Keresés

Részletes keresés

Kaszi28 Creative Commons License 2009.06.26 0 0 7971

Sziasztok!

Köszönet Hadsznak a szervezésért, és mindenkinek a jó kis csapatért!

Mi még hazafele, szakadó esőben betértünk a csóri objektumba.

@Hpasp:

Érdekelne, hogy milyen gépet használtál, hogy ilyen fényviszonyok mellet is ilyen jók lettek a képeid?

Üdv mindenkinek!

Kaszi

schlumberger Creative Commons License 2009.06.26 0 0 7970
akkor megvagytok! :-)
Előzmény: Hpasp (7967)
schlumberger Creative Commons License 2009.06.26 0 0 7969
Most még átmegyek a boltba, hogy legyen vacsorám, meg reggelim, utána teszek be én is képeket
Előzmény: schlumberger (7968)
schlumberger Creative Commons License 2009.06.26 0 0 7968
Mi még "vezetőségi ülést" tartottunk a benzinkút becsületsüllyesztőjében néhány kávé meg sör mellett, míg el nem állt az eső,megbeszéltünk néhány további kirándulási lehetőséget.
Előzmény: schlumberger (7966)
Hpasp Creative Commons License 2009.06.26 0 0 7967
Én meg vittem 2 manót :)

Páran kérdeztétek, ezt a lámpát használtam...
Led Lenser P7
Előzmény: schlumberger (7965)
schlumberger Creative Commons License 2009.06.26 0 0 7966
És köszönet hadsz-nak a kirándulásért!
Előzmény: schlumberger (7965)
schlumberger Creative Commons License 2009.06.26 0 0 7965
Engem könnyű volt azonosítani, mert én kilobogóztam magam. Nem tudom, Te melyik csapattag voltál?
Hpasp Creative Commons License 2009.06.26 0 0 7963
Köszönet a mai kirándulás szervezőjének, és vezetőjének.
Stewe71 Creative Commons License 2009.06.24 0 0 7962
Szíves elnézést kérek a sorból kilógó hozzászólásért. Egy Börgönddel kapcsolatos aktualitást teszek közzé, mivel Börgönd egykor fontos légvédelmi rakétás laktanya és objektum volt.

Börgönd-i laktanyaséta !!!

Talán az utolsó alkalom a valaha volt börgöndi katonáknak. Az egykor volt börgöndi laktanya és füves repülőtér helyén modern, új repülőtér épül ezért a volt laktanya és egykori légvédelmi rakétás objektum el fog tünni. Aki ott volt katona és szeretne még egyszer oda ellátogatni annak most lesz egy lehetősége. A laktanyát és környékét egy befektető megvásárolta és azóta őrség akadályozza a szabad nézelődést. Felvettük a kapcsolatot az Alba Airport kft ügyvezetőjével. Engedélyt kaptunk, hogy szervezett formában látogatást tegyünk volt laktanyánkban. A látogatáshoz az őrségnek előre le kell adnunk a látogatók névsorát. Tervezett időpont: júl. 11. szombat délelőtt.
Ezért kérem aki szeretne eljönni, küldje el a nevét, meg annak a nevét, akit magával hoz, erre az e-mail címre:

borgond2009@freemail.hu

köszönettel

Stewe71

További információk folyamatosan: Börgönd MN 9548 fórumon, illetve az e-mail-ekre válaszolok.
Volt tüzér Creative Commons License 2009.06.24 0 0 7961

Lehetséges itt több variáció.

- A "gyűjtők" egy háborús lőszer lerakatot találtak, amit annak idején nagy hirtelen ott "felejtettek". Ez könnyen előfordulhatott, praxisomban előfordult már egy helyen tizen darab 88-as légvédelmi lőszer és tizen darab 105-ös légvédelmi lőszer. Ott a II. Vh. idején egy német légvédelmi tüzér vegyes üteg települt. De ugyancsak egy kupacban volt már szerencsém valami 40 darab 152-es malachoz, amit ugyancsak ott felejtettek.

- Olyan lerakatot nem tudok elképzelni, ahol a talált dolgokat szedik össze és nem őrzik.

