Köszi a segítséget.Igen a felszínt jelenti,de akkor ezt most hogy írjam le?Németül tanulok nem angolul,nem nagyon értem mi van oda írva...mi mit jelent.
Szerintem fontosabb megoldani a matekpéldát, mint bemenni a kórházba. Lehet, hogy radikális vagyok, de tényleg így gondolom. Persze ha haldoklik az illető, az más, de ennek esélye kicsi. Ha nem haldoklik, de nincs magánál, akkor fölösleges bemenni. Ha pedig nem haldoklik és magánál van, akkor a telefonban meg lehet magyarázni, hogy másnap megyek be, vagy a halaszthatatlan dolgot meg lehet beszélni a telefonban.
A gond az, hogy volt a srácnak több órája és nem volt hajlandó elővenni egy vonalzót, szögmérőt, meg egy ollót. Minimálisan sem volt hajlandó együttműködni. Baromira nem tudom és nem is akarom megérteni.
Szerintem fontosabb megoldani a matekpéldát, mint bemenni a kórházba. Lehet, hogy radikális vagyok, de tényleg így gondolom. Persze ha haldoklik az illető, az más, de ennek esélye kicsi. Ha nem haldoklik, de nincs magánál, akkor fölösleges bemenni. Ha pedig nem haldoklik és magánál van, akkor a telefonban meg lehet magyarázni, hogy másnap megyek be, vagy a halaszthatatlan dolgot meg lehet beszélni a telefonban.
A gond az, hogy volt a srácnak több órája és nem volt hajlandó elővenni egy vonalzót, szögmérőt, meg egy ollót. Minimálisan sem volt hajlandó együttműködni. Baromira nem tudom és nem is akarom megérteni.
A valós számok halmazán az egyenletednek nincs megoldása (a komplex számok halmazán meg nem egyértelmű a köbgyökvonás):
A bal oldal x>0 esetén negatív, továbbá a derivált vizsgálatával látszik, hogy a függvény szigorúan növekszik x<1-gyök(5) esetén és szigorúan csökken 1-gyök(5)<x<0 esetén. Ezért a bal oldalnak globális maximuma van az x=1-gyök(5) pontban, ahol is az értéke (20gyök(5)-44)1/3, ami kisebb 1-nél.
de, simán lehet. kérdés: nem jobb-e rendelkezni alapvető algebrai ismeretekkel, és akkor nem kell emberismeretre hagyatkozni? a gurunak nem volt választása, zoli barátunknak van.
Ha jól értem azt állítod, hogy L lapszámú A felületű konvex vagy nem konvex poliéder térfogata meghatározható a lapszám és a felület függvényében, és erre adtál egy képletet.
Ez nem igaz. L lapszámú és A felületű poliédert lehet konstruálni mindenféle térfogattal. Pl. képzled el, hogy egy kifelé álló tüskét 'beülre nyomhatsz', máris kisebb lesz a térfogata ugyanakkora felszín esetén.
Segítenénk, ha hagynád. Az nem igazi segítség, hogy a válaszokat megadjuk. Ahogy a régi kínai közmondás is tanítja: Adj valakinek egy halat – jóllakattad egy napra. Tanítsd meg halászni – elláttad egész életére.
Elvárom, hogy elővegyél egy madzagot, egy ollót, egy vonalzót, egy szögmérőt. Mi fontosabb dolgod lehet mára, mint dolgozni az életmentő feladataidon? Mint mondtam, sok idő van még estig. Amennyit írtál, már rég megcsinálhattad volna, követve az utasításaimat.
te láthatóan meg akarod úszni a dogot. szerinted a matematikát valami gonosz összeesküvés kényszeríti rád?
amikor nepálban voltam, részem volt egy kínos élményben. a vendégház tulajdonosa egy olyan tradícionális keleti bölcsember volt, erős családfő, gurunak szólította mindenki. mindig nagyon nyugodt, magabiztos és tekintélyes volt. amikor fizettünk, kiderült, hogy kénytelen vagyok rúpiával és dollárral vegyesen fizetni, mert rúpiám nem volt elég, dollár meg csak nagy címlet volt. lényeg a lényeg, előre kiszámoltam, hogy hány dollár és hány rúpia kell, és papíron ezt odaadtam neki. ám a guru nehezen tudta követni, elmondatta még egyszer, elmélyülten gondolkodott. ekkor jöttünk rá, hogy nem tud számolni. feszengve ültünk ott pár percig, a guru eljátszotta, hogy nyeregben van, ő irányítja a dolgokat, majd kínosan sok idő múlva bólintott, hogy rendben van. fogalma sem volt róla, hogy átvertük-e, de nem volt oka kétségbe vonni, ellenőrizni viszont nem tudta.
a guru valószínűleg sose járt iskolába, nem volt rá lehetősége. kíváncsi vagyok, mit szólna, ha elmondanám neki, hogy nálunk ingyenes, sőt, kötelező iskolába járni, de van, akinek nem fűlik a foga hozzá.