Kérdezz, jár erre pár guru. Hamarabb kapsz választ, ha precízen leírod mi a baj (oprendszer, sw verzió, hibaüzenetek, egyéb) - de kérünk, egy kérdést ne írj bele több topicba, kérdezés előtt keress vissza, hátha már volt a problémád.
Ja, és amennyiben warez windowsod lenne, ez nem az a hely ahol segítene bárki. És kodekpakkot, soha, sehova sem teszünk fel.
A Defender lehetőséget ad arra, hogy bizonyos veszélyforrásokat kivételként megjelöljek. Azt sikerült is elérnem, hogy megmarad, de zavar, hogy a műveletközpontban pár percenként ismételten megjelenik a figyelmeztetés róla, és nem tudom hogyan lehetne kikapcsolni. Az értesítéseket általában nem, csak ezt. Van erre mód?
Én Win7 alatt ilyenkor szoktam megkeresni egy nem túl régi rendszervisszaállítási pontot, és arra visszaállítani a rendszert. (off: Windows 10 alatt már nem merném, mert a telepítés után pár nappal a rendszer visszaállítás hazavágta a gépet, újra kellett telepíteni. Szerencsére csak néhány órás munka veszett kárba. Win7 alatt ilyen gondom sohasem volt, mindig működött.)
win 7 64 bit alatt eltűntek a word és excell ikonjaim.
Próbáltam visszaállítani a start menüben (jobb gomb, tulajdonságokkal) de nem tudom mit nyomtam meg de a start menü összes programja valamint a tálca összes programja a wordöt nyitja meg.
Ebből még nem következik, de egyébként tényleg nem valószínű. Csak épp nemrég láttam valami ehhez eléggé hasonló képernyőt egy olyan notebookon, amin már az van. De nyilván tényleg csak hasonló volt.
Szerintem nem. Nálam például múlt pénteken jelent meg a 2004-es. Akkor nem volt alkalmas, kértem a szüneteltetést. És most is ott van a gépház->Update-ben, mint elérhető. Majd talán a hét végén megengedem.
Köszi megtettem.Amúgy a 2004-es verzióra már frissülhetne nálam is (ott figyel a gépházban már egy ideje hogy Funkciófrissítés a windows 10 2004 verziójára),de én nem akarom.
Én sűrűn használom és miután gondolom én is rámehettem a demo módban használom-ra (mert amúgy már rég volt,nem emlékszem) tényleg minden oké.
Annyi hogy indításkor a Certify that videopad is being used for non-commercial,home use only-t kell kiválasztanom,majd pedig a New projectet és már bent is vagyok :-)
Win10-nél ugye a frissítések telepítése már kevésbé szabályozható, törekszik a Microsoft arra, hogy mindenki mielőbb telepítsen mindent.
A céges gépen viszont azt vettem észre, hogy mivel ott nem admin jogú júzer fiókom van, abszolút nem mászik fel rá semmi frissítés, csak amikor a rendszergazda külön kérésre frissíti a gépet.
Ezek szerint ha csinálnék itthonra egy korlátozott fiókot, akkor meg lehetne kerüli ezt a kötelező frissítésdolgot?
Sziasztok!Ez mi?A mai gép induláskor akart a windows 10 pro 64bit-em (1909-es verzió,buildszám 18363.1082) rávenni hát ez az hogy azt se tudom pontosan mire.Azt írja eszköz beállításainak befejezése,de én holt biztos hogy el se kezdtem beállítgatni ill. átállítgatni mostanában semmit.Szóval tényleg nem tudom mit akart most ezzel.
Egyelőre rámentem a Később emlékeztessenre,bízva abban hogy majd valaki leírja röviden hogy tényleg mégis miről van itt szó.
Próbálnék egy rendszert klónozni egy kisebb HDD-re.
Hasleo WinToHDD-vel valamiért nem sikerült (végigment a folyamat, de a végén kiírta, hogy sikertelen.
Most a DiskGenius-t nézem.
Van egy oylan opció, hogy "Clone Partition", de mivel rendszert akarok másolni, szerintem ez nem elég.
Van olyan is, hogy "System Migration".
Szerintem ez lesz az, de nem tetszik a kifejezés, mert a szóból arra következtetek, hogy ez esetleg törli utána a jelenlegi rendszert - bár maga alól csak nem tudja törölni - ami nekem pár napig még kéne.
Ha nem AnyDVD/DVDFab/stb. profi másolásvédelmet kikerülő programmal készült az ISO, akkor semmilyen lejátszó szoftverrel nem tudod előcsalni a többi menűelemet. Még ha valamelyikkel is készült, de a (profi) készítő nem akarta megtartani ezeket, akkor sztrippelte, akkor meg azért nem. Vesztésre állsz...
Az a 640k sose volt annyi, ha már betöltődtek a driverek inkább csak 576k volt. Kivéve a 90-es évek legjobb hangásza, a Gravis Ultra Sound, mert annak a drivere elvitt még további 2 kilobájtot, ettől aztán gyakorlatilag semmilyen játék nem volt képes elindulni a boldog emlékű 286-os számítógépen.
Nem javította, hanem lukra futott, de ezt szoftverből is meg lehetett oldani. Egyzserű a képlet, úgy írják/nyomják, hogy normál olvasási menetben odáig el sem jut a fej, mert minek. Másolásnál meg lemezképként menne végig az olvasó, elejétől végéig. De voltak más trükkök is.
Van egy windows 2012 szerveren megosztott könyvtár és azon belül alkönyvtár és azon belül excel file.
Az esetek néhány százalékában az user, akinek full controllja van az alkönyvtárra, ha megnyitja az excel filet, LÁTHATATLANNÁ VÁLIK SZÁMÁRA az alkönyvtár, nem tudja menteni a file-t, a windows file kezelő nem látja az alkönyvtárt, az excel mentés másképp azt írja ki, hogy az alkönyvtár nem létezik, törölték vagy átnevezték.
Ha mentés nélkül bezárja a file-t, akkor az alkönyvtár varázsütésszerűen megjelenik.
Jaja, a tárrezidens dolgokat megfelelő sorrendben betöltve lehetett sakkozni a minél kisebb hagyományos memóriafoglalással-erre volt az MS eszköze a Memmaker.
Ha már elkezdtünk nosztalgiázni: annak idején volt a melóhelyen egy Acer DX4 100-as gépem, amin természetesen a Turbo gombbal volt meg a 100. Volt egy program, valami Lanassist, vagy ilyesmi volt a neve, amivel rá tudtunk nézni más gépekre, hogy mi történik ott éppen. Ez csinálta azt, hogy indításkor megmérte a processzor sebességét, és annak megfelelően állította be a program működését. Ezt olyan remekül csinálta, hogy ha úgy indítottam el, hogy be volt nyomva a Turbo gomb, akkor sokkal lassabban dolgozott, mint egyébként. Így aztán azt szoktam tenni, hogy kikapcsolt turbóval indítom el a programot, majd amikor már futott, akkor nyomtam be a Turbo gombot. Ekkor aztán hasított rendesen, egy pillanat alatt kivágta a kezdő képernyőt a monitorra, ami egyébként csak jó lassan jelent meg.
De a himem+emm386 messze nem volt annyira hatekony, mint a qemm. Azzal volt betoltve to driver is boven (sb+cd biztosan), es megis 636k volt szabadon, a masikkal ugyanazaokkal a beallitasokkal emlekeim szerint a 620-at nem erte el.
Sziasztok!Be lehet-e állítani,hogy egy BD50-es ISO formátumú filmnek is működjön VLC-ben a menüje?
Mert betölti a VLC,és bejön a menü is,de nem tudok lépkedni a menü pontok között,egérrel se és billentyűzettel se.Igazából a lemez extrái érdekelnének,csak mondom ezt a pontot képtelen vagyok elindítani,mert már eleve oda navigálni is.Csak magát a filmet tudom elindítani,mivel alapból a lejátszás gombon van úgymond a kurzor.
Ha esetleg ez szerintetek VLC-vel márpedig nem fog menni,akkor esetleg tudtok ajánlani egy olyan ingyenes lejátszót,aminek ez biztosan nem okozhat problémát?Windows 10 64 bitre kellene.
Lenne egy kissé furcsa kérdésem. Adott egy játék (Fifa 19) és egy újratelepített Win10-es laptop. A problémám az, hogy az újtatelepítés előtt tök jól tudtam játszani vele, minimális akadozással ugyan, de simán futott a játék. Az újratelepítés után viszont ha elindítok egy meccset, nagyon hamar lefagy a laptop, de annyira, hogy resetelnem kell. Miért lehet ez? Most Pro verzió van fent, előtte lehet másik volt, nem emlékszem rá. Másik telepítővel történt a telepítés, az lenne a gond? A laptop a minimális rendszerkövetelmény környékén van, de előtte futott rajta, így az nem lehet a gond.
DirectX hibákról sok bejegyzés van a neten, de hiába próbáltam azok alapján módosítgatni, nem lett jó sajnos. Win telepítésnél el lehet rontani valamit ami ilyet okozhat? Jó lenne ha tudnátok valami jó tippet adni.
Gondoltam lassan kipróbálom a Windows 10-et. Fel is tettem több verziót, de a legnagyobb gondom az, hogy piszok lassú a windows 7-hez képest. Írtam pár sebességmérő scriptet azokkal a programokkal, amiket használok, és például ami windows 7-ben 39-40 mp alatt lefut az a legújabb windows 10 alatt 67-70 mp-be telik úgy, hogy szinte mindent végigtúrtam a neten, hogy minden felesleges szolgáltatást és bloat-ot letiltsak.
Egyedül az a windows 10 verzió volt jó, ami még 2015-ben kijött (azt hiszem 10320-as kódszámú), azzal egészen jó sebesség jött (37 mp), de utána engedtem frissülni és utána megint jöttek a sebességes gondok.
Tényleg ennyire sz@r a windows 10, hogy munkára szinte alkalmatlan? Arra értem: csak azért vegyem meg a legújabb gyors procit, hogy kb. elérjem a windows 7 sebességének a harmadát-felét????
Nem játszok, hanem dolgozok: 64bit, I-3770k, 32G RAM, Nvidia 1660ti6Gb, általában single-core-os alkalmazások vannak többségben GPU gyorsítás nélkül. dx12 nem igazán érdekel, csak nagy ritkán Elite Dangeroussal játszok mostanában.
Szóval a kérdésem: tudtok olyan windows 10 kiadásról, ami teljesen lepusztult és tényleg gyors, nincs benne felesleges reklám, felesleges marhaságok...? (És persze akkor update-el, amikor én szeretném) és egyáltalán összemérhető a win7 sebességével?
Annak idején az XP-n mi a Windows SteadyState programot használtuk erre, de az újabb rendszerekhez az már nincs, ha jól tudom. Most rákerestem, és állítólag hasonlóra képes Win 7 esetén a Toolwiz Time Freeze, illetve a 10-esnél a Deep Freeze Standard.
Hehe megmondta, de sok kérdés akadnak még, amit a T júzer nem nagyon akart előre önerőből kitalálni. Ha ezt nem tudja, akkor ne üzemeltessen. Ha igen, akkor írja már össze. Tipikus netkávézós rendszerek szoktak ilyenek lenni, aztán kiderül, hogy hát mégse, mert azért a kedvencek maradjanak meg, asztalra mentett Excellel és böngészőbe mentett jelszóval együtt. Meg satöbbi.
És majd marháskodunk 100 gigás lemezképekkel, egyszeri júzer előtt minden be- vagy kilépésnél, plsuz még az adatok? Tudom, a kérrdés sem gyakorlatias, de a válasz is necces.
A win7-8-10 beépített eszköze (kép) és a Macrium (link) is tud hálózatról visszatölteni lemezképet. Az automatizáltságot hogy oldod meg már más kérdés..
Nem ismer valaki esetleg olyan programot, ami rendszeresen visszaállítja a beállításokat. Olyasmire gondolok, hogy ha egy gépet többen is használnak, akkor törli az előzményeket és ha elállígatnak valamit, visszacseréli az alapértelmezettre. Így nem lassulna a gép... Előre is köszi!
Wordhöz lehet ért, azt is kell (:- Vagy kellene, bár ez is érdekes. Most csomó ismerős elment hasonló Word/Excel tanfolyásra, csak nincsenek meg az alapok. Megnyitja, megcsinálja, elmenti oda és kész. De mi a file, könyvtárat, egyéb szerkezet, mit illik elmailozni, mit nem, file formátumok azok előképzettséget igényelnének és biza nagyon nincs.
Azt informatikának, legújabban meg digitális kultúrának fogják hívni. :-) Ja, mesélni én is tudok róla. :-) Infotanár szól, nem megy a nyomtatás. Mutasd. A hibaüzenet egy Epson nyomié, ami a környéken sincsen, ellenben neki otthon. :-) 10 perc múlva újra szól, hogy de az ittenire se megy, pedig már újra is indított. Nézem. Kiderült, valami alternatív pdf nézőke elzabrálta a társítást, viszont tényleg nem nyomtatott. De látom, van Acrobat DC, hát indítsuk már el. Persze, hogy nyomtatott. A végén még megmutattam, hogyan kell a társítást megváltoztatni, mert az se ment. És holnap ő megy be wördöt tanítani... :-(
Onnan, hogy regisztráltam a próbaidőszaki verziót, már nem volt nehéz. Addig eljutni volt nehéz. Amig rá nem jöttem, hogy az Excel fájlokra kattintva telepítés nélkül megnyíló valaminek semmi köze a 365-höz.
