Ha már tavaly volt, akkor már nem bébi étellel kellen etetni...
Vagy férges, vagy kokcidiózisa van. Ezért ellenzem a táp higítását, mert a benne lévő gyógyszerrel szemben rezisztencia alakulhat ki.
Én a helyedben egy féreghajtást és egy kokcidiózis elleni kezelést tennék. De nem egyszerre, mert azért nem kell agyon nyomatni a szervezetet... Én először a féreg hajtást javaslom, aztán pár nap után ha nem áll meg a fogyás és javulás nem kezdődik, akkor kokci elleni készítményt.
Az ilyen ökörségeket mint a bébi étel meg mellőzd... A fog hibák ritka jelenségek és általában álló fülü és lógó fülü nyúl keresztezése esetén jöhet elő.
Lassan már oda jutunk, hogy beszélni tanítják meg a nyulat.
sziasztok sos segitség kellene, van egy bak nyuszink eszik rendesen ,árpa,kukorica,nyultáp keveréket,mellette zöldséget szénát, a tálja mindig üres meg látom is mikor eszik de fogy levan fogyva naprol napra soványabb, a többi jó husban van csak ö nagyon sovány lett,adtam neki bébi ételt gyümölcsöset mert arra gondoltam nem-e a fogával van valami megette szépen, mi lehet a baja akkor? volt már ilyen nyulam tavaj :-(
ma reggelre elpusztult 10 éves újzélandi vörös bakunk.este semmi baja nem volt,evett....Ami érdekes,hogy kajával a szájában pusztult el ez a nagyszerű,még ilyen öreg korában is nemzőképes állat:o(
Örülök, hogy egyetértünk. Reggelente a viszek nekik kukorica pelyhet a saját reggelimből, a kertből kakukkfüvet, oreganót, petrezselymet, tyúkhúrt, ami elém kerül. Ezekkel kezdjük a napot, a továbbiakban a szokvány nyúl kaját kapják. Öröm nézni, ahogy már várják a különlegességeket. :-)
Amúgy mi annak idején Pannon fehér témában váltottunk pár emailt, de éppen a héten döntöttem a dbereceni fehér mellett, immár végre és végleg. Beszéltem a Juráskó Kft.-vel telefonon, januárban megyek atenyészérett egyedekért.
Neked hogy alakult az utolsó debreceni alom? Láttam, 6-8 hetesen nagyon szépek, fejlettek voltak.
A száraz,konyhában megszáradt, penészmentes kenyeret csak kiegészítésképp kapják, amíg takarítok bedobok nekik egy-egy gyufaskatulyányi darabot. Szeretem hallgatni a rágcsálásukat. Természetesen tisztában vagyok, hogy könnyen erjedésnek indul stb., de ennyi nem árt. Utána nekiesnek az almának, sárgarépának, szénának, fűnek.
Hát olyan fajtát nem tudok, de nekem vannak ezek a kistestű rövid fülü nyulak, ezek inkább olyan csont és bőr fajták de sokkal finomabb a húsa mint a mostani húsfajtáké. Továbbá lepketarka húsa se jött be annyira nekem. A keverék holland tarka egész korrekt volt. az óriások is elég finomak, bár eddig csak keveréket ettem. A törpék is egész finomak voltak.
Oszt némi kreativitás nem fér bele? Nincs felétek mogyoró bokor, fűzfa bokor, esetleg nyírfa? De, ha a szőlőid jó újjnyi vastag vesszőket neveltek, akkor ...., legfeljebb a tartás miatt némi dróthuzalos erősítés, az meg csak van a környéken. Az említett bokrokról nem csak egyenes vesszőket, hanem Y alakú ágakat is vághaszt, a két szárát bálamadzaggal összehúzva beállíthatod a szükséges méretet, stb. stb.
Szerintem a fajtiszta argentín nyúlnak, amit sokáig tartottam sokkal zamatosabb, ízesebb volt a húsa, mint a mostani húsfajtájú keverékeknek. Ugyanazt ették azok is, de csak másabb ízű volt, mint a mostaniaké. Nem tudom miért. Azt is úgyanilyen idős korukban vágtam kb.
Nem feltétlen csak betonacélból lehet csinálni ilyet. Van ez a vastagabb huzal, az is teljesen jó. Én eddig csak sóztam meg száratottam a szin falára kifeszítve, mert az szellős, árnyékos hely.Most majd ezt a receptet fogom kipróbálni, amit feltettem nemrég.De ahogy ott is leírja, besózod, a szőrös oldalát szőrössel, a húsos oldalát húsosall teríted egymásra, és hónapokig eláll. Eddig nekem mindég megrohadt, mert meguntam foglalkozni vele és kint ázott, de amúgy kard hüvelyt, meg tarsolyt abból is meg tudtam csinálni.
Szépek. Viszont ami érdekes, hogy a hozzáértésed mellett a kenyeret eteted velük. A száraz kenyér a gyomorban már nem száraz....
Másik kérdés mindenkihez:
Tapasztaltok-e a hús jellegében változást egy gyorsan növő fajta nyúl, egy fajtatiszta, de nem nagyüzemre tenyésztett fajta nyúl, és egy sima középtestű keverék nyúl között? A keverékeken belül is vannak változatok így azon tapasztalatokra is kíváncsi lennék.
Hogy érthető legyen: A tyúkoknál is a húshibrid íze, egy kettős hasznú háztáji, egy csicsás dísz fajta és egy tanyaturmix között is van különbség.
Na ez így nekem tökéletes lenne, ha még pár kérdésreválaszt kapnék :)
Szóval ráhúzom erre a beton acélra. Ha megszárad leveszem és eltehetem egy zsákba és tehetek rá újat? Csak mert egyszerre nem tudok 10-20 bőrt kiaggatni... Ahhoz a betonacél ára elvinné az első adag prém keresetet :D