Ebbe a topikba többségében betegek és hozzátartozóik írnak. Sajnos előfordul, hogy a betegeket gátlástalanul kihasználni akaró fórumtagok (csalók) privát levélben különböző hatástalan csodaszereket ajánlanak a topikban megjelenő új betegeknek.
Tartsd meg a véleményed, mert itt nem kellene rémiszteni a reménykedőket! Vedd már êszre, hogy amit itt kommunikálsz, unkulturált írások. A sok eszmêletlen marhaságaid itt nem nyerő! Te érzésem szerint semmien formában nem vagy érintett és ha csak beszélgetni jöttél ide, rossz helyen vagy.
Sziasztok! Voltam az onkológusnál, és Ő azt mondta, hogy kéri a PET-CT vizsgálatot. Két héten belül jön a telefon - mert ebben az esetben is érvényes a 14 napos szabály. Addig zabszem, para, egyéb. Mondjuk pár két napja köhögök, és a bal vállam megint fáj, ha felemelem. De bízom benne, hogy csak világtalan zaj (vaklárma) az egész.
Ennek semmi értelme. Azt pedig rákbetegek és -hozzátartozók topikjába leírni, hogy a kemo megölte az ismerőseidet, nemcsak butaságról, de érzéketlenségről tanúskodik. Én itt be is fejeztem.
Ha nem vizsgáltatod ki magad, megbolondulsz a félelemtöl. A bizonyosság még mindig jobb, mint a találgatás. Egyébként az is lehet, hiogy semmi dráma nincs a dolog mögött.Itt kérdezhetsz bármit ezzel kapcsolatosan, de mi nem tudjuk megállapitani, mi a gond. Mit akarsz alternativ cuccal gyógyitani, ha nem tudod, mi bajod? Tehát menj orvoshoz és drukkolok neked, hogy minden jó legyen. Ha van diagnózis, akkor eldöntheted, hogyan tovább, milyen kezelésben bizol.
Ezzel a szorítás sál már voltam a körzeti és gégésznel, de semmit n csináltak. Frontint írt még nolpazat hogy lehet a szorongás vagy reflux ennyi! Azóta se segített semmi, minden nap érzem amíg el nem alszok, de ahogy felebredek megint érzem! Nemtudom hová menjek még el!
Olvasom miket írsz, s nem értelek. Amikor eldöntöttem, hogy kivizsgáltatom magamat, éreztem, hogy valami nagyon nem jól működik a testemben. Tudtam, hogy valami baj van. Ha Te is ezt érzed, akkor nem értem, miért nem megoldásokat keresel, miért kifogások mögé bújsz?
Azért, mert könnyen csöngethetnek az ajtón, hogy jó napot kívánunk, azt ugye tetszik tudni, hogy készfizető kezes tetszett lenni egy adásvételi szerződésben, és hát a vevő felszívódott, úgy hogy tetszik nekünk fizetni 10 millió Ft-ot 30 napon belül, köszönjük, további szép napot...
Sajnos félek, hogy valami komolyabb, azért nem merek lépni se! 😕Régebben tettem fel kérdést már, hogy 1 éve érzek a torkomban is vmit, félek hogy vmi áttét és azt érzem! 😕
Ez nem pattanás, nem is látni semmit a nyakamon! Csak ha lehajtom a fejem és az allkapcsom alól jön ki, akkor megtudom fogni, tiszta kemény van kB 1-2cm és kisebbek, de nem vettem észre h nőttek. Néha fáj is, félek h komolyabb.
Szia! Ha több mint 10 éve ott vannak és nem nőnek, nem szaporodnak, akkor nagyon picuri az esélye annak, hogy bármi rosszat akarnának. Látens tanácsa a bőrgyóhyásszal jó, de én inkább gégészhez fordulnék, aki valószínűleg megultrahangozza és ha indokolt, továbbküld egy fej-nyak sebészhez mintavételre.
Szia! Így látatlanban dőreség lenne bármit is írni, de elképzelhető, hogy lipóma, vagy egy befelé nőtt óriási pattanás, csak mivel már olyan régen ott van, elzáródott a csatornája, és összeaszott, elveszítette a nedvességét, és így kemény lett. Az a tanácsom, hogy menj el egy dermatológushoz, Ő tutira tudni fogja. Amúgy pedig, ha tudod mozgatni anélkül, hogy bármilyen fájdalmat éreznél, azaz nincs kontraktusban a környező szövetekkel, akkor szinte biztos, hogy nem daganat!
Fiatal koromban nekem is volt egy ilyen gyulladt pattanásom, ki akartam nyomni, de gyakorlatilag belenyomtam a szövetekbe, és ott nagyra nőtt, betokosodott. Nem fájt évekig, majd egyszer csak el kezdett fájni. A bőrgyógyász vágta fel szikével, és kipucolta. Ma már nyoma sincs. Amúgy a combom belső felén volt.
Sziasztok! Létezik olyan hogy már több mint 10eve vannak vmi csomók a allkapcsom alatt, nem zsír csomó sem nyirok csomók. Ha lehajtom a fejem akkor tudom megfogni, kemény akkora mint egy üveg golyó!Lehet valami komolyabb? Van itt akinek volt nyaki vagy fej daganata? Köszönöm
Minek? A nevem mindenki ismeri, mert a weboldalam is a saját nevem. Azon ott van az email címem is. Fent vagyok a Facebook-on, ahol ott van a telefonszámom és a lakcímem. Nincs titkolnivalóm. Egyébként is utólag már nem lehet szerkeszteni.
Ritkábban tudok írni, mert ez a covid kicsit felforgatja az életemet (eü.-ben dolgozom), közben pedig az apósom állapota is sajnos rosszra fordult, (neki agydaganata van, igaz jóindulatú, de hatalmas térfoglalással és gyors növekedéssel), a nagybátyám pedig covidos lett, az intenzíven fekszik szegény. Sűrűek a napjaim.
Közben megjött a cytológiai eredményem: H-SIL-ről L-SIL-re minősítették amit nagyon jónak gondolok, és azt hittem pár havonta ellenőrzik majd aztán kész. De a doki most megint levett egy újabb HPV mintát, pedig az negatív lett nekem pár hete. Felírt egy Isoprinosine nevű tabl. amit 3x1-ben kell szednem, három hétig aztán egy hét szünet, majd újra. Mindezt fél évig.
Szerintem azt gondolja, hogy tévedett a labor és mégis HPV pozitív vagyok, de én ezt nem gondolnám. Ha pozitív akkor műtét, ha negatív akkor nem. Legalábbis ezt vettem ki a szavaiból.
Már nem félek, úgy lesz ahogy lesz. Hiába akarom, hogy gyorsan túl legyek az egészen (vagy műtéttel, vagy negatív eredménnyel), úgy látszik ezt nem tudom befolyásolni.
Szóval ha nem is írok sokat, azért olvaslak titeket, meg itt vagyok, veletek vagyok.
Szomorúan olvasom a soraidat. Természetesen azt kívánom, hogy ne keseredj el, de azért meg tudom érteni, hogy most mennyire ki lehetsz bukva. Néha olyan jókat tudnék káromkodni, hogy magam is elszégyellem. Persze a düh nem használ, csak nagyon sajnálom, hogy ez történik veled.
Nagyon sokat gondolok rád, írj ha tudsz, hogy mi van veled. Sok-sok energiát küldök neked. A sírás meg néha jó, mert van mikor az embernek kell egy kicsit sajnálnia magát, hogy aztán újult erővel menjen tovább.
Szia! Nem dohányzom 36 éve. Ezért ez nem játszik. Ma beszélek az onkológusommal, és meglátjuk. Korábban azt mondta, ha megint magas, elküld PET-CT vizsgálatra. Pár óra múlva okosabb leszek. Én is remélem, hogy csak vaklárma.
Bocsi, hogy csak most írok, tegnap nem volt rá energiám már. Szóval elmaradt a műtétem, később lesz.
Tegnap felkészítettek műtétre, infúzió, branül, nem ettem, stb. Reggel mennem kellett izotópos megjelölésre ultrahangra, ott volt doktornő is meg az ultrahangos orvos. Előbb megnéztek ultrahanggal, majd bal oldalt lejjebb is találtak echoszegény képleteket, úgyhogy végül a műtét eredeti helyén szúrtak meg, meg itt, amit most láttak. A két szúrás eléggé fájt, meg közben doktornő lemondta a műtétemet is, aztán szóba került a májbiopszia is, ha már bent fekszek, megcsinálják. A májam is gyorsan megnézték uh-val, majd elmentek, na ott felültem és sírtam kicsit, mert fogalmam se volt, hogy mi lesz most. Végül a májamról kiderült, hogy csak egy jóindulatú adenoma van benne, amit uh-val követni kell, úgyhogy ennek örültem. A műtétem meg törölték és nyaki mr lesz jövő héten, utána elvileg műtét meg külső sugár, de semmi pontosat nem tudok még. Hát azért lefárasztott ez az egész, meg haza is küldtek, a nyakam a két szúrástól még mindig fáj... Úgyhogy folytatódik minden, szerintem ez az évem elmegy erre az egészre... A műtét is necces lesz, mert a gégemozgató ideg ilyen hegesedés közt nehezen lesz kipreparálható, úgyhogy féloldali gégebénulás is lehet majd... A bal oldali pajzsmirigyem helyén lévőre akar majd külső sugarat, a jobbat kivenné, amit most találtak, azt még nem tudom, hogy azzal mi lesz, persze erek meg idegek közelében kell ezeknek lennie, nehogy unatkozzon a sebész... Szóval úgy ennyi. Remélem kinyírják a hülye rákot, nekem mindegy mit csinálnak, csak ne legyen ott, úgyhogy minden kezelést elfogadok persze, csak lenne már valami haladás....
Nekem ugyanez van. Csak az áttétet találták meg, a födaganatot nem. Ez gyakoribb, mint hinnéd. Az a baj, ha nincs meg a primertumor, nem lehet kezelni. Sajnálom az ismerösödet és drukkolok neki.
Ezt nagyon szomorúan olvasom :( Részvétem a családnak!
----
Most egy volt kollégámért, barátomért izgulok, küzdünk, akiről sajnos elég későn derült ki hogy daganatos, sajnos kezelést sem kaphat az állapota miatt. Küzdünk érte nagyon! Különös probléma, hogy a primer daganat sincs meg, csak a máj áttét és annak minden vonzata. :(
Nagyon sajnálom, hogy Teérted már nincs közöttünk. Nekem nagyon sokat segített Anyukám betegsége miatt. Sajnos már közel 2 éve Ő sincs velünk. Ő is ugyanazt az immunterrápiás szert kapta, mint Teérted.
Igazad van. Én is visszaolvasásokból ismertem meg őt. Engem 2016-ban műtöttek tüdővel, azóta olvasom a topicot.
Nagy dilemmában voltam akkor a műtéttel kapcsolatban. 2003-ban is látták már a tüdőmben az elváltozást, de mivel nem nőtt nem foglalkoztak vele, csak figyelték CT-vel. A tüdőgondozós doktornő beszélt rá, hogy most már a tüdőműtéteknél is alkalmazzák a videós műtétet. Vegyük ki.
Fenyvesi és Teérted nagyon sokban segített. Felkutatták, hogy kit műtött a csoportból tüdővel Agócs dr. és milyen tapasztalatokat szereztek.
Nagyon családias volt, ahogy a szövettani leleteket, CT-ket, vérképeket elemeztük.
Igen, pont ma olvastam én is a facebookos csoportban, miután itt fel lett téve a kerdés, csak nem voltam benne biztos, hogy publikus, ezért nem írtam be.
Nem, ő meghalt 2014 februárjában, ha jól emlékszem. Akire te gondolsz, nem Yamnika? Visszaolvasgattam a topikot és megtaláltam Fenyvesic írásait Törölt nick néven. Olyan "jó" volt olvasni. És milyen sokan nem írnak már a régiek közül. Milyen rengetegen vagyunk (voltak).........
Írt a lánya Teértednek. Megtaláltam a telefonszámát, amit még 2018-ban adott meg. Akkor úgy volt, hogy egy napon megyünk a Kékgolyóba. Ő a havi infúziójára én a kontrollra, ugyanabba az épületbe.
Akkor felhívtam őt, de mondta, hogy lemondták neki az infúziót. Az egy bevezetés előtt álló készítmény volt, ami nagyon drága volt, de a gyógyszergyárral szerződést kötött a kipróbálásra. Állítása szerint az nagyon jó volt neki.
A telefonszámra most üzenetet írtam neki, hogy mi van veled, mindenki keres téged, hiányolunk.
A lánya írta vissza, hogy múlt hét pénteken meghalt.
Kértem, hogy írjon egy kicsit bővebben. Azt ígérte, hogy jövő héten.
Nagyon szomorú! Monyóka, Fenyvesi, Kornélia, Bercike. Nagyon megszerettem őket a hozzászólásaikból, és most már egyik sem él.
Mindenkinek jó egészséget, amennyire ebben a csoportban lehet.Írok majd. Magamról annyit, hogy 4 és fél éve volt a tüdőműtétem. Azóta minden rendben. Az onkológus azt mondta, hogy jövőre még találkozunk .
Egy másik témájú topikon hasonló idióták tömege van. Aki ezt anno innovációs céllal kitalálta, azt vizes seprűvel kellene hazáig verni, hogy érezze a törődést. Mert ennek az "újításnak" köszönhetően rengeteg a sértettség, a harag és a tehetetlen düh. Hiába óvodás stílus ez, amíg ez a lehetőség működik, mindig lesznek faszparasztok, akik ebben élik ki a frusztrációjukat. Én már túl tettem magam rajta, nem is figyelem, leszarom. Majd abba hagyják előbb utóbb. Vagy nem.
teerted topiclakónk tavasszal, ill áprilisban jelentkezett itt. Hsz.-i mindig tárgyszerüek, előremutetóak és pontos. Ő is leállt az írással, gondolom pipásította az esztelen, bosszantó negatív jelzés, mint ahogy engem is. Már fb-n sem tudom én sem elérni.
Egy pár érteljetlenü folyamatosan negatívot nyomkodó lelki toprongy ebbe éli ki magát, nos igyekszem én is nem etetni őket.
Amúgy talán jól vagyok, kontrollomom nincs 11 hónapja, messze elkerülöm az eü. Intézményeket ameddig csak lehet.
A lehető legjobbat kívánok Neked és minden sorstárnak.
Nem, legalább is mi nem. Szerintem nem lehet rosszabb, mint amit most átélsz, ha beszélsz velük. De itt is beszélgetünk veled nagyon szívesen, ha esetleg ez is segítség lenne.
Nem tudok róla én sem semmit, pár hónapja írt utoljára, és nem látom a fórumban sem azóta. De aki ismeri facen, az utána nézhetne, engem is érdekel, mi van vele.
Szeretnék érdeklődni, hogy a diagnózist követően igénybe vetették-e pszichológus, onko-pszichológus segítségét, és ha igen, akkor mik voltak a tapasztalatok? Gyógyíthatatlan, csontvelőt érintő vérképzőszervi daganatom van. Az életminőségem nagyon leromlott, családomat nem akarom terhelni, de így, egyedül egyre nehezebb.
Igazad van, bocsánat a tévedésemért! Ez azért történt, mert a mellékvese daganatom miatt én kapok - a Berodualhoz hasonlóan, és szintén inhalációs formában - kortikoszteroidot, és ez tévesztett meg. Köszi, hogy szóltál!
van két ciszta meg egy folyadék gyülem, a hegek mellett, a dokit majd kérdezzük róla, de a leletező szerint posztop esemény. Várjuk hogy felszívódjon majd
Természetesen. Kétféle verzióban létezik. Az egyiket párásítókészülékkel kell beszívni. Ezt esténként érdemes néhány percig, hogy éjjel ne ébredj fel arra, hogy fulladsz. A spray változat arra jó, hogy a spontán fulladást megszünteti.
Egy-két befújást kell alkalmazni, ahogyan az asztmások is használják a saját spray készüléküket. De arra figyelj, hogy két veszély is fennáll a Berodual estében. Az egyik, hogy szteroid, azaz ha van olyan jellegű problémád, hogy pajzsmirigy túl/alul működés miatti hízás, vagy ha fokozottan érzékeny vagy a fertőzésekre, ideges típus vagy - gyomorfekély kialakulása -, 2-es típusú inzulinrezisztenciád van, akkor nem szabad szedni! Illetve a másik veszélye, hogy hosszabb távon hozzá lehet szokni. Ezért én csak akkor használom, ha nagyon megerőltető dolgot csinálok. (Például szex :) .)
Gyerekpulmonológus írta fel neki, nem kételkedtem benne és ezt nem is bántam meg :-) Igaz, ő nem sprayként kapta, hanem porlasztóba kellett tenni és egy kis maszkon keresztül lélegezte be. De berodual volt, sosem fogom elfelejteni a gyógyszer nevét :-)
Szia! Teljesen normális dolog, hogy rettegsz és félsz az eredménytöl. Ugyanigy vagyok én is minden onkológiai kontroll elött: remegés, álmatlanság/rémálmok, hasmenés. Remélem, minél elöbb megkapod az eredményt és nagyon drukkolok! Remélem, közben egy kicsit sikerült megnyugodnod.
Szia, a berodual egy nagyon jó hörgőtágító, még a nagyfiam is kapta, amikor még a kisfiam volt, 2 évesen. Nagyon sokat javult tőle az állapota (neki krónikus bronchitisze volt egy szülési komplikáció miatt).