Egyébként gondolod, hogy mertem volna egy számomra ismeretlen internetes oldalról letölteni?
Na megoldódott. A barátnőm vállalati verziójával valahogy nem tudtam letölteni az Office 365-öt. Vagy én csináltam valamit rosszul, vagy az adott előfizetéssel nincs meg a lehetőség. Nem tudom.
Ezért fogtam magam és bejelentkeztem az 1 hónapos ingyenes próbaverzióra a családi csomaggal. Ott sikerült letöltenem az Office csomagot, ahol a névjegyek Excel/Word az Microsoft 365-höz MSO 64 bites.
A makró rendben dolgozik. Ellátja azokat a feladatokat, amiket a korábbi verziók alatt elértem. Ez megnyugtató, mert ha kiadom a kezemből a programot, akkor nem kell attól tartani, hogy verziókülönbségek miatt akad el. Ahogy ez megtörtént a 2010 utáni verziókkal (például a screenupdating hibás kezelése a 2013-as óta). Szerencsére még csak nálam, így meg tudtam kerülni a problémákat.
Hátő, de előtte O365 volt, abból telepítettél, kb. ugyanaz. Most meg mivel az MSnek van vagy 40 felé felhősen bérelhető szara, közte az office is, így mostantól inkább M365ként fut.
Office365 (vagy ahogy már ujabban hívják microsoft 365) egy szolgáltatás csomag, aminek része az Office legfrissebb asztali verziója. Nincs olyan telepíthető Office verzió amit Office 365-nak hívnak.
Ha Office 365 előfizetésed van akkor lehetőséged van az Excel/Word/pptx fileokat feltölteni a Onedrive tárhelyre és böngészöből meg tudod nyitni a webes excel/word/powerpoint klienssel (open word/excel online). (hogy ez supportál macrot nem tudom, valószinüleg nem) Illetve meg tudod nyitni a Onedrivera feltöltőtt filet a telepitett office-al (open in Word/excel).
remélem segitettem, de érdemes megnézni a ms honlapját ott minden le van írva.
"Azt sem egészen értem, miképpen raktad fel a két verziót, mert általában már nem férnek meg egymás mellett"
Neked volt igazad, nem raktam fel. Csak éppen nem volt világos, hogy kellene. Ma reggel nekiálltam alaposan megnézni a dolgot, és a következőkre jutottam:
Amikor a böngészőben(!!!) megnyitom az Office 365-öt az látja azokat a fájlokat, amiket a Onedrive-ban tartok. Látszólag "megnyitni" is tudja őket valamiféle szerkeszthető formában. Erre hittem azt, hogy az Office 365-ben nyitotta meg a fájlomat. Csak azt nem értettem, hogy a benne lévő makrót miért nem látom.
Ez nem a 365, de nem is a telepített 2019-es verzió.
Aztán alaposabban megnéztem a böngészőben a belépő képernyőt, és kiderült, hogy elkerülte a figyelmemet a jobb felső sarokban az Office telepítése gomb.
Na rákattintottam:
Kicsit meglepett, hogy a Skype-ot akarja telepíteni. De hát nem volt más. Ekkor le is töltötte a setupskypeforbusinessentryretail.x64.en-us_.exe fájlt, és közben a képernyőn a következő volt:
Elindítottam, és ezt láttam:
Egyébként jogos, mert a telepített 2019-es Office 32 bites. Nem állt rendelkezésemre 64 bites verzió. De nem folytattam a telepítést.
Aztán később végiggondoltam, hogy mégiscsak telepítem az Office-t. Újra eljutottam a Skype telepítését ígérő képernyőhöz, és ekkor meglepetésemre az OfficeSetup.exe nevű programot töltötte le.
Végigment a telepítés, de kiderült, hogy a 2019-es maradt az asztali applikáció.
Egyelőre eddig jutottam. A következő az lesz, hogy eltávolítom a 32 bites 2019-es verziót, és megpróbálom installálni a 365-öt.
Azt nem tudom, de én is többször találkoztam már ezzel a jelenséggel. Arra gyanakodtam, hogy talán valami jogosultság probléma lehet, de fogalmam sincs, hogy mi állítja el és miért. Azért javasoltam, amit írtam, mert így, új parancsikon létrehozásával és a másolásokkal tapasztalatom szerint általában sikerül megoldani ezt a problémát. Legalábbis ha az ember "rendesen" másol, azaz simán, és nem NTFS jogokkal együtt (amire pl. a Total Commander képes).
Engem nem érdekel, meg lett-e véve; azt mondtam, hogy a megfelelő verzióban itt is benne vannak az asztali, telepíthető programok. Qrv@ 'érdekes' lenne, ha nem kezelnék egymás fájljait az online tesóval...
"magára a fájlra kattintok, akkor a telepített verzióval nyit"
Nyilván. Be is cseszne, ha összevissza nyitogatná a fájlokat random alkalmazásokkal...
Viszont én még nem láttam olyan (akár off-, akár online*) rendcert, amiben ne lett volna lehetőség valahogy a programon belül megmondani, mit (mármint melyik, már létező, a vinyómon levő fájlt) akarok megnyitni.
* Tipikusan a Fájl -> Megnyitás (File -> Open), vagy csak simán a ctrl-o. Mint az közismert. Mondom: alapvető kezelési ismeretek; elindítod a progit, aztán megnyitod belőle...
"mi a füle farka"
Leginkább ez a marhaság (már maga az ötlet is), hogy 'ez a fizetős rendszer nem készült fel a régebbi verziók fogadására'...
Meg lett véve, nem ez a gond. Abban tudsz-e segíteni, hogy miként kényszeríthetném rá a rendszert, hogy a 365-ben nyisson meg egy office fájlt. Jelen esetben Excelt. Mert egyelőre ez nem jön össze. Lévén, hogy a 365-el ezidáig nem dolgoztam.
Mint írtam, ha magára a fájlra kattintok, akkor a telepített verzióval nyit. A 365 nem "telepített", ott valami más megoldás kell.
Ha szíveskednél részletezni, hogy mi a füle farka, és helyette mit kelllene tenni, az segítség lenne. Mennyire vagy jártas a 365-ben?
"XNC barátunknak ismét sikerült orbitális baromságot írnia"
Hmmm.
Ha arra célzol, hogy "az adott programból nyitni!!", akkor ki köll ábrándítcsalak: a juzerek alapvető programkezelési ismereteinek súlyos hiányosságaira egy rendcer sincs igazán fölkészítve...
Na mindegy, aholhasználni fogják, ott 2016-os a verzió, nem lesz gond vele egy darabig. Aztán néhány héten/hónapon belül meg majd csak kiderül, hogy működik a dolog. Azt nem hiszem el, hogy ez a fizetős rendszer nem készült fel a régebbi verziók fogadására.
Egyelőre feladom a dolgot. Van időm a megoldásra.
XNC barátunknak ismét sikerült orbitális baromságot írnia tanácsként. De ezt már megszoktuk tőle. Nem méltatom válaszra.
Bocs, ez nem igazán két verzió. Nem olyan, mintha mondjuk a 2010 mellé akarnám a 2013-at felrakni.
Ez nem telepített verzió, hanem ehhez regisztrálni kell (előfizetéssel), és valahogy az alatta megnyitott fájlokat használja. A Onedrive-on tartja őket, de hiába tettem fel a tesztelendő fájlomat a Onedrive-ra akkor is a telepített office nyitotta meg.
Szóval ez annyira más világ, hogy nem látomát a működését.
Működni kellene, ugyanolyan, de ha alapban meg sem nyitja akkor azért jó lenne valami hibaüzenet.
Azt sem egészen értem, miképpen raktad fel a két verziót, mert általában már nem férnek meg egymás mellett és eltünteti a régi Office ikonokat a képernyőről, oszt heló.
A következő gondom van. A gépemen alapvetően korábbi office verzió van. Most érdektelen, hogy melyik, de konkrétan 2019-es.
Szeretném ellenőrizni, hogy a 365-ös ugyanúgy kezeli-e az Excel fájljaimat és makróimat.
Barátnőm az én gépemen beállította a 365-öst, mert így innen is el tudja érni az irodai közös munkáját.
Megbeszéltük, hogy az ő belépésével kipróbálhatom.
Viszont akármit csinálok, a saját fájljaimat csak a telepített office verzióval nyitja meg a rendszer.
Tudtok-e tanácsot adni, mit tegyek, hogy kikényszerítsem a fájlok 365-el való megnyitását? Az interneten egyelőre nem találtam erre vonatkozó instrukciót.
Ha a Garfield007 által betett link nem segít, akkor még mindig megpróbálhatod a következőt:
Megkeresed a megfelelő programokat (pl. Excel.exe; a meglévő parancsikonok tulajdonságai alapján ez könnyen megy), és a jobb egér menüből kiküldöd az Asztalra. Ha ekkor már jók az ikonok (ilyenkor jók szoktak lenni), akkor átmásolhatod őket a Start menübe is (a már ott levőket felülírva), és ha azt akarod, hogy minden felhasználónak kint legyenek az Asztalán, akkor átmásolhatod őket a saját Asztalodról a Nyilvános/Public Asztalára (Desktop), és ha onnan is jól látszanak, akkor törölheted őket a sajátodból.
(Természetesen lehet próbálkozni az Ikoncsere opcióval is, de az én tapasztalataim szerint az nem olyan megbízható. Néha csak az OK-ra működik, néha csak az Alkalmaz gombra, de előfordul az is, hogy egyikre sem.)
Nekem ez is eléggé hülyeségnek tűnik. Még az is igen kevéssé valószínű, hogy kizárólag Outlook 2016-tal, vagy annál újabbal megy a levelezés, az meg, hogy csak Windows 10 alatt futóval, végképp marhaság. Ugyanis ha egy Win 10 alatt futó Outlook 2016-tal megy, akkor ugyanazzal mennie kéne egy bármilyen másik Win-en is, amire azt fel lehet tenni. Márpedig fel lehet tenni régebbire is.
A levelező rendszerünk jellenleg sajnos csak Windows 10 alatt futó 2016 vagy, annál frissebb Outlook programmal kompatibilis, így az általad kért feltételekkel nem tudjuk neked beállítani.
Nesze, itt van neked az élő friss példa. Nem lehet homoffiszkodni, mert csak. Mert azt mondták, hogy nem lehet. Ha tudja is a rendszer, ha nem. És nem is kiscég, nem is multi. Mindezt Kaletázás, Adriázás után. Petinek lehet a megvesztegetéses jachtról akármit, a beosztottaknak nem lehet semmit.
Biztos van ilyen. Ismerős azért nem melózhat irodán kívül mert biztos majd a monitorjára néznek és úgy lopnak adatot. Persze a magasabb beosztású tárolhat titkosítatlan telefonon mindent is. Lényeg, hogy mi van leírva :-D
Mármint távoli asztali kapcsolattal? Annak a minőségét (felbontás, színek, stb.) be lehet állítani. Nálam legalábbis van egy Beállítások gomb a csatlakozás előtt, és ha rákattintok, akkor lesz egy Megjelenítés és egy Minőség fül...
Én aztán nem tudom. Szerintem egy rendes informatikus nem mond olyat, hogy "a win 7-esről nem lehet rámenni a win10-es rendszerre", mert ez így hülyeség.
De akkor miért nem azt mondta, hogy csak cégen belülről működik, mert csak?
Bár ugye nem tudjuk meddig jutott el, valóban Excahange-e, tudja-e mit kell beírni és hova, volt-e miféle hibaüzenet? Addig tök jól lehet tapogatózni, ha megint nem teljes a kérdéskör és barkóbázunk reggelig.
Fél ország így működik (kicsiebn azért, nagyban meg másmiért), de ezt a zsarolóvírusos dolgot nem értem. Trendmicro/Crowdstrike és mellé a proxy teszi a dolgát. Bár itt már megkaptam, hogy semmi köze a cégnek az ssl forgalomhoz, de hát ha van, akkor van :-)
Elvileg sógoréknál nincs távmunka, aztán egyszer csak a mellette lévő megkoronásodott és akkor szakítottak az elvekkel. Sok helyen meg direkt a nagyvasak igénylik, nyomtató leadja a baját, EMC még a mérnököt is kihívja Lengyelrszágból, de pár kisebb parancsért miért is fizetnénk kiszállást a telefonközpontosoknak? Távolról gyorsabb és egyszerűbb. Mire felér volna a 10+ emeltre, arra megnyomja az irodából és kész, sokkal hatékonyabb, olcsóbb. Csicsó, egyéb felügyelet ugyanez, még ha eredetileg távmunkáról is volt szó.
Aztán ahol eddig elvek és kitiltottság volt, ott most váltjuk meg a világot, de dulván.
