Egy jó tanács nektek és leendő és létező gyerekeiteknek! SOHA ne legyetek ötvösök, mert sosem lesz egy filléretek sem..... Kicsit ideges vagyok...lehet nevetni...
Nem tudtok eladó Lokmaust és boostert? Szettre most nincs pénzem...tandíj, etc. A fordítóm készül, már az esztergályos csinálja a tengelyt, remélem tudok róla képet felrakni...
A Roco gyárban raktárseprés lehetett, mert több hazai bolt kínálatában feltűnt ez a Mariazellerbahnos kezdőkészlet. …így nekem is sikerült hozzájutni az áhított set-hez!
Én is dolgoztam egy kicsit...Megcsináltam a fordítókorong teknőjét, rézlemezből. 1,0-es lemezt használtam, jó masszív lett! A tengely még nincs meg, ezt kiesztergáltatom. A koronghoz is meg kell vennem a nyákot, szóval van még munka. Igen, mint kiderült nem motoros lesz, egy kis játékot meghagyok magamnak is.... A korong átmérője kb 10 centi lesz, szóval egy kisgőzös pont elfér rajta. Kép még nincs....majd csinálok.
Tovább folyik a fűtőház építése is, bár ez lassabban, mert már lambériázom az oldalát...kicsit pepecselős. De pont így akarom.
kérdés alábbi képekhez: nem padlóalatti állítómű lesz???
hát a lassúmenet....a vágánykeresztnél erősen neki kell lódulnia a kis Roco-nak. Kicsi a tengelytávolság, éppen hogy átmegy..... De majd a Liliput átmegy. Rendelt már valaki a Ti-Ho Modelbahn-tól? Wiener Neustadti illetőségűek, van ott boltjuk? Mennék Bécsbe és útbaejteném.
Pályatervet nem igazán.... A szakaszolással nincs gond. Az egyenirányítás lett volna bonyolult, lévén ez egy gazdasági vasút, sok tolatással, két végponttal, gyakorlatilag a mozdony nem tud egy teljes kört lefuni, mert beépítettem egy csúcsfordítót, így sokkal élethűbb hegyi pályát lehet létrehozni.
Gondoltam analógra, de baromi sok szakasz lenne -bár úgy építettem meg, hogy működjön analógban is-, jobban örülnék diginek..... A franc, inkább egy saját mozdonyra kellene költenem....hamarosan meglesz az is.