Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

avoirfroid Creative Commons License 2008.07.21 0 0 856
Ha a kereskedés átiratja a nevedre, akkor nem kell. Ha kp-re veszed, és azonnal el is viszed, akkor kell adniuk egy igazolást. (Nem kell az okmányirodába sem a kérelem, sem a bizonylat, csak az igazolás). Ha hitelre veszed, akkor tuti, hogy a kereskedő iratja át, nehogy elfelejtsd az opciót:))))
Előzmény: oroszlánka (854)
stevie wonder Creative Commons License 2008.07.21 0 0 855
Nem.
Előzmény: oroszlánka (854)
oroszlánka Creative Commons License 2008.07.21 0 0 854
Ha én autó kerben veszem az autót, kell hogy adjanak az eredetvizsgáról valami igazolást?
Előzmény: avoirfroid (853)
avoirfroid Creative Commons License 2008.07.21 0 0 853
Múlt héten vagy 10-et, lehet többet.
Előzmény: ImportEUr (852)
ImportEUr Creative Commons License 2008.07.21 0 0 852
Mikor csináltattál utoljára eredetvizsgát, ha szabad kérdeznem?
Előzmény: avoirfroid (844)
avoirfroid Creative Commons License 2008.07.21 0 0 851
Sajna ez a legtöbb helyen így történik. Köszönhető ez a sok adminisztrációnak, és a fenemód szigorú szabályoknak. De azt szeretném megvilágítani, hogy minden kereskedésnek az a célja, hogy minél hamarabb aláírd a szerződést, illetve, hogy minél hamarabb elvidd tőlük a megvásárolt autót. Szóval ezeknek a késlekedését biztos, hogy nem ők generálják (bár előfordulnak emberi mulasztások, hol nem?).
Előzmény: oroszlánka (850)
oroszlánka Creative Commons License 2008.07.20 0 0 850
"Ha kiválasztottad az autót, úgyis van egy csomó várakozási idő"

Az egész biztos! Mi délelőtt 10-este 7-ig ott voltunk mire alátudtuk írni a szerződést.
Úgy hogy,hideg élelmet vigyen aki oda megy!
Előzmény: avoirfroid (849)
avoirfroid Creative Commons License 2008.07.19 0 0 849
Ha kiválasztottad az autót, úgyis van egy csomó várakozási idő, addig nézesd át szerelővel. Az autó műszaki dolgaihoz nem értek, de ha megnézed a forgalmit, és a hátuljába a kereskedő cég be van jegyezve, akkor gond nem lehet az átírással. Amúgy úgy tudom, hogy van olyan konstrukciójuk, aminél elég az 5%-ot befizetni. És próbálj alkudni :)
Előzmény: Lelike01 (842)
Teo papa Creative Commons License 2008.07.19 0 0 848

Höhö

Arra gondolt, hogy hátha ő mégse fogja mexívni :-)))

Teo >

Előzmény: soonó (847)
soonó Creative Commons License 2008.07.19 0 0 847
" Az a helyzet, hogy visszaolvastam itt és nem sok jót látok. "

Öhhöm.

Akkor mi a kérdés?

oroszlánka Creative Commons License 2008.07.19 0 0 846
Ha kezest nem akarsz bevonni a hitelbe,akkor 10%-ot bekel fizetni + adminisztrációs költség ami 13000ft
avoirfroid Creative Commons License 2008.07.19 0 0 845
Ja, azt elfelejtettem, hogy minden "autós" advétbe bele szokták foglalni, hogy az eladó szavatolja az autó jogtisztaságát. Amelyikben ez nincs benne, az gáz.
Előzmény: HITMAN (835)
avoirfroid Creative Commons License 2008.07.19 0 0 844
Szerintem úgy is nézhetjük a dolgot, hogy eredetvizsgánál az eladónak kell igazolnia az autó eredetét. Mármint hogy a BM rendszerében nincs vele semmi gáz. Ez amúgy kiderül az eredetvizsga végén, hiszen akkor nyomtat a vizsgáztató egy igazolást, amellyel lehet menni az okmányirodába. Ha azon nincs semmi elírás, vagy más hiba, akkor nem azon fog múlni, hogy átírják-e vagy sem.
Amúgy az eredetvizsgáról felesleges bármiféle papírt kapni abban az esetben, ha a kereskedő átiratja a forgalmit+a törzskönyvet a vásárló nevére, hiszen minden eredetvizsga egyszer "használható" fel. Tehát a 60 napos érvényesség csak akkor van, ha nem használod fel átírásra vagy bejegyzésre. Viszont ha cég vesz autót kereskedésben, akkor kérhet számlát az eredetvizsgáról (ha ő fizette).
Amúgy is jobb az eredetvizsgánál a BM-es lekérdezés, mert ott kiderülhetnek olyan turpisságok, mint pl. APEH tartozás vagy opció. Ha a forgalmiba be van jegyezve a kereskedő, akkor viszont minden ok.
Fú ez jó összevisszaságos lett, de megpróbálom megelőzni a sok hülyeség terjedését :)
stevie wonder Creative Commons License 2008.07.18 0 0 843

