Pontosan. Csak azért írtam ezt a párbeszédet le mert előkerült ez a Norbi szál egy kérdésben, a negyedik rész egy említése most a 11.-ben kapott több értelmet.. aztán nem biztos, hogy mindenki emlékszik így a negyedik részre, mint én se..
Az 1. rész közepén Alter törzszászlósként jelentkezik Bordásnál, miközben az egyenruhája váll-lapján három csillag van, amely főtörzszászlósi rendfokozatot jelez.
---
A 3. rész elején Bordás őrnagy megérkezik a rendőrörshöz autóval, leparkol nem messze a bejárattól, de amikor két perc múlva kilép az ajtón, és elindul gyalog az utcán, az autója már nincs a helyén.
Lehet, hogy nem tudta korábban az ügyvéd, hogy Bordás a "tettes", de ezen ismeret nélkül is eleve úgy érkezett be az örsre, hogy lehetett tudni, utálja Bordást.
Ezen a Norbi halála körüli új ismeretek már nem rontottak túl sokat.
A Malek névről a hangzása alapján nekem Csehszlovákia jut az eszembe. Ha feltételezzük, hogy a főgonosz mondjuk a Felvidéken született, akkor könnyen megmagyarázható a magyar nyelvtudás. Azért is logikusabb lenne, mint a szerb származás, mert amikor a történet szerint KGB elkezdte kiképezni, akkor a csehszlovákoknálk a keményvonalas Gustav Husák-féle pártvezetés állt az ország élén, amelynek nagyon sok tagja szlovák származású kommunista volt (a csehekben kevésbé bíztak Moszkvában 1968 után). Jugoszlávia viszont a hetvenes években, a Tito-korszakban finoman szólva nem volt a Szovjetunió szövetségese.
Viszont amikor , már nemtomhanyadik részben kihallgatta, majd főbe lőtte azt a ...nem is tudjuk, kit, akkor az hozzá szerbül beszélt. Ez persze lehet azért, mert a színész, Földi László, ottani születésű, mindenesetre, míg meg nem értem, hogy miért történt, addig hibának tartom. Pedig amúgy épp azt bírom a sorozatban, hogy ügyelnek a részletekre...
Egy másik fórumon meg Nagy Nemzeti Színházi Maffiát sejtenek a film mögött, mert hogy Stohl, Hollósy, Csoma( az ál-karbantartó), Jordán, Schmied, sőt Balikó ( Malek) ottan tagok, sőt , igazgatók...vagyis csak egyesszámban: Jordán...
Ez se nagy baj, még kicsinek sem mondanám, mert az említett személyek nagyon jók a filmben. És ez olyan üdítő látvány!
Elfogadom.. de a Bordástól Malekig résznek ez a vékony, fekete. Kálán bá, Móricz, Gergőbá hármasnak hagyományosabb van, nem ilyen vékony sz.r és nem is nyitogatható.. és akkor ott az az ezüst.. az se ilyen vékony izé.. tolakodó reklám meg úgy általában nincs a sorozatban, nem úgy hagyom el a tévét, mint néhány magyar film esetében mikor a lehető legfeltűnőbben virít egy-két logó.. (vagy amerikai filmeknél mondjuk a FedEx..)
1. Most, hogy telefonokat keresgélek.. itt van a negyedik részben, ekkor lesz biztos az ügyvéd, hogy Bordás volt, csak ekkor még a kerék kilövéses részt nem tudjuk meg: Bordás: Te, a Norbi hogyvan? Ügyv(visszafordul az ajtóból): Kicsoda? B: Nagyon jól tudod, hogy kiről beszélek. Ü: Te meg nagyon jól tutod, hogy meghalt B:Én csak azt gondoltam, hogy tartjátok a kapcsolatot, temetőben vagy egy médiumon keresztül.. Ü: Te rohadék, tudtam, hogy Te voltál.. (és ekkor esik neki..)
Kirner beszólogatott Bordásnak, erre az ügyvédnek Bordás ezzel vágott vissza..
Kálmán, Móricz és Gergő bá is más telefonnal (bár ezt már csak unalmamban, ha már utamba akadt..). Szvsz ez Kriszta mobilja, ilyen keverés nincs.. monnyuk akkor miért nem vette fel?
Kicsit nézelődöm előző részekben.. Bordás, Mike, Szivar, Kolonics s ha jól nézem még Malek is vékony, fekete, összecsukhatós (nem vagyok otthon a telefonokban..) típussal nyomja, az asztalon viszont ezüst telefon volt a zárójelenetben Kriszta mellett.. no, még keresnem kell egy Krisztás telefonálos jelenetet is :)
A ki ráadásul mindig kamu infokat szállított..(mármint a hosszú), így nem csoda, hogy elzavarta. Amúgy nekem eleve nem jönnek be ezek a "nagy kommandósok". A múltkor is hogy beszólt már a kopasz köcsög, hogy szájbarúgja Móriczot :) Mostanában meg épp azon gondolkoztam(meg régebben is már), hogy milyen emberek mennek el rendőrnek, határőrnek stb, milyen kiüresedett, szolgalelkű emberkék lehetnek. Én épeszű emberről el nem tudnom képzelni, hogy beálljon rendőrnek(na nem nyomozónak, hanem verőlegénynek, tömegoszlatónak pl) Smasszerekről nem is beszélve. Ezek olyan "szakmák", amit szvsz nagyon meg kéne fizetni ahhoz, hogy oda normális emberek menjenek. SZtem nem véletlenek az utóbbi időkben kiderült rendőrbűnök, meg a smasszer leszúrta a barátnőjét.. Egyszerűen felhígult a szakma a szar fizetések miatt. Már kevésbé szelektálnak az jelentkezők közt. MEr tegyszerűen kell az ember, jelentkező meg kevés. Így sok faszkalapot is kénytelenek felvenni. Ez amúgy minden szakmára igaz.