Keresés

Részletes keresés

homerx Creative Commons License 2020.02.05 0 0 98810

palacsinta? nalunk is szokott lenni, osszetekerve, talba rakva, cukros tejfolos trutyival nyakonontve, megsutve. vagy valami ilyesmi, nem ertek hozza.

Előzmény: jégkirálynő (98809)
jégkirálynő Creative Commons License 2020.02.05 0 0 98809

Nem bírok rájönni, hogy ezmiez, mert egyébként nagyon jól néz ki.

Valami fel tekerve valami töltelékkel, rétegezve, és sütve.

 

Kérlek segíts:)

Előzmény: joy (98806)
ZsuR Creative Commons License 2020.02.05 0 0 98808

Eddig csak rizsr es zoldseget (foleg kukoricat) foztem benne. Mult heten lencseleces volt - ma meg csirke husleves sok zoldseggel... 

Előzmény: ZsuR (98742)
nagypapi51 Creative Commons License 2020.02.03 -1 0 98807

...Köll a tiszta kacsazsír!...

A kifolyt almalé tisztíccsa? :)

 

Előzmény: joy (98805)
joy Creative Commons License 2020.02.02 0 0 98806

A mai 2*sült:
:o)

joy Creative Commons License 2020.02.02 0 0 98805

Pedig mennyei az a sütőben is, csak én nem fűszerezem, pusztán sózom, 1 alma beléje, oszt hadd, süljön a lerniben!
Köll a tiszta kacsazsír!
:o)

Előzmény: Boszorka (98804)
Boszorka Creative Commons License 2020.01.15 0 0 98804

Olyanom soha nem volt és nem is lesz.

Előzmény: öreg_néne_b (98803)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.01.15 0 0 98803

Ez kemencében sült.

Előzmény: Boszorka (98802)
Boszorka Creative Commons License 2020.01.15 0 0 98802

Nálam sok minden készül benne. Egybe kacsát soha nem sütök már, mióta nincs gázos forgó grill a tüzhelyemben.

Előzmény: öreg_néne_b (98801)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.01.15 0 0 98801

Előzmény: Boszorka (98800)
Boszorka Creative Commons License 2020.01.15 0 0 98800

Ilyenem van, de soha nem gondoltam, hogy ez egy kacsasütő.

Előzmény: öreg_néne_b (98799)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.01.14 0 0 98799
Előzmény: jégkirálynő (98798)
jégkirálynő Creative Commons License 2020.01.14 -1 0 98798

Azt hiszem, másról beszéltem, mert rákerestem a zománcos kacsasütőre, ez valahogy másképp néz ki, mint anyáink/nagyanyáink zománcos edényei:)

Előzmény: öreg_néne_b (98796)
jégkirálynő Creative Commons License 2020.01.14 -1 0 98797

nálam nincs sok zománcos, csak direkt egy piros, amit amiatt vettem csak, hogy a daragaluskát ki tudjam főzni a húsleveshez

öreg_néne_b Creative Commons License 2020.01.14 0 0 98796

Én a zománcos kacsasütőben készítettem, összeállítás után gázon felforraltam és betettem a sütőbe 120 fokra. Jó lett. :)

Előzmény: jégkirálynő (98795)
jégkirálynő Creative Commons License 2020.01.14 -1 0 98795

"szerelmes" vagyok a kuktámba:D

 

Hétvégén töltött káposzta készült őnagyságában, természetesen hajdúsági módon, azaz savanyúkáposztából. A főzési idő 40 perc volt.

