Keresés

Részletes keresés

iceride Creative Commons License 2003.08.15 0 0 119
Hát ez sajnálatos. A telefonáló rámenőssége, erőszakossága érthető, neki végülis az a dolga. De az értékesítőnek nem az a dolga, hogy lealázóan nézzen az ügyfélre, akármennyi pénze is van. Ilyen esetekben a dolga az, hogy mosolyogva megköszönje a beszélgetést, és jó pihenést kívánjon a hévízi kiruccanáshoz...
Előzmény: borsalino (118)
borsalino Creative Commons License 2003.08.15 0 0 118
Hali!Most voltam egy ilyen "rábeszélésen".Ajándékba adtak 3 nap Hévizt.Végül is az ajánlattal semmi bajom nem volt annak ellenére,hogy pénzem nincs.Viszont ami nagyon nem tetszett és felháborodtam rajta az az volt amikor kimondtam,hogy NEM! mert nincs annyim akkor az addig kedves "hölgy" ugy nézett ránk mint a gennyes rongyra.Látni lehetett az utálatot a szemében.Jó ,hogy azt nem kérdezte meg,hogy akkor minek mentünk oda.Mellesleg aki hivott az annyira erőszakos volt,hogy inkább elmentünk csak ne baszogasson.Kérdem én:Miért csak az az ember az ő szemükben akinek pénze van?aki szegényebb az már senki?Ez az eset az Alkotás uton levő irodában történt.A "kedves hölgy" egy öreg,bandzsa,unszinpatikus vén k...va volt!
iceride Creative Commons License 2002.06.27 0 0 117
Nos, azt az egyet azért tudomásul kell venni: ennek a terméknek az eladástechnikája olyan, hogy bizony tartalmaz esetleg igen erős csúsztatásokat... :)
Ilyen pl., hogy ha kutya nem akar a teáltalad birtokolt helyre menni, akkor nem tudod elcserélni...
Mondjuk igazságmagja van, de meglehetősen kicsi...

És őszintén szólva jobban teszed, ha a legtöbb dologban nekem hiszel itt, mint az üzletkötőnek bárhol, mert át ugyan nem vernek, de az tuti, hogy ezeréves gyakorlatuk van minden körülmény számukra pozitív eredményt hozó tálalásában.

Amúgy én speciel üzletkötő voltam, amíg abba nem hagytam...

Előzmény: Höri (116)
Höri Creative Commons License 2002.06.27 0 0 116
Szia Iceride,

Ahogy en kivettem az elhangzottakbol, ez az egesz ugy mukodik, hogy barhol a vilagon vehetsz az ujonnan epulo RCI apartmanokbol (vagy vehetsz hasznaltat is, pl. Expressz-bol) egy hetet, es akkor ennek az egesz klubnak leszel a tagja. Csakhogy elhangzott az is, hogy ha olyan helyen veszel apartmant, ahova nem akarnak nyaralni menni masok, akkor soha az eletben nem tudod kiadni, ergo elcserelni sem...
Azt mondtak, MAgyarorszagon a Balaton kornyeki, ill. Hevizhez kozeli apartmanokra van csak kereslet. Vagyis pl. az mar jo uzlet, ha Hevizen veszel (asszem ott aruljak azt a Dobogomajor-t) egy apartmant, es utana cserelegeted. MAgyarorszagon 1-2 millas arakrol beszeltek, a Kanari szigeteken minden ingatlan dragabb, ezert ott joval tobb penzert lehet venni (viszont allitolag tutira mindig lesz kereslet az ottani apartmanodra).

Csaladi kalkulacionk szerint ez az egesz annak jo uzlet, aki:
-csalados,
-tutira van penze minden evben kuldfoldre jarni nyaralni (vagy eppen azt szereti, ha fixen minden evben ugyanoda megy nyaralni Magyarorszagon),
-es van igenye a normalis szallasra.

A rabeszelo emberunk bevallotta, hogy a potencialis vasarlo ebbol a szempontbol a 35 ev es afolotti szulok, 2 vagy tobb gyerekkel.
Mi meg nem az ilyen "nyugis" tipusu nyaralaasokat reszesitjuk elonyben, igy par evig nekunk nem eri meg ilyenbe penzt fektetni. Meg gyerekunk sincs, ketten meg eleg "lazan" es kalandosan szoktunk utazni.