"Szeretnék rácsatlakozni a munkahelyi outlookra otthonról, ám hiába állítom be az exchange fiókot nem enged rácsatlakozni. Az informatikus azt mondta hogy a win 7-esről nem lehet rámenn a win10-es rendszerre, azért nem látom a leveleimet."
Nem tudom, hogy értette, de az biztos, hogy például tűzfalban simán le lehet tiltani azt, hogy kintről is hozzáférjenek. Az viszont durva lenne, ha home office esetén nem tudnák használni a céges levelezést. Ilyen esetekre szerintem vagy VPN-t szoktak használni, vagy valami más megoldást, például bekapcsolva hagyni a benti gépet, és azt elérni kintről RDP-vel, esetleg egy port forward vagy külön tűzfal szabály alkalmazásával.
Kérd meg az informatikust, hogy írja le legyen szíves Win10 és Outlook2016 vagy újabb esetében hogyan kellene csatlakozni, lépésről lépésre, mert pont ugyanígy kell Win7 alatt is.
"Ha még nem adtunk hozzá egyetlen egy postafiókot se az Outlook alkalmazásunkhoz, akkor az első indításnál a program automatikusan felajánlja annak lehetőségét, ha már hozzáadtunk, akkor a számítógépen a Vezérlőpult -> Posta/Mail -> E-mail fiókok -> Új menüpont alatt tudunk hozzáadni új fiókot, majd az Exchange ActiveSync kiválasztására kell menni. Itt ki kell tölteni a leírt adatokat, majd működik."
Namost kitöltök mindent ami meg van adva a leírásban és mégsem látja a rendszer otthonról a levelezést.
Kicsit keverednek a fogalmak, de mivel nem tudjuk milyen kiszolgálóval is lennél kapcsolatban, vagy pontosan mire is szeretnél csatlakozni, így kicsit nehéz lesz. Leveelző van sok más is, de ha Exchange és kellenek a funkciók, akkor ahhoz Outlook van.
Levelezőszerver egy kiszolgáló, ahhoz csatlakozik kliens, így kicsit fura az a fogalom, hogy a Win7ről nem lehet Win10re menni, mert nem is akarsz, Te az Outlokkal csatlakoznál egy másik kiszolgálóhoz és ha a helyi erő sem túl konstruktív, akkor nehéz többet hozzátenni.
Munkahelyemen Win 10-et használunk, itthon win7-em van (utálom a 10-est)
Szeretnék rácsatlakozni a munkahelyi outlookra otthonról, ám hiába állítom be az exchange fiókot nem enged rácsatlakozni. Az informatikus azt mondta hogy a win 7-esről nem lehet rámenn a win10-es rendszerre, azért nem látom a leveleimet.
Nincs valami kiskapu vagy az outlookon kívül más hasonló, könnyen kezelhető levelező program amivel rá lehetne menni az exchange fiókra?
Legtöbb azt csinálja, hogy legyártja a partíciót és file szinten másol, ha kisebbet szeretnénk és kifér a lemezre, akkor előfordul olyan, hogy nagyobbat csinál, átmásolja amit át kell és következő körben lekicsinyíti.
Igen, párszor volt már példa arra, hogy fel kellett hívnom a Microsoft ügyfélszolgálatot, mert egy gépen nem sikerült újra aktiválni a Windowst. Nem kellett sokat magyarázkodni, a vonal másik végén rögtön fogták, hogy miről van szó, én lediktáltam a telepítés azonosítót, és erre ők mondtak egy kódot, amivel aktiválni tudtam a Windowst.
Van aminél BIOSba van sütve, de címke akkor is van rajta, hogy bekapcsolás nélkül látni lehessen mi járt hozzá, miért nem. Akad azért kód is bőven, egyes laptopokon pld. az akku alatt.
ha rátolsz valami arra a vinyóra, akkor az jó eséllyel törli az előtelepítést; és végleg elvész a megvásárolt win10-ed.
Már miért veszne el? Ha megvan a kódja, akkor azzal bármikor aktiválhatja. Legfeljebb a telepítő készletet kell hozzá beszerezni, de az sem szokott olyan nagy gondot jelenteni.
Az egyik az, hogy az így feltolt win7 jó eséllyel nem lesz legális.
A másik, ami szintén gond; hogy ha rátolsz valami arra a vinyóra, akkor az jó eséllyel törli az előtelepítést; és végleg elvész a megvásárolt win10-ed.
Ha ragaszkodsz a 7-eshez, akkor be kéne rakni 1 szűz vinyót.
Dönt – vásárol – telepít – örül – olvas – értelmez – dönt – kattint – olvas – értelmez – dönt – kattint… elbizonytalanodik – hogy most hányadik kattintást követően elbizonytalanodva az olvasottak értelmezése helyett, az ugye nem verziófüggő.
Az akár random kattintásokat követő (lehetséges) kimenetelek száma ugyan véges, de programozottan (tervezetten) soha nem volt célja (a tudjuk milyen cégeknek) a felhasználók elbizonytalanítása – kétségbeejtése, őrületbe kergetése. De akkor mi lehet az oka annak, hogy sokan mégis...?
Soha nem tudjuk meg! Mivel ez nem a mi hátrányunk, ezért nem is értjük a kérdést. Segítenél?:-)
Bammeg, ha a 68 éves anyám az XP után úgy kapott Win10et, hogy észre sem vette, csak kattintott az internet ikonra meg passziánszra és simán csak működött, akkor most mi a kéréds? Kipróbáltad, vagy előre rettegsz feleslegesen?
Vásároltam egy használt, felújított gépet, de az op. rendszert külön kellett megváltani (licenc vásárlás). A gépre előtelepítettek, és egy matrica átadása mellett annyival adták át a gépet, hogy a Win 10 telepítés befejezését nekem kell elvégezni.
Miután otthon elmondtam a megvásárolt eszközt, mindjárt elriasztottak a Win 10-től, mert merőben más az egész kezelése, mint az eddig megszokott XP, vagy a Win7.
Az volna a kérdésem, hogy ha most a gépre rátesszük a Win7-et, a nálam lévő hologramos matrica birtokában később fel lehet-e tenni a Win10-et ha meggondolom magam?
Lett egy másik gondom: a You-Tube-os videók egy részének van egy hozzá létrehozott ún. "automatikusan létrehozott" feliratozása(!) is, amit a "Google2SRT" (legmagasabb megtalálható/megtalált verziója: a "Google2SRT 0.7.8") feliratfájl-letöltőprogrammal szoktam leszedni akkor, hogyha a -- többnyire angol vagy német! -- szöveget lefordítás céljából át szeretném vinni e "Google Fordító"-ba. Most azonban ez valamiért nem működik tökéletesen... .
A hiba a Google2srt-ben jelentkezik -- igaz, nem minden videónál, de viszont nagyon soknál igen! -- , úgy, hogy a videó-URL-jének beillesztése után sok esetben azt írja ki, hogy az érintett videofájlt mint forrásfájlt nem találja ("Subtitles not found in input file [OK]"), ("Conversion cannot be done. Check you have read permissions over the input file and write permissions over the output file [OK]").
A Google2SRT-ről tudom, hogy JAVA-keretprogramot is igényel, ezért amikor újratelepítettem, akkor átfrissítettem a JAVA-t is azzal a verzióval, amelyiket a Google2SRT letöltő-oldalán hozzá adnak (a linkkel), de ez az érintett hiba ezek után is fennáll! :-O!!!
A kérdés: Hogyan lehet a Google2SRT-frissíteni úgy hogy újra kivétel nélkül mindet felismerje a YouTube-video feliratfájlokat, ill. ha ez nem működne már így, akkor létezik-e ezen kívül más videofeliratfájl-letöltő program olyan, amely a felirattal rendelkező YouTube-videók kivétel nélkül(!) mindegyikéből ki tudja olvasni és le tudja tölteni az SRT-formátumú filmfelirato(ka)t a video-URL-jeinek kimásolása és beillesztése után???
Érdekes. Megpróbáltam én is, rögtön az első találat teljesen jó; open-source, GPL-es freeware. Az első 3-ban pedig volt egy gyűjtés, amiből fél perc alatt ki lehet mazsolázni a feee-ket.
Te mit használsz keresőnek, az altalvagl.ak-ot? =:O
Rendszernél sárga hiba olyan leírással, hogy "...Network Connection Network link is disconnected" ? Bár amit a driveres szenvedésről írtál, abban sem vagyok biztos, hogy fel is ment. Eszközkezelőben nézted a verzióját? Az biztos jó?
Most volt módom megnézni. Jött a hiba, kidobott a rendszerből. Azonnal rámentem, de nem találtam aktuális adato. 23:15 körül dobott ki, és ezt láttam a naplóban:
Köszönöm, telepítettem. Nem volt könnyű, mert a C:\-re akarta kibontani magát, de az nem sikerült. Mindenféle félrevezető panaszt írt, hogy milyen disk hiányzi a Zip fálhoz, vagy ilyesmi.
Aztán kibontottam D:-re, ott is ki kellett törölnöm az írásvédettségét a kibontott fáljlnak, ezután sikerül e C: megfelelő mappájába másolni. Egyébként valóban frissebb volt a dátum szerint. A gépemen 2008-as változat volt, ez 2010-es.
Innem már a setupot sikerült elindítani, és rendben lement.
Aztán kipróbáltam. Most engedett 20 percig játszani, tovább ma nem akartam. Kíváncsi vagyok. Ha egy hétig enged játszani, akkor megoldódott a dolog, bár az igazi ok nem derült ki. De néha ennyi is elég.
"És egyáltalán eszedbe jutott rászánni azt a pár mp-et, ami ennek a kiderítéséhez kell"
Igen, többször. Néha órákat. És azt találtam, hogy
1. Azt hazudja, hogy freeware, aztán jobb esetben x nap free használatot,
kevésbé jó esetben gy korlátozott használatot enged
rossz esetben látszólag engedi, aztán fél órás minka után közli, hog yinnen viszont csak akkor léphetsz tovább (mentés, vagy azt eredmények mutatása), ha fizetsz.
2. két tucat kedves program jelentkezik, hogy ő bizony letölti (Dowwnloadastro és egyéb szemetek.)
és jobb esetben fasznövelő hirdetéseket tölt le,
kevésbé jó esetben letöltet veled szükségtelen programokat, mert nem veszed észre, hogy a Download gomb nem arra vonatkozik, amit kérsz,
rosszabb esetben a kérésed nélkül letölt kellemetlen programokat (Trovi, vagy Yahoo-t utánzó, vagy más redirect programokat.
Szóval évekkel ezelőtt leszoktam a free programok kereséséről.
Enélkül nem lenne windows és office a gépeimen (nem tellett volna), nem ismertem volna meg a Paragon szenzációs partíció kezelő és Backup/restore programjait (utóbbiak ma már elavultak, mert a Win10 már tudja ezeket), ABBY Finereader stb., hogy csak néhányat említsek a legkiválóbbbak közül.
De az a több tucat sem, amit ugyan kipróbálni is komoly összeg lett volna, viszont nem tartottam megfelelőnek és töröltem.
Egy iso fájl hozzárendel egy virtuális lemezhez. Méretétől függetlenül, de ha ez nem gond, akkor is megkímél a lemezre másolástól. És ugyanúgy használható például program telepítésre. Nem tudom, van-e free alternatívája. Volt még a Damon Tools, de aztán ennél maradtam.
"...vagy hogy kerül onnan bármi a gépre?". Természetesen a tudtommal, és engedélyemmel, de odakerülnk. Sőt a vírusirtót ki is kapcsolom letöltés közben, és a célkönyvtárat megjelölöm kivételnek. És mindebből még nem volt baj. Ellentétben az egyébként nagyon hasznos Power ISO-val, ahol oda kell figyelni, mert a telepítés 2. kérdése az, hogy engedélyezem-e a Search Progtect, meg a Trovi nevű szörnyűségeket.
"... ez nem a 'bűnös' rész, max. a rizikós..." Igazad van. Csak ha itt ezeken a fórumokon elkezdenék torrent tanácsokat osztogatni, előbb utóbb kitiltanának.
Adva van egy W10. Pendrive ellenőrzés/javítás alatt áramszünet lett a környéken. Ezután már nem ismerte fel a Windows a meghajtót. Három számítógépen is próbáltam. Eredménytelenül.
Sok lementett adataim vannak rajta. hogyan tudnám visszaállítani az eredeti állapotát.
Illesztőprogramilag a Vista és a W7 teljesen azonos kalap. Ha valamiért mégsem akarna kompatibilis módban sem települni, kézzel frissítsd.
A W7-et nagyon le kellene cserélni W10-re. Nem a saját adataid védelme miatt, hanem azért, mert a sebezhető gépről mást is lehet támadni.
Office-ból akár a 2010-et is felteheted, személyes véleményem szerint az a legjobb metszet funkciók, sebesség tekintetében. Abban még lehet váltani a keresőben, a keresés gomb melletti nyíllal az offline (gépre telepített) súgótartalomra.
Amúgy van W10-es gépem, amin Office 2003 fut SP3-mal és a fileformatconverter bővítményével.
Bocs, hogy kételkedek. Letöltés utn és Unzip előtt a következőt látom:
Bár azt remélem, hogy ha elindítom, a rendszer felismeri, hogy nem kompatibilis, de azért megkérdezem, hogy ez nem csak Vista alatt lesz jó?
