Köszi szépen ! Egy kis vacak vírus hogy ledönti az embert a lábáról ... :))
Nem rajzoltam még semmit, de az előbb elkezdtem egy női portrét. A neten találtam. Próbálom az árnyalást és a haj kidolgozását gyakorolni. Ha lesz belőle kép, akkor holnap felteszem.
...úgy gondoltam,nem halhatok meg anélkül,hogy ki ne próbáljak néhány dolgot,pl. az olajfestést is,de néhány próbálkozás után kiderült,hogy ez egy hülye ötlet volt részemről.Egyrészt nincs türelmem hozzá:-egy apró kép is többnapos folyamat a rétegek száradási ideje miatt;nekem inkább az aprólékos kidolgozású dolgok fekszenek,olajjal inkább a lendületesebb vonalak,színek mutatnak;és,hát igen,nem egy olcsó muri.Ehhez nem elég az alapszínkészlet,és még ha mindenből a legkisebb kiszerelést is veszi meg az ember,többezer forint.Bár amin lehet,ötleteltem és spóroltam,festettem pl.építkezési hulladékból vágott parafalemezre is(bevált,elég merev és jó a struktúrája).
De a legnagyobb baj az volt,hogy egyetlen elkészült képemnél sem pislákolt bennem az elégedettségnek még a csírája sem...
Eladtam őket,de CD-n megvan a fotójuk,megkereshetem,bár büszke nem vagyok rájuk.
előrebocsátom,hogy nem értek hozzá,nem tanultam,többnyire kútfőből csinálok mindent;a farostot pl.itthoni maradék háztartási festékkel,matt fehér alapozóval kentem át,csak hogy ne szívja a drága olajfestéket.Ezután jött rá a témának megfelelő alapárnyalat.
A hátoldalát meg bármilyen olcsó dobozos zománc-vagy olajfestékkel átkenheted(hogy ne szívjon be nedvességet,és ne vetemedjen.)
kisebb képeket érdemesebb préselt farostra festeni.Palettának nagyon jó egy kis üveglap is,és ha van egy légmentesen lezárható laposabb ételesdobozod,(minden százforintos boltban kapható),ebben tartsd az üveglapot,a megmaradt kinyomott festékpöttyökre egy-egy csepp terpentint cseppentve és lezárva nem szárad be,és napokig használható még a maradék,és nem is bűzlik a lakás.
Tegyél félre kis gyógyszeresüvegeket is kupakostul,jó lesz kis mennyiségű lenolaj és terpentin használatához-tárolásához.
Nagyon élethű, igazán klassz ! Láthattam én ezt már az akrilfestés topicban ?
Kár , hogy nincs róluk fotó. Magam is ezért ruháztam be egy digitális fényképezőgépre. Olyan kellemetlen volt mindig valakit nyaggatni, hogy fényképezze le amiket pancsolok .
Ez a macsek is fénykép alapján készült, és ezen kívül még rengeteg állat - kutya, ló, szamár, hiúz, oroszlán, gepárd, mosómedve stb. - csak a többsége már nincs meg, elajándékoztam vagy megrendelésre csináltam, és akkoriban még nem volt sem szkennerem, sem digitális fényképezőm, amivel megörökíthettem volna.
Van egy kutyás festményem, ami rétegelt lemezre készült, csak nem kellett a megrendelőnek, mert hibás volt a lemez, és ez meg is látszik a képen:
Sziasztok! Budapesten keresek jó hangulatú, rajz, vagy festőkört, ahol elsajátíthatnám néhány fortélyát ezen művészeti ágaknak. Ha ismertek ilyen helyet, kérlek írjátok meg! Köszönöm.
Azt, hogy miért nem rajzoltam , magam sem tudom igazán...
A családban volt festőművész, aki az anyukámhoz hasonlóan olajjal dolgozott, de én akkor még kislány voltam. Talán ha anyu később is festett volna, akkor én is közelebb kerültem volna a művészetekhez. Ilyesmit szerettem volna tanulni általános után, de nem tűnt úgy, hogy ebből meg lehetne élni és elég messze is volt tőlünk, így inkább 1-2 szakmát elsajátítottam ... :) Később pedig anyu átállt a kötésre , amit én is nagyon megszerettem. Esténként a család nőtagjai a kötőtűt csattogtatták TV-nézés közben . :)) szóval a rajz dolgot hanyagoltam.
Már egy jó ideje éreztem, hogy szükséges a lelkemnek az alkotás, ekkor jött az internet, ahol rátaláltam a kreatív oldalra, jött az üvegfestés és most rajzolgatni is szeretnék ...
Eddig mindíg alapozott vászonra festettem, az valahogy kényelmesebb. A festéket érdemes higitóval terpentin higítani, és különböző festékszerekkel fényesíteni pl damárlakk, vagy lenolaj. simán kinyomva a tubusból nem jól tapad az olaj szerintem
Az olajról én sem tudok sokat, csak annyit, hogy hobbiszinten űzni elég drága (gondolok az alapanyagokra meg a festékekre). Persze ma már mi nem az? Jó lenne tényleg, ha valaki képviselné itt ezt a technikát is.
a hajba is tehetsz több kontrasztot,és ne csak tincsenként,hanem az egész tömböt emeld el a lapról.A bal oldalon a nyak és arc találkozásánál,es a fülnél is,az a rész ami belül van,biztos sötétebb;a fejtetőn,kicsit féloldalasan ráférne egy kis világosítás-ezek a fényképről biztos látszanak,hol.
Ha ez tényleg a második rajzod,nagyon jó.De ha ez van a kezedben,miért nem rajzoltál eddig?