Keresés

Részletes keresés

pusirofi Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1088

Szia Velő,

nos én bécsi indulást nem néztem, mert ugyebár oda is el kell jutni, meg vissza is kell jönni, ha kocsival mész benzin oda-vissza+parkolás, ha vonat akkor a vontajegy oda-vissza.

Én csak pesti indulást néztem, mert 10 percre lakom a reptértől.

Egy utazási irodánál vettem meg a jegyet, illetve előbb ajánlatot kértem a holnapjukon keresztül, megadtam, hogy hogy hova szeretnék menni, milyen városból kiindulva,illetve milyen átszállással, milyen napszakban és a dátumokat, adtam +-1 nap eltérési lehetőséget és a legolcsóbb jegyet kértem keresni.

Ez az iroda az Aeroviva volt, szerintem ők a legolcsóbbak én legalábbis nem találtam olcsóbbat, vagy nagyon béna voltam, 93000 huf mindennel együtt ( a repjegy 61000 huf oda-vissza a többi az illeték oda vissza).

Egyébként lehet keresni is ennek az irodának az oldalán jegyet, de ki tudja miért úgy mindig a dupláját dobta ki a legolcsóbb jegynek, annyit biztos nem adtam volna érte.

Amit érdemes tudni, hogy ha átszállással mész akkor a görögök odafelé nem rakják át a poggyászt a belföldi járatra, vagyis ha Athénban vagy Thesszalonikiben átszállász akkor fel kell venned a csomagot és újra kell checkkolnod azt is. Ellenben visszafelé amikor már külföldi a végcél akkor végig checkkolják, tehát hazafelé feladtam Krétán és nem kellett Athénban felvennem ott csak a beszállókártyáért kellett a check-in sorba beállnom, a csomagot csak Pesten a végcélnál vettem fel.

Előzmény: velő (1087)
velő Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1087

értem. és mennyiből jön így ki az út? mert ahogy nézem, olympic-kal, bécsi indulással feleannyi sincs...vagy elnéztem vmit...?

Előzmény: pusirofi (1086)
pusirofi Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1086

Szia Velő,

Ha a repülőjegyre gondolsz akkor nem Olympic.

Malév-Aegean kombináció. Malévval Athénig onnan meg Aegean Heraklionig, visszafelé meg fordítva.

Az időpontok is jók mert odafelé Bp. 12:50 - 15:50 Ath. majd Ath. 17:35 - 18:25 Her.; visszafelé meg Her. 12:10 - 13:00 Ath. majd Ath. 15:40 - 16:45 Bp. .

Egyébként már voltam így Krétán ezzel a kombinációval tavaly ősszel és bejött, bár akkor odafelé éjjel mentem, de azt még egyszer nem szeretném, mert hajnali 2:35-re voltam Athénban, de a gép Heraklionban csak reggel 7:00-kor indult tovább, még egyszer nem szeretnék a reptéren éjszakázni, az első nap használhatatlan voltam a nem alvástól.

Egyébként örültem, hogy nem Olympic-el megyek tovább, mert elég volt kivülről látni az Olympic gépeit Athénban a reptéren és ezt a véleményemet görög ismerőseim is megerősítették, hogy az Aegean-el jobban jártam.

Előzmény: velő (1085)
velő Creative Commons License 2007.01.15 0 0 1085
pusirofi, Olympic?
Előzmény: pusirofi (1082)
uraaam Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1084

Gratula!

Néha ránézek a wizz honpajára, és mindig megnézek a heraklioni járatokat csak úgy is:) Én is szivesen meglesném egyszer a zöld Krétát, de sajna még az sem biztos, hogy visszajutok idén a szigetre, nemhogy tavasszal is akár...

Előzmény: pusirofi (1082)
uraaam Creative Commons License 2007.01.12 0 0 1083
Én is hasonlóképp oldottam meg nyáron:) Jó volt ez így:))
Előzmény: C.Filpo (1080)
pusirofi Creative Commons License 2007.01.11 0 0 1082

Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek így január közepe felé tartva!