Ezen a gépen még windows 7 van, és így is lesz még jó darabig.
Off: Ugynis az asztali gépemen windows 10 van Office 2019 társaságában, ezen meg Win7/Office 2010. Eredeti terveim szerint ezt is meg akartam újítani, de az Excel 2019 (talán már a 2013-as verzió óta) olyan elszabadult hajóágyú, hogy kénytelen vagyok megtartani a régi rendszert, hogy ellenőrizzem, miként működtek a programjaim eddig, és szükség esetén egy-egy leírást megtalálja a helpjében. (Csak két példa: 2010 alatt több helyen használtam a screenupdating letiltását, és a megfelelő helyen az újraindítását. Most ugyanez a program a legváratlanabb helyeken megáll egy hibás képernyőt mutatva. Ha meg nem tiltom le a képernyőfrissítést, akkor meg összevissza vibrál az Excel. A másik az offline help megszűntetése. Nem az offline a gond, hanem a régivel lehetett kulcszóra keresni, és kiadta annak leírását, meg használatát. Az új verzió internetes találatokat ad, távol attól, amit az ember keres)
Az Avastot és az Ncore-t leszámítva akkor futna, amikor elindítom őket.
A Crhrome benne a Gmaillel végig nyitva van.
Az Ncore-ról: Sokan úgy gondolják, hogy az általuk a gépre kerülő keymakerek és patch-ok tartalmazhatnak olyan kódot, amivel beleláthatnak a dolgaimba, vagy zombit csinálhatnak a gépemből. Jó néhány éve használom, de ilyesmit nem tapasztaltam. Így ha látnak nem zavar, nincsenek titkaim. Az zavarna, ha pénzt szednének le a számláról, de erre meg a bankom egyelőre vigyáz.
Na meg a Chrome-ban a kétlépcsős azonosítás is segít valamennyit.
Sz'tem a legközelebbi leállás után próbáld meg a rútert újraindítani; esetleg -még a restart előtt- belenézni a logjaiba; továbbá próbáld meg a notit (és ezt a progit) 'rendes' lan-on használni. Hátha kiderül vmi...
A driverre azt mondja a kereső, hogy a legfrissebb. A Dell honlapján nem találok hozzá frissítéseket.
"De akkor jól értem, hogy azzal a cuccal játszol és nem csak megszűnik a forgalom, hanem a wifi el is dob, eltűnnek a pálcikák és nem hajlandó visszacsatlakozni?"
A pálcikák nem tűnnek el, hanem megjelenik rajta egy sárga felkiáltójel, jelezve, hogy nincs kapcsolat. Aztán ha a wezeték nélküli hálózati kapcsolatok listáját kérem, akkor nincs ott a sajátom, és nem is tudom előcsalogatni.
A fizikai kapcsoló ki/be kapcsolását ki fogom próbálni a legközelebbi hasonló hellyzetben.
Off: Akármennyire szeretem ezt a Dell gépet, a Wifii kapcsolóért borzasztóan haragudtam kezdetben. Többször is előfordul, hogy akaratlanul hozzáértem - például a tákából elővéve, vagy oda eltéve -, és nem vettem észre, hogy kikapcsoltam. Aztán órákig keresgéltem, hogy mitől nincs wifi.
Nem is érdemes próbálkozni, mert első körben hülyeség és nem is ilyen egyszerű, hogy majd mindenfélét beengedsz a hova is, meg ha igen akkor mikor változik a laptopod IPje? Meg 22es portot így beszórni? Még ha UPNPvel megoldaná magának, akkor talán, de így XXI században ilyesmit ne kelljen semmihez.
Torrent is lehet ja, de ilyen szervízt meg csoda vírusölőn felüli védelmeket kellene megnézni, alkalmazásszintű tűzfal, csoda web protection, hasonlók. Nehéz ezt kibogozni. De akkor jól értem, hogy azzal a cuccal játszol és nem csak megszűnik a forgalom, hanem a wifi el is dob, eltűnnek a pálcikák és nem hajlandó visszacsatlakozni? Friss driver/FW legyen, Dellen van fizikai kibekapcsoló, azzal is nézzük meg, vagy fn+ kombinációval.
Persze, bármelyik hálózati adaptert lehet tiltani és engedélyezni a gép újraindítása nélkül. De egy ilyen különös hiba esetén nem ártana kideríteni annak az okát. Nekem első dolgom lenne egy ilyen hiba után belenézni az Eseménynaplóba. Ennek, valamint az adapter engedélyezésének a pontos menete a használt Windows verziótól függ. Bár ha pontosan ismered az elindítani kívánt program nevét (pl. eventvwr.exe), akkor talán nem annyira.
Thank you for contacting us. We are sorry to hear that you have experienced tech issue with our software.
The Network Status Report (NSR) you provided shows data packets are being lost at the first hop for all traced sites.
Hop #1 belongs to your router, which means that it may be blocking our software from connecting properly as sometimes the default firewall that routers have can interfere with our software's connection. Most routers are fine pieces of equipment but sometimes they need to be updated and configured for online gaming software.
Set the trigger (automatic port forwarding) for the following ports: 26002, 443 and 22.
Using a web browser, bring up your router's configuration page. By default, the URL is 192.168.0.1 (or similar), the user name is 'admin', and the password is blank. You should find this information on the printed sticker on the router or in the user manual. Once you have accessed the router configuration page, follow these instructions as a guideline (exact instructions may vary depending on your router model), go to:
Advanced tab → Applications → Enable
After 'Name', enter the name of our software (or anything you wish to label this setting) and fill in the fields as follows:
Trigger Port → 26002
Trigger Type → TCP
Public Port → 26002
Public Type → TCP
Select 'Apply' and repeat these instructions for ports 443 and 22.
If you are using a wireless connection and still experience issues, we recommend taking the following steps:
Verify all network cables are secure. If your router has an antenna, make sure it is pointing vertically.
Reboot your router.
Try repositioning your router (so the signal is not blocked by walls, cabinets, other devices, etc.).
Change your Wi-Fi network channel (instructions depend on your router model, check manual or manufacturer's website).
Using a speed test site to check for improvement after each step may help to pinpoint the issue. Common speed test sites include:
If there is still no improvement, we recommend updating your router's firmware to the latest available. If you need assistance updating, please contact the router's manufacturer directly.
Először mint legegyszerűbbet, megpróbáltam az antennát függőlegesre állítani. Két napig működni látszott, meg is köszöntem, hogy ez segített, aztán kiderült, hogy mégsem.
Próbálkoztam a javasolt 26002, 443 és 22-es porteállításokkal, de nem jött össze.
A többi javaslattal nem próbálkoztem. Nem tudom, melyiket lett volna érdemes, meg ezek már meg is haladják az ismereteim körét:-(
" Sokkal inkább lehet az, hogy a hardver döglődik valamilyen szinten és azt veszi észre a szoftver, a gépen meg az a tünet, hogy a hálókártya lehalt."
Ezt nem tudom, de mindenesetre elgondolkoztató, hogy a Wifi elérés megszűnése kizárólag akkor jelentkezik, ha ezzel a játékkal nyúzom a gépet, akkor viszont 10-20 percen belül következetesen. Illetve nem egészen, mert egy hónapban van 2-3 nap is, amikor nem dob ki.
Közben pedig rendszeresen használom a Dell laptopot töbnyire egész nap, néhány óra kihagyással. A Gmail egész nap be van kapcsolva, miközben programozok (jó, ahhoz nem kell wifi), de ezt a fórumot is sokszor nézem, az interneten a híreket is olvasom, ha gondom van, akkor a Google kereső találatait böngészem, de soha nem kapcsol le a wifi, és többnyire kitűnő kapcsolatot jelez. Most is:
Viszont, amint rámegyek a játékra (többnyire este 11-2 óra közt), ahogy írtam: 10-20 percen belül kidob.
Pedig sokkal jobb lenne, ha létrehoznál egy másik, rendszergazda jogú felhasználót, és annak beállítanál egy jelszót, erről pedig levennéd a rendszergazda jogot. Nagyon nem egészséges folyamatosan rendszergazda jogú felhasználóval használni a gépet, az pedig főleg nem, hogy még csak jelszava sincs.
Megmondom őszintén, nem hiszem, hogy a játék program lekapcsolgat egy hardvereszközt csak úgy. Ez szerintem kicsit aggályos dolog lenne, amiért picsán lehet rúgni egy fejlesztőcéget, meg hát a józan ész sem indokolja, mi oldódik meg attól, hogy a hálókártyát letiltja? A játék szervereivel a kapcsolatot sokkal egyszerűbben is meg lehet szüntetni. Sokkal inkább lehet az, hogy a hardver döglődik valamilyen szinten és azt veszi észre a szoftver, a gépen meg az a tünet, hogy a hálókártya lehalt. Azzal a Dell wifivel szokott is baj lenni. Első ötletnek próbálj meg illesztőt frissíteni rajta, lehet, hogy azzal meg is fog oldódni.
Ezt írtam: "És az angyalkák dolgoznak, vagy az adapter akkor is működik, ha nincs elektromos kapcsolat a a számítógéphez?
Vagy én nem értek valamit. "
A harmadik opció jött be. Az elejétől félreértettem a kérdést, hogy:
"3. Nem az adaptert tiltja le?"És ezzel kapcsolatban beszűkült aggyal csak az asztali gépre gondoltam.
A laptopban persze hogy van. Feltételezem, hogy ez az: Dell Wireless 1510 Wireless-N WLAN minikártya.
És akkor a kérdés, hogy ha ezt kacsolja le szoftverből, akkor vissza tudom-e kapcsolni a gép leállítása és újraindítása nélkül? Azért lenne jó, mert így gyorsabb, és nem kellene mindent félbehagynom
1-2. Biztos, hogy nem fut minden a szerveren. Amit telepítettél, az nyilván valami kliens, ami kommunikál a szerverrel, de a kliens maga a gépeden fut, és annak is van dolga bőven.
3. Arról volt szó, hogy talán a gépednek a WIFI adapterét (hálózati kártyáját) tilthatja le a program. Ettől természetesen más eszközökön ugyanúgy működik a WIFI.
4. Ha nem kér rendszergazda jelszót ezekhez a dolgokhoz, akkor tuti, hogy a felhasználódnak rendszergazda joga van. De ha biztos akarsz lenni ebben, akkor nézd meg a Vezérlőpultban! Van ott valami olyasmi, hogy Felhasználók.
1-2. A pokerstars.eu oldalról van szó, az egyik legnagyobb pókerterem. Nem hinném, hogy van benne turpisság. Fel kellett telepítenem, de azt hiszem, hogy használatkor az ő szerverükön fut.
3. Tekintettel arra, hogy a noti, meg a telefonom akkor is kapja a wifit, ha a számítógép ki van kapcsolva, arra következtettem, hogy a jelet a router küldi. Annál is inkább, mert a számítógép nem tud fogadni wifi jelet.
Most pedig nem csak kikapcsoltam a gépet, amihez a router csatlakozik, hanem kiis húztam az elektromos csatkakozót. Most a notiról írok. És a wifi továbbra is működik. És az angyalkák dolgoznak, vagy az adapter akkor is működik, ha nincs elektromos kapcsolat a a számítógéphez?
Vagy én nem értek valamit.
4. Ebben van bennem némi bizonytalanság, akárcsak sok más laikus felhasználóban. Szeretnék rendszergazda lenni, de nem tudom biztosan, hogy az vagyok-e. Amikor rendszergazdaként kell egy programot elindítani, azt meg tudom tenni. Egy tűzfal átengedést/tiltást meg tudok tenni.
Csak hogy világos legyen a szóhasználat: minden hálózati kapcsolat valami eszközön keresztül történik. Ezt az eszközt szokták hálózati kártyának, csatolónak, vagy adapternek nevezni.
1. OK, tehát vélhetően valóban összefügg a progival. (Már ha jól értem, hogy ez valóban egy föltelepített, önálló program, és nem 'csak' webes alkalmazás.)
2. Egy szóval sem mondtam, hogy a vírusirtód működése lenne a probléma; csak azt kéne tudni, hogy kellő alapossággal megvizsgálta(d)-e a szóban forgó programot! Biztos, hogy nincs benne semmi turpisság? Nem lepne meg.
3. Értem. És a Digi-s routerből kis angyalkák viszik a jelet a notidba? Vagy hogy' megy ez? Nincs 'véletlenül' egy wifi-adapter szerencsétlen gépbe'? :O
4. OK. Nem ezt kérdeztem. Az adott gépen használt júzer nem ilyen gizda 'véletlenül'?
1. Igen, mert gyakran látom, hogy más játékosok is elakadnak hálózati problémával.
2. Természetesen dolgozik a vírusirtóm, de ha ez lenne a probléma, akkor más feladatok közben is elmenne a hálózat, de ilyen soha nem történik. Kivéve, amikor szolgáltatói probléma van, de az évente egyszer, vagy ritkábban történik.
3. Ez kicsit körülményes lenne, mert nincs adapter. A szolgáltató Digi, az internet a madzagon jön - eredetileg közvetlenül a gépbe, amióta router van abba.
