Természetesen vágható ,pl sarokcsiszolóval.....csak figyelni kell rá ,hogy a belső cső (pps) hosszabb legyen kb 5 cm-rel a külső alutól ..így tud az idomba(okba) csatlakozni...leegyszerüsítve.
Jelenleg olyan jellegű dologban vagyok sajnos hogy a tető faanyaga elkezdett eléggé gombásodni, le lett szigetelve a födém és most megy a találgatás hogy mi okozta a problémát.
A padlásfeljáróban teregetjük a kimosott ruhákat, de én ezen is megvagyok lepődve hogy eltűnt 20 liter víz a tartályból, úgy hogy az ÉTI-25-ös a födémszigetelés óta kevesebb mint fele annyit megy, mint előbb.
Nyitott tágulási tartályom van, ÉTI-25 kazán, a tágulási tartályt november közepén töltöttem fel teljesen, most épp hogy van benne víz.
A tartály olyan 20-30l közötti lehet, pontosan nem tudom.
A tartálynak nincs fedele, viszont az lenne a kérdésem hogy normális hogy egy tél alatt ennyi víz elfogy a rendszerből?
Akinél esetleg ugyanilyen nyitott rendszer van, ott mennyi víz szokott fogyni?
Az oké hogy mindenki feltölti fűtési szezon elején, de ahogy írtam, november közepén lett feltöltve, nyáron biztos párolog a tartályból, de még csak tavasz lesz. : )
Esetleg ha így áll, az elképzelhetetlen, hogy egy nyitott árokszerűségben az esővizet külön elvezesd a kert végébe ásott kacsaúsztatóba? A helyedben mindenképpen azon lennék, hogy a budiaknát kikerüljem, akár egy magasban elvezetett, szélesebb, kanyargó esőcsatornával.
egy részét gyűjtöm külön, de 4 részre van osztva a tető, ez a legkisebb rész és a legmélyebben fekvő pont. Innen visszadolgozni fölfelé a vizet már nem érné meg. Gyökérzőnának meg nem fog ártani, kell a kertnek is a víz.
Alkalmas, de mindenképpen úgy építsd be, hogy hozzá tudjál férni bármikor.
Azon nem filóztál, hogy az esővizet kidobás helyett előbb tartályokba gyűjtsd? Akár wclehúzáshoz is felhasználható, de locsolás, kocsimosás, csalihal-tartás alap.