- Bár még tömérdek hadianyag hempereg a földben, azért az olyan sűrűség nehezen elképzelhető, ahonnan hirtelen annyit össze lehetne szedni. (hacsak nem az első változat kerül előtérbe.) Azért csak eltelt már néhány évtized a felhasználás óta.

Előzmény: sweethome (7960)
sweethome Creative Commons License 2009.06.24 0 0 7960

Ez elképesztő!

Ha jól értelmezem a cikket, akkor létezik még olyan erdő Magyarországon, ahol 5 mázsa második világháborús lőszer heverészik? Vagy ez valami zárt terület, ahová a tűzszerészek összegyűjtötték a régi anyagot?

Előzmény: uselessjunk (7952)
405x Creative Commons License 2009.06.24 0 0 7959

Halihó!

Akkor én is megkérdezem, nem volt valaki közűletek 89' (februári vonulás voltam de hát ugye a kiképzés...) májusától katona nagyhárson? (Bükk)

Volt tüzér Creative Commons License 2009.06.23 0 0 7958

Még működik az 5. Inkurrencia raktár. Ráadásul folyamatos fegyveres őrség őrzi.

Bár már nem sok minden van bent, azért némi veszélyes anyag még mindig akad.

Ha a google-n megnézed, ott még olyan kép van, amin tele volt technikával.

Előzmény: P.Laci. (7956)
REX 08 Creative Commons License 2009.06.23 0 0 7957

Sziasztok!

Időnként megszoktam kérdezni, most ismét "eljött az idő" - ezért megteszem;

hogy: közületek valaki nem volt-e katona MN 8047 Felcsúton.

Én 1978-80-ig voltam ott.

Üdvözlettel.

P.Laci. Creative Commons License 2009.06.23 0 0 7956
Üdvözletem!

Valaki megtudná nekem mondani hogy a Mezőfalvai laktanya működik-e még?
Teljesen bezárta kapuit vagy van-e még valami élet???

Válaszotokat előre is köszönöm!

Üdv:Laci
hadsz Creative Commons License 2009.06.23 0 0 7955

Kétségkívül hatalmas objektum,a "nyomaszó" jelző pedig tökéletesen tükrözte a bennem is kavargó érzéseket.Jellemző,hogy egy normál kompakt vagy bridge gép vakuja vajmi kevés...benn egyszerűen elveszik a fény.Túl nagy,túl sötét...

Szerintem még állványról is nehéz igazán jó képeket készíteni a záridővel és a rekesznyílással játszva.Nagyon komoly világítással lehet jó eredményt elérni.

A radarállomást pedig borzasztóan sajnálom,hogy a pocsék időnek köszönhetően nem tudtunk a felszínen is alaposan körülnézni,a kilátásról már nem is beszélve!

Gyanítom,hogy ami az időjárást illeti,kifogtuk az egész nyár egyik legszarabb hétvégéjét...

Mindenképp érdemes lenne visszamenni!

Előzmény: jagger3 (7954)
jagger3 Creative Commons License 2009.06.22 0 0 7954
Hát megláttuk...

Nekem erről a következő jut eszembe:
" - Nézzétek azt a holdat...
-Nem hold az , űrállomás..."

Azt hiszem , életem legmonumentálisabb bunkerének egy részét volt szerencsém bejárni , Zeljava hihetetlenül nagy , monumentális és még romjaiban is félelmetes.

Egy barátom mondta róla:

"Zeljava ... az rossz hely ..."

Nos , ez a mondat új értelmet nyert szombaton.

A látogatás után még most is nyomasztó belegondolni , hogy ez egykor működött és milyen lehetett. Romjai félelmetesek , nyomasztóak.

Mostanság vívódok magamban ( a melóm mellett) hogy visszamenjek mégegyszer , vagy érjem be annyival amit láttam. Néha elszánom magam hogy el fogok újra menni , aztán másnap borzongva gondolok a látottakra.

Nem egyszerű hely az biztos.

Mondjuk a hegytetőn levő radarállomás mindenképp megéri , fantasztikus lehet a kilátás , ha épp nem űl felhő a hegytetőn...

