sziasztok Érdeklődni szeretnék, hogy Márciusban nem-e lenne valakinek gazdasági fűrj tojása eladó? Fehér, harlekin, csoki, vadas, búza, fahéj érdekelne. A zefyr@szarvasnet.hu címre írna az akinek lenne: Előre is köszönöm
Teljesen igazad van, de ezen a felületen nem lehet teljes körű szaktanácsadást adni, csak egy-egy kérdést kitárgyalni. Aki vállalkozásba kezd, előtte alaposan körül kell néznie, szakemberekkel konzultálni, nehogy menet közben derüljön ki, hogy valami nem úgy van, ahogy azt szeretnénk. Segítségként adhatunk iránymutatást, mert mi már megtapasztaltunk dolgokat. De mindenkinek saját felelőssége, hogy elfogadja-e.
Őstermelői igazolvány kiváltásához vigyél magaddal 2000 Ft-ot. Ha nincs bejelentett munkaviszonyod, vagy nem vagy nyugdíjas, akkor viszont felejtsd el, mert akkor főfoglalkozású őstermelőnek minősülsz, és a minimálbér után teljes járulékfizetésre vagy kötelezett. Ez több mint 30000 Ft/hó...Nemigazán éri meg.
Szia István! Örülök, ha örömet tudok szerezni, csak ezért csinálom. Én is örülök, ha mások is örülnek.
Örülök, hogy jó helyre kerültek a jószágok. Én is így oldottam volna meg az etető kérdést. Sok finom tojást kívánok, ha bármi kérdésed lenne, csak írj vagy hívj.
Köszönöm a fürjeket, ma sokat gyönyörködtem bennük, Jól érzik magukat. Sokat tojtak. Az etetőt kivülre tettem és megemeltem most jó és a tojás is kigurul.
Üdv! Mindössze egy őstermelői igazolványt kell kiváltanod, amihez kell egy adószám is az APEH-tól (7-es kezdetű). Március 20-ig lehet kiváltani az adott évre az őstermelőit. A helyi falugazdász tudja intézni.
Szép estét mindenkinek! A segítségeteket kérem. Most szeretnék a tavasz folyamán fürj tartásba bele kezdeni. Milyen papírokra lesz szükségem ha hivatalosan is szeretném értékesíteni ? Válaszotokat előre is köszönöm! További szép estét mindenkinek!
Igen István, tökéletes számukra ilyenkor a galamb eleség is. A lényeg, h mikor beindul a tojó szezon, akkor fehérje dús legyen az étlap. Tojótáppal, meg minden 18 óránként megtojnak. De azért ha lisztkukacot találsz, vagy csontit, azért tutira lerágják a kezed is :)
A baromfi tartásból kiindulva, Valószinü azért csipkedik most egymást mert most indult meg a párzás intezivebben, és a kloálka mellett "nyirkosabb" a toll. Én ilyenkor a csipkedő állatok csőrét egy picit vissza szoktam vágni a felső csőrt. Több fajta megoldás is van az égetés a legjobb, mert akkor nincs vérzés, ha sokat vágsz le.
Egy másik egyszerübb : petróleummal picit a csipkedésnél bespriccelni a rossz íze miatt abbahagyják a csipkedést.
Igen, persze ezek is csak szezonálisan tojnak, hacsaknem intenzív tartás mellett vannak. Szóval várjuk már nagyon a tavaszt :) Ilyenkor megteszik a magvak is eleségnek. Én van amikor csak búzát adok nekik. Van amikor vörös, fehér köles, fénymag, szotyi.
Ne indítótáppal estesd őket, mert akkor csipkedik egymást, meg verekszenek, de napos kortól tolhatod nekik a tojó tápot, legalább hamarabb tojnak majd, és nincs verekedés !
Igen, kijavítottam a címzést (s-t beírtam a helyére), de a tértivevénynél nem tudok belenyúlni, azért nem kaptad meg. Rögzítem a másik e-mail-címedet is.Köszi.