4. Még véletlenül sem. Ha úgy lenne, az itteni kérdéeim többségét szégyellném feltenni. Csak a saját 2 gépes rendszerem gizdája vagyok.
Van egy játéprogram (egy pókerterem), ahova időnként kikapcsolódásképpen elmegyek játékpénzzel játszadozni (valódival nem, ahhoz nem vagyok elég jó).
A lényeg, hogy laptopról játszom, 3-4 méterre a routerről. A jel szerintem elég jó, hiszen egész np tudok dolgozni rajta probléma nélkül. Kivéve ezt a játékot.
Namármost ezeknek rossz szokása, hogy ha a szoftver úgy látja, hogy nem elég erős a WiFi jelem, akkor nem csak a játékot szakítja meg, hanem - számomra rejtélyes módon - A wifi elérésemet szünteti meg.
Ami előzőleg így nézett ki:
Onnan ezután eltűnik a csatlakoztatott kapcsolat. És képtelen vagyok a számítógép kikapcsolása nélkül újra csatlakoztatni.
Tudtok tanácsot adni, hogy kikapcsolás nélkül hogy tudnám újra csatlakoztatni a wifi elérésemet?
Én a Chrome-ból a Firefox-ban meglévő előzménykezelőnek azon tudását hiányolom, amikor a Firefoxé képes az előzményeket is és a könyvjelzőket is olyan idősorrendbe állítani, hogy a kezelőablak bal sávján kiválaszthatod a:
Ma
Tegnap
Az elmúlt hét
Az elmúlt hónap
Az elmúlt év
menüket, vagyis arra, hogy a Firefox képes az előzmény-,/könyvjelző-keresést konkrét paraméterek megadása alapján a lehető legrövidebb listára leszűkíteni, és ezzel a keresést nagyon nagymértékben felgyorsítani.
Ez az amit a Chrome-ból hiányolok. Ha ezt tudja a linked alatt lévő app., akkor Oké köszi.. .
Ja, értem, akkor itt "a másfél hónap" kif. a hozzá írt bővítmény/app. visszakeresési képességire utal, és nem pedig arra hogy időkorlátos/próbaverziós lenne. (Az időkorlátos próbaverziót ui. eléggé sok szoftvernél/szoftverkomponensnél vetik be... .)
Viszont látok a tiednél későbbi órában beíródott hsz.-t is, amelyik szintén azt mondja mint te, hogy nem mindegyik bővítmény egyforma képességű, az egymással konkurens bővítmények között ui. vannak gyengébb, és vannak jobb képességűek is (pl.: időben többet olvas vissza mint a másik, vagy gyorsabban dolgozik, vagy áttekinthetőbb kezelőablakot ad, stb. ...). -- A ti tapasztalatotok szerint melyik ilyen bővítmény az, ami a leginkább jól sikerült?? <-- (Itt konkrét névre és letöltőlinkre lennék kíváncsi.)
5 kattintás eljutnom ehhez az állapothoz. Ezt még hova kellene rövidíteni? A nagy testvér rövidesen gondolatot is olvas, de egyelőre még kattintani kell párat, hogy megértsen.
Ajánlottál egy szar megoldást mindenféle konkrétum nélkül. Most ajánlottam egy működő megoldást, pár kattintással és te vagy az első, aki leszarozza.
Vagyis ez azt jelenti, hogyha hosszabb távra is szükséged van rá, akkor 1-2 havonta frissítgetni kell a legújabb verziójával. De ha ismert a letöltő weboldala, akkor az még megoldható. Melyek ezek a bővítmények és mi a nevük? Meg tudnál adni pár linket 2-3 ilyen Chrome-bővítményre??
Olyan kérdésem van, hogy a Google Chrome böngészőben be lehet-e állítani -- és ha igen, akkor melyik bővítményével -- azt, hogy a "Könyvjelzők" és az "Előzmények" kezelőlistáit olyan kezelőablakos nézetre lehessen átváltani, mint amilyen módon ez a két a Mozilla Firefox böngészőben már régóta alapból ilyen kezelőablakokból kezelhető.
A kezelőablaknak ui. az az óriási előnye a fel-le-gördülőlistával szemben, hogy az ablakos módnál az egyes előzményeket a Ma, Tegnap, Mlúlt héten, Múlt hónapban, Múlt évben, stb. ... bontásokban rendkívül szelektív módon lehet kikeresni akkor, ha még az adott könyvjelző vagy előzmény nevére is csak pontatlanul, vagy majdnem sehogy sem emlékszel vissza már. Ezt tudja a Firefox kezelőablaka! ;-)
Szemben a Chrome kezdetleges legördülőlistás kezelőlistájával, ahol a könyvjelzőket és az előzményeket nem lehet időbeli bontás alá becsoportosítani, és ha nagyon régi a keresett könyvjelző vagy előzmény és már a nevére sem emlékszel -- vagyis ha nem jöhet szóba a "Keresés ---(+)" funkció sem -- akkor a több ezer előzményre vagy könyvjelzőre bővült listát ítéletnapig görgetheted, akkor sem tudod vele megtalálni a keresett előzményt vagy könyvjelzőt, mert a Google Chrome keresőrendszere ehhez egyszerűen túl "gagyi"!
[?] Milyen plusz bővítményt kell a Chrome alá feltelepíteni a könyvjelzők és az előzmények kezelőablakos megjeleníthetőségéhez, mi a bővítmény neve, és honnan tudnám azt letölteni??
... hanem pl. tripla-kattintással is, ha pont egy bekezdést kell kijelölni. Meg a bal egérgombot nyomva, húzással tetcőles szakasz kijelölhető, akkor is, ha közben görgetni kell az oldalt. A ctrl-lal együtt pedig nem összefüggő részek is kijelölhetők.
Elsőre nem értettem a "benyomod az egeret az elejére" kifejezést, de kipróbáltam, és kiderült, hogy tényleg működik a dolog, csak az a "benyomás" azt jelenti, hogy kijelölünk egy kisebb részletet. És nem csak a csúszkával működik, hanem a billentyűzettel is. (A csuszka egyébként egy madár.)
Ha csak egy részt akarsz (de hosszút) akkor még az is megoldás, hogy benyomod az egeret az elejére, lemész a kívánt pontig (a csuszkával), a [SHIFT] nyomása közben belekattintasz a végére.
Ha Chrome-ban akarok kijelölni egy nagyon hosszú szöveget, arra van gyorsabb mód, mint az egeret végiggörgetni és várni, hogy bekéküljön az egész? Nincs valami select all verzió a böngészőre is?
2011-ben egy konferencian felfigyeltem egy frissen vegzett mernok-informatikusra, aki eleg hatarozott eloadast tartott negyed oraban a szakdolgozatarol. Az ebedszunetben kerdezgettem, kozben ket idos ferfi jott es ecseteltek neki, hogy segithetne nekik, tobb eves projektet sikeresen befejeztek, de a naaagy allami ceg nem meri alairni a szerzodest.
Par het mulva talalkoztam vele, a ceg egyik igazgatoja volt es annyi volt a dolga, hogy a remego tollu megrendeloket par perc alatt ravegye, hogy irja ala a szerzodeseket.;)
"Egyik helyszínen az adatbázis akkorára hízott, hogy egyszerűen a napi feladatok elvégzése, ügyfélkezelés témakörben lehetetlenül lassúvá válik."
Na, amikor en ilyeneket felvetettem, azonnal kioktattak, mondvan, hogy
- mysql alatt ilyen gond nincs
- tankonyvekben azt tanitjak, hogy sql adatbazis "veletlen eleresu", a hozzaferesi ido a merettol fuggetlen
- terabajtos adatbazisok hasznalataban erdekeltek, mert minel nagyobb az adatbazis, annal komolyabb tovabblepesi lehetoseget jelent a kovetkezo allasnal
es kulonben is, az informacio az uj hatalom forrasa, minden legyen nalam es azonnal elerheto, akkor lehet akadalyozni masok hozzafereset, stb. stb. ;)
Talan mar az 1980-as evek vegen terjedt weben egy hatasos kep angolbol forditva, a "ha unatkozol, tarts ertekezletet" cimszoval, ecsetelve az elonyeit.
Mara talan annyi valtozas tortent, hogy pogacsara mar nem vevok, legalabb csokis/sajtos sutemeny kell, hogy beuljenek a resztvevok.;)
Kapcsold ki a rendszervisszaállítót és a hibernálást, majd nyomj egy újraindítást. Máris több helyed lesz. Minimális swap kell,hogy legyen. Állítsd vissza a minimum-értékre amit feldob, hogy azt le tudja foglalni.
Egyébként meg tedd ki egy szolgálati pendrájvra azt a 19 ezer fotót és videót a milfekről. :)
"felelős beosztású emberek annyira felelősnek érzik magukat, hogy nem mernek döntést hozni. Ilyen lett a társadalom. Nem meri, mert nem tudja, mikor üt vissza rá a döntése."
Nem lett, hanem visszatert az 1960-70-es evek szintje, amikor a parttagsag es a szemelyes kapcsolatok dominalnak, a szaktudas es iskolai vegzettseg hatranyt jelent.
Atmeneti helyhiany miatt ugy dontottem, hogy eltavolitom a ket gb-ra nott fajlt, igy kikapcsoltam.
Azota viszont minden bekapcsolaskor jon egy uzenet, hogy szuksege van egy atmeneti pagefile fajlra, majd a kovetkezo ablakon ott a beallitas, hogy pagefile ki van kapcsolva, merete 0 bajt.
Nem ertem, mi a baja, es most mar erosen unalmas a bekapcsolaskori mizeriaja.:-((
Énnekem is hasonló balsejtelmem támadt, csak nem voltam benne biztos. Egy kijelző meg vagy 10000 Ft.-ba szokott a laptopokhoz belekerülni. Mondd, ha még csak ritkán újul ki, és hosszabb -- 1-2 hét -- az az idő amikor nem jelentkezik a hiba, akkor még mennyi ideje maradt a kijelzőnek? Kb. 1 év -- fél év közti?
Kérdezni szeretném, hogy az alábbik képernyőfotók közól a felső képen (1. Kép) látható LCD-Kijelző sorkihagyási hiba az csak hőkontakthiba lehet, vagy pedig az LCD-Kijelző szalagvezetékének cseréjével is orvosoltatható-e a hiba??
A két kép nem Windows-Screenshot-tal készült (mert azzal nem látszana), hanem digitális fényképezőgéppel, mivel a hibát nem a Windows oprendszer hibája, hanem az LCD-Kijelző hibája okozza. Ezt abból tudom, hogy a kijelzőhiba a laptop kijelzőjének ki-be hajtogatására hajlamos megjelenni, és úgy lehet átmenetileg hosszabb időre "megszüntetni", ha a kihagyási sor magasságában (ami a két legalsó parancsikonsor magassága között végigfutó vékony, egy pixelsornyi fekete vagy fehér kihagyáscsíkban látszódik) az LCD-Kijelzőt annak két oldalsó keretszélénél a kihagyási sor magasságában a jobb és bal oldalon két-két ujjal óvatosan megnyomogatom a kijelzőt annak hátlapjához történő finom összenyomásával.
A hiba az 1.Képen látszódik, a 2. Képen nem látszódik mert átmenetileg "megszűnt". Laptop típusa: Fujitsu Siemens Esprimo Mobile-H.
A hiba egyelőre még ritkán jelenik meg, de felveti a gyanút, hogy előbb utóbb kijelzőcserére lesz szükség... .
1. Kép: A hiba látszódása a két legalsó parancsikonsor között egy egysornyi vékony fekete kihagyási csík formájában.
2. Kép: A hiba átmeneti megszüntetése után a kihagyási csík nem látható, mert az átmenetileg eltűnt (de később előjöhet... !).
Igen, csak sajnos nem tudod, hogy az olvasó (kérdező) felkészültsége milyen. Nem is mindig lehet jól felmérni a kérdése alapján, sőt. És akkor elérkezünk gyorsan az 5 perc kontra 4 év problémához. Ezt is ismerjük jól a cégnél, hiszen külön oktatjuk a problémakezelés kapcsán a helyes kérdésfeltevési-válaszadási módot, felhasználói szintű hibakeresési stratégiát. Hamuba hintett szavak, az emberek megoldást akarnak a problémára, mielőbb. Jöjjön ki a hozzáértő és oldja meg, ők nem akarnak ezzel foglalkozni. A hibabejelentés meg leegyszerűsödik a "Nem működik"-re.
A fórumos dolgok kapcsán lehet, hogy igazad van, ez az én hülyeségem.
Igen, ez igaz. De ez országos probléma, hogy felelős beosztású emberek annyira felelősnek érzik magukat, hogy nem mernek döntést hozni. Ilyen lett a társadalom. Nem meri, mert nem tudja, mikor üt vissza rá a döntése.
Elhatározás dolga, hogy mit és mennyi ideig tárolok, igaz, van rá törvény is. Max a törvény erejéig érdemes tárolni, a többit nem fizeti meg senki.