Nekem székletben kimutatott vérzésem volt, nem csináltak belőle nagy ügyet. Én elmentem magán orvoshoz, aki végül is kórházban végezte el a kolonoszkópiát. Bár találtak polypot, de a vérzés spontán jött mindenféle háttér nélkül a vastagbél nyálkahártyájából. Nagyon alaposan megvizsgáltak. Pár gyógyszer szedése után a vérzés elmúlt. Kontroll alatt vagyok.
Ha ne akarod kivárni a szept. 22-t, menj el egy magánorvoshoz. Tudom drága, de megéri, mert tudni fogod, hogy van e valami bajod. Én is kétségbeestem a vérzés miatt, nem kell, ez előfordul, de kezelhető, akármi az oka.
Bár nem azonos okból, de sorstársak vagyunk, mivel engem is műtöttek a tüdőmmel. A helyszín a Kék Golyó volt, az orvosom dr. Agócs László mellkassebész. VATS műtétem volt. Amiért írok, az az, hogy nálam is volt levegővételi probléma, de néhány hónapos intenzív légzésterápiával ez annyira lecsökkent, hogy az év eleéjtől már súlyzózni is tudtam. Igaz, ehhez kellett a Berodual spray is. De a légzésterápia szépen visszahozta a vitálkapacitásomat.
A műtét előtt 96%os respirációs mérés volt, a műtét után ez lecsökkent 74%-ra, majd a nem régen történt biopszia előtt ismét volt mérés, és 91%-ot mértek. Szóval a lényeg, hogy Te is próbálkozz egy kis légzésterápiával, szerintem javulni fog a levegővételed, és csökkenni a terhelésre a levegőhiány. A módszerre találsz a YouTube oldalán rengeteg videót.
Túl leszel rajta. És majd utána eldöntik, hogy kell e még valami kezelés (szerintem nem). De most legalább tudsz konkrétumot. És majd jelentkezz utána, amikor tudsz. Gondolni fogok rád:)
Állítólag ez most nem olyan erős, mint a tavaszi! És ha a fiad nem lakik veletek, remélem megússzátok egy kéthetes karanténnal. Figyeld magad és ha bármit tapasztalsz, azonnal jelezd a háziorvosnak. Kitartást és írj, ha már tudsz valamit. Drukkolok nektek.
Aug.19-én megműtöttek a laphám rákkal. Jobb felső lebeny eltávolítva, mellkas falról "levakarva", 2,3,4.bordából pár cm kivágva. Egyszer jelentkezett levegő áteresztés, akkor a levegő stétfeszítette a fejemet, mellemet. Újra be kellett csövezni. Aug.19-én műtöttek. Már a Korányi Intézetben vagyok. Azt hiszem már lábadozom. Csak terhelésre van nehéz légzésem a COPD miatt. Remélem, még az is javulni fog és még nem lesz szükségem otthoni oxigénre. Itt még muszáj használnom.
Múlt szerdán megvolt minden a műtéthez, meg este az mr is, úgyhogy várom, hogy mikor műtenek. Majd telefonálnak és úgy mondják, meg lesem a várólistát, hátha előbb beírnak... Amúgy labor, ekg, mellkasröntgen volt, meg altatóorvos, altatható vagyok, elvileg a papír szerint 1,5 óra lesz a műtét. Mindenre volt időpontom, úgyhogy 11-re végeztem a vizsgálatokkal, az esti mr volt a problémásabb... Egy lány szúrt meg, panaszkodott egy sort, hogy nincs normális vénám, be is szédültem, pedig már nem szoktam... De aranyos volt, le tudtam dőlni kicsit, aztán csuklóba be tudta szúrni a branült, az fájt is rendesen. Amúgy rendben lement az mr, utána kiültettek, hogy a kontrasztanyag a májba menjen, aztán még 1-2 percre vissza kellett feküdni. Amúgy jó lett minden, meg mondtam a leukoplast allergiámat is, hátha majd valami más kötszert adnak. Majd ha lesz időpont műtétre, írok :)
Ilyenkor én azt szugerálom magamnak, hogy jobb a biztosat tudni, mint a bizonytalant. De nekem is kell 2-3 nap, mire meggyőzöm magam:) Majd írj az eredményről.
Köszönöm a soraidat. 💐 Levették a mintát, és az asszisztensnő ott előttem telefonálta le, hogy sürgősséggel vizsgálják meg. Azt ígérte, hogy még ma eljuttatja az adott helyre a mintát. Most már megnyugodtam kicsit, mert úgysem befolyásolhatom amit látni fognak ott. De délelőtt ahogy mentem a vizsgálatra borzasztó félelem lett úrrá rajtam és ide menekültem vele hozzátok. Már a mult héten is levették volna, de sok volt a munkám, meg azt hiszem tudat alatt húztam az időt, nem voltam felkészülve az eredményre. Baromi hülye vagyok... Lehet, hogy már holnap lesz eredményem, de a héten elméletileg mindenképp meg lesz.
Jó lenne az eredmény tudatában majd arra gondolni, hogy milyen butaság volt a félelmem. Nagyon ezt szeretném. És akkor légyszi jól röhögjetek ki, mert megérdemlem. 😊
Köszönöm a jó szavakat. Hihetetlen és nem is gondoltam, hogy ilyen helyzetben ez ennyire nagyon sokat számít. ❤
Szia! Igen, az volt. De nem aggódom túlzottan, mert akár a gyermekkorban a vérátömlesztés során kapott Hepatitis B fertőzés is okozhat CEA emelkedést. Amúgy is a májfunkciónál a Gamma GT is magas, 76. A többi eredménye viszont jó.
Tudom, hogy ilyenkor nem lehet megnyugtatni senkit igazán, de talán mire ezt elolvasod, túl leszel rajta. Ha még nem, akkor próbáld meg beszugerálni a pozitív gondolatokat a fejedbe. Még hazudhatsz is magadnak:) néha az is segít. És nyugi, nem lesz olyan nagy baj, amit ne tudnának orvosolni.
Tudom, hogy régóta nem írtam, de próbáltam elütni a várakozások idejét a hétköznapokkal. Most pedig szégyenlem magam, de azért írok, mert most megyek az újabb vizsgálatra, és hatalmas erővel tört rám a félelem. Itt ülök a buszon és gyakorlatilag rettegek. Nem a vizsgálattól,hanem annak az eredményétől. Állítólag megsürgetik, hamar meglesz és ez jó, de mi van ha megint ugyanaz a rossz eredmény jön vissza. (Titokban azt remélem az elsőnél tévedtek). Bocsánat, másnak itt ezerszer nagyobb problémái vannak, de muszáj volt valahova fordulnom, hogy próbáljam lenyugtatni magam.
Azért történt egy kis csavar, mert megjött a tumormarkerek eredménye. Míg a CA 19.9 a normál értéken van, addig a CEA 35,1, és ezt az onkológusom aggasztónak találta a CT eredménye ellenére. Ezért e hónap 16-án megyek egy kontroll vérvételre, és ha akkor is magas lesz a CEA, akkor PET CT-re küld.
Szia! Köszönöm szépen, hogy érdeklődtél. Én is utánanéztem. Sajnos nem minden mutációnál jó, és most van a kutatás harmadik fázisa. Leginkább ET-re és Pv-re vizsgálják, MF-re még nem.
Szia! Beszéltem az onkológusommal tegnap, és mintegy mellékesen megemlítettem a Jakavi problémádat. Azt mondta, az imetelstat hiába ígéretes gyógyszer, és bár engedélyezte a hatóság a gyorsított tesztelést - ez általában hat hónapos periódus -, itthon még nem kapni, viszont a Chinoin Gyógyszergyártó cég is kérte a szakhatóságtól az engedélyt a tesztelésre. Ami annyit jelent, hogy két év múlva már valószínűleg itthon is elérhető lesz. Addig A Jakavival kell beérned, mert ez a lehető legjobb szer az MF ellen itthon, annak ellenére, hogy elég sokrétű a mellékhatása. Szép hétvégét!
Tájékozottságod,releváns információid mindig lehengerlőek,az öniróniád/önreflexiód (durci) megmosolyogtatott. Én readonly üzemmódban fórumozok,ha mégis hozzászólok,általában nyomós oka van. Jelen esetben örülök a visszatérésednek és a jó híreknek,amit megosztottál!
Szia! Itt vagyok egyedül, de az országban sem vagyunk sokan. Jakavit szedek, de sajnos nem hozza azt, amit vártunk tőle. Sajnos úgy néz ki, hogy nálam nem működik. Magányosságom az orvosoknál is megvan. Nem tudnak válaszolni a kérdéseimre, tologatnak egymás között. Másfél év alatt a negyedik orvos passzol tovább.
Szia! Szomorúan olvasom, hogy magányosan viseled a betegséged. Ez most azt jelenti, hogy itt a topikon Vagy egyedül, vagy... De azért írok, hogy megkérdezzem: Kapod már az új hatóanyaggal - imetelstat - megjelent gyógyszert? Egyáltalán kapható ez itthon? Mert azt olvastam valahol a tavasszal, hogy a refrakter vagy relabáló myelofibrózis progresszivitását jelentősen lassítja, így a mortalitás idejét jelentősen kitolja, ráadásul az MF nem jut el a myeloid leukémiás szakaszba.
Bocsi, ha belekontárkodom, csak érdekel mindenki sorsa. Akkor is olvastam az oldalt, amikor másfél évig durciba estem.
Megkaptam a mai napon a leletet. A tényállás a következő: a tüdőben a bal oldalon, a hilus környezetében residuális kötegek is megfigyelhetők. a máj densitása kis fokban csökkent a három hónappal ezelőtti CT-hez képest. a bal vese felső kehelycsoportjában egy 2 mm-es kő látszódik.a sigma falán néhány békés diverticulum látható.
Össz vélemény: Rectum resectio utáni állapot. A hepar állományában is kettős resectio történt. a bal felső tüdőlebenyt eltávolították, Lokális recidiva nem különült el. Pathologiás méretet el nem érő lgl. Metastasis nem ábrázolódott.
Egyebekben a korábbi vizsgálattal megegyező státusz.
Saját vélemény: Ezek szerint még nem kell kicsekkolnom, a jogviszonyom határozatlan ideig még fennáll. :DD
Papíron így van, de ha a CT-n lehet napi 10 vizsgálatot, és 14 napra már van 140 daganatos, akkor a 141. és 142. és 143 stb nem fog kapni időpontot. Attól hogy törvény van rá, nem fog megoldódni...
A CT esetében nem így van. Ha pedig mégis, akkor az onkológusodnak kell kérnie a CT-t, ugyanis él a 14 napos szabály.
Azaz, ha a kezelő onkológus kér időpontot, 14 napon belül meg kell ejteni. Ez csak abban az esetben nem igaz, ha még új beteg vagy, azaz még nem vagy benne a rendszerben.
Köszönöm kérdésed, nem érzek semmi negatív elváltozás. A vírus miatt erősen csúszott a féléves kontroll, már a 8 hónap is úszott és beláthatóan nem is lesz semmiféle kontroll.
Mozgog, dolgozkatok és sokat pihenek. Tolom a természetes vitaminokat. Csak példaként; sok a hullott alma, a rosszat kivágom és rostos lét gyártok. Nem hámozom, hisz abba van a vitaminok többsége. Nem sokára az éretteket befőzöm lekvárnak.
Állat tartást megszüntettem mert elszaporodott a patkány, menyét és napi vendégem lett a róka is.
Szóval meg vagyok öregesen, hízok és nyögök a reumám miatt, de 73 évesen kinek nem fáj valamije? 😂😂😂😂
Ez nagyon jó. Már csak a várólistákat kéne lerövidíteni valahogy, mert bizony heteket kell várni ct meg mr időpontra.. . Persze ez csak az én tapasztalatom.
Hát gondoltam történik valami jó, ezért linkeltem ide a cikket.
Nem tudom mennyire hangzatos a hír, de nekem eddigi 9 db CT-m -4 év alatt-, értékelése egy héten belül megtörtént, és a leletet kézhez kaptam. Minden képalkotásom a SOTE készítette.
Sajnos rólam most nincs jó hír, kiújult a pajzsmirigyrákom :/ uh-n láttak egy 6*3*9 mm-es képletet, megszúrták és kimutatták a rosszindulatú sejteket :/. Úgyhogy szeptember 2-án lesznek vizsgálatok, labor, mr, meg ami kell. Műtét lesz, azt mondta doktornő, utána még semmi sem biztos. A rossz ebben az, hogy a tumormarkereim lejjebb mentek, nem is sejtettem, hogy bármi lenne. Az ultrahangos doki látta ezt és ő javasolta a biopsziát, doktornő ki is írta a beutalót és aznap meg is lett az eredmény... Előtte volt egy mellkas ct, azon is látszott. A tüdőm tiszta, a májamban láttak valami csak artériásan látható 1,5 centis képletet, azt is megnézik mr-en. Azon kívül minden rendben volt, vese, csontok, májban meg csak ez, én érgomolyagra tippelek, ami elég gyakori, ahogy olvastam. Úgyhogy kezdem elölről, de tünetmentes leszek megint és kész :)
Köszönöm szépen. Én nagyon reménykedem, hogy valami tévedés áldozata vagyok, de ha nem akkor is jó lenne már tudni a tutit, hogy előre léphessünk. Ez a fránya idő ahogy telik, ez rossz.
Sok erőt mindenkinek, és remélem jól telik a négy napos hétvége mindnyájatoknak.
Jövő hétre lesz csak szövettan. Még mindig nem értik, 16cm volt a legnagyobb irányban az átmérője, teljesen körülhatárolt és elszigetelt daganat, ami ugyan a régi kiújulása, de mégsem, mert ez inkább carcinoma volt mint sarcoma, és a doki telefonban azt mondta, ilyenkor azért "szokás szerint" szoktak utókezelést javasolni, de valószínű nem fognak (úgyse fogadnánk el), mivel sehol semmilyen áttét, szóródás, beszűrődés, semmi. És nem értik hogy lehet, de mivel ilyen kiváló egészségnek örvend, nem bolygatnák.
Nos, akkor ha budapestiek vagytok, és apukád nincs hetven éves, valamint fizikailag egyébként jól van, és 1 hónapnál nem régebbi a CT, akkor Uzsoki kórház, dr. Fekete András, telefonszám: +3614673700. 1715 mellék.
Engem Ő műtött, 4 nap után hazamehettem. Mellkassebész és ezen belül májspecialista. De ha nem Pesten laktok, akkor is fogad. Csak azért, mert nekem is kb. ekkora daganatok voltak a májamban, mint apukádnak, megnézte a CT leletet, és a következő héten már műtött is. Szóval nem lacafacázik. Egy próbát megér.
A ráksejtek többfélék, ezért is van annyi fajta terápiás protokollja. Gondolom, új terápiát fognak javasolni. Persze, hogy egy világ dőlt össze benned, de azt írod apukád egész jó állapotban van, ami nagyon jó és fontos dolog. Nagyon sok kitartást és erőt kívánok nektek.
GeriSoft!
Ti hogy vagytok? Mi van veletek?
Nekem jövő héten vesznek újabb cytológiai mintát. Úgy volt, hogy szeptember közepén, de aztán előre hozták. Lehet, hogy meg is sűrgetik, hogy hamarabb legyen eredmény. Ez dönt el mindent. Zabszem a hátsómban...
A májon és a tüdőn kívül máshol legalább nincs. Az legelább egy minimális jó hír, ha a hasnyálmirigyen nincs? Mert azt hallottam, ha ott van, az nagyon rossz jel.
A májon 20 mm a legnagyobb és 3 db van. A tüdőn 1 db 34x17 mm -es és "számtalan apró néhány milliméteres multiplex" áttét. Ezeket kellett volna pusztítani a Xelodának, de nem használt :(
Ha jól olvasom, akkor a tüdőben is több daganat van? Mert a máj esetében ez nem szokott gond lenni, ha és amennyiben a gócok mérete nem éri el a három cm-es méretet. Bár még azokra is van megoldás (fagyasztás, égetés, alkoholos roncsolás, sugárkapszula), és ha beválik, később jöhet a műtét. De persze nem vagyok sem orvos, sem jós, csak próbálok reményt adni. Voltatok több orvosnál is?
Remélem, így lesz. Arra azért van esély, ha egy áttét újra növekedni kezd, hogy egy másik kezelés hatására újra csökkenjen? Tegnap óta egy világ omlott össze bennem :(
Elvileg erre az a magyarázat, hogy minden daganat sokféle sejtből tevődik össze, és a kemo csak egy részére hatásos, egy részét öli. A többi sejt ellenállóvá válik, és elkezd szaporodni, ettől van, hogy először csökken egy daganat mérete, majd stagnál, majd növekedni kezd, ilyenkor váltanak terápiát. 100%,hogy adnak új kezelést. A vastagbéldaganat valóban sokáig kordában tartható, a 4-5 év sem ritka, persze attól is függ, ki hogy reagál a szerekre.
Igazából azt nem értem, jogyan lehet, hogy ez a Xeloda nevű szer a májban olyan jól dolgozott, több gócot eltüntetett, csökkentett. De sajnos a tüdőben az eddigi 30x17 mm góc 34x17 lett. És 8 hét alatt.
Ugye tényleg megpróbálnak másik kezelést, ha a Xeloda hatástalan? A 4 mm 8 hét alatt nem ad okot reménytelenségre?
