Keresés

Részletes keresés

Tojglius Creative Commons License 2012.10.04 0 0 24057

Csak kicsit hülye kérdés... :-D majd ha mélyebben beleássátok Magatokat akkor rájöttök, hogy miért :-D

 

A Maldív szigeteken van kb 100 turistasziget, olyan értelemben nincs "kedvenc rész" mint északi part meg délipart a Balatonon... talán max komoly búvárkodás szempontjából lehetnek ilyen kedvenc helyek, hogy melyik korallzátonynál vannak "átlagosnál jobb" merülőhelyek!

 

Az, hogy a sziget hol van csak azért lehet fontos, hogy milyen közel vagy messze van a nemzetközi repülőtérhez, tehát mennyi plusz idő és plusz költség odajutni (pl van ahova 20perc hajóval és van ahova 40perc hidroplánnal vagy 3 óra hajóval)!

 

A szigetek között egyébként leginkább csak méretben és szolgáltatásminőségben van különbség!

 

Az előbbi azért fontos, mert érdemes eldönteni, hogy icipici romantikus szigetre vágytok vagy nagyobbra (a legnagyobbak 1000*300méteresek :D) ahol esetleg több plusz szolgáltatás van (több étterem, több medence stb)!

(A népsűrűség viszont nem szigetméret függő hanem "csillag" függő... vagyis minél luxusabb a sziget, annál ritkábbak lesznek a bungallók)

 

Utóbbi az ami meg igény és pénztárcafüggő...

Emellet persze

vannak természetesebbnek hagyott szigetek, jobban kiépített szigetek

vannak szigetek közeli zátonnyal vagy távolabbi zátonnyal (house-reef) sznorizás szempontjából

emellett meg a luxus mértéke van ami a legfontosabb változó... ami egyenesen arányos az árával általában... :-D 

Előzmény: Törölt nick (24053)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.04 0 0 24056

Na igen, pont erre voltam kíváncsi:)Hogy "nem-e tudok mellényúlni" ;-)

 

Köszi Moon:)

Előzmény: moonwalkr (24055)
moonwalkr Creative Commons License 2012.10.04 0 0 24055

Maldivnak nincsenek "részei", legalábbis a szónak abban az értelmében, mint ahogy turizmusban általában szokás osztályozgatni (itt tehát nincs olyan, mint Horvátországban: Isztria, Kvarner, Dalmácia - az is észak/közép/dél, stb, vagy ilyesmi). Maldiv az gyakorlatilag egyforma mindenütt. Természetesen földrajzilag megvan a tagolása, az atollok adják ezt a felosztást, de abban az értelemben, hogy más élményt adjon egyik, vagy másik, az ég világon semmi különbség nincs mondjuk egy északi atollon levő sziget és egy déli (és keleti, vagy nyugati) között (az egyszerűség és a vájtfülűek kedvéért a nagyon ritkán látogatott Gan-t most elhanyagolom inkább:)

 

Talán egyetlen különbség lehet: Malé közeli, vagy Malétól távoli sziget. A közelinek előnye, hogy Maléban is tehetsz fakultatív kirándulást, ami azért merőben más élmény, mint a szigeten való semmittevés, hátránya lehet esetleg a fejed feletti nagyobb repülőforgalom. A messzebi szigetnek viszont a hidroplánút lehet az "előnye". De még sosem hallottam senkitől, hogy ez szempont lett volna.

 

Maldivban az a jó, hogy gyakolrlatilag nem tudsz mellényúlni, mindenhol ugyanazt az élményt kapod (főleg, ha először mész).