Vissza térve, én nem a szakmai tudásodra értettem a beszűkülést, sőt, talán nem is ez a legjobb kifejezés arra amit nálad tapasztalok, inkább talán a munkaponti eltolódás lenne a jobb. Csak mert más topicban is ezt érzem felőled. Nem bántásnak szánom, csak elmondtam. Próbáld a másik emberbe beleképzelni magadat időnként. Máshogy beszélünk egy laikusal és máshogy egy kollégával. Hullámot kell váltani olykor.
Nekem mindig azt mondták, hogy úgy kell fogalmazni, hogy aki először hallja v olvassa, az is megértse.
Tendert kell írni, projektet csinálni, legyen sok értekezlet és egyeztetés, meg főleg pogácsa-kávé-víz és ezzel éveket lehet eltölteni. Nekem ez a csodálatos...
Ezt a minden adatra szükségünk van dolgot is jól ismerjük. Egyik helyszínen az adatbázis akkorára hízott, hogy egyszerűen a napi feladatok elvégzése, ügyfélkezelés témakörben lehetetlenül lassúvá válik. Hála égnek a berendezések működnek még ettől (=pénzt tudnak termelni), mert nem kebelezte be eléggé a hardvert az informatika :D , de a napi munkavégzés a kliensgépek előtt ülőknek rémálom. Évek óta szajkózzuk, hogy maximum 2 évnek kellene megmaradnia aktív adatbázisban, a pénzforgalmi részt kivéve az üzemi adatokra, statisztikákra semmi szükség, hiszen azokból már hetvenhétszer kinyertek minden aktuális értéket, elmentették PDF-ben, XLS-ben, azután ki is nyomtatták az irattárnak. A helyi IT vakarja a fejét, mert egyszerűen nem tud több erőforrást adni, a mi programozóink folyamatosan mondják, hogy sehol nem szokás ekkora adatbányát tologatni, miért nem szelektálunk, ami nem kell, kukába, ami kellhet, egy archív adatbányába, amihez ha tényleg néha hozzá kell férni, akkor lehet. Tudod, miért? Mert nincs egy felelős ember, aki ki merné mondani, hogy ezekre az adatokra nincs szükség éles rendszer alatt. Így aztán mindenki teszi szét a kezét, a rendszert hamarosan virtualizálni fogjuk, így bármilyen, ezt megelőző beruházás elképzelhetetlen.
És továbbra is sokallani fogja a javítás árát, mert valahol azt olvasta a BGA-ról, hogy azt lehet javítani fent a rezsóban is, de az újragolyózásról, illetve az ehhez szükséges hőmérsékleti karakterisztikáról, eszközparkról fogalma sincs-ami csak ahhoz kell, hogy a javítás ne két hónapot tartson, hanem sok évet. És akkor még a DLP mellé helyezett sörösdobozról elküldött képig nem is jutottunk el. :-D
Apropó, van elmaradásom. Reptérről elvileg lehet elhozni motyót. Az agyat még megoldjuk, kijelző nem baj, ha besárgult, ugye?
Ennek mondjuk sosem állítottam az ellenkezőjét, mindkét szakterület olyan, ahol a tanulás életfogytig tart. A nagy szakértelem kapcsán írtakkal egyetértünk, fogadd te is hasonló bókomat.
Tudod, mindig él a remény, amikor új beruházás körvonalazódik, hogy végre egy olyan társaság, akikkel lehet rendesen dolgozni, tudják is, hogy mit akarnak és meg is tudják azt fogalmazni, vagy a kérdéseinkre válaszolni, vagyis hatékony közreműködés kezdődik és nem csak a bizalmatlanság ködébe burkolt, lehetetlenül megfogalmazott, szakértő hiányától szenvedő kérdések záporoznak véget nem érő viszontválaszokkal, akkor csak legyintünk, hogy egy újabb csalódás, ahol lesz egy jó rendszer, meg egy, a működését megérteni sem akaró (ez nem feltétlenül emberi ok, a legtöbbször nyilván arról van szó, hogy ideje sincs rá, mert annyi feladat van a nyakába aggatva) vezetőség és helyi feladatokat oktatás ellenére ellátni képtelen karbantartás. Nagyon sok időt töltünk ezeknek az igényeknek megfeleléssel, mert úgy látszik, a sült galamb effektus nem akar változni, ezért próbálunk mi minél jobban szájakba rágni, minél előzékenyebben kérdéseket megfogalmazni (és éppen ezért a nulladik perctől van szakértői jelenlét részünkröl), alkalmazottat oktatni, mert hiszen mindenki jót akar a pénzszerzésen túl, mert hosszútávon szeretnénk megmaradni, de amikor az átadást követő első üzemelési tapasztalatok kapcsán előbukkannak az igények, amik az adott megvalósításban mondjuk termékpozícionálás okán nincsenek benne, akkor kezdődik a rossz szájíz, meg a teljesen értelmetlen levelezés megint a semmiről. Pedig nem zsákbamacskát árulunk, nagyon sok helyen megtekinthető a rendszerünk, lehet beszélni üzemeltetési tapasztalatokról, funkciókról, ha a színes-szagos prospektusok nem eléggé hitelesek, vagy körültekintőek.
Most éppen van egy nagyon ígéretes helyszínünk, ahol még nem jutottunk el a B stádiumig, egyelőre úgy tűnik, mindenki érti a másikat és meglepő módon olyan ütemterv van, ami tarthatónak tűnik. A levelezésbe bevont emberek ismerik a CC és a válasz mindenkinek lehetőséget, ami hatalmasat lendít a párbeszédeken és személyes egyeztetések hatékonyságán. Magic. :)
"Hát ez igaz, nagy kincs az olyan kolléga, aki minden hülyének úgy el tudgya magyarázni a problémákat, hogy azok azt higgyék, hogy értik...."
Én szégyellem magamat az informatikus kollégáid helyett is! Bár kétlem, hogy te informatikus lennél, ugyanis informatikus így nem gondolkodik! Alapvetően tévedésben vagy, amikor azt feltételezed, hogy aki nem informatikus az csak hülye lehet!
Jellemzően a marketingesekkel volt mindig a legtöbb probléma. Amikor azt kértem, írják össze az igényüket, csak néztek. Végül az volt a válaszuk, hogy minden adatra szükségük van. Persze, mert nem tudták megfogalmazni az igényüket. Mondtam, rendben, mennyivel szálltok be a fejlesztésbe? Mert az újabb 100 milla pluszba. Ja, pénzük az nincs... (De ez más téma.)
Most belegondoltam, hogy egy projektorjavításnál mi lenne a megfelelő párbeszéd.
Júzer oldalról ugye nem elfogadható a "nemműxik", de egye fene, hozza be, megnézzük. Ha küld egy képet a típusról és azt mondja itt a kép, csillagos eget vetít, akkor legalább tudjuk, hogy DLP és kb. mennyibe kerül. Meg egyáltalán elindul és bekapcsol :-D
Atztán kell tudni, hogy mi javult meg benne? Felfogja, vagy csak megnyugvás? Csókolom, műszaki hiba volt, 38ezer lesz. Különben részleteibe belemehetünk mi az a DLP, milyen a hűtése, amiből a szűrőcserét lehet felfogja, de ezekben az esetekben a gateway, újragolyózás, ésatöbbit teljesen felesleges. Esetleg weben kap egy 40 oldalas leírást, Te megelégedhetsz, hogy foglalkozás elérte a célját, van magyarázat. Júzer meg egy sort sem fog belőle olvasni az is biztos.
Na, végére csak kiderült, hogy a "kérek egy gombot" opcióhoz szükséges eszközök, módszerek, körítés megfejtéséhez csak kellett valami infomómus és szakember. Akkor most mi is van?
Amúgy meg tessék Derrick és Harryt olvasni, ha már erről beszélünk az meg van, ugye?
Elég sok tender kiírásban vettem részt. Nem arról van szó, amire legtöbben gondoltok, hogy a megrendelő milyen eszközt szeretne. Azt majd megmondja az szakember. Én csak ezt meg azt szeretném.
Pl. melyik telefonfülkéből érkezett a bombafenyegetés. Az érintett kollégák (biztonsági ágazat szakemberei) annyit mondtak, hogy kérnek egy piros gombot felszerelni. Ha megnyomják, jöjjön az adat, mert 2 perc alatt be akarják azonosítani a fenyegető helyszínét.
Erre mondták nekik az informatikusok, hogy az +200 millióval többe fog kerülni, és opcionális javaslatként betehetik az árajánlatukba. Ekkor jön a fejvakarás, hogy hát annyi nincs rá. Jó lesz nekik az 5 perc is...
Igen, kell 8 darab akármi :-D Ismerjük. Főleg KGST által megreccsent agyú főnökökre jellemző, akinek fogalma nincs róla, de alapban abból indul ki, hogy át akarják verni. Meg a 20 éves körömcipős kiscsajokra, akik max. bambán mosolyogni tudnak, majd ráböknek a magas rendelkezésre állásnál a HA clusterre, hogy akkor az minek az a redundancia, ha van mentés, mert ugye hallott olyanról, hogy mentés. Hátráltatni tök jól tudnak, nem létező határidőket kitalálni meg egy csomó más. A rendszertervezőnek az a dolga, hogy megtervezze, arra ki lehet találni eszközt, technológiát amit majd valaki beáraz a piacon. Igények kapcsán meg naponta futok bele a "miért nem megy" típusú hibába, amikor csak hónapokkal/évekkel mutogatunk visszább, mondván nem ez volt A Terv. El van ez baszva mindenképp.
Persze, sokan gondolhatják így. Aztán meg is mondják, hogy mit akarnak. Például: tegyük ki nekik a Windowst az Asztalra. Mi meg nézhetünk ki bután a fejünkből.
Nem egészen. Akik megrendelnek egy cégnél egy informatikai fejlesztést, azért azok sem hülyékből állnak.... Nyilván lehetetlen dolgot nem várhatnak el, de a lehető legtöbbet szeretnék kihozni a fejlesztésből.
A beruházás nem egy tervindítóból áll, sok-sok egyeztetés történik, amíg dűlő jut a megrendelő meg a vállalkozó. Ekkor már ott lehetnek, sőt, kell is az informatikai szakértelem, de azt, hogy én mit akarok, azt én mondom meg és nem ők.
Nem, minek. Az ilyen dogmatikus dönteni akarók a legnagyobb ellenségei az értelmes szakmai párbeszédnek, aminek mellesleg az a célja, hogy az igények és megoldások, a költségvetés és a beruházás optimális módon találkozzon. Párbeszéd? Ugyan. Nesze süsd meg, ezek az igények, oldd meg. Aztán ha valami nem megy jól, lehet mutogatni rá. :-(
Vagy újra kell telepíteni. De apropopó, a kérdezőt miért nem basztatják, hogy ha foglalkozna 3.5 percet a saját nyomorával, amit elvileg meg szeretne oldani, akkor ugyan már foglalja össze, írja le a lényeget, rakjon be két képernyő képet? Hátha komolyan lehet venni. Addig meg kap valamit a szájába, hogy azért mégse újratelepítésekkel meg Win frissítésekkel ijesztegesség itt a civilek.
Ja, aztán az igény meg olyan, hogy vannak felhasználók, kellene tárhely meg mambójambó. Ok, kellene egy darabszám és névsor,. Azt még nem tudjuk. És méretezzünk. Igen, ezek a múltban megtörténtek, nem is olyan régen :-D
Azért néha nem árt, ha mégis jelen van legalább egy, amikor megfogalmazzák azokat az igényeket, mert különben még kiderülhet, hogy amit szeretnének, azt úgy nem lehet normálisan megcsinálni, vagy esetleg nem is arra lenne szükség.
Most tényleg, írjak rá valamit? Ilyenkor jön az a megrendelés, hogy "kérnék 8 darab akármit". Vagy mikor a projektvezető néni mégis csak bele szeretne látni a műszaki részek mögé, de aprólékosan és nem érti, hogy azt inkább nem kellene. Ugyan.
Az igényekhez semmi köze az informatikusnak! Neki az a dolga, hogy miután tudomására hozzák az igényekek vagy elvárásokat, arra ő adjon műszaki javaslatot a gazdaságosság figyelembe vételével!
"nem véletlenül kebelezte be a korábbi műszaki tudományokat, mint a hiradástechnikát, elektronikát, rádiótechnikát" Ez egyszerűen nem igaz. Mondom ezt úgy, hogy elektronikában, informatikában hivatásszerűen, híradástechnikában esetszerűen vagyok jelen.
Nem kell mindent elmagyarázni, nem is lehet. De nem is azt várják a kérdezők. Én azt szoktam mondani, hogyha valaki nagyon erőlteti a magyarázatot, hogy 4 év főiskolai tanulmányt nem tudok 5 percbe besűríteni.
Tény, hogy komoly szakma az informatika, nem véletlenül kebelezte be a korábbi műszaki tudományokat, mint a hiradástechnikát, elektronikát, rádiótechnikát, stb. De a tehetség nem jogokkal hanem kötelezettségekkel jár egy normális felfogású embernél.
