Nos, mi két hetet voltunk ott és egy percét sem unatkoztuk. Ellenben nagyon is tudatában kell lenned az elvárásaidnak, ez egy extra nyugis hely, itt a nyugalom a fő szolgáltatás. Kalandot, nyüzsit ne keress, ha szempont hogy ez legyen a nyaralásodon/nászutadon, akkor ne maldivra menjetek. Ha végtelen nyugodt szépségre vágysz, akkor viszont nincs nála jobb. 

 

 

Előzmény: Gulyáska01 (23982)
gyuszit Creative Commons License 2012.09.17 0 0 23986
Köszönjük a gyors választ, megosztjuk majd az élnényt!
_
Előzmény: moonwalkr (23985)
moonwalkr Creative Commons License 2012.09.17 0 0 23985

Szia gyuszit!

 

Az első ötletem, aminek hasznát veszed, hogy ha első és lehet, hogy egyetlen utatok lesz maldivra, akkor menjetek legalább két hétre és az időt osszátok meg két sziget között, 1 hét egy nagyobb szigeten, egy másik pedig egy kisebben. Így biztos, hogy nagyon maradandó élményt szereztek.

 

Aztán mindenképpen érdemes úgy választani szigetet, hogy egy Malétól messzebb eső legyen az egyik és hidroplános transzferrel menjetek, mert az egymaga felér egy önálló maldiv élménnyel, a másik sziget pedig lehet Malé közeli, mert akkor a fővárosba is el tudtok menni fakultatív kirándulásra, ami úgyszintén egy tök más élmény, mint a hotelszigetek.

 

A foglalással egy kicsit tényleg el vagytok késve, ilyenkor már elég sok hely betelik, de az 5*, AI, vizibungi komboból gondolom, hogy drágább megoldásokra is telik, először mindig az olcsóbb lehetőségek telnek be, drágábbat még fogsz találni, de csipkedd magad.

 

Irodák közül itt a fórumon az Admiral Travelt, Aaramu Travelt, Volo Travelt, AST Utazási irodát szokták ajánlani. A sziget kiválasztásában is ők fognak tudni segíteni, tekintve, hogy rengeteg van, köztük is ezerféle árkategória.

 

Előzmény: gyuszit (23984)
gyuszit Creative Commons License 2012.09.17 0 0 23984
SEGÍTSÉG!!! Sziasztok! Első Maldív utunk. Szeretnénk ötleteket, hogy hol szerezzük a legmaradandóbb élményt mert lehet többet nem tudink menni. Vízi bungalo, 5csillag,hidroplán,all inkluziv... És még annyit, hogy még nem voltunk utazási irodában sem ez ügyben, melyikkel érdemes és nincs e késő most foglalni egy jan. febr. körüli induláshoz?
Zsiráf 2525 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 23983

Köszi az infót.

Előzmény: ozik (23979)
Gulyáska01 Creative Commons License 2012.09.17 0 0 23982

Sziasztok,

 

Párommal nászutat tervezünk jövőre a Maldív szigetekre. Melyik szigetet javasoljátok, illetve melyik hónapban érdemes menni? Melyik utazási irodával? Az IBUSZnál erre a 4 szigetre van út:

Sun, Paradise, Holiday, Royal

Olyan szigetet keresünk ami nem horror áron van, viszont nagyon szép. Tudom, mindegyik nagyon szép, de ...

Milyen lehetőségek vannak a szigeteken, vízisport ...?

Nem unalmas nagyon, illetve nincs bezártság érzésetek?

 

Várom válaszotokat!

 

Előre is köszi!

 

 

szellszabi Creative Commons License 2012.09.16 0 0 23981

Köszönöm szépen!

 

Elléggé elfelejtettem a Maldív témát, mert elég sokminden történt velem, de így utólag is köszönöm szépen!

 

Szabi.

Előzmény: miyoko (23821)
Rebcsike Creative Commons License 2012.09.16 0 0 23980

Sziasztok! Szerintetek időjárás szempontjából az őszi :okt-nov vagy a tavaszi : márc-ápr a jobb választás???Köszi a választ !

 

ozik Creative Commons License 2012.09.14 0 0 23979

Szia Egér 2525!

