Nekem volt ilyesmi problemam (hömersekletfüggö). Egy 98-es Ford Explorer-en telen, amikor ugye lehült a hömerseklet min. 10-15 C-ot, mar nem akarta kinyitni a kocsit a taviranyito. Reggel, amikor mar kicsit melegebb volt az idö nem eszleltel mar semmit. Hat az is Ford volt. :-) Erzekenynek biztos erzekeny volt. Ha a melegre is igy reagalna egy masik ford, azon sem csodalkoznek ... Megoldas ? Passzz. :-((
A 97-es transitomon ez akkor szokott elöfordulni, ha nincs bezarva az egyik ajto rendesen. Sztem ez meg direkt is van igy kitalalva (tehat, hogy figyelmeztesse a kocsi gazdajat - mert ugye hallani, hogy ujra kinyitott - v.mi nincs rendben a ajtoknal vagy zarakkal. Ha pl. az egyik zar el lenne romolva felig-meddig is akar, elkepzelhetö, hoyg u.ez az effekt törtenne meg. A zarakat ellenöriznem elöször a helyedben, ha a taviranyitoval minden rendben ...
Kis transit connect barátom hátsó raktér ajtaja nem hajlandó nyílni néha. Kattan a zár, de a kilincs úgy reagál, mintha zárva lenne. Azt gyanítom, hogy a zárszerkezet felmelegedése okozza. Reggel hűvösben bepakoláskor nyílik rendesen, dél körül kipakolásnál már nem. Nem kellemes az oldalajtón kipaszírozni mindent(szerencsére nem gyakori a sok cucc). A kocsi többször járt már szervizben emiatt, szerelés után 1 hétre mindig jelentkezik a probléma. A kis rakéta pár hónapos. Valakinek hasonló probléma, valami más ötlet?
Adott egy 2003-as Transit gyári távirányítós központi zárral. Olyan hibát produkál, hogy ha távirányítóval, vagy kulccsal zárom az ajtókat, zárás után rögtön visszanyitja az összes zárat. Ford szervíz tehetetlen, közük nincs hozzá mi lehet a baja. Valakinek volt már hasonló hibája? Vagy valami ötlet, hogy mi lehet ez?
"Szoval zarakat kicserelem meg az iden, aztan meg gondolkodom a taviranyitos kapcsolon."
Lehet kapni távirányító+vevő párosokat is, de szerintem jobban jársz ha inkább riasztót veszel. Azt sokmindenre lehet használni, és még indításgátlód is lenne...
Hát a boltosnak sem volt ismerős a tárcsa.A kód a szervószivattyú mögött a motorszám előtt szokott lenni,vagy az anyós oldali fellépőn elhelyezett adattáblán.Az egyik tranyómon 4cc a másik 4hb
Teljesen igazad van, de a kulcs ahogy kinezett mar (elegge el volt nyalva) nem akartam vele igazan kinlodni + ha az netan elveszik akkor aztan van müsor rendesen. Szoval zarakat kicserelem meg az iden, aztan meg gondolkodom a taviranyitos kapcsolon. De ha jol neztem az nem kerül ennyibe se. A központizar mar benne van gyarilag a kocsiban.
"En inkabb invesztaltam 24e HUF-t egy komplett zarkeszletbe (7db zar + 3db kulcs, az gyari immobi marad). 9 ev es 175e km utan azt hiszem megerdemel ennyit a kocsi."
Kb. ennyiből kijött volna egy távirányítós központizár szett, és azzal nem kopna tovább a kulcsod sem. ;-)
Én a központizárak beszerelésével már végeztem, és úgy kötöttem be őket, hogy külön működjön az utastér és a raktér. Így a riasztó automatikusan lezárja az összes ajtót, de kikapcsoláskor csak az utasteret nyitja. A raktér nyitása szükség esetén a 2. gombbal lehetséges... És hogy tovább bonyolítsam a dolgot, a műszerfalon lesz két billenőkapcsoló, amikkel az utastér/raktér központizárjait lehet nyitni/zárni (ha nem találok nyilas típust, akkor ezek is ablakemelőkapcsolóból lesznek). A központizárak kapcsolói a riasztó élesített állapotában persze le lesznek tiltva... :)
A modul nevét nem tudom, de az importőrt és a szerelőit nagyon jól ismerem. :) Ha megérkezik a következő szállítmány, akkor majd megírom a beszerzési forrást és a pontos típust.
Lehet, hogy tenyleg jobb lett volna kompletten megvenni a cromax-nal a kuplung-szettet. Csak kompletten veszik vissza a cuccot. Most nyomoztatom, hogy mihez passzol (amit nem tudtal berakni) aztan, ha kiderült felteszem eladasra. Csak megveszik azt is külön. A furcsa az az, hogy 10db van felteve ebböl a szettböl es mar megvettek 6db-t, ha jol lattam. Furcsa, hogy ott passzol es nalam nem. Na mindegy ...
Nem tudod mi az en transitom motorkodja veletlenül ? A kipufogohoz kerdeztek. Tudod az ottani visszacsereleshez ... :-(
Elárulnád nekem milyen modul ez? Én Spal-osat néztem, abban nincs komfortkapcsolás. Ha ez jobb, illyent vennék magamnak én is. Azt mondták az a lényeg, hogy thermokapcsolós legyen, nehogy leégesse a motort.
dot3-ra ráöntheted a 4-est nem probléma.De a fékolajat nem kell pótolni,ha minimum alá megy a szint akkor ellenőrizni kell a féket mert akkor elfolyik valahol.Úgy van kiszámolva hogy ha teljesen elkopnak a betétek akkor sem megy minimum alá,és olyankor sem kell rátölteni hanem a betétet kell cserélni:) De azt hiszem neked mostanában erre nem lesz gond.
Nalam volt ilyen korasbban (opel-nal) es marhara zavart. A transitnal is ezert csereltem ellenallast. Ott is a 2-es fokozat ment el. A 3-as mar 7-es erössegü orkannak felel meg es meg hangos is (gondolj a fejfajasra). :-)
Nem rossz, de en inkabb hagyom tekerösön. Az talan kesöbb romlik el. :-)
Egy hete majdnem beletörtem 2-3x az egyetlen kulcsomat a tanksapkaba (annyira szorult mar). En inkabb invesztaltam 24e HUF-t egy komplett zarkeszletbe (7db zar + 3db kulcs, az gyari immobi marad). 9 ev es 175e km utan azt hiszem megerdemel ennyit a kocsi. Csak mert egy kulcstöres nem vicc, ha valahol utközben er utol ...