 

Előzmény: Törölt nick (24053)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.04 0 0 24054

Olvastam hogy Neked összeségében Filitheyo volt a "best"


Amiket leírtál itt árakat azt hol láttad, melyik részén?:)

Előzmény: BodiZ (24044)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.04 0 0 24053

Az utazási irodákat elmentettem:) Egyébként itt melyik része a "legnépszerűbb" Maldívnak köztetek?Vagy ez hülye kérdés, és tök mindegy melyik részére megyünk..?:)

Tojglius Creative Commons License 2012.10.04 0 0 24052

Jaigen, amúgy talán azért alakul ki a MESZ (tegnap ilyen fontos dolgokon gondolkodtam :-D ) mert itt a giccsparádé luxuskörnyezetben a "tökéletes nyugalmat" és a világtól elzártságot találod meg és ezért vágysz vissza ide a rohanó világból... és teszed ezt akár annak a kárára is, hogy mondjuk megnézd mondjuk Perut amit még nem láttál... vmi ilyesmi lehet a MESZ :-D

 

Akármilyen gyönyörű helyek vannak a világon (legyen az ország-város-természeti vagy kultúrális látnivaló), a legtöbbet a látnivalókért és az élményért elég egyszer megnézni (ok, mi is voltunk már többször Párizsban de ha annyiba kerülne odajutni mint Maldívra akkor biztos nem ismételnénk... )

Igen, tudom, nyugalom és világtól elzártság is lehet mondjuk egy őserdő mélyén vagy valahol a hegyekben...  

 

szóval lehet ezt ragozni, csak felesleges... aki volt érti, aki megy az meg érteni fogja... :)))

Előzmény: miyoko (24050)
Tojglius Creative Commons License 2012.10.04 0 0 24051

Bocsánat, kis korrekció (anélkül, hogy Volo-t bántanám, mert nem tudom milyen most és ki csinálja):

 

a Volo-ból kiszállt "Robi" (mi még Volo szinekben utaztunk vele Maldívra) csinálta a http://www.luxusutak-dmc.hu/ céget, én mindig őket szoktam "reklámozni" nagyon nyugodt szívvel (mi Vele vagyunk úgy mint Moon az AST-vel)!

 

Ez a pár cég akik itt közszájon forognak amúgy valóban az egyedi utaztatást csinálják qurvajól!

Előzmény: moonwalkr (24049)
miyoko Creative Commons License 2012.10.04 0 0 24050

 

Minden szavaddal teljes mértékben egyetértek! Talán ezért is vágyom annyira vissza. Az a nyugalom a földi Paradicsom kellős közepén.... maga a csoda!

Előzmény: Tojglius (24042)
moonwalkr Creative Commons License 2012.10.04 0 0 24049

Jellemzően ezek szoktak "közszájon forogni":

- AST Travel (Mi velük megyünk évek óta és nem véletlenül járunk vissza, tényleg jók. A megnyíló honlapjuk ne tévesszen meg, azinte kizárólag egy csomó amerikai ajánlatot lász majd rajta, de foglalkoznak a világ összes zugával.

- Aaramu Travel

- Volo Travel (eddig ezen a néven emlegették az itteni fórumozók, de most GeoTours néven nyílik meg a honlapjuk)

 

De ezen kívül egy csomó hely van, ahol a német DerTour, Meier's, FTI és egyéb nagy irodák útjait közvetítik és ennél fogva nem csak csomagokat adnak el.

Ezekről a helyekről egy bővebb listát találsz itt.

 

 

 

 

Előzmény: Törölt nick (24048)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.04 0 0 24048

Esetleg egy-két tippet szivesen fogadnék itt BP-en a kisebb utazási irodákkal kapcsolatban, akiken keresztűl már mentetek:)

Előzmény: moonwalkr (24047)
moonwalkr Creative Commons License 2012.10.04 0 0 24047

A fórummal kapcsolatban igazad lehet, alig van olyan fórum - még az utazási topicok közül is -, ahol ne lenne valakik között folyamatos konfliktus, utazási irodák nickek mögé bújtatott nyomulása (sőt néha hazug álnickeken keresztül történő konkurenciaharc), vagy időről időre visszatérő fikázó hozzászólások. Valamiért hála Istennek ezt a fórumot eddig elkerülte ez a "divat"  remélem ez így is marad:)  (évekkel ezelőttről emlékszem csak halványan egy esetre, amikor volt valami tesztoszteron túltengés valakik között).