Az ingyen nyaralas pedig tenyleg nagyon korrekt volt. :-)))

Höri

Előzmény: iceride (115)
iceride Creative Commons License 2002.06.26 0 0 115
Hát én ennek ellenére állítom, hogy nem 8 milla a piros hét. Szerintem a feléből megveheted a legkurrensebb hetet is (bár valószínűleg a harmdából-negyedéből is kijön), de ha nem ragaszkodsz a csúcs kategóriához, akkor kevesebbért is kaphatsz.
Az valóban igaz, hogy a Kanárin csak piros szezon van, de azért azt ne hidd, hogy egy júliusi hét ugyanannyiba kerül, mint egy februári. Ezt persze ők nem fogják az orrodra kötni, csak ha céljuk van vele. :)

A költségekről kösz a tájékoztatást, nekem elég korrektnek tűnik...

Előzmény: Höri (114)
Höri Creative Commons License 2002.06.24 0 0 114
Szia Iceride!

Azt mondtak, 36000 euro/het az egy haloszobas apartman ara. Csak piros het van, ugyhogy nincs olcsobb ar. Ezen kivul van az eves fenntartasi ktg + cseredij.
Na mar most, az a kornyek tele volt ingatlankozvetitokkel, es ingyenes ujsagokat osztogattak, teli ingatlan hirdetesekkel. Ezeket neztuk meg kivancsisagbol.

Egy masfel szobas, full berendezett lakas (apartman) 60000 eurotol kezdodott, a luxus szint, kozel a tengerhez 120000 ezerbe kerult!!! (Az RCI-s meg a tengertol vagy 5 km-re volt.)

Az utrol par szo:
106eFt/fo volt a repjegy illetekkel, storno biztosítással, szallas, felpanzio: ingyen
5000FT/fo adminisztracios dij

Kint be lehetett fizetni egy egynapos buszos turara 50euro/foert, mi helyette bereltunk egy kis Ford Ka-t 6 napra 99 euroert. Elmentunk egy delfinnezo 5 oras hajoturara 37 euro/fo aron. Asvanyvizet lehetett csak inni, egy 5 literes palack 66 cent - 1 euro kozott mozgott.

Szoval, nyaralasnak szuper volt, de ez az 5*-os (aranykoronás) apartman ar eleg erdekesnek tunt (bar be kell vallani, jol nezett ki a berendezese, - Balinéz stílusú - de ez ott nem szamit luxus szintnek, ahogy elnezegettuk a hirdetesek fenykepeit...)

Szia,
Höri

Előzmény: iceride (113)
iceride Creative Commons License 2002.06.24 0 0 113
Hello!

Örömmel hallom a pozitív tapasztalatokat. :)

Amúgy van pár hozzáfűznivalóm:

1) Számomra egyáltalán nem meglepő, hogy összejött, hiszen ez az ilyen cégeknél tulajdonképpen egy kedvcsináló. Kicsit olyan, mintha egy autószalon adna neked egy BMW-t egy hétre, hogy használd. Utána egészen biztosan nem fogod azt mondani, hogy szar, meg hogy igazából ez neked akkor se kell, ha ingyen adják... :)

2) Az egész arra megy amúgy ki, hogy ott megmutatják azt a szuper szállodát, oszt ha van rá pénze a népnek, csak elcsábul. :))))
Gondolom azért ezzel nem mondtam nagy újdonságot.

3) Az ottani ára nagy valószínűség szerint _nem_ 8 milla, még akkor sem, ha nektek valóban ezt mondták. Szerintem jóval olcsóbb, de a mi szempontunkból mindegy.

4) Az előbbi pont tükrében azt sem hiszem, hogy a 4 hét = saját lakás stimmel, de különben is lényegtelen, mert egy saját lakás a Kanárin inkább nyűg, mint haszon (kivéve, ha valaki vigyáz rá helyetted). Ráadásul azt csak ott tudod használni.
(Amúgy a 32 milla=saját lakás stimmelhet - szűken -, bár azért ahhoz még mindig nem jár az *****)

5) Egy kérdésem is lenne, ha nem vagyok indiszkrét... Szabad kérnem egy költségelemzést az útról?
Szállás, repjegy, reptéri illeték, transzfer, adminisztráció, kaja, programok, stb.
Nem kell valami komoly, csak úgy sacc/kb...