Ha van daganat, ami jól kordában tartható, az a vastagbélrák. Ne keseredj el! Nemrég írt ide Monsterbeef, az ő apukája is ezzel küzd, biztos fog tudni megnyugtatót írni! Igen, meggyógyuni nem lehet belőle, ahogy a cukorbetegségből sem, viszont együtt lehet élni vele, méghozzá minőségi életet :-)
Hogy áttétes rákból nem lehet meggyógyulni? Ez ki mondta? Élő példa vagyok. Eddig tizenhárom daganatot szedtek ki belőlem,volt négy életmentő műtétem, és még mindig itt vagyok. Fel a fejjel! Kérdés: műtétről szó sem lehet?
Nekem is duplex májáttétem volt - külön lebenyen -, és hozzá a bal tüdőmben egy 3 cm-es áttét a hilust is érintve, mégis kivették. Tudom, nincs két egyforma daganat, de nem értem, hogy a műtét miért nem jött szóba?
Köszönöm szépen. Tisztában vagyok vele, hogy áttétes rákból sajnos lehetetlen meggyógyulni. Csak még 2-3 szép közös évet legalább adjon nekünk az úr. Hál Istennek nincs legyengülve, jó az étvágya is, és ugye a primer tumor el lett távolítva. Imádkozom, hogy a doktornő is így gondolkodjon!
Ne keseredj el, terápiaváltás lesz, még legalább 5-6 fajta gyógyszer van, amelyeket egymás utáni vonalban (vagy egymással kombinálva) alkalmaznak. Folfox, Folfiri, Avastin, illetve ha a szövettan alapján alkalmas rá, Erbitux, Vectibix, és még ezen túl is van 2 fajta tablettás. Fel a fejjel :)
Végtelenül el vagyok keseredve, teljesen kilátástalannak érzem a helyzetünket. Sajnos Apukámnak áttétes vastagbéldaganatot diagnosztizáltak tavaly augusztusban. Szepremberben megműtötték. Januárban végre elkezdődött a kezelése, Xeloda gyógyszeres terápia. Az első 3 CT gál Istennek jó lett, 30% körüli regresszió. A 4. viszont már stagnálást, 1-2 mm növekedést mutat, főleg a tüdőn lévőnél. A májon több góc is eltűnt, de most ott is stagnál. Máshol hála Istennek nincs áttét. Szerintetek ha ez a kezelés már nem eredményes, kaphat infúziós kemót vagy ennyi volt és semmit nem fog kapni? Tartja a súlyát, jó a kedély-és fizikai állapota. Kérlek, segítsetek :((
Szia! Úgy legyen. Tegnap voltam sürgősségi CT-n, de eredmény az ünnepekre való tekintettel csak 26.-án lesz. És talán az onkológusom tud fogadni 28.-án, de ez majd csak 24.-én derül ki. Dátumok, napok, várakozás. Addig meg az ember seggében ott van a zabszem.
Remélem a dokinak lesz igaza /az se jó de a tobbinél jobb opció/ és nincs semmi új áttét meg primer. Szorítok hogy így legyen és ha biztosat tudsz várom a híreket.
Aki átjár olvasgatni a metal topikba is, az már tudja, hogy megint volt egy műtétem. Semmi komoly, csak kivettek 8 darab nyirokcsomót a mediastinumból, mert beszűrődtek. Tudni szeretnék, hogy milyen típusú. Az onkológusom azt gyanítja, hogy a tavalyi tüdőáttétemből maradtak vissza. Szerintem nem, mert kaptam 7 kezelést Irinotekan 5FU kombóval, amiegy másodvonalbeli szer, és ugyan a nagyon komoly mellékhatások miatt - egész testes izomrángás, kritikus alacsony vérnyomás, mindkét láb alsó részén kialakuló neurológiai eredetű fájdalom -, meg kellett szakítani, viszont az azt követő két CT-n sem volt látható. Úgyhogy ez vagy egy újabb kezdődő tüdő-, mellkas-, vagy hashártya áttétes daganat lesz, vagy egy immár harmadik típusú találkozás primer daganat. De ez utóbbi esetben már tényleg elmehet a tökömbe a kaporszakállú...
Köszönöm szépen. Aranyos vagy. Igen, ha gépközelbe kerülök műtét után, és jobban leszek, mindenképp leírom a történéseket. Mások okulására is. :) Ez talán aug.vége, vagy szeptember. Reményeim szerint az már a szanatóriumi időszak lesz.
Hát kíváncsi vagyok mit mond a doki. Persze ha műtét kell, akkor kell, csak úgy érzem ez a negatív HPV nagyon jót jelent. Valószínűleg majd holnapra racionálisabb leszek, de ma örülök, mert úgy érzem jó felé alakulnak a dolgok 🙂
Atipusos sejtek vannak, ki kell szedni. Igaz az én időmben még ilyen HPV teszt nem is létezett, de vitán felül állt, hogy valami nem egészen jó, szedjük ki. A műtét, amitől nagyon féltem, semmi se volt. 5 nap kórház, altatásban, nem éreztem semmit. Utána minden rendben. Ez nekem így sokkal ésszerűbb volt, mint a szoros ellenőrzés aminek a végén esetleg mégis műtét lett volna. .
Nagyon boldog vagyok ma, mert a HPV tesztem negatív lett 😁
Tudom, hogy az atipusos sejtek azok ott vannak, de szerintem mindíg jó, ha valami negatív. 🙂 Mindenhol azt olvasom, hogy HPV nagy jelentőségű, és ezért most fogalmam sincs mit jelent egy nem jó cytológia, egy negatív HPV teszttel, de örülök.
Lehet, hogy a műtétet is megúszhatom? Van erről itt tapasztalat?
Megint leírom. Menj el egy endokrinológushoz. Ami a nyakadban van, az valószínűleg a pajzsmiríggyel kapcsolatos. Ne akarj mindenáron rákos lenni. Ha étvágyad van és hízol is, valószínűleg nem vagy rákos.
Nemtudom! Pajzsmirigy el más tünetei is vannak nem? Van valaki, akinek volt ilyen tünetei vagy gyomor, nyelőcsőrák ja van? Milyen tünetei vannak neki? 1ev alatt már mast tüntetnek is kellene lennie nem? 29eves vagyok, férfi, étvágyam van, hízni hizok, de nem olyan sokat... Nemtudom mi tevő legyek 😕
Almirenaval értek egyet, el kell menni egy endokrinológushoz, ők valószínűleg kiderítik mi a baj. Egy év alatt már kellett volna más tüneteket is produkálnia, ha komoly lenne.
Jó napot! Szeretnék kérdezni, ha lehetséges? Már 1eve egész nap érzek vmi nyomást a ádámcsutkam és a kulcsontom között, ezt reggeltől estig érzem! Már voltam vele a körzeti és gegesznel ök nem látták semmi, írt fel nolpaza és frontint hogy lehet a sok stressztől lehet, esetleg reflux. De nem igen veszem észre hogy segítene, és már félek hogy vmi komolyabb. Volt itt vki aki ilyet érzet, esetleg gyomorrák, nyelőcső rák vagy vmi tünetei? Vagy 1ev alatt már más tüntetnek is kellene lennie? Köszönöm valaszaikat, és sok egészséget mindenkinek!
Sajnos én nem tudok segíteni, de így ismeretlenül is nagyon drukkolok neked. Ha van kedved és erőd, írd majd meg hogy vagy. Ilyenkor minden kis támogatás jól jöhet.
A csontvégek nem fogják szúrni az izmokat? A hiány miatt kitüremkedhet az izom, ill.mögötte a tüdő. Külsőleg valamennyi deformitásra, gondolom kell számítani.
Köszönöm szépen. Igen megnéztem ezt a videót, de olyan kevés szó esik arról, - vagy egyáltalán - hogy ha ki kell vágni a bordából, az milyen következményekkel és deformitással jár.
Sziasztok! Tanácstalan vagyok. A közeljövőben műtenek a jobb tüdőcsúcsot érintő laphámrákkal, mely a mellkasfalra, ill. a 2-4 borda között rá van nőve. Áttétem nincs. Az orvos jelezte, hogy a hátamon vágnak és a bordából is" ki kell vágni valamennyit, de nem kell pótolni". A neten ilyen műtétet, bordakivágást nem is találtam.
Ez az, amit elképzelni sem tudok és már a dokival sem találkozok a műtétig. Egy borda a mellkascsontból megy hátra a csigolyákig. A teljes félkör kivágása nem "valamennyi". A bordából hogyan lehet kivágni egy darabkát? A megmaradt pár centis rész a levegőben fog állni? Felsértheti a kitüremkedő tüdőt. Valaki, fel tudna világosítani?
Elég fájdalmas dolog, állandó fájdalomcsillapítót kell szednem. Vagy a lapockám fáj, vagy a mellem mögött nyilall. Nagyon várom a műtétet.
Ma telefonált a laborba a nőgyőgyászat, mert hogy meg lettek eredmények de sajnos azt mondták ott, hogy az én mintámat még tovább kell vizsgálniuk. Ez vajon jót vagy rosszat jelent? Vagy semmit?...
Észbontó. Semmi felelősségvállalás, csak tologatás ide-oda. Rettenetes. És ha nem vagy ilyen talpraesett (és kétségbe), akkor senki nem csinál semmit?
Na, ezen én úgy sem tudok segíteni, jobb is elfelejteni, ha lehet. A fő, hogy nemsokára otthon lesz daganat nélkül és sérvek nélkül, és élhet még boldogan. És ez a lényeg. Örülök neki, és kívánom, hogy gyógyuljon gyorsan, de óvatosan:)
Nem kezdem az elejétől, a sikertelen beszólogatásoktól :)
Mikor elegem lett és a háziorvos megemlítette, hogy van egy betege, aki az Ungár profhoz ment maszekban, akkor elkértem hol rendel (DMC) és kivertem egy azonnali időpontot nála. Ugyanis akkor ugrott be, hogy ő műtötte. Neki elmondtuk mi van, ő felhívta az Orbán dokit aki anno intézte a műtétet (szóval '14-ben Orbán dokinál derült ki a baj, és Ungár profhoz tolt be, most meg fordítva), és kértek együtt egy azonnali műtéti előkészítő kivizsgálást. Mivel az eredmények kiválóak voltak, és mindkét doki tágra nyílt szemekkel csodálkozott, felhívta a prof a legjobb tanítványát, mert neki tele a naptára, és benyomta másnapra hogy intézzen neki műtétet.
Ha idéznem kell a telefon beszélgetésből:
- itt ül velem szemben egy beteg, (akinek ekkor és ekkor ez és ez volt a baja), van most egy fejméretű daganat, és már eleve nem szoktam hozzá, hogy olyanokkal beszélgessek, akinek ilyen van, de hogy semmi panasza, és ilyen kiváló egészségben van, úgy gondolom mindenképpen meg kellene ezt oldani, mert megéri
Na így. Persze a Máté doki betojt, hogy mi van ha nyirokcsomó, vagy éren van, és ott vérzik el, de amikor kiderült hogy bent hagyták a petefészket, akkor egyből nézett egy jövő heti időpontot, hogy jajjdejó akkor innen ered.
Most meg már ő is mosolyogva megy hozzá, hogy milyen jól van...
Szóval hát azért nem akarták megműteni anno, mert szarul volt, most hogy "jól van" megéri, nem rizikó. Szóval ha betegek vagytok, ne menjetek orvoshoz, csak ha jól néztek ki.
'14-ben műtötték, akkor is akartak utána kemot, nem egyezett bele, és 3 évig panaszmentes volt
'17-ben mikor kiderült a baj, akkor már azzal kezdte az orvos, hogy ebben az állapotban a műtét kizárt, sugár ekkora daganatra kizárt (de azt főleg nem engedte volna, miután az anyjának is szétégették a bőrét...), és talán a legerősebb kemo ér valamit. Ekkorra már 5 hascsapoláson túl volt, és a doki is, meg orvos barát is mondta, ezt nem lehet húzni. Elfogadta, miközben már ezzel párhuzamosan hallottam róla, és elkezdtem "ezen dolgozni", de egyrészt nem volt honnan venni és nem volt idő sem, mire felépítjük az adagolást. Közben a kemotól még rosszabbul lett, a másodiktól majdnem leállt a veséje, mert elbaszták, ugyanazt az adagot kapta -20kg fogyás után mint elsőre, holott ttkg/microgramm az adag, és ott leálltunk, ekkor mondták hogy akkor sorry, nem tudnak mit tenni, 1-2 hónapig még elhúzhatja.
Jobban lett, majd '18 elején lett ismét rosszul, ekkor kapta a katétert, ismét azt, hogy nem tudnak mit tenni, akkor már a kemot sem javasolták, mert nem bírta volna ki szerintük, és 1-2 hetet mondtak egy hospice beutalóval együtt. Mondván intézzem az otthonit, mert a várólista 3-4 hét
Na ez eltartott 2,5 hónapig, utána jobban lett, és azóta köszöni jól van, csak ott volt a daganat, ami semmilyen tünetet nem okozott, elmúltak az áttétek a hashártyáról, a májban kiderült csak ciszta van, és nincs hasvíz.
A legnagyobb probléma a hasi sérve volt, mondjuk az tényleg két jó nagy görög narancs méretű volt, de senki nem mert hozzányúlni, és kistarcsáról azzal küldték el, ez nem vitális kérdés, hanem kényelmi kérdés. Hogy nem tud enni, meg hány. Fa...a
És végül sikerült elérni hogy akkor kiveszik a daganatot, bár a doki előre nagyon tartott tőle, és befoltozzák a sérvet.
Amikor kiderült '14-ben, már FIGO III a besorolás volt, egy közeli nyirokcsomóban találtak rákos sejteket, ezért több nyirokcsomót kivettek. De a petefészket bent hagyták, ezért lett a mostani daganat. '17-'18-ban IV b besorolás volt.
namost '17 július közepe óta kezdte a cbd-t de mire felépült a teljes mennyiségű adagolás, az olyan szeptember közepe lett, kb ekkor állt el a hasvíz először. Ezután december végén váltottunk, más adagolás, és beviteli mód, lehet ez is okozhatta a hirtelen rosszabbodást januárra, nem tudom, a nagy kutató szerint egyébként mivel ekkor drasztikusan megnőtt a daganat, lehet hogy nem nőtt, hanem beindult az elhalási folyamat, és a sejtfalók indítottak be egy ilyen reakciót, gyulladás is okozhatja. mert utána '18 nyarára meg felére ment össze a daganat, és megjelentek benne meszes, elhalt területek, amire a radiológus annyit írt a leletre "inhomogén, benne inakítv területekkel (meszesedés? Terápia?)"
Nekem ez a rész volt az igazi válasz. Persze az akkori onkológus szerint "spontán immunrendszeri javulás, és végre elpusztítja a sejteket" haha, spontán elmegy a daganat? A mostani doki szerint meg "égi gondviselés" és szerencse
Szerintem nem. De azért mielőtt bárki fejest ugrik bele, készüljön fel, hogy mindennél többe kerül. Az összes átverős nem működő "csodaszernél" többe. És az egyesület révén sajnos nagyon sok olyan emberről tudok, aki már nincs velünk, pedig ezzel küzdött érte.
De az is mond valamit, volt egy kicsit idősebb hölgy, ő amikor a 2018-as Cannabicumon találkoztunk (egy két napos orvosi kannabisz konferencia volt több nemzetközi előadóval a magnet házban), akkor már 10 éve élt együtt ugyanazzal a döggel. ugyanaz a fajta méhtest rák volt, mert neki és páromnak kevert sarcoma és carcinoma is volt, aminek az összes orvosi részletezésében átlagosan 6 hónap a túlélési rátája, az 5 éves túlélési bőven 10% alatti. és a kiújulás kezeléssel 50-60%, anélkül 80% feletti. Na az a hölgy 11 évet húzott le a kiújulás után, szintén együtt élve a daganattal. végén úgy tudom keringési és légzési problémák vitték el szegényt.
spoiler: Eredmények: A betegek átlagéletkora 68,51 (49–90) év, átlagos BMI: 30,22 (20,90–37,22). Komplett reszekció utá- ni recidívát 6 esetben diagnosztizáltunk (ebből 4 beteg nem fogadta el a sugárkezelést), átlagosan 15,52 (6–36) hónap elteltével, távoli metasztázist 5 esetben, átlagosan 19,2 (8–32) hónap múlva. A teljes túlélés átlag 11,92 hónap (1–75). Hat beteg jelenleg is daganatmentes. (ha elolvassátok végig, kb ez a 6 beteg lehet akiket I. stádiumban elkaptak)
Párom az első műtéttől számolva a 79. hónapnál tart III. stádiumból műtve.
Ritkák, posztmenopausában fordulnak elő. A myometriumot ínfiltráló, polypoid tumorok. Carcinomás és sarcomás elemek keveredése jellemző. A carcinoma komponens általában rosszul differenciált mirigyes struktúrájú, a sarcoma komponens lehet homológ, ilyenkor endometrialis stromára, fibrosarcomára, vagy leiomyosarcomára emlékeztet, de tartalmazhat heterológ komponenst ( porc-, zsír-, csont-, vagy harántcsíkolt izom szövetet) is. Nagyon agresszív, rossz prognózisú tumorok, bár a homológ forma kissé kedvezőbb kimenetelű. Ezek a tumorok nem csak az uterusban keletkeznek, az ovariumban és a medencén belül is kialakulhatnak.
5.2.3. Adenosarcoma
A kevert malignus Müller-cső eredetű tumorok variánsa, amelyben a mirigykomponens szövetileg nem mutatja a malignitás jeleit. Egyesek az endometrialis stroma sarcoma variánsának tekintik."