Nagyon boldog vagyok és úgy érzem ezt meg kell osztanom mással is ugyanis hétfő óta teljes jogú tulajdonosa vagyok egy Krétára szoló (oda-vissza) repülőjegynek!!!!

Az utazás időpontja pedig 2007 március 5 - 16!!! Tehát kevesebb, mint két hónap!

Lehet, hogy rajtam kívül nem sok turista lesz, de már alig várom, hogy lássam a "zöld", tavaszodó Krétát. A szállás egyébként a fővárosban lesz.

Beus 4 Creative Commons License 2007.01.10 0 0 1081

Szia :)

Köszönjük a beszámolót, és a képeket is :)

Beáta

Előzmény: C.Filpo (1077)
C.Filpo Creative Commons License 2007.01.10 0 0 1080

Köszi szépen! TUI-s út volt, a kirándulások meg mind saját erőből jöttek össze. 

Előzmény: uraaam (1079)
uraaam Creative Commons License 2007.01.10 0 0 1079

Jók a képek nagyon. Látom, Agios Nikolaosba is eljutottatok:)

Végülis melyik irodával voltatok? Lehet, h írtad, de nem rémlik:)

Előzmény: C.Filpo (1078)
C.Filpo Creative Commons License 2007.01.10 0 0 1078

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

13

14

15
C.Filpo Creative Commons License 2007.01.10 0 0 1077
Kréta 2006.09.17-25.

Mivel rengeteg információt szedtünk össze az utazás előtt a két Kréta topicból, ennyivel minimum tartozom, hogy leírjam az átélt élményeket.

Az úti cél kiválasztása és a foglalás már áprilisban megtörtént. A jelszavak ezek voltak: nyári időjárás szeptember közepén; tenger; kultúra-látnivaló a közelben. Alapos keresgélés után esett a választás a Herakliontól 6 km-re nyugatra fekvő Amoudarára. Mivel az esküvőnk előtt álltunk tele tennivalóval, és majdnem teljesen ismeretlen helyre esett a választás - jobbnak láttuk, hogy szervezett útra fizessünk be. Aztán bukkantam rá a két topicra, szerencsére…

A repülős utazás életünkben az első volt, így hát hatalmas élményt jelentett. Krétáig végig felhők felett utaztunk (közben muszaka vacsora), aztán a parttól néhány km-re már tiszta égbolt fogadott bennünket. A leszállás a part menti leszállópályára egy hatalmas íves jobbos kanyarral kezdődött, amitől ugrott egyet az adrenalin szintem. Pulóverben, hosszú nadrágban kiszállva a gépből igen emlékezetes volt, amikor megcsapott minket az este is 30 fokosan lengedező szellő, a tenger illatával. A heraklioni reptér mára alulméretezettnek tűnik a forgalmához képest.

A csomagok felvétele után a transzfer buszon rövid eligazítást kaptunk, aztán Dimitrisz beletaposott gázpedálba, ízelítőt adva a helyi sofőrök mentalitásából. Sűrű dudálások közepette, miliméterekre a többi busztól cikáztunk ki a reptéri parkoló forgatagából. Negyed óra múlva érkeztünk meg a szállodánkhoz (Candia Maris), ahol rajtunk kívül még egy házaspár szállt le a buszról, nagy meglepetésünkre az otthoni szomszéd településről. A szálloda igényesen fel van újítva, ami főleg a közös helyiségekre igaz. Minden igényt kielégít a maga nemében, a személyzet különösen barátságos volt. A part homokos-apró kavicsos, lassan mélyül, nyomokban tengeri sünnel. A teljes ellátás változatos volt, bár a végén már közel kerültem a baklava-mérgezéshez. A szállodához tartozik két ’’téma’’ taverna, egy ’’halas’’, és egy ’’szárnyas’’, ahol kizárólag helyi specialitásokat szolgálnak fel. A vacsorára szánt halat például jégágyról lehet kiválasztani. Ide előre be kell jelentkezni, mert kb. 25-30 fő a férőhely, így viszont elkerülhető a népkonyha hangulat. A környéken szállodák és üzletek váltakozva sorakoznak, szabályos közönként autókölcsönzőkkel megszakítva. A visszafogott esti nyüzsgésből semmi sem szivárgott be a szállodába.

