Az oltással az a probléma, hogy nem ad (igazi) védelmet.
A vírusos időszakban ( ősztől tavaszig) nem lenne szabad oltani, mert a szervezet immun rendszere több napig, akár 8-10 napig is az oltás ellen védelkezik, más vírusokkal, bacikkal szemben szinte "nyitott" marad.
Ebből van a baj...
Sok-sok vitamin ( de tényleg "sok") egészségesebb étrend ( cukrok és szénhidrátok minél inkábbi elhagyása, rostok, gyümölcsök mindennapi fogyasztása) a jó védekezés egyik alapja.
Sokan azt hiszik, ha most egymás után két napig napi 3 almát megeszik, akkor már egészséges lett. Nem. Több hónap kell, mire "láthatóan" reagál a szervezet és utána életmóddá kell váljon, nem szabad "visszaesni".
Szendi Gábornak, Lenkeinek vannak jó könyvei, ajánlom.
Az első covidom 2020. december eleje. 4 napig volt 39,5 C fokos lázam, csak vitaminok. Az orvos Clacidot írt fel, amit szándékosan nem vettem be. ( antibiotikum).
Az ötödik napon saját lábon, autóval mentem tesztre. A gyorsteszt negatív, PCR pozitív. Este kicsi hőemelkedés, utána többet nem voltam lázas, de gyenge még vagy 10 napig. A szagok ízek az ötödik naptól szép lassan jöttek vissza.
Második covidom 2021. december ismét. :) Az oltottak sorra hullottak ki mellőlem. ( egy légtérben 15-en vagyunk, váltáskor az öltözőbe zsúfoltan vagyink, ilyenkor a létszám a duplája, közös mellékhellység, stb...)
Éreztem én is, hogy gyengébb, aluszékonyabb vagyok, ez lett gyanus.
Amikor időm engedte, elmentem spéci vértesztre. Ha jól emlékszem 9,8 BAU/ml-től számítasz pozítívnak, nekem 256 volt. Azt mondta a doki, hogy valamikor nem régen átestem rajta, de tünetmentesen. Bejártam melózni, húztam az igát a betegek helyett is.
Fasza. Akkora lúzer vagyok, hogy a világon egyetlen létező betegségével sem tudok elmenni betegszabira...
Az első fertőzés után az immunrendszer "felkészített" lett, utána már csak arra kell figyelni, hogy a működéséhez szükséges anyagok, feltételek meg legyenek.
Hosszú és nagyon off, de tudok segíteni priviben, vagy akár Deskó fórumtárs is szerintem.
Azt hozzá kell tennem, hogy inzulinos cukorbeteg vagyok, magas vérnyomásos, egy infarktuson ( szívcsúcsi) vagyok túl, ( 2003-ban) kettő darab stent van a szívemben.
Gyakorlatilag nekem a föld alatt kéne lennem kétszer. De nem....
Jelenleg is oltatlan "bűnöző" vagyok.