Kezelési megoldásoknál: "
5.9. Kemoterápia Az adjuváns kemoterápia szerepe vitatott, A és B evidencia szintű közlemény sem ismeretes. Még I stádium esetén is kb. a betegek felében kiújul a daganat, előrehaladottabb stádiumok esetén kb 90%-ban várható a recidíva (DiSaia). Kiújulás 90-96%-ban a medencén kívül keletkezik, leginkább a has felső részében (69%), a tüdőben (60%), csontban (24%) és az agyban (4%). Hasi szóráskor a kiújulás 25%-ban található a májban, lépben és aorta melletti nyirokcsomókban. A méhtestsarcoma leginkább a tüdőbe ad áttétet, erre külön kell gondolni. A daganatkiújulás ellenőrzése, mint méhtestrákos betegekben (ld.2.2. pontot)."
Higgyétek el, semmi kitaláció és/vagy túlzás nincs abban, amiket írtam eddig is. És abban sem, lélekben hányszor éreztem azt, hogy ajándék minden nap, és hányszor éreztem azt, nincs tovább. Mi ezzel küzdünk itt fent. És ezzel az eredménnyel.
Azt még én kívülállóként hozzátenném, hogy GeriSoft akkor kezdett el a CBD-ről komolyabban kutatni, amikor az orvosok lemondtak a feleségéről. Tehát amíg a nyugati orvoslás módszerei javulást ígértek, az volt a prioritás (javíts ki légyszi, ha nem pontos).
Szia, ez ennél bonyolultabb, nem a boltban kapható 5-10%-os olajok jönnek szóba itt. Leginkább amit egyből most gyorsan felejts el az MLM-es szarok, K...way és társai.
Ha tényleg érdekel, írj emailt, és kifejtem. Itt is pár kommentben írtam, de mivel "sárkányfűárus" jelzőt kaptam érte, holott NEM ÁRULOK semmit, csak segítek, főleg a MOKE tagsági (és egy hete már elnökségi tagsági) posztom miatt is távol tartom minden nemű kereskedelemtől CBD-vel kapcsolatban, csak tanácsot adok.
De leginkább kezdd el olvasni a https://orvosikannabisz.com oldalt, rengeteg cikk van, több ezer, és a keresőbe beírva a betegség nevét, lehet releváns cikkeket találni, hiteles kutatási forrásokkal, nemzetközi kutató/orvosi forrásokkal. Nem titokfája meg világérdekességei és társai oldalak, mert ott is már jönnek a reklámmal átitatott clickbait cikkek.
Ne haragudj, hogy a nagy örömödben zavarlak, de szeretnék érdeklődni a cbd olajról amit használtok. Hol lehet kapni, hány %-ost használtok, és úgy általában, miért pont ezt használjátok? Ja és, hogy melyik fajtát, mert a neten többfélét is találtam. A segítségedet előre is köszönöm.
További javulást a párodnak, neked meg sok erőt kívánok.
Bocsáss meg, lehet rosszul olvastam vissza. Ezek szerint kivették a daganatot is és a hasfal rekonstrukció is kész, és most már csak lábadozik dagi nélkül? Ha ez így van, a legjobb hír. Türelmet és jó gyógyulást kívánok neki. És még sok örömöt a sok kínlódás után.
A hozzászólásodat olvasva, azt hiszem teljes nyugalommal kijelenthető, hogy a 20 éved garantálva van! :-) Hatalmas pozitivitás sugárzik az írásodból. ( Már ha tegezhetlek. Élőben sehogy sem állna rá a szám, csak így virtuálisan)
Kemény küzdő vagy, mert tényleg brutál. amin átmentél.
Az én anyukám sem egy nebáncsvirág, de azért a mostani döntésének több oka is van. Ő egy jófej, vidám, belevaló nő, de sajnos a mozgásában erősen korlátozva van. Neki 8 csavar van berakva a gerincébe, és mostanra nem sokat tud járni, állni stb. Otthon megfőz (sokszor azt is csak ülve), meg el van a házban, ellátja magát, de fürödni, vagy boltba menni, vagy akárcsak a sarokig sem tud egyedül, és mindig le kell ülnie. Ilyen állapotban 2 és fél évig ráncigáltam, húztam-vontam szegényt fel ide Pestre, orvostól orvosig, mert a mindent is megakartam próbálni, nehogy elveszítsem. Eközben pedig egy olyan orvost fogtunk ki az OOI-ban, aki öt percnél többet soha nem áldozott rá, csak ukázokat adott, hogy így műtét, meg a karácsonyt sem éri meg stb. Volt CT, PET CT, bronhoscopiás szövettan és cytológia, és mindig mindent megcsináltunk amit a doki kért. Cserébe soha nem kapta meg anyu a kérdéseire a válaszokat, pedig az ő életéről volt szó, és jogosan érezte, hogy joga van tudni, mit miért és hogyan. De például a bronchoscopia nem az OOI-ben volt, amikor telefonon megkérdeztem az eredményt a dr.-nőtől aki végezte a beavatkozást, és mondta, hogy negatív a cytológia meg a szövettan is, borzasztóan megörültem, erre közölte, hogy nem kell ám annyira örülni, mert ez csak azt jelenti, hogy ott nincs baj ahonnan a mintát vette... Mi van??!!
Az OOI-s dokihoz végül elvittem az anyut a magánrendelésére is, hátha ott 5 percnél több idő jut rá, és tud válaszolni a kérdésekre, de akkor is csak az ukázok voltak.
És mivel a daganat nem nőtt, az anyu pedig belefáradt, és gyakorlatilag a mindennek a vége az lett, hogy nem is tudják mi ez, ezért vágjuk fel, így anyu azt mondta, hogy nem. Úgy gondolta, hogy 70 évesen puszira nem vágattatja fel a mellkasát. Igazából nincs is baja vele. Jól van, egyedül a mozgáskorlátozottságát tűri nehezen, mert mindig is egy aktív, jövő-menő és türelmetlen ember volt. Azt hiszem megkönnyebbült, hogy döntött és nincs ez a hercehurca. Ő már csak ott szeretne nyugalomban éldegélni a kis falujában (ahová pár éve költöztek le apukámmal, mert amúgy tősgyökeres Pesti az anyukám), jókat enni, pletyizni a szomszédokkal, és túl lenni apukám halálán, akit tavaly novemberben vesztettünk el egy munkahelyi balesetből kifolyóan.
Azt hiszem megérdemli a békét, és csak reménykedni tudok abban, hogy tényleg jól döntött. A saját szempontjából biztosan...
Na szóval 2kg feletti a gyerek :) Mármint az a fejméretű daganat. És tényleg petefészek, jobb, a balt teljesen elnyomta, ezért nem volt már rajta egy korábbi leleten sem a petefészek, tudjátok amikor listázzák, epe ilyen, vese olyan, máj amolyan, és petefészekről egy szó sincs. Ezért.
Elvileg a hasfal rekonstrukció is sikeres, több kisebb sérve is volt már emiatt.
Minden más teljesen rendben van, már az összes nővér meg a doki is érdeklődött, hogy "tényleg csak a cbd olajat szedte?" meg persze a gyógynövényei. Mondjuk azt még nem lobogtatta bent, hogy amúgy ÁEK-n végzet természetgyógyás és fitoterapeuta, de azt már kiszúrta a főnővér hogy fejlesztőpedagógus és ment tanácsot kérni.
Szóval ilyet még ott nem látott senki, hogy nem kap orvosi kezelést, és ekkora daganattal nulla áttét, és kitűnő egészségnek örvend. Most majd gondolkozhatnak.
Ma már sétálgatott, és kérdezte a nővéreket, nincs-e konditerem valahol :) És előkerült a gluténmentes étrend is.
Látod, itt van a "mi lett volna, ha"! Édesanyád története kapcsán mondom: már itt öreg róka vagyok, 4 éve beugrott a fogínyrák, megszereltek, sugaraztak és 73 évesen húzom az igát. Lehet még nem értél történésemhez, nos röviden tehát: rák felfedezés, két héten belül műtét, összes fog ki, jobb oldali állkapocs ki, nyelv fele ki, nyelv fele ki, rengeteg szövet, mirigy, ideg ki, 52 db sugár dózis. Külső látványt nagyjából emberi formára az arcom elfogadható kőrszakállal fedve.
Viszont azóta sem érzek semmilyen ízt, csak a látvány és illat segít, a meg a tudat hogy egyáltalán meg tudjak enni bármit is, persze fog nélkül.
Annak idelyén nem agyaltam, 100 %-ban csak az orvosok tanácsait követtem. Nem fogadtam el semmit, bármilyen akár segítő jellegü házi "jó tanácsot", sőt saját magam kiagyalt "orvosi" okoskodást.
Szóval, még itt vagyok.
Nagyon sajnálom Édesanyád, a 12 év nagyon jó, és az akkori kemó elutasítás nem tudni, jó vagy rossz döntés volt. Viszont a 70 év nem lehet kizáró ok, ha élni akar! Persze, az Ő döntése, tiszteletbe kell tartani, akkor, ha lehet, legrosszabb döntés.
1984-be kiütött a stroke, szóval volt bőven döntési kényszer. Eddig nem bántam meg.
Azt hiszem a mindig a pozitív úton sikerül járnom, szoktam mondani, "nekem még 20 évig minimum kell élnem"!, ha Őseim génjeit hordozom.
Itt vannak és voltak sokan, akiknek sokkal rosszabb volt, mi a szerencsésebbek közé tartozunk, ha lehet itt egyáltalán szerencséről beszélni. Ez köszönhető az itteni jó orvosoknak. Meg még sok mindennek.
Hát nektek aztán kijárt a "jó" - ból. Le a kalappal, mert ennyi mindenen keresztülmenni, mégis olyan összseszedettnek tűnsz itt a neten. Pedig sem hozzátartozóként, sem betegként nem könnyű ez az út, és neked mindkettőből jutott.
Nekem az anyukám mellett nem kellett megtapasztalnom a rák rosszabbik arcát (már ha nem csak az van neki...), mert neki az első dögöt (mandularákja volt), kioperálták mindenféle nyirokcsomókkal eggyütt, és mivel áttét nem volt, nem ment bele a kemóba. Ennek 12 éve. Ami meg most a tüdején van, az 3 éves, a PET rosszindulatúnak mutatta, de 3 év alatt sem nagyon változott (sőt volt amikor kissebbnek látták), és a PET nem is látott máshol semmit. Nem akarta, hogy 70 évesen felvágják, kemót azt előre mondta, hogy soha, így most nem foglalkozik vele, és ezzel egyenlőre nincs is panasza. Így aztán nem igazán ismerem azt amin itt ti többiek végigmentetek, vagy mentek. Persze a rettegésen kívül, mert én amíg anyu azt nem mondta, hogy eddig és ne tovább, mindent megmozgattam ami tőlem telt, hogy segítsek neki. Viszont a döntését elfogadtam és belenyugodtam.
Nekem volt egy parotis tumorom, füldaganat, sikeres műtét után semmi bajom, kivéve, hogy most serceg a fülem és fáj. És volt méhnyakrákom, amit már írtam. De én nem magam okán vagyok tulajdonképpen itt, hanem férjem révén, neki hólyagrákja van (volt?!?!?), illetve később laphámcarcinoma miatt levették a fél orrát, de az is rendben(?!?!?!?) van most (úgy láttam a napokban, az orra másik felén is van egy). Szóval saját akaratunktól függetlenül van elég tapasztalatunk, ami igazán nem hiányzott egyikünknek sem. De hát ez van. Járunk kontrollra és reménykedünk, és ha lehet, nem foglalkozunk vele.
GeriSoft feleségének az esete tényleg nem egyszerű és nagyon sajnálom, mert nem biztos, hogy mindezen keresztül kellett volna mennie. Reméljük a vége jobb lesz.
Nekem októberben van a szülinapom. Remélem ajándékba már a műtét utáni szövettan is meg lesz, és az lesz benne, hogy minden rossz eltávolítva. Most ez lenne a legszebb ajándék.
Igaz, hogy szép fogsort akartam szülinapomra, de lemondtam a fogtechnikust, meg a szájsebészt, mert nincs most ahhoz is lelkierőm, hogy a fogaimat húzogassák, meg stb. Nem baj, azt majd utána. Jó lesz az karácsonyra is 🤗
Nem sértelek meg, ha pár szóban megkérlek írd le mi történt veled? Annyi mindent olvastam itt az utóbbi napokban, hogy már összefolyik minden. Ráadásul GeriSoft-ék esete kicsit megviselt, és egy kicsit felfüggesztettem a visszaolvasásokat.
De persze, csak, ha ez nem okoz neked rossz érzést.
Teljesen normális és tudom, milyen nehéz várni. És ilyenkor kellene határozottnak lenni a dokinál, de ki meri kockáztatni, hogy a doki megharagszik rád, ha sürgeted. De nekem is novemberben fedezték fel és csak januárban, a születésnapomon műtöttek. Szülinapi ajándék egy jó kis beöntés volt:)
Igen, értem, csak most én is kicsit nyűgös vagyok, mert egy hónap volt a levételtől az eredményig az idő, aztán most még három hét a következő eredményig, és akkor még csak esetleg arról fogunk beszélni, hogy mikor legyen a műtét. De már azt is pedzegette a dokim, hogy még előtte még egyszer veszünk mintát, ami megint három hét... Megy az idő, és mindeközben meg a testemben dolgozik valami, aminek nem kéne.
Azt hiszem ma nincs valami jó napom. Normális az, hogy egyszer nagyon optimista vagyok, egyszer rémült, mint egy kis nyuszi, máskor meg mérges?
Erre konkrét választ tudok adni. Mostanáig nem dolgozhattak a 65 éven felüli pathológusok. Sokáig csak a legsürgősebb szövettani vizsgálatokat végezték el a covid miatt. Ennek ellenére a maradék halálra dolgozta magát. Aztán enyhítettek a szigoron és egyszerre annyi vizsgálatot kértek, hogy nem mentek haza a munkaidő lejártával, sőt szombaton is dolgoztak, hogy valamennyire el tudják végezni az időigényes vizsgálatokat. Ugyhogy nem vakarják a ......., ilyen a magyar rendszer, nemrég mehettek vissza a 65 éven felüliek.
Ez azért nagyon gáz, hogy a szövettanok így elhúzódnak. Tényleg nem akarok bántani semmit és senkit, de csoda, hogy vezető halálok a daganat? Hát ennél a betegségnél az idő nagyon sokat számít.
Anyósom kétszer utazott fel habókra a szövettani eredményéért, mondták neki, hogy bocsi, sok a beteg, kevés a patológus. Most, közel 2 hónappal a műtétje után nélküle ült össze az onkoteam, tegnap tudta meg, hogy holnapután kezdi a kemót. Agyrém.
Engem is elért a magyar egészségügy:( Múlt hét óta serceg az a fülem, ahonnan a tumort eltávolították. Múlt hét óta próbálok időpontot kérni, sikertelenül. Most már fáj is egy kicsit. A péntek és a hétfő az egész nap azzal telt, hogy megpróbáltam telefonon elérni egyrészt a járóbeteg rendelést, másrészt a klinikát, ahol műtöttek. Esélyem sem volt rá, mindig foglalt volt. Ma végre sikerült időpontot szereznem, de csak péntekre. Ez már tényleg elviselhetetlen. Régen adtak időpontot a recepción. Most azt sem lehet, csak a rendelőben, a doki nem gyógyít, hanem telefonon időpontot egyeztet. Röhej.
Mindannyian kedveltük Fenyvesicet, pont ezért, én személy szerint szeretném, ha úgy maradna meg az emlékezetemben, ahogy ismertem, bármiféle privát info nélkül.
Nekem eleve nagyon furcsa, ahogy nullkilométeres nick-kel privát infókat akarsz megosztani egy elhunyt barátodról.
Nekem Fenyvesik öreg cimborám volt. Gondolom, sokan szerettétek olvasni, még ha megosztó is volt a személyisége. Hadd osszak meg veletek egy kis privát infót vele kapcsolatban.
Sajnos ismerem ezt a rettegést, ahogy sokan mások is közülünk. Még jó, hogy te erős vagy!
Azért ez nagyon elkeserítő. Hiába végeztetnek el mindenféle vizsgálatot, ha nem figyelnek oda eléggé az egyénre. Nem irígylem (nem is sajnálom) az orvosokat, az is lassan már olyan szakma lesz, mint egy ügyfélfogadósé. Csak éppen életekért felelnek. Ez a mostani 4 beteg 1 óra alatt javítana a dolgon, ha nem lenne mégiscsak buta kötöttség. Akinek nem szükséges a negyed óra, azt miért nem adhatják másnak. Arról nem beszélve, hogy ma egész nap nem tudok telefonálni, időpontot kérni, mert állandóan foglalt a vonal.
Glutén és laktózérzékeny vacsora, 2020 magyar kórház.
És ne mondjam hogy ba...ák meg a.......
Reggel 7:45-re értünk oda, covid teszt kötelező befekvéskor, 8:00. össze kellett várni mindenkit a földszinten, ez olyan 16 ember egy 20nm-es váróban. Nesze b+ 1,5m...
az orvos 9-re megjött, majd röhögve a mintavételes fiolával terel mindenkit az alagsorba, ahol leveszik a mintát, szóval röhögve mondja a portásnak mellettem, hogy "viszem túristákat, csak nincs nálam a színes esernyőm"
Lemennek az alagsorba, leveszik a mintákat, majd mindenki visszamegy a földszintre, ahol megkapják a papírt.