 

Nagyon ritkán készítek töltött káposztát, mert:

1. voltanyósom rendkívül jól készíti

2. megunom az életemet a nagymértékű pepecselés miatt, mert nem akarok öklömnyieket készíteni, hanem olyan szép kis kecseseket, mint én voltam lánykoromban:D

3. anno (még kukta nélkül) nagyon figyelni kellett arra, hogy ne kezdjen el lobogni az egész cucc(nehéz kontrollálni elektromos főzőlappal) , mert akkor (hiába tekertem szépen) szétesik. Nem tudom, hogy a kuktában ez hogy működik, de szépen egyben maradtak.

jégkirálynő Creative Commons License 2020.01.08 -1 0 98794

Ez új. Én mindíg fedőztem, meg sóztam anno. De akkoris a kuktás nyert nálam:D

Előzmény: dulci (98792)
jégkirálynő Creative Commons License 2020.01.08 -1 0 98793

igen:)))))))))))

Előzmény: coriella (98790)
dulci Creative Commons License 2020.01.08 0 0 98792

Nemrég tanultam. Bab, lencse - fedő nélkül kell főzni, és csak a végén sózni. Akkor nem dobja le a (sas-t :) .. a héját. :) Kipróbáltam, bevált.

Előzmény: jégkirálynő (98788)
öreg_néne_b Creative Commons License 2020.01.08 0 0 98791

Az SZTK meg negyven évig létezett. De már harminc éve nincs.

Előzmény: Boszorka (98787)
coriella Creative Commons License 2020.01.08 0 0 98790

Off: akkor ez Debrecen, üdv :-)

Előzmény: jégkirálynő (98789)
jégkirálynő Creative Commons License 2020.01.07 -1 0 98789

Én a mai napig OTI-ként emlegetem az évek óta már a Kenézy Kórház tagintézményeként működő SZTK-t.

Valamiért nálunk véglegesen OTI-ként, és nem SZTK-ként ragadt meg a köztudatban.

Előzmény: öreg_néne_b (98780)
jégkirálynő Creative Commons License 2020.01.07 -1 0 98788

Amikor a "normál" lencsét szétfőztem hagyományos módon, akkor a sas, bocs, nem, a héja (ezt nem tudtam kihagyni) valahogy külön életet élt. A kuktában az úgymond szétfőzés után is valahogy egységet alkotott.

 

Sárgaborsóról nem beszélünk, mert csillagozni fogok, egyszerűen nem szeretjük.

 

A vörös lencse számomra új dolog, pár hónapja kezdtem el ismerkedni vele, és igaz, hogy egy picit "hajaz" a sárgaborsó felé, de normál módon főzve is hamar megvan, és finom

Előzmény: joy (98779)
Boszorka Creative Commons License 2020.01.07 0 0 98787

Tudtam, hogy nem rövid ideig, de most utána néztem. Az OTI 1928 okt. 1-től létezett, feltehetően a háboru utánig, illetve az államosításokig. Azért ez nem annyira rövid, kb. 20 év.

Előzmény: öreg_néne_b (98780)
dulci Creative Commons License 2020.01.07 0 0 98786

Köszi szépen! :)

Előzmény: joy (98777)
Re:barbara Creative Commons License 2020.01.07 0 0 98785

A Bikásnál azért elég sok a valódi termelő! Kb. két-három olyan kofa van, akik a rendes piacon is árulnak. A kisebbségi árusok nem tudom, honnan jönnek...

Előzmény: nagypapi51 (98770)
Re:barbara Creative Commons License 2020.01.07 0 0 98784

Az Aldliban szokott lenni olyan - nem bio - amire rá van írva, hogy a héja fogyasztható...

De sokkal hamarabb megpenészedik, ha nem használod fel otthon 1-2 héten belül.

 

 

Előzmény: beetee (98769)
Re:barbara Creative Commons License 2020.01.07 0 0 98783
Előzmény: homerx (98767)
joy Creative Commons License 2020.01.07 0 0 98782

Írtam bármit, amiből úgy tűnt, hogy igen, nem, nemigen?
:o)))

A 7végén sok süketelés után rámordoltam a kistini csürhére:
"Vége az estimesének, tűnés fogmosni, mint maci, oszt alvás, holnap reggel suli!" -Néztek, mint a moziban.
:o)
No, jó, ez nem konyhatrükk, de a törökméz annál inkább!
Sosem mertem nekifogni.

Előzmény: öreg_néne_b (98780)
dulci Creative Commons License 2020.01.07 0 0 98781

Köszike! :)

Előzmény: jégkirálynő (98775)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!