Iceride

Előzmény: Höri (112)
Höri Creative Commons License 2002.06.23 0 0 112
Sziasztok!

Megigertem, hogy ha tul vagyunk az utazason, jelentkezem. Nos hat, voltunk, lattunk, nyaraltunk, hazajottunk. :-)

A Ker&#&@# Kft.-nel kifizettunk az 5000 Ft/fo adminisztracios dijat, majd megrendeltuk es kifizettuk naluk a repjegyet (mas irodaknal sem volt olcsobb).
Aztan jott a megadott idopont, kimentunk a repterre, ott atadtak a repulojegyeinket, felszalltunk a gepre, leszallas utan vart minket (es meg masokat) egy busz, azzal elvittek minket egy szallodaba, kaptunk egy szep, tengerre nezo szobat, es meg felpanziot is....szamomra teljesen pozitiv meglepetes volt az egesz, es hihetetlen, de tenyleg mukodott...:-)

Nos, egy napot kellett raszanni arra, hogy ott csak negyszemkozt velunk foglalkozzanak, atvittek minket egy epulo 5*-os apartmanhazba, ott mindent megmutattak, majd megkerdeztek, szeretnenk-e venni udulojogot. Vegul nem vettunk, az ara igencsak huzos volt...(8 milla). Ezert semmilyen hatranyos megkulonboztettesben nem volt reszunk, nyaraltunk tovabb, majd az utolso nap kimentunk a repterre es hazautaztunk.

A vegeredmeny, eltoltottunk egy hetet egy nagyon szep helyen, es nyaraltunk egy jot.

Az udulesi jog ottani ararol pedig csak annyit, hogy korulneztunk a helybeli ingatlankozvetitoknel, 4 het udulesi jog arabol egy ugyanakkora meretu sajat lakast lehet venni...

Sziasztok,
Höri

Előzmény: iceride (111)
iceride Creative Commons License 2002.04.26 0 0 111
Király, föltaláltad a spanyolviaszt. :)
Gondolom a topicot jól nem olvastad el, mondjuk egy betűt se. :)
Előzmény: csekoo (110)
Höri Creative Commons License 2002.03.24 0 0 109
Szia Iceride,
Azt mondtak, barhol megvehetjuk a repjegyet, eppen most kerunk kulonbozo utazasi irodaktol ajanlatot. Tenyleg kivancsiak vagyunk, ugyhogy el fogunk menni az eloadasra ott is, bar nem garantalom, hogy venni is fogunk...azert kicsit szkeptikusak is vagyunk, meg nem szoktunk alapos utanajaras nelkul semmibe se beleugrani.
De nyitottak vagyunk, meg jol hagzik az a nyaralas is. :-)
Szoval, pont az lenne a kerdesem, hogy beleeljuk-e magunkat, vagy milyen buktatoi lehetnek ennek az ingyen nyaralasnak? Ha valakinek van ilyen tapasztalata (volt mar vagy eppen nem jott ossze), az irjon pls. mert nagyon kivancsiak lennenk. :-))
Koszi szepen,
Höri
Előzmény: iceride (108)
iceride Creative Commons License 2002.03.22 0 0 108
Ja, és készülj föl rá, hogy valszeg ott is lesz ám előadás. :)
Kb. két óra, meg lehet időnként úszni, és az ottani jogok is tök jók.
Amúgy lehet, hogy totál normális lesz minden, ilyenkor ez ott uborkaszezon, és inkább menj, és vegyél részt egy bemutatón, mint hogy üres legyen a szoba...