Tényleg én vagyok a hülye, ha azt gondolom, ez ÉRTELMETLEN???!?!?!??!?!
Nagyon sajnálom, mert én a saját tapasztalatomról írtam, úgy látszik mi mindig kifogtuk a jó orvosokat. Az én két daganatom és férjem két daganatát is időben diagnosztizálták, jól kezelték, mindketten stagnálunk. Jól vagyunk.
Ez a másik, minden pénzünk ráment az ingyenes orvosi ellátásra. Mert sajnos a jó orvosok sem képesek csodára, ha júliusban kérik a CT-t, azt szeptemberre kapnánk, pénzért pedig 5 napon belül. És még sorolhatnám. De bár csak ezen múlna.
A férjem egy nyaralás alkalmával nagyon rosszul volt. Fájt a mellkasa, gyenge volt, de közben kicsit meg is volt fázva, köhögött. Azt gondolta nátha vagy ilyesmi. Hazajöttünk, de már nem volt a régi, séta közben hát, mellkas fájdalom, mindíg meg kellett állni stb. Innentől másfél évig járt orvostól orvosig. Azt mondták jó a szíve, tüdeje, terheléses ekg is jó, majd kitalálták, hogy gerinc, de ott sem találtak semmit. Aztán egyszer nagyon rosszul lett, mentőt kellett hívnom. Stabilizálták és vitték az intenzívre, szívkatéterezést csináltak és kiderült, hogy épp a második infarktusa közepén van.
És bizony így már olyan mértékben károsodott a szíve, hogy se stent műtét, se baypass műtét sem semmi nem kivitelezhető. Egy fantasztikusan jó, hihetetlenül okos, családszerető, humoros emberről beszélünk, aki most több maréknyi gyógyszerrel működik, segíteni már nem tudnak, és a gyógyszerek mennyiségével is már elértük a plafont. A továbbiakban már a gyógyszerekkel sem tudják manipulálni az egyre romló életminőségét.
Minden nap hálás vagyok, hogy még itt van nekünk, hogy nem adta fel a humorát, és dolgozik és programokat szervez, és szeret minket. És közben rettegek minden nap érte.
Ezt csak azért írtam le, hogy tudd, hogy átérzem a helyzeteteket, mert persze nem tökéletesen ugyanaz a két történet, de hasonló.
"Ennek ma már egyértelműnek kellene lennie, és felelőtlen az a nő, aki nem jár évente vizsgálatra."
Párom évekig járt nőgyógyászhoz, pontosan azokra a panaszokra jelezve, amiket utólag mind olvashattunk a méhtestrák kapcsán. Az orvosnak nem tűnt fel, és csak okoskodott, és amikor észrevették mi van, akkor 2 héten belül azonnal műtötték is.
Szóval ja, tök jó a rendszeres orvos látogatás (pénzért maszekban ugye) tényleg! Ja, nem...
Darazsak: csak szakember! ha lódarázs tényleg, mert az többszázas/ezres kolóniában él. Ha hozzá hasonló de kisebb papírdarázs (padlásdarázs) annak kisebb fészkei vannak, 20-50 max 100-as lélekszámban, de sok kis fészek lehet.
Ennek ma már egyértelműnek kellene lennie, és felelőtlen az a nő, aki nem jár évente vizsgálatra. Nem csak ő halhat bele, de a családját is tönkreteheti. Nagyon jót teszel azzal a bloggal!!!!!
Kiderült, hogy a szobaerkély zsalu és a fal közé fészkeltek be, úgy egy emeletnyi hosszan. A gondnok azonnal intézkedett, délután jön az írtó, nekünk viszont most teljesen bezárva kell lennünk egy panelbe. Kibírhatatlan a meleg. Mondtam is, hogy ma rántotta lesz az ebéd mert én így biztosan nem főzök csak majd este, ha lesz itt levegő.
Köszönjük, mi jól vagyunk, szerencsére van klímánk, így élvezzük a hűst a lakásban.
Darazsakkal mi is kínlódtunk, nem kevés pénzért, de kiírtották őket, mert nem lehetett másképp megoldani, rossz helyre telepedtek. Sajnos ugyanez történt egy méhcsaláddal is, nem tudták kicsalni a királynőt.
Ami a paradicsomokat illeti, már túlzásba viszik a terméskészítést, nem győzöm szedni a kis golyókat:) viszont gyümölcsfákkal is próbálkozni kellene, a nappaliban még van hely:DDDDDD
Kedves GeriSoft! Hogy vagytok, hogy viselitek ezt a meleget?
Syssy! Mi van veletek?
Chillout (remélem jól írtam), nálatok mi a helyzet?
Mi az éjjel ebbe a kánikulába, teljesen becsukott ablakok mellett kényszerültünk átozzadni az éjszakát, mert valami lódarázsfészek költözött a közelünkbe, és egyszercsak elkezdtek berepkedni a nyitott ablakon, vagy 4-5 darad. Jó megtermett, ilyesztő zümmögők voltak, úgyhogy éjjel fél egyig csatáztunk velük itt a lakásban, aztán mindent becsuktunk, hogy ne jöjjön több. Ma majd megnézem az utcáról honnan jöttek és szólok a gondnoknak, hogy tegyenek valamit.
A tegnapi napot azzal töltöttem (persze a munka, kis túlóra, család közt fel-fel bukkanó szabadidőmben), hogy valamennyire megismerjem ki mivel küzd közületek. Úgy érzem tartoztam ezzel nektek. Természetesen nem hiánytalanok a visszaolvasásból származó infóim, mert ez így egyben borzasztó tömény.
Pozitív gondolkodású vagyok, de nagyon emocionális alkat, úgyhogy az érzékeny kis lelkem egyenlőre még fel sem tudta dolgozni az olvasottakat. Olvastam ugye a fórum első 8 évét, és mélyen érintett az is, de mindenképp más, hisz az benne van a kis agyacskámba, hogy azok a dolgok már megtörténtek. A tegnap olvasottak nagy része viszont épp most történik, most élitek meg. (Idecsöppenve, és a nagy befogadóképességgű lelkemmel pedig egy picit én is...)
Megerősített viszont abban, hogy, amit mind a doki megteszem, gyorsan-hamar, vágják ki vagy mit tudom én, és aztán letudom, nem lesz bajom, mert én úgy érzem számomra csak ez a megoldás, mert én feleannyira sem lennék képes mint amiken ti, vagy szerettetek átmegy.
Kicsit most meg kell nyugodnom.
De minden virtuális erőmet küldöm felétek.
Nekem most megtáltosodva nagyon sok van.
Syssy!
Ha a paradicsomtermelést tönkretesszük, akkor jövőre a paprikatermelést is meg kell céloznunk 😁
Èrdekes, amit a paradicsomról irtál. Amikor megkaptam a nyavalyámról az itéletet, volt egy alig élö virágom, egyetlen száraz levele volt. Egy lyukas kétfillérest nem adtál volna az életéért. Elhatároztam, hogy ez az életvirágom. minden nap cseppenként öntöztem, simogattam és most már szép növény lett belöle. Tehát sok sikert a paradicsomhoz és sikeres, teljes gyógyulásat kivánok!
Ez is biztosan igaz, de én itt vagyok, 18 évvel a műtét után se stroke-om, se csontbajom nincs. Nekem is vannak mini bogyóim, mi már ettünk róla:) Állítólag ez télen is folytatja a tevékenységét. Tönkre fog menni a paradicsom kereskedelem:)
Ne feltételezz mindenben rosszindulatot. Többeket érdekel itt a sorsod, én örültem, hogy láttam, posztolsz máshol. Jobbulást és kitartást a küzdelmedhez.
Na ezt például nem is tudtam. Érdekes info. Viszont az oszteoporózis is hasonlóan köthető a méh inaktivitásához.
Na, én ilyenkor készülök a dolgozóba. Iszom a kis kávém, és az ablakomba megjelentek az első koktélparadicsomok 😁 Akkorák még mint egy borsószem, de úgy megörültem nekik. Az első panelban nevelt paradicsomaim. Azt hiszem azt jelzi ez, hogy nem lesz semmi baj.
Mindenkinek hasonló szép napot kívánok (amikor majd felébredtek) 🙂
A rendszeres menstruació segít megakadályozni a vas felhalmozódását az erekben, ami a szívroham gyakori kiváltó oka. Épp ezért gyakoribb a szívroham férfiaknál, mint nőknél.
Hát, mivel hívatlanul mentem oda (aug. 18.-án kellett volna legközelebb találkoznunk), ilyen mélységig már nem kérdeztem bele... Annyit azért mondott, hogy nem mindegy, hogy a körmünket vágjuk le vagy a karunkat.
Tudom, hogy itt senki nem akar befolyásolni. 🙂 Sőt! Ennek a topiknak az a varázsa, hogy első kézből kap tanácsokat az ember, olyanoktól, akik tényleg megtapasztalták a dolgokat vagy így, vagy úgy. Most jó éjszakát kívánok, és holnap igyekszem visszafogni magam az ide írásban. 🤗
Erre a mondatra:azt mondja, hogy az egészség szempontjából nem mindegy hogy van e méhem vagy nincs. volt valami konkrét magyarázata?
A te döntésed, senki nem akar befolyásolni, mi csak azt mondjuk el, amit mi tapasztaltunk a saját testünkkel. Remélem nem lesz semmi baj. Igazán akkor fogsz megnyugodni, amikor már tudod a konkrétumot, mikor lesz a műtét, stb. Írj, amint megtudsz valami konkrétumot. Addig is szorítunk neked:)
Köszönöm a válaszokat. Hát ma visszamentem a dokihoz, egyrészt mert a férjem folyamatosan rágja a fülemet, másrészt, mert tegnapelőtt gyakorlatilag se köpni se nyelni nem tudtam, de összefüggő, átgondolt kérdéseket feltenni biztosan nem. A férjem azt nem érti, hogyha én teljes méheltávolítást szeretnék, akkor miért kell a teszt eredményeket megvárni hiszen az idő. Szeretném ha megnyugodna, úgyhogy feltettem a kérdéseimet a dokinak. Arra jutottunk, hogy első körben semmi képpen sem szeretne kipakolni engem, inkább a protokoll szerint járna el, mert azt mondja, hogy az egészség szempontjából nem mindegy hogy van e méhem vagy nincs. Természetesen az első műtét során ha kiderül, hogy a kötőszövetbe bejutott már a dög ( én erősen hiszem, hogy nem), akkor mindent kivesz. Ugyan pont a "még egy műtétet" szerettem volna elkerülni, de az az igazság, hogy bízom ebben az orvosban. Nem bagatellizál, de nem is csinál hattyú halálát a bajomból. Engem pedig ez megnyugtat. Szépen, türelmesen válaszol a kérdéseimre, ami szintén fontos nekem.
Megkérdeztem tegnapelőtti mintákról is. Azt mondta, hogy azért kell megvárni az eredményeket, mert egy eredmény nem eredmény, a HPV-ről pedig valami olyasmit mondott mint amit _chillout írt nekem róla. Úgyhogy most mondtam,- az én amúgy végtelenül racionális, okos, higgadt férjemnek,- hogy a következő két-három hetet amíg megjönnek az eredmények, próbáljuk meg szépen a megszokott kerékvágásban eltölteni, és bízzunk az orvosban. Mondta, hogy hát jó, jó, de azért ő nyugtalan marad. :-)
Talán most egy kicsit lehiggadnak a kedélyek, amire nekem most úgy érzem, hogy nagy szükségem van. Érzem is a bajt meg nem is, és inkább most jegelném az eredményekig a dolgot.
Elkezdtelek visszaolvasni titeket. Kemény...
Tudjátok ( Boszorka még biztosan emlékszik), volt itt az elején egy hölgy, nevezetesen Úrnő, aki az édesanyjáért vívott emberfeletti harcot. Ő emlékeim szerint virtuális lisztet adott, ha kellett marékkal, ha kellett vödörrel. Ennek az volt a jelentősége, hogy mindenkinek van valamennyi lisztje (energiája, lelkiereje, szeretete stb.), és amikor másnak kellett, adott belőle, amikor viszont neki volt fogyóban, akkor ő is kapott másoktól.
Nem biztos, hogy tökéletesen magyaráztam itt el most ezt a dolgot, de szerintem a gondolat nagyon szép.
Azért írtam ezt le, mert úgy érzem nekem most még rengeteg, rengeteg lisztem van, és amíg így van, szeretnék adni belőle nektek, mert mindnyájan hősök vagytok a szememben, legyetek bár betegek, vagy hozzátartozók. /Én meg kispiskóta vagyok hozzátok képest/
Teljesen megértem a férjedet, én hasonlóan jártam el férjem ügyében, mert nála minden perc számított (invazív lesz, vagy nem). És a rokonai miatt is érthető a siettetése. Tudom, nehéz neked most ez, de őt is értsd meg, neki sem mindegy. Az csak az én véleményem, ebben csak te tudsz dönteni, de szerintem ne akard olcsón megúszni. De a doki úgyis megmondja, mit javasol. A hormonháztartással kapcsolatban, hát nem tudom, én használtam 5 évig a tapaszt, (igaz, ezt már betiltották, de még élek:DDDDD), soha se hőhullámom, sem egyéb tünetem nem volt. Jól vagyok a teljes "felszerelés" nélkül:)
Nagyon kedves vagy, hogy ennyire megörültél nekem. Igen én vagyok az a régi rettenetesen öreg Boszorka.
Ha csak simán a méhedet veszik ki, ahhoz rendszerint még a hasadat se fogják felvágni. Petefészket, a hormonok miatt bent hagyják ha lehet. Nálam maradt. Összesen 5 nap kórházzal járt a dolog, utána semmi változást vagy hiányt nem éreztem.
Ha a hpv pozitív, továbbra is fennáll az esély a mehnyakrákra, tehát nagyobb kockázatú csoportba esel. Pozitív hpv-vel mindenképp harcolj a méheltávolításért.
méhtest rák volt az alap ok. azt kivették, kiújult a bent hagyott petefészken valószínű.
A műtéttel kapcsolatban: a gerinccsavarozás kisebb műtét, hidd el. nekem volt két normál porckorong sérv műtétem, az csavar nélküli, a csavaros kicsit több. De a has felvágása teljesen más problémákat vet fel, értem ez alatt a másnapi harmadnapi nagydolog kérdését, és rájössz, mennyi mindenre kell a hasizom, ami tiltakozik a legkisebb feszülés ellen.
pl a normál sérvműtét első kedden volt, szombaton mentem haza, második csütörtökön volt és vsaárnap mentem haza. Ez után meg 10 napot volt bent párom, eleve 4-5 nap mire a csöveket kiszedik.
Jaj! Azt elfelejtettem megkérdezni, hogy valaki nem tudja e, hogy a HPV teszt eredménye mit befolyásol. Mert azt értem, hogy ha az pozitív, akkor hajlamos vagyok a dögre, de jelen pillanatban amikor már ott vannak ezek az atipusos laphámsejtek, nem tudom mit számít még a HPV, hisz itt most már nem igazán megelőzésről beszélünk. Vagy mégis? Én ezt nem értem. Sajnos a nőgyógyászatban nem vagyok otthon, de hátha valaki tud valamit ezzel kapcsolatban.
Hálás vagyok a segítségedért. Dr. Máté nevét feljegyeztem. Egyenlőre könnyű a helyzetem, mert én kórházban dolgozom. Ugyan már nem vagyok nővér ( lásd: csavarok a gerincemben), csak egy betegfelvételis, de könnyen találok orvosokat, de a plusz infó soha nem tudható mikor jön jól.
Megkérdezhetem mi történt a pároddal? Igaz vissza is olvashatok. Meg is teszem, de ha van kedved pár szóban leírni, akkor szívesen olvasnám. Mikor lesz a műtét? Ígérem együtt drukkolok veletek, hogy minen rendben legyen.
Mindenkinek sok erőt kívánok, és köszönöm, hogy befogadtatok.
Én hálás vagyok, hogyha bárki ír nekem, ugyanakkor ha már itt "szomorítom" a társaságot, nagyon is érdekel kivel mi van, kinek mi a története, és pár jó szóval segíteni is szeretnék, amint megismerem a sorsaitokat. Köszönöm amit a műtéteddel kapcsolatban írtál, ezek nagyon lényeges infók egy tapasztalatlan embernek.
A férjem nem attól fél, hogy mi lesz a műtét után, hanem attól, hogy telik az idő, és nagy baj lesz. 19 éve vagyunk együtt, van egy 16 éves fantasztikus fiúnk, és tényleg szerencsés vagyok mert nagyon szeretjük egymást, és most a világot szeretné felforgatni miattam.
Magától a műtéttől nem félek, estem már át ennél nagyobb műtéten is ( négy csavart operáltak a gerincembe). Most is úgy vagyok vele, hogy kiveszik, kész, az élet megy tovább. A kényesebb kérdés, hogy azt még le kell csatáznom a dokival, hogy mindent vegyen ki, mert az ő terve csak a csonkolás, mivel azt mondja, hogy gyakorlatilag a méhszájam gyönyörű, hiba nincs benne. Számomra ez azt jelenti, hogy nagyon az elején kaptuk el, tehát mégis van értelme az évenkénti rákszűrésnek, de nem akarok kockáztatni.
A férjem érzéseit pedig megértem, mert két rokonát is a dög vitte el, de a "pörgése" ezzel kapcsolatban most nehéz nekem, hisz megnyugodni szeretnék, higgadtan menni az úton.