 

Ami az utazási irodás kérdést illeti, nagyjából havonta merül fel ez a kérdés pro és kontra, de az itt jelenlevől több mint 90%-a kis utazási irodákkal szervez(tet)ett egyéni úton jutott el Maldivra. Tehát a "hagyományos" (Neckermann, Best Reisen, Ibusz, stb.) utak valóban felejtősek, helyette viszont vannak kis, legtöbb esetben ilyen egzotikus utakra specializálódott irodák, ahol személyre szabottan megszervezik Neked az utat és még olcsóbbak is, mint az előzőekben emlegetett "hagyományos" irodák. 

Előzmény: Törölt nick (24045)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.04 0 0 24046

Köszönöm hogy utánanéztél, de így is szűkös lenne a 800 ezer.Melyik szállást nézted amúgy ennyiért?

Előzmény: BodiZ (24044)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.04 0 0 24045

Nagyon tetszik hogy ilyen szeretettel beszéltek a szigetről,  talán ilyen fórummal még nem is találkoztam:)Amúgy azt felejtsem el hogy utazási irodán keresztűl megyek, vagy épp az elekezője hogy csak rajtuk keresztül próbáljak meg?

BodiZ Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24044

Szia kisrizuka!

Január 18-i indulással van még repülőjegy pl Ausrtrian Airlines-al 221.000.-Ft körül jelenleg még Budapestről. Illetve Ennél olcsóbb, ami létezik az Aeroflot moszkvai átszállással pl. 195.000.-Ft körül. (pl. január 25-i indulással). Bécsből pedig Emirates ami a legjobb szerintem 240.000.-Ft körül.

Egy olcsóbb szállás 7 éjre teljes ellátással (3*) pedig 450.000.-Ft körül van, ami foglalható is.

 

Előzmény: Törölt nick (24027)
Pitta2 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24043

Tökéletes leírás a Maldív Élményről. Én még hozzátenném, hogy egész nap nyugodtam mászkálhatsz cipő nélkül. Még az étteremben sem kellett felvenni (Thulhaagiri). Az is megfizethetetlen élmény.

 

Mi anno bekapcsoltuk a TV-t. Volt egy helyi nyelven beszélgetős csatorna, egy indiai zenét játszó MTV szerű és valami környékbeli ország labdarugó mérkőzéseit bemutató sportadó. 5 percnél tovább nem néztük. :))

Előzmény: Tojglius (24042)
Tojglius Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24042

Miyoko:

Igen, csak egy könyv párezer forint és csak egyszer veszed meg egy Maldív utazás pedig milliónál startol /alkalom... :-D :-D :-D

 

Kisrizuka:

Én azt mondanám, hogy a maldív élményben az a legjobb, hogy egy tényleg "giccsparádé-képeslap" környezetben agy és teljesen el vagy zárva a "rohanó nagyvilágtól"!

 

Szép környezet, zöld pálmafa, korallzátony is, fehér homok is, kék tenger kék ég és jóidő is soksok helyen van (akár még együtt is megvan ez pár helyen, de ennyire egyben talán kevés helyen van, ilyen nyugalommal meg talán tényleg sehol... persze különkülön meg ezek a "szépségek" sok helyen lényegesen szebbek/látványosabbak... :-D) De világtól elzártság / egyedülvagyunk érzés talán sehol sincs... (talán francia polizénia kis szigetei lehetnek hasonlók mint  borabora, de állítólag az se "mindenhol")

 

De az, hogy ottvagy a "semmi közepén" egy 200*300méteres szigeten ahol max pár Hozzád hasonló turistával meg kedves-mosolygó pincérekkel találkozol és nem látsz autót-várost-nyüzsgést az egészen magával ragadó! Mi a telefonokat is kikapcsoltuk és a tv-t se nagyon kapcsoltuk be, hogy eszünkbe se jusson a világ...