Majd ha visszajöttetek, ide kérek beszámolót, jóról is, rosszról is.:)

Előzmény: Höri (106)
iceride Creative Commons License 2002.03.22 0 0 107
Lehetnek, kérdezd meg előtte, hogy hol kell venni a repjegyet.:)
Mindenképpen előre tájékozódj, s csak utána vásárolj be mindent, pl repjegyet, biztosítást, szabiigénylést, ilyesmi.
Előzmény: Höri (106)
Höri Creative Commons License 2002.03.22 0 0 106
Sziasztok,
Mi is voltunk (most mar ferjemmel :-) ) a Kereknap egyik eloadasan tavaly augusztusban. Itt kaptunk egy ingyenes szallasutalvanyt.
Most ugy dontottunk, megprobaljuk ervenyesiteni, fel is hivtuk oket, hogy Tenerifere szeretnenk menni junius vegen. A holgy faxon kuldott egy 2 oldalas kerdoivet, azt kitoltve visszakuldtem neki, erre felhivott, hogy minden OK, sot, ingyen felpanziot is kapunk arra a hetre.
Most mindenfele utazasi irodaban repjegy utan erdeklodunk, jovo heten kellene bemenni befizetni a Kereknaphoz az 5eFt/fo adminisztracios dijat.
Ennyi elozmeny utan az lenne a kerdesem, hogy lehetnek-e buktatoi a dolognak??? Szoval, kinek van tapasztalata, van-e eselye annak, hogy felpanzioval 1 het ingyen szallast kapjunk? Vagy kamu az egesz, es majd valamikor lemondjak? :o

(Meg annyit, hogy hazasok vagyunk, parom 31, en 29 eves.)

Koszi szepen,
Höri

Előzmény: nagyviz (102)
nagyviz Creative Commons License 2002.02.13 0 0 105
Tenerifen, a Regency Club in Neptuno-ban a fenntartók - félek tole, hogy a Club szabályait áthágva - kissé meg kivánják kopasztani az ott üdülési joggal rendelkezo tagokat. Ennek kivédése (mérséklése) bizonyos összefogást igényelne. Sajnos (de lehet, hogy szerencsére) a cég, titkosságra hivatkozva nem adja ki a tagok adatait. Bizva abban, hogy a lista olvasóinak ismeretségi körében lehetnek olyanok akik érdekeltek az ügyben, kérem segitsetek az érintettek felkutatásában.
Minden az alábbi cimre irt infot elore is köszönök: balatonh@netscape.net
Kérem, hogy "Aki hallja, adja át!!!"
pédé Creative Commons License 2002.02.12 0 0 104
Lehetséges az, hogy csak idénre, "kipróbálásra" átvennék egy hetet? Azt akár el is cserélhetném? Tavasszal érdekelne, meleg tengerpart... Akit érdekel, írjon a megadott freemail címre.
m_miklos Creative Commons License 2002.02.11 0 0 103
Eladó a Petneházy Club Hotelben (Budapest) 1 hét üdülési jog RCI cserelehetöséggel (piros hét) Részleteket email-ben.
nagyviz Creative Commons License 2002.02.05 0 0 102
A Kanári szigeteken, Tenerifen, a Regency Club in Neptuno-ban a fenntartók - félek tőle, hogy a Club szabályait áthágva - kissé meg kivánják kopasztani az ott üdülési joggal rendelkezo tagokat. Ennek kivédése (mérséklése) bizonyos összefogást igényelne. Sajnos (de lehet, hogy szerencsére) a cég, titkosságra hivatkozva nem adja ki a tagok adatait. Tudom, hogy sok magyar tag van s bizva abban, hogy a lista olvasóinak ismeretségi körében lehetnek olyanok akik érdekeltek az ügyben, kérem segitsetek az érintettek felkutatásában.
Minden az alábbi cimre irt infot előre is köszönök: balatonh@netscape.net,
"Aki hallja, adja át!!!"
Beebite Creative Commons License 2002.02.02 0 0 101
A legjobb egyébként dobogómajor. Mert van külön Hévizi is, de az nem annyira jó, mint a dobi.
Egyébként ha megkérdezel egy RCi-phone csajszit, biztos elmesélni, hogy a mediterrán tengeri apartmanokból nem lehet eleget épiteni, mert midnenki oda akar menni (rajtam kivül), igy azok mindig zsufik, és nehéz oda cserélni május-október között. Nyáron pl egyes Spanyol, meg kanári apartmanokra már 2-3 évvel előbb van foglalás, szal ilyenek az emberek:)

Amikor Észak Svédországban voltunk, ott még volt üres hely:) Igaz, nem az egész appartmantelep volt RCI üdülő, csak egy része, de szupercsodás volt:)

B.

