Hétvégén töltött káposzta készült őnagyságában, természetesen hajdúsági módon, azaz savanyúkáposztából. A főzési idő 40 perc volt.
Nagyon ritkán készítek töltött káposztát, mert:
1. voltanyósom rendkívül jól készíti
2. megunom az életemet a nagymértékű pepecselés miatt, mert nem akarok öklömnyieket készíteni, hanem olyan szép kis kecseseket, mint én voltam lánykoromban:D
3. anno (még kukta nélkül) nagyon figyelni kellett arra, hogy ne kezdjen el lobogni az egész cucc(nehéz kontrollálni elektromos főzőlappal) , mert akkor (hiába tekertem szépen) szétesik. Nem tudom, hogy a kuktában ez hogy működik, de szépen egyben maradtak.
Amikor a "normál" lencsét szétfőztem hagyományos módon, akkor a sas, bocs, nem, a héja (ezt nem tudtam kihagyni) valahogy külön életet élt. A kuktában az úgymond szétfőzés után is valahogy egységet alkotott.
Sárgaborsóról nem beszélünk, mert csillagozni fogok, egyszerűen nem szeretjük.
A vörös lencse számomra új dolog, pár hónapja kezdtem el ismerkedni vele, és igaz, hogy egy picit "hajaz" a sárgaborsó felé, de normál módon főzve is hamar megvan, és finom
Tudtam, hogy nem rövid ideig, de most utána néztem. Az OTI 1928 okt. 1-től létezett, feltehetően a háboru utánig, illetve az államosításokig. Azért ez nem annyira rövid, kb. 20 év.
A Bikásnál azért elég sok a valódi termelő! Kb. két-három olyan kofa van, akik a rendes piacon is árulnak. A kisebbségi árusok nem tudom, honnan jönnek...
Írtam bármit, amiből úgy tűnt, hogy igen, nem, nemigen? :o)))
A 7végén sok süketelés után rámordoltam a kistini csürhére: "Vége az estimesének, tűnés fogmosni, mint maci, oszt alvás, holnap reggel suli!" -Néztek, mint a moziban. :o) No, jó, ez nem konyhatrükk, de a törökméz annál inkább! Sosem mertem nekifogni.