Kandholho egy nagyon egyszerű sziget fantasztikus reeffel! A legszebb amit eddig láttunk! Ha oda utaztok a vizivillát válasszátok! Az a legszuperebb és csak 4!!! van belőle!

Az összes Anantarán voltunk! De reefet nem tudok mondani!Viszont a Dhigu és Naladhu Veli -hármas sziget az nem túl jó.Ha mész akkor a Kihaváhra menj mert az fantasztikus.

Ha felmerül kérdésként, hogy az Anantara hármasról miért nem tudok reef kérdésre válaszolni, az azért van mert nem voltunk ott sokat csak egy éjszakát Naladhun és visszamenntünk Kihaváhra.

ozik

Előzmény: Egér 2525 (23973)
Adri25 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 23978

Tényleg kimaradt..akkor ezért nem találtam a fórumok között! köszönöm :-)

Előzmény: moonwalkr (23977)
moonwalkr Creative Commons License 2012.09.14 0 0 23977

Nekem valami kimaradt a névből. Nem lehet, hogy Adaaran Meedhupparu a sziget és ott mentek a Prestige Water Villa nevű vizibungiba?

 

Ha igen, akkor a keresőből legyűjtött korábbi hozzászólásokat itt megtalálhatod, sok fényképpel és beszámolóval is, igaz nem a legfrisebbek. 

 

Előzmény: Adri25 (23976)
Adri25 Creative Commons License 2012.09.14 0 0 23976

Sziasztok!

 

Mi november elején utazunk az Adaaran Prestige Water Villas-ba van valakinek a helyről tapasztalata?

 

Bandos Creative Commons License 2012.09.12 0 0 23975

Szia mvik77,

 

Mi 2007-ben voltunk a Palm Beach-en, nagyon klassz sziget.

Ha a Sun-on beleszerettetek a maldívba, akkor a Palm Beach-en ez az érzés mélyülni fog.

 

Az akkori, részletes beszámolómkat megtalálod a Malongó honlapon:

 

http://malongo.uw.hu/szigetek/szigetek.html

 

Bandos

Előzmény: mvik77 (23974)
mvik77 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 23974

Sziasztok!!

 

2 hónap múlva megyünk 1 hétre Palm Beach Resort-ra, és sajnos nagyon kevés az infónk róla, tud esetleg vki segíteni? Minden érdekel: - kaja, - "jó" szobák, -kiránduulás, stb.

Voltunk már 2009-ben Sun-on, 2 hetet, akkor estünk szerelembe a maldívval, azóta minden más tenger/óceánpart alulmaradt a maldívval szemben... ;)

Amúgy azért választottunk "nagy" szigetet, hogy ott jobban szétszzélednek a vendégek. Legalábbis Sun-on szinte mindig az volt az érzésünk, hogy "sehol senki", csak esténként volt meglepő, hogy honnan került elő ez a sok ember... :)

Makunudu lett volna a B.) választás, de az nagyon ici-picinek tűnt, no medence (tudom, tudom, minek, de azért mégis), talán legközelebb. Ha járt már vki Makunudu-n azok a tapasztalatok is érdekelnek!

Előre is köszi!

Vik

Egér 2525 Creative Commons License 2012.09.12 0 0 23973

Sziasztok!

 

Akinek esetleg van összehasonlítási alapja Kandholhu és Komandoo reefjével kapcsolatban, kérdezném, melyik szebb? Valamint, járt-e már valaki Reethi Rah, Kanuhura és bármelyik Anantarán, ezeknek milyen a reefjük? Ha tud valaki segíteni, megköszönöm.

Sborisz Creative Commons License 2012.09.11 0 0 23972

Értem és kösz!Majd figyelek mint hal a szatyorban!

Azért én a számokat megjegyzem, hátha más lesz a véleményem, mint másé...

:)

Előzmény: moonwalkr (23971)
moonwalkr Creative Commons License 2012.09.11 0 0 23971

Persze, hogy emlékszem: 131 (a velünk levő barátainké pedig 125). Az északnyugati oldalon van (ha a kikötőnél megállunk a moló végén és befelé a sziget felé nézünk, akkor jobb kéz felé középtályon). Szuper volt.