Holnap menni szeretnék az AAA Autohoz szétnézni. Venni akarok valamiféle járgányt (családi autónak).

Ez ugy szokott menni, hogy nyitsz egy kulon topikot. Nagyjabol leirod az igenyeidet, elkepzeleseidet (merre laksz), jonnek hozzaertok, akik ajanlanak neked autokat a netrol, amik megfelelnek az igenyeidnek.

Ha szerencsed van, talalsz hozzaertot is, aki szivesen elmegy szakerteni veled egy sorert/csokiert.

Tobbre mesz ezzel a modszerrel, mintha lathatoan laikuskent elmennel egy megoly nagy hasznaltauto-telepre, es ott vasarolnal autot.

Egy ilyesmi topik:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9179054

Ha megvan a topikod, jelezd itt is :-)

Lelike01 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 842
Sziasztok!

Holnap menni szeretnék az AAA Autohoz szétnézni. Venni akarok valamiféle járgányt (családi autónak). Az a helyzet, hogy visszaolvastam itt és nem sok jót látok. Az idegességet nehezen viselem az igaz, de ha végén jól sül el a dolog akkor csak érdemes belevágni. Önerőként mennyit kell befizetni, valaki ezt tudja? Egy másfél milláig mennék el. Ha valakinek valami tapasztalata van e téren azt megköszönném ha megosztaná velem.
Köszi
Teo papa Creative Commons License 2008.07.18 0 0 841

Pedig jól látod

Akkor kerülnek ide, mikor rájönnek, hogy egy ócska autót vettek rohadt drágán hamis garancia és átvizsgáltság ígérettel :-((

Teo >

Előzmény: karesz2 (839)
Teo papa Creative Commons License 2008.07.18 0 0 840

Elvileg nem lehet ..

Gyakorlatilag meg de. Amúgy meg lehet, hogy a hatóság felé nem felelős az eredetvizsgáló (végülis nem ő lopta el anno), de Te polgári peres úton behajthatod rajta (és meg is fogod nyerni), mert neki észre kellett volna venni, ergo Te jóhiszeműen vetted arra alapozva, hogy ő aszonta tiszta.

Teo >

Előzmény: Totyasrác (838)
karesz2 Creative Commons License 2008.07.18 0 0 839
Én csak azt nem értem, akkor mért is vesznek autót innét az AAA-tól, vagy esetleg sokan csak vásárlás után találnak ide?
Amúgy szégyen ami itt megy autóügyben, és sajna márkakereskedést is ismerek aki mindenkit átb.. akit csak lehet, és kit nem lehet, legyen az új vagy használt gép. (Utoljára egy ismerősömet, valami tesztautóval, a km és évjárat problémás volt. És annyiért vette, mint amennyiért akciósan volt kiállítva - az új.)
Sajna...
Totyasrác Creative Commons License 2008.07.18 0 0 838

Node elvileg ilyen nem lehet - le van írva pontosan, mit kell átnézni, stb. Csak vizsgázott eredetvizsgáztatók dolgozhatnak.

Ennek ellenére, ha mondjuk kap a kocsi egy nagy A-t, de két hónap múlva lefoglalják mert lopott - a vizsgálóhely nem tartozik semmiféle kártérítéssel/felelősséggel tudtommal. Szóval a "szokásos" dolog, egy adó az autóvásárlónak/eladónak, másképp nevezve.