(Persze annak aki egy nyaraláskor utál a parton olvasgatva dögleni annak ez idegölő is lehet, hisz nem nagyon tudsz mást csinálni, sokan ezért nem utaznak ide) 

 

Olasz-spanyol sztem talán mehet nekik, de az angol a "főnyelv"... de az étteremben és bárban rendelésen kívül sok nyelvtudás nem fog kelleni... ha minimálszinten érted az angolt akkor nem lesz gond... de ha nem akkorse nagyon :)

Előzmény: Törölt nick (24041)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24041

Mi Rómával vagyunk így, de persze az más kategória, oda nem pihenni megy az ember.Neked melyik része a legszebb, legjobb Maldív szigetnek?Persze ahogy olvasok vissza látom hogy mindnekinek azért eltérő erről a véleménye, és senki nem tért vissza csalódva:)  Istenem de gyönyörű képeket csináltatok!!!Gondolom azért az olasz-spanyol nyelvtudással nem sokra megyek:)

Előzmény: Tojglius (24036)
miyoko Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24040

 

Valóban így van! És mégsem!

Úgy vagyok ezzel mint a könyvekkel. Egy jó könyvet szívesen újraolvasok, habár tudom még rengeteg jó könyv van amit el kellene olvasnom.

Előzmény: Tojglius (24039)
Tojglius Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24039

én pont hogy utálom, hogy elkaptuk a MESZ-t (hülyén hangzik, de így van és küzdünk ellene... :D), mert még túl sok "eztlátnikell" hely van a világon amit még látni szeretnénk és túl nagy luxus lenne egy helyre többször utazni... :-D

Előzmény: miyoko (24038)
miyoko Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24038

 

Mi is így jártunk! Mióta hazajöttünk azon törjük a fejünket, mikor mehetnénk vissza. MESZ szindróma. Hál'a Istennek  elkaptuk.

Előzmény: Tojglius (24036)
miyoko Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24037

Szia Bmtg!

 

Ha jól emlékszem az ECO center közelében a 145 körüli bungalók voltak. Gondolom (de nem vagyok biztos benne) azok Jakuzzis beach bungik lehetnek, mi is legtöbbször ott snoriztunk.

A 85-90 körüli számozásuaknál nagyon ramaty volt a part, keskeny, homokzsákos, nem vonzó, oda nem szívesen mennék.

Nem kérdezel rá a szállodánál, hátha küldenek egy beszámozott térképet?

 

 

 

Előzmény: bmtg (24014)
Tojglius Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24036

Noigen, megjegyzem mi is úgy indultunk, hogy ide csak egyszer megyünk (és akkor legyen tökéletes meg fullos és "kerül amibe kerül" de legyen az amit megálmodtunk), mert ha lesz még sok pénzünk akkor túl sok gyönyörű hely van még a világon, hogy visszamenjünk (mondjuk bárhová ahol már jártunk)

-> amúgy olyan lett és úgy sikerült ahogy megálmodtuk és egyetlen forintját se bántam az elköltött pénznek!!!!!

 

De elvek ide vagy oda, valahogy ide mégis visszahúz a szívünk... és komolyan gondolkodunk rajta, hogy a következő nagy utazás majd valami újabb célpont legyen vagy mégiscsak menjünk vissza Maldívra... :D :D (és elég sokan vannak így ezzel akik már jártak ott, mert igen, akkora élmény... :D)

 

Sok sikert és örömet a keresgéléshez!!!

Előzmény: Törölt nick (24035)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24035

Szia Tojglius:)Neked is Köszönöm a hozzászólást:) Eldöntöttük hogy várunk még 1 évet, de mindenképp ott nyaralunk majd!!Mutattam a páromnak a hozzászólást, a segítséget, és Ő is mindenképp azt tartja okosnak ha spórulunk még, és IGEN legyen tökéletes akkor már minden!!Nézve a képeket amiket föltöltöttetek folyamatosan egyszerűen el kell ide jutnunk az ÉLETÜNKBEN egyszer legalább:) nem érdekel ha még várnom kell 1 évet..Addig is olvaslak Titeket, és  jegyzetelek...