 

Kicsit levon az emlék értékéből, hogy lassan 4 éves és idén év elején is lukra futottam vele, amikor nagyban ajánlgattam az éppen indulóknak és egy frissen érkezett felhomályosított, hogy a partot közben kicsit leamortizálták az áramlatok és az a partszakasz "sokat vesztett a szépségéből". Azóta nem is ajánlgatom itt a fórumon, mert ki tudja most milyen az a rész.

Előzmény: Sborisz (23970)
Sborisz Creative Commons License 2012.09.11 0 0 23970

Szia Moonwalkr!

Emlékszel még a cella számra amiben laktatok SUN-on? Vagy az oldalra amerre volt a szállásotok?

Előre is kösz ha megírod!

:)

Előzmény: moonwalkr (23968)
Iribaba Creative Commons License 2012.09.11 0 0 23969

Kedves Bandos!

Köszi a megnyugtatást, kicsit elbizonytalanodtunk a Royal-lal kapcsolatban, nem is értem miért? pedig olyan sok jót írtak anno a fórumon és megfogadtam, ha Sun után még egyszer a Maldívon nyaralunk biztosan ez lesz az egyik sziget, ahová el szeretnék menni:) Megírjuk majd utazás előtt a szigetnek a kért szobaszámokat, hátha teljesítik, bár Sun Islandnál is megírtuk és ott már csak akkor vették figyelembe, miután megkaptuk a szobánkat, nem éppen a legjobb helyen és visszamentünk a recepcióra új szobát kérni.

Igen, a malongot átböngésztem, látom, hogy ti Royalon törzsvendégek vagytok :)

Filitheyo-ról meg annyit, hogy arról mindenki ódákat zeng.

 

Előzmény: Bandos (23967)
moonwalkr Creative Commons License 2012.09.11 0 0 23968

Végül Kuredun tényleg nem volt hely, se lekérésre, se sehogy, úgyhogy ezt a szigetet eltesszük egy későbbi útra. A beach villával az a baj, hogy nem "pár euróval több" az ára, mint ahogy írod, hanem több mint 50%-kal és ezért az árért (vagy még olcsóbbért) más szigeten is lehet válogatni a szállások között. Úgyhogy végül le is mondtunk Kureduról.

Előzmény: léria64 (23963)
Bandos Creative Commons License 2012.09.10 0 0 23967

Szia Iribaba!

 

A Royal-on sincs teljesen körben a gát, a szerintem legjobb partszakaszon, a 145-167 közötti villák előtt pl. nincs gát, és onnan nem is látszik.

A Royal-nak is jó a reef-je szerintem (különösen a medence előtti részen, illetve a fennt jelzett villák előtti részen is), bár Filitheyo-é valóban még jobb, sőt, a legjobb azok közül a szigetek közül, ahol mi jártunk. Nekünk egyébként ez a két kedvenc szigetünk a sok közül, Royal-on négyszer, Filitheyo-n pedig kétszer is jártunk.

Szerintem remekül választottatok!

Jó készülődést, és ha van még kérdés, szívesen segítek.

 

Bandos

Előzmény: Iribaba (23964)
BodiZ Creative Commons License 2012.09.10 0 0 23966

Szia Iribaba!

Royalnak körbe van reef, szerintem a kőgát csak az első nap zavaró kicsit, amig a szem meg nem szokja :) Persze jobb lenne, ha nem lenne ott, de nem vészes véleményem szerint.

Előzmény: Iribaba (23964)
Iribaba Creative Commons License 2012.09.10 0 0 23965

szia Noémi, a superiorba megyünk, de majd írok előtte a szigetnek, hogy lehetőség szerint ezek közül tegyenek vmelyikbe minket.

 

Előzmény: noemi82 (23959)
Iribaba Creative Commons License 2012.09.10 0 0 23964

SZIA BodiZ, jelen állás szerint a Royal az olcsóbbik sziget és mivel két szigetre megyünk és teljesen más atollban is vannak, jó választásnak tűnt, főleg mivel az előző maldív út előtt a fórumon csak jókat írtak róla, meg persze megnéztem a malongón is az szigetösszehasonlításokat.

A Royal-nak milyen a reef-je?

Zavaró nagyon a kőgát, azt olvastam, hogy van olyan partszakasz ahonnan nem is látszódik?

köszi

Előzmény: BodiZ (23956)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!