Köszönhetően a fórumnak a fakultatív ’’leszedős’’ kirándulások helyett magunk vettük a kezünkbe a dolgokat. Heraklionba kétszer tettünk kirándulást, amelyhez a szállodával szemközti megállóból negyed óránként induló külvárosi buszt vettük igénybe. Buszjegy a megálló melletti boltban vásárolható, viszonylag olcsón. Heraklion nevezetességei szinte kivétel nélkül a belvárost körülvevő falakon belül találhatóak, és gyalogosan egyszerűen bejárhatóak. A jacht-kikötővel és a Velencei erőddel kezdtük. Aztán sorban következtek az Ágios Titos-bazilika, a velencei lodzsa, az Ágios Markos-templom, a Morosini-díszkút, a piac (ahol kelendő portéka a nyúlhús), a Bémbo-kút, és még néhány kis nevenincs utca és templom. A város amúgy eléggé koszos, a látványosságok körül igen nagy volt a nyüzsgés, kivéve egy helyet. Egy lépcsősoron kaptatva jutottunk fel a várost körülvevő sánc tetején található Nikos Kazantzakis sírjához. Nyugodt, kis olajfákkal tarkított kertféleség ez a sánc tetején. Meglepetésünkre sehol egy árva lélek. Minket viszont nem is csak igazán a sír érdekelt, hanem az innen látható 811 m magas Joúchtas-hegy látványa. Innen nézve a hegy egy világosan kivehető emberi arcélt formáz. Egy útikönyv egy legendáról ír, amely szerint ez az arcél Zeuszé, akit a hegy alá temettek (5. kép). 

A városban sétálva egy helyi utazási irodánál fizettünk be egy 1 napos santorini kirándulásra. Fejenként 75 Euróba került, gyorshajóval, buszos, angol nyelvű idegenvezetéssel, transzferrel. A kirándulás reggelén egy taxi jött értünk, aminek köszönhetően további ízelítőt kaptunk a helyi közlekedési szokásokból. Sofőrünk nyugodtan, bal kezével „comboloy-t” morzsolgatva lavírozott a Heraklion rali nevezetű, őskáosznak látszó forgalomban; itt-ott anyázó sofőrök gyűrűjében. A hajójegyeket a kikötőben kaptuk meg, majd 2 óra vízen való pattogás után már Athinos Port-ban találtuk magunkat (10., 14.kép). A hajó mosdója egyébként tele volt beteg emberrel, köszönhetően talán annak is, hogy egy vihart is súroltunk. Santorinire hatalmas várakozással utaztunk. Miután a tengerről megláttam a sziget partjait, az utazás végéig teljes lázban voltam. A buszos kirándulás Athinos Port-ból indult, és érintette a 3 legjelentősebb települést, Ijá-t, Pirgoszt és Firá-t. Leírhatatlan élményt jelentett a sziget hangulata (még a rekkenő hőségben, a turista áradat közepén is), a tenger feletti sziklafalakon kinyúló kávézók teraszaival, a kilátással, a fehérre meszelt házak tövében raki-t áruló helyiekkel, a kis kápolnákkal. A településeken 1-2,5 óra időnk volt nézelődni, így egy kicsit sietősre sikeredett ez a kirándulás. A hajón hazafelé egy kisebb ökölcsata alakult ki tőlünk pár méterre, a kék sarokban egy ittas angol, a piros sarokban pedig egy honfitársunk. Tiszta röhej volt, amikor az utazók többsége még az ablakra tapadva búcsúzott a világ egyik legszebb helyétől, közben meg két fazon vérig menő harcra gerjedt a szabad ülőhelyért (ami mindenkinek biztosítva volt).

