> Ez a hozzáállás azért tipikusan magyar dolog ...
Az a gond ezekkel a megadott intervallumokkal, hogy sokszor nem lehet hinni bennük. A hütö- es fekfolyadekra megadott gyari adatokat sem szokta altalaban senki betartani mert nem igazan indokolt. Mondjuk azokra, ha igaz 2 evente irjak a cseret. Kicsit el van tulozva sztem.
Mindenesetre kivancsi lennek, hogy ha egy valto elfossa magat, akkor hany %-ban törtent azert mert nem cserelt az ember pontosan olajat benne. A valtocserek 90%-aban vagy a hasznalattol vagy az olaj nem elegendö mennyisegetöl (pl. nulla szint) törtent problema (amiröl en tudok, föleg ujabb tipusoknal - 10 ev alatt). Az ujabb opeleknel (98 utan) van egy konstrukcios hiba, ami v.melyik fogaskerek alulmeretezettsegeböl adodik.
De evvel nem vitaba akartam TrafoMesterrel szallni ! :-) En sem fogom azt a par ezer HUF-t ra sajnalni !
Különben en is 2x vegigolvastam anno a forumot es lehetetlenseg megjegyezni mindent. Söt a fontos dolgok is sokszor feledesbe merülnek. :-( (meg ugy is, ha jegyzetel az ember - en mar felirtam a hozzaszolasok szamat is)
A difi es valtoolajcseret nalam kihagytuk, ugye ? Mar irom is fel mint aktualis szervizakciot.
Bazz ezt már párszor kiveséztük itt de azért mégegyszer:rendszeresen KELL olajat cserélni a váltóban,difiben.És igen gyári olajat kell bele tenni amit megkapsz a márkaszervízben vagy a szakosodott boltokban.Ez a hozzáállás azért tipikusan magyar dolog,már halottam autószerelő szájából! is olyat hogy az automatában nem kell olajat cserélni hiszen nincs leengedőcsavar.Az mt75 aztán meg pont az a váltó ami különösen érzékeny erre.
mt75 ös váltó már 91 óta van.Az ötödik seb áttételét változtatták a szívó és turbós közt,a km kihajtást ,van elektromos és bovdenes.Nem egyszerű javítani de megoldható.Ha tudsz venni tarcsiba az jó,bár ha rendszeresen van benne olaj cserélve akkor nagyon sokat elmegy.
A sárga lámpa (vízleválasztó figyelmeztető) azt jelenti, hogy víz van a gázolajszűrőben. Nagyobb fordulatnál letilt a motorvezérlő elektronika (piros lámpa), azért áll meg.
Teendő: A gázolajszűrő alján van egy érzékelő. Húzd le róla a kábelt. Nyomj egy csövet a leeresztőre és vezesd egy edénybe.
Aztán kb. 2 fordulattal lazítsd meg az érzékelőt és engedd le az anyagot a szűrőből addig, amíg víz folyik.
Kezdő Transitosként a segítségetekre lenne szükségem...van egy '92es 2.5td sárkányom....gondban vagyok az ellenörző lámpák pontos jelentésével....folyamatosan ég egy sárga színű "benzinkanna" szerű lámpa....és magas fordulat számnál befagy a gázpedál és leáll a gép egy piros színű "motor" szerű lámpa kigyulladásával egyetemben. Majd csak a gyujtás teljes levételével indul újra.
A BOSAL-al mi a baj ?? Csak annyi jelen esetben, hogy a közep es hatso dob arara ramondtak rabat nelkül 96.- es 136.- EUR-t !! Ugyan mas tipusnal, de Bosal dobot felrakva a ket ev utani szetrohadast sajnos eleg realisnak tartom. Ha 50.- EUR lenne db-ja, akkor is elgondolkodnak azon, hogy van e ertelme felrakni.
A gyari nalam 9 eve van rajta. Most is csak a külsö hej az, ami levalt. Ami fontos !!! Nezd meg, hogy a mostani dobot ki szallitotta (tehat ki volt anno a beszallito): mert, ha most pl. bemesz a fordhoz es megrendesz egy gyari dobot (ami ugye nem ford), akkor lehetseges, hogy a mostani beszallito mar nem ua. => az elettartama sem 14 ev lesz az uj es "gyari" dobnak. :-(
Na itt van az uj közepdobom. Kivancsi vagyok, hogy milyen minöseg lesz mert az elado minösegi cuccot irt a szövegben. Allitolag az uj ara 240.- EUR lenne. Hat nem tudom mert az eddigi 2-szeri utannakerdezesnel ket egesz mas arat kaptam a gyari dobokra (140,164,226.- EUR). Mondjuk ez 1,51.- EUR-ert nem volt draga. :-)
Valto-ügyben egy kerdes hozzad : az en 97-esembe, ha keresgelek valtot tartalekba, akkor hanyas evjarattol nezegessem, hogy utanna passzoljon is ?
Itt van pl. egy kep. Erröl meg lehet allapitani, hogy passzol-e ? Csak annyit tudok rola, hogy 2,5D-es motorral szereltböl van. Hja es mx. mennyit adjak erte szted ? Ugy, hogy nem kell azonnal, meg lehet, hogy soha.(?)
Valtot szedtel mar szet es csereltel külön fogaskerekeket ? Vagy csak egybe komplettan ? Lehet, hogy nincs is sok ertelme, mert tul draga lenne. Egy 99-es bmw-nel most ez volt a szitu 2 honapja.
A herr inzsenyer el volt ajulva a kocsi allagatol. Meg is jegyezte, hogy a legtöbb ilyenkor rozsdal igencsak + motor fossa az olajat stb.
Most vadaszok meg kipufogora. Bosal-t nem akarok venni mert 2 ev elettartam keves lenne annyi penzert ... Ha szerencsem lesz meg ma sikerül is egyet vennem igen ocson. :-)
Csütörtökön vizsgazott a tranyoka. Hibapont nelkül atment a dekra-s vizsgan. Ez neked is köszönhetö Trafoooo ...!! :-)) Köszi meg1x ! Ujra 2 ev nyugodtsag van ...
Hetfön neztem meg egy ceges, 3 eves leasingböl visszaadott körbeüveges Transitot. Jobb + bal oldal kicsit meg volt huzva (nem kellett volna elemet cserelni) + flexeltek a kocsi körül szorgalmasan es a rahullo szikratol mar kiütött rajta a rozsda. Igy akartak 3e EUR-val olcsobban adni mint a maradekerteke lett volna. Tehat kb. 7,5e EUR-ert. Hja es 77e km volt rajta, nem teher, 2000ccm 86 LE stb. Azota 2x annyira becsülöm az en 97-esemet, mint azelött. Annyival biztos nem ert volna (nekem) többet !! Erdekel v.kit ? :-) Mondjuk lehet, hogy mar kesö.
Aktualis tema : az elmult 6-8 hetben nem fözte meg senki a hengerfejet ?? :-) Arra lennek kivancsi, hogy küzd-e v.ki hütesproblemaval. Ha igen mik voltak az elözmenyek.