Még néhány nap ( 4) és indul a posta Győrbe.... köszönöm a türelmeteket...
J.

Volt tüzér Creative Commons License 2009.06.22 0 0 7953
Úgy látszik, itt is alacsony volt a kerítés.
Előzmény: uselessjunk (7952)
uselessjunk Creative Commons License 2009.06.22 0 0 7952
Előzmény: Hpasp (7949)
PEPITA Creative Commons License 2009.06.22 0 0 7951

Kedves Topiclakók!

Azt szeretném megkérdezni, hogy a Marcali laktanyában korábban működött katonai bolt, ahol honvédségi felszereléseket lehet(ett) vásárolni, működik-e még? Ha igen, hol lehet megtalálni, mert interneten és telefonon nem sikerült elérni őket. Esetleg a nyitvatartásukról is tudtok valamit?

Köszönöm a segítséget előre is: PEPITA

Hpasp Creative Commons License 2009.06.21 0 0 7950
Előzmény: pétizennyolc (7948)
Hpasp Creative Commons License 2009.06.21 0 0 7949
"Illetve egy kérdés: Mi van az erdőben Vécs és Feldebrő között?"

Már kitárgyaltuk, 7611 környékén.

Balra beírod a Kereséshez - Feldebrő
Előzmény: pétizennyolc (7948)
pétizennyolc Creative Commons License 2009.06.21 0 0 7948

Érdekes:

http://www.honvedelem.hu/cikk/3/15444/bocskais_muszakiak_kalban.html

Illetve egy kérdés: Mi van az erdőben Vécs és Feldebrő között?

P-18

sweethome Creative Commons License 2009.06.21 0 0 7947

Üdv Jagger!

Megláttuk, ahogy írtad! Felraktam a képeket:

http://kep.tar.hu/sweethome/50642538#2 http://kep.tar.hu/sweethome/50642533#2

Gyönyörűség volt....

Előzmény: jagger3 (7946)
jagger3 Creative Commons License 2009.06.17 0 0 7946
Kedves Hadsz!

Ha eljutok odáig , megyek én is!

Már csomagolok....
Péntek délben leadom a diplomamunkám...,
aztán pakolok ...
Ripley fáklya , éjjellátó , gázálarc , víz , túlélő szett, CB rádió (erős) stb stb.
Kibaszottul be vagyok sózva!

Amiket a fórumokon irkálnak az jórészt NEM igaz! - a történelmet a győztesek írják - és csak azt tudom mondani - ahogy a feleségem szokta mondani - hogy majd látjuk.

Addig is minden jót!

J.

Előzmény: hadsz (7945)
hadsz Creative Commons License 2009.06.16 0 0 7945

Uraim!

A jövő hét pénteki /jún.26./ b.fűzfői látogatással kapcsolatban: találkozás de. 10-kor a képen megjelölt benzinkútnál a 71-es,72-es út találkozásánál levő körforgalom mellett.A körforgalom frissebben készült mint a gugli kép,így azon még a régi kereszteződés látható...

Előreláthatóan 15-18-an leszünk.

üdv

hadsz

schlumberger Creative Commons License 2009.06.13 0 0 7944
Te csak ne adjál itt jótanácsokat, hátha ez a mocsok népség olvassa a topicot!
Előzmény: Volt tüzér (7943)
Volt tüzér Creative Commons License 2009.06.13 0 0 7943
Hát abban a laktanyában pedig van kábel a föld alatt bőven. Hátha még a volt harcálláspontra is bejutottak volna.
Előzmény: schlumberger (7939)
schlumberger Creative Commons License 2009.06.12 0 0 7942
Látom, már gyógyulsz!
Előzmény: AmbulanceZoli (7941)
AmbulanceZoli Creative Commons License 2009.06.12 0 0 7941
Szerintem Svéd vendégmunkások vagy cserediákok lehettek és azért szedték kia kábelt hogy a Stokholmi egyetemen vizsgálhassák a ColdWar távközlési technikájának fejlettségét.....a gonosz biztonsági emberek és rendőrök pedig ismét akadályt gördítettek a tudomány előrehaladásának útjába........ :-)))

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!