Kirándulási célpontjaink között szerepelt még Ágios Nikolaos és Knossos is, ezért béreltünk 2 napra egy autót. Választék volt bőségesen, és persze szezon végi akció is. A vezetés több figyelmet igényel mint itthon, a kresz táblák szerintem csak dísznek vannak. A.Nikolas fő látványossága talán a városban található édes vizű tó, aminek déli részét egy sziklafal szegélyezi, melyre lépcsősor vezet. Innen nyílik talán a legszebb kilátás a városra. A tó egy mesterséges csatornának köszönhetően északi irányban összeköttetésben van a tengerrel. A tó partján kávézók és vendéglők sorakoznak. Itt botlottunk bele 2 lagziba is. Heraklion és A.Nikolaos között félúton található a krétai akvárium, szerény látnivalóval. Az UV fénnyel megvilágított medúzákat viszont sokáig nézegettük.

Hazautazásunk előtti napon még megnéztük a knossosi palota maradványait is. Megtalálni végtelenül egyszerű, a heraklioni kikötőből egyenesen elindulva 5 km után táblák jelzik. A fizetős parkolókat és a bejáratot elhagyva található egy nem fizetős parkoló a baloldalon. Meglepetésünkre azon a szombaton ingyenes volt a belépés. Talán ennek köszönhetően már nyitás után fél órával rengeteg volt a látogató. A bejáratnál megrohamoztak minket a ’’maszek” idegenvezetők, akik 10 Euróért álltak volna szolgálatunkra. Majd amikor megköszöntük és visszautasítottuk az ajánlatokat, sértődötten távoztak, miközben odabökték, hogy úgyis el fogunk tévedni, meg fogalmunk sem lesz arról, hogy merre mit látunk. Egy útikönyv segítségével azonban tökéletesen követhető az ásatás.

A hazautazást még megelőzte egy jó kis tolongás a repülőtéren, köszönhetően a szigorú biztonsági előírásoknak. Az éjszakai repülőút köszönhetően a felhőmentességnek igen szép volt.

Ez az egy hét csak kóstoló volt a szigetből. Tudom ezek a helyek Krétának inkább tömegturistásabb részei, de talán még lesz alkalmam közelebbről is megismerni a szigetet.

uraaam Creative Commons License 2006.12.22 0 0 1076

Szia Topicgazda!

Én is csak ugyanezeket tudm kívánni Neked és mindenkinek, aki itt megfordul!:)

Előzmény: Beus 4 (1075)
Beus 4 Creative Commons License 2006.12.22 0 0 1075

Sziasztok! :)

Mindenkinek Békés Karácsonyi Ünnepeket és Eredményekben Gazdag Boldog Új Évet Kívánok:

Beáta

De-lyrika Creative Commons License 2006.11.02 0 0 1074
Köszönöm a segítséget.
stancy Creative Commons License 2006.10.29 0 0 1073
Mint ahogy pusiroli jelezte, irtam hogy ott helyben az utazási irodánál fele annyi mint bármi más itthoni lehetöség. 70€ volt 3 napos Santorini hajóval szállással/fö. Persze lehet hogy ez akkori (nyár végi) akció volt,  mindenesetre fenttartom, hogy ott helyben érdemes ilyet intézni.
Előzmény: De-lyrika (1070)
C.Filpo Creative Commons License 2006.10.27 0 0 1072
Mi a gyorshajót választottuk, 1 napos kirándulással. A menetidő 2 óra, 9.45-kor indul Heraklionból, vissza pedíg 17.45-kor. Athinos Portban köt ki Santorinin. Csak jegy oda-vissza 60 Euro, angol nyelvű idegenvezetéssel, buszos kirándulással 80 Euro, helyi irodánál befizetve. A busz a 3 legjelentősebb településre visz el, minenhol 1-1,5 órát áll kb. A hajó mosdója tele volt tengeribeteg emberrel, de ha előtte bevesztek egy utazós tablettát, akkor nincs vész. Egy kicsit pattog a vízen.
pusirofi Creative Commons License 2006.10.25 0 0 1071

Santorini? Csak saját szervezésben.

Ajánlom figyelmedbe stancy 633-as hozzászólását.

Esetleg a keresőbe beírod, hogy Santorini és a gyorskeresés innen-t választod és kidobja az összes hozzászólást ebből a topicból amiben szerepel a Santorini szó.