Ráadásul én a neten úgy látom, hogy akár sima ügy is lehet ez a dolog, és olcsón megúszhatom.
Dr. Ungár prof (magánban dunamedical), vagy a csapatából Dr. Lintner (ők műtötték párom 2014-ben), illetve Dr. Orbán akit vagy az Ady u rendelőben vagy a jahn ferencben találni, ők egy csapatként egymást segítik, illetve most a SOTE-n Dr. Máté műti majd párom, Ungár prof azt mondta, az ő tanítványa volt, és ha bármikor baja lenne saját magának, azt szeretné Dr. Máté műtse. Azért ez remélem jelent valami.
Ahogy mások írták, "kívülről" semmi nem fog látszani, felépülés után minden a régi lesz. Viszont ha már kipakolnak, jobb ötlet a teljes, mert előfordulhat, hogy más szerven lesz valami. Páromnak a protokoll szerint (40 alatti volt) bent hagyták a petefészket, miközben minden mást kiszedtek. Csak a hormonháztartása miatt hagyták bent. Most 99% emiatt kell újraműteni, ez az alapdaganat oka.
A műtét után bizony nagyon szar lesz 1-2 napig, de fel kell majd kelni amikor mondják, és sétálgatni, hogy mozogjanak a szervek, ne kötődjenek össze.
Bár Boszorkának írtál, engedd meg, hogy én is elmondjam, amin átmentem. Nálam is találtak sajnos csúnya dolgokat, úgyhogy B.prof úgy döntött, teljes eltávolítást (méh és petefészkek is) fog végezni. Én teljes pánikban voltam, nem gyerek miatt, hanem azt hittem, már nem leszek nő. De mivel arról volt szó, hogy rákkal, vagy nélküle, nem volt kérdéses, hogy mit fogok választani. A teljes eltávolítás után nem mondhatnám, hogy igencsak fürge voltam, de pár hét után már minden rendben volt, és amikor a szövettanit megkaptam, na akkor születtem harmadszor . Ami pedig a nőiességet illeti, senki nem mondja meg rólad, hogy milyen műtéten estél át. És ami a férjedet illeti, nos neki sem kell elkeserednie, ugyanolyan nő maradsz, mint eddig voltál:) Maga a műtét semmi, altatásban csinálják, tehát nem lesznek fájdalmaid. Utána sem, legfeljebb egy darabig kellemetlen lesz felkelni és lefeküdni, de ez pár hét. Utána viszont nyugodtan és boldogan alszol, mert nem kell már azon aggódnod, hogy mi lesz, ha........ Úgyhogy fel a fejjel. És bár az idő nagy úr, annyira azért nem vészes a helyzet, 1-2 héten már nem múlik. Aludj nyugodtan, jóéjszakát!
Egyszerűen nem hittem el, hogy Te válaszolsz nekem! :-) Igazán megtisztelve érzem magam. Mint írtam, az elejétől kezdtem el olvasni ezt a fórumot (most 2007 márciusánál tartok), és az érzéseim miatt ragadtam itt, soha nem gondolva, hogy írni is fogok ide. És most Te írtál nekem, akit szinte már ismerek, mert már a legeleje óta segíted tanácsaiddal az ittlévőket. Mindíg meghatott ahogy írtál a férjeidről, és hogy milyen nyíltan tudtatok beszélni egymással a betegségükről. A PET CT eredményeket (anyukámnak volt ilyen) is miattad tudtam a helyén kezelni. Hát ezért üdvözöllek ilyen melegen. Picit jó érzés, hogy egy ismeretlen ismerős még most 2020.-ban is itt van, és segít, még akár nekem is. (Remélem nem lőttem nagy bakit, és Te vagy az a Boszorka, aki a régi. Ha mégis akkor bocsánat. Kicsit meg vagyok zavarodva tegnap óta amióta fejbekólintott a diagnózisom...)
Igen, a műtéttel kapcsolatban már eldöntöttem, hogy nem szeretnék csak csonkolást, mert nem akarom, hogy a fejem felett lebegjen a mi van ha... 43 éves leszek idén, (jobban esik a 42 :-) ) gyermeket már nem szeretnék, és mivel anyukám már túl van egy mandula rákon, és most a tüdejében van egy csúnyaság ( amit nem akar kezeltetni már), bizonyára a hajlam is meg van bennem a "dög",( ahogy ti nevezitek), kialakulására. És ahogy mondod, határozott leszek az ügyben: mindent kifele belőlem.
Azt hiszem a férjem rosszabbul tűri ezt az egészet mint én. Én már higgadt vagyok, csak a félelem nyomaszt, de ő azt szeretné, ha már legalább holnap operálnának, mert aggódik. Most rávett, hogy menjek el egy másik orvoshoz is, másodvéleményért, mert nem érti miért kell megvárni a HPV eredményt, ami még két hét. Három hét mulva lenne jelenésem a dokimhoz, és ha hozzá vesszük, hogy majd egy hónapos az a minta, ami gebaszt mutat, tényleg hosszúnak tűnik az idő, mire bármi történik. Na majd összeszedem magam.
Bocsánat, hogy hosszú vagyok, ez nagy hibám, és tényleg nem akarok túltengni itt a fórumon, csak annyi gondolatom van, amit muszály valahol higgadtan kiadnom magamból.
Mindenkinek sok erőt. Ha nem bánjátok, én már itt maradok veletek.
Tisztázzuk itt a dolgokat, mert úgy érzem, hogy hazugsággal, vagy holmi skizofréniával vagyok vádolva.
Ad egy: Én én vagyok és nem a látogatóm. Annyira talán megismerhettetek az évek során, hogy NEM SZOKÁSOM más bőrébe bújni. Vagyok olyan egyenes és karakán, hogy ha jelentkezni/írni akarok valamiért, akkor azt a saját nevemben teszem. Nem találok ki egy karaktert. Aki régebbről ismer - mint például Te is- , az tudja, hogy nekem NINCS családom, nem is volt soha, és ezért nincs gyermekem vagy unokám sem. Ilyen lelketlen gazember nem lehet valaki, hogy ilyesmivel szórakozzon.
Akkor remélem, ezt tisztáztuk!
Ad kettő: Valóban négy napig lélegeztetőgépen voltam a múlt hónap végén, mert a műtött tüdőm maradékában folyadékgyülem alakult ki, ennek oka még mindig nem ismert, ezért vagyok a kórházban. Ha szükséges bizonyítanom, akár képet is kirakok.
Ad három: Az úriember, aki engem keresett, azért kutatott fel, mert az édesapja nagyon beteg. T4-es stádiumban van a vastagbelében a daganat, a tüdőáttétje pedig III-as. Tanácsot kért - mivel én túléltem már négy nagy műtétet, és a tüdőmben volt az egyik áttét-, hogy kihez-mihez forduljon, mert el vannak keseredve. Mivel a Kék Golyóban az Agócs nem vállalta a műtétet a vénára húzódás miatt, és mivel a kemoterápia nem használt, azt tanácsoltam Neki, hogy keresse fel a debreceni klinikán dolgozó professzor asszonyt, Ő kidolgozott egy új fajta eljárást, azzal talán lehetne mit kezdeni.
Remélem, MINDENKI kíváncsiságát kielégítettem!
Jelenleg lábadozom, és elhihetitek, hogy ahogyan eddig is tettem, a jövőben is az utolsó pillanatig harcolok.
Először is kérj időpontot egy olyan jó nőgyógyász magánrendelésére, pl. Dr. Pálfalvi, Prof Ungár, Dr. Kia stb. másodvéleményért, aki benne van a szakma fősodrában és ismeri az újabb eljárásokat is, mielőtt kés alá feküdnél. Mert ennyire kezdeti stádiumban elcsípve valószínűleg egy szakember által elvégzett kisműtéttel elkerülhető a radikálisabb műtét. https://www.facebook.com/groups/261846677345434/ Itt minden infót megkapsz ez a csoport pont a betegekért van, nekünk is sokat segített anno.
Negyven valahány évesen volt ilyenem. Nem volt vitás számomra, hogy teljes méheltávolítás legyen. Most 85 vagyok de azóta nincs semmi bajom. Szóval nyugi és határozott fellépés a műtéttel kapcsolatban.
Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál, és főképp, hogy ilyen jó dolgokat írtál. Igen, csonkolásról beszélt a doki. A férjem viszont folyamatosan győzköd, hogy beszéljem meg a dokival a teljes méheltávolítást, mert szerinte az a biztonságosabb, dehát ezt nem mi fogjuk eldönteni...
Igazából az első sírás és sokk után most meg mintha tagadná az agyam és azt képzelem, hogy 3 hét mulva az eredmény az lesz, hogy nincs is semmi. Persze közben tudom értelmezni, hogy az atipusos laphámsejtek ott vannak mindenképp ahogy a doki mondta, de hátha...
Össze-vissza vagyok most. Na mindegy. De nagyon köszönöm, hogy válaszoltál. :-) Asszem egy jó nagyot kell most aludnom, hogy leülepedjenek a dolgok.
Szia, először is, ne aggódj, minden rendben lesz. Méhszájplasztikát (konizációt) vagy méheltávolítást javasoltak? Gondolom, egyelőre az előbbit és makd annak a szövettana alapján döntik el, hogy hogyan tovább. Nekem 23 évesen volt egy hasonló eredményem, a méhszájplasztika után több, mint 10 évig teljesen rendben voltam, akkor kellett egy újabb, nagyobb méhszáj-műtét, aztán a méhemet is kivették. Azóta újra eltelt közel 10 év, és elek, virulok :-)
Szeretnék csatlakozni hozzátok ( mármint nem szeretnék, de ... szóval remélem értitek), ha befogadtok. Egy pár szóban írnék magamról.
Előrebocsájtom, hogy a sors iróniája talán, de hónapok óta olvasom ezt a fórumot édesanyám miatt. Az elejétől kezdtem, most 2007-nél tartok, messze a mai naptól, így a mostani fórumozókról igazán nem tudok semmit. Ígérem igyekszem majd. Eredetileg tapasztalatokért kezdtem olvasni, mert ezt a betegséget úgy gondoltam az ismeri igazán aki érintett, de aztán annyira megérintettek az emberek akik nap mint nap írtak, küzdöttek, magukért vagy a hozzátartozójukért, hogy itt ragadtam, megismerni, drukkolni, örülni, sírni.
Most azért írok, mert a mai napon megjött az évenként elvégzett nőgyógyászati cytológiai leletem, amire azt hittem nem gáz, de aztán mégis úgy néz ki, hogy az.
A leletemre azt írták "Atypusos laphámsejtek. Nem zárható ki H SIL (ASC-H)"
Felhívtam a nőgyógyászatot, azonnal fogadtak, új mintavétel, meg HPV teszt történt. Azt gondoltam ez egy kontroll és akár kiderülhet az is, hogy tévedtek. Ezért meg is kérdeztem a dokit, hogy mennyire gyakran fordul elő, hogy egy ilyen kontroll után kiderül, hogy nincs is ott semmi. Azt gondoltam elmondja, hogy igen, majd meglátjuk az újabb eredményt, addig nyugi. De sajnos azt mondta, hogy ez ott van már, csak nem mindegy, hogy milyen mértékben, és hogy a HPV teszt is segít tisztábban látni. Műtétet javasolt mindenképp, ha már meg van a HPV teszt. Ettől igazán nem is félek, meg én tudom, hogy meg fogok gyógyulni, de azért magamban egy kicsit sokkolt a dolog.
Tényleg próbálok visszaolvasni majd, de ha valakinek van tapasztalata ezzel, akkor azt megköszönném, ha írna róla pár szót. Ráadásul, ha már ott vannak ezek a laphámizék, akkor nem tudom a HPV eredmény mit befolyásol. 42 éves vagyok.
Köszönöm, a figyelmeteket és mindenkinek jobbulást kívánok.
Az időpontot várjuk, mindenki happy az orvosok részéről, és továbbra sem értik a helyzetet, és nem hisznek abban, mitől van, attól biztos nem, de valami más biztos történt. Hát ők tudják. Szedjék ki azt a szart, és foltozzák be, aztán akkor megyünk tovább a Lenini úton
Szinte a kezdetektől követlek benneteket, még emlékszem, hogy megrendített engem is, amikor már majdnem hospice-t kerestél, és most itt tartunk, ez valami őrület! Komolyan, visszanyeri az ember az életbe vetett hitét és hogy mindig van remény. Azért kíváncsi lennék a kezelőorvosotok képére, amikor megjelentek 2 és fél év után :)
Páromnál a párja, az aorta iliaca volt másodlagos daganattal orsószeren átszőve, ami az elmúlt két CT-n (tegnapi és a 2 évvel ezelőtti) már nem látszik :)
Jelenleg a vérképe is tök jó, a CT-n a nagy daganaton kívül az égvilágon semmi.
Remélhetőleg holnap már kapunk időpontot is, de majd kiderül
A vena cava az emberi test legnagyobb vénája, két ága a superior és az inferior. A vena cava superior a mellkasban fut, jó eséllyel ezt szőtte be az áttét. Ez annyit jelent, hogy ha véletlenül úgy döntene az onkológus, hogy azt az áttétet ki kéne operálni, akkor egy jelentős vérzést kockáztatna (nem szoktak áttéteket csak úgy kioperalni a tüdőből). Ez ijesztően hangzik, de nem kell tőle megrettenni, ha az áttét reagál kemora vagy sugárra, akkor szépen visszahúzódik. Anyukámnak a tüdőartériáját fogta körbe a daganat, de a kemo és sugár hatására annyira összement, hogy már nem érinti az artériát.
Akkor bizonyára én értettem félre. Bocsánat, kissé zaklatott vagyok és érzékenyebben reagálok mindenre.
Apukám sajnos nincs jobban, nyolcvanhét éves és nehezen viseli a megpróbáltatásokat. Műtétről az Ő korában szó sem lehet, a vastagbélrákja négyes stádiumban van, a tüdő áttétje pedig ráfonódott valami véna cavara, ezt nem is értem mit jelent, így azt sem lehet műteni. A debreceni klinikán van egy professzor, akinek van egy új eljárása, most Őt próbáljuk hajkurászni. De nem sok esélyt látunk, talán fel kell készülni arra, amire nem lehet.
Tisztelettel kívánok jobbulást, és még egyszer elnézést kérek!
Igen, ezzel mind tisztában vagyok, ahogy írtam is a 66141. számú hozzászólásomban. Jómagam hosszú hónapok óta követem a hogylétét a facebook-on, de tegnap, ezzel a hozzászólással kb egyidőben eltűntek a júliusi facebook posztjai és egyéb aktivitásai.
Semmivel nem gyanúsítottam senkit, én annál sokkal szókimondóbb vagyok, semhogy homályos célozgatásokkal vesztegessem az időt. Most viszont a topikbéke érdekében inkább megtartom magamnak a mondanivalómat, mert a hirtelen támadó hangnemre nem sok logikus magyarázat van, ami pedig hirtelen eszembe jut, csak további vitát generálna.
Bocsásson meg, de azt hiszem valamit nagyon félreértett, vagy félrevezették. Chillout nem így írná le, ha valami olyasmire gondolna, amit Ön feltételez róla. Nagyon nyíltan beszél mindig mindenről, nem tulajdonsága a kertelés. Önt senki nem bántotta itt a fórumban, Chillout sem, és köszönjük a tájékoztatást, mert tényleg érdekel mindenkit Látens sorsa. Édesapjának jobbulást kívánunk, és Önnek is minden jót.
Ön téved. Nem velem tölti az úr az idejét, hanem az én édesapámmal szomszédos kórteremben van elhelyezve a krónikus osztályon, a D épület II. emeletén. De nekem nem tisztem erről nyilatkozni, ráadásul magyarázkodnom sem kell, Ön azt gondol, akit akar, ehhez joga van. Viszont. Ahhoz már nincs, hogy ismeretlenül gyanúsítson engem hazugsággal, ugratással, bármivel. Jó érzésű ember ilyet nem csinál, mert sem anyagi, sem erkölcsi haszna nincs, akkor meg miért kellene? Mellesleg nem olyan nehéz rákeresni az úr nevére. Ha beírja a keresőbe a látens nevet, az első ami bejön az inszinuáció szókapcsolat. Onnan egy ugrás volt kideríteni a teljes nevét, email címét, elérhetőségét,lakóhelyét. Ezt Ön is megteheti.
Üdvözlettel kívánok jó egészséget Önnek, és mindenki másnak.
Valóban van némi hasonlóság, tekintve hogy: Székesfehérváron élek, itt születtem, itt nősültem, és a szüleim is lokálpatrióták. És tudomásom szerint, amit meg is erősített, ő is fejér megyei, e nem székesfehérvári lakos. Az apukám tavaly december végén lett rákos, de mire észrevették, már áttétes lett a tüdejére. Korábban nem olvastam ezt a közösségi oldalt, mert nem voltam érintett, azonban amikor apu először ment kemoterápiára, ott az onkológián mondta egy kedves nővér, hogy ez a Látens nevű korábban is náluk volt, persze van polgári neve is, és gyakran mesélt erről az oldalról, nézzek be én is, hátha kapok segítséget tőle, vagy mástól, mert vannak ott segítőkész emberek.