 

KÖSZI:)

Előzmény: Tojglius (24034)
Tojglius Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24034

kicsit fura az index fórum, mert kimaradt pár félgondolat ahogy visszaolvastam (az utólagos beírások tűntek el :D)

...olyan szállástípusban.. . ami nem biztos, hogy tetszeni fog" és .... olyan repülőjárattal

...szállások is megteltek, de ha jövőre időben elkezditek szervezni akkor még tudtok szemezgetni a jó repjegyekből és szállásokból ráadásul van még egy évetek spórolni az útra (ha ez lehetséges)

Előzmény: Tojglius (24033)
Tojglius Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24033

Szia Kisrizuka!

 

Moon leírása (szokás szerint :-D) elég jól átlátható és elég jó képet az a nagyjábóli költségekről!

Én szoktam általában az lenni itt a fórumon aki azt hangoztatom, hogy egy maldív nyaralás az az a nyaralás amit "tökéletesre" (igényeknek megfelelően) kell megcsinálni, mert nem valószínű, hogy ismételni fogsz! Tehát nem érdemes spórolni rajta, mert egyszer mész tehát legyen olyan amilyennek megálmodtad! (ésszerű határokon belül persze, mert feleslegesen dorbézolni is kár :-D)

 

HA mindenképpen a maldív álomnyaralást szeretnétek összehozni akkor én azt javasolnám, hogy inkább várjatok vele még egy évet és spóroljatok addigis ha lehet!

Egyfelől, mert a 800 az tényleg nagyon karcosan elég és akkoris csak olyan szállástípusban ami nem biztos, hogy tetszik és olyan repülőjárattal ami nagyon hpsszú és fárasztó! ÉS akkor az ottlétre még nem is költöttél (fakultatívok stb)

Másfelől pedig jövő januárra a már ésszerű (kedvező) árú repjegyek és szállások is megteltek de ha toljátok egy évvel és időben elkezditek jövőre a szervezést akkor azon sokat lehet spórolni!!

Előzmény: Törölt nick (24032)
Törölt nick Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24032

Kedves Moonwalkr!

Nagyon nagyon KÖSZÖNÖM  a részletes leírást, mindezekről a kis infókról eddig semmit nem tudtam, hiszen nagyon friss még a terv Maldívra, és erre hogy ennyira lecsúsztunk a foglalási lehetőségekről nem gondoltam volna...A másik meg hogy mi 800 ezeret tudunk maximum összeszedni mindennel együtt, az meg szerintem nem teljesen elegendő egy ilyen útra még úgy sem hogy 7-8 napra tervezünk...

 

Köszönöm még egyszer hogy SEGÍTETTÉL!!!

 

Gy

Előzmény: moonwalkr (24031)
moonwalkr Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24031

Szia kisrizuka!

 

 

Hogy mennyiből lehet kihozni egy Maldiv utat, leginkább az befolyásolja, hogy mennyi időre mennétek és milyen szállást szeretnétek. Szokás mondani, hogy nem érdemes 1 hétre menni, ha teheti az ember menjen hosszabb időre, mert fajlagosan olcsóbb, vagy szokás azt is mondani, hogy az ember csak egyszer jut el életében ilyen helyre (bár a legtöbb itteni fórumozó ennek a cáfolata:), akkor válasszon inkább drágább szállást (pl. vizibungit), de legyen teljes az élmény.

 

De azért egy kis gondolatébresztő útmutató:

A költségek két nagy és két kisebb tételből tevődnek össze.