Előzmény: Husky (99)
Mr Dudy Creative Commons License 2002.02.02 0 0 100
Kedvező áron ELADÓ a Hévizen levő üdölöingatlanban (Holiday Club) lévő piros (főszezoni), 1 hetes, 4 fős, apartmanjának kizárólagos használati joga. + RCI tagság cserével a világ bármely pontjára. 2002-ben kéthetes üdülési jog. Részletekért hivjon este a 06-30-9466-333-as telefonon.
Husky Creative Commons License 2002.02.01 0 0 99
Üdv!

A mostani csere a 45 napos módón történt. Viszont októberben illetve a szüleim januári utazásánál 45 napon kivül volt.

Hát októberben a Hollywood Mirage totál tele volt ( Gold Crown ) igy máig nem értem, hogy tudtam oda cserélni ( mellesleg mi voltunk egyedüli magyarok azon a héten ).

Héviz a lehető legjobb befektetés. Ahogy már irtam egy belső RCI rangsorban a legjobbak ( legértékesebbek ) között van.

Előzmény: bosibo (98)
bosibo Creative Commons License 2002.01.31 0 0 98
Szerintem a következő lehet a dolog lényege: Hévíz csak egy van a világon, ott alig van pár üdülő! Igaz, hogy a világon csak kevesen ismerik, de az is elég nagy keresletet ad! Én Hévíztől 55 km-re lakom, és bizony sok hétvégén élvezem a fürdő, a tó előnyeit, ezért is vettünk ott üdülési jogot!!
A Kanárin oly tömegével vannak üdülők, üresen, hogy már az ember után dobják, csak jöjjön valaki vendég! Sok üdülő, ahhoz képest kis kereslet, tehát így érhet egy hévízi kék hét piros kanárit.
Vagy rosszul gondolom?
Egyetértek mindenkivel, aki azt mondja, Hévíz jó befektetés, nagy a csere-értéke!
Ki fogom használni, hogy könnyű és olcsó Kanárin apartmanhoz jutni, csak hát a repülőjegy is belekerül pár forintba, meg kocsit is kellene bérelni...
Ha tévednék, csak mondjátok!

bosibo

Előzmény: Husky (96)
Beebite Creative Commons License 2002.01.31 0 0 97
Ez lehet, hogy épp a 45 napos szinkorlát feloldás esete, de én kék dobogómajort cseréltem tavaly nyáron most januárra piros hétre 4 főre:) Azóta se értem:)
Előzmény: Husky (96)
Husky Creative Commons License 2002.01.31 0 0 96
legfrisebb:
2001. márciusi fehér Dobogómajort cserélek ma idén márciusi piros Kanári szigeteki ( Beverly Hills Club ).
Előzmény: Beebite (94)
bosibo Creative Commons License 2002.01.30 0 0 95
Egyetértek, főleg a gondolataid második részével! (persze az első más kategória, bizonyítja, hogy azért jól működik az RCI)
ha már az ember pár éve beleesett a "hibába", hogy belépett az RCI-be, akkor mindent bele, nosza használjuk ki! Még ma sem tudom eldönteni, hogy jól tettük-e, mikor vagy 4 éve beléptünk, de amit eddig kihoztunk belőle, az megérte! Ha azokat az üdüléseket befizettem volna holmi utazási irodában, már ugyanannyi költségnél tartanék, mint az egykori vételár, plusz a rezsiköltségek, és még tudom magam kábítani azzal, hogy féláron legalább, de el is adhatom az üdülési jogomat.
Igaz, hogy ha elmész egy-egy bemutatóra, mindent megtesznek, hogy újabb pénzt vegyenek le tőled...
Végül ráéreztem, hogy a mi szerény egy hetünk kevés két hetes nyári tengerpartra, ezért döntöttem úgy, hogy (urtoljára) hagyom magam rábeszélni, és átléptünk a pontrendszerbe.
Most az a feladat, hogy hogyan lehet a legoptimálisabban bűvészkedni a pontokkal, az immár két hét cseréjével, mikor, mi jön ki jobban.
Bízom benne, hogy egy-két éven belül megnyílik sok horvát üdülő, és egyre több üdülő lesz "pontos", addig, meg ha nem használjuk fel minden pontunkat, csak szaporodik!
Egy biztos: ingyen, kis pénzért nem lehet belépni a régieknek a pontrendszerbe, de ha egyszer megvan, akkor már nagyon ki kell használni!
Nézzetek meg egy nívósabb Costa del Sol-os apartmant augusztus-szeptemberben bármelyik utazási irodánál, , megvan az 4 főre vagy 300 ezer, és akkor lehet számolni két héttel, több évvel...
Nem csinálok reklámot sem a pontoknak, sem az RCI-nek, de aki pont így megy nyaralni (saját szervezés, apartman, és igényes egy kissé), annak ideális!