Előzmény: Teo papa (837)
Teo papa Creative Commons License 2008.07.18 0 0 837

Naja

Kétségtelen, hogy nem a legjobb megoldás ez így. Enyhén szólva :-((

Amúgy meg amire én gondoltam, az az, hogy az eredetvizsgán átmegy az autó, de mondjuk a következőn megbukik. Aztán kiderül, hogy a "mostanin" nem vettek észre dolgokat. Ebben az esetben nem hátrány, ha az érvényes tulaj kezében van a saját nevére szóló számla, mert ha a számla az előző tulaj nevére szól, akkor ő tud eljárni, de ugye neki abszolút nem érdeke már régen. Volt ilyen.

Teo >

Totyasrác Creative Commons License 2008.07.17 0 0 836
"Illetve, a tulajnak megküldi a BM az eredményt, utólag. "

Hát nem t'om, nekem nem küldte... Sem eladóként (vizsgálatkori tulaj), sem vevőként (új tulaj). Pedig ~3 hónapja adtam is el kocsit, meg vettem is egy másikat.
Vagy mennyire utólag? :)
HITMAN Creative Commons License 2008.07.17 0 0 835

A kotelezosegen kivul amugy a vevo erdeke, hogy "tiszta" legyen az uj autoja, es ezert o valasztja meg a bevizsgalo muhelyt is, azt, amiben megbizik

Semmi jelentősége nincs a választásnak, mivel csak BM által jogosított műhely végezheti a vizsgálatot. Elvben nem lehet sumákság.

Másrészt, úgysem mondják meg a vizsgálat eredményét a helyszínen, hivatalosan semmiképpen. Átíráskor derül ki, az okmányirodában, h volt-e vmi gond a kocsival. Illetve, a tulajnak megküldi a BM az eredményt, utólag. De pont a vevő nem kap előzetes információt a kocsiról... És ugye, átiratni már szerződéssel megy az ember az okmányirodába... Ez a rendszer ebben a formában fasság.

Előzmény: stevie wonder (826)
EZsolt Creative Commons License 2008.07.17 0 0 834
Elhűlve olvasok itt "munkadíjról"... no meg "adminisztrációs költségről" . Ilyen tételekről eddig még a büdös életben nem hallottam autóvásárlás ürügyén, de hát mindig tapasztal valami újat az ember:-)
Előzmény: oroszlánka (833)
oroszlánka Creative Commons License 2008.07.16 0 0 833
A munka díjat, 13000ft adminisztrációs költséget már ott rögtön elkérték,at autó kerben.
Előzmény: Calver_ (831)
oroszlánka Creative Commons License 2008.07.16 0 0 832
Egyetlen egy számlát kaptam csak az autó kertől, amin az szerepel ,hogy 10% önerő be van fizetve.

Előzmény: Teo papa (830)
Calver_ Creative Commons License 2008.07.16 0 0 831
az barmi lehet. akar az o 'munkadijuk' is, h helyetted inteztek.

eso utan koponyeg
Előzmény: oroszlánka (829)
Teo papa Creative Commons License 2008.07.16 0 0 830

Most erre mit mondjak?

Én biztos nem fizetek ki mindenféle himi-humi dologra pénzt, amiről nincs számla. Ha Te igen, az meg a Te dolgod.

Teo >

Előzmény: oroszlánka (827)
oroszlánka Creative Commons License 2008.07.16 0 0 829
A banki papíron ez szerepel:
finanszírozott átírási díj : 46.172ft.

az autónk 954m3

az átírási díj: 18.000 ft
törzskönyv: 6.000 ft
forgalmi: 6.000 ft

Akkor gondolom a fent maradó rész az eredetiségvizsga lehet.
De ennek semmi nyoma. Semmit nem kaptunk róla.
A bankot és az autó kert is hívtam és senki nem tudta megmondani mi van bent a finanszírozott átírási díjban. Csak azt mondja a bank hívjam az autó kert, Ők meg azt mondják hívjam a bankot
Előzmény: EZsolt (828)
EZsolt Creative Commons License 2008.07.16 0 0 828
Ha Te fizetted, akkor egy 17.000 Ft-os sárgai postai csekket minimum kapnod kellett volna.
Előzmény: oroszlánka (827)
oroszlánka Creative Commons License 2008.07.16 0 0 827
Mi sem számlát se semmi mást az eredetvizsgáról nem kaptunk az autó kertől sem és senkitől sem.
Előzmény: Teo papa (825)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!