Ehhez csak gratulálni tudok. Egyrészt, általánosítasz és rosszindulatúan teszed, előítélettel, mindezt olyan témában, ahol páran vagyunk "informatikusok". Másrészt iskolapéldája vagy az elbaszott beruházásoknak, ahol pont azt a személyt hagyják ki igényfelmérés témakörében, aki a leginkább érintett ebben szakmailag. :-(
Van is némi különbség az agybeli képességekben, de csupán ettől még nem kell magunkat felsőbbrendűnek éreznünk (már csak azért sem, mert mások meg másban lehetnek jobbak). Vagy legalábbis nem kell ezt éreztetnünk másokkal. Én általában igyekszem szabatosan fogalmazni, azaz ha például valamit úgy hívnak, hogy értesítési terület, akkor azt annak nevezem. De ha a másik fél jelzi, hogy nem tudja, mi az, akkor igyekszem elmagyarázni úgy, hogy megértse. Többé-kevésbé érthetetlen dolgokat viszont nem szoktam írni még szakembereknek se, laikusoknak meg pláne.
Informatikusoknál teljesen megszokott az a fogalmazás mód, hogy abból -rajtuk kívűl- senki nem fog megérteni semmit... Ők a magánéletben is ilyenek. Felsőbbrendűnek gondolják magukat.
Én eddig legalábbis mindössze egyetlen olyan informatikussal találkoztam, akivel szót lehetett érteni.
Azóta is tartom vele a kapcsolatot.
Amikor egy 600 Milliós informatikai beruházás kidolgozásán dolgoztam, az indulásnál kikötés volt, hogy fajtiszta informatikus nem lehet jelen az igények összeírásánál...
Szerintem a téma nevéből fakadóan, nem hiba, ha egy válasz szakzsargont tartalmaz. Ha a kérdező ennyire laikus, nem biztos, hogy itt fog választ kapni.
Legyen kreatív, DNSre és pingre rá lehet keresni. Rendesen meg egyikőnk sem írta volna, az biztos. Kezdve azzal, hogy akkor most parancssorból nézze-e meg az átjárót vagy kattintgatással :-D
Kénytelen vagyok James-el egyetérteni, pedig sokszor nem teszek így.
Egy router csatlakozási progblémára egy laikusnak (bármennyire mást is gondol magáról, a kérdéseiből - átfutva a korábbiakat is - kiderül, hogy a 40 év tapasztalata lószart sem ér), szóval egy ilyennek az a válasz, hogy:
"Dénes, kintre, gatewayre Ping, IP alapon, tényleg nincs-e proxy és egyáltalán? Addig tök mindegy. És ha a routered fordult magába? Meg fogunk tudni valamit?"
az nem válasz. Illetve válasz, de nem segítség. Akkor inkább ennyi sem kellene. Aki a DNS, a ping, meg a proxy dolgaival tisztában van, az már nem kérdezné, hanem megnézné. Ezért szerintem az a válaszod légüres térbe hullott.
Szerintem kevered a másik kérdező esetével, de most mindegy is. Nem egy konkrét válaszodról írtam, hanem sokról. És még mindig azt állítom, hogy gyakran jó lenne, ha érthetőbbek lennének. Sokszor én sem tudom, hogy mi a fenét akar jelenteni, amit írtál.
Ha a gateway ping-e nem érthető, akkor főleg nem akarom hosszan magyarázni, csak az ilyen frissítés, meg elbaszta tippelgetéseket lehet megelőzni némi iránymutatással. Vagy írjam azt, hogy mire leírom és megérti arra nem fogja érdekelni a probléma sem, de lehet magától megjavul? Persze Wint újratelepíteni könnyebb, még ha megoldásnak is néz ki.
Nem volt túl világos, amit írt, ez igaz. De az is igaz, hogy a válaszaidnak ha nem is a többségét, de egy jelentős részét egyáltalán nem könnyű megérteni. És nem gondolom, hogy egy katyvaszra egy másik katyvasz a legjobb válasz.
Neki van problémája, adjon paramétert ha meg akarja oldani. Persze számonkérni lehetne, de azért ami 257szer le lett itt írva kisregényként, azt had ne bogozzuk már túl továbbra is kétnaponta. Meg ilyesmik. És ha kicsit is látszott volna mit szeretne, akkor talán, de ilyen szar az egész, milyen gépház, mi nem megy katyvaszból ki nem lehet bogozni.
Sziasztok! Tudna valaki segíteni a következő dologban? Az a gondom, hogy ha nézek a youtubon valamit, majd megállítom ,mert valamit közben böngészek a google-ben, majd ismét visszalépek a youtubera és akarom folytatni a videó nézést, akkor a hang hangosabb lesz mint amikor abbahagytam, pedig nem érek hozzá semmihez.Ilyenkor lehalkítom a hangszoró ikon alkalmazással,de ha megint megismételem a fent leírtakat, ugyanz történik megint.Mi lehet az oka?
Kedves Jahno! 45 éve használom a számítástechnikát, ebből 10 évig tanítottam is és 20 éve van otthon gépem is. Ami a gépházat illeti, köszönöm a kiokosítást, hogy azt igénybe venni csak "eléggé rendesen illik".
Kihúzbedug... Az mindenen van. És néha sorrend a kábelmodemmel. De előbb megleshettük volna, hogy mi nem ping. Hátha rájövünk valamire, vagy először szép sorba, adapter letilt, mással műxik-e, csak a wifi nem megyen vagy a lan sem? Lehet a szomszédéra csatlakozott rá :-D Persze ezzel szórakozni kell, egyszerűbb a win frissítéseket szidni ész nélkül.
Majd valaki leírja, nekem most vasárnap van, meg máshol is utána lehet járni kis gondolkozással nekem most ennyire futotta, hogy címszavakban némi iránymutatás.
nem azért, de ha leírnád, / akár tök hétköznapi nyelven /, amit gondolnál, esküszöm, hogy megpróbálok mindent!, mit is csináljak a géppel - ami nem fenyeget például azzal, hogy akár tönkreteszem a rendszert :-),
de pl. ebből : " Dénes, kintre, gatewayre Ping, IP alapon, " nagyjából egy szót se értek, és ezzel szerintem nem is vagyok egyedül,
ha már esetleg segíteni akarunk a másiknak, ami tök tiszteletre méltó dolog, de azt lehetne úgy is, hogy azt gondoljuk, hogy a másik tök amatőr a dolgokhoz, és akkor kicsit érthetőbben fogalmazunk
az tényleg jó, ha vki keni-vágja a dolgokat, de attól még a másik fél, lehet hogy nem olyan penge a témában
bár szerintem biztos van olyan terület is a világon, ahol én mondanék olyat dolgokat, ami sokaknak teljesen tiszta, csak épp néznél nagyokat, mint Rozi a moziban, mint aki azt se tudja, hogy most miről is beszélek.... ? - na most egy ilyen segítségnyújtás sok mindenre jó, csak nem tényleg segíteni
na de ez nem a reklamáció ideje, nem egyformák a stílusunk, szóval csak 1 utolsó kérdés, még ha esetleg örök rejtély is marad nekem, de nem fog gondot okozni :
Dénes, kintre, gatewayre Ping, IP alapon, tényleg nincs-e proxy és egyáltalán? Addig tök mindegy. És ha a routered fordult magába? Meg fogunk tudni valamit?
az néha ok, ( bár nyilván nem ok, de gondoltam, várok, pár órát, a hibák olyan éjfél-1 körül kezdtek jönni, mondom, kialszom magam, aztán mire kelek, minden rendben lesz... ), de hát úgy látszik semmi nincs rendben... , szóval az furcsa, hogy minden oldal, + minden böngésző egyszerre .... el mindent, ahogy írod... ?
ja, sorry, már kapcsolok is, valóban kialudtam magam, de még a reggeli kávém nem volt meg, csak pár perc múlva, szóval a windows-javítással volt gond, és az tol egyszerre szinte mindent, amíg gyorsan meg nem találják a javítást, aztán utána remélhetőleg minden visszaáll a maga medrébe... ( biztos az a fránya góréjuk is továbbra is az egész világ uralma alá hajtásával, becsippelésével, meg holmi kamu vírussal van elfoglalva, ezért nincs idejük hibátlan munkára a frissítéseknél... ? ) - na, ez még egy opció
szóval akár várjak pár órát nyugodtan, aztán mire jön gyorsan ( egy hátha jó? ) frissítés, ami működik, ne álljak neki gyorsan windowst újrarakni, meg az egész vasárnapom eltolni azzal ... ?
a tegnap esti windows frissítés óta szinte az oldalak 80 %-át nem érem el, ill. hasonló hibát kapok az opera alatt, ill. küldök most még egyet, amit pl. edge alatt látok, vmi tűzfal, ill. proxy-beállításra hivatkozva, erre vmi ötlet mi állíthatódott el?
Ezért készülnek az ötéves tervek, hogy időben beérjenek a szükséges anyagok.
Egyéként meg röhely, hogy nagy alkatrészkereskedők is képesek 90 napos szállítási határidőket adni. Így gyárts le sorozatban egy terméket, amihez többszáz alkatrésznek kell ott lennie, hogy egyáltalán el tudd indítani a beültetőt. :(
Nálam a VPN adta fel a leckét a Google-nak, de nagyon. Mert hogy' lehet, hogy ugyanazon a napon 3 különböző országból csatlakozna szegény öreg Thunderbirdöm, na biztos valami turpisság van a dologban, de biztosan én voltam? Már megírtam nekik, hogy abba lehet fejezni a hisztériát, VPN miatt ilyen, ez van, de azóta is állandóan szenved minden egyes csatlakozásnál. :)
Aztán, időnként rbiztonsági ellenőrzést végez, ekkor jelszót kér, meg megerősítést. Meg felajánl egy biztonságosabb beállítást, letöltést, stb. Szóval nem kell egyből a gépházukhoz rohanni.
Gondolom, a következő bejelentkezés már simán ment.
Levelezőszerverek közül már 8 éve használom a Gmail.-t. A mai napon nem a megszokott módon engedett be. Úgy fél órámat rabolta el, ami általában 1-2 perc szokott lenni. A gépháznak szeretnék erről írni, de a rendszerükben semmilyen címet nem találni. Adjatok tanácsot, hogy mivel lehetne még próbálkozni. Köszönettel.
Na azé' valljuk csak be, hogy (az én tapasztalatom szerint) az XP sp3 volt az a pont, ahol a nem gagyi 'kommersz' vasakon is elfogadható stabilitást bírt produkálni a vintendó.
Ha nem így lenne, gondban lennének az alaplap-gyártók, mert a BIOS még azelőtt elkezd kiírkálni dolgokat, hogy az operációs-rendszert elkezdené betölteni.
A teljesen fekete képernyő tökre nem általános. Ha rendszerszintű dolgokat állítunk vissza és basztatunk, akkor lehet akármi, mert alacsony szinten maga alatt vágja a fát. Ebben a VGa driver és minden más is benne van.
"10. A légzsák rendszer kioldás előtt megkérdezi: "Biztos benne?""
Amikor meg magától felrakja a biztonsági frissítéseket, akkor az a baj. Most akkor magától menjen, de úgy ahogy éppen egyik gondolja, vagy a másik, vagy a másik 2 millió júzer, vagy legyen automata?
Amikor meg szándékosan tönkre akarja verni az OS-t, akkor szóljon, de ne ugasson be és ne szóljon, de védje meg mert úgy szeretném, meg mit képzel magáról ez a szar, mit pofázik bele.
"1. Az ön autója ismeretlen okokból naponta kétszer leáll."
Naja, jó eséllyel legenda az egész, de persze ki lehet próbálni azt az OS-t akár rendes hardveren is és akkor nem naponta áll le, hanem kicsit később, de erre elég gyorsan lett javítás. Amit ugye a hülye nem rakott fel és továbbra is sírt, hogy egy asztali oprendszeren nem megy évekig a szervere rendesen :-D Cserébe ugyanezt a hibát pár évvel ezelőtt kiadott Linuxos disztrók is megjátszották, na, az szerintem nagyobb gáz. Aztán lehet köpködni, csak mutassunk is már fel valamit.
Esetleg sorolhatjuk az autós hibákat, ami kicsit más liga, jobban túl van biztosítva és mégis akadnak fasságok, meg a BT-n át törhető komolyabb autók.
Aztán visszatérhetünk oda, hogy milyen gyakran pusztulnak le az ATMek, vidéki kocsmában a bólingpálya vezérlések? Utóbbi is gagyi Win98as máig sok helyen, oszt csak megy, míg a vas el nem rohad alatta. Lehet előbb lenne késelés, mint egy reptéri rendszerrel. Azok sem sűrűn állnak... Azért ha ennyire szar lenne, mint ahogy alőadjátok, hát nahh. Persze az is lehet, hogy a júzer telibe barom, nincs normális hardvere, lehet csaK a hűtés nincs rendben a gépén, meg felrak 3 beépülő alkalmazást valami .ru weboldalról és akkor hülye a billentyűzet, ostoba a gép, kocsog a BillGéc, szar a vindóz, szar az egész. Csak júzer nem ostboba, mert az hiszi Ő a nagy király. Holott a forgalomirányító az eszetlen nagy király, ugye.