Azt nem tudtam, hogy közben innen elment, mint ahogy azt sem, hogy közben ő is kórházba került. Ezt egy másik nővértől tudtam meg, aki a facebook-on az ismerőse volt. Itt is rákerestem és írtam neki, azonban nem kaptam választ, hanem egy másik hölgy, aki szintén rákbeteg volt, jelezte hogy kórházban van, mert rosszul lett. Amikor legközelebb mentünk apuval a kezelésre, ismét kerestem, és az előzőleg említett nővér mondta, hogy az intenzív osztályon fekszik, mert megtelt a tüdeje vízzel.
És igen, valóban én is sportolok, ezt nem tudtam az úrról, mert ilyesmiről nem is beszéltünk, tekintve az állapotára.
Ha Ön arra gondol, hogy egy másik oldalon véleményt formáltam egy kérdésre, akkor igaza van.
Három évig nem edzettem, mert nem éltem itthon. Dolgozni mentem, mert a hegesztői szakma jobban jövedelmez, és nekem van három lányom és öt unokám, akiknek segítenem kell, hogy meg tudjanak élni. Németországba pedig dolgozni mentem, nem sportolni, hiszen nagy a család. És azért jöttem haza január elején Németországból, mert kiderült az apukám betegsége. Bocsánat, kicsit hosszú voltam. Ha van még kérdése tegye fel bátran, szívesen válaszolok.
Most ezt mért kellett? nem kell hozzá hú de mennyi ész hogy másnak is eszébe jusson de nekem pl sokkal fontosabb hogy híreket kapjak Látensrol mint itt gonoszkodni.
Elképesztő, milyen kicsi a világ! Monster is testépít, nagyon hasonló korú, és ő is idén év elején kezdte újra hosszabb kihagyás után, és szintén 81 kilóról feltornászta magát 90 kiló fölé. Van bőven közös témájuk, úgy tűnik, szerencse a szerencsétlenségben, hogy véletlenül ugyanazon kórház ugyanazon osztályán fekszenek. Szerencsére akkor van közös témájuk bőven!
Látensnek azt kívánom, gyorsan kerüjön ki abból a méltatlan állapotból, amiben most van!
Köszönjük Monster a közvetítést, igazán nagyon rendes tőled, hogy ismeretlenként is prioritásnak tekinted, hogy Látensről infót szolgáltass!
Köszönjük a híreket, sajnálom nagyon, azt hittem, már boldogan éli a tünetmentes éveit :(
Pár levelet váltottam vele én is miután itt már nem tudósított (én is kíváncsi voltam a sorsa alakulására) még idén februárban teljesen jól volt, akkor készült el az aktuális CT-je, ami negatív volt, sehol semmi ... sőt, írta, hogy épp akkor kezdte újra a testépítést, már 90 kg.
Én azért bízom benne, hogy amekkora harcos, nem adja magát olyan könnyen!
Vannak híreim az úrról. Sikerült vele beszélnem személyesen is, mert egy "szerencsés" véletlennek köszönhetően a szomszédos kórterembe került az intenzív osztályról, ide a krónikusra. Már jobban van, de azzal is tisztába van, hogy innen már nem biztos, hogy élve kikerül. Mondtam neki, hogy itt sokan hiányolják, és szorítanak neki. Szerintem örült neki, mert egészen felélénkült a hírre. Elmondta, hogy újabb 9 daganatos sejtekkel teli nyirokcsomót találtak a mellkasában és a hashártyáján, és nagyon rosszak a kilátásai, borzasztóan lefogyott, és már a harmad vonalbeli kemoterápia sem segít.
De persze egyetlen pillanatra sem adja fel, és azt üzeni, amit szó szerint idézek:
"Még ne temessenek bakker, mert biztosan visszatérek!"
Miután elköszöntem Tőle, még annyi mondott búcsúzáskor, hogy "remélem, még mindenki él, aki ott volt a topikon!"
Szép napot mindenkinek és jobbulást az érintetteknek!
Sziasztok! Nálam még nincs új hir. Az onkológus csütörtökön nem hivott fel, ahogy igérte, pénteken meg nem tudtam elérni, azon a napon csak déleött dolgoznak. Hétfön megpróbálom megint.
Örülök, hogy Latens kicsit jobban van, remélem, most is átboxolja magát a nehézségen...
Rosszul tutod. Latens........... nyíltan beszélt megtépázott életéről. A kegyetlen "sors" azt ütötte akin segíteni kellett volna. Nagy harcos! Kívánom győzzön!
Látens nem nő, legalábbis a különböző fórumokon és blogokon közzétett, mára törölt kommentjei alapján biztosan nem.
Anno írta, hogy az az e-mail cím a szülőanyja nevét viseli, szerintem azért szedte le az adatlapjáról, mert az email-cím alapján 3 másodperc guglizással ő is név szerint beazonosítható volt.
Vannak híreim az úrról. Most beszéltem az intenzív osztály egyik ápolójával, és kérdésemre annyit közölt, hogy az állapota javul, jelenleg stabil, és már nincs lélegeztetőgépen. Egyebet a személyiségi jogok miatt nem mondhat. Apukám is ebben a kórházban van, ezért tudtam személyesen érdeklődni.
Most éppen én is jól, de ne kiabáljuk el:DDDDDDD Vastagbél nyálkahártya ismeretlen eredetű spontán vérzése. Nem mindig, időnként, de már elegem van a vizsgálatokból. Nincs semmi bajom és kész:)
Semmi fájdalmat nem éreztem addig, amíg ki nem lukadt. Egyáltalán nem volt semmilyen előjele, pedig tudom, milyen a gyomorfekély, volt már korábban. A műtét után rossz volt, mert 5 napig cső volt a torkomban, de amint kivették sokkal jobb lett, most meg már szinte teljesen jól vagyok. A lábammal azóta nem volt extra gond, hát szegényem olyan, amilyen, de ez már igy marad :-D
Férjeddel azóta is minden rendben? Kontrollra eljutottatok végül? És te jól vagy?
A méh izomzatában volt. Tavaly február 21 én műtöttek de már októberben tüdőáttétet mutatott a CT. Aztán jött az ülőideg fájdalom azt hittük ülőideg gyulladás de a Pet CT januárban kimutatta hogy ott is van áttét. Sugaraztak amitől elmúlt az a rettenetes fájdalom. Áprilistól kemoznak mindenhéten kaptam valami "finomságot". Aztán ezt most leállitották.
Korábbi hozzászólás miatt írom. Azért írom le, hogy hátha valakinek segít a jövőben a döntésében. Alapvetően ez egy vélemény, a megtapasztalás illetve a baráti körben hallottak alapján, azok számára akik még nem döntöttek senki mellett, vagy éppen gyógyulni szeretnének. Hát az Eőryről sajnos nem sok jót tudok mondani, mikor a rendelőben először jártam, akkor épp egy idősebb hölgy ment be kiabálva, hogy bíróságra viszi az ügyet, mert mekkora pénzösszeget otthagyott gyógyulása reményében, de a közöny fogadta...hát ha már kifizettük, bíztunk abban csak egy elégedetlen valaki. Előfordulhat, mert bárki hibázhat. Sajnos mi sem jó tapasztalatokkal távoztunk, a megvizsgálás is nyögvenyelősen ment, úgy kellett kérni, ha már fizettünk, hogy ugyan legalább vizsgáljon meg. És hát szumma szummárum ismerettségi körben is hallottunk panaszt rájuk, bár az újságcikkek miatt mégis a rendelő mellett döntöttünk. Sajnos kidobott pénz volt. Valamikor biztosan más volt a hozzáállása, de mi ezt tapasztaltuk.
Oravecz Márkot és Yu Funiant javasolták az ismerettségi körünkben. A Márk valóban gyógyító szándékkal kezel, korrekt hozzáállású kínai gyógyász. Az utóbbiról is jót hallottunk, de nem tudok tapasztalatot írni.
Legyen mindenki körültekintő az olyan hozzászólásoktól amit olvastam 2 szer kezelte az Eőry daganatra és HIPP HOPP meggyógyult...Kívánok mindenkinek gyógyulást és egészséget!
Csütörtökön megvolt az onkológia. Tödöröntgen okay, ultrahangvuítsgálat szintén. A tumormarkereket még nem tudom. Jövö csütörtökön hiv fel az onkológus. Ezek a hireim, de most reménykedem, hogy nincs baj, különben már kiderült volna.
Annyit egyelőre megosztok, hogy folyamatban a műtéti előkészítő vizsgálat, minden jel szerint kiszedik a daganatot (amiben várható érdekes fejlemény), és meghálózzák a sérvet is. Vélhetően ugyanolyan nagy műtét lesz mint a 6 évvel ezelőtti
Sikerült információt szereznem, és igen, látens betegtársra gondoltam, mert apukámnak is végbéldaganata és tüdő áttétje van, és mint megtudtam, neki is az volt. Amit most tudok róla, hogy jelenleg kórházban van, mert összeomlott
a keringése, és a tüdeje vízzel telítődött. Most lélegeztető gépen van Székesfehérváron. :((
Nagyon szépen köszönöm, hogy segíteni próbáltatok!
Nekem nem volt vele sok interakcióm, de ő elsősorban akkor írt ide, amikor nála volt valami történés - műtet, kontroll, új kezelés. Szerintem akire te gondolsz és tudásához mérten tényleg nagyon sokat próbált segíteni, ő Fenyvesic volt. Ő már 2 eve nincs köztünk sajnos :-(
Értem. Köszönöm az információt, bár apukámra nézve ez szomorú hír.
Neki ugyanolyan betegsége van, mint annak, akit keresek, és másoktól úgy hallottam, hogy segítőkész volt és sokat tudott a daganatos betegségekről. De megpróbálom máshogy megkeresni.
Látensnek elege lett a beszólogatásból és a minuszolásból, és egyszer egy amúgy tök ártatlan mondta után felrobbant, és töröltette magát innen, majd később máshonnan is.
Elnézést kérek, de szeretném megkérdezni, hogy tud e valaki valamilyen információt az elérhetőséget arról az úriemberről, aki kb. egy éve rendszeresen segített, akinek bármilyen daganatos problémája volt?
Törölték a kommentjeit, pedig most biztosan nagyon sokat tudna apukámon segíteni. Valami elérhetőséget tud valaki?
Baden-Württembergben vagyok, eddig a böblingeni és a sindelfingeni kórházba jártam, voltam Leonbergben is. persze, megvárom az eredményeket. Remélem, hogy igazatok lesz.
Szerintem várd meg az eredményeket, de keress fel más orvost is. Ha ez annyira agresszív lenne, szerintem ennyi idő után tele lennél már kimutatható daganatokkal. Messze vagy Sigmaringen Baden-Wurttemberg-től?
Van egy szomszédasszonyom, aki ezelőtt 15 évvel ugyanezt az utat járta. Aztán megunta és abba hagyta. Jelenleg 82 éves és köszöni jól van. Természetesen nem szeretnék senkit semmiről lebeszélni, ha szükségesnek látod, akkor csak vizsgáltasd magad, de remélem idővel neded is eljön az ideje az elunásnak és utána nyugodtan és egészségesen éled az életedet tovább.
Àllitólag ha betokosodott, akkor régi. Elképzelhetö, mert régóta kilincseltem különbözö orvosoknál, mert nyugtalanitott. A mütét elörr már legalább két évig megvolt a csomó.
Ha betokosodott..............., nem vagyok szakember, de ez valahogy nem tűnik vészesnek. Ennek ellenére jó megcsináltatni mindent, mert te is nyugodtabb leszel. Feltétlen írd meg az eredményeket.
Remélem, igazad lesz. Az onkológus nem endokrinológus. A mütétemkor az endokrinológián voltam, ott csináltak a gyomortükrözést. A nyirokrendszert nem vizsgálták, nem is tudom, az hogyan történik. Az onkológián csak ultrahangvizsgálat és vérvétel van, de rögtön elküld röntgenre ott helyben meg is csinálják. A rákos nyirokcsomó elég nagy volt, 2,5 cm átméröjü és betokosodott. Régóta jártam az orvoshoz, mert zavart, hogy tapintható volt, de mindenhol hauaküldtek, hogy beképzelek olyasmit, ami nincs. Aztán mégis lett és akkor jött a sokk.
Értem. De ha ami most lesz csütörtökön, szintén negatív, akkor még sem lehet olyan agresszív........ A nyirokrendszert is vizsgálták? A tumormarker sem minden, egy erős gyulladás, fertőzés is változtatja az értéküket, legfeljebb nem olyan mértékben és időben is rövidebb. És ezeket, amiket felsoroltál, külön-külön vizsgálták? Az onkológusod endokrinológus?
De csináltak, tavaly nyáron. A mütét után, tehát 2 és fél éve volt gyomortükrözés is. Az onkológus azt mondja, hogy ennél a betegségnél a tumor olyan kicsit, hogy mikroszkópikus a nagysága és nem lehet felfedezni, viszont agressziv, mert már metasztázist hoz létre. Mivel nem találják a fö tumort, nem tudnak kezelni sem, mert nem tudják, hogy mit. Neuroendekrin lehet a tüdö, mály, vese, húgyhólyag, bör, agy, egyebek.
Elöször is köszönöm az érdeklödésedet. Kb. két és fél éve kiszedtek belölem egy elrákosodott nyirokcsomít, ami neuroendokrin tumor metasztázisa. Azóta negyedévenkénti onkológia, keresik a fötumort. Ez az ún. CUP-szindroma). A tüdöröntgen, mammográfia, ultrahang nem mutatott ki semmit, de a tumormarkerek nincsenek rendben, az onkológus szerint a "szürke tartományban" vannak, tehát nem teljesen jó az eredmény. Csütörtökön megint lesz ultrahang és tüdöröntgen, amiket aztán rögtön meg is mondanak, viszont a tumormarker eredményekre egy hetet kell várni, akkor hiv fel a doki.
Eleinte azt hittem, hogy ez ritka dolog, mert a háziorvosom se hitte el, de azóta tudom, hogy többen vagyunk, mint gondoltam.
Sziasztok, üdvözlök mindenkit! Talán emlékeztek még rám, holott régen nem irtam. A helyzet ugyanaz, mint volt, negyedévenként onkológia, keresik a primertumort. A héten kell megint mennem és mint mindig, most is nagyon izgulok. Az én esetemben nehéz eldönteni, mi a jó, ha megtalálják, vagy ha nem. Föleg idegileg visel meg a dolog.
Japi, örülök, hogy itt vagy. Geri, sajnálom, ami a pároddal történt, szörnyü ez az ide-oda küldözgetés, pláne, ha senki nem akar csinálni semmit.
Sziasztok :) Na tegnap voltam kontrollon, hát elég fejetlenség volt, alig fogytak az emberek. Egy fiatal kis doktornőt kaptam, aki szegény nagyon el volt havazva, mert nem volt asszisztense, úgyhogy még a leletemet is ő kezdte el írni, meg kérdezgetett közben, hogy mikor műtöttek meg milyen vizsgálatok voltak most. A labort meg tudták csinálni, azzal minden oké. Az ultrahangot nem tudtam elintézni, mert magánban úgyse lett volna időpont, tb-sen meg még nem volt egyáltalán pajzsmirigy ultrahang, úgyhogy kaptam beutalót rá meg mellkas ct-re is. Meg még utána látni akar minden eredménnyel, úgyhogy Pestre szaladgálós hónapom lesz. Hát úgy röviden ennyi. Veletek mi újság?
Azt én sem tudom, hogy képes valaki magánban jobban dolgozni mint államiban, max a pénzért.
Azt azonban tudom, hogy pl fogorvos, bőrgyógyász (nőgyógyász) mind államiban felejtős, csak maszekban vállalható az ellátás.
A "maszek" sebészek mind maszekban felmérnek, majd betolnak "vip"ként az állami keretbe soron kívül, majd maszekban varratszednek és követnek. Kb így működik ez
Nagyon sajnálom. Szóval a gyors segítség, mert nincs kizárodás, a házi doki jóakarata balul sült el. Picit sem védem a sürgösségi dokit, sőt hozzá állását ellítélem, de talán most így mentett életet. Nem igen voltam soha sürgőségin, de gondolom olyan, mint a Szentkirály utca-i fogászat, ahol csak húznak, nincs mentés. Talán sorba állási szerencsétlen gyakorlat megoldás lenne, a házi doki sürgösséggel utalna, ezek után.
Nehezen hiszem el, hogy valóban a történet okán a "maszek" repesve válalná, vagy fene tudja, de egy biztos horibilis pénzbe keülhet itthon. Sem külföldi, sem hazai tapaszralatom nincs magán orvosláshoz, de vayon mi a különbség a fejekben? Hogyan tud egy szakember (duván) átváltozni du. állami gyógyászként és du. maszek orvos lenni? Csak a pénz dominál?
Biztosan nem tudnék most sem felelőségfel konkrét tanácsot, de olvasva a történeteket, a kormányzat minden erővel és kegyetlen módszerrel a magán orvolásra terel. Hogy a többségnek megfizethetetlen, nem érdekli. Őrület.
Megérteleg, de csak reménykedni tudok, talán Te tudsz valamit tenni érdemben.
A maszek lesz a jó megoldás nektek. Engem is elképeszt az arrogancia, amiből az orvosoknak triplán jutott, de ha ez vigasztal, nem magyar sajátosság (miért vigasztalna, tudom).
Majd ha lesz lelkierőm, megírom az arrogancia itteni verzióját, de egyelőre egy hónap sem volt elég, hogy összeszedjem az idegszálaimat.
Nagyon régen nem jelentkeztem, most is nehezen szedem össze magam, hogy úgy írjak, nem moderálják ki.