Remélem segítettem.

De-lyrika Creative Commons License 2006.10.24 0 0 1070
Tud valaki tanácsot, infot adni: Kréta-Santorini hajóval.
Kb. mennyi, hogy érdemes?
uraaam Creative Commons License 2006.10.05 0 0 1069

Még valamikor régebben írtam is a címet ide, csak akkor még nem nyitott meg. De köszi a kiegészítést:)

Csak nem vagyok jogosult. Igaz, én az Apollon Travel prospektusát és a 2 lábamat használtam, nem a googlit, de az eredmény ugyanaz;)

Előzmény: Csikihuszi (1066)
szicsilla Creative Commons License 2006.10.05 0 0 1068
én se tudok belépni rá, úgyhgy köszi a cimet. Meg nálunk amúgy is le van tiltva sok minden...
Csikihuszi Creative Commons License 2006.10.05 0 0 1067
Sajnos, az Explorer azt írja ki, hogy nincs jogosultságom a honlap megtekintésére.
Csikihuszi Creative Commons License 2006.10.05 0 0 1066

Gugli mindent tud:

Apollon Görög Csemege

1054 Budapest, Alkotmány u. 16.

Web: www.gorogcsemege.hu

E-mail: info@gorogcsemege.hu

Előzmény: szicsilla (1064)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.05 0 0 1065
Az utazási iroda nem mondta?
Előzmény: Hector Servadac (1063)
szicsilla Creative Commons License 2006.10.05 0 0 1064

hol van a bolt pontosan? a joghurt is elég nekem, ubit a piacon is tudok venni:)

A Tescoba meg egész jó konzerv szőlőlevelet lehet kapni. Nem mondom, hogy olyan mint az étterembe, de mondjuk a kinti konzervnél nem rosszabb...

Csak az a bja, hogy akármilyen finom is, nem ugyanaz az érzés mintha közben hullámzik melletted a tenger....

Előzmény: uraaam (1062)
Hector Servadac Creative Commons License 2006.10.05 0 0 1063
Köszönöm, de ezzel semmire nem megyek, mert a 10.-i vagy 17.-i járat indulása érdekelne.
Előzmény: Beus 4 (1061)
uraaam Creative Commons License 2006.10.04 0 0 1062

Szia!

Nekem is kellene, de csak 15-e után lesz:( De sima joghurtjuk már van. Kicsi a bolt, nem oylan nagy a választék azért, de szerintem ez a magyar átlag.

Nem vagyok már ott, max a városban tudnánk összefutni.  Elvoltam az egyetemi dolgaimmal, most nézek állást.

Előzmény: szicsilla (1059)
Beus 4 Creative Commons License 2006.10.04 0 0 1061

Szia :)

www.bud.hu -n rajta van az aznapi és a következő napi repülőgépek indulási és érkezési ideje :)

Júliusban voltunk ebben a szállodában, nézd meg a hozzászólásaimat, és ha még van kérdésed szívesen válaszolok :)

Beáta

Előzmény: Hector Servadac (1060)
Hector Servadac Creative Commons License 2006.10.04 0 0 1060
10. én vagy 17.-én utazik valaki Krétára?Mikor indul a repülő és mikor érkezik meg Krétára? Hotel Orange Neptuno Beach Resort-ban volt valaki?
szicsilla Creative Commons License 2006.10.04 0 0 1059

tzatzikit ide nekem is!!!!

én meg épp a neten nézek állást kint:) Sajna az euba nem vettek fel. A másik állást meg nem pályáztam meg, mert a férjem újrainstallált az önéletrajzomra, és épp nem volt akkora a motiváció hogy megirjam újra 3 nyelven is. Most úgyis lakáshitelezünk, nem lehet mozogni, de télen már szivesen kimennék...

Uraam, most dolgozol már máshol? Múltkor megkaptam az üzit, de épp szabin voltam, mert a kutyánknak műtéte volt, meg röntgent, hordozni ide-oda, otthon maradni pár napig vele stbstb. Szóval mire olvastam, már nem itt dolgoztál:)

Előzmény: uraaam (1056)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!