bosibo

Előzmény: Beebite (94)
Beebite Creative Commons License 2002.01.30 0 0 94
A mi kék hetünk dobogón valami 5500 pontot ér. Semmire nem jó. Ráforditás nélkül egy RCI-jos zsebkendőt se kapok érte a pontrendszerben.
De így, cserebere alapon minden alkalommal piroshétre és sokkal nagyobb apartmanra cseréljük, és nem csak 45 nappal előbb, hanem most pl. egy március óta tudott cserén voltunk a Fekete-erdőben síelni.
Lehet abban valami, amit bosibo mond, ha az embernek van rá (szánt) pénze, és piros heteket gyűjtöget.
De akinek kék hete van, vagy olyat akar venni, annak ez a rendszer csak arra jó, hogy úgy érezze megint pénzt akarnak tőle:)

Engem nem tudott szegény libus meggyőzni:) Pedig ő próbálkozott teljes mellbedobással:) Csak én nem vagyok olyan..:)))

Bee

bosibo Creative Commons License 2002.01.30 0 0 93
ha benn vagy a pontrendszerben, akkor élhetsz a hagyományos hetet-hétért lehetőséggel is, vagy az egészet a pontokra is alapozhatod. Nekem legalábbis így mondták. belépni bármilyen színű héttel lehet, azzal a pontmennyiséggel indulsz, amit a vásárolt hét ér.
Szerintem így logikus.
Azt mondták nekem, hogy az idén Horvátország is belép az RCI-be, az isztriától Dubrovnikig.
Szeretném hinni, kihasználni!
Előzmény: Vajk (90)
Husky Creative Commons License 2002.01.30 0 0 92
Friss példa ( 2002.január illetve 2001. október )
Dobogómajor kék hétért csere Kanári szigetekre piros hét Club Marina illetve Club Siesta ( Harkány ) fehér hét csere Kanári szigetekre Hollywood Mirage piros hét ( Gold Crown ).

Előzmény: bosibo (89)
Husky Creative Commons License 2002.01.30 0 0 91
Azért nem kell elalélni a pontrendszertől ! Nézd meg az RCI honlapján a hotel katalogust és akkor biz láthatod, hogy kevés még az "RCI points" lehetőség.

Egyébként a Dobogómajornál bármilyen szinre tudsz máshol pirosat kapni.

Előzmény: bosibo (85)
Vajk Creative Commons License 2002.01.29 0 0 90
köszi.
csak pontért??
Ez elég durva lenne...mert akkor nem lenne értelme a piroson kívül más hétnek, hiszen csak piros héttel lehet belépni(nekem ezt mondták)
Előzmény: bosibo (89)
bosibo Creative Commons License 2002.01.29 0 0 89
A végén kezdem:
3 éve vett piros Dobogómajor hetünk ér 38.500 pntot, (700 rugeszért vettük anno) most vettünk hozzá egy fehér hévízi hetet szintén 700 + 45 a regsisztráció, és így 52.500 pontunk van. Nem volt olcsó, de áttértünk pont-hitre (nem mohamedánra).
ha kihagynék egy évet is, oly mértékű pontjaim gyűlnek össze, hogy 2-3 évre is kisegítenek.
Hát szerintem a sima cserében is kell a piros hét, hogy kapj megfelelő csere-hetet.
Javaslom vegyél jó olcsón eladó "használt" hetet, azzal lépj be a pontrendszerbe, és gyűjtsd a pontokat!
mondom, ez a jövő, pár év, és csak pontért lesz csere-hét.

Előzmény: Vajk (88)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!