 

Fő tételek (az összegeket fejenként értsd):

- repülőjegy: nagyjából 250.000 - 260.000 Ft-től kezdődik, de néha lehet 200.000 körül is találni akciós jegyeket, nyilván minél közelebb van az időpont, annál kevesebb valószínűségel

- szállás: a legolcsóbb szállás is 80-90 EUR/éj körül van, de inkább a 110-120 EUR számít az "elérhető legolcsóbbank" pl. Sun Island ennyi most januárra. De sajnos az "olcsóbb" szigetekre ilyenkor már igencsak betelnek a foglalások. Például Sun Island-del és ott is a "közepes" minőségű szobával számolva 1 hét 868 EUR/fő = ~ 250.000 Ft

 

Kisebb tételek:

- étkezés: a félpanzió általánosságban benne van az árakban, néha teljes panzió is, de ha a félpanzió nem elég neked, elég drága az "upgrade" teljes panzióra vagy all inclusive-ra (maradva a Sun Island-es példánál, a teljes panzió opció 16 EUR/nap, az AI 60 EUR/nap. Ráadásul arra is számítani kell, hogy ha nem kérsz AI-t, akkor a helyszínen legalább innivalót venni kell majd é nagyon borsosak az árak, báe már ez inkább a költőpénz része az utazásnak.

- transzfer: vagy hidroplán, vagy speed boat. A Maléhoz közeli szigeteken speed boat, a távolabbiakon alap a speed boat, de lehet választani hidroplánt és az egész távoli szigetekre csak hidroplánnal lehet eljutni. A speedboat általában benne van a szobaárban, de messzebbre nem egy jó élmény, számolatlanul lehet olvasni, hogy egy 2 órás hajóút végén rókakergetéssel kezdődött a nyaralás:( A hidroplán viszont drága, nagyjából 200 EUr-nál kezdődik, de elmegy egészen 400-ig is távolságtól és szállodaminőségtől függően. A Sun-os példánál maradva, ott 265 EUR (~75.000 Ft) az oda-vissza hidroplán út.

 

Tehát belépő szinten 1 hét kicsivel 500.000,- Ft fölött indul, ha hidroplánt is választasz, akkor 600.000,-, ha az ellátásban is többet szeretnél, akkor 650-750 ezer körül. Aztán ezeket lehet mindenféle variációval bolondítani. Pl. két hétre menni, akkor a repjegy ugyen nem duplázódik, csak a szállás és az ellátás, vagy lehet két hétre két különböző szigetre menni, ahol esetleg a hidroplán duplázódik, de nagyobb élmény a két különböző hely, stb.

 

Viszont a rossz hír az, hogy ha jövő januárban szeretnétek menni, már eléggé el vagytok késve. Sok helyen megteltek a szállások, a legolcsóbb kategóriák már elfogytak, a nagyobb repjegy akciók is lementek. A szezonra (ami november-március, azon belül is leginkább december vége-február vége) érdemes már előtte év július végén, augusztus elején rákészülni és foglalgatni. Tudom, hogy nonszensz, de ez van:(

 

Azért mindenesetre jó agyalást, keresgélést:)))

 

Előzmény: Törölt nick (24027)
murci32 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24030

Kedves BodiZ!

 

Köszönöm a válaszod!

Előzmény: BodiZ (24025)
murci32 Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24029

Köszönöm a válaszod!

 

Már alig várom...

Előzmény: moonwalkr (24028)
moonwalkr Creative Commons License 2012.10.03 0 0 24028

Szerintem sem kell zárt, mivel általában nincsenek sziklák, amik a talpadon kívül máshol is vághatnak, inkább csak a kellemetlen szúrós koralltörmelék ellen jó ha van rajtad, ha véletlenül olyan helyen mész be a tengerbe, ahol ilyenek vannak a parton. Igaz rögtön hozzáteszem, hogy ez csak általános maldiv tapasztalat, nem specifikus Filitheyo-s (bár nemigen lehet nagyot tévedni azt hiszem). 

 

De majd Te megmondod, ha hazajösz, mert előbb ott leszel, mint én:))

Előzmény: murci32 (24024)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!