Páromnak egyre nagyobb a hasi sérve, ami a 6 évvel ezelőtti műtét miatt alakult ki. Meg a 3 évvel ezelőtti 2 kemo miatti hányások miatt ugye.
Maszeknál akartuk megcsináltatni, de hétvégére nagyon rosszul volt már, fájt is neki, elmentünk a háziorvoshoz, aki megnézte, és bár nincs kizáródva, azért elküldött a sebészetre sürgősséggel.
Ott az orvos közölte alig 2,5 óra várakozás mellett hogy ők ugyan ehhez nem nyúlnak, neki ott a daganata, ezért különösen kockázatos altatni, és különben is szerinte a daganat nyomja ki a gyomrot, és nem találunk sebészt aki bevállalja a "kényelmi" műtétet. Mert jelenleg ez szerinte "csak kényelmi" kérdés, és nem azért tud alig enni mert akkor jön ki a gyomra a hasán.
Menjünk szépen vissza az onkológiára, különben is mi az hogy 2 éve nem voltunk ott, és ott vetessük ki a daganatot (amit kb élet-kockázatos kivenni) és akkor majd behálózzák, és a háziorvosunk egy ifjú titán aki csak továbbküldözgeti a betegeket.
Természetesen életmentő műtétet végrehajtanak majd rajta.
Tehát, most a sérve "csak kényelmi" kérdés, addig nem bántják. Egy hasi sérv bármikor életveszélyes állapotba válthat kizáródás, vagy hashártya gyulladás miatt, akkor azonnal szívesen felvágják, mikor már 98% késő, de gyakorolni még jó lesz rajta.
Azt sem értette meg, hogy akit 2,5éve azzal küldtek haza, hogy 1-2 hete van, és még itt van kvázi panaszmentesen, azzal foglalkozni ÉRDEMES. Ő szerinte a 2017 nyarán beadott és túltolt 2 CEP hatott 2018 februárjában hogy jobban lett, és azóta is jól van. Hát normális az ilyen? Hol volt az a szer már akár csak egy héttel a beadás után? Annyit tud, amit a könyvekből tanult, és ha valami nem fér bele a képbe, akkor megpróbál onnan irreális gondolatokat meríteni, hátha mégis.
Megvizsgálni is alig akarta, mondván úgysem műtik meg ezzel az előzménnyel. Csúnyán mondva ne zavarja ott a köreiket azzal, hogy ott hal meg náluk.
És főleg, milyen ember, milyen orvos az ilyen? Amíg lehetne segíteni, addig nem, amikor már mindegy, akkor meg gyakorlatozna rajta? Volt ott két fiatal lány, ahogy próbálták ugráltatni őket, illetve csak figyeltek, orvostanhallgatók lehettek, ahogy láttam rajtuk, hogy szédülnek a székbe, szerintem már átgondolták, jó pályára jöttek-e?
Amikor kijöttünk, párom 10-15 percig nem engedte, hogy beüljek az autóba vezetni, olyan idegállapotban voltam. Azóta sem tudom, most mi a következő lépés. Ha nekiállnak megint kipakolni a beleit, és a daganatot kiszedni, akkor a korábbi műtét hegei miatt akár az is előfordulhat, hogy belekből vagy gyomorból, vagy hólyagból kell vágni, és azt tudom, hogy zsákokkal nem akar felébredni, de ezt nem mondhatjuk meg az orvosoknak.
Egyelőre nem tudom, mikor jelentkezem újra. Nektek kitartást kívánok, és az ilyenek elkerülését!
Na benéztem :) Jól vagyok, köszi, 10-én kontroll, de az ultrahang nem lesz meg addigra, mert az sztk-s még nincs, a fizetősre meg tuti nem lesz időpont, mert szerencsésen elfelejtettem időben intézni a vizsgaidőszak meg home office közepette... Amúgy megvagyok, ezen az egyetemen haladok, jók a jegyeim, meg lassan fél éve dolgozok :D Június végét várom, mert megyek Egerbe találkozni a csoporttársakkal :) Amúgy már csak két vizsgám van, ha minden igaz, 12-én lesznek, ha lesz kontrollom. Aztán már csak a munka marad :D Ti hogy vagytok?
Egy időben én is vittem ruhákat, takarót, ilyesmiket, aztán egyszer rámtámadt az egyik, azóta ki nem állhatom őket. És legtöbbjüknek mindig ott a piásüveg a kezében. Ha azt a pénzt, amit megiszik, szállásra, munkakeresésre költené................. Ez pedig csak rajtuk múlik.
Nagyon sok beteg van köztük, sőt szinte mindegyiknek van valami krónikus baja. El nem tudom képzelni hogy lehet így az utcán élni. Elég nagy a halandóság köztük. Tőlünk nincs messze a hajléktalanszálló, és a szemben lévő parkban szoktak reggelente meg esténként gyülekezni itt várják meg míg be lehet menni a szállóra. Párom mindig visz le nekik ezt azt. Sokan tűnnek el egyik napról a másikra. Csak sajnos mindig jön utánpótlás, ismeretlen arc.
Ja, valamit kifelejtettem. A rendelőbe menve az autótól egy nagy kerülőt kellett tennem, mert az egyetlen járható szűk átjáró úton 4 hajléktalan piált!!!! Visszafelé is ott voltak, megint kerülő. Ezeknek soha nem lesz semmi bajuk, csak nekünk?
Igen, ma én is orvosoknál jártam és tényleg betartják az emberek a kijárási korlátozást és az eü intézményekben az előírásokat. Nem csak a szakemberek, hanem az emberek is. Jó érzés volt nem félni! Gyorsan beugrottam boltba, patikába, ott is csak lézengtek. Mindenki szájmaszkkal és kesztyűben. Ha ezek után mégis elkaptam valamit, akkor így jártam. Egyébként márc. 18. óta most léptem ki először az utcára, muszáj volt.
20-án meg volt a CT. Maximálisan betartva a vírusra vonatkozó előírások. A betegek kísérő nélkül maszkban, kesztyűben léphettek be a váróba. Ott rögtön kézfertőtlenítés. A váróban úgy ültetik le a pácienseket, hogy meg legyen az előírt másfél két méter távolság. Ma 22-én az EESZT-en fenn az eredmény!!!!!
A vélemény: A korábbi leletekkel összehasonlítva a tüdőben lévő 4 mm góc nem változott, követése továbbra is javasolt.
Ingadozom nagyon. Menjek, ne menjek? És ha pont ott szedem össze ezt a nyamvadt vírust? Előtte ugye vérvétel, ott meg a vénás kontrasztanyag. Tudom van rajtuk gumikesztyű meg gondolom most már maszk is. De akkor is. Közben meg érzem valami van, jó lenne tudni a bizonyságot. Ehh a fene vigye el.
2020. március 16-tól a járványügyi helyzet alatt tervezett egészségügyi ellátás csak sürgős szükség miatt (életveszély vagy tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében) végezhető. Erre vonatkozóan az AEEK szakáganként meghatározta, hogy melyek azok a beavatkozások, amelyek sürgősnek tekintendők. Ezek itt érhetők el:
Azért az én ongologusom sem veszi félvállról, de nem akar nagyobb bajt. Nekünk az immunrendszerünk azért bár mit teszünk, be 100 -as. Ez a korona könnyen hazavágna. A pofámba szinte nincs védelem.
Férjemnek is nemsokára lenne a féléves kontroll, de a prof azt üzente, hogy ne kockáztassunk, majd telefonálnak, hogy mikor lesz aktuális. Csak akkor jelentkezzünk, ha probléma lenne. Nem lesz:)
Szerintem is nem rossz. Igaz, hogy 2 éve volt változás, de stagnál. Próbáld magad kicsit túltenni, ha nem fáj, bár nem százas, most, ha lehet, ezt a gonosz vírust tarstd magad távol.
Sajnos most tényleg nem egy biztosítás nekünk vizsgálatokra járni.
volt mellkascsapolás, és a citológiája negatív leletet adott. az onkológus azért szerette volna tudni az okát. kardió megvolt, az nem okozza, az urológia meg félbeszakadt a koronavírus miatt. annyit látok egy vizsgálat alapján, hogy van valami fertőzés, de nem tudták folytatni a vizsgálatokat :(
az a góc megvolt már 2018 nyarán, de nem változott semmit.
Ez egy jó lelet! Mit nem értesz? A hypodens góc nem tumor, inkább cysta szerű, de mivel nem növekedett, ezért semmi gond nincs vele. Egyedül a folyadékgyülem, amivel foglalkozni kell, ha jól értettem. De lehet még azzal sem.
Pálmai "Fenyvesic" 2 éve hiányoznak a beszélgetéseink, jó társság voltál és sokat segítettél! Imádtam a lehengerlő stílusodat :D Ma 2 éve.. És örülök, hogy más Tagoknak is eszébe jutottál <3
Akkor én szerencsés vagyok, mert a március 3-i CT vizsgálat lelete tegnap, azaz 24-én készült el. Igaz, tegnap reggel 8 óra előtt sikerült felhívnom a CT-labort és rákérdeztem a leletre. Egy nagyom kedves és segítőkész recepciós hölgy vette fel a telefont, aki még annak is utánanézett, hogy melyik orvos fogja leletezni a felvételeket. Nem kizárt, hogy ennek volt köszönhető a gyors reagálás.
Most ha akarnánk se tudnánk kimenni, akkora a hó! A fákról már kezdi lefújni, de pl. a terasz asztalon 25-30 cm-es hó van. Az orgonán majdnem kinyíltak a virágok!!!!!!!!!
De én egyébként sem megyek ki, sikerült minden gyógyszert 3 hónapra beszerezni, kajából is feltankoltam és a tescoból hozatok online, már amit lehet kapni, mert most pl. csirke frisshús alig van. Itthon pedig remekül vagyunk, sosem unatkozunk:)
Sajnos még mindig nem alakult ki a rend. Érdekes, amikor a Medical végzi az UH-t, azonnal értékelik és mire haza érek, - maximum 30 perc, már fent van az eredmény a térben. A labornál is így működik, persze a sokaság miatt pár órát várni kell.
Normális esetben az értékelő orvos gépbe ír, ment a térbe. Hogy miért csinálják másképp, érthetetlen. Egyszer vitám volt egy tüdőgyusziban, " nincs arra idő, hogy külön tegyék fel azonnal" . Kabaré. Nem ismerte a " mentés másképp" ikont ! 😂
Az EESZT-re még nem tették fel, de az OOI-ben nem minden esetben töltik fel azonnal a dokumentumokat. A CT-labort közvetlenül gyakorlatilag nem lehet elérni, de a telefonközpont sem fogadja a hívást, pontosabban ha mobilról hívok bárkit, ha 30 mp-en belül nem fogadják a hívást, akkor a rendszer automatikusan bontja a vonalat.
Ehhez ügyfélkapu kell! Kicsit macerás megtalálni, egyszer szórakoztam vele nem keveset, de megtaláltam. Át fog irányítani egy másik lapra, ott a TAJ számot kéri, de pontosabban már nem emlékszem.
Köszönöm mindenkinek a segítséget! Sajnos nincs "E" személyim, és tudomásom szerint a kormányablaknál már nincs ügyfélfogadás, legalábbis nálunk. Azért valahogy megpróbálom megtudni a szövettan eredményt, kb. 2 hét múlva. Minden fórumtagnak tünetmentes, jó egészséget kívánok, ezt a "vírusra" is értendő! Vigyázzunk mindannyian magunkra és embertársainkra!
Nekem is sessilis volt, ez csak annyit jelent, hogy nem "kocsányon lóg". Ha leveszik érintetlen széllel, akkor ugyanaz, mint a másik. 3 évente kontroll. Ha daganat lenne, nem írtak volna polypeltávolítást.
Ha nincs e személyid, akkor neten keress időpontot a kormányablakhoz. Pár perc alatt megcsinálják, csak egy felhasználó nevet és egy jelszót kell addig kitalálnod. Ha ez már rendben, akkor az Eeszt-n regisztrálva láthatod az összes leletedet, visszamenőleg is, ha jól emlékszem 2017 augusztusig.
Köszi az infót! A leleten úgy van megnevezve, írva, hogy "sessilis polyput 1,5 cm-est, 22 cm-nél, meleg polypectomiával távolítottuk el" Ez az talán ami aggaszt, ezt és a másik hármat is láttam a levétel közben a monitoron. A másik hármat "hideg"eljárással távolították el, azok 3,- 3, 8, --mm-es voltak. Nem tudom hogy az ügyfélkapun hogy lehet regisztrálni, nem vagyok egy számítógép zseni. valahogy próbálom megtudni azért az eredményt.
Bízzunk abban is, hogy akármilyen betegségük megértő lesz, tekintettel a járványra, halaszt. Vagy tényleg Kasler szerint a 10 miatyánkra kényszerülünk?
Te zseni vagy. Egyébként én is tettem fagyis dobozokban el a fagyasztóba pl. fügét, cseresznyét, almát, nagyon beváltak, de ajánlatos egy pici citromlével megöntözni őket még fagyasztás előtt, akkor nem barnulnak meg.
Tegnap el kellett mennem, mert férjem egyik gyógyszerét foxpostba küldték, de megvettem az összes recepten lévő gyógyszert is előre, így most két hónapig biztos nem kell kimozdulnom otthonról. Kaját meg, ami kell frissen (felvágott, friss gyümölcs, zöldség) kihozza a tesco. Kenyeret, péksütiket én sütöttem eddig is.
Férjemnek is májusban lenne a kontroll, de már előre szóltak, hogy halasztani fogják.
Remélem a nyarunk már vírusmentes lesz, bár én a kertemben jól elvagyok most is. De azért jó lesz majd kiszabadulni innen.
Milyen típusú, nem mondták? Ha nyeles, az általában (nm mindig, de zömében) jóindulatú, de nekem azt mondták, a polip még nem rák, csak rákká fajulhat. Ez viszont okozhatta a vérzést és a fájdalmat is. Elvben a daganatos ügyekben dolgoznak a pathológiák most is, tehát ha van ügyfélkapud, akkor meg kell nézni majd kb. 8 nap után ott, már valószínűleg fent lesz az eredmény. De akár telefonon is érdeklődhetsz náluk kb. két hét múlva. Szóval ne izgulj:)
Amúgy nekem is ápr-20-ára van kiírva a CT, majd kiderül addig mi lesz! Páromnak már két előjegyzését is lefújták, az egyik tegnapra lett volna a másik 23-ra. Csak azt nem tudom, hogy ezt a sok lefújt vizsgálatot mikor fogják és hogyan bepótolni, félő hogy sokan mennek a levesbe emiatt.
Hali! Na a kolonoskopián levettek 4 polipot,- 3 drb. kisebbet,( 3-6 mm-es), és egész lent egy 1,5 cm-est vettek le. Majd a szövettan után tudnak valami "okosat" mondani. A sebész azt mondta hogy "ez még nem daganat", de lehet akár rosszindulatú is. De a szövettani eredményért csak a vírus lecsengése után lehet menni! Na az hogy mikor lesz?! Addig csak idegeskedik az ember!
Azt nem is írtam még, hogy bejött az alma tartósításom.
Tavaly is rengeteg férges almám volt és azokat nem lehet tartósan tárolni. Megelőzóen levet préseltem és kellett bele tenni tartósítót, plusz fagyasztás. Pepecselő munka és azon kívül nagyon sajnáltam a szárazanyagot kidobni, hisz az a rost is hasznos, de ne gondoltam lefagysztani. És jött a pihentagyú ötlet. Lereszeltem. 1/2 kg-os adagogba lefagyasztottam. És most jött el az ideje felhasználni. Szoba hömérsékleten kienged, leve kicsorog, iható és a reszelék vidáman ehető. Vitamin bomba! Megszórom picit fahéjjal, az is tele antioxidánssal. Máskor rányomok tejszínt, vagy összekeverem mézzel, de klassz pitét is lehet sütni, akár palacsintába.
Úgy gondolom, érdemes üzemeltetni így is a fogyasztót, hisz a friss gyümölcs lassan már megfizethetetlen.
Sok almát aszaltam is. Ugyan foghiányom miatt sziromként nem tudom enni, de kenyerembe belesütöm!
Úgy gondoltam, fagyasztással nem csökken a vitamin tartalom, sőt, úgy tudom az almahély hordozza a vitamin többségét, magház nélkül, de komplettan reszeltem.
Elköszönök, mert le kell haboznom a kakas húslevest. A főtt húshoz majd paradicsom szószt és főtt krumplit csinálok.
Nekem április 7.-én kellene mennem kontrollra, majd CT-re, de az a spurim, hogy elmarad. Ugye szájüreg, meg 73. éves, gondolom az immunrendszerem sem százas, úgy hogy saját elhatározásból ezt mind3nkêpoen kihagyom.
Ki sem kell kisemkell mennem a kapun. Szerencsére a fagyik még bőven ellátnak, bőven szaporodott nyúl állományom, kacsa, liba, gyöngyös, galamb, csirke van, tojás beindult, zöldség is még van és már növekednek a palánták is.Cukor, liszt, méz kitart.
Tisztító szerek vannak, fél évre biztos kitart.
Kávé esetleg hiányom lesz, de nem izgatom magam, van árpa, ha szükség hozza, pirítok, abból lesz a "presszó".
pénteken kell mennem kontroll CT-re Törökbálintra.
remélem, nem marad el, de azért telefonálok holnap.
egy vérvétel, amire urológus küldött, már így is ugrott, pedig annyit megállapított, hogy van valahol egy fertőzés. meg egy leletet sem kapok így meg. jól alakulnak a dolgok.