Amikor Bill Gates piacra dobta a Win '98-at, a következőket jelentette ki egy sajtótájékoztatón: "Ha a General Motors is úgy fejlesztette volna a technológiáját, mint a számítógépipar, akkor ma 25 dolláros autókkal járnánk, és 1000 mérföldenként tankolnánk egy gallon benzint."
A fentiekre maga Mr. Welch, a GM csúcsmenedzsere válaszolt fizetett hirdetés formájában: "Ha a GM a Microsoft technológiáját használta volna autói fejlesztése során, akkor azok a következő tulajdonságokkal rendelkeznének: 1. Az ön autója ismeretlen okokból naponta kétszer leáll. 2. Az útburkolati jelek újrafestése esetén önnek új autót kell vásárolnia. 3. Az autó rendszeresen lehajt az autópályáról. Ez egyszerűen megoldható probléma: le kell állni, újraindítani és továbbmenni. 4. Balkanyart az autó nem hajlandó végrehajtani és a leállításra sem reagál. Ilyenkor a motort újra kell installálni. 5. Car98 esetén az autóban kizárólag egy ember ülhet, CarNT esetén viszont minden ülés extrának számit, és külön meg kell fizetni. 6. A Macintosh olyan autókat állít elő, amelyek napenergiával működnek, sohasem romlanak el. De ezek csak az utak 5 %-át használhatják. 7. Az autója minden külső ok nélkül kizárja önt. Csak egy különleges trükk segítségével lehet újra hozzáférni az autóhoz: egyszerre kell fordítani az indítókulcsot, fogni az antennát, húzni a kilincset és megnyalni a rendszámtáblát. 8. Az autó megvétele esetén ön köteles egy GM által forgalmazott Delux térképcsomagot is megvásárolni. Ha ennek a feltételnek nem tesz eleget, akkor az autója 50 %-kal lassabban megy. 9. Az olajszint-ellenőrző, a vízhőmérséklet mutató és töltésellenőrző műszerek helyett csak egy 'általános autóhiba' jelzőlámpa van beépítve. 10. A légzsák rendszer kioldás előtt megkérdezi: "Biztos benne?" 11. A motor leállítása kizárólag a 'Start' gombbal lehetséges."
Repülőgép pilótáknak is oktatják a műszeres repülést. Hogy nem nézhetnek ki az ablakon, csak a műszerfalat nézhetik. Így kell elrepülniük A tól B ig.
Ezt bevezethetnék az autósiskolában is. ;D
Keresztül hajtani Budapesten átlátszatlan szélvédővel és ablakokkal, csak a gps-re támaszkodva: amikor a navigáció azt mondja hogy itt forduljon balra, akkor berántod a kormányt balra... ;PP
És ugye mikor nagyobb szervíznél azzal kezdik, hogy lekötik az akkut (vagy csak akkut tesztelnek), akkor milyen legyen a műszerfal? Itt pont ez van. Kaszával sem lehet addig játszódni, míg élezik.
Naja, nem i sállítja vissza, mert nem hiba és nincs bent a mentésben. Főleg mert már Win7 alatt is hasonlóképpen működött, de cicis megírta, hogy mit kell nyomni, hogy a ne a wint szidjuk.
A kérdezőnél azt sem tudjuk mi a baj, mert még a szoftver nevét sem mondta, lehet valami elbaszott 25 éves vacak. Azt sem tudod mihez nyúl és miért, vagy van-e köze, szóval kár bogozni, de használjatok Linuxot meg BeOS-t, mit bánom én.
Kösz, de amint írtam, jött a hibaüzenet egy tized másodpercig. És mivel elolvasni nem tudtam, 1-2 perc után leállítottam.
(Amúgy megbúbolnám azt a szoftverszerzőt, aki egy hibaüzenetnél nemhogy nem állítja le a futást, de még elolvasni sem engedi az üzenetet. Ebből derült ki aztán, pause-al megállítva amit a 151782-ben leírtam, hogy egy bizonyos ISD.tablet.exe programot akart elindítani, amit az objektumfelület nem támogatott. Naná, hiszen asztali gépen dolgoztam)
Aztán szerencsére a telepítő USB segítségével vissza tudtam vonni a visszaállítást.
Egyébként, amiért elindítottam a visszaállítást:
A tálcán van a kereső: Írj ide a kereséshez. Emlékeim szerint kezdetben ez úgy működött, hogy beírtam egy kereső kifejezést, többnyire a Win10/Gépház valamelyik funkciójára vonatkozóan, és azt szépen felhozta, csak kattintanom kellett rá.
Aztán egyszercsak megváltozott ez, és amikor elkezdenék beírni egy szót, a következő kép fogad:
Namármost erre e többlet segítségre nincs szükségem. El tudom érni a fentieket más módon. Nem vagyok az a vak bácsi, akit akkor is át kell vezetni az úton, ha nem akarja.
Szóval ezt a funkciót szerettem volna visszaállítani, és erre láttam volna egyszerűbbnek a rendszer visszaállítást.
Nem jött be. Meg lehet ezt másképp oldani? Persze az sem tragédia, ha így marad. Majd megszokom. Csak nem érzem, hogy bármiben is segítene.
Lehetek őszinte? Én akkor hagytam abba a használatát; amikor láttam, hogy olyan dolgokhoz is hozzányúlkált, amihez semmi köze sem volt. Mivel a kérdező is hibába futott valamiért, ezért ajánlottam ennek az opciónak a hanyagolását.
És nem volt semmi lemezművelet például? Percekig, negyed óráig is tud tekerni tök sötét képernyővel, mire jut valamire. Ezzel mindig óvatosan kell, mert vont a visszaállítás, vagy annak visszavonása olyan, hogy ha valahol menet közben megszakad, akkor se az egyik, se a másik állapot nem lesz, ez ritkán szokott működőképes rendszert eredményezni. Sajnos nem tudok mit írni, nem tudom, mi történhetett a gépeddel.
Köszönöm, de nekem nem kell senkinek se elmagyaráznia, hogy mit csinál a rendszer-visszaállítás.
Ettől függetlenül nyugodtan mondhatom, hogy rosszul van megírva és nem jól dolgozik.
Ellenpéldaként a 7-es windows lett felhozva.
Nos, az lehet, hogy valóban jó; de elvileg a ma használt 8-as és 10-es verziót a nulláról kezdték el írni; ha lehet hinni a verziószámozásoknak. (Amit az MS meglehetősen érdekesen kezel.)
Persze, csak éppen a visszaállítási pontokban nem ment a rendszer semmilyen felhasználói adatfájlt, csak a rendszer aktuális beállításait. Ezek után egy visszaállítás is békén hagyja még az utolsó visszaállítási pontnál későbbi adatfájlokat is, csak a rendszert magát állítja vissza.
Én biztosan nem. Én mindig felosztom a lemezt több partícióra. Általában háromra. Az elsőn van a rendszer, a másodikon az adatok, és a harmadikra kerül a mentés. Klónozni akkor szoktunk, ha több egyforma gép van, és azokat azonos szoftver konfigurációval akarjuk kiadni.
Microsoft Edge magyar felolvasóval rendelkezik, ez win10-nél alapból települ és működik, de win7 alatt sehogy se tudom működésre bírni csak angolul... kérlek segítsetek
GIMP az szerkesztő, 10es alatt n+1 képnézegető van, azok elcseszett kiegészítők miatt szoktak bedőlni, ha mondjuk miniatűröket nézegetsz, de ez megint csak egy általános tipp. Bár a nevét sem mondtad, minek is az. IrfanView hibátlanul működik, ipari méretben használjuk, többi ízlés kérdése, Faststone, ACDSeee, esetleg a beépítettje?
Ekkora hülyeséget még tőled is rég olvastam, pedig nem vagy kispályás!
A visszaállítási pont nem az adatmentésről szól, hanem arról, hogy ha valami gubanc történik a rendszerben (nem az adatokban!!!), és nem tudom az okát, és nem látok esélyt a gyors javításra, akkor a rendszert!!! állítja vissza egy korábbi állapotra. Gyors, és nem igényel sok tárhelyet. Windows 7 alatt az évek során rengetegszer használtam, és soha nem hibázott.
Nem tudom, hogy mire gondolt, de például a 7-esben a Biztonsági mentés egész jól működött. A 10-esben még nem láttam rendesen működni. Ha tényleg nem teszi, akkor más programot kell erre használni. Ott van például a Macrium Reflect, azzal remekül és gyorsan lehet rendszert menteni vagy klónozni.
"Gondolod, hogy az lényegtelen volt, amit írt, meg nem baj, újraindítjuk, ..."
Nem, csakhogy 1. Gyorsan lekapta a hibaüzenetet, továbblépett. és megállt, üres képernyővel. Kénytelen voltam egy idő után újraindítani.
2. Újraindítás után feszülten figyeltem - ujjam a Pause gombon -, így sikerült megállítanom, és elolvasnom a hibaüzenetet, amit az előbb idéztem: C:Program FilesTabletISDISD.tablet.exe, és alatta: "Ez az objektumfelület nem támogatott".
Szóval a Win10-hez hülye vagyok, de a számítógéphez nem teljesen.
Azért nem örülök, mikor ilyet teszel szóvá, hogy "miért csináltok ilyeneket?". Szerintem nem csinálok "ilyeneket".
Egyébként más témában kaptam tőled nagyon jó segítséget. Megköszönném, ha most is írnál arra vonatkozóan valamit, hogy egy egyszerű rendszer visszaállítástól egy visszaállítási pontra, miért válik majdnem használhatatlanná a rendszer. Még szerencse, hogy eszembe jutott visszatenni a telepítő USB-t és a javítás üzemmódban helyrehozni, amit a "Visszaállítás" elrontott.
Basszus. Gondolod, hogy az lényegtelen volt, amit írt, meg nem baj, újraindítjuk, tuti nem lesz baja, miközben az egyik állapotot félig visszaállította, csak a fájlrendszer sérül, meg semmi nem lesz konzisztens utána? Miért csináltok ilyeneket? :-((
Bakker, én nagyon sajnálom, hogy áttértem a 10-re... Csak a bajom van vele! Minden egyes frissítés után aggódva ellenőrzöm, hogy helyesen működik-e minden program... Márpedig szinte minden nap frissít.
Sziasztok, a héten telepítettem végre a Windows 10 rendszert a gépemre. Rendben működik is. A biztonság kedvééért a programok telepítés során időnként létrehoztam visszaállítási pontokat. A telepítés befejezése után jól múködött a gép mostanáig. Ekkor az egyik - számomra váratlan - módosítás bnem tetszett, és úgy gondoltam, hogy a program telepítés befejezése után létrehozott visszaállítási pontra visszaállítva megszüntetem az általam nem kívánt változást. (Mert nem tudtam, hogy kellene kikapcsolni az adott beállítást)
Hangsúlyozom a Win10 tekintetében teljesen kezdő vagyok, a segítséget és a bírálatokat ennek figyelembe vételével kérem.
Szóval a rendszer visszaállítás után - bár kiírta, hogy sikeresen megtörtént - valahogy nem akart újraindulni. Pörgött, valamit kiírt, majd tovább pörgött. A ki/be kapcsoló gombbal leállítottam, és megállítottam a hibaüzenetnél. Ez volt: C:\Program Files\Tablet\ISD\ISD.tablet.exe, és alatta: "Ez az objektumfelület nem támogatott". Ezt megértem, hiszen asztali gépről van szó, nem tabletről.
Igazából nem értem, hogy történhetett ilyen tévút, mikor egy egyszerű rendszer visszaállítást hajtottam végre. Tudja valaki az okot?
Szerencsére sikerült megoldan. Visszatettem a Rufus USB-t, amiről telepítettem. Beállítottam a Rufust Boot eszköznek, majd betöltés után a telepítés helyett a javítást kérve sikerült visszavonni a visszaállítást.
Viszont nagyon érdekelne, hogy mi történhetett, és hogyan tudom elkerülni a hasonló jelenségeket. (Persze most első dolgom lesz a rendszer mentése, nehogy még egyszer előlről kelljen kezdeni a telepítést)
Az 1.0 user mottója: „Igen, akarom, hogy grátisz tedd jobbá az életem – mondjuk már tartunk ott. Pont ideje volt, hogy rám kerüljön a sor – mert már olvastam erről. De ha kérhetem, legyen elég ehhez max. egy kattintás, ugyanis nem nagyon értek a cuccoshoz. És ha (rendszergazdagént) kattintok, akkor még nyerhetek egy iPhone mobilt is? Adategyeztetés? Hogy csak kattintsak/koppintsak a linkre? Legyen! De akkor már küldjem a lakáskulcsom másolatát is – postán, és ha lehet, ne utánvéttel? Ez esetben újabb meglepire is számíthatok - már amennyiben pont nem téblábolok otthon? Ezért szeretem a XXI. századot! Tök automatikus. Éljen Bell, aki feltalálta a telefont!”
Ami így ugrál és kérdez, az alá van írva valami Mikkmukk Bt. által. Az is lehet, hogy beállított valami proxyt, az csomagolt át mindent oldalt és tette mellé, de ha így akar telepedni az már alapban feltűnő egy történet, next, next, OK kell és ugyanígy a modulok közt el is lehet távolítani. Na, előtte ott lehet megnézni, hogy ez milyen reklámozós fasság vagy más egyéb.